Ziua III: Surpriza de proportii. Mocanu, ProTV: „Concertul de la Costinesti a fost platit de Media Pro Pictures”

Ora 10:15 Comisia de Ancheta in cazul evenimentelor de 2 Mai a inceput azi cu expresia „Fie sinteti prost, fie va faceti”, pe care deputatul Cristian Boureanu a adresat-o deputatului Nicolae Banicioiu. „E o chestiune de educatie”, a sosit replica. „Va rog sa nu mai coborim limbajul”, a intervenit  presedinta Alina Gorghiu.

joi, 2 iulie 2009, 10:32

Ora 10:15 Comisia de Ancheta in cazul evenimentelor de 2 Mai a inceput azi cu expresia „Fie sinteti prost, fie va faceti”, pe care deputatul Cristian Boureanu a adresat-o deputatului Nicolae Banicioiu. „E o chestiune de educatie”, a sosit replica. „Va rog sa nu mai coborim limbajul”, a intervenit  presedinta Alina Gorghiu.

Ora 10:30 Sever Voinescu a declarat ca „nu e nevoie sa-i chemam pe artisti, in opinia mea nu e nevoie sa anchetam banii dintre firme private, nu e treaba noastra. Dupa ce banii au ajuns de la minister la firme private si urmeaza traseul altor firme private, ei nu mai sint bani publici”. Olteanu i-a replicat: „Ne ocupam de cheltuirea banilor publici nu doar la origine”.

Ora 10:35 Deputatii discuta inca daca sa-i cheme sau nu pe artisti, pe impresari si pe cei la care, prin subcontractare, au ajuns banii. Pe un scaun, Octavian Belu si alti sefi din minister asteapta sa fie audiat. „Inteleg dezbaterile democratice, dar ceea ce am vazut si pe blogul tau si la televizor in primele doua zile mi s-a parut totusi prea mult. Parca prea multa politica”.

Ora 10:40 Cristian Boureanu spune ca „majoritatea nu tine loc de legaliate. Citez din regulament: comisia aceasta nu trebuie sa lucreze, se anuleaza de drept”. E a treia zi din trei cind Cristian Boureanu cere desfintarea comisiei. El cere ca sa plece de la Comisie o hirtie catre Parchet prin care sa se ceara informatii si, daca DNA a inceput cercetarea asupra MTS, atunci comisia sa fie intrerupta.

Ora 10:45 Pentru luni vor fi chemati directori din ministere, impresarii trupelor si reprezentatntii televiziunilor prevazute in contract: A1 si A3, RTV.

Ora 11:00 Am iesit citeva minute din sala. Cind am plecat, vorbea deputatul Boureanu. Cin am intrat vorbea deputatul Boureanu. El sustine in continuare ca trebuie intrerupta activitatea comisiei.

Ora 10:50 Sint chemat pentru audiere. Voi reveni.

Ora 13: S-a terminat audierea.

In mare, am spus urmatoarele lucruri. Unele le-am pregatit pentru ca am avut ceva emotii. „Sint constient ca, prin dumneavoastra, ma aflu in fata forului suprem de reprezentare a cetatenilor romani.

Sint constient ca, potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, am fost obligat sa ma prezint in fata Comisiei pentru a spune adevarul si ca nerespectarea acestei obligatii atrage raspunderea penala.Sint constient ca detin mijloace de proba pe care sint obligat sa vi le aduc la cunostinta. Ca jurnalist, nu pot vorbi despre sursele mele, cu riscuri pe care le inteleg si mi le asum, dar detin probe materiale care ma fac sa sa vin azi in fata dumneavoastra cu incredere si cu ingrijorare”.

Am spus comisiei ca, dupa parerea gsp, „probele vorbesc despre faptul ca Guvernul incalca drepturile civile ale cetatenilor. Si nu a existat nici un regim politic care sa mentina un parlament democratic si in acelasi timp sa aboleasca libertatile civile„.

„Ceea ce va voi pune la dispozitie si va voi arata demonstreaza cu documente publice faptul ca Guvernul a contractat, a receptionat si a platit stiri si reportaje difuzate ca informatie la un numar de 5 televiziuni din Romania”

„Acest lucru incalca o lege a Romaniei, legea audiovizualului. Guvernul a contractat imixtiunea in politica editoriala, planificind specii jurnalistice, ca reportajul sau stirea, cu 10 zile inainte de difuzarea lor!”.

Sever Voinescu m-a intrebat daca e logic ca evenimentul sa fie reflectat si daca e logic ca ministrul sa apara in stiri. Am raspuns da, la ambele intrebari. Intrebat si de alt deputat acelasi lucru am citat din Rasvan Popescu, Dan Grigore si Christian Mititelu, de la CNA, revoltati impotriva mediatizarii socante a evenimentului.

Gelu Visan m-a intrebat daca sint impotriva banilor de publicitate de la stat si daca Gazeta primeste bani de publicitate de la stat i-am raspuns ca nu despre asta e vorba, ca statul isi face peste tot in lume, prin ministere, publicitate, ci ca ceea ce am semnalat noi este aparitia de stiri/reportaje in contract si difuzate de televiziuni, fara a fi marcate cu publicitate. De-a lungul anilor, ca intreaga presa, gsp a contractat publicitate cu entitati de stat.

