Ai dreptul să taci!

tabel

Finalul ministrului Ridzi. MTS a pierdut 500.000 de euro in organizarea evenimentului 2 Mai

joi, 9 iulie 2009, 1:58

tabel

Finalul ministrului Ridzi. MTS a pierdut 500.000 de euro in organizarea evenimentului 2 Mai

investigatieDupă trei săptămîni de investigaţie jurnalistică, gsp publică azi ecuaţia de adio: MTS a plătit firmelor 730.000 de euro, iar acestea au dat mai departe 220.000 de euro! Atît a costat real 2 Mai, restul e pierdere a banului public prin risipă sau prin deturnare de fonduri.

Avem cifrele. Şi le aveţi şi voi. Pe 22 aprilie, MTS oferea, fără licitaţie, 730.000 de euro, sumă care include TVA, unui duet de firme cu acţionari comuni, cu sediu social comun şi cu administratori comuni.

Mark dă bani lui Artisan

Artisan ia două contracte cumulînd 400.000 de euro, iar puiul său, Mark, primeşte 330.000 de euro.
Mark îi dă 265.000 de euro lui Artisan ca să organizeze evenimentul în locul său. Artisan subcon­tractează alte 13 firme, cărora le plăteşte 220.000 de euro. În total!
Sumele sînt obţinute de gsp din surse de primă mînă.

Risipă sau deturnare
Cei mai multi bani din cei 220.000 de euro îi încasează Loco, care cumpără publicitate la televiziuni. Aceasta suma nu e certă. Pro­babil în jur de 100.000 de euro.

Restul e reprezentat de scena şi de concertul de la Bucureşti (30.000 de euro), parteneriatul de la Costineşti (15.000 de euro), postere (2.000 de euro), tricouri, brichete, cadouri şi alte costuri. Total 220.000 de euro.

Atît au făcut evenimentele
Restul pînă la 730.000 de euro reprezintă măsura apasata prin care ministerul condus de Monica Iacob-Ridzi a risipit sau a deturnat banii publici. Asta o va exprima instanţa, singura care poate stabili in Romania vinovatia unui om. Responsabilitatea ca ministru, ca ordonator de credite, ca membru al Guvernului, ca sef al unor oameni plimbati azi intre DNA, Parlament si toaletele unde vomita de frica si tensiune, toate acestea sint insa altceva. Nu tin de penal.

Ieșirea din scenă
În acest moment, lucrurile sînt clare. La trei săptămîni după declanşarea investigaţiei gsp si la 70 de zile dupa ce zimbea in cele 304 stiri care poleiau televizoarele, Monica Ridzi va parasi scena arătata cu de­­ge­­tul de jumătate de milion de euro. Daca nu demisioneaza o va ejecta PD-L, convins ca „pierdem sustinerea publicului nostru exigent”.

Are 32 de ani, nu se epuizeaza un destin, poate ca nici o cariera, dar, in momentul inchiderii simbolice a acestei usi, are sansa sa tresara o noua lume, in care sa nu mai fie oferite bugete publice de peste o suta de milioane de euro unor oameni care se legitimeaza profesional cu fraza „sint un soldat credincios al partidului” si care parasesc functia cu obsesia ca tot ce-si poate dori cineva in viata e sa devina secretar de stat.

Asta in timp ce, intr-o sala din Cluj, o tinara e rosie de furie pentru ca, pentru prima oara de cind se stie, nu mai are indemnizatie de lot. Nu e secretar de stat. E campioana olimpica la judo. Doua tricouri facute de Artisan oricarui semnatar de contracte daca-i stie numele!

Mark şi Artisan, adică ce mai, Artisan, că e o singură firmă!
Gelu Vişan, deputat PD-L, in sedinta de ieri, sătul să-şi tot cenzureze gîndurile

Avocatul lui Artisan şi Mark a consiliat apărarea lui Băsescu în cazul “Flota”

avocatDănuţ Bugnariu (foto) a apărut acum două zile în faţa comisiei ca un apărător cu experienţă. “Am mandat limitat”, a punctat el chiar de la început, stabilind perimetrul jocului. Bugnariu a reprezentat firmele Artisan şi Mark, cele două companii cărora MTS le-a dat 630.000 de euro.
Deputaţii n-au scos nimic de la el. A adus argumente inclusiv de ordin constituţional prin care a reclamat ilegalitatea Comisiei de Anchetă.

Bugnariu este un avocat cu clientelă selectă. L-a apărat pe Sorin Ovidiu Vântu în dosarul BID, pe primarul Andrei Chiliman şi a făcut parte din echipa mai amplă, dar rămasă în bună măsură secretă, care i-a asigurat lui Traian Băsescu suportul legal în “Dosarul Flota”. Rugat de gsp să comenteze cum se derulează audierile clienţilor săi de la DNA, el a spus “sînt intense”. “Intense peste media cu care sînteţi obişnuit?”. “Da” a fost răspunsul lui Bugnariu.

Ultima audiere

Fără să fie de faţă, Emeric Ienei a aşezat motoul nevăzut al audierii de ieri a ministrului Monica Ridzi prin vorba sa preferata: “Nu-mi fac iluzii ca să n-am deziluzii”.

Deputaţii şi-au făcut. Pe rînd, Olteanu, Bănicioiu, Negoiţă, Chi­riţă, Voinescu, Visan, Vasile şi aproape toţi ceilalţi au sperat că vor primi răspunsuri.

