Ai dreptul să taci!

tabel

Finalul ministrului Ridzi. MTS a pierdut 500.000 de euro in organizarea evenimentului 2 Mai

joi, 9 iulie 2009, 1:58

tabel

Finalul ministrului Ridzi. MTS a pierdut 500.000 de euro in organizarea evenimentului 2 Mai

investigatieDupă trei săptămîni de investigaţie jurnalistică, gsp publică azi ecuaţia de adio: MTS a plătit firmelor 730.000 de euro, iar acestea au dat mai departe 220.000 de euro! Atît a costat real 2 Mai, restul e pierdere a banului public prin risipă sau prin deturnare de fonduri.

Avem cifrele. Şi le aveţi şi voi. Pe 22 aprilie, MTS oferea, fără licitaţie, 730.000 de euro, sumă care include TVA, unui duet de firme cu acţionari comuni, cu sediu social comun şi cu administratori comuni.

Mark dă bani lui Artisan

Artisan ia două contracte cumulînd 400.000 de euro, iar puiul său, Mark, primeşte 330.000 de euro.
Mark îi dă 265.000 de euro lui Artisan ca să organizeze evenimentul în locul său. Artisan subcon­tractează alte 13 firme, cărora le plăteşte 220.000 de euro. În total!
Sumele sînt obţinute de gsp din surse de primă mînă.

Risipă sau deturnare
Cei mai multi bani din cei 220.000 de euro îi încasează Loco, care cumpără publicitate la televiziuni. Aceasta suma nu e certă. Pro­babil în jur de 100.000 de euro.

Restul e reprezentat de scena şi de concertul de la Bucureşti (30.000 de euro), parteneriatul de la Costineşti (15.000 de euro), postere (2.000 de euro), tricouri, brichete, cadouri şi alte costuri. Total 220.000 de euro.

Atît au făcut evenimentele
Restul pînă la 730.000 de euro reprezintă măsura apasata prin care ministerul condus de Monica Iacob-Ridzi a risipit sau a deturnat banii publici. Asta o va exprima instanţa, singura care poate stabili in Romania vinovatia unui om. Responsabilitatea ca ministru, ca ordonator de credite, ca membru al Guvernului, ca sef al unor oameni plimbati azi intre DNA, Parlament si toaletele unde vomita de frica si tensiune, toate acestea sint insa altceva. Nu tin de penal.

Ieșirea din scenă
În acest moment, lucrurile sînt clare. La trei săptămîni după declanşarea investigaţiei gsp si la 70 de zile dupa ce zimbea in cele 304 stiri care poleiau televizoarele, Monica Ridzi va parasi scena arătata cu de­­ge­­tul de jumătate de milion de euro. Daca nu demisioneaza o va ejecta PD-L, convins ca „pierdem sustinerea publicului nostru exigent”.

Are 32 de ani, nu se epuizeaza un destin, poate ca nici o cariera, dar, in momentul inchiderii simbolice a acestei usi, are sansa sa tresara o noua lume, in care sa nu mai fie oferite bugete publice de peste o suta de milioane de euro unor oameni care se legitimeaza profesional cu fraza „sint un soldat credincios al partidului” si care parasesc functia cu obsesia ca tot ce-si poate dori cineva in viata e sa devina secretar de stat.

Asta in timp ce, intr-o sala din Cluj, o tinara e rosie de furie pentru ca, pentru prima oara de cind se stie, nu mai are indemnizatie de lot. Nu e secretar de stat. E campioana olimpica la judo. Doua tricouri facute de Artisan oricarui semnatar de contracte daca-i stie numele!

Mark şi Artisan, adică ce mai, Artisan, că e o singură firmă!
Gelu Vişan, deputat PD-L, in sedinta de ieri, sătul să-şi tot cenzureze gîndurile

Avocatul lui Artisan şi Mark a consiliat apărarea lui Băsescu în cazul “Flota”

avocatDănuţ Bugnariu (foto) a apărut acum două zile în faţa comisiei ca un apărător cu experienţă. “Am mandat limitat”, a punctat el chiar de la început, stabilind perimetrul jocului. Bugnariu a reprezentat firmele Artisan şi Mark, cele două companii cărora MTS le-a dat 630.000 de euro.
Deputaţii n-au scos nimic de la el. A adus argumente inclusiv de ordin constituţional prin care a reclamat ilegalitatea Comisiei de Anchetă.