Sever Voinescu: „Si mie mi se pare grav si nepermis ca un minister sa contracteze stiri si sint in aceasta comisie ca sa aflu daca asta s-a intimplat”

Dan Zatreanu m-a intrebat daca se vinde ziarul catre Dinu Patriciu si l-am rugat sa aprecieze ca e mai degraba o intrebare pentru patroni si ca nu cunosc o asemenea ipoteza.

Cristian Boureanu a intrebat: „Cine ar fi trebuit sa cunoasca legea si sa marcheze cu publicitate stirile?”. Am raspuns ca orice cetatean al Romaniei trebuie sa cunoasca legea, dar in primul rind cei care o fac sau cei care o aplica si supravegheaza. In ultimul caz, Guvernul. Si ca marcarea cu publicitate nu era prevazuta, tocmai pentru ca  a fost in intentia consacrata prin contract a ministerului sa fie difuzate stiri nemarcate cu publicitate.

Am mai spus ca „Toate statele au ca ideal proclamat sa asigure fiecaruia dintre cetatenilor lor drepturile omului. In practica, individul nu dispune de nici unul dintre aceste drepturi dc nu poseda unul dintre ele: dreptul de a cunoaste. Nestiind ca ai drepturi, e imposibil sa ti le exerciti constient. In aceasta lupta pentru a cistiga si a apara drepturile, daca nu este informat omul este dezarmat. Asta a facut Guvernul prin semnatura Monicai Iacob Ridzi. A dezinformat”.

Sever Voinescu m-a intrebat daca m-am asociat la o miscare civica sau ONG care cere demisia ministrului si am raspuns ca am cerut demisia in ziar, dar ca potrivit statutului de jurnalist, nu am semnat si nu sint membru in nici un ONG sau alta entitate care sa fi cerut demisia ministrului.

Aici vedeti probele pe care le-am aratat-comisiei.

Revin eventual cu intrebari si raspunsuri, dar am un lucru mai important de relatat.

1:15 Octavian Belu: „Am ramas la MTS cu dorinta de a sprijini sportul. Acum sint aproape sa realizez ca dorinta mea nu-si mai gaseste exprimarea in realitate„. „Voi lua masurile in consecinta”, a mai spus cel care raspunde de sport la MTS.

„Activitatea de tineret este foarte complexa. I-am spus insa si doamnei ministru: pretutindeni in lume locomotiva de imagine a unui astfel de minister este sportul”, a mai zis Belu. „Cit despre suma, problema nu e suma, ci felul in care s-au cheltuit banii. Fiecare are parerea lui: am primit mesaje de la tineri care spuneam ca n-am facut nimic timp de 20 de ani. Este evident ca a existat un salt spectaculos de mediatizare”, a declarat secretarul de stat.

‘Este foarte dificil sa pui patru structuri care au functionat trei impreuna si una separat! Este complicat s-o faci”, a mai zis Belu.

„Nu tin de scaun, daca sesizezi ca esti un obiect de decor te apropii de ceea ce stii sa faci”, a mai zis el. Cind Robert Negoita a spus ca „eu ma simt jignit cind dumneavoastra aveti un asemenea ministru”, Belu nu a spus nimic.

Belu pune probleme grave, unei comisii din ce in ce mai surprinse, inclusiv cei de la PD-L, care realizeaza ca secretarul de stat se declara decorativ: „Nu am avizat in minister nici o activitate sportiva. E evident ca nu fac ce trebuie”.

Sever Voinescu: „Aceasta suma duce sportul romanesc in situatia care e?”. „Nu, suma aceasta este infima fata de nevoile noastre, nu ar fi rezolvat probemele sportului romanesc”, a spus Belu. 

Belu pe final: „Vreau sa va mai spun ceva. Nu inteleg de ce a trebuit politizat sportul! De ce au fost schimbati directorii de la cluburi si complexuri. Nu e nici o problema daca cineva te mai scutura. Eu, fiind ultimul naiv, cred ca doamna ministru l-a lansat. Fiind ultimul naiv, cred ca nu a existat intentia de a gresi. Poate si mediul a contat, poate si cei care trebuiau sa o sfatuiasca”. A fost ultima interventie si delimitarea eleganta, dar clara, a lui Belu.  „Ne punem mari sperante in dumneavoastr”, a incheiat el.

2:20 Este audiat Costi Mocanu. „Reprezint compania ProTV SA”, a spus el. „Legatura noastra cu 2 Mai nu incepe acum. Anul trecut am facut MTV Days, ne-am organizat impreuna cu Media ProPicture si ne-am asumat toate costurile”. „Media Pro Pictures a organizat evenimentul. MPP si Nestle au suportat costurile”. Si legatura cu MTS? „Doar publicitate”, a spus Mocanu. Practic, el spune ca nu MTS si nu firmele care au preluat contractele au platit concertul. „Costurile scenei mari a fost suportate de Media Pro Pictures. Despre scena mica nu va pot spune nimic”, a spus Mocanu.  Sever Voinescu a dorit ca lucrurile sa fie clare: „Inca o data, va rog: cine a organizat si cine a dat banii?”. „Media Pro Pictures”.  

2:40 Din numarul de spoturi (53 MTV si 24 pe ProTV) rezulta ca Loco a platit dinspre Artisan, adica banii MTS, aproximativ 35.000 de euro! Ceea ce inseamna ca, pentru concertul de la Costinesti (unde scena e evaluata la 75.000 de euro si artistii costa inca 40.000 de euro), banii dinspre MTS au fost doar aproximativ 35.000 de euro.

