Punînd microfoane unui angajat MTS, DNA a prins-o pe Ridzi! Si Udrea sta cu spatele

udrea
Foto: Dan Marinescu (Jurnalul National)

UPDATE: Ora 21:30. Liber pentru DNA. Deputaţii au votat cu o mare majoritate pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru MTS, Monica Ridzi. Scorul nu lasă loc la echivoc: 192-35.

luni, 27 iulie 2009, 3:12

udrea
Foto: Dan Marinescu (Jurnalul National)

UPDATE: Ora 21:30. Liber pentru DNA. Deputaţii au votat cu o mare majoritate pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru MTS, Monica Ridzi. Scorul nu lasă loc la echivoc: 192-35.

UPDATE: Ora 18:50. In timp ce Alina Gorghiu citeste raportul Comisiei de Ancheta in cazul Ridzi, Elena Udrea a aparut in sala. S-a aburcat pe jumatate pe o banca, exact cu spatele la Golghiu, inconjurata de mai multi deputati PD-L. De sus, ai senzatia ca-i maninca din palma. De fapt, ii saruta mina, pe rind. Udrea sta acolo de mai bine de un sfert de ora, in plenul Parlamentului, in timp ce de la microfon se vorbeste despre fapte fara precedent intr-un minister. Bani publici risipiti, cumpararea de stiri si reportaje, trucarea de licitatii… Este un moment unic prin contrastul si simbolismul sau. Cea mai rasfatata persoana publica a ultimilor ani, asista in voal roz, cu spatele, la cea mai dura dezvaluire despre banii contribuabililor! In jurul ei, 10 colegi PD-L.

Lovitura a picat azi in Parlament. GSP a intrat in posesia referatului trimis de procurori prin care justifica cererea de urmarire penala la adresa Monicai Iacob Ridzi. Sint lucruri uluitoare pe care le scriu procurorii catre Camera Deputatilor, cerind sa-i ridice Monicai Ridzi imunitatea, pentru a putea fi urmarita penal. Contracte trucate din vreme, atribuiri mincinoase, falsuri in acte publice, presiuni asupra angajatilor din partea ministrului si a sefilor, inregistrari ale procurorilor si denunturi ale oamenilor care s-au decis sa vorbeasca. Iata citeva dintre puncte:

1. Ioana Varsta se intilneste in martie cu Bogdan Iacobescu, de la firma Artisan si ii spune ca in aprilie MTS va achizitiona un eveniment. Varsta era, la acel moment, consilier de imagine al ministrului PSD Cristi Diaconescu, MAE.

2. In aprilie, dupa ce Varsta devine si consilierul personal de imagine al lui Ridzi, se intilneste iar cu Iacobescu.  „Ii promite ca-i faciliteaza incheierea contractului cu MTS”,  scriu procurorii catre Parlament.

3. Varsta comanda, tot la inceputul lui aprilie, sepci, tricouri, baloane, pentru 2 Mai in numele firmei sale Red Apple Communication. Varsta le garanteaza celor de la Artisan, lui Iacobescu,  ca vor primi contractul cu MTS.

4. Varstai  il pune pe Iacobescu in legatura cu Paul Diaconu si Marius Marcuta, directori la MTS, punind la cale, in avans, contractele. Numai ca ei uita sa stearga mailurile prin care aranjasera atribuirea contractelor.

5. Monica Ridzi a stiut de toate aceste falsuri, pentru ca exista mailurile prin care Varsta a informat-o, sustin procurorii.  Ridzi si Varsta le-au spus angajatilor ca totul e legal „pentru a preintimpina eventualele opozitii”.

6. Timp de 5 zile, Ridzi si angajatii MTS au cooperat pentru falsificarea inscrisurilor oficiale: nota cde oportunitate, nota de fundamentare, trei caiete de sarcini si raportul proceduurii interne. „In realitate, nici una dintre societati nu au primit caietele de  sarcini pentru ca nu fusesera intocmite”, scrie DNA. Asta confirma ceea ce  gsp a scris chiar din prima zi, ca a treia firma, System Managament Solution, nu primise invitatie. Nu ei au mintit, ci Monica Ridzi!