Bugnariu este un avocat cu clientelă selectă. L-a apărat pe Sorin Ovidiu Vântu în dosarul BID, pe primarul Andrei Chiliman şi a făcut parte din echipa mai amplă, dar rămasă în bună măsură secretă, care i-a asigurat lui Traian Băsescu suportul legal în “Dosarul Flota”. Rugat de gsp să comenteze cum se derulează audierile clienţilor săi de la DNA, el a spus “sînt intense”. “Intense peste media cu care sînteţi obişnuit?”. “Da” a fost răspunsul lui Bugnariu.

Ultima audiere

Fără să fie de faţă, Emeric Ienei a aşezat motoul nevăzut al audierii de ieri a ministrului Monica Ridzi prin vorba sa preferata: “Nu-mi fac iluzii ca să n-am deziluzii”.

Deputaţii şi-au făcut. Pe rînd, Olteanu, Bănicioiu, Negoiţă, Chi­riţă, Voinescu, Visan, Vasile şi aproape toţi ceilalţi au sperat că vor primi răspunsuri.

Iată mostre de dialog:

1. — Credeţi că e normal ca oa­­menii din comisia de evaluare să nu observe că firmele au acelaşi sediu, acţionari şi administratori comuni?
­— Dar hîrtiile au fost semnate cu nume diferite.
­— Nu e vorba de semnături, ci de actele oficiale ale firmelor care erau în plicul deschis de oamenii dumneavoastră.
­— Nu ştiu. Vă legaţi de chestiuni minore.

Sîntem în faţa unei licitaţii trucate
Alina Gorghiu

Sper că vom avea înţelepciunea de a oferi un raport bipartizan. Ar fi un semn bun pentru România şi pentru încrederea oamenilor în noi
Sever Voinescu

2. — Doamna ministru, cum aţi recepţionat tricourile, şepcile şi celelalte?avocatbasescu
­— Noi am recepţionat un eveniment. Am achiziţionat o maşină, nu am spus cîte uşi şi oglinzi retrovizoare trebuie să aibă.
­— Doamnă, cînd îţi cumperi o maşină te interesează şi uşile şi, mai ales, marca!

3. — De ce aţi plătit formaţiile şi scena de la Costineşti de vreme ce le plătise organizatorul MPP?
­— Nu am ştiut acest lucru!
­— şi nu trebuia să ştiţi că vi se vinde un produs al altcuiva, respectiv MTV Days?
­— N-am ştiut.

Trei ore în acelaşi stil. Trei ore epuizante, de măcinare în gol, după care deputaţii au decis să încerce să mai cheme o dată pentru azi firmele prin care au trecut banii pentru televiziuni. Ei sînt decişi să traga cortina azi printr-un raport sau mai multe, “Chiar dacă va trebui să oprim ceasul la ora 12 noaptea”, după expresia lui Bogdan Olteanu.

Mi se pare o fraudă să oferi 630.000 de euro bani publici pentru două firme atît de strîns legate şi care au venit, culmea, cu oferte atît de apropiate de ce era MTS pregătit să ofere!
Victor Socaciu

Urmărită penal?

Azi, Comisia Parlamentară de Anchetă își va prezenta raportul. E posibil să se ajungă la un raport comun, numai că PNL + PSD + UDMR cer urmărire penală pentru delapidare, iar PD-L  ar accepta eventual cel mult urmărire penală pentru abuz  sau neglijenta în serviciu. Oricum, e vorba doar de o recomandare supusa dezbaterii in plenul Camerei.

Aseară s-a negociat între PNL+PDS+UDMR și PD-L, ultimii convingîndu-și partidul că Ridzi nu mai poate fi apărată. Deputatii vor încerca azi să se înțeleagă pe același text, deși primii sînt extrem de convinsi ca e vorba de delapidare, în timp ce pedeliștii ar vrea ca Ridzi să plece pentru risipirea banului public. Nu e exclusa nici varianta unei parti comune de raport si distantarea politica in privinta zonelor unde opiniile se radicalizează.

Comentarii (223)Adaugă comentariu

Oblio  •  9 iulie 2009, 8:22

Felicitari GSP!
GSP merita felicitari pentru curajul de a fi publicat toata povestea; dar, cred ca povestea i-a fost livrata „la pachet” si nu este rodul unei anchete…Sau, poate ca gresesc! M-as bucura!
Daca s-a aflat atat de multe, nu mai ramane decat sa stim ale cui sunt cele 2 firme si inchidem tabloul!
Dar, cred ca dezvaluirile nu vor merge mai departe!

maria  •  9 iulie 2009, 8:29

Hm, Cataline,crezi ca Ridszi regreta ceva in ce te priveste?
Vreau sa zic ca niciodata in Romania, nici un personaj politic nu a fost lasat sa abereze atat de mult in emisiuni tv, iar moderatorii sa nu poata/sa nu vrea, sa face nimic.
Este pentru ca Ii vedeau fantoma lui base plutind deasupra lui ridzi!