Iată mostre de dialog:

1. — Credeţi că e normal ca oa­­menii din comisia de evaluare să nu observe că firmele au acelaşi sediu, acţionari şi administratori comuni?
­— Dar hîrtiile au fost semnate cu nume diferite.
­— Nu e vorba de semnături, ci de actele oficiale ale firmelor care erau în plicul deschis de oamenii dumneavoastră.
­— Nu ştiu. Vă legaţi de chestiuni minore.

Sîntem în faţa unei licitaţii trucate
Alina Gorghiu

Sper că vom avea înţelepciunea de a oferi un raport bipartizan. Ar fi un semn bun pentru România şi pentru încrederea oamenilor în noi
Sever Voinescu

2. — Doamna ministru, cum aţi recepţionat tricourile, şepcile şi celelalte?avocatbasescu
­— Noi am recepţionat un eveniment. Am achiziţionat o maşină, nu am spus cîte uşi şi oglinzi retrovizoare trebuie să aibă.
­— Doamnă, cînd îţi cumperi o maşină te interesează şi uşile şi, mai ales, marca!

3. — De ce aţi plătit formaţiile şi scena de la Costineşti de vreme ce le plătise organizatorul MPP?
­— Nu am ştiut acest lucru!
­— şi nu trebuia să ştiţi că vi se vinde un produs al altcuiva, respectiv MTV Days?
­— N-am ştiut.

Trei ore în acelaşi stil. Trei ore epuizante, de măcinare în gol, după care deputaţii au decis să încerce să mai cheme o dată pentru azi firmele prin care au trecut banii pentru televiziuni. Ei sînt decişi să traga cortina azi printr-un raport sau mai multe, “Chiar dacă va trebui să oprim ceasul la ora 12 noaptea”, după expresia lui Bogdan Olteanu.

Mi se pare o fraudă să oferi 630.000 de euro bani publici pentru două firme atît de strîns legate şi care au venit, culmea, cu oferte atît de apropiate de ce era MTS pregătit să ofere!
Victor Socaciu

Urmărită penal?

Azi, Comisia Parlamentară de Anchetă își va prezenta raportul. E posibil să se ajungă la un raport comun, numai că PNL + PSD + UDMR cer urmărire penală pentru delapidare, iar PD-L  ar accepta eventual cel mult urmărire penală pentru abuz  sau neglijenta în serviciu. Oricum, e vorba doar de o recomandare supusa dezbaterii in plenul Camerei.

Aseară s-a negociat între PNL+PDS+UDMR și PD-L, ultimii convingîndu-și partidul că Ridzi nu mai poate fi apărată. Deputatii vor încerca azi să se înțeleagă pe același text, deși primii sînt extrem de convinsi ca e vorba de delapidare, în timp ce pedeliștii ar vrea ca Ridzi să plece pentru risipirea banului public. Nu e exclusa nici varianta unei parti comune de raport si distantarea politica in privinta zonelor unde opiniile se radicalizează.

Comentarii (223)Adaugă comentariu

radu  •  9 iulie 2009, 9:55

Felicitari,

ati reusit sa realizati o investigatie buna, mult mai buna decat multe institutii specializate. Iti da un sentiment bun si pentru putin timp mai intretine amagirea ca poate totusi s-ar mai putea face ceva in tara asta.

Inca o data, bravo.

bau bau  •  9 iulie 2009, 9:56

marii mafioti au fost incarcerati pentru fraude marunte. pentru crime n-au existat niciodata probe. este un bun inceput. orice demnitar din romania poate fi urmarit penal pentru fals in declaratii (spe exemplu cea de avere), inselaciune (diferenta dintre promisiunea din campania electorala si ceea ce face in realitate)etc. nu-i putem prinde cu lucruri mari, bine ticluite si acoperite de tot felul de legi strambe dar ii putem executa foarte usor, daca vrem pentru multe alte lucruri marunte in aparenta. oricum, felicitari!

oly  •  9 iulie 2009, 9:58

Nu ar trebui sa fie sfarsitul, dle Tolontan, ar trebui sa fie startul ridziadei. Trebuie inlaturati toti acei ridzi de care vorbeam ieri, ca statul sa poata functiona cat de cat normal. Va fi insa foarte greu, nu ati vazut ce putere de autoaparare poate sa aiba un ridzi (pardon, un soldat de partid) ? Toti sunt vinovati, numai el nu, ba mai stie sa si contraatace. Pai cat a muncit si s-a sacrificat el sa ajunga acolo sus, si vine presa, demasca, si el pierde tot…nu, nu se poate asa ceva, suntem noi rai. Eu sper din tot sufletul sa se declanseze principiul dominoului si sa respiram un aer mai curat. Oricum, felicitari, dle Tolontan, si sper sa nu ajungi secretar de stat al vre-unui partid.

