Ai dreptul să taci!

tabel

Finalul ministrului Ridzi. MTS a pierdut 500.000 de euro in organizarea evenimentului 2 Mai

joi, 9 iulie 2009, 1:58

tabel

Finalul ministrului Ridzi. MTS a pierdut 500.000 de euro in organizarea evenimentului 2 Mai

investigatieDupă trei săptămîni de investigaţie jurnalistică, gsp publică azi ecuaţia de adio: MTS a plătit firmelor 730.000 de euro, iar acestea au dat mai departe 220.000 de euro! Atît a costat real 2 Mai, restul e pierdere a banului public prin risipă sau prin deturnare de fonduri.

Avem cifrele. Şi le aveţi şi voi. Pe 22 aprilie, MTS oferea, fără licitaţie, 730.000 de euro, sumă care include TVA, unui duet de firme cu acţionari comuni, cu sediu social comun şi cu administratori comuni.

Mark dă bani lui Artisan

Artisan ia două contracte cumulînd 400.000 de euro, iar puiul său, Mark, primeşte 330.000 de euro.
Mark îi dă 265.000 de euro lui Artisan ca să organizeze evenimentul în locul său. Artisan subcon­tractează alte 13 firme, cărora le plăteşte 220.000 de euro. În total!
Sumele sînt obţinute de gsp din surse de primă mînă.

Risipă sau deturnare
Cei mai multi bani din cei 220.000 de euro îi încasează Loco, care cumpără publicitate la televiziuni. Aceasta suma nu e certă. Pro­babil în jur de 100.000 de euro.

Restul e reprezentat de scena şi de concertul de la Bucureşti (30.000 de euro), parteneriatul de la Costineşti (15.000 de euro), postere (2.000 de euro), tricouri, brichete, cadouri şi alte costuri. Total 220.000 de euro.

Atît au făcut evenimentele
Restul pînă la 730.000 de euro reprezintă măsura apasata prin care ministerul condus de Monica Iacob-Ridzi a risipit sau a deturnat banii publici. Asta o va exprima instanţa, singura care poate stabili in Romania vinovatia unui om. Responsabilitatea ca ministru, ca ordonator de credite, ca membru al Guvernului, ca sef al unor oameni plimbati azi intre DNA, Parlament si toaletele unde vomita de frica si tensiune, toate acestea sint insa altceva. Nu tin de penal.

Ieșirea din scenă
În acest moment, lucrurile sînt clare. La trei săptămîni după declanşarea investigaţiei gsp si la 70 de zile dupa ce zimbea in cele 304 stiri care poleiau televizoarele, Monica Ridzi va parasi scena arătata cu de­­ge­­tul de jumătate de milion de euro. Daca nu demisioneaza o va ejecta PD-L, convins ca „pierdem sustinerea publicului nostru exigent”.

Are 32 de ani, nu se epuizeaza un destin, poate ca nici o cariera, dar, in momentul inchiderii simbolice a acestei usi, are sansa sa tresara o noua lume, in care sa nu mai fie oferite bugete publice de peste o suta de milioane de euro unor oameni care se legitimeaza profesional cu fraza „sint un soldat credincios al partidului” si care parasesc functia cu obsesia ca tot ce-si poate dori cineva in viata e sa devina secretar de stat.

Asta in timp ce, intr-o sala din Cluj, o tinara e rosie de furie pentru ca, pentru prima oara de cind se stie, nu mai are indemnizatie de lot. Nu e secretar de stat. E campioana olimpica la judo. Doua tricouri facute de Artisan oricarui semnatar de contracte daca-i stie numele!

Mark şi Artisan, adică ce mai, Artisan, că e o singură firmă!
Gelu Vişan, deputat PD-L, in sedinta de ieri, sătul să-şi tot cenzureze gîndurile

Avocatul lui Artisan şi Mark a consiliat apărarea lui Băsescu în cazul “Flota”

avocatDănuţ Bugnariu (foto) a apărut acum două zile în faţa comisiei ca un apărător cu experienţă. “Am mandat limitat”, a punctat el chiar de la început, stabilind perimetrul jocului. Bugnariu a reprezentat firmele Artisan şi Mark, cele două companii cărora MTS le-a dat 630.000 de euro.
Deputaţii n-au scos nimic de la el. A adus argumente inclusiv de ordin constituţional prin care a reclamat ilegalitatea Comisiei de Anchetă.

Bugnariu este un avocat cu clientelă selectă. L-a apărat pe Sorin Ovidiu Vântu în dosarul BID, pe primarul Andrei Chiliman şi a făcut parte din echipa mai amplă, dar rămasă în bună măsură secretă, care i-a asigurat lui Traian Băsescu suportul legal în “Dosarul Flota”. Rugat de gsp să comenteze cum se derulează audierile clienţilor săi de la DNA, el a spus “sînt intense”. “Intense peste media cu care sînteţi obişnuit?”. “Da” a fost răspunsul lui Bugnariu.