Ursu,a zis doar atat,”repetati mereu acelasi discurs”, politic, zic eu.
Moderatoarea Oana- fan base pana-n maduva oaselor, colega d-lui Ursu, era gata s-o lins.eze pe Gorghiu, pentru ca si-a permis sa-si faca o ciorna preliminara la raportul comisiei care a fost scoasa de colegii aparatori ai acestei madame si adusa in emisiune, chipurile sa se vada ca deja se hotarase inainte de audierile totale.

Fals, erau destule probe pentru a avea o concluzie, asta cu audierile celor care oricum nu veneau este de toata jena!!!!!, iar comisia nu dadea sentintze!

.Urat din partea ta, oana, ai luat-o pe Gorhiu la intrebari de parca ea era cea vinovata, iar pe ridzi ai lasat-o sa ne streseze din nou cu aceleasi, si aceleasi vorbe.

Hash  •  9 iulie 2009, 8:31

Bravo, Cataline, bravo gsp. Nu stiu ce intelege PD-l prin „sustinerea
publicului nostru exigent”, oricum cred ca au pierdut-o. Raul a fost
facut, eba a intrat in politica adevarata pe banii nostrii si asta nu
se mai poate schimba. Intr-o tara in care bunul simt si deminitatea
(ca doar atat mai avem)ar trebui sa ocupa un loc de cinste , ridzi ar fi trebuit sa-si dea demisia. Faptul ca a sustinut sus si tare ca toti
suntem niste id.ioti ca nu vedem ca a facut ceva, o trage si mai mult
in jos. Consider clar ca acesta este Guvernul Basescu, nu Boc, pentru ca
saracul nu are nicio vina pentru ca este papagal, poti sa faci cariera
si daca esti ***, iar el o dovedeste din plin. Responsabilitatea
ar fi trebui sa si-o asume presedintele ca doar de aceea se numea
jucator,nu? sau acum nu mai joaca, dorea doar sa scape de cei care-l
contestau (PNL) sa poata manipula mai usor.
Cred ca numirea lui Belu ar fi indicata, un om care totusi a realizat
ceva la viata lui si foarte respectat afara.
Ar mai trebui ca si udrea sa mai plece de la turism si usor-usor se curata clasa politica de femei care isi dovedesc utilitatea doar de obiect ornamental.

Alex  •  9 iulie 2009, 8:31

La cat tupeu are Madam Ridzi si la cat de mult este sustinuta de PDL (de fapt de Basescu) mi-e foarte teama ca DNA se va pronunta printr-un NUP. In aceasta situatie, asa cum a declarat, Ridzi va ramane ministru si ne va da u tifla la toti. Este chiar posibil in nemarginita ei nesimtire si aroganta sa-l dea in judecata pe Tolontan pentru daune morale, iar Basescu sa se lupte pe toate caile sa desfinteze Gazeta Sporturilo. Asta este tara cu model de dictatura sud-americana in care traim.

martoru  •  9 iulie 2009, 8:33

Catalin, ocupat cu Ritzi – Piti si cu matrapazlacurile ei vezi sa nu-ti scape ultima magarie tip Mitica – Nasu

Argesul a fost retrogradata si Penescu a fos declarat persoana non-grata in fotbalul romanesc (si pe buna dreptate, daca e sa ma intrebi pe mine)

dar magaria acum incepe: unde pe lumea asta exista CORUPATOR fara CORUPTI???… Arbitri si Prunea nu au fost sanctionati de comisia lui Mitica… iar Mircea Sandu mai are si tupeul sa declare ca: „Omul lui Penescu spunea ca a dat banii la arbitrii dar ii oprea el”…

asta da musamaizare tip mitica – nasu

sper sa te apleci cu atentia cuvenita si asupra acestui caz

Pidzi  •  9 iulie 2009, 8:36

Este o situatie incredibil de penibila in care un ministru care trebuia sa-si fi dat demisia inca de la prima stire despre aceasta potlogarie, se tine cu dintii de scaunul ministerial!
Mai mult, membrii PDL care cu siguranta nu sunt straini de aceste aspecte, ajung sa fie la randul lor penibili in argumentele stupide aduse pentru sustinerea „domnisoricii”.
Sigur ca PDL face tot posibilul sa nu se faca legatura financiara dintre evenimentul MTS si campania electorala a celeilalte „domnisorici” – Elena Basecsu.
Este incredibil cum aceasta adunatura de smecheri politici pedelisti ne iau de naivi.
Daca e adevarata informatia ca MTS a comandat si folosit brichete pentru campania de promovare a acestui eveniment jalnic, atunci ar trebui sa explice d-na ministru si ce tineri se presupune ca utilizeaza brichetele distribuite. Poate cei sub 18 ani? Sau poate tinerii peste 18 ani pe care un ministru „responsabil” ii incurajeaza sa fumeze? Trebuia poate sa fi dat langa brichete si niste tigari cu marihuana insriptionate cu PDL-EBA?
Aseara, la postul Realitatea, d-na ministru a facut afirmatia ca raportat la numarul de participanti la acest eveniment jalnic, s-au cheltuit 6 (sase) euro pe persoana! Daca facem un calcul simplu, rezulta ca au fost prezenti aproape 122.000 tineri!!!!!!!
Spectacolul Ridzi-EBA-Udrea a strans mai multi fani decat Michael Jackson si Metallica la un loc.Tare d-na Ridzi!

