Guvernul a cumpărat ştiri şi emisiuni tv pe bani publici!

814-153146-1.jpg

vineri, 19 iunie 2009, 8:54

814-153146-1.jpg

■ 630.000 de euro a încredinţat, fără licitaţie, MTS către două firme pentru organizarea Zilei Tineretului de 2 mai ■ O scenă de 75.000 de euro, de fapt o podea de lemn!, şi alte costuri umflate acoperă, un lucru despre care toată lumea vorbeşte, dar pe care nimeni nu l-a probat ■ Gazeta publică azi documente oficiale: contractele MTS şi monitorizările televiziunilor dovedesc clar că, încălcînd Legea audiovizualului, Monica Iacob-Ridzi a cumpărat conţinut, ştiri şi emisiuni, pentru MTS, pentru ea şi pentru Elena Băsescu!

Prin MTS-ul condus de Monica Iacob-Ridzi, Guvernul României a cumpărat şi a plătit ştiri şi reportaje editoriale la televiziuni importante, încălcînd Legea Audiovizualului!
Televiziunile unde MTS a cumpărat conţinut editorial prin contract – ProTV, Antena 1, Realitatea, MTV, Antena 3

814-153221-450interior.jpg

Ştiri editoriale nemarcate publicitar difuzate în perioada 1-4 mai

76 ştiri despre 2 Mai
30 de ştiri despre Ridzi
14 ştiri despre Ridzi şi EBA

„Dacă ar fi numai ştirile de la televiziuni şi tot ar trebui să ne gîndim că evenimentele au meritat”.
Monica Iacob-Ridzi

Această declaraţie arată scopul ultim, care a ajuns să nu mai fie nici măcar camuflat, al cheltuielilor de minimum 630.000 de euro operate de MTS pentru două zile. Paranteză. Ieri, Monica Iacob-Ridzi a admis că „mai e ceva ce s-a cheltuit, dar sume foarte mici, la nivelul judeţelor”. GSP estimează la cel puţin încă 120.000 de euro costurile suportate direct  de judeţe. În acest caz, totalul urcă la 750.000 de euro.

Guvernul împotriva legii
Sîntem în faţa primului caz în care Guvernul României recunoaşte, printr-un ministru al său în conferinţă de presă şi, mai important, prin contracte semnate, că  a cumpărat publicitate mascată şi că a încălcat o lege, cea a audiovizualului, şi ordonanţele guvernelor României date de-a lungul anilor, inclusiv pe cea a sa din 2008.

Art. 6, punctul 3
Sînt interzise ingerinţe de orice fel în conţinutul, forma sau modalităţile de prezentare a elementelor serviciilor media audiovizuale, din partea autorităţilor publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine

Cu bani, MTS a dictat, practic, o parte a agendei de ştiri a televiziunilor, împotriva normelor europene, împotriva legii şi împotriva propriilor ordonanţe

Art. 29, punctul 3
Comunicările comerciale audiovizuale cu conţinut comercial mascat sînt interzise.

Încă din contract, se precizează că unele materiale vor fi publicitare, dar altele vor fi aparent ştiri sau reportaje curate, de fapt costuri la capitolul „Asigurarea Notorietăţii Evenimentului”.

Telespectatorii au crezut că urmăresc ştiri, interviuri, reportaje sau prezenţe în studio alese în mod liber de redacţii şi, de fapt, au urmărit publicitate plătită, nemarcată!

Final de minciună
„Priviţi cîte ştiri au apărut la televizor”, aproape că striga ieri Monica Iacob-Ridzi. Acea frază împreună cu documentele oficiale au marcat momentul în care în România s-a aflat ceea ce se ştia de mult: guvernul şi politicienii îşi cumpără expunerea pe banii cetăţenilor.

CHEMATĂ LA PARLAMENT
O parte dintre membrii Comisiei parlamentare pentru învățămînt, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților doresc să o cheme pe Monica Iacob-Ridzi să dea explicații despre modul cum MTS a cheltuit banii cu evenimentele din 2 Mai. “La prima ședință va fi propusă audierea ministrului tineretului și sportului”, a declarat un deputat.