daniel v.  •  9 iulie 2009, 9:58

femeia asta nu e in toate mintile; si nici nemerschi ala de la mediu…

syky  •  9 iulie 2009, 9:59

domnilor asa de prosti ne considera doamnele sau domnii ministrii care baga mana in banii publici, pentru lucruri mai serioase nu fac investitii spun ca nu au fonduri dar sa o promoveze pe dra Basescu au avut. Sa ofere solutii pentru Romanii astia care ii voteaza an de an.
E golanie pe fata, BRAVO TOLONTAN SI ECHIPA, tinetiva de ei oricare ar fi ei MTS, MEDIU etc
PENTRU MINE SINCER SUNT NISTE ***, CARE FURA DE 20 ANI SI NIMENI NU II VERIFICA.
CUM ZICEA MITICA’ „LA PUSCARIE, LA PUSCARIE, LA PUSCARIE”

mireya  •  9 iulie 2009, 10:00

Felicitari pentru aceasta ancheta jurnalistica. Felicitari pentru felul in care jurnalistii implicati au reusit sa ”inchida cercul”.Speram sa nu abandonati subiectul si sa ii urmariti traseul. Mizeria cu postul pe care PSD vi l-a propus demonstreaza inca o data caracterul urat al acestei ministrese care, neputand sa justifice banii si faptele, creeaza diversiune.

nelu  •  9 iulie 2009, 10:03

Cataline,
Esti un ziarist apreciat, energic, ambitios dar la interventia de aseara de la Realitatea n-ai avut abilitatea de a nu te pronunta referitor la soarta Monicai Ridzi. Dupa cum au constatat toti cei care au urmarit reactia Monicai , este de o naivitate incredibila pentru o asemenea functie. Iar declaratia ei de la sfarsitul emisiunii ” de acum incolo voi verifica personal toate contractele” mi se pare ridicola si extrem de puerila ( de gradinita ). Totusi cred ca atitudinea ei este determinata de sustinerea unei persoane extrem de importante… Cred ca banuiesti despre cine e vorba.
Insa cred ca investigatia nu a fost dusa pana la capat , deoarece am sentimentul ca cei 500.000 Euro nu au ramas integral in contul Artisan si s-au dus si in alte buzunare… Asta trebuie identificat!?!

gigi  •  9 iulie 2009, 10:03

Domnule tolontan,de ce deschideti ziarul cu aceste stiri nesportive.Am fost plecat din tara si ultima oara v-am apreciam gestul de a multumi celor de la pr.o teve ptr.comentariile din liga campionilor.Banuiesc faptul ca un ziar cu profil sportiv,nu are nuci clin nici mineca cu politicul.Ptr. amatorii de birfe politice,avem ziare cu miile.Dar daca asta este voia dvs.eu am sa mai intru pe situl de la gazeta,numai cind stirile sportive isi vor intra cu adevarat in drepturi.Cu stuma.

dan  •  9 iulie 2009, 10:04

Tolontanule da de nemirschiu nu zici nimic

cosmin  •  9 iulie 2009, 10:04

Felicitari pentru investigatiile facute!

Bogdan  •  9 iulie 2009, 10:05

Sper ca nu ai observat prima data ce a spus Martoru… sper sa vezi acum. Si asta ne intereseaza foarte mult. Poate reusiti sa faceti curatenie si la LPF+FRF (mitica + nasu)

martoru Says:
July 9th, 2009 at 8:33 am
Catalin, ocupat cu Ritzi – Piti si cu matrapazlacurile ei vezi sa nu-ti scape ultima magarie tip Mitica – Nasu
Argesul a fost retrogradata si Penescu a fos declarat persoana non-grata in fotbalul romanesc (si pe buna dreptate, daca e sa ma intrebi pe mine)
dar magaria acum incepe: unde pe lumea asta exista CORUPATOR fara CORUPTI???… Arbitri si Prunea nu au fost sanctionati de comisia lui Mitica… iar Mircea Sandu mai are si tupeul sa declare ca: “Omul lui Penescu spunea ca a dat banii la arbitrii dar ii oprea el”…
asta da musamaizare tip mitica – nasu
sper sa te apleci cu atentia cuvenita si asupra acestui caz

mihaela  •  9 iulie 2009, 10:08

Doamnelor si Domnilor de la GSP, Domnule Tolontan, felicitari pentru demersul dumneavoastra.Mi-e mila de doamna Rizi, insa de mine mi se rupe inima. Lucrez intr-o fabrica de incaltaminte, lucram greu, transpiram pentru banii pe care ii cistigam si mi se face scirba de oamenii care stiu mai putina carte decit mama mea care a lucrat la CAP si care are 4 clase, dar care ne administreaza noua banii. Oamenii acestia sint pur si simplu criminali, cu adevarat isi bat joc de sudoarea celor care muncesc. Am fost la Administratia Financiara in Buzau, iar cind am intrat in camera in care trebuia sa-mi rezolv problemele, o doamna era foarte concentrata pentru ca juca ZumaZuma, iar alte 5 personae discutau despre nu stiu ce nunta, asa,la o sueta. Pe banii nostri, fara nici o rusine. Daca la un nivel mic lucrurile stau asa, ne putem imagina ce se intimpla la nivel inalt. Succesul dumneavoastra poate este mic intr-o lume in care se risipesc miliarde de euro, insa e un succes si va doresc sa aveti cit mai multe.
Cu multa stima,
Mihaela Ionita