catavencu  •  9 iulie 2009, 8:36

O ancheta dificila dar finalizata. Ok. Excelent. Ministra va pleca dar banii nostri unde sunt? Mi-as dori sa-i vad in fata opiniei publice pe proprietarii acelor firme, pe cei care au intocmit caietele de sarcini (si care cu siguranta au fost parte a complotului in atribuirea contractelor; ei au fost cei care au dat informatii catre Mark si Artizan despre valoarea estimata a contractelor astfel incat sa se liciteze cat mai aproape de maxim)si cel mai mult as vrea sa vad banii inapoi in conturile MTS……… Aiurea, suntem in Romania,……..totusi……

Dany -Bacau  •  9 iulie 2009, 8:36

Felicitari intregi echipe care a lucrat la acest caz !!! Sunt madru k sunt cititor a ziarului dvs…… Demisia lu Ridzi !!!Sper sa continuati actiunea de a prinde si alte manevre ale politicienilor romani !!! oricum Pd-l a perdut mult!!!!!!!!!!!

marian  •  9 iulie 2009, 8:46

bravo domnule Tolontan ! comentariile care nu va convin sunt sterse !!!asta da libertate de opinie !asta inseamna ca ce am scris era adevarat!multumesc pentru confirmare !

Un stelist  •  9 iulie 2009, 8:46

Si eu as fi foarte mandru de ancheta dvstra. , este un adevarat succes , insa pentru faptul ca traiesc in Romania din pacate raman sceptic si totusi am o mica urma de indoiala , din pacate nu pot sa nu cred ca toata aceasta ancheta a fost facuta la comanda si cu acceptul stimatului domn Voiculescu si ca totul este un joc politic … Sincer imi pare rau dar nu pot sa cred ca in Romania mai exista si oameni cu demnitate intr-un trust media unde jocurile politice sunt prezente …

Cătălin Tolontan  •  9 iulie 2009, 8:46

Dany -Bacau : si noi sintem bucurosi ca avem cititori ca dvs
catavencu: justitia are dreptul de a recupera banii de la functionarii publici, daca vor fi gasititi vinovati

valmon  •  9 iulie 2009, 8:47

Dupa intalnirea de ieri a comisiei si ce am vazut aseara la RTV ma hazardez la un pronostic: comisia va scoate greu asa „printre dinti” o cerere de urmarire penala care apoi se va pierde pe la DNA sau unde va fi. Concluzia: ministrul in cel mai rau caz va fi cu greu demis iar cei din gasca de la MTS vor primi penalizari de genul 10% din leafa pe 3 luni etc.
Brrr….imi doresc sa fie doar un vis dar nu uit niciun moment ca lumea, acolo sus, se apara indiferent de partid.
Oricum inca o data felicitari pentru demers si sper ca astfel de anchete jurnalistice sa apara si la alte ministere.
Pentru mine dna. Ministru nu mai exista ca om politic iar PD-L-ul a mai pierdut un vot ….

Airwolf  •  9 iulie 2009, 8:47

Felicitari.

Sper ca sa existe si o finalitate multumitoare.

DKK  •  9 iulie 2009, 8:50

Asa se fac toate contractele cu statul. Intrebati pe mogulul dumneavoastra domnule Tolontan.

Sarita Montiel  •  9 iulie 2009, 8:50

Draga, eu am trait si in Spania lui Ffranco. Il frecventam. Dar ceea ce a facut aceasta damicela fara coloana vertebrala pentru a avea un psot in guvern, pentru a-i face rost de bai ebei, pentru a fi pe placul lui basescu e incredibil. A auzit senorita aceasta de georges beregovoy? Eu ii fac rost de revolver. Ai nevoie, Ridzi?

yoooo  •  9 iulie 2009, 8:53

Bravo Bravo Bravo……de 3 ori BRAVO….FELICITARI PENTRU TENACITATE……tineti o tot asa !!!!!!!