„S-a încălcat legea de mai multe ori”

„Nu poţi cumpăra timpi în programele de ştiri”, susţine Ioana Avădanii, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent

– Doamna Avădanii, MTS a semnat un contract cu o firmă prin care aceasta se obligă, printre altele, să asigure notorietate evenimentelor?
– Da…

– E vorba de evenimentele legate de Ziua Tineretului de la Costineşti. Firma angajată de minister a primit 300.000 lei pentru a asigura notorietate acţiunii: adică intervenţii TV în timpul unor emisiuni, precum şi în programele de ştiri.
– Materialele au fost marcate cu semnul publicităţii?

– Nu.
– Atunci s-a încălcat Legea audiovizualului de mai multe ori. Este interzisă sponsorizarea programelor de ştiri în parte sau total şi sînt înterzise materialele sau ştirile publicitare fără să fie marcate cu semnul P. Practic, s-au cumpărat timpi la ştiri şi s-au difuzat materiale publicitare nemarcate. Dar şi televiziunile au greşit.

Ridzi & EBA TV

Ministrul Tineretului şi Sportului apare în 40% dintre ştirile care prezintă evenimentele de Ziua Tineretului. EBA în 20%.

Monitorizarea jurnalelor de ştiri din perioada 1-4 mai arată faptul că eveminentele MTS din Bucureşti şi Costineşti au fost promovate intens de posturile centrale.

Dintr-un total de 76 de ştiri în care se prezintă aceste acţiuni, şefa MTS, Monica Iacob-Ridzi, apare cu intervenţii în 30 dintre acestea.

De asemenea, europarlamentarul Elena Băsescu, invitata doamnei Ridzi la concetul de pe malul mării, apare în 14 ştiri.

„Voltaj e formaţia mea de suflet. Primul videoclip pentru ei l-am filmat”, spune Elena Băsescu şi la ştirile Antenei 1, din 3 mai, ora 07:00.

Aceeaşi declaraţie apare şi în jurnalul ProTV, din aceeaşi zi, la ora 08:00.

Ştirile apar la jurnalele de pe Realitatea TV, Antena 3, Antena 1, ProTV, MTV, Prima TV, Naţional TV, TVR 1, TVR 2 şi N24, doar primele cinci dintre acestea fiind indicate în documentele MTS cum că ar urma să primească bani pentru promovarea acţiunilor de Ziua Tineretului.

Comentarii (122)Adaugă comentariu

danny  •  19 iunie 2009, 9:02

in orice tara normala, dupa un asemenea scandal, si-ar fii dat demisia. „revolutionarii aia de ieri unde sunt acuma? protestau pentru un secretar general, dar cand vine una si fura pe rupte ii doare fix in cot. ma indoiesc ca o sa pateasca ceva. cer mass mediei sa puna presiune pe ea, sa stie toata lumea cat de corupta e ea si gasca de deasupra ei.

Rcb  •  19 iunie 2009, 9:02

Trebuia ministrul sa evite sa apara in stiri despre evenimentul organizat de propriul minister? Sau trebuiau televiziunile sa evite sa difuzeze stiri despre eveniment? Sau trebuia ministerul sa isi asigure popularizarea evenimentului prin presiune politica in loc sa plateasca spatiu publicitar? Trebuiau marcate toate stirile cu „P”? Atunci ar trebui marcate cu „P” si meciurile de fotbal in care se vad pe fundal panouri publicitare si bannere, la fel si interviurile cu jucatori care stau in dreptul unor panouri publicitare, ar trebui marcate cu „P” si sa nu intre la stiri!

Ion Ifrim  •  19 iunie 2009, 9:05

Felicitari echipei GSP pentru aceasta ancheta.
Ce sa mai vorbim…o alta ********* care s-a vazut sus si a inceput sa-si umfle burta pe spatele tarisoarei asteia.Dati-i inainte baieti…voi sunteti singura speranta pentru a se afla adevarul.Nu-mi fac iluzii ca se va face dreptate si va ajunge in „zeghe” dar macar sa o stie lumea cand merge pe strada, macar sa nu mai poata arunca privirea aia superioara de om incoruptibil spre noi si la urmatoarele alegeri.

