Guvernul a cumpărat ştiri şi emisiuni tv pe bani publici!

814-153146-1.jpg

vineri, 19 iunie 2009, 8:54

814-153146-1.jpg

■ 630.000 de euro a încredinţat, fără licitaţie, MTS către două firme pentru organizarea Zilei Tineretului de 2 mai ■ O scenă de 75.000 de euro, de fapt o podea de lemn!, şi alte costuri umflate acoperă, un lucru despre care toată lumea vorbeşte, dar pe care nimeni nu l-a probat ■ Gazeta publică azi documente oficiale: contractele MTS şi monitorizările televiziunilor dovedesc clar că, încălcînd Legea audiovizualului, Monica Iacob-Ridzi a cumpărat conţinut, ştiri şi emisiuni, pentru MTS, pentru ea şi pentru Elena Băsescu!

Prin MTS-ul condus de Monica Iacob-Ridzi, Guvernul României a cumpărat şi a plătit ştiri şi reportaje editoriale la televiziuni importante, încălcînd Legea Audiovizualului!
Televiziunile unde MTS a cumpărat conţinut editorial prin contract – ProTV, Antena 1, Realitatea, MTV, Antena 3

814-153221-450interior.jpg

Ştiri editoriale nemarcate publicitar difuzate în perioada 1-4 mai

76 ştiri despre 2 Mai
30 de ştiri despre Ridzi
14 ştiri despre Ridzi şi EBA

„Dacă ar fi numai ştirile de la televiziuni şi tot ar trebui să ne gîndim că evenimentele au meritat”.
Monica Iacob-Ridzi

Această declaraţie arată scopul ultim, care a ajuns să nu mai fie nici măcar camuflat, al cheltuielilor de minimum 630.000 de euro operate de MTS pentru două zile. Paranteză. Ieri, Monica Iacob-Ridzi a admis că „mai e ceva ce s-a cheltuit, dar sume foarte mici, la nivelul judeţelor”. GSP estimează la cel puţin încă 120.000 de euro costurile suportate direct  de judeţe. În acest caz, totalul urcă la 750.000 de euro.

Guvernul împotriva legii
Sîntem în faţa primului caz în care Guvernul României recunoaşte, printr-un ministru al său în conferinţă de presă şi, mai important, prin contracte semnate, că  a cumpărat publicitate mascată şi că a încălcat o lege, cea a audiovizualului, şi ordonanţele guvernelor României date de-a lungul anilor, inclusiv pe cea a sa din 2008.

Art. 6, punctul 3
Sînt interzise ingerinţe de orice fel în conţinutul, forma sau modalităţile de prezentare a elementelor serviciilor media audiovizuale, din partea autorităţilor publice sau a oricăror persoane fizice sau juridice, române ori străine

Cu bani, MTS a dictat, practic, o parte a agendei de ştiri a televiziunilor, împotriva normelor europene, împotriva legii şi împotriva propriilor ordonanţe

Art. 29, punctul 3
Comunicările comerciale audiovizuale cu conţinut comercial mascat sînt interzise.

Încă din contract, se precizează că unele materiale vor fi publicitare, dar altele vor fi aparent ştiri sau reportaje curate, de fapt costuri la capitolul „Asigurarea Notorietăţii Evenimentului”.

Telespectatorii au crezut că urmăresc ştiri, interviuri, reportaje sau prezenţe în studio alese în mod liber de redacţii şi, de fapt, au urmărit publicitate plătită, nemarcată!

Final de minciună
„Priviţi cîte ştiri au apărut la televizor”, aproape că striga ieri Monica Iacob-Ridzi. Acea frază împreună cu documentele oficiale au marcat momentul în care în România s-a aflat ceea ce se ştia de mult: guvernul şi politicienii îşi cumpără expunerea pe banii cetăţenilor.

CHEMATĂ LA PARLAMENT
O parte dintre membrii Comisiei parlamentare pentru învățămînt, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților doresc să o cheme pe Monica Iacob-Ridzi să dea explicații despre modul cum MTS a cheltuit banii cu evenimentele din 2 Mai. “La prima ședință va fi propusă audierea ministrului tineretului și sportului”, a declarat un deputat.