Ultima audiere

Fără să fie de faţă, Emeric Ienei a aşezat motoul nevăzut al audierii de ieri a ministrului Monica Ridzi prin vorba sa preferata: “Nu-mi fac iluzii ca să n-am deziluzii”.

Deputaţii şi-au făcut. Pe rînd, Olteanu, Bănicioiu, Negoiţă, Chi­riţă, Voinescu, Visan, Vasile şi aproape toţi ceilalţi au sperat că vor primi răspunsuri.

Iată mostre de dialog:

1. — Credeţi că e normal ca oa­­menii din comisia de evaluare să nu observe că firmele au acelaşi sediu, acţionari şi administratori comuni?
­— Dar hîrtiile au fost semnate cu nume diferite.
­— Nu e vorba de semnături, ci de actele oficiale ale firmelor care erau în plicul deschis de oamenii dumneavoastră.
­— Nu ştiu. Vă legaţi de chestiuni minore.

Sîntem în faţa unei licitaţii trucate
Alina Gorghiu

Sper că vom avea înţelepciunea de a oferi un raport bipartizan. Ar fi un semn bun pentru România şi pentru încrederea oamenilor în noi
Sever Voinescu

2. — Doamna ministru, cum aţi recepţionat tricourile, şepcile şi celelalte?avocatbasescu
­— Noi am recepţionat un eveniment. Am achiziţionat o maşină, nu am spus cîte uşi şi oglinzi retrovizoare trebuie să aibă.
­— Doamnă, cînd îţi cumperi o maşină te interesează şi uşile şi, mai ales, marca!

3. — De ce aţi plătit formaţiile şi scena de la Costineşti de vreme ce le plătise organizatorul MPP?
­— Nu am ştiut acest lucru!
­— şi nu trebuia să ştiţi că vi se vinde un produs al altcuiva, respectiv MTV Days?
­— N-am ştiut.

Trei ore în acelaşi stil. Trei ore epuizante, de măcinare în gol, după care deputaţii au decis să încerce să mai cheme o dată pentru azi firmele prin care au trecut banii pentru televiziuni. Ei sînt decişi să traga cortina azi printr-un raport sau mai multe, “Chiar dacă va trebui să oprim ceasul la ora 12 noaptea”, după expresia lui Bogdan Olteanu.

Mi se pare o fraudă să oferi 630.000 de euro bani publici pentru două firme atît de strîns legate şi care au venit, culmea, cu oferte atît de apropiate de ce era MTS pregătit să ofere!
Victor Socaciu

Urmărită penal?

Azi, Comisia Parlamentară de Anchetă își va prezenta raportul. E posibil să se ajungă la un raport comun, numai că PNL + PSD + UDMR cer urmărire penală pentru delapidare, iar PD-L  ar accepta eventual cel mult urmărire penală pentru abuz  sau neglijenta în serviciu. Oricum, e vorba doar de o recomandare supusa dezbaterii in plenul Camerei.

Aseară s-a negociat între PNL+PDS+UDMR și PD-L, ultimii convingîndu-și partidul că Ridzi nu mai poate fi apărată. Deputatii vor încerca azi să se înțeleagă pe același text, deși primii sînt extrem de convinsi ca e vorba de delapidare, în timp ce pedeliștii ar vrea ca Ridzi să plece pentru risipirea banului public. Nu e exclusa nici varianta unei parti comune de raport si distantarea politica in privinta zonelor unde opiniile se radicalizează.

Comentarii (223)Adaugă comentariu

Marcu  •  9 iulie 2009, 11:18

Sunt functionar public si tocmai am primit vestea ca nu sunt bani de salarii.

obs  •  9 iulie 2009, 11:18

Bravo Tolontan si echipa ta!!!Mergeti pana la capat baieti! dati pe fata toata hotia, felul cum Eba a ajuns europarlamentar luand locul unui tanar capabil care nu ne-ar fi facut de ras la Bruxelles.
Altfel, tinerii din dec ’89 au murit degeaba…. doar ca sa inlocuim un Nicu Ceausescu c-o Elena Basescu.Mult succes! Suntem alaturi de voi!

câteva consideraţii despre scandalul Monica Iacob-Ridzi… | „Păi, nu mor caii când vor câinii! Şi, de altfel…”  •  9 iulie 2009, 11:19

[…] – Pentru finalul dezvăluirilor, aici. This entry was posted on Thursday, July 9th, 2009 at 11:19 and is filed under politica. You can […]

ionut  •  9 iulie 2009, 11:21

ganditi-va k asta e tanara si nu prea a stiut sa fure!da lupii astia batrani si-au tras miliarde de euro.nu mai exista speranta pt. romania.eu mi-am pierdut-o de mult.generatia tanara deja e rasuflata.tara asta n-o mai scoate din mizerie decat un meteorit care sa cada peste ea!