M-a dezamagit foarte tare muierea asta si chiar imi parea rau cand Elena Basescu se bagase inaintea ei pe listele de europarlamentare.

geretus  •  19 iunie 2009, 9:06

Sa-si dea demisia nu cred ca are de gand… Dar s-o demita BOC de ce nu se intampla oare

Nea Caisa  •  19 iunie 2009, 9:07

Deci: unde e Parchetul general? Unde e Kovessi cu ridicarea imunitatii parlamentare?
Unde sunt Ridzi si EBA chemate la Perchet? Ce fac parchetarii, dorm? Traian Basila, taci
ca mortul in papusoi?

nd  •  19 iunie 2009, 9:09

Tolontane, Tolontane…vorbesti singur si nu te vad bine, asigura-te ca ai sustinere. Crezi ca va pati vreodata cineva de la putere ceva ? Uita-te la Nicolaeciuc ala, crezi ca la vremea aia nu s-a scris de ceea ce facea la CFR ? Abia acum, si cine stie prin ce conjunctura, l-au arestat americanii. Pana ajunge la noi, pana va fi judecat si, ceea ce este mai important, daca va fi gasit vinovat, i se va aplica o pedeapsa cu suspendare, asta daca nu se pescriu faptele. Asa ca ce sa-tgi spun eu tie, imi vine sa ma duc unde a dus mutul iapa…

ovıdıu  •  19 iunie 2009, 9:11

Ambele – demisia si sa plateasca din banii lor acesasta frauda. Suntem in criza, ha ? Trebuie sa se faca ceva. Asta nu poate ramane netaxata, nepedepsita

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 9:12

Rcb: Nu compara panourile din spate cu urmatoarea evidenta: stirile si reportajele platite de MTS au aparut ca stiri, dar, de fapt, ele au fost difuzate nu din vointa libera a redactiilor tv, ci ca urmare a unui contract publicitar incheiat intre MTS si doua firme si, mai departe, televiziuni. Este ilegal!

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 9:13

nd : avem sustinere, uita-te cite mesaje sint pe blog. In fiecare luna, pe siteurile gsp intra 1,4 milioane de romani. Unici in limbaj de net 🙂 Si unici si altfel

vio  •  19 iunie 2009, 9:14

ASTA E GASCA LUI BASESCU.VOTATI-L IN CONTINUARE.

Andrei P.  •  19 iunie 2009, 9:15

Cu aceste stiri, la care se adauga atitudinea acestei.. „doamne” ministru
din aparitia ei TV de aseara, m-ati convins, sa incep procedurile de emigrare.
Din fericire pentru mine, sunt tanar si o pot lua de la capat in alta parte,
ca mine mai sunt multi altii, cu varste pana in 30 de ani, cu salarii mai mult decat bune,
care cotizam serios la buget… pentru ce?? Pentru aceste ******??
Mi-e rusine ca sunt concetatean cu asa ministru.

danny  •  19 iunie 2009, 9:18

cataline. stiu ca e mai complicat de realizat, dar propun ca GSP sa organizeze o actiune de protest in fatza ministerului tinerutului si in fatza palatului victoria. sa lansezi aceasta idee pe site, si sa vezi cate persoane poti sa strangi. e cazul sa facem ceva concret in tara asta.

cold  •  19 iunie 2009, 9:19

PT RCB: Din moment ce au platit pt acele stiri, evident ca trbuiau marcate cu P.

Oricum, lucrurile sunt cat se poate de clare si ma stupefiaza faptul ca doamna
asta mai are tupeul sa stea o secunda in postul de ministru. Nu e posibil ca
tu sa acorzi un contract de peste 250.000lei fara licitatie si sa mai ai si tupeul sa comentezi

aqws  •  19 iunie 2009, 9:28

Vad ca nimeni nu remarca faptul ca banii publici au mers la Antene.
Domnule Tolontan, vedeti sa nu primiti ordin de la conducere sa intrerupeti ancheta.
In rest, tineti-o tot asa, sinteti printre putinii jurnalisti cinstiti din Romania
Nu ati tinut niciodata cont de cine e la guvernare.

Luminita Bordeianu  •  19 iunie 2009, 9:28

Sincer, ma tot gandesc de o saptamana sa emigrez….cat mai departe.