„S-a încălcat legea de mai multe ori”

„Nu poţi cumpăra timpi în programele de ştiri”, susţine Ioana Avădanii, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent

– Doamna Avădanii, MTS a semnat un contract cu o firmă prin care aceasta se obligă, printre altele, să asigure notorietate evenimentelor?
– Da…

– E vorba de evenimentele legate de Ziua Tineretului de la Costineşti. Firma angajată de minister a primit 300.000 lei pentru a asigura notorietate acţiunii: adică intervenţii TV în timpul unor emisiuni, precum şi în programele de ştiri.
– Materialele au fost marcate cu semnul publicităţii?

– Nu.
– Atunci s-a încălcat Legea audiovizualului de mai multe ori. Este interzisă sponsorizarea programelor de ştiri în parte sau total şi sînt înterzise materialele sau ştirile publicitare fără să fie marcate cu semnul P. Practic, s-au cumpărat timpi la ştiri şi s-au difuzat materiale publicitare nemarcate. Dar şi televiziunile au greşit.

Ridzi & EBA TV

Ministrul Tineretului şi Sportului apare în 40% dintre ştirile care prezintă evenimentele de Ziua Tineretului. EBA în 20%.

Monitorizarea jurnalelor de ştiri din perioada 1-4 mai arată faptul că eveminentele MTS din Bucureşti şi Costineşti au fost promovate intens de posturile centrale.

Dintr-un total de 76 de ştiri în care se prezintă aceste acţiuni, şefa MTS, Monica Iacob-Ridzi, apare cu intervenţii în 30 dintre acestea.

De asemenea, europarlamentarul Elena Băsescu, invitata doamnei Ridzi la concetul de pe malul mării, apare în 14 ştiri.

„Voltaj e formaţia mea de suflet. Primul videoclip pentru ei l-am filmat”, spune Elena Băsescu şi la ştirile Antenei 1, din 3 mai, ora 07:00.

Aceeaşi declaraţie apare şi în jurnalul ProTV, din aceeaşi zi, la ora 08:00.

Ştirile apar la jurnalele de pe Realitatea TV, Antena 3, Antena 1, ProTV, MTV, Prima TV, Naţional TV, TVR 1, TVR 2 şi N24, doar primele cinci dintre acestea fiind indicate în documentele MTS cum că ar urma să primească bani pentru promovarea acţiunilor de Ziua Tineretului.

Comentarii (122)Adaugă comentariu

mirelb  •  19 iunie 2009, 10:45

Tolo, „sa mergem peste ei” e impotriva legilor, de acord, dar te mai intreb o data: „In baza institutiilor care se ocupa de asta”, cum spui tu, citi combinatori de genul d-nei ministru avem la puscarie????? Am inteles, poate vrei sa te eschivezi in cazul in care poate chiar iese de o mica demonstratie in strada, dar de la a te eschiva pina la a ne spune sa avem incredere in ceva ce nu a functionat NICIODATA pt cei smecheri, sincer, e o mare gogomanie….

cip  •  19 iunie 2009, 10:45

catalin tolontan: suntem mai multi de parere ca trebuie facuta o demonstratie pasnica impotriva lui ridzi pitzi si a celorlalti bugetari din minister (individul de la achizitii si directorul economic stiau ca preturile sunt umflate) care si-au batut joc de banul public. altfel o sa scriem pe forumuri pana lesinam

cristian  •  19 iunie 2009, 10:46

Cine va lua masura de a face un site , iar prin intermediul acestuia sa organizam o miscare de protest . Sunt sigur ca putem aduce alaturi de noi si studentii din Bucuresti, vorbesc aici de totate campusurile universitare din capitala dar si din tara. Eu cred ca noi tinerii chiar putem atrage atentia , chiar ne poate vedea cineva … Suntem multi , iar in fata unei mase mari de oameni , numai sa indrazneasca sa ne opreasca cineva cu ajutorul „securistilor” din politie. Va sustin pana la capat ! Mai mult decat atat putem face si o petitie oficiala catre guvern si UE . Cine se ofera sa faca acest site ? Eu unul nu sunt un bun cunoscator al informaticii , dar cred ca cineva dintre cei care au postat commenturi pe acest site ar putea face asa ceva !

