Jos comunismul, hai România!

Aici eraţi! Vă căutam ca proştii în Piaţa Universităţii, la comemorarea lui 13-15 iunie, la vot, pe stadioanele din ţară, în metrou. Cînd colo, voi soseaţi la Zurich din toate zările Europei ca să-l vedeţi pe Mutu marcînd şi ratînd. Aţi venit din Tirolul italian, unde gătiţi în cabanele de schi, din Viena, din Munchen, din firmele de soft pariziene şi din livezile Spaniei.

vineri, 13 iunie 2008, 8:42

Aici eraţi! Vă căutam ca proştii în Piaţa Universităţii, la comemorarea lui 13-15 iunie, la vot, pe stadioanele din ţară, în metrou. Cînd colo, voi soseaţi la Zurich din toate zările Europei ca să-l vedeţi pe Mutu marcînd şi ratînd. Aţi venit din Tirolul italian, unde gătiţi în cabanele de schi, din Viena, din Munchen, din firmele de soft pariziene şi din livezile Spaniei.

ddd1.jpg

Aici eraţi, măi oameni buni! Acasă vă caută minerii şi voi bănănăiţi galben şi vesel prin cel mai snob oraş al lumii. Zeci de mii de români bucuroşi pe străzi, zeci de mii de români destinşi indiferent de rezultat, zeci de mii de români stînd la terase fără să se uite în buzunare după bani… Un tramvai curat şi o mare de români pe care-i credeam dispăruţi.

Aici eraţi! Fără voi în tribune, echipa n-ar fi jucat eroic. Iar felul în care păşiţi, cu steagul deasupra capului, ne dă senzaţia că veniţi înspre noi şi că o epocă s-a stins. Decembrie 1989, ianuarie 1990, 13-15 iunie, toate s-au dus, iar comunismul românesc a murit pe trotuarul şi pe gazonul galben de la Zurich. Jos comunismul, hai România! Ambele nu se poate.

Comentarii (299)Adaugă comentariu

cassius  •  14 iunie 2008, 9:37

***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat).

alexp84  •  14 iunie 2008, 9:41

nenea tolontan, ce cauta minerii in articolul dvs.? numai psihopatzii de la realitatea tv ii pomenesc atat de ostentativ! va credeam altfel! m-ati dezamagit!

sergio again  •  14 iunie 2008, 9:43

emotionant articol..in sfarsit aratam europei si o alta fata a romanilor..bravo tolo

Mugur  •  14 iunie 2008, 9:44

P langa toate astea, si arbitrul a fost de partea noastra!!!

buzdugan  •  14 iunie 2008, 10:00

Vezi tolo???…lumea nu te prea supota si te citeste…chiar de vrei sa te ascunzi tu in fata unor povestiri frumoase…cel mai bine ar fi sa nu prea mai apari la tv ca nu e de tine lasa i pe altii care nu stiu inca toate culisele presei…care te fac pe tine sa scrii in favoarea unora si altora!!!

un_ultras  •  14 iunie 2008, 10:13

tolo eu nu inteleg voi presa de ce ascundeti publicului larg unele informatii. Da acolo au fost toate grupariel dinamoviste plus multe alte grupuri ultra din tara. Sa fi sigur nea tolo ca daca nu erau ei nu avea cine sa dea tonul.
Si totusi supoerterii romani,au afisat in peluza o coreografie pe care scria Dragoomir la Puscarie.
Nu va mai ascundeti dupa foi si pixuri ca …

mosh Califar  •  14 iunie 2008, 10:19

Tolo cecul lunar cine-l plateste ? Mogulul cumva sau visele tale anticomuniste ?

furnica  •  14 iunie 2008, 10:23

Frumos articol, de fapt in totdeauna Catalin srie bine. Nu inteleg aversiunea unor indivizi de pe acest sit, de ce trebuie sa ameninti pe cineva cera-si expune o parere, una avizata in acest caz, de ce trebuie sa fii grosolan, badaran, de ce….? Are dreptate Catalin „Jos comunismul, hai Romania! Ambele nu se poate”.