Asa m-am satrurat de toti care vor sa se imbogateasca peste noapte.Am obosit
sa mai sper ca o sa se schimbe ceva.

handbal fan  •  19 iunie 2009, 9:29

sa urmarim, sa ne bucuram de singurul lucru care merge bine la sport HANDBALUl! e un meci de care pe care chiar daca Polonia e vicecampioana mondiala si bronz la europene

Sorin  •  19 iunie 2009, 9:32

Felicitari GSP-ului pt continuarea anchetei. Sper sa va tineti pe pozitii
pana se va obtine cel putin demiterea acestei hoate. Asteptam in continuare
o luare de pozitie oficiala a Guvernului in aceasta chestiune.

ss  •  19 iunie 2009, 9:33

@ RCB
baiatule, esti singurul care n-a inteles!!!
Nu trebuia nimeni sa impiedice televiziunile sa difuzeze stiri. Asta e corect.. Dar nu trebuiau PLATITE acele stiri… trebuiau lasate tv-urile sa le dea daca vor ei, moca…

numelemeu  •  19 iunie 2009, 9:37

Cataline, ai fost slab rau ieri. M-ai dezamagit. Apropo, discuta si tu cu un s
specialist in achizitii publice, e o chestie mult mai clara ilegala pe acolo.
In primul rand, s-a tot spus ca in unele cazuri poti face achizitii de peste
100000 fara licitatie. Hmmmm, si unde scrie asta? Ia sa vedem si noi. Textul
de lege , nu vorbe-n vant. In al doilea rand, ok, nu faci licitatie pentru
600000, dar, dragul meu Catalin, IN NICIUN CAZ NU SE ACCEPTA TREI OFERTE
DINTRE CARE DOUA CU ACELASI ACTIONARIAT. Este incredibil, crede-ma. Eu
lucrez in domeniu. Lasati naibii scena aia, acolo nu e nimic ilegal, este
doar profund imoral.

tee.kazz  •  19 iunie 2009, 9:39

Salut Catalin,

Problema este veche, mai toate contractele de publicitate ale autoritatilor publice, cer ca si conditii de calificare rating la difuzare, in prime-time ? Nu ti se pare ciudat ? Un recent contract este cel administrat de ASG privind campania pentru alegerile europene.

Si este un singur exemplu, problema mea este de ce tu si ceilalti nu sunteti consecventi, si sa atacati constant aceasta practica, sa urmariti aceste contracte. Este plin portalul e-licitatie de acest fel de contracte, luati doar cateva documentatii de atribuire si veti vedea ca toate autoritatile cer prime-time, rating, GRP pentru campaniile contractate chiar cu agentiile de publicitate. Care si ele sunt parte a mizeriei, nu ? Ele sunt etice ?

In al doilea rand, ai spus ca publici pe site contractul cu castigatorul licitatiei, si eu nu vad nici un contract, sau nu m-am uitat bine ? Ce ai publicat nu imi spune nimic, este o taietura din contract, este o prezentare partiala. Care dupa cum stii, poate fi o manipulare. Trebuie scanat si publicat contractul intre MTS ca autoritate contractanta si castigatorul licitatiei.

Iar in ce priveste licitatia, sa stii ca si cererea de oferta catre 3 ofertanti, fara publicarea unui anunt de participare, este procedura legala. Daca au respectat legea si pragurile de licitatie, au procedat corect dpdv al legii, chiar daca imoral.

De aceea este incorect sa spui sa au fost contractate servicii fara licitatie, in ziua de azi asa ceva nu este posibil. Dar este posibil sa faci lucruri perfect legal, si sa castige cine trebuie. Dar nu vei avea probe.

Ce este mai trist este ca se discuta despre un caz particular, ca tu puteai sa iti asiguri suportul unei coalitii mai mari care lupta pentru transparenta achizitiilor publice, dar ai ales sa o faci singur. Si aceasta este metoda romaneasca, de lupta cu morile de vant ?

Nu ai fost niciodata socat de faptul ca in tarile dezvoltate, ies pe strada sute de mii de oameni pentru cauzele publice ?

Acum 1 an, un medic a fost omorat de un pacient, in Romania. Am vazut noi zeci de mii de medici a 2-a zi, pe strada protestand ?

Tolo, ii doare in pix !!!