ElZap  •  9 iulie 2009, 8:56

La un moment dat m-am îndoit că demersul jurnalistic în afacerea Ridzi va avea succes. Încă mă îndoiesc.

Dacă Ridzi va rămâne ministresă, acesta va fi testul dur, care odată trecut, va duce la concluzia că orice lucru e posibil în ţara asta.

Succes, totuşi!
O să urmăresc cu sufletul la gura demersul vostru.

SAMM  •  9 iulie 2009, 9:01

Cataline,

Asteptam o noua ancheta, cred ca daca vor fi prinsi 4-5 ministri facand ce a facut duduia asta atunci se va mai curata tara de coruptie.

Ar fi echivalentul lui Penescu in fotbal cand dupa arestarea lui s-a jucat corect in campionat, sper ca si dupa arestarea catorva ministrii se va opri coruptia la nivel inalt.

sorin  •  9 iulie 2009, 9:05

Felicitari d-ule Tolontan. Dumneavoastra si intregii echipe.
Stiti care a fost ghinionul lui ridzi? Ca a facut frauda la sport . 🙂 Daca o facea in alt domeniu avea sanse mari ca cei de la gsp sa nu se ocupe de ea. Si scapa asa cum au scapat multi ministri si oameni de stat din tara asta.
Cam la cat se ridica o frauda obisnuita la ministerul industriilor? Dar la aparare? samd.

Nea Caisa  •  9 iulie 2009, 9:07

Cataline, ati facut o ancheta fara cusur. Este probabil ca Ridzi va fi deferita justitiei, insa are mare importanta sub ce suspiciuni ori acuzatii: o acuzatie de coruptie nu prea poate fi demonstrata acum, dar una de neglijenta i-ar pica greu la stomac. Dar nu va opriti aici, surplusul de bani trebuie sa se fi dus undeva si cam banuiesc unde, altfel exista riscul de a ramine cu imaginea ca obiectivul a fost doar Ridzi. O continuare la indemina ar fi aceea de a vedea, la administratia financiara, ce profituri si TVA au raportat cele doua firme in perioada urmatoare adjudecarii contractelor. O alta continuare ar fi exploatarea situatiilor de duble plati, in care ministerul a platit activitati care au fost platite inca odata si de organizatiile sale locale

Ionut Pitesti  •  9 iulie 2009, 9:10

Tolo ne-am mai bucurat odata prematur cand realitatea.net anunta demisia doamnei ministru, sa mai asteptam putin.
Ma tot uit pe site-ul mts si pe langa aberatiile alea din cv care nu atrag nimanui atentia, site-ul este un cult al personalitatii dus la extrem. Singura chestie misto e noul clip de promovare a unei campanii numite „Romania in miscare” cu Nadia, Doroftrei si Mutu. Deci se poate realiza un spot si fara ministresa. Chiar cat o fi costat si spotul asta??? 😛

catavencu  •  9 iulie 2009, 9:12

Tolontan – sper sa ai dreptate si justitia sa-si faca datoria. In ultimele zile insa justitia e in greva si pana li se vor rezolva problemele salariale vom uita cu totii de Ridzi. Ce-ar mai fi „Ridzi” smecherii de noi daca nu ar fi iesit la iveala escrocheria. Oare cate licitatii din astea or fi fost atribuite pe acelasi sistem? Cred ca este cea mai buna solutie de a obtine finantari electorale. Te-as chema in orasul lui Tepes, fosta capitala a Tarii Romanesti, sa cauti cateva subiecte de ancheta dar cred ca nu este inca vremea pentru „puii de rechin”. Apropo, credeti ca o masa de ping-pong montata in parc poate fi considerata „un eveniment” din cele 467 (nu stiu sigur daca asta e cifra) desfasurate in ziua de 2 Mai?

Liviu  •  9 iulie 2009, 9:12

Bravo domnule Tolo, mi-as dori sa intrati la fel de incisiv si-n cazul Sterling, am insa o intrebare, ministrul Ridzi a sugerat aseara ca PSD-ul v-ar propune un post in MTS, este adevarat? Asta sa fie adevaratul motiv al ambitiei dvs?

Alehin  •  9 iulie 2009, 9:15

Mda.. ati reusit sa striviti un gandac. Dar ce se intampla cu ceilalti care ne-au invadat „bucataria”…. Ati reusit sa o dovediti pe cea care fura cu roaba, dar pe cei care fura cu camioanele, pe cand??? Speram sa fie doar inceputul curateniei. Bravo Catalin !!!

dragos  •  9 iulie 2009, 9:18

indiferent daca a luat sau nu vr-un ban doamna ministru este la fel de vinovata.ceea ce s-a intamplat in mts se intampla in toate ministerele,e o rusine tinand cont ca ei ne tot explica ca lupta impotriva crizei cu tot felul de masuri.asa cum aducem arbitrii strini la meciurile de fotbal asa ar trebui sa aducem si politicieni straini pt ca astia sunt manjiti pana-n gat.