Alessandra Pârvu  •  9 iulie 2009, 10:10

Nu pot să îmi dau seama ce parte nu aţi înţeles.Banii care s-au cheltuit de ziua tineretului nu aparţineau sportului, erau destinaţi special acestei zile.Tricouri,pixuri,brelocuri,pliantele cu chestionarele, toate costă.A fost un eveniment la nivel naţional, nu putea să coste 1 euro de persoană.Dar…sunteţi jurnalist, nu sunteţi nici matematician şi nici economist…deci înţeleg.Secretar de stat la MTS…cred că fiecare ar trebui să îşi cunoască locul. Nu am nici cea mai mică îndoială că vi s-a propus acest lucru, dar văd că vă ştiti locul.Atunci trebuie să ştiţi şi faptul că nu sunteţi în măsură să cereţi demisia unui ministru, asta e treaba primului ministru…şi din câte ştiu nu ocupaţi funcţia.Sincer, în ziarul de azi mă aşteptam să găsesc altceva…dar de 3 săptămâni o ţineţi tot aşa, cu „finalul” şi dezvăluiri senzaţionale, OTV pe hârtie.Titlul „Finalul ministrului Ridzi” este aşa…pentru ca să aveţi tiraj cât mai mare, oricum: succes!

nicoleta  •  9 iulie 2009, 10:11

dna ministru nu a auzit de demisie de onoare? invoca faptul ca semneaza sute de acte si nu le citeste; asta si o comunicare deficienta sunt singurele greseli pe care le-a facut. in rest, alb, alb ca laptele.
curata nebunie, incompetenta crasa!

aseara spunea ca „de aici incolo am sa fiu mai atenta ce semnez”. va dati seama, nu-si pune nici macar ipotetic problema sa demisioneze.

eu  •  9 iulie 2009, 10:11

Demisia e putin.
Vrem oameni in puscarie pentru furtul marlan din buzunarele noastre.
La piata daca prinde pe unul ca fura un mar de foame…infunda imediat puscaria si astia ca fura toata tara scapa, ba mai mult au de cistigat.

Sly  •  9 iulie 2009, 10:13

Excelent ati lucrat d-le Tolontan.
Felicitari echipei dvs.!

Sper ca fiinta asta sa ajunga acolo unde ii este locul : PUSCARIE!La fel si cei cu care a lucrat.
Este timpul ca acesti politruci sa sfirseasca in puscarie dupa ce ne-au furat atitia ani de zile.

bogdanlebu  •  9 iulie 2009, 10:16

un singur lucru m-ar intrista: daca v-ati multumi cu acest succes (este un succes si felicitari!!!) si nu ati merge mai departe pe filiera EBA-Presedintele Tarii… nu cumva Ridzi a avut ordine clare?! nu cumva e marioneta si tap ispasitor?! nu cumva a primit ordine de sus?! a fost doar un gest de „prietenie” intre ea si eba?!

daca totusi exista o indoiala asupra cat de curat e presedintele in acest caz, nu ar trebui sa continuati?

Bogdan Cezar  •  9 iulie 2009, 10:17

Sa plateasca pana la ultimul cent tot ce s-a furat. Si sa continue astfel de demersuri. Sper insa ca aceste anchete sa fie impartiale, fara dedicatie. Stie cineva (Tolontan de exemplu) cam cat costa un PC la educatie? S-au achizitionat cateva mii la pretul catorva zeci de mii. Daca vad ca verificati informatia (Siveco & comp), va felicit. Daca nu (mai mult ca sigur), tot spectacolul este regizat de dusmanii celui de la Cotroceni si marii patroni din presa.
P.S. Aud din surse neoficiale ca marele contract al lui David cu Loganul de peste 70.000 Euro e in derulare si totul va continua intrucat comisioanele au fost deja papate. Ceva oficial pe cand?

danyyy  •  9 iulie 2009, 10:17

Bravo, dle Tolontan, ati reusit ce nu cred ca ar fi reusit organele abilitate sa faca vreodata. Cat de curata se dadea ea (va fiu anchetata, sa vada lumea ca sunt curata), imi e sila de acest partid PD-L. Poate dupa alegeri o sa fie si Basescu anchetat cum trebuie. Numai bine.

simi  •  9 iulie 2009, 10:18

aseara tarziu, o emisiune tv in direct se termina cu intrebarea ministresei ridzi ( a devenit celebra femeia asta!) adresata lui catalin tolontal, intrebare ramasa fara raspuns.

evident, in afacerea asta s-au facut gogomanii cu carul. cei care-au
facat-o , pe de-o parte cei din guvern reprezentati de ridzi- dau dovada de prostie crasa , cealalta parte adica firmele private – de o lacomie peste masura. pentru ca nu s-a dovedit inca decat prostia ministerului si lacomia privatilor. pentru si pe banii statului.
despre o comisionare a celor care-au platit sau o returnare de castig in buzunarele celor care-au aprobat , deocamdata nu se poate spune nimic concret. se poate doar intui sau presupune.

toata afacerea asta nu-i decat un mizilic. singurul lucru interesant
este ca spune multe despre prostul mod de gestiune a banilor publici.
si nu ridzi asta a inventat prostia , nepriceperea sau suveica in cazul utilizarii banilor publici. lucruri devenite regula in toate guvernele de dupa 89 si in toate culorile politice. ridzi a picat precum musca .. vorba populara.

ramane intrebarea. catalin tolontan, devine sau nu membru psd cu atributii de secretar de stat ( sau ceva similar) in ministerul tineretului si sportului?

