Numărătoare inversă nervoasă

De sîmbătă, RCS a scos Telesport şi Money Channel din grilă şi a introdus gspTV, care deocamdată emite doar un semnal tehnic şi pe care se vor putea vedea meciurile Ligii 1. Vântu a luat foc, bănuind că e opera războiului cu Voiculescu!

luni, 14 iulie 2008, 12:32

De sîmbătă, RCS a scos Telesport şi Money Channel din grilă şi a introdus gspTV, care deocamdată emite doar un semnal tehnic şi pe care se vor putea vedea meciurile Ligii 1. Vântu a luat foc, bănuind că e opera războiului cu Voiculescu!

Împreună, afacerile lor însumează 4,6 miliarde de euro. Vântu, Teszari, Voiculescu, în ordinea din Top Capital. Dar nu sînt împreună. Sînt împotrivă.

Preludiu scurt, conflict lung
Împotrivă e puţin spus. Pe 31 martie, drepturile tv pentru Liga 1 s-au decis în favoarea consorţiului A1 – RCS, pentru 27 de milioane de euro net pe an. Licitaţia a durat 6 minute şi a fost cel mai scurt preludiu, obicei masculin!, al celui mai lung război.

„Vreau să cumpăr RCS!”
În acea seară, furios pentru că a pierdut, Vântu l-a sunat pe Teszari, patronul RCS-RDS. „Stimate domn, vreau să vă cumpăr compania!’. Teszari a mărturisit colaboratorilor, uimit, că SOV nu glumea. A fost refuzat. Chiar şi după ratarea listării la Bursa de la Londra, RCS-RDS valorează, probabil, 3 miliarde de euro. Mai mult decît orice televiziune, radio, ziar sau trust media din România.

Cluburile au ajuns să ia de la A1 – RCS de 4 ori mai mult decît plătea Telesport şi pentru că licitaţia a căpătat o notă de orgoliu personal. Rivali ireductibili, Voiculescu şi Vântu şi-au pus ambiţia la bătaie

Invizibil în Cipru
Imediat, Dumitru Dragomir s-a mişcat. „Totul în favoarea Realitatea TV, cea care a cumpărat Telesport, post de care şeful Ligii a fost extrem de legat şi care acum a ajuns la Vântu”, susţin surse din A1 – RCS.

„Vedeţi cîţi bani a scos Dragomir din canalul care a deţinut pînă acum drepturile TV!”, avertizează Florin Prunea. Răspunsul relaţiei Dragomir – Telesport se află în anonimatul prosper al unui off-shore din Cipru. Ambele surse sînt, evident, ostile lui Dragomir. „Prostii şi minciuni!”, zice şeful Ligii.

Cererea zace în fax
Pentru prima oară în ultimii ani, meciurile Ligii 1 au fost programate doar sîmbăta şi duminica. Pînă acum, se adăugau zilele de vineri şi chiar de luni.

Consorţiul a contactat oficial Liga. Iată dialogul cu Valentin Alexandru:
– Vă rugăm să schimbaţi programarea primelor etape!
– Adesaţi-ne o cerere în scris!
– Sigur, v-am trimis-o.
– Pe fax o dorim.
– Da, o aveţi pe fax.
– O vom analiza, dar Liga e în concediu general pînă pe 17 iulie.

Scoşi în cablu
„OK, dacă joacă aşa, atunci vom riposta!”, şi-au spus cei din consorţiul cîştigător. Pentru ei, Liga e Dragomir, iar Dragomir acţionează aşa pentru că vrea să facă orice ca să dea contractul către RTV. La ideea RCS, meciurile se vor vedea simultan pe patru canale.

„Pentru asta, ne-au scos Telesport şi Money Channel din cablu!”, au constat sîmbătă cei de la Realitatea. Vântu ştia de ceva vreme ce se pregăteşte, dar interesul comercial al RCS e foarte puternic.