Presa de azi 9 iulie – Echipa de Imagine  •  9 iulie 2009, 9:19

[…] Ai dreptul sa taci! […]

geretus  •  9 iulie 2009, 9:19

Cataline – felicitari pentru demersul asta…
Ce ne facem cu restul de 125869 de cazuri mai mult sau mai putin in spiritul acestui caz, care ne sufoca de vii in tzara asta?
Va trebui sa lasi GSP-u si sa te apuci sa-i iei pe fiecare la puricat…
Nu zic… e o victorie… a ta, a GSP-ului, a noastra pana la urma…Dar din pacate e doar UNA …

fanitza  •  9 iulie 2009, 9:21

„calin: aia cu mine la PSD nu este decit una dintre aiurelile rostite de Monica Ridzi in aceste zile. Insa, cu toata sinceritatea, o inteleg. Cred ca ii e foarte greu, oamenii au reactii ciudate in astfel de situatii, pe care mai apoi le regreta.”

abia astept sa ii vad reactiile necontrolate cand va sta in spatele gratiilor. sa speram totusi ca nu se va plictisi pe acolo si ca o vor vizita complicii ei ca si colegi. 😀

inca odata, felicitari domnule tolontan! si la fel, echipei dumneavoastra. sper ca aceasta actiune sa fie un exemplu pentru presa. va multumesc!

rada petrescu  •  9 iulie 2009, 9:26

tolo
am intrebat si ieri despre faptul dezvaluit deunazi de catavencu ca se vede pe casetele din campanie si din seara alegerilor ca una din masinile cu care se plimba eba era a firmei artisan iar individul care o astepta la volan era unul dintre actionarii sau ma rog cei implicati in afacere…..plus ca este un fervent adept al religiei bamboo ….. despre asta se mai aude ceva? s-a confirmat? la CNA s-a ajuns la niste concluzii legate de banii deturnati …. deci doua institutii ale statului lucreaza in paralel fara sa tina cont una de cealalta? de ce la parlament nu s-a facut referire la concluziile CNA?

apolitic  •  9 iulie 2009, 9:27

Nu sunt o admiratoare a d-lui Crin Antonescu, dar avea dreptate- PDL-ul ne-a umplut de pipite, pe care le-au gugurtat in tot felul de functii inalte in stat-Ridzi, Udrea, EBA…tot felul de *** incompetente care toaca bani publici in plina criza…si asta o sa coste PDL-ul…si pe Basescu la alegeri…

Revista presei despre presă | Reporter Virtual  •  9 iulie 2009, 9:28

[…] Tolo: Ai dreptul să taci! După trei săptămîni de investigaţie jurnalistică, gsp publică azi ecuaţia de adio: MTS a plătit firmelor 730.000 de euro, iar acestea au dat mai departe 220.000 de euro! Atît a costat real 2 Mai, restul e pierdere a banului public prin risipă sau prin deturnare de fonduri. […]

michu’  •  9 iulie 2009, 9:29

Felicitari !!!
Dar……..
Despre Ministrul Mediului si contractele sale de ce nu faceti aceleasi demersuri salutare ???

stefan  •  9 iulie 2009, 9:30

astia sunt guvernantii nostri.
se bucura ca au ajuns in functii votati de max 30% din populatie.se bucura ca roamanii sunt adusi in stare de lehamite astfel votand doar cei care trebuie.
din cele punctate mai sus vreau sa aduc in atentia voastra ca-i doare-n cot de noi cat si de banii publici.nu sunt de acord cu titlu,sigur nu pateste nimic.pe langa demisie sa puna banii inapoi,poate urmatorul ministru nu are ce fura si trebuie sa ne gandim si la el.
pana nu ne trezim cu totii la realitate si realizam ca fara constiinta nationala nu putem face nimic imi este teama ca lucrurile vor merge pe acelasi fagas-fagasul inselatoriei,al furtului si minciunii.
sincere felicitari echipei si poate cu aceasta floare se face un inceput de primavara

the chef  •  9 iulie 2009, 9:30

Stimati cititori si privitori de TV

De ce NIMENI nu spune cine este proprietarul/proprietarii firmelor Artisan si Mark ca banii acolo au ajuns. Asta doar ca o dovada ca NIMENI nu are curajul/dreptul sa dezvaluie Adevarul.