Hamir  •  9 iulie 2009, 10:19

Citesc cu mare interes reacţiile de pe forum-uri. Lăsând la o parte bruiajul diviziei de zgomote şi perdele de fum a PD-L,oricine poate vedea cu ochiul liber că oamenii s-au săturat de minciunile, hoţiile şi nesimţirea bandelor de infractori ce-şi zic „clasa politică românească”.E cu uşurinţă sesizabil faptul că,dacă tâlharii nu sunt pedepsiţi, oamenii vor măcar să afle adevărul.Aceasta cred că este explicaţia entuziasmului cu care a fost întâmpinată ancheta dumneavoastră. Doamna ministru a intrat în istorie, chiar dacă nu va intra în puşcărie.De acum încolo trebuie să vedem unde sunt răspunderile politice pentru această escrocherie:cine îşi asumă răspunderea pentru a o fi propus pe doamna Ridzi pentru un fotoliu ministerial, cine are răspunderea pentru înfiinţarea unui minister cu dedicaţie pentru ea, cine are răspunderea pentru a o fi susţinut,care au fost serviciile făcute de Monica Ridzi partidului sau şefului partidului pentru a fi recompensată cu funcţia de ministru şi cu înfiinţarea unui minister pentru ea.Evident, toate firele acestei urzeli mizerabile duc spre Traian Băsescu. Face Traian Băsescu un gest de minimă morală şi de mare bărbăţie politică şi-şi asumă această „ispravă”? Sunt sigur că nu!Bărbăţia politică a lui Traian Băsescu se reduce la a se lupta cu presa:”găozar”, „tigancă împuţită”,”păsăric㔺.a.

Manu  •  9 iulie 2009, 10:25

Domnule ,
Ai fos extraordinar !!!!
Dar ma tem ca finalitatea va fi aceeasi .Cu toate ca faptele sunt penale , nu se va intampla nimic – si o sa ramanem doar cu aceast demers al dv.
Oricum ,

Bravo Domnule Tolontan!

Cătălin Tolontan  •  9 iulie 2009, 10:29

„Ai dreptul s taci. Tot ce spui poate fi folosit impotriva ta”, e expresia celebrului cod Miranda. O parafraza, nimic mai mult.

taifun  •  9 iulie 2009, 10:30

ca sa vedeti pana unde merge tupeul politicianului Monica Ridzi

la finalul emisiunii de aseara de la RTV a spus ca TOLONTAN s-a pornit impotriva ei deoarece i s-a promis un post de secretar de stat de catre PSD 🙂

oana popa  •  9 iulie 2009, 10:30

Felicitari pentru ancheta!!!
Din pacate au fost chestionati cativa consilieri din MTS care nu au avut nici o responsabilitate in achizitiile pentru 2 mai. Nu a fost insa deloc chestionata Ileana Cazan, directorul de cabinet al ministrului MTS, cea care semneaza de cele mai multe ori pe toate actele in dreptul ministrului MTS si care nu este deloc straina de spalarea banilor in acest caz si nu numai (a se vedea si alte contracte curente).
De ce au fost chestionati functionarasii de rand si nu directorii directiilor, cei care au in definitiv drptul de a semna pe acte si cei care au stampila. Ei sunt cei care semneaza contractele, restul functionarilor sunt simpli executanti care au fost trimisi la ancheta ministrului si care au au acceptat sa dea declaratii de teama sa nu fie eliberati din posturile pe care le ocupa

liviu  •  9 iulie 2009, 10:31

Totul se va musamaliza ca de obicei, in orice caz felicitari pentru investigatia facuta.

Cătălin Tolontan  •  9 iulie 2009, 10:31

nicoleta: da, si pe mine m-a socat ca vorbea la viitor despre ea ca ministru

Sirius  •  9 iulie 2009, 10:33

Alta data hotii sedeau sub pulpana hainei lui Iliescu, pe care nu-l imbogateau neaparat, dar isi faceau rosturile lor. Acum sed sub cea a lui Basescu, pe care il si imbogatesc. Asa se explica cum pipitzele astea (Ridzi, Lenutele etc) umbla cu averea la purtator – genti, haine de firma, Range Roveruri, si basca mai sunt rasplatite si cu ministere noi sau posturi de europarlamentar. Este dezgustator si in orice caz, penal. Felicitari GSP si d-le Tolontan ptr. aceasta ancheta.

bobo  •  9 iulie 2009, 10:38

Nu ia pierdut ca nu-i chiar asa de proasta ,IA FURAT ,si trebuie sa ajunga in puscarie Daca nu articolul mincinos ” nimeni nu este mai presus de lege ” din constitutie,trebuie sters .Halal democratie,basescule lasa-ne ! Ai transformat romania in cel mai je/gos stat din eiropa.Sper ca asta sa fie ultimul presedinte comunist