DMG  •  9 iulie 2009, 11:23

Disparitia lor inseamna renasterea Romaniei! Acesta este doar un caz din sutele, poate miile de cazuri asemanatoare, pe care le practica partidele de la guvernare si nu numai..Ne fura pe fata (vezi taxa auto, de poluare, prima inmatriculare, etc..)si pe banii nostrii, fac afaceri oneroase! Avem odata la 4 sau 5 ani o posibilitate enorma, pe care nu stim sa o folosim! Votul!!! Eu asa ii voi vota toata viata! M-au extorcat de 162 mil. lei! ***

obs  •  9 iulie 2009, 11:24

Cataline, sper ca zvonul despre o functie politica pt tine sa nu se adevereasca…ar fi prea mare dezamagirea pt noi toti cei care te citim , te admiram si stimam.

Gheorghe B  •  9 iulie 2009, 11:28

Din punctul meu de vedere, d-na Ridzi este incompetentă; este prea mare pălăria. Sun curios ce răspuns au mebrii comisiei de licitaţie. Acolo s-au făcut jocurile. Dacă se aplică legea mulţi dintre ei ar trebui să intre la închisoare.

Vlad  •  9 iulie 2009, 11:32

Catalin: Ieri eram in dubiu, poate ce apare azi va fi un nou sifon, marca GSP (cum faceti in fotbal in special).
Tin sa zic ca m-am inselat 100%. Felicitari pentru tot ce ai facut. Chiar dc tu ai facut pentru tiraj si nu neaparat pentru noi, totusi, ai facut o treaba excelenta.
Doar durerile de cap si ” toaletele unde vomita de frica si tensiune” care le-au primit cei implicati merita trudania ta si a echipei tale.
Felicitari.

sogard  •  9 iulie 2009, 11:39

Daca din 700 de mii au furat 500 de mii de euro, apoi din alea 20 de miliarde de euro directionate anul acesta catre Investitii inexistente, catre drumurile si autostrazile lui berceanu, doamne ce ne mai fura, si dau afara 200 de mii de bugetari pe motiv ca nu sunt bani, si lasa primarile comunelor in faliment ca nu sunt bani, si vor sa impoziteze cluburile de forbal cu 50% in loc de 16%. Nu va opriti cu investigatiile, CONTINUATI. Va rugam noi cei simpli, oricum nimeni nu va intra in puscarie cum ar fi normal, pentru ca fura legal, pe hartii, dar macar poate dispar dupa fata pamantului si din politica incet incet. Felicitari

O mizerie, un rebut si mult *** mancat | Claudiu  •  9 iulie 2009, 11:40

[…] intra in direct si ne serveste una de zile mari. Ridzi, curentul nou in politica, generatia tanara din politica, plina de speranta in acesta […]

NICU  •  9 iulie 2009, 11:47

LA PUSCARIE FRATE !!!!! DACA NU DOVEDESTE RIDZI CE A FACUT CU CEILALTI BANI 500 MII EURO. LA PUSCARIE. DNA DE KK.T KRE SUNTETI. PE BECALI IL BAGATI LA PUSCARIE CA I-A BATUT PE AIA CA SA-SI RECUPEREZE MASINA SI ASTA FURA CA IN CODRU, LA PUSCARIEEEEEEEE !!!!!!!!!! REVOLUTIEEEEE

area  •  9 iulie 2009, 12:07

FELICITARI…ce a depins de voi ati facut: ati scos in lumina un fapt pe care toata lumea il dorea adanc ascuns in intuneric, dar vitelul cel gras NASTASE cui il lasam, propun o ancheta asemanatoare.

Gabi  •  9 iulie 2009, 12:12

Cataline, nu te opri aici !
Va rugam sa continuati !
Asta e doar un mic tentacul al caracatitei…

Condoru  •  9 iulie 2009, 12:14

Monica, nu fii trista. Chiar daca „coledzii” portocalii te-ar putea ejecta ca sa-si salveze ei imaginea (sau, ma rog, ce s-ar mai putea salva din ea), ai viata in fata si, vorba lui Vadim, vei fi iarasi ce-ai fost si mai mult decat atat. Tine seama de urmatoarele reguli, pe care ti le dau gratis: Desi ai capatat o consistenta „experienta” politica, e bine sa tii seama de urmatoarele reguli: 1) Sa nu gandesti; 2) daca gandesti, sa nu vorbesti; 3) daca vorbesti, sa nu scrii; 4) daca scrii, sa nu semnezi; 5) daca semnezi, sa nu te miri. Succesuri!!

bdw  •  9 iulie 2009, 12:19

Nu cres ca numai RIDZI e de vina,comanda de deturnare a venit de la basescu care isi apara plodul,pe EBA, care a folosit banii pt campania ei.in cazul acesta daca ati putea sa faceti dezvaluiri

Nicolae  •  9 iulie 2009, 12:20

Mi se pare foarte suspecta aparitia avocatului care l-a aparat pe Basescu. Sau poate a vrut doar sa ne arate urma banilor furati. Nu prea am incredere nici in DNA.