Unde se vor vedea meciurile
Situaţia la zi. Abonaţii RCS şi DigiTV au pierdut Money Channel şi Telesport, care va difuza, printre altele, campionatul de handbal şi unele meciuri din Liga a II-a de fotbal. Aceiaşi abonaţi au cîştigat gspTV şi variantele sale, unde vor putea urmări meciurile de Liga 1.

Şi se mai întîmplă ceva, asta fără legătură cu războiul Vântu – Teszari + Vociulescu. Abonaţii celorlalte reţele de cablu, gen UPC, sau ai sistemelor Dolce, Boom şi altele nu vor putea prinde gspTV, ceea ce naşte un dublu efect. Întîi, presiune la adresa propriilor furnizori de programe, care n-au plătit cît au cerut A1 – RCS, ameninţarea că se vor muta la RCS sau îşi vor pune DigiTV, şi, pe de altă parte, nemulţumire la adresa gspTV, pe care nu o pot prinde.

Mai sînt 10 zile pînă la prima emisie a gspTV. În privinţa distribuţiei, probabil că nu se va schimba nimic pe termen scurt. Dar e greu de crezut că starea aceasta de echilibru instabil, în care freamătă mize de zeci de milioane de euro, se va menţine. Totul abia începe şi cel care a mişcat aceste forţe, deopotrivă uriaşe şi copilăreşti, este fotbalul.

Estimarea abonaţilor TV din două surse:

Studiu GFK – iunie 2008
4,7 mil abonaţi la cablu
1,5 mil abonaţi la DTH
6,2 total abonaţi din care
2,2 mil sînt abonaţi RCS şi Digi TV
4 mil nu vor vedea meciurile

Raport ANRCTI – mai 2008
3,55 mil abonaţi la cablu
1,7 mil abonaţi pe DTH
5,3 mil total abonaţi din care
1,85 mil sînt abonaţi RCS şi Digi TV
3,4 mil nu vor vedea meciurile

Studiul GFK a fost determinat prin metode statistice, iar raportul ANRTCI, care este autoritatea de reglementare, din cifre primite de la firmele care operează în domeniu.

În estimarea ANRCTI, care nu furnizează decît cifre globale, s-au folosit ponderile GFK: RCS are 27% din piaţa de cablu şi 51% din piaţa de DTH prin Digi TV.

E posibil ca diferenţa dintre cifrele la abonaţi la cablu să provină din faptul că unii cablişti mici subraportează abonaţii, iar unii dintre abonaţi fură semnal şi nu sînt înregistraţi în situaţia firmelor.

Precizare: chiar dacă nu se confundă şi nici nu conduce gspTV, ziarul este parte a proiectului noii televiziuni. Autorul face menţiunea pentru ca publicul să deţină toate informaţiile atunci cînd citeşte articolul.

Comentarii (213)Adaugă comentariu

ari  •  14 iulie 2008, 1:10

Doamne cati bani va castiga RCS RDS ..incredibil :))) Nu-mi vine sa cred !!!
Destepti baietii Teszali si Voiculescu :)))
Vantu asta cred ca totul e de vanzare .c****!!!

aziz  •  14 iulie 2008, 1:16

Tolo, sa-i dai o bere lui FANTA de pe RDI !

Bafta !

roliv  •  14 iulie 2008, 1:19

e o mare bataie de joc,sufera microbistii din cauza gsp tv-ului vostru

Nume necesar  •  14 iulie 2008, 1:20

ma doare undeva ca nu mai vad meciuri, si-asa m-am saturat de fotbalul jegos de la noi. Oriqum e o mare porcarie ce fac astia, trebuia sa dea meciurile pe un program care sa fie la toate firmele de cablu, nu doar la x sau la y.