Vali  •  19 iunie 2009, 9:42

Felicitari gsp, din fericire unora chiar le pasa, demisia e putin zis , o ancheta DNAsi de ce nu chiar puscarie, nu trebuie sa ne fie teama sa folosim aceste cuvinte , chiar voi dati tonul lucrurilor normale ce ar trebui sa se intample odata si odata in tara asta, poate nu deodata, dar e un (alt_ pas.

mirelb  •  19 iunie 2009, 9:45

Tolo, problema sta in felul urmator:

1. Diferenta intre ****** astea care reprezinta noul val in politica si ” aia batrini din PSD” este ca astia fura si se acopera cu acte. Sint specialist pe OUG34/2006 si ma lovesc de licitatii aranjate in fiecare zi. Ordonanta e facuta in asa fel incit sa fie loc pentru tot felul de hotii, , pentru ca un articol se contrazice cu altul, raspunderea achizitorului este inexistenta deoarece nu ii poate judeca nimeni. ***** asta de ministru a lucrat perfect acoperita de o lege evident facuta si votata de alte ***** cu interese mari in a cistiga fraudulos contracte de achizitie publica. Nu o sa i se intimple nimic, deoarece a lucrat legal. Tot respectul pentru munca depusa de echipa voastra, insa in afara faptului ca nu sinteti sustinuti de colegii din media, va luptati cu morile de vint….tot voi ati semnalat si smecheriile lui Gingaras si cel mai tare este Crin Antonescu, daca iti amintesti de BMW-ul ala visiniu o sa stii despre ce e vb. Unde sint ei acum? Toti fura, noi stam si scriem pe blogul tau, tu iti spargi capul in diverse investigatii, dar nu se va rezolva niciodata nimic. S-a rezolvat vreodata ceva? E cineva la puscarie pt vreo investigatie a vreunui ziar? Cineva important ******. NIMENI. Dar sa scriem pe net in continuare, sa mergem pe strazi pline de gropi, sportul sa se duca dracului, sintem o natie de LASI, *****. NE MERITAM SOARTA.

mirelb  •  19 iunie 2009, 9:50

@ pt numelemeu

Vezi ca nu a fost cerere de oferta, a fost achizitie directa. Nu cu plic inchis, ci s-a trimis catre 3 firme, cum stipuleaza legea. Iar ca suma a depasit 100.000, nu e problema, oricum nu se stia valoarea servicilor prestate, de aceea sint acoperiti. Pt servicii media, se poate ridica practic la orice suma achizitia, pt ca oferta nu include de multe ori pretul final.

cristian  •  19 iunie 2009, 9:52

Domnule Tolontan va rugam sa luati atitudine oficiala fata de ceea ce se intampla in aceasta tara . As dori sa incepem o campanie de protest fata de ceea ce se intampla in momentul de fata. AS dori sa va intreb daca am putea organiza prin intermediul dumneavoastra o campanie de protest , o campanie in care sa luam atitudine fata de aceste ******… Sunt sigur ca exista destul de multi oameni care ar participa la o asemenea miscare de protest , dar ceea ce ne lipseste noua romanilor este organizarea si vocea autoritara care sa ne indrepte catre asa ceva.
Sper ca acest comentariu sa nu ramana fara un raspuns din partea dumneavoastra si a cititorilor dumneavoastra.

GOGU  •  19 iunie 2009, 9:53

deci chiar nu se mai poate sta in tara asta. m-am intors cu gandul sa pot aplica ceea ce am invatat si am muncit in alte tari, dar chiar nu este posibil oricat as vrea. Domnule Tolontan INAINTE DE A PARASI TOTI TARA AM SA VA PROPUN SI EU SA INCERCAM SA FACEM O MISCARE DE PROTEST NU NUMAI IMPOTRIVA LU’ „PITZI” CI A INTREG SISTEMULUI. SA IESIM IN STRADA. SUNTEM TINERI FARA NICI O SPERANTA IN TARA NOASTRA.

DINAMO  •  19 iunie 2009, 9:54

si cu ce va incalzeste ca isi a demisia sa dea bani inapoi si dupa aceea sa isi dea demisia o tara de hotii

io  •  19 iunie 2009, 10:01

1. nu ai de ce sa o acuzi (legal) pe rizi decat de lipsa de moralitate
2. firmele nu au aceeasi actionari din cate am inteles. una din firme are un actionar in plus.
3. cred ca mai vinovate de cumpararea stirilor sunt televiziunile care nu au voie sa faca reclama mascata
4. cum zicea si badea aseara, e strigator la cer ca MTS a platit o valiza de bani (iata ca si la alte evenimente se poate nu numai in fotbal) pt un eveniment cu o anvergura … nu foarte mare (sa recunoastem) , iar campionul mondial la box Diaconu isi apara centura in direct ….la radio (rusine, rusine, rusine)
5. ****** rizi, ca si toti ceilalti politicieni (fara exceptie), cred ca pot orice cu banii publici cand ii au pe mana. problema e ca mai pe fata ca acum nu s-a intamplat niciodata. astia chiar ne calca in picioare.
6. pacat ca saracul popor roman nu seamana deloc cu cel sarb sau croat. n-avem deloc verticalitate.
7. CONCLUZIE. HAI SA EMIGRAM DIN ***** ASTA DE TZARA !!