7. MTS a utilizat pentru actiunile din judete sume din bugetul propriu, desi aceste actiuni erau cuprinse in contracte ca urmind sa revina firmelor.

8. Ridzi, sotul ei si alti inalti functionari ai MTS au chemat-o in birou pe Lelia Preoteasa, care avea, dupa cum se intelege din referat, aparatura de ascultare asupra sa, pusa de procurori. Era chiar cu o zi inainte de ziua demisiei Monicai Ridzi. Au intrebat-o daca DNA a descoperit mailurile pe care si le-au transmis reciproc cind au falsificat documentele. Speriati, in frunte cu Ridzi, l-au chemat pe specialistul IT din MTS, Mesina Paul, si i-au cerut sa stearga definitiv din calculatoare aceste mailuri pentru a nu mai putea fi folosite ca probe de DNA. Calculatoristul a recunoscut in fata DNA toate acuzatiile!

8.  Mai mult, el a declarat ca a fost asteptat la MTS de Monica Ridzi, Ileana Cazan, sefa de cabinet, si Marius Marcuta „care i-au sugerat sa nu recunoasca faptul ca a accesat fara drept sistemele informatice si ca a sters date care constituiau probe”.

9. A doua zi dupa demisia Monicai Ridzi, angajata MTS Lelia Preoteasa a denuntat felul in care a fost implicata de Ridzi si de sefii ei in contracte. Dupa inca doua zile, pe 16 iulie, Razvan Iacobescu si Nica Udangiu, reprezentantii Mark si Artisan, au recunoscut si ei in fata procurorilor.

ora 4:35 Comisia juridica s-a intrunit.
Grupurile parlamentare PD-L, PSD si PNLvor inceperea urmririi  penale. O nota aparte face deputatul PSD Nicolicea, care sustine ca „inregistrarile sint neconstitutionale”.

ora 4:50 Ciprian Dobre de la PNL spune si el ca existau probleme mai serioase decit cazul Ridzi. Cineva de la PSD ii aduce aminte ca „PNL a initiat plingerea penala”. Exista teama
ca se va institui un precedent si ca va fi foarte usor de acum inainte sa se ridice imunitatea unui ministru sau parlamentar.

PD-L vrea vot deschi. O parte din PNL la fel. Se voteaza deschiss. Toata lumea este pentru. Nicolicea se abtine. Se merge in plen.

Este ora 8 si 6 saptamini de la primul articol aparut in Gazeta. Sint 220 de deputati in sala Parlamentului.

Monica Ridzi sta in banca a treia din rindul al patrulea. Nu exista geam. Doar cupola verde murdar, peste care a nins praful orasului. Raportul Comisiei de Ancheta se voteaza cu majoritate. „Cred in nevinovatia mea si o s-o dovedesc”, a spus Monica Ridzi. Se incepe votul cu bile pentru inceperea urmaririi penale.

Comentarii (186)Adaugă comentariu

nyo  •  28 iulie 2009, 3:04

sint plecat in sua iar astfel de lucruri imi potoleste dorul de tara. pt asa ceva aici ar lua 30 de ani de puscarie dar am impresia ca acest clan mafiot numit PDL o va scoate basma curata pe aceasta piptza…felicitari pt astfel de reportaje si tineti-o tot asa!

val  •  28 iulie 2009, 4:45

Oare nu ne bucuram prea devreme? Oare nu credem prea devreme ca a venit si pe la noi dreptatea mult asteptata?

De fapt, ce s-a intamplat? Un ministru tanar, care a venit la putere prin votul celor care se saturasera de corupti, a uitat repede ce se promisese si s-a pus pe facut ilegalitati. (Nu e nici macar ceva nou. Ce-am facut cu visele noastre, dupa revolutie? Ce-au facut cei din CDR, dupa ce „ochii mei plansi” credeau ca or sa vada dreptatea?)
Ghinionul lui Ridzi a fost ca a avut de-a face cu oameni din lumea sportului, unde se pare ca mai exista si ceva caractere si ca o echipa de ziaristi foarte inteligenti si, deasemenea, de caracter, s-au pus in miscare. Altfel, n-ar fi fost nimic, totul s-ar fi desfasurat in deplina noastra mizera normanitate.
Dar spectacolul din Parlament imi face o mare gre.atza (scuzati-mi cuvantul) Nu cred nicio iota din declaratiile lor de corectitudine. Nu este o lupta pentru triumful legii, al adevarului, este o rafuiala intre gasti. Toti stiu ca in partidele lor nu este altfel, cei mai multi dintre au practicat tot felul de ticalosii. Lista insirata de Udrea este reala. Iar „justitiarii” o stiu, dar nu le pasa.