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 10:46

Rcb : O firma poate risca sa faca asta. Dar Guvernul nu are voie. Ce legitimitate ar mai avea el atunci sa-i pedepseasca pe cei care incalca aceeasi lege a audivizualului incalcata chiar de el. Plus ca deasupra guvernului e parlamentul. Care a decis sa nu poata fi facuta publicitate asa!

SAMM  •  19 iunie 2009, 10:47

Felicitari Cataline,

Din pacate insa nu se va intampla nimic, pdl-ul a ridicat mult stacheta coruptiei, a devenit deja imposibil sa se mai atinga cineva de ei. Justitia e politizata si corupta

imi e sila ca exista oameni care au votat eba

SAMM  •  19 iunie 2009, 10:52

E o idee buna sa se organizeze un mars de protest impotriva abuzurilor acestui minister, si impotriva sumelor enorme cheltuite nejustificat de stat, politicienii au luat-o razna, nu le pasa deloc de popor

Bogdan  •  19 iunie 2009, 10:56

N-O ierta Tolo! N-are ce sa caute in fruntea ministerului si tb sa se termine odata cu hotia asta!

radu  •  19 iunie 2009, 10:59

in sfarsit dupa ani de zile de cand citesc zilnic site-ul asta pur si simplu pentru ca nu aam o optiune mai buna acum il citesc pentru ca imi place, pentru ca face jurnalism de calitate, cu dovezi nu pe „surse”

cip  •  19 iunie 2009, 11:00

catalin intri intr-o polemica fara sens cu individul rcb – probabil ca e chiar directorul de achizitii de la MTS :):):)

SAMM  •  19 iunie 2009, 11:02

Era in culmea tupeului aseara la TV, se scandalizase ca de ce doar pe ea o ati dovedit-o ca fura.

Cum ar veni toti politicienii fura dar Tolontan doar pe mine ma acuza, are ceva personal cu mine.

I N C R E D I B I L unde s-a ajuns, a zis bine cateva dl Paunescu, politicienii au impresia ca tot poporul e prost, ei fura si noi tacem

din pacate politicienii tineri sunt mai corupti si hoti decat fostii securisti si membri PCR, tara asta n-are nicio sansa

Cateodata banul public este cheltuit si pentru propria imagine | Claudiu  •  19 iunie 2009, 11:03

[…] Intreaga ancheta aici […]

mihai  •  19 iunie 2009, 11:05

felicitari domnule Tolontan!!!!!!!!!!!!asta da JURNALISM!!!!!!!
trebuie mers pana la capat cu aceasta ancheta si singura finalitate pe care o vad eu normala este demisia acestei doamne ministru!!!!!!!
MERGETI PANA LA CAPAT!!!!!!!!!ACESTA POATE FI UN INCEPUT!!!!!!!!!!

SAMM  •  19 iunie 2009, 11:16

Nu vad decat o solutie, politicienii sa ia frica poporului si nu prin vot, ca asta nu inseamna decat rotatia furtului, ma gandesc vreo 10 politicieni de-astia gen ridzi, micky spaga, etc, prinsi si batuti de multimi furioase, sa vedem pe urma ce se pun oamenii pe treaba, sau se retrag


Daca de buna voie nu servesc interesele poporului atunci poate de frica

SAMM  •  19 iunie 2009, 11:18

Cataline,

Merge foarte greu pagina, iti pregatesc pdl-istii un atac informatic

GOGU  •  19 iunie 2009, 11:18

LUCIAN – ESTE O IDEE BUNA SA TRIMITEM SI PE SITE-UL MTS COMENTARIILE NOASTRE.
DAR AM O RUGAMINTE LA DOMNUL TOLONTAN DACA NE POATE SPRIJINI IN IDEEA DE A ORGANIZA O MISCARE DE PROTEST. MACAR DE DATA ASTA SA SE TINA POATE CONT SI DE TINERII DIN TARA ASTA – NU MA REFER LA CEI CARE SUNT MEMBRI DE PARTID SAU MAI STIU EU CE INCLINATII AU. ASTIA DEJA FURA MAI MULT CA „VECHEA GARDA”

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 11:22

cip : e de la mediasat. Nu spunem mai mult 🙂

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 11:23

gogu: asteptati putin, in citeva ore veti avea o varianta mai buna!