unroman  •  19 iunie 2009, 10:04

astia tinerii o sa ne conduca pe noi si copiii nostri.nu am cuvinte cat de ***** sunt.vai de mama noastra.copiii astia de bani gata de parinti hoti ……****

sport fan  •  19 iunie 2009, 10:05

nu-si va da demisia si nici nu se vor lua masuri!cine sa faca acest lucru,justitia?care justitie?cred ca danny are dreptate;poate numai o luare de pozitie publica si in masa ar mai avea ceva sanse,altfel…..sa nu uitam ca au fost infintate 2 ministere special pentru cele 2prietene ale EBE-ei

enderbmf  •  19 iunie 2009, 10:06

@ Rcb: salut! daca nu te superi ce are „**** cu prefectura”?
panourile publicitare din jurul terenurilor nu sunt platite din bani bublici!
confunzi rau, sau cu buna stiinta ceea ce compari tu cu JAFUL de la MTS si,
probabil nu numai de acolo!!!

vioregh  •  19 iunie 2009, 10:07

stati linistiti nu are demnitate sa-si dea demisia ,astia au venit la putere sa devalizeze tot ce se poate ,doar face parte din gasca lui costel rapitoru ,nicolaiciuc ,aia de la cluj care vrea sa se imbogateasca din bani publici ,smecherii ,transferuri de terenuri,case dobindite ilegal cea din modrogan ,flota,chiolhanuri ,cine sa-i ancheteze pe astia ,acum sa dovedit ca ca turista avea legaturi cu bucsaru si nicolaiciuc ,dar ce masuri sa se ia daca justitia este in mina lor ,iar demnitate sa-si dea demisia ?ce o fi aia demnitate

unroman  •  19 iunie 2009, 10:09

ce sa ia Tolontan masuri?el si-a facut datoria.noi suntem prosti ca suntem prea cuminti.
lucram ca fraierii pe 600 lei si o sa murim muncind sa-si ia altii pensii de
150000 dupa 4 ani de parlament.suntem tare fraieri.

contribuabil  •  19 iunie 2009, 10:11

o fi asa cum ziceti, dar stiti ceva!? e tardiv!!! EBA e in parlamentul european, scopul a fost atins!
scopul Mass-media probabil va fi atins, ministra sportului va fi demisa! insa banii ramin cheltuiti si
la anul se va proceda la fel!
****

arad  •  19 iunie 2009, 10:13

Felicitari pentru investigatie! Incet incet bulgarele se rostogoleste si ia o amploare tot mai mare.

un roman  •  19 iunie 2009, 10:16

gogule iti dau mare dreptate cat sa mai asteptam?astia sunt prea nesimtiti
si cum or ajuns pe acolo chiar daca alesi de noi cred ca sunt meseriasi.
prost crecuti poate.

otilia  •  19 iunie 2009, 10:18

Nu este curios faptul ca nici una dintre cele 2 televiziuni de stiri nu au
pomenit nimic despre lucrurile descoperite de echipa GSP?

cip  •  19 iunie 2009, 10:20

cataline – danny are dreptate; ar trebui facuta o actiune de protest la MTS si sa aduceti cati mai multi tineri…gandeste-te la idea asta. altfel, sincer iti spun ; cainii latra caravana trece. peste cateva zile nu-si va mai aminti nimeni de escrocheria asta iar pitzi sau ritzi cum o cheama va invata lectia de baza in romania: cu cat furi mai mult cu atat scapi mai repede

un roman  •  19 iunie 2009, 10:20

Mai danny nu GSP trebuie sa faca o actiune de protest.ce naiba

dan  •  19 iunie 2009, 10:22

tolo, uita-te pe site-ul mts. cheltuielile catre cele doua firme au fost de 1.287.890 euro = tva=1.5 milioane de euro. insumeaza cifrele publicate de mts.Asta da teapa!