Rezumat: artistii, scena, luminile si sonorizarea (trecute in contract ca urmind sa fie platite de Artisan din banii MTS si receptionate ca atare) au fost platiti de Media Pro Pictures!!!

Lucrurile au stat astfel: Conform lui Mocanu, Media ProPictures a organizat din fonduri proprii si din parteneriatul cu Nestle evenimentul MTV Days. ProTV a platit 10.000 de dolari ca sa cumpere aceasta productie si s-o difuzeze. Si ProTV a primit, conform unei estimari gsp, publicitate de aproximativ 35.000 de euro de la Artisan, via Loco.  Ceea ce inseamna ca pe MTS a costat-o aproximativ 125.000 de euro scena si artistii platiti de, de fapt, de Media Pro Pictures! Este stirea zilei.

 3:30 Constantin Neagu secretarul de stat: „Singura mea implicare a fost sa alerg in crosul de la Iasi”

3:35 Presedinta comisiei citeste raspunsul firmelor Artisan si Mark, care au fost invitate si n-au venit: „Ne spun ca solicitarea noastra de a-i cita nu are temei legal. E un caz grav. E un lucru important. Iar aceste doua adrese de la Mark si Artisan primite de catre noi sint identice, cu exceptia siglelor”.  

3:40 „Propun sa le spunem in cea de-a doua invitatie ca daca nu vor veni, atunci legal e sa-i aducem cu forta”, a  propus Olteanu. Gelu Visan a spus: „Aceasta comisie e facuta doar pentru un circ mediatic si politic”. Banicioiu l-a contrazis: „Sa le trimitem o adresa prin care sa le atragem atentia ca nu sint deasupra legii”. Cu regulamentul in mina, Voinescu a adaugat: „E posibil ca regulamentul sa fie neclar. Sa nu ne umflam muschii”.

3:50 Gelu Visan: „Ma simt jenat. Sint indignat! Nu facem altceva decit sa executam public un ministru”. Olteanu: „Eu sint mindru. Pentru ca, daca Parlamentul poate n-a facut suficient control al autoritatii publice pina acum, aceasta comisie e un exemplu. Si mi se pare ca afla adevarul despre cum s-au cheltuit banii publcii tine de esenta Parlamentului”.  Sever Voinescu: „Nu exista interes pentru aflarea adevarului, ci pentru un proces politic. Si eu cred in controlul parlamentar. Cred ca e unul dintre lipsurile cele mai importante ale Parlamentului  din ultimii ani. Dar de aici si pina la abuz si de aici pina la constituirea unei majoritati, cred ca e un pas cam mare. E prea multa trinta politica aici. Sper ca lucrurile sa se termine altfel decit au inceput”.  

 Ora 4:00 Aura Vasile: „Va amintesc ca orice ministru este votat de Parlament. Cit despre trinta, nu va suparati, nici un sofer nu a avut o asemenea atitudine cum au avut-o unii colegi ieri fata de mine”.  

Comentarii (89)Adaugă comentariu

fotbal  •  2 iulie 2009, 10:36

tensiunea e mare, nu intra in jocul lor. sunt cu tine 🙂

jean valjean  •  2 iulie 2009, 10:43

nu iti sunt admirator, nici cititor fidel, nu dau doi bani pe campania aia cu ne pasa de sport
dar in cazul de fata respect tenacitatea cu care ai/ati efectuat ancheta si sper sa te tina pana la final (care sa fie cu happy end – adica ticalosii la parnaie, ca in filmele americane 🙂

btw, sunt curios de ce belu a acceptat sa lucreze sub sfertodocta asta din valea jiului

nastyboy  •  2 iulie 2009, 10:48

Tensiunea e mare, intra in jocul lor. Spune tot. Sunt alaturi de tine, pe hol 🙂

BOUreanu  •  2 iulie 2009, 10:52

ce apucaturi/limbaj de cartierist are lingaul asta de boureanu … in fiecare zi o noua demonastratie a abilitatilor lui penibile

Ionut Stoica  •  2 iulie 2009, 10:59

Chiar trebuia ca Traian Băsescu, în dorința de a testa răspunsul electoratului la brandul Băsescu, să se folosească de banii de la Ministerul Tineretului și Sportului? Ce naiba… nu era programat nici un maial în acele zile? Trebuia stricată acea manifestare de la Costinești cu prim-cadre pline de botox susținute din spate zâmbete forțate de împrejurările generate de ierarhia de partid?

***

Someone  •  2 iulie 2009, 11:23

Gorghiu.

CLAUDIU  •  2 iulie 2009, 11:34

nu vezi cataline ca astea pe interes .nu vezi ca nu discuta despre ridzi ci se cearta intre ei pt putere.pai vrea sa ma duc la vot ce sa votez oameni care se cearta in loc sa vada ce a facut duduia aia .rusine rusine ca traim in romanica

neagrigore  •  2 iulie 2009, 11:36

nu a fost chemat nimeni de la MTV …

calin  •  2 iulie 2009, 11:48

Catalin,

Niciodata nu am simtit ca sunt furat ca acum. Stiu ca toti cei care ajung la putere fura dar acum simt ca ne e insultate bunul simt si inteligenta pana dincolo de orice limita. Rezista si continuati ancheta. Va sustin atat cat va pot sustine, adica citindu-va. Faceti lumnina si nu o sa mai aiba ce face. Nimic nu mi-e clar in politica de azi decat faptul ca au creat ministere (MTS, MT) pentru a fura bani.