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 11:23

cristian: mai stati putin, o sa va ofere gsp o varianta mai buna

misu cls. IV B  •  19 iunie 2009, 11:29

sarut mana tanti monica! nu te lasa! nu renunta! noi tinerii suntem alaturi de tine. apropo, imi dai si mie 10000 euroi sa-mi iau un corn ca am auzit ca esti darnica si ca banii nu sunt o problema pt tine

ruxandra  •  19 iunie 2009, 11:42

as zice sa le factureze si „salba” de stiri post eveniment despre magariile din timpul evenimentului. tot vrea ministresa notorietate – voila! oamenii si’au facut tre
aba! :))

Dragos  •  19 iunie 2009, 11:43

Bravo. Sa te tii sanatos Cataline, dintre toate „vedetele” vad ca tu si produci ceva,
spre deosebire de restul care doar vorbesc.

doua concluzii trag:
1) ma enerveaza tupeul asta nesimtit al distinsei (trebuia sa-si dea demisia
de cand a aparut informatia, ce sa mai incerce justificari). Banii ca banii,
dar tupeul mai…
2) am si solutia pentru tara asta: DOMNITOR STRAIN.

weekend fain

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 11:56

radu: nu mai dispretu sursele. Aceasta ancheta apornit pe surse. Abia apoi am intrat in posesia documentelor. Pentru ca au fost obligati sa ni le dea. Cluburile de fotbal nu sint obligate. Hai sa invatam fiecare cite ceva din povestea asta. Sursele sint parte a profesioei noastre.

catalin  •  19 iunie 2009, 11:58

sa-si dea demisia si ministra tineretului si cei care au aprobat-o ,plus sa o cerceteze si procuratura

Rcb  •  19 iunie 2009, 12:07

Ok, accept ca este ilegal sa platesti, ca institutie de stat, publicitate mascata sub forma de stiri sau fluxuri pe burtiera. Si e mai grav decat atunci cand o face o firma sau mai multe. Si e si mai grav daca devizul de cheltuieli e umflat. Asta vreau eu sa aflu: unde s-a scurs diferenta de bani, dovediti si ardeti-i. Asta e rolul fundamental al presei si mai ales al unora dintre liderii recunoscuti ai ei: sa ne informeze, complet, sa ne ajute sa ne formam o opinie proprie. Cred ca acum a intrat in vizor un pion, inlaturarea lui de pe tabla de joc e inutila, cu exceptia cazului in care aflu cine e regina, regele si mai ales jucatorul care muta piesele. Aici am vrut sa bat, ma lasa indiferent apararea unei persoane care este, temporar, ministru. Un peste mic in comparatie cu ceea ce se intampla la autostrada sau la aeroporturi, de undeva trebuia inceput, fie si de la un peste mic. Doar ca nu ma satura un peste mic pana cand vad prada cea mare si o ancheta dusa la capat, pana la deznodamant, care tine, insa, de alte autoritati.

ROMULUS  •  19 iunie 2009, 12:20

MONA MULGE FACA (MTS)

Lectia de tupeu guvernamental sau cum sa cumperi o tara pe timp de criza | – Relatii Publice si comunicare online  •  19 iunie 2009, 12:21

[…] sa nu reuseasca “sa intre” pe televiziuni. Iar asta se datoreaza probabil faptului ca ancheta arata ca televiziunile sunt implicate alaturi de Minister intr-o incalcare a […]

SAMM  •  19 iunie 2009, 12:28

ceea ce mi se pare foarte grav e ca 33% dintre votantii de pe site-ul gsp doresc ca acest ministru sa nu-si dea demisia

ce fel de oameni or fi astia,

Cristian Micliuc  •  19 iunie 2009, 12:38

incredibil cata nesimtire

jefe  •  19 iunie 2009, 12:39

rcb: ai rabdare! k o sa ti se dea argumente de nu le poti duce. doar mai stai pe aici,pe GSP.ro,GspTV si pe blog si ai sa te lamuresti. ti se va duce de rapa toata simpatia ta pentru PD-L si doamna ritzi te asigur. hai Cataline! ada-ne felul 2! **Cristian Topescu e cu Puterea de cand a fost el. ce intrebare: cica de ce nu s-a inceput ancheta mai devreme? poi bai Domnu’ Jurnalist…asta e sustinere a anchetei? ca jurnalist asa faci tu? ti-a dat Catalin si raspuns, k doar el la toti le raspunde! FORZA TOLO!! numa bine.