ADRIANA SERB  •  9 iulie 2009, 12:22

Uneori am senzatia ca traim, noi romanii de rand, un cosmar care nu se mai termina.
Oare chiar suntem condamnati sa induram la nesfarsit atata mizerie?
Eu cred ca si daca era vorba de 1 leu tot ar fi trebuit sa fie data afara ca pe o masea stricata. Toti cei care au impresia ca li se cuvine sa dispuna dupa bunul plac de ceea ce nu este al lor ar trebui sa fie pedepsiti intr-un fel sau altul.
Am incredere in „puterea” jurnalistilor, chiar daca multi poarta manta ” din piei de oaie”
Macar ecoul strigatului lor se aude !
JURNALISTI DIN TOATA TARA,UNITI-VA si striviti toti sobolanii!!!!!!!

mircea  •  9 iulie 2009, 12:25

Parerea mea este ca doamna ministru este total nevinovata.Este nevinovata din urmatoarele motive:
1.A facut exact ce i s-a cerut sa faca.
2.Banii ‘pierduti’ n-au ajuns in buzunarul ei.
3.In toate ministerele s-a procedat absolut la fel.
4.Sumele ‘pierdute’ in alte ministere au fost mult mai mari.
5.Daca altii au facut la fel de ce trebuie sa plateasca numai ea?
Daca argumentele mele nu v-au convins este foarte rau fiindca asta este singura argumentatie de nevinovatie pe care o are doamna ministru.

Alex  •  9 iulie 2009, 12:26

Pana sa citesc acest articol aveam unele retineri fata de tine Catalin Tolontan . Considera ca ai mai castigat un „suporter” de al tau . Continua pe aceeasi linie . Bravo tie . Bravo GSP . E clar ca o data cu Monica Ridzi in iarna trebuie inlaturat si Basescu si smecherii de la PD-L ca prea ne iau de fraieri . Sunt sigur ca si presedintele tarii are o parte din banii aceia ,respectiv 500.000 e .Banii astia poate facea un teren de fotbal , un bazin , o sala moderna etc . Succes in continuare !!

simplu suporter  •  9 iulie 2009, 12:32

gsp e protejat de brandul si echipa sa si de banii (business real) pe care ii face. plus influenta in lumea sportiva. practic nimeni (din nicio liga politica) nu le poate inchide gura sau anchetele, spre deosebire de celelalte ziare (non-sport) care se stie bine din ce traiesc. Doar asa s-a putut ajunge la un oprobriu public a lui ridzi, inclusiv dinspre partea PDL. din pacate, acoperirea gsp se limiteaza la sport si de-aia marile magarii de zeci si sute de milioane, desi cunoscute in lumea politica si media nu vor fi nicicand expuse in felul acesta. nu va opriti gsp.

ciupi  •  9 iulie 2009, 12:35

mi-ar fi placut sa vad o asemenea ancheta in cazuri mult mai grave de deturnare de fonduri, de coruptie sau de cum mai vreti sa numiti aceste chestii jenante pentru secolul in care traim. Eu l-as pune sa plateasca si pe3 cel care a putut sa aduca pe post de ministru o asemenea nulitate – fara insa a-i atribui intentii necinstite, fiindca ridzi n-a stiut „sa faca lucrurile ca lumea”, asa cum se fac pe las ferefe.

cvali1976  •  9 iulie 2009, 12:41

Tragic este ca cei din pdl incearca sa o scape. Oameni buni, a furat, poate nu ea, de fapt sunt convins ca nu ea. Cum va explicati ca avocatii care l-au reprezentat pe basescu, reprezinta acum cele 2 firme??? O analfabeta ne va reprezenta in parlamentul european, asta e grav. De unde a avut eba bani de campanie??? basescu este cel care a condus la tot acest circ. Rusine pdl si pros-ti sunt cei care vor mai vota cu voi.

d a n  •  9 iulie 2009, 12:42

da, si eu cred ca nu a luat saraca prostutza nimic!
a bagat toti banii in campania eba.
asta este – trebuie sa plateasca acum!
la puscarieeee!!!

maia  •  9 iulie 2009, 12:47

Tot respectul pentru ce ati facut.Dar dupa cele intamplate stau si ma intreb daca acest popor nu are dreptul la un avocat si cativa detectivi particulari care sa stea pe urmele acestor politicieni corupti si sa demaste tot ce fac.In asa fel incat sa le fie teama sa mai fure banul tarii si sa vindecam clasa politica?

maia  •  9 iulie 2009, 12:55

Domnule Tolontan,daca se dovedeste ca acesti bani au fost folositi si la campania EBA, exista posibilitate legala de a i se retrage mandatul in Parlamentul European?Pentru ca daca e asa, e clar, ea a luat locul altcuiva acolo…

alin  •  9 iulie 2009, 12:58

din pacate ne amagim ca am descoperit dreptatea intr-o frauda minuscula poate microscopica in comparatie cu marile afaceri pe care le fac demnitarii si functionarii statului.in momentul in care veti descoperi nereguli in proiecte ale statului care au la urma multe zerouri veti putea sa va afisati pozele cu merit prin ziare.aceasta doamna incapabila ,nici macar sa fure nu a stiut de acea nu are sustinere in randul marilor mafioti din elita statului.avocatii lui basescu apar acum acolo sa mai curete imaginea pdl.cercetati ministerul transporturilor si gasiti de ce autostrada asta himerica daca va fi terminata cat vom fi noi in viata va ajunge cea mai scumpa autostrada din lume.