tyranosaurus rex  •  14 iunie 2008, 10:23

@Dle.Tolontan,este bine ca ati amintit si de 13-15 iunie,poate unii au iertat,dar este bine sa nu „uitam”.Antiteza cu tribunele galbene din Zurich si minerii de acum 18 ani, este foarte reusita.Este timpul sa evoluam spre o normalitate.Dar intrebativa de ce tribuna din Zurich nu seamana cu cea cu „surubul ” din Ghencea,sau cu „bricheta” dingiulesti,etc…Raspunsul dupa mine este simplu,Cine a plecat din tara si cine a ramas.Aceasta este Romania,o tara a contrastelor,cu legatura intermediara lipsa.

alina  •  14 iunie 2008, 10:26

Unii dintre cei ce comenteaza acest articol, ar trebui mai intai sa invete sa scrie corect si sa se exprime.Da… cititul printre randuri nu e pentru toata lumea.:)

Cristina  •  14 iunie 2008, 10:32

Am vrea sa putem spune: Comunismul a murit, traiasca Maria-Sa Fotbalul!
Sper sa se poata spune si asa…

ElGrecu  •  14 iunie 2008, 10:35

Foarte frumos scris d-le Tolontan!
Auzindu-va ce enormitati ati sugerat ieri seara la TVR, eram pornit sa va scriu destul de urat, trebuie sa recunosc, dar v-am injurat suficient aseara! Toate natiunile mari (mari si in sport, de asemenea) vad intotdeauna partea pozitiva a lucrurilor si le comenteaza copios! Dar asta vine din spiritul lor de invingatori, calitatea ce noua ne lipseste, trebuie sa o recunoastem! Se trec in revista si neajunsurile, dar in spirit constructiv si fara rautati gratuite! Am trait afara o perioada relativ indelungata si nu am auzit niciodata ca arbitrul a gresit in folosul lor (si slava Domnului au facut-o) pentru ca ei au influenta la UEFA! Comentati d-lor partea pozitiva a lucrurilor si ajutati cu critici constructive fara sa apelati la can-can-uri ieftine! Lasati mania conspiratiei! Sunt ferm convins ca acea perioada cand eram dezavantajati evident de arbitraje ostile a apus! Uitati-va cu atentie la fotografia publicata! Mareea aceea galbena consuma (nu chiar ca englezii care seaca tot pe unde trec, dar astia dorm in parcuri sau in alte locuri publice) si cum fotbalul este o mare afacere, romanii vor fi bineveniti de acum inainte la aceste turnee finale!
Credeti ca intamplator toti italienii spuneau ca meritau victoria, iar noi ca egalul este echitabil, in conditiile in care noi am ratat un penalty cu 8 min inainte de finalul meciului?
Fiti pozitivi si veti ajuta natia asta sa-si dezvolte un spirit de invingator!