CLAUDIU  •  2 iulie 2009, 11:53

hahhahahhahahh hahahhahahahhahhah alooooooooooooooooooooooooooooo america tara tuturor posibilitatilor .romania este tara ???vreau raspunsu de la voi ms

nastyboy  •  2 iulie 2009, 12:07

Misto. Cu cateva amendamente: Cristi a uitat sa iti spuna de ce nu iti
solicita si sursele. Ba chiar, a si ingrosat faptul ca poti sa stai
linistit :), in discursul tau am observat o lacuna, ai spus :”in calitatea
mea de cetatean…”, bla, bla…dar ai uitat sa spui” in calitatea mea de
cetatean angajat al trustului Intact…”. Cat despre categoriile lui Bogdan
Olteanu: „hard-money” si „soft-money” ar fi trebuit sa mai adauge una;
„dirty-money”.

marius  •  2 iulie 2009, 12:16

CLAUDIU Says:
July 2nd, 2009 at 11:53 am

hahhahahhahahh hahahhahahahhahhah alooooooooooooooooooooooooooooo america tara tuturor posibilitatilor .romania este tara ???vreau raspunsu de la voi ms

RASPUNS: ROMANIA TARA TUTUROR HOTIILOR

cezar  •  2 iulie 2009, 12:17

HG 478/22.04.2009 a intrat in vigoare la data publicarii in MOF 299/07.05.2009. Evenimentul cu pricina a fost in 2 mai.

MTS zice ca a organizat evenimentul in baza altei legi. Dar atunci ce rost avea HG din 22 aprilie (daca nu ma insel, chiar data contractelor)?
Ar trebui sa ne lamurim din Nota de fundamentare a HG, publicata aici: http://www.gov.ro/upload/articles/105462/nf-hg-478-2009.pdf
Unde scrie ca „Prezentul proiect de act normativ nu are impact asupra bugetului” (pag.2) si ca „Proiectul de act normativ va fi publicat pe pagina de Internet a Ministerului Tineretului si Sportului, respectând prevederile legale în vigoare cu privire la transparenţa decizională” (pag.5).
Pe bune?
Pe pagina de internet a MTS, aici http://www.mts.gov.ro/mts/proiecte_legislative_in_dezbatere_publica sau aici http://www.mts.gov.ro/mts/proiecte_legislative_ale_Ministerului_Tineretului_si_Sportului nu gasim nimic.
Nici aici http://www.mts.gov.ro/mts/acte_normative_in_vigoare , unde apare doar HG inainte de modificare.
2. din comunicatele Guv despre sedinta din 22 aprilie http://www.gov.ro/content-index__l1th5851.html tot nimic
3. iar aici http://www.sgg.ro/nlegislativ/domeniu.php?id=16 e in constructie.

Alex  •  2 iulie 2009, 12:23

Mi-e dor de cei de la PSD! Ei stiau sa fure cu staif! Oamenii lui Basescu
se reped ca vulturii sa inhate cat mai mult si cat mai repede!!! Le e teama ca se termina si nu se vor satura. Ceilalti ne furau elegant. Chiar ne facea placere!!

bebe18nov  •  2 iulie 2009, 12:29

pai..BOUr… ala de ce tot cere desfiintarea comisiei, nu inteleg?
atata nesimtire….in loc sa judece cazu…parca vad ca nimic nu fac..
suntem luati de prosti!!

Andrei 2/3  •  2 iulie 2009, 12:41

Toti hulesc acum PSD – ca e partid de hoti, de baroni locali. O fi, nu putem nega insa trebuie avut in vedere si faptul ca PD`ul a inceput ca partid al celor ce au plecat din PSD…si acum se regaseste ca partid al hotilor fugiti din PSD. Acest PD-L reprezinta o mai mare amenintare decat ce a fost PSD`ul vreodata.

fotbal  •  2 iulie 2009, 12:44

ai zis ca revii, zi si tu ceva! cum a fost?

@nastyboy: m-ai vazut?

stelistul  •  2 iulie 2009, 12:48

***

nu se poate ca astia sa se ingrase pe spatele nostru si cel mai mare tel al
lor este sa mai dea o teapa la buget care seamana cu ficatul unui alcoolist.

ok…** sa se reintroduca pedeapsa cu moartea
si confiscarea tuturor averilor pana cand statul va recupera macar o parte
din banii pierduti.