grigore silvian  •  9 iulie 2009, 10:40

Domnule Tolontan,
Probabil nici această postare nu va apare,nu ar fi prima oară,deși mă semnez cu numele real și în urma unei investigatii se poate constata că sunt un om simplu,iubitor de sport,poate prea mult…E prima dată când duceți o ancheta jurnalistică până la capăt,adică cu dovezi clare.Nu-i rău,pică o făzăniță,că mie unul așa îmi pare ministreasa,o făzăniță cu pretenții.Ce mă doare pe mine?Trecutul ,cu dosare precum fotbalul,Piatra Arsă,sălile de sport,ANS,FRF,multe alte federații,despre care au apărut frânturi de dezvăluiri,niciodată cu dovezi,mă obligă să te întreb.Ați devenit dintr-o dată mai deștepți?Cred că nu.Atunci de ce nu ne spui,domnule,cine v-a dat pontul?V-ar scădea aura de justițiari?De aici pornește cea de-a doua mea durere.Viitorul,pentru ca mulți s-au entuziasmat,ca vezi doamne,se poate.Apropo,nu vrei să fii Președinte,că din cei anunțați e lipsă un sfânt.Scuză-mi gluma.Dar am văzut că deja potolești entuziasmul unora,cum că vă ocupați doar de banii sportului(și al tinerilor bănuiesc,nu-i așa?).Deci cum e cu viitorul,că șampania acestui prim caz ați și baut-o deja.Veți lua locul DNA-ului și la fotbal(totuși cei de acolo au făcut câte ceva anticorupție,transferuri-și e un domeniu la care îi puteați ajuta daca voiați)?Nu cred.Cum nu cred nici că în campania pentru Președinție veți aminti că un prezidențiabil a fost cel puțin la fel de risipitor cu banii Sportului ca și făzănița ministreasă.Să dea Dumnezeu sa ma înșel eu,că m-a păcălit destul presa cu dezvăluiri din interes politic.

Micu Emil  •  9 iulie 2009, 10:40

Lucrurile au ajuns sa se faca pe fata, fara sa se ascunda, garantez ca ar exista in Romania in acelasi timp, asemenea fraude de investigat pentru 1 din 3 ziaristi. Sunt firme care inca mai sunt de stat care au fost si mai sunt furate si azi (vezi CFR marfa, petrolul romanesc), noi toti cei care traim in acesta tara ne-am obisnuit cu acest gand ca suntem FURATI, oare mai conteaza daca RIDZI ajunge la puscarie, ceea ce nu se va intampla niciodata. Oare conteaza ca un jurnalist isi risca cariera si viata intr-o investigatie de asemenea natura, eu sunt sigur ca nu. Daca pleaca Ridzi de la MTS maine, va conta, NUU e raspunsul pentru ca in locul lui va veni un altu care va manca din ciolanul statului. Si tu daca te vei duce acolo tot te vei linge pe dagete, noi Romani am ajuns sa traim azi in asa zisa LIBERTATE mai rau ca in oricare alt regim, defat regimul e acelasi,(vezi arestarea celor doi baieti si felul cum au fost arestati pe stada in cazul „ziua de nastere a lui Ion Iliescu; vezi amendare celor care au manifestat doar prin simple afise impotriva ministrului Ridzi; vezi amendarea cu 10% pe o luna din salariu a impegatilor care au avut curajul sa se manifeste prin oprirea trenurilor la Brasov”), si multe alte cazuri. OARE mai conteaza!!! Eu unu cred ca nu! M-am saturat ca zi de zi sa traiesc mai rau, sa fiu furat in fiecare zi, sa traiesc in camera mea de 16mp impreuna cu fata si sotia (si eu si sotia suntem ingineri), m-am saturat sa traiesc acest cosmar care nu se mai termina. Pentru toti cei traiesc acest cosmar va anunt ca se va termina doar atunci cand ve-ti inchide ochi pentru totdeauna.
Cu parere de rau va spun ca m-am saturat de Ridzi, Vantu, Nicolaiciuc, Nastase, si multi alti…….
Va multumesc!

CSB  •  9 iulie 2009, 10:44

Va rugam sa nu lasati scandalul asta de-o parte dupa raportul Comisiei. Obligati-i prin mijloace mediatice pe nesimtitii aia de la DNA sa nu mai ingroape si dosarul asta. Felicitari pentru campanie, in sfarsit se misca ceva. Doamne ajuta – aceasta initiativa e un fel de luminita de la capatul tunelului.

Sandra  •  9 iulie 2009, 10:45

Ceea ce ma ingrozeste nu este valoarea delapidata de la noi, „contribuabilii”, bugetari sau privati, ci personajul, persoana, care, la numai 32 ani, prototipul noii generatii a politicii, este in stare de orice – sa minta cu nerusinare, sa infrunte, sa dea intotdeauna alte raspunsuri la intrebari punctuale cu o voce sigura si constanta si sa vorbeasca fara a putea fi oprita”pe langa”; ati observat, nu i se misca nici un muschi pe fata cand minte, nu are nici un fel de emotie in voce; sa privim putin in viitor… cum ar fi aratat aceasta persoana nou intrata pe scena politicii peste 2,3 sau 10 ani? Ce ar fi fost capabila sa faca? Pe cine votam? Care sunt criteriile de eligibilitate a oamenilor politici? O sa invatam ceva vreodata din aceste experiente?
Felicitari d-le Tolontan!