getodacu  •  14 iunie 2008, 10:50

SUNT ROMAN

Andrei  •  14 iunie 2008, 10:51

Mutu a fost Buffon-ul Romaniei! Asa mi-a spus un coleg de breasla, dupa ce Mutu a adus o Romanie intreaga la tacere. Iar eu ii dau dreptate. Nu Romania si nici jumatatea de stadion galbena l-a interesat pe Mutu. A vrut sa fie erou, a vrut sa le arate italienilor ca merita un salariu mai mare.
Povestea penalty-ului incepe cu figura de rau a lui Mutu si se termina in lacrimi. Lacrimi de durere in fund pentru milioanele de romani din partea lui Mutu. Am si acum in minte poza dinaintea executiei. Tineam cu Italia. Am simtit ca Mutu le va mai face romanilor o nefacuta… Si asa s-a intamplat. A tras mai slab decat ar fi facut-o si fotbalistul X de la Avantul Prabusirea.
Toate fitzele lui Mutu s-au regasit in acel sut. Nu bunica, nu milioanele pe care trebuie sa le dea lui Chelsea. Pe astea ar fi trebuit sa le regasim. Mutu ar fi trebuit sa rupa plasa cu ura romaneasca si rautatea cu care a fost atacat zi de zi de dusmani. In loc sa fie erou, Mutu a ajuns un simplu jucator de pluton la acest EURO.
Asta este Mutu, acelasi drogat pe care romanii il au idol. Acelasi basinos, care joaca pentru el! Asta s-a vazut cel mai bine cu Italia, unde nu imi aduc aminte o faza la care Mutu sa fie cu fata la poarta si sa nu suteze.
Eu, insa, pentru el ma bucur cel mai tare. M-as bucura sa mai rateze inca un penalty cu Olanda, Romania sa nu ajunga in sferturi, iar Mutu sa isi vada de fitzele lui in Italia. Tatuajele nu joaca fotbal. Si asta s-a mai vazut odata. Generatia de ratati isi mai scrie o pagina din istorie. Dupa celebrele episoade, sex cu Laura Andresan, drog pe nasul lui Mutu si alcool la Flora – barul de streaptease de langa Craiova. Astia sunteti si nu va puteti ascunde dupa deget!

EU  •  14 iunie 2008, 10:53

Foarte bine scris Tolo! Felicitari! In alta ordine de idei, cititi aici… Comentariu al unui suporter olandez pe un site de sport din strainatate: What a great night, The Mighty Dutch, Showed the world that you can play attacking football with creative players and stil book results. Verry proud on our team! Now show that we are a smart team and lose to Romania. Dump France & Italy in the group phase. My guess is that we play a B-squat.

Forza Italy, Allez Les Blues ……. Hahahaha

Asa sa fie!!! 😀

DIRIDIRI  •  14 iunie 2008, 10:59

UNDE PUTEM SA VEDEM SI NOI POZA CU DRAGOMIR LA PUSCARIE ?

pamfletaru  •  14 iunie 2008, 11:20

Daca Mutu nu ar fi ratat sunt sigur ca iubitorii fotbalului romanesc si nu numai i-ar fi platit datoria de 12 milioane euro. Puneam cate 3 -5 euro de fan si tot am fi platit datoria

Besofone  •  14 iunie 2008, 11:32

Romania nu merita victoria ! Nu merita nici sa piarda. Egalul a fost echitabil, orice am spune. Am ratat un penalty dat usor, italienilor le-a fost anulat un gol valabil iar la ocazii au cam fost peste noi. Sa nu mai plangem ca prostii ca nu am castigat. Sa ne bucuram ca nu am pierdut. Ce e mai incolo, vom vedea.

Jan  •  14 iunie 2008, 11:33

Auzi, nea Andrei, ai vreo problema cu moralitatea lui Mutu ? Da’ tu de unde scrii, de la vreo manastire ? Ei, iti dau o veste proasta, Mutu n-o sa vina alaturi de tine. ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

spiridon  •  14 iunie 2008, 11:33

Si eu sunt mandru ca sunt ROAMAN.

Terciu  •  14 iunie 2008, 11:44

ce se intampla daca Romania cu Olanda se termina 0-3 iar Italia Franta 0-0 ca este egalitate perfecta intre cele 3 echipe ????????????????????????????? Scuze scorul de la meciul Romaniei dar este o varianta