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 10:25

otilia: a3 a relatat ceva, prin vocea lui victori ciutacu, in prima seara a anchetei, iar realitatea a facut ieri chiar o emisiune

ALEXANDRU  •  19 iunie 2009, 10:28

trebuia sa o ajute pe „EBa” intr-un fel…pe banii nostri !!!
de unde era sa scoata ministreasa cei 600.000 euroi ???
poate a mai oprit ceva si pentru ea …pentru vremurile
cand nu va mai fi ministru …
aveti MARE DREPTATE ….dar ce facem ca le aflam
toate astea „dupa ce s-au comis ” ???
oricum , cheltuiala este enorma pentru cateva NIMICURI ….dar care probabil au contribuit la saltarea procentului pentru EBa.

GOGU  •  19 iunie 2009, 10:28

„UN ROMAN” – DA STIU TREBUIE FACUT CEVA. MACAR STIM CA AM INCERCAT SI ASTA. IESIM IN STRADA SI O SA VEDEM CE SE VA INTAMPLA. SUNT SATUL DE TOATE MAGARIILE CARE SE FAC IN TARA ASTA. TOATA CLASA POLITICA AR TREBUI SA RASPUNDA PT CEEA CE SE INTAMPLA ACUM- ABSOLUT TOTI NU CONTEAZA „CULOAREA” POLITICA. CHIAR MA GANDESC SERIOS SI POATE SI CU SPRIJINUL CELOR CA TINE SA INCERCAM – O ULTIMA INCERCARE – DE A SE MAI FACE CEVA. NU MAI EXISTA NIMIC IN TARA ASTA – BUN SIMT, EDUCATIE, CULTURA ETC. – ABSOLUT NIMIC.

un roman  •  19 iunie 2009, 10:30

Ne meritam soarta pt ca nu luam atitudine

lucian  •  19 iunie 2009, 10:31

am o propunere: sa trimitem pe mail-ul MTS , mesajele noastre in care sa-i cerem demisia ministrului.
eu deja am trimis mesajul meu.

catalin  •  19 iunie 2009, 10:32

salut, sunt de acord cu o mare parte din cei ce comenteaza aici, si anume sa se faca pe site un sondaj, sa vedem cati ne adunam, si sa incepem sa iesim odata in strada, ca nu se mai poate. sa nu ne limitam in a scrie aici, sa mergem peste ei.

Rcb  •  19 iunie 2009, 10:37

Tolo, imi esti drag, printre putinii ramasi. Te citesc de pe vremea sportului rosu. Nu aprob practica cu stiri care sunt de fapt anunturi publicitare. Scriam ca un minister s-a comportat ca o firma care cauta avantaje concurentiale, promovand, pe bani, anunturi publicitare sub forma des tire. Aici e mai degraba vina televiziunilor ca accepta. Ca om de marketing, STIU cum STII si TU, ca asa procedeaza agentiile de publicitate si de PR: cumpara spatiu publicitar deghizat in advertoriale fara „P” sau stiri, sau comunicate de presa. MTS a procedat asa fiindca, zic eu, e mai ieftin asa.. Astfel de publicitate mascata a aparut in alte parti mai intai, apoi in Romania. Prblema mea este daca acele costuri sunt juste sau umflate, iar daca sunt umflate, cine este beneficiarul real al banilor publici cheltuiti? MTS a platit catre doua firme suma de 630,000 Euro, din care cati au ajuns efectiv la televiziuni si la cei implicati in eveniment – formatii muzicale, scena, tehnicieni si asa mai departe. Evenimentul MTS trebuia popularizat ca sa atraga atentia, sa aiba public. Cum era normal sa se faca? Legal, totul trebuia marcat cu „P”, caz in care sunt mii de firme care procedeaza ilegal, obtinand spatiu in stiri, trimitand „experti” care apar ca invitati l emisiuni.

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 10:37

dan: multumim, verificam!

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 10:39

catalin: „sa mergem peste ei” e impotriva legilor, e impotriva democratiei. Colegii mei ti-au lasat partea de mesaj doar ca sa vezi si tu, si oricine altcineva, ca asta nu e o solutie. Daca ei incalca legea, si noi credem ca au incalcat-o, exista institutii care se ocupa de asta!

ieu  •  19 iunie 2009, 10:41

Ce sa mai spunem de partidul incoruptibil de care se bucura Base!au distrus tara asta cu jafuri si furaciuni cica cu acte-n regula.

Asa ca oameni buni votati tot cu ei in noiembrie

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 10:44

dan: da-mi, te rog, un mail la catalin.tolontan@gsp.ro

Comentează