OK… pedeapsa cu moartea e prea mult. atunci sa fie supusi la munca in
folosul comunitatii (dat cu matura, pus borduri 🙂 , sapat gropi, reparat
sosele … ) cu salariu minim pe economie si sa munceasca pana cand
platesc toate datoriile la stat.

si asta e prea grea? ok… atunci daca nici una din astea eu imi fac tatuaj
cu ei pe brat si ma declar fanul lor numarul 1.
vorba aia: daca esti la roma fa ca romanii. 😉

Ionut Pitesti  •  2 iulie 2009, 13:29

Draga Cristi (boureanu) din pacate ma declar profund jignit, mihnit, indignat
pt faptul ca am crezut in tine la un moment dat. Intamplarea a facut sa ne cunoastem\
la Pitesti, vad ca ti-ai dat arama pe fata. Sincer ma asteptam sa aperi democratia
nu interesele de grup. Cum l-ai tradat pe Melescanu il vei trada si pe Stoljan.
Pana sa ajungi sa jignesti cu „amantii” gandeste-te la fostul tau nas.
Pana sa vorbesti de prosti gandeste-te la inteligenta blonda care temporar iti
poarta numele. Constat ca voi politicienii tineri sunteti mult mai rai deacat
cei in varsta, v-ati pervertit inca de la inceput.
Sa nu te mai astepti sa iei vreun mandat in Pitesti, vom avea grija.
In rest bafta cu plata creditelor si poate intro buna zi vei da si socoteala pt
averea dobandita peste noapte.

adriana  •  2 iulie 2009, 13:41

va-si dori sa mai rezistati..dar bag de seama ca se trage de timp ,pt a intra in vacanta si sa fie dat uitari ,sper sa reziste dnul Belu ,nu merita la asa presiuni ,eu l-asi ruga sa-i ia locul dnei Ridzi ,ar vi mai sanatos pt sportivi ,stie cineva daca dna Ridzi a fost prezenta la orele de sport ?sau a prezentat scutiri medicale ,eu cred ca nu a facut nici un efort in viata dansei.

Varza  •  2 iulie 2009, 13:43

Mai devreme sau mai tarziu aceasta ritzi-pitzi o sa primeasca un telefon sa-si dea demisia. PDL o sa numeasca un alt ministru care va actina, la comanda, la fel. Problema mare aici este incapacitatea guvernului Boc de a guverna.

badea  •  2 iulie 2009, 13:50

boureanu ar trebuii exclus din comisie

liviu iordache  •  2 iulie 2009, 13:56

Daca nu scrie in contract expresis verbis ca materialele legate de ziua tineretului sa nu fie marcate cu publicitate, imi pare rau de dumneavoastra, domnule tolontan, dar atacul asupra ministerului (ministrului) nu are niciun sens. Chestia cu cunoasterea legii nu are nicio relevanta, aici este vorba de aplicarea legii. Aceasta revine, in speta respectiva, executantului contractului. Repet, daca in contract nu exista o clauza, o prevedere, o propozitie in mijlocul unei fraze, orice, prin care sa se interzica aplicarea semnelor de publicitate, MTS nu are nicio treaba! Pentru ca nu poate pune intr-un contract atentionarea (oricum, nu este tinut sa o faca, ar fi ilogic si contraproductiv in materia contractelor) sa se respecte legea. Mai ales ca nici nu a fost vorba de contractul dintre mts si difuzori, care nu exista, ci dintre un intermediar, un executant si alt executant, difuzorul! Din punct de vedere legal, dar si moral toata chestia devine tevatura, ati fost folosit pentru alte scopuri: un joc politic de cel mai prost gust! Iar daca il credem pe Ion Cristoiu, care scrie in editorialul de astazi, din jurnalul national, ca ancheta a fost livrata, cu poze cu tot, lucrurile devin de-a dreptul triste. Sper sa aveti barbatia sa postati aceste rinduri…

cornel  •  2 iulie 2009, 13:58

Este deprimant sa traiesti intr-o tara in care valoarea este marginalizata si nonvaloarea promovata.’
ce viitor vor mai avea copii nostrii, ce speranta ?
sa auzi ca bugetarii primesc prime de vacanta iar cei din mediul privat-sursa ceea mai importanta veniturilor bugetare-se roaga sa nu isi piarda lucurile de munca.

robert  •  2 iulie 2009, 14:00

Un punct de vedere : cand foarte multa lume iti spune ca ai gresit, de unde
nesimtirea asta pe care vin si o etaleaza acesti hoti care pretind ca sunt
nevinovati !!! Domnilor voi uitati cine va plateste ???!!!!!Eu muncesc zi
si noapte pentru ca oameni ca dumneata domnule Boureanu sa ma reprezinte…nu
sa va reprezentati pe voi…sa ma reprezentati PE MINE,cetatean al
Romaniei…Vorbesc de bani …ca nu ii intereseaza unde au ajuns dupa….
dar daca doamna Ritzi are un nepot si este firma nepotului ei si apoi
jumate din suma a ajuns in buzunarul ei sau chiar in buzunarul tau
domnule Boureanu sau al doamnei Pelinel ca na sa intretii un fotomodel
este greu … tre sa mai faci si sacrificii…sa mai sacrifici cativa
tarani care muncesc pe camp si platesc impozit la pamant (a invatat sa
gateasca doamna Boureanu Pelinel?cred ca Baneasa Shoping Center il stie
pe de rost).Vorba lu Basescu esti un mare *****…daca el isi permite sa
o spuna imi permit si eu…fi barbat ****** si recunoaste ca sa gresit !!!

costindm  •  2 iulie 2009, 14:00

Romania ar trebui sa intre in „CARANTINA” CE ! Daca acest lucru nu se poate ar trebui atunci sa se gaseasca cineva sa faca ceea ce a mai fost facut deja la debarcarea lui Cuza.
Ar trebui adus apoi un presedinte/rege un prim ministru si ministrii in cele mai
vulnerabile sectoare de afara. Personaje importante, notorii si disponibile
sunt destule in Europa si nu cred ca si-ar batea joc la fel cum se intimpla
aici de 18 ani incoace ! Personal nu mai cred in nici un partid, si in nicio
schimbare ! am tot crezut si votat ca papagalul ! acum e destul !ce se
intimpla NU NUMAI la comizia Ritzi e o rusine ! e o ***** a limbajului si a
comportantului la nivel general ! ii este scarba !

zappa  •  2 iulie 2009, 14:08

Acest *** boureanu, nu poate fi dat afara din comisie ?????

fotbal  •  2 iulie 2009, 14:18

foarte clar. numai avocatii apararii ti-au pus intrebari?