dogs_of_war  •  14 iunie 2008, 11:49

***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

Onedin  •  14 iunie 2008, 11:55

Nu am crezut ca o sa ajungem ziua in care sa fim egalii campionlor si vicecampionilor mondiali!!Frumoase zile si frumos inceput de era fotbalistica a Romaniei. Chiar daca cu Franta a fost un joc modest, cel cu Italia ne arata ca se poate face treaba , ca trebuie sa ne debarasam odata de GENERATIA DE AUR si de amintirile de altadata.mi separe mie sau e chiar adevarat ca echipa natonala de azi joaca mult mai bine si sunt mult mai montatzi pe teren decat vechea generatie? Ca intradevar se alearga desi un alt editorialist s-a adresat Alergatorului Banel cu cuvintele „Alearga Banele,alearga” referire la Forrest Gump ca si cum doar asta facem acum ca si cum ar fi o echipa de „tampitzei” insa li se leaga jocul, se leaga pasele, se creaza superioritate si se dau goluri frumoase.Ce a facut generetia de aur cu franta, cu italia si cu alte echipe mari de fotbal? D-le Andrei care te legi de Mutu , inclin si eu sa cred ca Mutu a devenit un inger pazitor al Italiei insa nu cred ca se pot reprosa atatea lui Mutu, pentru ca sincer fara el nu am fi ah\juns aici.si daca crezi ca numai el e tatuat…..cate tatuaje ai vazut in meciul de ieri si cati dintre suporterii italiei se leaga de idolii lor asa cum o faci tu?
Dupa umila mea pare mutu si ai lui ne fac fericiti acum, ne fac sa traim si noi cu fruntea sus in lumea buna a fotbalului, ne fac sa fim egalii suporterilor celor mai bune echipe din lume.Respect fotbalistilor din aceasta generetie-duceti-ne sus, in fruntea fotbalului pentru ca si noi suntem de acum cu zecilie de mii in lume alaturi de voi

MArian  •  14 iunie 2008, 11:55

D-le Tolontan vb tale imi fac imaginatia sa explodeze. Ceea ce ai scris in aceste randuri mi-au produs fiori, pentru ca asa-i. Nu am mai trait asa emotii de cand ma stiu, asa cum am trait in aceste meciuri cu Franta si Italia. Intonarea imnului si devotamentul alor nostrii = nota 10. Asa e !!! jos comunismul Hai Romania !!!

PAUL BADEA  •  14 iunie 2008, 11:56

@ANDREI
***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

farazahar  •  14 iunie 2008, 12:01

bai talalailor..voi astia care sunteti gica-contra pentru performante…Italia= CAMPIOANA MONDIALA en titre…..!!!ce mama naibii chiar nu vedeti ca i-am facut de cacao??ce daca a ratat Mutu penalty??si C Ronaldo a ratat si Anelka a ingropat Chelsea , Baggio Italia …s.a.m.d….habar nu aveti ce inseamna presiune…responsabilitate si sansa..Sansa lui Buffon…Penalty-ul a fost aparat ..nu ratat.Ratati sunteti voi care nu vedeti asta..Bravo pentru articol Tolontan..totusi cam putin ”colorat”

gin  •  14 iunie 2008, 12:03

Intrebarea Terciu
In primul rind,in cazul egalitatii in trei, conteaza CLASAMENTUL PARTIAL intre echipele aflate la egalitate si apoi CLASAMENTUL GENERAL.
Variantele posibile
1. Romania bate Olanda CALIFICARE 100%
2. Romania face egal. Se califica numai daca Italia si Franta fac X
3. Romania pierde la doua goluri.Calificare numai in cazul in care Italia – Franta face 0-0. Atunci, in clasamentul partial, Romania si Italia au acelasi golaveraj, 1-1 si intra in functie golaverajul general, favorabil Romaniei.
4. Romania pierde la mai mult de doua goluri.
Home, Sweet Home!!!

ALEX  •  14 iunie 2008, 12:18

ADI SUNTEM CU TINE ! TE IUBIM ! MULTUMIM PTR CLIPELE FRUMOASE ! FORTA ADI ! FORTZA ECHIPA NATIONALA ! ROMANIA TARA MEA DE GLORII TARA MEA DE DOR , BRATELE NERVOASE ARME CU TARIE LA TRECUTUL MARE MARE VIITOR ! – MANDRU CA SUNT ROMAN ! RESPECT PTR TOLONTAN !