mihai  •  19 iunie 2009, 12:46

Nu trece o zi fara sa nu constat ca tupeul, nesimtirea sichiar prostia au ajuns la cotete deosebite de periculoase.Doamna Ministru Ridzi o copiaza foarte bine pe raposata Elena Ceausescu fapt ce reiese daca analizati cu atentie site-ul MTS, unde avem stiri degenul: `doamna ministru a anuntat`, `doamna ministru a participat`, `doamna ministru a lansat` etc, goana dupa publicitate/imagine a domniei sale fiind evidenta si cea ce este si mai grav ca totul se face din bani publici din cate se pare.MTS are in subordine printre altele si Directiile de Tineret si Casele de Cultura a Studentilor la conducerea carora au ajuns o serie de oameni fara nici un fel de exeperienta sau exepertiza(cei interesati pot face o ancheta si se vor convinge, am exemple dar nu vreau sa influentez ). La cele mai multe astfel de structuri au ajuns `copii de trupa ai PDL si PSD`, acele persoane care au ramas fara `coledzi`(de consilii locale sau judetene) sau cei care au lipit afise in campanii, fiind inlocuite uneori persoane cu exeperienta(nu neaparat batrane) si cu pregatire.Nimeni nu spune ca tinerii nu trebuie incurajati si promovati, dar nici asa de pe bancile facultatilor, fara a fi niste studenti eminenti sau cu rezultate deosebite direct promovati in functii de conducere peste noapte. Cine vrea am mai multe informatii.

itzic  •  19 iunie 2009, 12:49

Dincolo de ce face aceasta doamna ministru care isi merita soarta mi se pare extrem de ciudat ca aproape nimeni nu realizeaza ipocrizia acestui trust de presa Intact in ceea ce priveste problemele de care apoi tot ei se plng.
Pai daca ctr respective (niste mizerii dealtfel) incalca legea audiovizualului inseamna ca Antena 1 si 3 au incasat bani incorect. Banuiesc ca ministra nu l-a silit pe Felix si ai lui sa semneze din partea Intact contractele iar apoi sa incaseze banii.
GSP in stilul ultra-ipocrit al lui Tolontan “uita” sa se intrebe de ce tv-unile din propriul trust au semnat si incasat banii. si sa-i traga la raspundere pe cei care au facut-o.
Ei merg pe distrugerea totala mizand ca cineva o va demite pe Monica si toata lumea va da vina pe ea. Iar Felix va ramane cu banii.
Sper sa se decl;anseze o ancheta cu mult timp inainte de obligatoria schimbare a acestei domane si cei din trusturile respective care au facut asa ceva sa raspunda in solidar.
Tolontane, cat mai prostesti Romania cu subterfugiile tale?
Apropo, cred ca fiind in acelasi trust informatia ca existau ctr ciudate era disponibila acestui ipocrit Tolontan si deci faptul ca acum arunca aceasta petarda nu face decat ca totul sa semene ca cearta intre doi hoti. Dintre care unul are presa iar celalalt un ftoliu de ministru. Si astia sunt zilnic pe tv si ne dau lectii de viata. Sa versi, nu alta!

Cordel  •  19 iunie 2009, 13:00

Plecati fratilor din tara daca aveti ocazia. Carati-va din cloaca aste plina de ra.hat si filtre de ra.hat. Eu am sa plec cu prima ocazie. Felicitari Catalin pt articol.

Rcb  •  19 iunie 2009, 13:02

Tolo, nu sunt de la mediasat, ei sunt furnizorii de servicii ai firmei la care lucrez, deci IP-ul meu e gazduit de ei. Am vazut-o pe doamna ministru despachetand cu mana ei, cot la cot cu „cei mici” plachete acordate campionilor mondiali din handbal. Cred ca te-ai incapatanat impotriva ei ca persoana, pentru ca are tupeu sa raspunda. Eu imi doresc ca ancheta laudabila in fruntea careia esti sa vizeze „mana invizibila” si destinatiile sumelor, trecand dincolo de „pion”. Multumesc pentru rabdare si toleranta in ceea ce ma priveste.