Despina+Tavi  •  9 iulie 2009, 10:49

CITITI SI VA MINUNATI CE ATI PIERDUT
B

AdrianC.  •  9 iulie 2009, 10:49

Nu vreau sa comentez „excelenta” ancheta jurnalistica pentru ca nu am nicio dovada ca ea a fost „pe bune” si nu a fost „ajutata”. Oricum, important este ca in final am aflat adevarul (o mica parte, fara indoiala!).
Doresc doar sa trag cateva concluzii:
1. O cred pe Monica Ridzi cand spune ca a aflat din Gazeta Sporturilor ca cele 2 firme sunt de fapt una si mai cred ca nu stie foarte multe lucruri despre dedesubturile acestei afaceri. Chiar daca avea priceperea sa studieze un contract (plus cele „cateva sute de acte” pe care le semneaza zilnic) nu cred ca avea vreo sansa sa afle adevarul.
2. Avem acum inca o dovada (desi nu aveam nevoie) de incompetenta celor care gestioneaza aceasta tara. Nu o vad pe M.R. sa conduca niciun SRL cu 2 angajati.
3. Justitia nu va fi capabila sa finalizeze corect aceasta situatie. Am auzit ieri de la un judecator care se referea la motivul protestelor din justitie urmatoarea afirmatie: „avem cele mai mici venituri din Europa, cu exceptia Albaniei”. La ce s-o fi asteptat de la cea mai saraca tara din Europa (poate cu exceptia Albaniei), la salarii ca in Germania?! Cred ca aceasta lipsa de obiectivitate este definitorie pentru justitia (si nu numai!) din Romania. Problema este ca „oamenii legii” tocmai pentru obiectivitate sunt platiti.

toma  •  9 iulie 2009, 10:50

O singura intrebare am. Daca acum s-a facut o asemenea ancheta jurnalistica de ce pana acum, adica in guvernele anterioare, nu s-a putut face?
Sa inteleg ca restul au fost cu totii corecti?

daniel  •  9 iulie 2009, 10:50

Catalin, m-am uitat si eu aseara pe Realitatea la emisiunea unde a fost invitata MI Ridzi si mi-e teama pentru viitorul meu. Am 25 de ani si cand vad care este viitorul politic al Romaniei ma inspaimant. Ba mai mult, incepe sa imi fie dor de Iliescu, Nastase, Tariceanu sau altii, oameni pregatiti, oameni cu o cultura in spate. Nu ii admir pe cei mentionati mai sus, asta si pentru ca am fost de mic impotriva partidelor de stanga, dar macar acesti oameni au o pregatire in spate. Acesti tineri politicieni din parlamentul de azi(Eba, Ridzi, Boureanu, etc) nu au terminate decat niste facultati de mana a doua(oricare facultate din romania la ora actuala e de mana a 2a). Cei care invata si in afara sunt inlaturati de la orice functie de conducere pentru a face loc acestor domnisoare inculte si domnisori misogini. Am facut 5 ani de studii intr-o universitate renumita din vestul europei si cand vad cine se duce in PE sa ma reprezinte mi se face rau. Aici nu e vorba ca sunt din PDL, PNL sau PSD, avem nevoie de tineri care au studii cu adevarat superioare(cu tot respectul pt Universitatile private de la noi, dar…nu pot sa cred ca unul care termina dreptul la o privata in romania e pe acelasi nivel cu unul care termina dreptul international in anglia, Italia, Germania sau franta). Acesti asa-zisi tineri politicieni sunt rodul sistemului de invatamant romanesc(am invatat si in romania si in afara si imi permit sa fac o comparatie), sistem bolnav, bazat pe repetarea notiunilor, anihilarea opiniei proprii(„sunt un soldat credincios al partidului” ) si caterinca.
Ridzi, Eba si ceilalti sunt rodul acestui sistem si e vai de noi in urmatorii ani cand europa va matura pe jos cu noi.
Am un sfat pt toti tinerii din romania, STUDIATI IN VEST, nu va bazati pe ce invatati aici, e o diferenta de la cer la pamant, ca sa putem supravietui in viitor.

d a n  •  9 iulie 2009, 10:50

felicitari, domnule tolontan!
sa speram ca pleaca nesimtita asta!…..oricum aseara era chiar ca o vrabiutza prinsa in plasa!
felicitari, domnule tolontan!
va multumim!

Daniela  •  9 iulie 2009, 10:52

Felicitari INTREGII ECHIPE de investigatie,felicitari domnule Tolontan ! Aceasta pare o MINIREVOLUTIE,seamana,fara pusti ,fara tancuri,fara bate,cu evenimentele din 21 dec 1989,13-15 iunie 1990;sa speram ca ,potrivit proprtiei existente totusi, rezultatele vor fi superioare celor din trecut .Si DE DATA ASTA SE VA FACE DREPTATE .E cat se poate de clar ca BASESCU E DIRECT IMPLICAT IN APARAREA LUI RITZI. Este un moment crucial in ISTORIA DEMOCRATIEI NOASTRE FIRAVE. Inca o data:SE VA FACE DREPTATE ? DACA NU… atunci,fratilor,NE ASTEAPTA DICTATURA! Fereste-ne Doamne !

Nakamicius  •  9 iulie 2009, 10:53

Ce mi-ar place sa cada Ridzi in picioare.

DeMaio  •  9 iulie 2009, 10:57

@gigi – Eu sunt sigur că tu habar nu ai pe ce lume trăieşti. GSP deschide cu astfel de ştiri ziarul pentru că este vorba, dacă nu ai înţeles, de MINISTRUL SPORTULUI! Alte probleme mai ai?***

d a n  •  9 iulie 2009, 11:00

da, chiar! de ce nu o cheama si pe Ileana Cazan, directorul de cabinet al ministrului MTS ? in ultimele 6 luni ea a condus mts-ul, pt. ca d-na ridzi a fost in campanie cu baseasca, la guvern, la parlament, la parlamentul european, la petrosani (cine a pus-o ministru nu s-a gandit ca nu are timp de mts?)
pe d-na cazan intrebati-o! ce femeie rea, imfatuata*** si ingamfata! sa vedeti ce ROF si ROI a adus la mts – copiat dupa unul dintr-o fabrica! se spune ca angajatii mts sunt obligati la sfaritul programului sa predea echipamentul de protectie si utilajele catre schimbul urmator!