Ovidiu Miron  •  2 iulie 2009, 14:23

Domnul Octavian Belu ar da dovada de respect de sine daca ar demisiona
dintr-o asemenea echipa. Pentru tot ceea ce a facut si pentru tot ce reprezinta
antrenorul, managerul si omul Octavian Belu il respect si il admir enorm.

Consider totusi ca nu are dreptate atunci cand afirma „prea multa politica pe
blogul tau”. Sunt unul dintre cei care au facut comentarii ce contin nume de
politicieni. La fel ca si multi alti cititori.

Eu nu vreau ca Sportul sa fie implicat in mocirla politicii. Pentru ca,
Domnule Belu, politica romaneasca este la ora actuala o mocirla.
Sigur ca putem sa evitam subiectul. Sa ne prefacem ca am fi mai
„democratici” cu declaratii de genul „sa lasam autoritatile sa cerceteze
si sa isi faca datoria” asa cum au facut multe dintre figurile publice
la moartea lui Marian Cozma, de exemplu.

Problema nu e ca noi nu le lasam sa cerceteze. CI CA NU AVEM INCREDERE
IN CEEA CE MAI REPREZINTA ACESTEA.

Credeti ca noua ne place sa tot realizam ca avem un presedinte a carei fata
isi face campanie electorala pe bani publici? Ca avem un ministru al SPORTULUI
care e bagata pana in gata in tot felul de combinatii? Pentru ca acesta e
cuvantul.

Cand vom avea un politician care sa aiba un discurs macar similar cu cel al
lui Catalin Tolontan de astazi? Cand vom vedea o figura politica vorbind
despre drepturile contribuabilului fara sa ne vina sa inchidem televizorul?

Acesta e miezul problemei. Asta e ceea ce ne doare.

o

nae curteanu  •  2 iulie 2009, 14:31

Am o senzaţie pe care n-am mai simţit-o de la „revoluţie”.
Parca m-aştept să ne cheme cineva să apărăm televiziunea. 🙂

adidas  •  2 iulie 2009, 14:51

se pare ca este un caz complicat

Marius  •  2 iulie 2009, 14:51

Domnule Tolontan,

Intregul meu respect!!!!!!!!!!!

Jos palaria!!!!

Sly  •  2 iulie 2009, 14:52

Ce rasturnare de situatie dupa declaratiile lui Costi Mocanu!
Ridzi &comp. sustineau sus si tare, ca ei au platit parte din scena mare,a MTV-ului.
Se vede ca nici macar lui Sever Voinescu nu i-a venit sa creada cind a auzit ca MPP a platit scena mare.

Asta ar trebui sa ii „puna capac” d-nei Ridzi.

Go,go, Tolo!

val  •  2 iulie 2009, 15:02

Nu stiu daca biata Ridzi este cel mai important dusman al legalitatii si avutului public, dar asa a fost sa fie.
Nu am vazut dovezile, linkul imi da o pagina alba, cred ca din cauza calculatorului meu cu Mozilla instalat incomplet. Dar am convingerea ca aveti dovezi clare si va admir stilul, tenacitatea forta rationamentului si mai ales setea de adevar.
As vrea sa fie doar un inceput, sper ca nevoia de dreptate sa fi fost motorul
acestui efort, sper sa continuati si sa va asezati in fruntea luptei impotriva
jafului si bataii de joc, deoarece acest loc s-ar parea ca este vacant.

gogu de la 2  •  2 iulie 2009, 15:02

Ce am gasit pe *** situ lui boureanu:

Omul politic
Intotdeauna in politica m-am ghidat dupa aceste principii:
1. Intotdeauna am spus ceea ce gandesc, indiferent care au fost consecintele
2. Odata ce am investit intr-un proiect, mi-am asumat pana la capat nu numai beneficiile ci si riscurile
3. Am cautat sa merg intotdeauna alaturi de oameni corecti si demni.

EZACT DOMNLEEE!!!

David  •  2 iulie 2009, 15:15

Catalin,

De aproape 20 de ani de cand asist la circul politic romanesc nu am vazut un asemenea tupeu si obrazinicie din partea unui om politic cum este cazul actualului ministru MTS.
Niciodata nu a fost mai clar decat acum faptul ca o mare parte din contracte se acorda pe criterii care nu au nici o legatura cu eficienta economica. (Si ne intrebam de ce nu reusim sa iesim din impasul, existent in toate domeniile, in care ne aflam?).
Nu in ultimul rand, niciodata nu a fost mai clar decat faptul ca un intreg pardid, in frunte cu premierul sunt partasi la aceasta ticalosie. Si asta tinand cont de vehementa oarba cu care actualul ministru MTS este aparat de colegii de ciolan (partid)gen Boureanu (care are si un nume predestinat), si incapatanarea actualului premier de a nu o suspenda din guvern.