stratulat  •  14 iulie 2008, 1:20

nu ne mai mira nimic in fotbalu romanesc totul inseamna doar bani

stratulat  •  14 iulie 2008, 1:22

asa nu o sa mai vada o tara intreaga magariile din fotbalu romanesc

Mr Schweppes  •  14 iulie 2008, 1:23

eu sunt abonat RCS-RDS prin cablu (sunt din oradea, oras in care RCS-RDS detine monopolul) si pot sa va spun sincer ca eu am avut si am in continuare programele The Money Channel si Telesport. nu stiu daca ati verificat din mai multe surse informatia sau dor din conunicatele celor de la RTV.

vali  •  14 iulie 2008, 1:27

A zburat Telesportul si la Oradea ..nenea !!
Avem deja faimosul GSP tv 🙂

marius  •  14 iulie 2008, 1:28

va multzumesc in numele tuturo pers. care nu detzin rcs sau digi ca ne oferiti posibil sa nu vedem meciurile , dar stati linistiti ca ne vom duce sa ne cumparam o antena digi si eventual pe langa cablu de upc o sa mai tragem unu rcs , ca de` romanu` e bogat rau si o sa vedem niste meciuri asa de frumoase ca in shampions lig`

Radu  •  14 iulie 2008, 1:30

A fost o greseala ca drepturile sa fie date unui grup care are o cota de piata atat de mica. Degeaba faceti scandal. Voi v-ati vazut doar interesul vostru, nu aveti nimic in comun cu suporterii. Ati crezut ca daca o sa castigati, veti putea forta mana firmelor de cablu sa va includa in grila. Uite ca surpriza! n-o sa fie asa. Si atunci lumea va incepe sa mearga la stadioane. In final, tot fotbalul va castiga.

vali  •  14 iulie 2008, 1:31

Sper sa scoata iRealitatea si Romantica ..ca sa fie chit
RCS RDS ANTENA GSPTV – Ruleszzz
Bravo baieti..si bravo si patronilor vostri ( Voiculesu Teszari) ca stiu sa faca afaceri cu adevarat !!
Pentru teparul Vantu..un singur mesaj ..****!!!

intact requiem  •  14 iulie 2008, 1:31

Sint abonat RCS dar ce se intampla este o mare magarie. Poate si Vantu a bagat ceva strambe dar sa scoti canale din grila este jegos (apropo exista un contract cu abonatii, dar ce conteaza, ne pisam pe ei, nu?). Marele omulet tolontan si guresii lui se scandalizau cind a luat un canal nou aparut (Kanal D) meciurile grele, acum nu mai macane nimic cind un alt canal, nu nou ci inexistent, va transmite 90% din etapa. Dar acum bistarii se scurg in buzunarul lor, ce ipocriti!

Asta merita Vantu si Dragomir  •  14 iulie 2008, 1:33

Asta merita Vantu si Dragomir. De abia astept sa scoata si rabla aia de televiziune, pe numele ei realitatea. Ce face Dragomir e bataie de joc fata de o tara intreaga, dar mult nu mai sta la liga.
PS telesport eera varza si degeaba, can-can ul sportului romanesc, cu marea vedeta, diletantul de ivanovici. si money channel nu furnizeaza in 24 de ore nici jumatate din informatia utila din emisiunea lui moise guran de pe Antena 3.

www.500$ FREE fara Click  •  14 iulie 2008, 1:39

S-a intors Roata…acum cattiva ani steam ca prostii si ascultam la radio meciurile de pe Telesport progream care nu il prindea nimeni..acum…Spaga nu prea a juns undde trebuie

andrei  •  14 iulie 2008, 1:39

ar trebui sa se sesizeze Consiliul Concurentei fiindca s-a creat un monopol vertical prin faptul ca RCS are drepturile TV la Liga 1.

iar rezolvarea ar fi ca gsptv sa fie disponibil oricarei retele de cablu la un pret care ar fi stabilit de o comisie care sa studieze cazul pe baze economice.