guzganu rozaliu  •  9 iulie 2009, 11:01

sper sa mai punetzi in lumina reflectoarelor si alte cazuri de genu asta .Ar insemna un semnal pozitiv ca ministrul MTS sa platesca ,si considider ca va fii mult mai usor de acum inainte sa demascam astfel de furaciuni ,pt ca sunt sigur ca metoda de risipa sau deturnare este aceiasi.

lee  •  9 iulie 2009, 11:02

Scandalurile acestea nu sunt bune pentru economia romaneasca. Acest gen de afaceri erau actuale in vestul europei acum trei decenii. Astazi coruptia acolo este mult mai sofisticata cu sume mult mai mari si mai greu de dovdit.Spre exemplu astfel de evenimente ( cu sumele respective) se intampla la nivelul unui oras de 15 000 de locuitori.
In cazul MTS ar fi foarte usor de dovedit unde au plecat banii, existand insa riscul ca ancheta sa fii inceput cu o luna mai devreme decat trebuia din cauza sistemului de contabilitate.Binenteles ca tranzactiile se pot urmarii prin intermediul bancilor.
Astfel dat faptului ca cele doua firme care au incasat sumele pentru eveniment ar trebui sa aiba in kont profitul obtinut din afacere, sau documente care sa arate cum sau cheltuit banii.Daca la o verificare riguroasa din partea fiscului se dovedeste ca marea majoritate a profitului a ramas in firme, ramane valabil doar prejudiciul moral al ministerului pentru o afacere proasta in vreme de criza.Daca cheltuielile firmelor se dovedesc cå au avut destinatii necrestinesti ( sponsorizari, plati de produse care nu mai sunt in depozit dar care nu au fost vandute contra cost) atunci este clar dovedita delapidarea premeditata.In acest caz este usor de a scoate la iveala procedura gandita cu mult timp inainte.
Doresc sa repet ca acest sistem de a denatura fonduri este unul primitiv, viitorul va aduce progrese si in acest sens.

alin  •  9 iulie 2009, 11:08

sunat atatzia tineri sportivi de mare valoare dar care nu au ce sa manace si cu ce sa se intretzina pentru a face perormantza….acesta este doar un tun dar de aceasta ministra….trebuie sa plateasca cunva si sa restituie ea suma dde bani pierduta ca ea a semnat pe fie care contract in parte

CristiT  •  9 iulie 2009, 11:08

Cu ce ma incalzeste pe mine ca ametita asta de ministru e trimisa in judecata? sincer daca imi dai pe loc 500 000 euro sunt de accord sa ma trimiti si pe mine in judecata…..sa scoata banii !!!!! unde sunt ? sa ii confiste tot ce are si daca nu acopera suma sa lucreze pe viata in folosul comunitatii pana suma este acoperita….nesimtita ***

DanR  •  9 iulie 2009, 11:10

Bravo bine lucrat, cred ca este prima actiune de media cu o oarecare finalizare si nu acoperita sau musamalizata cu alta.
Intrebare : banii se vor recupera de la cineva sau sau prostii platesc??
notiunea de confiscarea averii nu exista pt acoperirea prejudiciului ?

Multa bafta

lity  •  9 iulie 2009, 11:11

Daca pentru un simplu eveniment se fura juma de milion de euro,va dati seama cat se fura in alte ocazii!…si apoi spunem ca nu avem bani la buget si ca trebuie sa concediem oameni…acesti conducatori au parjolit ROMANIA,bravo lor si serviciilor care i-au numit!

titus livius  •  9 iulie 2009, 11:13

Draga TOLO,
Inaltii functionari publici sunt cei care ii primesc pe politicienii facuti ministri,ii transforma din „domnul…” in „EXCELENTA VOASTRA!”,ii manipuleaza cu stiinta celor 20-30 de ani de activitate si,daca nu reusesc,le „paveaza drumul spre iadul demisiei-destituirii” cu cele mai”bune” intentii!Deviza lor:”Politicienii vin si pleaca-conform algoritmului!!!-noi ramanem conform cutumei si, mai nou,conform statutului functionarului public!” „Noi suntem cei competenti,noi cunoastem cel mai bine legislatia din domeniu si, in consecinta,suntem invulnerabili din punct de vedere penal!” La intrebarea fireasca: Dar din punct de vedere moral…?iti vor raspunde cu nonsalanta:”cu chestia asta se ocupa politicienii,ziaristii idealisti…,pe care ii alimentam tot noi-pe surse”!In concluzie:ministrul va pleca,excelentele lor vor ramane!Cum te simti Tolo,confortabil?mi-ar parea sincer rau sa te-mbeti cu apa rece!

profa  •  9 iulie 2009, 11:14

Ma tot intreb ce se alegea de tara asta daca , in toti acesti ani, n-ar fi existat presa? numai ea mai face lumina in hotia de neimaginat care se practica de sus pana jos. Cat despre Dna Ridzi,consider ca prin fraza „sunt un soldat credincios partidului” a spus tot….ea a „servit” partidul, iar acesta e obligat s-o apere. Se pare insa ca n-au fost suficient de abili daca au fost descoperiti.
Bravo Dle Tolontan si echipa!

Comentează