Alexandru Gica  •  19 iunie 2009, 13:06

Felicitari pentru GSP si pentru Catalin Tolontan pentru ancheta realizata.

anonim  •  19 iunie 2009, 13:06

Buna investigatie d-le Tolontan i-mi place stilul dvs dar pot sa va intreb ceva sunteti totusi redactor ses al celui mai bun ziar din Romania (de sport ) la ora 14.000 inca nu apare stirea conform careia Sorana Carstea joaca in primul tur la wimbledon cu edina gallovits
Mai multa promptitudine.
In rest numai de bine

claudiu  •  19 iunie 2009, 13:28

STAY LINISTIT CATALINE CA IL ARESTEAZA IAR PE BECALI CA SA DISPARA SUBIECTU TAU

primar de petrosani  •  19 iunie 2009, 13:36

Stiati ca in petrosani (loc de bastina a doamnei ministru)GAZETA SPORTURILOR nu a aparut astazi iar acolo unde cu greu am gasit lipseau doua pagini,ghiciti care?Paginile in care este articolul dvs despre ispravile MINISTRULUI.Dupa cum stiti sotul dansei este primar la petrosani iar lumea spune ca nu e prima data cind in valea jiului nu apare un ziar in care scrie ceva negativ despre doamna RIDZI.REPET,AZI 19.06.2009 PE TARABELE DE ZIARE DIN VALEA JIULUI NU S-A PUTUT CUMPARA ZIARUL GAZETA SPORTURILOR DECIT CU DOUA PAGINI LIPSA. SA TRAITI BINE!

Catalin  •  19 iunie 2009, 13:37

Nu mi-a placut de la bun inceput de aceasta don’soara…

costi  •  19 iunie 2009, 14:16

Buna ziua dle Tolontan,
Cu aceasta ancheta demonstrati ca sunt si JURNALISTI in Romania…si va felicit sincer. Toata ancheta este documentata, sunt prezentate argumente si este demonstrata fara dubii incalcarea legii. As mai vrea anchete de acest gen realizate de dvs. Inca de pe vremea „Procesului etapei” de la Pro TV transmis de la Teatrul National :-), unde eram si eu, cateodata, prezent ca spectator sustinator dinamovist, v-am admirat profesionalismul, logica, bunul simt si, de ce nu, chiar curajul cu care contracarati, in pauzele emisiunii, fanatismul si violentele verbale ale unor „ultrasi”. Romania are nevoie de un Bob Woodward/Carl Bernstein (afacerea Watergate) si va asigur ca va voi fi un sustinator (si nu numai eu, asta e sigur!).
Cu stima,
Costi

MIHAELA  •  19 iunie 2009, 14:19

degeaba comentati atat pe seama dnei monica ca si asa nu credem nimic din ce ziceti….noi..tinerii o sa o sustinem in continuare…ne-am distrat de minune de zilele tineretului…in sfarsit se gandeste cineva si la tinerii din tara…va multumim mult dna monica si asteptam un nou prroiect din partea dvs….nu ascultati la tot ce zic invidiosiiii…..

georgy  •  19 iunie 2009, 14:23

toata stima si respectul pentru domnul jurnalist Tolontan. Dar, nu credeti ca v-ati inversunat prea tare asupra ministrului tineretului? ok a cheltuit o suma de bani, pentru care a prezentat facturi, chitante. Este ceva ce face oricare alt ministru. De ce tocmai ea? De ce nu sunt criticati si alti ministri? Intr-adevar se poate intelege foarte usor ca sunteti subiectiv, si deja atacati persoana.

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 14:57

georgy: pt k sintem un ziar de sport, nu unul generalist

Cătălin Tolontan  •  19 iunie 2009, 15:00

MIHAELA : sinteti de la inspectoratul judetean prahova. felicitari! Veti primi un bonus de la guvern. Atentie la IP 🙂

bagatare si punct ro  •  19 iunie 2009, 15:08

vere, tupeu maxim pe astia, serios. nu se poate asa ceva.