RCS nu are voie sa blocheze accesul celorlalte companii de cablu la gsptv prin preturi nerezonabile.

in fine no, asa s-ar intampla in cazul de fata in America…. in Romania probabil va fi doar o balacareala…. asa cum a si inceput deja sa fie

mircu  •  14 iulie 2008, 1:43

Catalin, atat iti spun : esti un bun PR ..faci un bun marketing consortiului A1- RCS..si implicit pt GSP TV ..ceea ce mi se pare normal:))
Mult succes GSP TV !!
Banii se vor scoate prin cresterea valorii celor doua companii Intact – Rcs ! Bafta

alexb  •  14 iulie 2008, 1:47

n o sa mai vedem pacaleala asta de campionat\:d/..lasa bah tolontane uita te numa tu la meciuri si ne pove si noua apoi ;)faci bani din trafic k o sa intram si o sa citem despre meciuri.. :)))

Adrian  •  14 iulie 2008, 1:47

Domnule Tolontan,
Cate meciuri se vor da pe Antena 1 international, canalul care emite pt romanii din Canada si US? Cred ca stiti ca noi platim 37 USD pe luna pt 3 canale ( care anul trecut transmitea 6 din cele 9 meciuri ale etapei), sau 20 de dolari pt unul. Ar fi bine daca am vedea sa zicem macar 4 meciuri, doua sambata, doua duminica.

Alin  •  14 iulie 2008, 1:56

Stiti ce? Nu ma intereseaza de Voiculescu sau de Vantu! Ma intereseaza sa vad eu meciurile, iar eu sunt abonat BOOM si mi se pare o idiotenie sa nu lasi alte firme de cablu sa difuzeze un post. Un alt lucru foarte penibil: cum sa numesti postul GSP – TV? E cea mai penibila denumire pe care ati putut sa o acordati. De ce nu il numiti VoiculescTV sau CocaColaTV? Chiar asa ati ajuns sa va faceti publicitate in halul asta?

Adrian  •  14 iulie 2008, 1:56

Scuzati dezacordul din comentariul de mai jos. Ceva apropo de costuri. In America sunt 3 canale de cablu care dau mai ales fotbal sau numai fotbal. (Gol Tv, setanta Sport, Fox Soccer Channel). Nu toate companiile mari le au insa (dau vina pe audienta); iar pentru Setanta orice ai face, scoti din buzunar 15 dolari pe luna. Cumulat intr-o saptamana poti vedea cam asa: toata etapa din Anglia (10 meciuri), 4 din Italia, 4 din Spania, 3 din Germania, 2 din Franta, 1-2 din Olanda, 1 din Argentina, dar si Brazilia, Columbia, MLS. Ochi sa ai.

mata  •  14 iulie 2008, 1:57

****

Abureala rcs-gsptv  •  14 iulie 2008, 2:08

Articolul este o abureala ieftina care incearca sa acopere lacomia lui voiculescu, gsptv si rcs inventand conflicte si pozand in victime. voiculescu **** si cu ****lui sunt principalii vinovati in acest caz. Ei spera sa se umple de bani datorita „drepturilor exclusive” asupra ligii 1. Au mai crezut si altii prin alte tari acelasi lucru si au constatat cu stupoare ca localnicii s-au dus sa-si vada echipa la stadion sau pur si simplu s-au reorientat catre alte campionate ORICUM MUUULT peste nivelul ligii 1…Rezultatul a fost ca au iesit pe minus si la urmatoarea imparteala a drepturilor tv au pierdut exclusivitatea. Oricum cam nesimtita tentativa lui tolo de a-l scoate pe mitica tap ispasitor pt. faptul ca gsptv NU POATE ASIGURA DISTRIBUTIA MECIURILOR PE PLAN NATIONAL. LPF ar trebui sa programeze in mod permanent 4-5 meciuri al etapei la aceiasi ora. Asta este de fapt practica pe plan international atat in Spania, Italia, Anglia, Germania etc. Voiculescu si trepadusii lui incearca sa prosteasca oamenii cand sustin ca este anormala programarea mai multor meciuri la aceiasi ora…