Este trist ca un ziar de sport a trebuit sa inceapa aceasta campanie in zona politicii romanesti dar ma bucur ca mai exista oameni care se lupta pentru informarea corecta a populatiei despre cei care ne conduc. Oricum aceasta lupta vine mult prea tarziu. Dar e bine si acum decat deloc.

Bafta Catalin

Gerula  •  2 iulie 2009, 15:19

Abm o singura problema de ridicat, evident sunt multe lucruri cusute cu ata alba , publicati, si voi si alte ziare unde a fost ales D-nu Boureanu, pt. ca acum sint alegeri uninominale, si multi dintre noi nu stim persoanele pe nume, de aceea e bine pt. personaje de acest gen sa le fie facute public orasul si circumscrptia din care fac parte, poate o parte dintre noi, vom tine minte la viitoarele alegeri.PS(Nu am nimic cu D-nu Boureanu, as vrea sa fie mentionati toti bourenii de genu asta)

Alex  •  2 iulie 2009, 15:54

Nu se poate. Chiar nu vede nimeni ca astia-si bat joc de noi! Astia = PDL + Ridzi. Inclusiv reactile celor de la Mark si Artisan sunt jignitoare pentru noi. Chiar nu este foarte limpede pentru toata lumea ca astia nu mai stiu cum sa-si ingroape mizeriile ca si pisica? Un circ foarte ieftin pentru ca unii sa dea bine la TV. Halal.

D. Alin  •  2 iulie 2009, 16:09

De fiecare data cind zona inalt politica este amenintata de dezvaluiri,anchete ,etc apar si intoxicarile ,diversiunile ! Este si cazul acesta !!
ATENTIE : PENTRU A ABATE ATENTIA OPINIEI PUBLICE DE LA SCANDALUL 2MAI RITI_EBA cINEVA A LANSAT SCANDALUL FOTBALISTILOR TURNATORI – NADA PENTRU GSP- E doar o diversiune care demonstreaza cit de adinci sunt radacinile afacerii 2 MAI. RITI E PROBABIL doar o mica rotita dintr-un mecanism al deturnarii banilor publici !Cred ca alte diversiuni vor fi create pentru a stopa accesul si interesul AFACERII RITI!

nd  •  2 iulie 2009, 16:11

Dl. Tolontan, miroase a delapidare, deturnare de fonduri si alte magarii. Singurii care nu vor sa vada adevarul sunt cei din cercul de sustinatori ai lui Base, unde de fapt s-au si dus banii, la Elena Basescu pentru campanie electorala. Cel putin eu asa trag concluzia. Peste tot pe unde apar acesti „filosofi” (Boureanu si Voinescu) nu fac decat lucruri murdare, sa apere vinovatii din PDL. Sa le fie rusine, nu au pic de demnitate, dar o sa le vina si lor randul odata si odata…

kELOO  •  2 iulie 2009, 16:22

Felicitari inca o data Catalin pentru curaj si profesionalism.

Apropos de politizarea sportului, stiu din surse sigure ca intr-un anume judet,
nu spun care, directorul la DJTS a fost numit politic. Si habar n-are de sport.
Sunt constient ca asa a fost peste tot. Poate mai sunt prin tara directori care
intr-adevar nu erau competenti, insa e greu de crezut ca toti 42 lasau de dorit
la acest capitol.

Numirea se face in functie de cat de mult ajuti in campania electorala, cate
voturi aduci etc.

Mi se face greata!

Gregory  •  2 iulie 2009, 16:57

Singurul sentiment care ma incearca acum, dupa ce am citit „ziua a 3-a” este ca imi vine sa ma duc undeva in mijlocul pustiului si sa urlu. Pur si simplu imi vine sa URLU de durere si frustrare cand vad ceea ce se intampla acasa. Spun „acasa” pentru ca sunt plecat din tara de mai mult de 3 ani.
Plecarea mea din Romania a fost cea mai grea decizie pe care am luat-o vreodata. Am plecat de la un serviciu bun, cu venituri mult peste medie. Si nu spal vase in tara care m-a adoptat. Asta era o paranteza pentru carcotasii care cred ca daca pleci din Romania, pleci obligatoriu la spalat vase.
Pana acum 3 zile m-am intrebat daca acea decizie a fost decizia corecta si nu de putine ori mi-am reprosat faptul ca am renuntat la a lupta impotriva sistemului. Pentru ca, da, singurul motiv pentru care am parasit tara a fost lipsa increderii in sistem. Ma saturasem sa vad parlamentari dormind in timpul serviciului, ma saturasem sa fiu jefuit de catre acelasi sistem, ma saturasem sa ma intreb in fiecare dimineata daca se va schimba ceva. Ma saturasem de foarte multe lucruri. Insa cel mai grav a fost ca mi-am pierdut speranta ca lucrurile vor evolua in directia cea buna.Oamenii ,in general, traiesc pentru a-si implini visele, idealurile si mai ales traiesc cu speranta ca ceea ce-si doresc se va implini candva. Nimic nu e mai rau decat sa-ti pierzi speranta. Este echivalentul pierderii vietii. Daca nu mai ai sperante motivul pentru care traiesti se duce naibii. In majoritatea cazurilor, daca nu cumva in toate, pierderea sperantei duce la sinucidere. Am refuzat ca statul roman sa faca din mine un sinucigas. In aceasta dimineata la ora (;54 declar sus si tare ca, desi am avut indoieli, decizia de a parasi Romania a fost CORECTA. Tin sa-i multumesc lui Catalin pentru lupta pe care o duce si il asigur ca-i sunt alaturi. Mi-a revenit SPERANTA ca ceva anormal (pt ca stim care e normalul in Romania) e pe cale sa se intample> Lupta Cataline! Fa ca anormalul sa devina NORMAL in Romania.