Mihai  •  9 iulie 2009, 13:03

Sa vezi acum ce o sa stea basescu si pd-l-ul cu ochii pe voi…

Laurentiu1985  •  9 iulie 2009, 13:09

Titlul articolului nu demonstraza nimic altceva decat nesimtirea cu care ce scriu articole in ziua de astazi in Romania, sunt mahnit de modul in care acesti „ziaristi” incearca sa se faca auziti. Eu cred ca sunt multe alte moduri prin care poti sa faci acest lucru. Rusine!!! Rusine!!! Rusine!!!

Serban  •  9 iulie 2009, 13:12

Felicitari! Trebuie mers pana la capat!

Tot Nea Caisa  •  9 iulie 2009, 13:13

Daca stirea de update e adevarata, atunci chiar pedelistii o ingroapa pe Ridzi, sub ideea ca o sustin! O acuzatie de coruptie este extrem de greu de demonstrat (faptul ca ar fi primit avantaje personale din excesul de bani din contracte), dar una de neglijenta in serviciu este foarte usor de sustinut (propria semnatura pusa pe contracte oneroase) si este penala!

Un roman  •  9 iulie 2009, 13:17

Pacat de oamenii care au crezut ca acest demers a fost unul corect si apolitic imi pare rau ca am crezut ca voi incercati sa fiti corecti, nu mai stiu ce sa cred cand vad prostiile care scriu, toti sunteti la fel.

stan patitu  •  9 iulie 2009, 13:19

Am citit ca membrii comisiei au intrebat-o cum se face ca membrii comisiei de evaluare MTS nu si-au dat seama ca cele doua firme au acelasi sediu, actionari, administratori. Ei STIAU ! Pentru ca la selectia de oferte beneficiarul (MTS) invita in scris firmele pe care LE-A ALES sa-si prezinte ofertele prin plicuri pe care le trimit prin posta si pe care trebuie sa treci adresa. STIAU !!! ESTE O MANARIE PROST REGIZATA !!! Erau absolut siguri ca nimeni nu se va lua de ei.

Mircea  •  9 iulie 2009, 13:28

SPER sa se mearga pana la puscarie cu acest caz, ca sa se responsabilizeze toti acesti pafaristi care cred ca pot sa se aseze in orice functie fara sa aibe habar de ce fac. Un alt exemplu este analfabeta de Baseasca care fara sa aibe habar pe ce lume traieste si ce limba vorbeste, a fost impinsa pana in panzele albe de taticul ei. Nici Udrea nu este o exceptie. Incet incet acesti iresponsabili o sa o pateasca lafel ca Ritzi cea inocenta iar Basescu o sa se care cu satra de la Cotroceni. Bravo gsp, fara mila! Tineretea iresponsabila sa stea acasa ca deja este o moda la noi!

woland  •  9 iulie 2009, 13:40

Dupa ce au aruncat cu zoaie pe toata clasa politica, cea care nu apartinea la PD, au promis schimbarea. Iata avem o noua clasa politica, marca Basescu PD. Ceilalti sunt prosti, sunt corupti, sunt ipocriti. Au acceptat insa unele reforme pe care, e drept, ni le-au impus europenii. Astia sunt needucati, primitivi, agresivi, cinici. (La Covasna, la directia de tineret au angajat un gigolo). Ceilalti incalca legea, dar au grija sa isi acopere urmele. Astia proclama in gura mare: legea suntem noi; si fura pe fata. Cinismul a atins cote inimaginabile: nu sunt bani pentru spitale, nu sunt bani pentru pensionari, justitia nu mai poate functiona. Dar madam Udrea cheltuie bani cu nemiluita, nimeni nu stie pe ce. Iar madam Ridzi….Nu ar fi lipsit de interes sa fie studiati putin si tuterii pe care Boc i-a promovat la Cluj. Batausul Niculescu si dl. deputat Gurzau, care avea un venit de 1300 RONI, dar si un Mercedes ML.

patrick  •  9 iulie 2009, 13:49

Este poate interesant ca, ieri aparuse un articol pe http://www.evz.ro, in care era vorba de cheltuiala municipalitatii Los Angeles pentru organizarea ceremoniei de …hm…cum sa ma exprim delicat…aaaaa ceremonia de adio a lui Michael Jackson. Deci undeva 3500 de politisti, agenti de paza si securitate, chiria salii pentru ceremonie, elicoptere tot tacamul undeva 2,5 milioane de dolari. Era servita ca o stire senzationala vezi doamne in vreme de criza primaria LA in deficit bugetar a cheltuit 2,5 milioane. Articolul fiind comentabil, am postat un comentariu, ca este un chilipir considerand preturile SUA, amploarea evenimentului etc. daca MTS a organizat Ziua Tineretului cu 600.000 de EUR (cca. 900.000-1.000.000 de USD). Am apucat sa vad comentariul 5 minute dupa care a disparut de pe site cu articol cu tot.

arabuTM  •  9 iulie 2009, 13:56

Felicitari Dl. Tolontan. Intr-o tara in care toate lumea se vaicareste Dvs. chiar faceti CEVA.

serginiu  •  9 iulie 2009, 14:10

Tolo,

Pleaca Ridzi si vine altcineva in locul ei. Totul este praf in ochi si doar amagiti poporul.