StireaPress  •  28 iulie 2009, 5:36

Acum este vorba de partidul P.enal-DL

ciupi  •  28 iulie 2009, 6:16

e de toata jena…

Cristina  •  28 iulie 2009, 7:58

Ma intreb daca justitia se va pune in miscare. Si nu doar in cazul Ridzi…

Marcel  •  28 iulie 2009, 8:17

Demisia instantanee a ministrului MTS a survenit in momentul in care s-a produs denuntul consilierei (cu inregistrarea ambientala aferenta). Procurorul de caz avea motive si, mai mult, era obligata sa ceara Parlamentului inceperea urmaririi penale cit si arestarea preventiva a ministrului pentru incercarea de influentare a martorilor si distrugere a probelor. Acest lucru s-a aflat iar demisia a fost necesara inainte de a fi formulata public o asemenea solicitare. Nemai fiind ministru, aceasta solicitare a fost evitata spre usurarea atit a PDL cit si a procurorului!

ady11  •  28 iulie 2009, 8:44

Dle Tolontan,
Nu credeti , lasand deoparte intrebari de tipul de ce nu a spus mai devreme si altele asemenea ca,,,cazurile semnalate ieri in parlament si nu numai ar presupune anchete parlamentare sau sezizari catre procuratura macar ptr cele neprescrise inca?

gabrielvaleriu  •  28 iulie 2009, 8:45

Se deruleaza in fata noastra filmul, pana acum interzis cetatenilor, unui sistem mafiot care ne spoliaza de ani de zile. Asistam la desfasurarea plenara a tupeului grosolan al acestor banditi cocotati in Parlament prin minciuna, nepotism, santaj, asociere in vederea comiterii de infractiuni si jaf la drumul mare. Au transformat institutia legiuitoare suprema a tarii in adapost si alibi pentru marsaviile lor.
Felicitari acestor oameni simpli, jurnalistii, care au facut posibila vizionarea putregaiului si cariei nationale. Sunt convins ca gashka de banditi nu se va lasa usor, vom asista la si mai multe incercari de compromitere a acestor oameni curajosi, neaparati decat de constiinta lor si de simpatia publica.

vlad  •  28 iulie 2009, 9:10

Atitudinea d.nei Udrea si a colegilor, inseamna un singur lucru, indiferenta fata de problemele grave de coruptie, indiferenta fata de porblemele tarii! d.le Tolontan, tot respectul pentru ceea ce faceti, sper sa fiti sprijinit in a demasca, mizeria si coruptia clasei politice, pacat ca nu sunt mai multi ca dvs. Sper ca media sa va sprijine!

vioregh  •  28 iulie 2009, 9:15

cit tupeu are *** asta din plescoi ,astia din pd se cred buricul pamintului ,uita ca tre sa dea socoteala ptr banii furati ,astept sa o vad si pe sexi buzoianca alaturi de riti,toti vorbesc de nastase dar nu vad parul din ochii lor ; basescu cu flota ,casa din mihaileanu ocupata abuziv ,schimburi ilegale de terenuri sunt fapte penale care le astept cu sufletul la gura sa se rezolve ,vorbim de flota romaniei nu de termopane sau ce a facut ritzi sunt fapte mult mai grave ,

nic  •  28 iulie 2009, 9:19

dle.Tolontan,
ceea ce ati facut dvs.si gsp este recunoscut mai ales in democratii ca SUA:de aceea sunteti acum iubit de multi si urat de cei putini!cred ca este pentru prima data in tara asta cand s-a mers pana la acest punct!ramane ca si justitia sa dea o judecata pe masura!acesta sa fie semnul unei mari schimbari!asa sa ne ajute DZEU!