Vlad  •  14 iulie 2008, 2:21

Hai sa fim seriosi… nu era normal ca Money Channel sa fie scos din grila RCS. Era un program foarte serios, cu audienta probabil neglijabila, dar oare nu se poate spune acelasi lucru despre cel putin 50% din restul programelor???? Sunt multe alte televiziuni de calitate mai mult decat indoielnica in grila, care meritau eliminate inaintea Money Channel. Asa ca ipocrizia vine din ambele directii!

ptr abureala rcs-gsptv  •  14 iulie 2008, 2:30

un singur repros.ce conteaza daca asa se disputa meciurile in anglia,spania,tralala(la aceeasi ora) daca noi nu vrem asta(romanii).trebuie sa ne luam neaparat dupa altii??

ptr adrian  •  14 iulie 2008, 2:32

si ce daca platesti 37 de dolari?lasa ca nu castigi 200 de dolari pe luna ca noi sa te vaiti.

eu  •  14 iulie 2008, 2:34

promit ca nu ma uit la niciun meci

David  •  14 iulie 2008, 2:34

Recunosc ca m-am cam plictisit de subiectul asta.
Sigur, solutii exista, dar ai folosit 3 cuvinte magice: ORGOLII URIASE SI COPILARESTI.
Intrebarea este: cati ati plati un abonament special ca in cazul HBO sau Canal Plus ca sa vedeti meciurile din LIga 1?

bogdan  •  14 iulie 2008, 2:40

Buna ziua,
Nu ma intereseaza firma la care sunt abonat ,chiar nu ma incalzeste cu nimic ca UPC ,RDS…sau altele…eu vreau sa vad meciurile,asta este important,dar vad ca totul e o afacere si chiar iti este sila sa te uiti la asa ceva.Mi se pare normal sa bage postul sau posturile pe toate firmele de cablu si il platesti asta e normal sa ai acces,nu sa ingradesti accesul…dar traim in romania si asta ne ocupa cam tot timpul.

ioan  •  14 iulie 2008, 2:54

Cataline, din tonul articolului razbate ideea ca A1-RCS se straduieste atat de mult sa ajunga meciurile in casa fiecarui microbist.
Atunci de ce nu transmite unele meciuri Antena1, care e in grila tuturor furnizorilor de programe?
Banuiesc ca pana la urma „frate frate, da’ pita-i pe bani”
Sau poate n-am inteles eu bine si Antena1 chiar o sa transmita meciuri.
O zi buna!

CHALEX  •  14 iulie 2008, 3:00

Romanii au o vorba potrivit careia iti poti „da foc la valiza” singur. Nici nu banuieste nea’ Mitica – blat ce „bomba” si-a „asternut” sub el! Si-a pus in cap toti nicrobistii. Si, pentru ce? Pentru banii luati de… Vint(u) de la pagubiti! Latul se va stringe in jurul gitului presedintelui Ligii. Trage de funie, dle Lupescu! A venit momentul mai repede decit te asteptai.

Realist  •  14 iulie 2008, 3:05

Imi pare rau pentru cele doua posturi,mai ales pentru meciurile de handbal.Din pacate,ca intotdeauna,cel care cade la mijloc este simplul telespectator.Normal ar trebui gasita o situatie de mijloc,prin tratative,inclusiv cu privire la programarea meciurilor.Mai grava este situatia cu seful ligii.Manevrele sale trebuiesc dovedite si sesizate organele competente pentru ca acesta sa-si ocupe locul pe care de atatia ani il merita si pe care il cunoaste destul de bine, de pe vremea afecerii C.S.”Victoria”Bucuresti.Vesnicul”precupet” de la Balcesti si gasca sa ca si celelalte gasti din fotbalul romanesc trebuie sa raspund pentru tot ce au facut.Pe de alta parte, noi iubitorii sportului trebuie sa avem un singur partipris-informatia reala-indiferent de unde vine.