ArTiSt_uL  •  14 iunie 2008, 12:22

Nu stiu daca o sa mi se permita sa afisez acest link, desi sper sa pot s-o fac:

http://www.youtube.com/watch?v=3PLqz2VWROk

In caz ca nu va putea aparea, va invit sa intrati pe youtube si sa dati un search pt Parazitii – Mesaj pentru Europa.

Cosmin  •  14 iunie 2008, 12:42

Superb scris. M-a emotionat. Felicitari!

Alladin  •  14 iunie 2008, 12:49

pacat…am fi putut castiga cu italienii 😐

Sebi  •  14 iunie 2008, 12:58

Zurich: asta ar trebui sa fie Romania care ne reprezinta !
***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

jollyroger  •  14 iunie 2008, 12:58

Multumesc, Cataline!
Nu credeam ca-mi vor da lacrimile pe stomacul gol…(m-am trezit de vreo de 30 min)

MANDRU CA SUNT ROMAN!

Ovidiu Miron  •  14 iunie 2008, 13:13

Hai Romania! Batem Olanda! 🙂

Cetitoru’  •  14 iunie 2008, 13:14

Dintre toti vazuti aseara la TV dupa meciul nostru, doar Nasu Sandu parea nervos. O figura care parca spunea: „v-am pus-o pe tava si voi ati irosit-o…”. Noi ne gandim ca a fost influenta lui la maniera de arbitraj si gandul asta ne face parca mai linistiti inainte de meciul cu olanda. Si totusi de ce sa fie Sandu atat de suparat?… Platini!… Daca intradevar Sandu a dat o mana de ajutor cu siguranta francezul Platini nu s-a opus ci chiar poate avea interes ca Italia sa iasa din cursa. Insa pentru ultima etapa Nasul stie ca nu mai are cum sa intervina ba chiar Platini a devenit din inger, demonul nationalei fiindca va face tot posibil ca Olanda sa puna osul la treaba. Asa ca baieti calificarea sta in voi! Hai Romania!

baba  •  14 iunie 2008, 13:18

frumos articol.ce mandru ma simt de schimbarea asta sa vada odata si ei ca aici existam si noi ,oamenii civilizati cu oarecare potenta financiara si cu multa forta de grup.Nu cum zice boloni ca ne „furisam”.el poate se furiseaza eu nu!

ISUBG  •  14 iunie 2008, 13:19

Insanatosire grabnica, Mirel! Te asteptam cat mai repede sa revii, capitane! Steaua si echipa nationala au nevoie de tine! Felicitari pentru Mirel Radoi si pacat ca nu mai joacala europene, am fi avut nevoie de el la nationala.
@lestat
***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) pe cine a rupt Radoi? Ca a jucat cu agresivitate uneori dusa pana la extrem este adevarat, dar de rupt pe cine a rupt el, mai ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) ce esti? de rupt, l-a rupt pe el un ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) (imi scapa numele lui), ala l-a rupt pe Radoi de a stat pe tusa 5 luni. Aia e o rupere, mai ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)!
P.S. Felicitari lui geambasu ptr acest articol!
Capul sus, Mirel Radoi si Hai Romania!

englezu  •  14 iunie 2008, 13:20

Turca-piturca – episod 3 –
***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) a dat drumul la joc! Si ati vazut ce a iesit! Pacat de cele 2 pcte pierdute cu Franta! Dar, fiecare pasare pe limba ei piere! Pana nu vor dispare***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) de la FRF (M.Sandu-nasul, Mitica-puscarie etc) nu vom deveni adevarati „europeni”. Avem talente, dar nu avem conducatori! „Barbugiul” atata stie, atata poate…. sa plece….Nu ne vom califica; Italia va merge. Pacat!