xolv  •  2 iulie 2009, 16:58

„Si ca marcarea cu publicitate nu era prevazuta, tocmai pentru ca a fost in intentia consacrata prin contract a ministerului sa fie difuzate stiri nemarcate cu publicitate. ”

Poti dovedi asta cu contractul semnat sau e tot informatie din sursa ? In justitie si judeca fapte si dovezi, nu vorbe si „intentii”. Daca a fost contract de publicitate, raspunderea e a televiziunilor pentru ca nu le-au marcat. Sau au stiut sa nu le marcheze pentru ca erau in cunostiinta de cauza, si au inghitit in sec cand au incasat banii. Daca stiau ca iau bani pentru stiri, toata nebunia de acum nu le anuleaza ipocrizia. Acum nu cumva sa facem pe martirii dupa ce am incasat banii. De ce ar fi televiziunile mai putin vinovate decat MTS ? La urma urmei ce scrie pe contract : publicitate sau stiri ??? Mi-e greu sa cred ca vreo instanta va va da castig de cauza avand in vedere ca „asta a fost intentia ministerului”. Cel mult vor fi condamnabili pentru abuz in utilizarea banului public.

Gregory  •  2 iulie 2009, 17:25

Am gasit formularea adecvata: Statul roman, prin modul de actiune, M-A ALUNGAT DIN ROMANIA, TARA MEA NATALA!

paul  •  2 iulie 2009, 17:35

felicitari Catalin Tolontan!!

cred ca ancheta o sa schimbe ceva.
gsp e avangarda noastra acum. suntem multi cu voi.

multumim pentru implicare!

Cătălin Tolontan  •  2 iulie 2009, 17:36

Gregory : lucrurile se mica. Si nu sint eu, hai sa nu personalizam, te rog. O echipa intreaga lucreaza la gsp pentru aceasta ancheta. In parlament se misca lucrurile, se aduc documente, se produc marturii. Incet, incet, oamenii se lamuresc

speedy  •  2 iulie 2009, 17:37

eu am obosit de cand va explic ca nu se va intampla nimic. Ca intotdeauna, se va arunca batista peste tzambal. Eu vad ca a si inceput usor-usor aceasta actiune. Catalin, capul sus si continua. Dar cea mai sigura cale de a ingropa un scandal este formarea unei comisii (mai ales parlamentare) de ancheta. Inca nu v-ati dat seama de asta?

mitzi  •  2 iulie 2009, 17:44

Am asistat si azi, a treia zi de cosmar pentru comisia ridzi.Grupul PDL
continua cu boicotarea ei, face jocuri murdare in fata natiunii, sunt filamti,
si nu le pasa, fac circul pentru base,sa-i vada el,ca au facut totul s-o
scoata curata pe sinistra,prietena Ebei. Se pierde timp cu atac asupra celor care
care vor sa lucreze din comisie, este in interesul pdl-istilor.
Mostra clara de sictir la adresa romanilor.
Catalin Tolontan, vezi si tu , vedem si noi ce se intampla, este o mare
nedreptate ce ni se intampla ca natiune cu astia la putere, astia a lui
basescu, fara suparare, el, presedintele este cel care intretine chestiunea
asta, pentru ca n-a demis un ministru aupra caruia planeaza o vinovatie clara..

Gregory  •  2 iulie 2009, 17:51

Catalin,
Sunt convins ca, in spatele acestui cutremur, se afla un intreg echipaj. Insa ti esti comandantul. La sfarsitul unei calatorii zbuciumate, pasagerii multumesc tuturor celor care fac parte din echipaj, insa multumirile speciale sunt adresate intotdeauna comandantului. Da, intr-adevar, lucrurile se misca. Mi-ai (mi-ati – paranteza e pt toata echipa) redat speranta ca Romania nu e moarta)reda.
Cata dreptate avea Sandu Campean, cand mi-a spus acum 4-5 ani, ca, citez din memorie: „Tolontan e cel mai bun jurnalist din tara. Se petrecea la momentul trecerii echipei de jurnalisti de la Pro Sport la GSP. Am fost socat cand am citit vestea mortii lui la tine pe blog.
Va tin pumnii, va rog nu renuntati!

NAD  •  2 iulie 2009, 17:56

Toata stima, domnule Catalin Tolontan
In urma cu ceva saptamani postam un comentariu pe blogul dvs un cometariu. Era referitor la inlocuirea Marietei Ilcu pe criterii politice. Spuneam atunci ca e un inceput bun dar ca trebuie continuat. Am fost surprins cand am vazut ca mi se si raspunde. Raspunsul era scurt: „Abia am inceput”
Acuma imi dau seama ca nu era doar un raspuns de complezenta, chiar ati continuat.
M-as bucura si acuma, ca raspuns la postarea asta, raspunsul sa fie acelasi:
„Abia am inceput”.
Oricum, felicitari si mult succes!

Comentează