TAViX  •  14 iulie 2008, 3:27

Ce atata va agitati dragi microbisti cu meciurile ligii lui Mitica de parca ar fi vorba de campionatul Angliei, Spaniei sau Italiei??! Ati uitat ce liga infecta avem, corupta inca de la cel care o conduce?! Ce va agitati atat, cerdeti ca in afara unor fanatici care se uita la derby-uri, mare parte a populatiei se mai uita la circul patetic care se cheama fotbalul romanesc?? Sa fim seriosi, in afara de cupele europene, nu prea se mai uita lumea la fotbal. Asa ca puteti sta voi linistiti cu Gsptv, cu vanturi si voiculesti, cu mafiotii unii mai mari decat altii, si mai bine iesiti la o terasa undeva, la un gratar in aer liber ca e mult mai sanatos!

Cosmin  •  14 iulie 2008, 3:44

Eu cred ca totul se rezuma la bani si cam la asta va rezumati si voi, cred.

torinezu  •  14 iulie 2008, 3:51

cataline eu sint in italia si am antena focus tv frate cum vedem si noi meciurile daca le vedem? dane un raspuns ca suntem 2 mil de romani aici nu va ganditi n umai la voi.te salut

tornado  •  14 iulie 2008, 4:21

in italia, spania, anglia, franta, germania, olanda, etc sunt mai multe meciuri in acelasi timp, la noi care este problema? mai bine un meci pe zi de luni pana duminica si ceva la matineu poate asa aveti cu ce sa transmiteti. trustul are 3 antene si inca un post parca, cred ca e suficient pt a transmite; in acest caz urmarindu-le aproate toti microbistii.

cand a cumparat drepturile telesport sau canal d, gsp era foarte revoltata pt ca nu are toata lumea aceste canale, desi se inselau, acestea fiind difuzate de toate companiile de cablu, iar acum cand mai mult de jumatate din microbisti nu au sanse sa vada decat un meci, nu mai zice nimeni nimik; problema este ca sunt cateva meciuri care se suprapun?

Alex  •  14 iulie 2008, 5:31

Ce sa mai zic … niste … ****… in fine !!! Romania … numai la noi poti sa vezi asa ceva!!! de ****

area  •  14 iulie 2008, 5:54

Sa-mi raspunda cineva, va rog. Meciurile de pe Gsptv pot fi urmarite macar pe internet? sau gsp o sa ceara cont si bani de la utilizatori?

Doru  •  14 iulie 2008, 6:03

****

ioan plischi  •  14 iulie 2008, 6:15

****

fan fotbal  •  14 iulie 2008, 6:41

totusi cam multa lume nu va avea acces la meciuri, nu?

KaiN  •  14 iulie 2008, 7:18

pt romanii din afara sper sa fie ceva pe net… sau macar un sopcast channel ceva…

vamananc  •  14 iulie 2008, 7:23

totul mi se pare o bataie de joc la adresa noastra,dar sunt obisnuit …doar traiesc in romania!!!
sunt de acord sa platesc pentru a vedea meciurile ,la fel cum este in strainatate ,dar nu sa ma si mut de la o retea de cablu la alta !!!!daca peste 4 ani castiga upc ul????
probabil ca rcs a cerut multi prea multi bani iar upc ul si dolce nu au fost de acord sa plateasca!!si la urma urmei sunt de acord cu ei ….de ce sa plateasca enorm o afacere care in final se va dovedi falimentara pentru rcs si antena 1!!!????
vor avea audienta mica si prin urmare publicitate putina…..cine se va uita la cs otopeni cu gaz metan medias?????hai sa fim seriosi 27 de milioane pe an este mult prea mult pentru un campionat mediocru!!!!

flo  •  14 iulie 2008, 7:45

niste nerusinati.asta sunteti…….prefer campionatele din straimatate…….si eventual daca vor da antena 1 vre un meci numai pe cel al stelei il voi urmarii.si apoi deabia astept sa se dispute meciurile la aceeasi ora ca sa le ascult ca omul la radio unde e mult mai fain……..

adi  •  14 iulie 2008, 7:46

Un razboi interesant din care toata lumea are de pierdut, in principal proiectul gazetele.tv….investitii enorme….profit…care profit?

nimeni  •  14 iulie 2008, 7:55

In sfarsit un articol nepartinitor care arata clar ca RCS nu are > 50 % din piata de cablu asa cum le place sa se laude. Bravo d-le. Tolontan !