Bafta,

mishulescu  •  9 iulie 2009, 14:46

Felicitari GSP ! Pacat, cu o floare nu se face primavara. Mi-as dori pentru Romania un presedinte jucator care sa joace pentru noi, cei multi si batjocoriti, nu pentru ei.
As vrea daca ar fi posibil, se se investigheze traseul acelor multe miliarde de euro de la FMI care, cu siguranta ca mare parte sunt deturnati in buzunarele acestori criminali si tradatori de tara.
Inca o data , felicitari Tolontan, felicitari GSP !

Alin  •  9 iulie 2009, 14:58

Domnul Tolontan sa o lase in pace pe doamna Ridzi ca noi tinerii o respectam si o sustinem iar el (Tolontan) sa se ocupe de cazul ministrului PSD-ist Nicolae Nemirschi de la mediu.

Florin  •  9 iulie 2009, 15:13

Felicitari!
Continuati cu Elena Udrea.

pai  •  9 iulie 2009, 16:48

Pai si ce dovezi aveti, nu aratati niciun document, nimic. Imi spuneti doar din vorbe si aveti un ton foarte categoric. Nu asa se face presa. Asta e deja manipulare a opiniei publice. Voi doar tineti un discurs persuasiv, nu demonstrati nimic. „Avem cifrele si le aveti si voi”, ce inseamna asta? E o tampenie. Voi deja sunteti convinsi ca a facut ceva nasol si nu mai cautati adevarul. Presa de doi bani.

Dan  •  9 iulie 2009, 16:56

Am facut parte dintre acei oameni care o condamnau fara discernamant pe doamna Ridzi, bazandu-ma exclusiv pe formula propusa de acesti ziaristi ce confunda meseria de cronicar sportiv, cu cea de om politic. Si acum sunt convins ca trebuie sa plateasca pentru aceste nereguli clare, dar ceea ce se pare ca nu conteaza pentru acest gen de ziaristi este tocmai cadrul legislativ aplicabil. Orice ministru, conform legii finantelor publice are calitatea de ordonator de credite. Si orice ordonator de credite isi desfasoara activitatea prin intermediul directiilor si serviciilor de specialitate. In cazul de fata, directia achizitii publice, economica, juridica etc. Pe aceste contracte au existat 6 semnaturi inaintea doamnei Ridzi, printre care cea de control financiar preventiv propriu, control financiar preventiv delegat din partea Ministerului Finantelor, avizul directiei achizitii, cel juridic etc.

Va spun toate acestea, lucrand tot intro institutie publica al carei conducator are calitatea de ordonator tertiar de credite. Deci, exista o mare similitudine. Eu personal exercit viza de control financiar preventiv propriu. Ii invit pe domnii Tolontan and Co. sa citeasca legea 119 si sa vada ce inseamna acordarea numai a acestei vize pe un contract. PE scurt, inseamna ca exista fonduri alocate in buget, ca aceste fonduri sunt aprobate cu destinatia respectiva, ca acele contracte indeplinesc toate conditiile de forma si fond. Este ceea ce se numeste angajarea bugetara a unor fonduri publice, o prima etapa din cele patru prevazute de legea 1792/2002.

Apoi, avizul exercitat de departamentul achizitii confirma realitatea, legalitatea si necesitatea incheierii acestor contracte. Ea se acorda dupa o analiza temeinica a intregii documentatii cerute participantilor la licitatie. Deci, aceasta comisie de specialitate din depart.achizitii ar trebui sa suporte cel mai mult tot ce se imputa fara discernamant unui ordonator de credite. Apoi, cum am amintit a existat viza de control financiar preventiv delegat. Aceasta inseamna ca un controlor delegat din partea Ministerului Finantelor si-a pus stampila si semnatura ca totul este legal. Directia juridica si ea a intervenit si a dat avizul.

Dupa toate aceste avize, se prezinta contractul ordonatorului de credite, adica doamnei Ridzi, pentru a-l semna. Dar contractul are in spate o multime de documente, avize care au contribuit la ajungerea in aceasta etapa de aprobare. Un ordonator de credite nu ia din nou la studiat ceea ce a facut atatea comisii timp de cateva zile si chiar saptamani. Atunci care ar fi logica acelor avize ? Ar lucra in tot ministerul respectiv numai seful si gata. Atunci da, domnilor ziaristi, ati putea sa faceti toata tevatura pe care ati facut-o in cazul de fata. Dar oamenii au dreptul sa cunoasca si fazele prin care trece un asemenea contract si directiile implicate in promovarea lui.