Tino  •  14 iunie 2008, 13:20

Bravo, d-le Tolontan ! Chiar, ”Jos comunismul”, dar el a disparut doar la Zurich nu si in tara ! Ce e de facut? Ne bantuie inca, ne polueaza aerul pe care zilnic inceram sa-l purificam, ne spioneaza discutiile pe net, ne fura paswordurile, se insinueaza inca indraciti !! Cuma scapam de ei si cand, aceasta-i intrebarea !?
In ceea ce priveste partea sportiva a problemei, cred ca nu pierdem nici in fata Olandei, dar e posibil sa pierdem calificarea ! Dumnezeu, insa, e mare, baietii de asemenea, microbistii nu vorbesc…Hai ROMANIA !!!!!!!!

MZ  •  14 iunie 2008, 13:24

Ce articol prost… ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) … Te-am vazut la TV mai ieri, la meci…habar nu ai sa scoti 2 vorbe…si acum observ ca si scrisul te omoară !

euromania  •  14 iunie 2008, 13:24

hai romania.hai adi.fratilor bucurati-va cand aveti de ce.suntem la un pas de calificare si e pacat sa ne gandim la trecut,sa privim spre viitor k pare mai frumos.batem olanda

thomas  •  14 iunie 2008, 13:46

In plan sportiv am inceput sa scoatem capul, in europa am intrat, la campionate europene am inceput sa mergem, comunismul l-am condamnat,ce ramane?
Sa condamnam neocomunismul sa ne descotorisim de el si reprezentantii lui.
Respect d-le Tolontan.

cristina  •  14 iunie 2008, 13:47

Misto paralela…si relevanta…si pe mine m-a emotionat

Ionescu Mihai  •  14 iunie 2008, 13:52

PLANG SI CITESC…MULTUMESC CATALIN!!!
HAI ROMANIA!!!

Cătălin Tolontan  •  14 iunie 2008, 13:55

mihai ionescu: multumesc

gin  •  14 iunie 2008, 13:55

Intrebare pentru admin
Smecherasii astia care posteaza link-uri de fraierit lumea acolo unde trebuie sa fie comentarii sportive, platesc ceva?
Daca da, ma inchin!

Cătălin Tolontan  •  14 iunie 2008, 13:57

jollyroger : multumesc si eu, aici sint si o groaza de injuraturi de la oameni care fie nu inteleg ce a insemnat comunismul pentru noi, fie au alte interese. dar dc ar exista un singur om pentru care fotografia aceasta de la zurich inseamna ce a insemnat si pt mine, a meritat sa scriu. si nu sintem atit de putin. se vede si pe blog 🙂

Cătălin Tolontan  •  14 iunie 2008, 13:59

tino, cristina: da, si eu simt ca exista un asalt impotriva oricarui punct de vedere care condamna comunismul. e ciudat ca atitia baieti cu epoleti stau pe bloguri si reactioneaza. dar asta inseamna ca tema este fierbinte 🙂

Cătălin Tolontan  •  14 iunie 2008, 14:03

ovidiu: „Nu poate, ci sigur, acesta este revelatia momentului Euro 2008, sportul e pe 2, e ocazia, mijlocul prin care am aratat cum ne doream in 1989” . ai spus-o mai bine ca mine. multumesc 🙂

Adi,Irlanda  •  14 iunie 2008, 14:06

Frumos articol,si eu as avea de impartasit aceeasi satisfactie,fiind cea mai mare multumire de la acest turneu final,mai mare decat evolutia echipei,pentru ca pana la urma e doar un joc,un sport,dar comportarea impecabila a suporterilor romani poate crea o emulatie in randul romanilor,in a depasi asteptarile acelor state europene mai putin impresionate de aceasta natie,si de ce sa nu recunoastem,in multe situatii pe buna dreptate..Sunt fericit pentru imbunatatirea imaginii Romaniei,bravo inca o data suporterilor romani,tineti-o tot asa,ganduri bune..

Comentează