Monnika  •  9 iulie 2009, 9:31

Bravo Tolo si echipei tale! Sunteti formidabili!Trebuie absolut toate aceste matrapazlicuri sa iasa la iveala si sa fie taiat raul de la radacina…ne-am saturat din ”89,incoace,ne fura toti c-an codru! Vin alegerile,suntem increzatori in anumite persoane si toti ne deceptioneaza! Oare chiar asa, sa fie in tara asta numai hoti?
Aceasta Ridzi,parca e timpita,cine Doamne iarta-ma a mai numit-o si ministru ,chiar timpit a fost;sau de fapt destept,ca a reusit sa-i faca bani ptr. europarlamentare,iubitei sale prietene,EBBA.
TI-E SCIRBA DE CE VEZI CA SE POATE FACE ! BASESCULE NE-AI SCIRBIT,pacat ca ti-o faci cu buna stiinta; probabil cind ajungi acolo sus nu mai realizezi ce-i bine si ce-i rau…asa facea si Ceusescu…e mare lucru sa realizezi,dar ii dai sanse lui Antonescu,Geoana sa se situeze deasupra ta…
Lui piti-Ridzi…Paaaaa! pleaca pe valea ta ca ne-am saturat de capul ala patrat ce apare zi de zi pe micile si marile ecrane!

virgy  •  9 iulie 2009, 9:31

FELICITARI!
Domnule Tolontan, colegilor dvs. de investigatie, respectul nostru al tuturor cititorilor care va urmaresc si va citesc ziarul.
Sper ca si in continuare sa faiti la fel de buni. Inca odata feliciri si succes !

Catalin  •  9 iulie 2009, 9:34

Tolo, cel mai mult ma bucur ca i-ati facut de ras si cum i-ati facut de ras… Nu mai conteaza ce vor pati. E important ca genul asta de oameni sa stie ca stim. Si sa-i facem de ras, ori de cate ori se mai intampla ceva asemanator. Intr-un final, bunul simt va triumfa. Chit ca va fi peste x ani, chit ca nu in totalitate, va trebui insa sa credem in asta. Altfel, ne luam adio…
(Ideea cu Florin Chilian a fost senzationala, de ex.)

dana  •  9 iulie 2009, 9:35

Toate ministerele fura din banii publici, ghinionul ministrei a fost ca Sportul este urmarit atent de gazetarii dlui Tolontan. Ma enervez asadar ca de data asta s-a furat in scopuri politice tocmai de la… gura sportivilor! E o rusine s-o lasi pe Alina Dumitru, sau pe oricare alt sportiv, chiar si pe Dragulescu, fara banii de la lot. Insa ministra a facut ce i s-a dictat de partid. De aceea ma deranjeaza atacurile personale ale lui Tolo la adresa ei. Suna urit acest ‘Ai dreptul sa taci’, e o adresare directa desi cei 2 n-au ciocnit valizele in gara! Plus ca e ca o injuratura. Nu persoana trebuie hulita, ci faptele ei, care aici sint clar dictate de sefii ierarhici. Dl Tolontan, va rog, fiti domn!

Mihaela M  •  9 iulie 2009, 9:36

De remarcat „cerbicia” (termen imprumutat, desigur)d-nei ministru. O priveam si nu ma mai saturam! Cata pasivitate, poker face. cate lipsa de respect pentru jurnalistii care la un moment dat se declarau „dezarmati” de povestea repetata de n ori a d-nei, refuzand cu nonsalanta sa raspunda la intrebare si preferand sa „bata campii”. Admit ca ma inscriu si eu in randul celor care nu l-am cunoscut si nu am fost interesata de d-l Tolontan, insa in acest moment se bucura de toata aprecierea mea. Parca, se dezmortesc anumite lucruri uitate in adormire, parca adie un vant al spetantei. La cei 27 de ani ai mei, dupa ce am refuzat posibilitatea sa ma stabilesc in Statele Unite, pot sa spun ca dincolo de dezamagirea gestionarii banului public de catre administratii, ministere, privesc si ma bucur atunci cand vad interes din partea apoliticilor in a ancheta si a nu lasa adevaruri prafuite, sau a nu se lasa intimidati. FELICITARI pentru adevarul scos la iveala.

sebin  •  9 iulie 2009, 9:39

Felicitari!Sunteti profesionisti adevarati!

bojog  •  9 iulie 2009, 9:39

bravo d-nu Tolontan, felicitari pentru tot ce ai facut si ai incercat sa duci pan la capat aceasta ancheta, cu toate ca poate nu o sa pateasca nimic „fetita” lu Base

danko cvetic  •  9 iulie 2009, 9:41

Intrebarea este: „Cum este posibil ca un ministru, al unuia din partidele majore, de la guvernare, sa nu stie cui (toate relatiile cu partidul pina la rude gradul 2) inmineaza prin contract peste 600.000 Euro?” Ce partid isi permite sa lase mierea sa se imprastie prin semnatura unuia din ministrii? Asta cind fiica presedintelui spune ca era normal ca tatal ei sa aiba grija de ea (in consecinta sa ii gaseasca un loc de munca caldut).