Repet, nu doresc sa se creada ca prefer situatia de fata sau ca as spune ca ordonatorul de credite Ridzi nu are nicio raspundere. Dar nici nu pot asista la acest circ grotesc propus de niste ziaristi pentru care se pare ca viata politica le propune un viitor roz in functie de cum actioneaza acum.

Ca solutie propusa de mine ar fi cea care sa ii aduca in prim plan pe toti cei sase care au avizat contractele. Cu totii sunt vinovati.

Si as incheia cu una dintre intrebarile postate in articolul de baza. Cea cu masina si cate usi are. Din nou, se vede treaba ca domnii ziaristi isi dau cu parerea despre un fapt pe care nu il stapanesc. Din nou ordonatorul de credite Ridzi a raspuns corect. Conform planului de conturi aprobat de Ministerul Finantelor, masinile se inregistreaza cu totul in categoria imobilizarilor. Asa este aprobat planul de conturi, el are influenta franceza, si il asigur pe domnul Tolontan ca daca domnia sa ar fi fost ordonator de credite, iar ministerul domniei sale ar fi achizitionat un utilaj sau o masina, in contabilitate s-ar fi inregistrat exact ca in cazul MTS. Si, probabilm si domnia sa ar fi semnat bilantul trimestrial al institutiei fara sa ceara de la contabil fisa tehnica a autoturismului, factura fiscala, fisa mijlocului fix, tabelul amortizarii lunare etc. Aceste situatii se fac de directia economica si ei isi dau girul ca sunt legale.

laur  •  9 iulie 2009, 17:05

Sa vedem daca ancheta DNA-ului va avea finalitate si vom avea in Romania pt prima data dupa revolutie o condamnare.

robert  •  9 iulie 2009, 17:10

Bravo Cataline te criticam mereu pentru ca esti Dinamovist dar la in aceasta chestiune a ministrului corupt ai dovedit ca ai coloana vertebrala sunt sigur ca ai ai primit ”telefoane” .Mai invins Tolontane:)

ovinet  •  9 iulie 2009, 17:26

Fratilor este o actiune de jaf la drumul mare in plina zi. Incepand de la raspunsurile pline de aroganta si impertinenta , prin care se jicneste inteligenta comisiei si a celor care citesc aceste articole, adica poporul. Adica ne fura pe fata si ne declara prosti . Este de domeniul incredibilului. Pe Ridzi o vor ejecta ca a fost prea proasta sa fure ! Hotii astia batrani fura pe rupte dar au facut-o cu mare talent! Avem o clasa politica care merita sfarsitul conducatorului caruia i-a fost furata stafeta: Ceausescu! Niste sacali care trateaza poporul ca pe hamsterii aruncati in acvariul pitonului pentru masa de pranz. Succes GSP. Ar fi foarte dragutz ca de acest capat de ata alba sa se lege si alte fapte, caci sportivii nostrii dispar pe capete si ei isi permit sa nu ii intereseze cum dispar banii pe tricori si zambete. LUPATA, LUPTA, LUPTA CATALINEEE! Ce am putea face noi poporul sa te ajutam?

Pintea  •  9 iulie 2009, 17:29

Bravo tovarasi.In unanimitate ati aprobat demersul marelui demascator jurnalistul Tolontan om de baza in lupta Mafiotului Voiculescu impotriva dusmanului de moarte Basescu,care a indraznit sa ‘insulte’ cele trei antene,bagandu-le in categoria TONOMATE.O sa vezi D-le Tolontan ca proverbul ‘cine sapa groapa altuia,cade singur in ea’o sa te ajunga cat de curand,cand adevarul o sa iasa la iveala.Ai vrut sa inchei delatiunea cu un articol terminal,proorocind mazilirea Monicai Ridzi.La fel si comisia mafiota,s-a grabit sa incheie raportul de condamnare a ministrului Monica Ridzi.De ce pt ca a aparut pe surse stirea BOMBA ca principalul BENEFICIAR care a benificiat de suma cea mai mare,nu este altul decat GINERELE lui Voiculescu.Cele doua firme care au rausit sa contracteze nu sunt decat un paravan prin care caracatita Voiculescu a reusit s-o pacaleasca pe Monica Ridzi.Spionii lui Voiculescu din interiorul MTS a stiur sa o manipuleze pe tanara ministru fara experienta.Urmeaza dansul.Iar Dv dragilor,urmati cu felicitarile pt marea isprava a D-lui Tolontan.Aveti grija.Dumnezeu nu bate cu parul.Asteptam marile ‘dezvaluiri’ din Gazeta Sporturilor,in articole fulminante scrise de acelasi Tolontan.Felicitari pt cenzura,D-lor de la sportul Prea sunt toti in unanimitate si se vede si din avion ca de regula sunt aceiasi autori.