sportul de performanta  •  19 iunie 2009, 15:28

SOS sportului de performanta.Din cei apoox.321 de angajati ai MTS maxim 25 sunt pe sport restul tineret pdl, ce mai vreti ? nu va este clar.BANII SUNT LA EBA.Toti specialistti din sport au fost dati afara sau trasi pe linie moarta. formula ete clara: HITLER = genocitul evreilor iar RIDZI = GENOCITU SPORTULUI DE PERFORMANTA.Daca Brucan a perezis 20 ani pentru democratie acum puteti prezie 50 de ani pentru sportul de performanta.Lui Dl Bellu i s-a pus si i se pune pumnul in gura de catre d-na.Ridzi,nu-l suporta clar, i-i ia fata si ei si lui EBA.Bani sunt la cxampanie clar iar sportul se zbate intr-o saracie lucie.VA RUGAM SALVATI SPORTUL DE PERFORMANTA DE LA GENOGIT.Toater conpartimentele din MTS sunt conduse de tineretul pdl.Verificati si va ve-ti convinge.In MTS este un MASACRU al SPORTULUI acum.Vom vede la olimpiada si nu numai.Dl.Bellu va pleca cat de curand veti vedea,nu mai suporta.Toate directiile de sport si toate cluburile MTA sunt conduse in proportie de 90% de pdl-distrugatorul.Vor fi vandute toate bazele sportive in bel mai apropiat moment veti vedea.Daca va sau ne pasa de SPORTUL DE PERFARMANTA strigati AJUTOR.

@SAMM  •  19 iunie 2009, 15:30

Samm, astia sunt oamenii din aparatul de partid, adica cei platiti sa posteze pe forumuri si ziare. Dupa cum se vede si-au facut aparitia si pe gsp si lupta din greu 🙂

laura andresan  •  19 iunie 2009, 15:39

@@samm

NU sunt nici macar platiti, maestre! Sunt pur si simplu fie carcaleti care spera la un job pe la stat sau la o ipotetica pila pt. ridicarea spre noi culmi de civilizatie si logan (desigur, merge si un q7)fie omuleti care au primit ceva pe linie de partid – a saptea spita, nu ceva greu, dar un job in ziua de azi conteaza – si in schimb li se cere de la obraz sa presteze. Mai trist este ca exista si astfel de omuleti pusi tot de la partide sa gaseasca IP-uri, pt. ca, nu-i asa, te pomenesti ca o fi vreun om de la stat care posteaza impotriva guvernarii? Cel putin asa era pe vremea psd-ului, si nu vad de ce numai aia ar fi facut asa ceva…

sportul de performanta  •  19 iunie 2009, 15:44

Trebuie sa iesim in strada si sa salvam SPORTUL altfel nu se mai poate.In MTS domneste teruarea Ridzi si a acolitilor ei.Cand a fost instalata in functie a precizat ca are obligatii fata de cei care au ajutat-o in campanie de la cei care au lipit afise pana la cei care au fost in firmele de madia politic, pentru ea si s-a tinut de cuvant i-a angajat pe toti indiferent dac au studii sau nu, se pricep sau nu, sunt de specialitate sau nu,la cluburi sau directii in MTS, NU CONTEAZA PDL sa fie.La directiile de sport sunt unu sau maxim doi directori iar la tineret trei. Verificati examenele si va veti convinge. A ACAPARAT TOT MINISTERUL ce vret mai mult, va distruge SPORTUL DE PERFORMANTA de pew teritiriu ROMANIEI,vet vedea.Numai print-o campanie asidua vom pute face ceva altfel nu.Avewti grija de SPORTUL DE PERFORMANTA.NU – L UITATI VA ROG, chear daca alte stiri va par mai interesante si va vinde ziarul mai bine.Sportul in Romania va MURII daca mai ramane RIDZI- PITI.Dl tolontan sunteti un om vertebral urmariti acest caz pana in panzele albe va rog, avem incredere in dvs.SUCCES

CLAUDIU  •  19 iunie 2009, 16:19

CE SPORT SA SALVAM…? SA SALVAM ROMANIA..DACA SE MAI POATE …DOMNULE TOLONTAN AM 30 DE ANI ..M-AM SATURAT DE TARA ASTA CA DE MERE PADURETE….

cristi  •  19 iunie 2009, 16:20

bataie de joc
nimic nu ne mai mira, asta e cel mai grav…ne-am obisnuit cu comportamentul grobian al
„ilustrilor” guvernanti, cu derapajele familiei de tip mafioto-securist basescu
ce sa mai spunem de pogea, ridzi piti poanca, sila e un cuvant prea delicat
pentru a exprima sentimentul pe care il; provoaca aceste rebuturi umane
sanatate Tolo
stim ca esti printre cei buni
probabil cel mai bun

Comentează