Sil  •  9 iulie 2009, 9:42

Dar la cine au ajuns banii ? Asta ar fi foarte interesant de aflat. E clar ca Ridzi e doar o piesa din mecanism, cum a spus si ea .. „un soldat”

Ministerul Mediului  •  9 iulie 2009, 9:43

Felicitari, Catalin, sper sa nu puna astia batista pe tambal, adica, cainii latra, caravana trece… De celalalt caz de furt din banii publici, de la Ministerul Mediului, de ce nu te ocupi? Vrei sa stii cat de simplu faci contracte fara licitatie? Aditionezi cu 50% contractele vechi! Legal, frumos, eficient… Asta face gasca lui mazare de la mediu: ministrul, impreuna cu fina sa, secretar general, responsabila de semnarea acestor contracte. O mica mare famiglie.

florin c  •  9 iulie 2009, 9:44

Buna tutur,

Dupa toate analizele si descoperirile extraordinare pt. care nu am decat sa va felicit , ramane o simpla intrebare ……..
Aseara am urmarit emisiunea pe RTV cu dvs. si Ridzi (nu stiu daca mai are rost sa-i pronunt numele) ,in care spre final Ridzi a facut o declaratie in care spunea „PDSR l-a ofertat pe DL.Tolontan la un job in MTS mai bine zis secretar de stat” .
Eu vreau sa te intreb. Daca nu aveai aceasta oferta , mai duceai acest razboi cu Ridzi?
Nu astept raspuns ….sunt sigur ca, a meritat toata aceasta dezvaluire care si cei de la OTV sunt gelosi pe tine . 🙂
Sper sa duci lucrurile pana la capat si nu numai .

Poate treci intr-o buna zi pe la Timisoara sa vezi ce public avem …

volty  •  9 iulie 2009, 9:44

Felicitari d-le Tolontan!!!
Dar e adevarat ce a dezvaluit d-soara Ridzi aseara…cum ca PSD v-a oferit un post de secretar de stat in minister ????

Oblio  •  9 iulie 2009, 9:46

Sarita:”Eu ii fac rost de revolver. Ai nevoie, Ridzi?”

Draga Sarita,
daca traiesti unde traiesti, nu inseamna ca ai dreptul sa ne strici pacea mioritica! Noi, mai bine murim, dar nu cedam! Ne-am construit, cu greu, noua ordine nationala, ne-am crescut „modele” dintre noi, pentru noi sau chiar noi…Si stii ceva!? Ai rabdare, cativa ani, si ii vom schimba si pe fra.ierii de la Bruxelles; spaga nu am inventat-o noi; am invatat-o, si noi, de la altii dar am perfectionat-o!
Daca nu vei da spaga si la Madrid, si la Paris pentru o amarata de adeverinta, sa nu-mi spui, mie, Oblio!

mariana  •  9 iulie 2009, 9:47

Felicitari! In acest moment toata speranta acestei natiuni este in media.Nu exista alt mijloc democratic in care sa demascam afacerile murdare ale politicienilor care s-au obisnuit cu acest lucru.Li se pare atat de evident!Bravo si va rugam sa continuati si cu alte cazuri.Din pacate cu siguranta, mai sunt multe!

ghiuri 1956  •  9 iulie 2009, 9:50

a-ti prins o vrabiuta,ulii si vulturii sunt iunca sus de tot si nu puteti sa-i atingeti asa ca rezultatul nu este unul prea spectaculos,dar continuati.

eu  •  9 iulie 2009, 9:54

Voi va dati seama cit de repede se imbogatesc rechinii astia mari si mici si dupa aia apar pe la TV ca moralisti, „sa facem aia, aia nu-i bine, sa nu mai intre huliganii in stadion…”…etc.
Sub perdeaua „sa facem ceva pt. tara” se fac contracte de sute de mii de euro din care mare parte le intra in buzunarul propiul…ti-e sila cind ii vezi la tv. si cind vezi ca amaritii de pensionari au cite 1mil. bani de trai si ei zic ca o sa caute o solutie legala ca sa le imbunatateasca traiul..si ei fura cu totii milioane, sute de milioane de euro…iti vine sa plingi nu alta dar exista un Dumnezeu si dupa aia se intreaba de ce oare sufera ei atit!?

Comentează