recul inspirat …  •  9 iulie 2009, 17:34

Va vorbesc din USA -California in numele qa catorva sute de tineri romani -americani,plecati in surghiun din cauza unui ILiescu, unui securist pe nume Voiculescu,unui Vantu ,Paticiu si multi altii care au jefiuit cu adevarat Romania,si vedem toti de aici cum slugile acestora fac totul ca sa denigreze si sa sa-i ajute pe acesti banditi.Vedem cum aceste iude de “zisi” ziaristi ca TOLONTAN care este in slujba securistului Voiculescu improasca cu noroi in qalti tineri care vor cu adevarat sa faca ceva in tara aceea. Oare opinia publica nu este constienta cand stie ca acest TOLONTAN ESTE in subordinea lui Voiculescu si tot ceeace face la ordinele stapanului. Oare adevaratii romani nu vad ca cei din PNL executa ordinele lui Pariciu ?? sau cei dela Realitatea lui VANTU nu fac altceva decat sa execute ordinele lui?? Jalnica situatia in tara daca acest TOLONTAN sau URSU si cei Din gasca lor au ajuns un fel de tribunale ale poporului?? Dar , oameni buni si cu scaun la cap, acesti trepadusi nu au alta adresa decat TRAIN BASESCU si tot ce este in jurul lui, la ordinul stapanilor lor.Iar semidoct TOLONTAN isi doreste un post de secretar de stat in MTS. Totul este clar , numai cine nu vrea sa vada nu reuseste, dar se vor clarifica aceste lucruri

dan  •  9 iulie 2009, 17:43

Michael Jackson daca traia venea la costinesti sa cinte pt un milion si de dolari cu scena lui cu tot.tot o dam cotita dupa gard si vad ca nu spune nimeni ca banii sunt la BASESCU care are mare nevoie pt alegeri.omul asta e DISPERAT dupa un nou mandat daca vreti ceva la fel de tare mai cautati si la alte ministere sa vedeti surprize

naduf si lehamite  •  9 iulie 2009, 17:44

Demersul vostru este demn de admirat si ar trebui urmat de catre oamenii din media care nu sunt specializati pe un sector, asemenea gsp.
Am vazut in cateva comentarii trimiteri la tinerii sacrificati in ’89 si chiar indemnuri la revolutie (persoana respectiva nu stie poate ca poate fi identificata dupa IP de catre baietii buni). Se uita faptul ca romanul se complace in aceasta mocirla, in situatii de acest gen. Insa, mamaliga sta sa dea pe dinafara. „Conducatorii” si „sforarii” de astazi chiar nu vor sa priceapa ca nu suntem atat de prosti pe cat cred ei/ele? Sunt „ciocoii noi”, o adunatura de lepadaturi catre trag sa faca jocurile celor care i-au propulsat, sustinut etc. Sau sunt toti santajabili? Tolo, ai intrat in padurile Amazonului: ai maceta buna si iti urez sa nu se toceasca prea repede! Altcineva amintea dreptul la vot pe care nu stim sa-l folosim. Sa-l folosim in ce scop? Sa umple CI-uri de stampile? Fiindca sa existe „optiuni” de vot care sa se avante cu coasa si barda in acest hatis… Am ajuns sa cred ca oricat de mult i-ar pasa cuiva de tara asta si de neamul asta (asa cum el, cu bune si cu rele), tot nu s-ar avanta in deslusirea itelor: urzeala este mult prea mare, iar suveica nu nai face fata. Daca vreodata oala cu rahat se va rasturna pana la capat, tot vor ramane manjiti peretii si vor fi destule muste care sa se lupte pentru locul privilegiat. Lehamite…

UnderTakeR  •  9 iulie 2009, 18:41

toti se intreaba de ce o sustine partidul asa cu vehementa cand stiu ca e sinucidere politica ..
E doar o parere personala ce spun acuma ..Si este cumva luata din declaratia ei
Cand a spus in mod repetat ca doar un soldat al partidului ..posibil sa le fi dat de inteles colegilor urmatorul lucru.. sunt un soldat al partidului ..am facut ce mi sa cerut de domnul general ..in caz ca nu ma sustineti poate scap pastila pe la presa ..defapt ea fiind un soldat fidel poate a executat doar un ordin ..oare cine a mai beneficiat de reclama? cine a ajuns europarlamentar..? oare nu e posibilitatea sa i se fi spus sa ii faca cumva rost de niste banisori si imagine politica inainte de alegeri ..si ea ca un soldatel a executat
Poate asa inteleg eu de ce partidul ei nu o lasa sa moara politic si o sustin chiar daca stiu f bine ca e sinucidere politica
O sustin fortati nu de bunavoie
Dar e doar o parerea personala fara nici o urma de dovada ..cu toate astea ar fi singura explicatie de ce partidul tine mortis sa se sinucida odata cu infractoarea in loc sa arunce colacul de salvare

Comentează