Comentator 2008  •  14 iulie 2008, 8:01

Dragomir a fost inainte de 1989 un mafiot si bisnitar si a ramas acelasi si acum.Cu ochii lui de broscan in extaz isi bate joc de toti cei care iubesc fotbalul si doresc performanta.Oare presedintii de cluburi il mai inghit mult?Sau sunt mana in mana?
Schimbati-l fratilor de la Liga si puneti un baiat mai tanar ca altfel ne ducem de rapa cu fotbalul.

***  •  14 iulie 2008, 8:10

[…] Normal ar fi ca pe posturile de televiziune ale consortiului Antena 1 – RCS, care a castigat dreptul de televizare pentru suma de 27 de milioane de euro pe an. Insa Liga Profesionista de Fotbal a program partidele la aceeasi ora si va fi aproape imposibil sa urmaresti partidele actionand telecomanda pe mai multe posturi. Cititi analiza lui Tolontan! […]

florin  •  14 iulie 2008, 8:12

dragilor, o **** mai mare ca trustul lui felix nu poate exista; de ce sa nu mai vad eu money channel pe cablu, pentru ca e ***
oricum cred ca mai bine ascultam la radio meciurile ca era mai frumos inainte cand le ascultai pe toate odata si nu iti mai pierdeai un weekend intreg sa te holbezi la niste caricaturi de meciuri !

Marius  •  14 iulie 2008, 8:17

Buna ziua.

Domnule Tolontan splitarea pe 3 canale a meciurilor din Liga 1 este o strategie lipsita de succes. Motivele tin de target (de obisnuintele de consum ale publicului roman) cat si de capacitatile logistice ale populatie, cu siguranta ca oamenii de marketing din RCS&Intact stiu asta. Problema fundamentala, din punctul meu de vedere, este iresponsabilitatea castigatorilor licitatiei. Ceea ce dumneavoastra ati achizitionat nu reprezinta doar un simplu produs de piata, cunoaste si o clasificare de genul „interes public”. In cazul acestor produse primeaza cat din piata atingi, nu profitul pe client. Bun, ati platit, ati castigat, insa era de datoria dumneavoastra sa negociati rapid si cu alti operatori de DTH si cablu pentru preluarea GSPTV. Acest lucru nu s-a intamplat iar consecintele le veti vedea dupa 2-3 luni: negativismul referitor la produsele Intact (Plus RCS) va creste vertiginos, din motivele prezentate mai sus, la care se adauga incapacitatea A1 de a inova, de a transimite meciurile la standarde ridicate. Clientii pentru DTH si cablu vor creste, fara indoiala, insa ramane de vazut cum veti gestiona abonatii fortati (care se aboneaza si injura), cum veti gestiona acest conglomerat de nemultumire si ce veti oferi pentru banii platiti.
Personal ma nemultumeste aparitia RCS in acesta combinatie, stiute fiind atat lipsa de respect la adresa clientilor cat si calitatea scazuta a tot ce inseamna servicii RCS.
Eu ma voi uita doar la optiunea transmisa de A1, nu ma va convinge nimeni sa trec pe RCS pentru un singur canal tv, repet vorbim de iresponsabilitatea trsutuui dumneavoastra.

Florin  •  14 iulie 2008, 8:26

oare cand o sa dispara si mitica dragomir din combinatiile astea !!! poate ne da DNA-ul un raspuns rapid.

Comentează