nicole  •  28 iulie 2009, 9:27

bravo tolo,ai tras plapuma de pe basescu si gasca lui care ne-a mintit cu sloganul „sa traiti bine”da familia lui,inclusiv tot pdl.ul si ***** de eba o duc nemaipomenit de bine.fustangiul joaca tare,este oare o coincidenta afinitatile lui cu elena udrea,ridzi si mai proaspata ministreasa placinta,una si una nu-i asa?cineva a spus ca toti mari corupti din guvern si parlament,chiar si din partide sa apara in boxa acuzatilor,dar presa politica si televiziunile tac malc,o dau cotita cu alte subiecte nesemnificative,la deruta.daca am mai avea macar inca vre-o trei tolo in massmedia doamne ce bine ar fi pentru aceasta tara incalecata de traian si ai lui prieteni de pahara.pina si gabriel liiceanu,un om pe care l-am respectat pentru valoarea sa intelectuala,mi-a facut greata in cele doua episoade ale interviului realizat de cristian tudor popescu.il perie si il apara pe base in mod rusinos.apropo de ce tac dinescu,tanase si altii de la care se asteapta o detasare fata de neregulile de la varful aisbergului romanesc?

Ionut Pitesti  •  28 iulie 2009, 9:35

Cand s-a inceput aceasta campanie de demascare, am sperat putin, putin ca se va ajunge aici. S-A AJUNS AICI. Acum vrem condamarea. Cred ca se poate. Trebuie sa se inceapa de undeva, in fotbal s-a inceput cu Penescu si FC Arges, in politica cu Ridzi. Sa speram ca nu se va oprii aici tavalugul DNA. JUSTITIA TREBUIE SA TRIUMFE. SE POATE!

Bibliotecaru  •  28 iulie 2009, 9:38

@ Cătălin Tolontan

Aş fi interesat să aflu exact ce v-a spus doamna Udrea relativ la „culegerea de informaţii”, este de ştiut dacă anumiţi politicieni finanţează grupuri de intelligence-security particulare sau chiar personale.

Yoshka  •  28 iulie 2009, 9:40

Tolo ai deschis cutia pandorei!
De ce nu investighezi si cheltuielile din vremea ministrilor psd si pnl? Asa ar fi corect!

Virginia Popa  •  28 iulie 2009, 9:41

Atata tupeu si aer de tata la aceasta ,,dna”, n-am vazut in viata mea. Numai tonul pe care il are cand vorbeste, spune multe.
Faptul ca statea cu spatele arata ca asa ii trateaza pe toti, iar acei domni care o ,,pupau” sunt niste nimicuri fara sange in ….

Trancer  •  28 iulie 2009, 9:46

Nu pot sa zic decat… mda

Alter Ego Blog  •  28 iulie 2009, 9:51

E jenant si de neconceput…

Cătălin Tolontan  •  28 iulie 2009, 9:52

masterofnone: pierzi 🙂

VlaD  •  28 iulie 2009, 9:58

Bravo Tolo. Prin munca ta si a colegilor tai ai facut dezvaluiri senzationale care au intrerupt vacanta parlamentara, fapt fara precedent in Romania.

Marian  •  28 iulie 2009, 10:02

Domnule Tolontan,eu cred ca masterfnone a castigat demult dar el inca nu stie…

anne  •  28 iulie 2009, 10:05

Dle Tolontan, e adevarat ce sustine presa?ca ati fost amenintat?pai asa am ajuns dupa 20 ani?sa fim inca amenintati cind cineva isi face datoria?probabil se va ocupa si de cititori si bloggeri,nuu??nu credeti ca ne meritam soarta?probabil se crede intangibila femeia asta,dar cu siguranta dreptatea divina isi va spune ea cuvintul acolo unde oamenii nu indraznesc.Va dati seama cum se uita Europa la noi?cita credibilitate inspira pt.investitorii straini,pt.turisti?se cearta intre ei,se ameninta,se arata cu degetul,se toarna sau asa cum zicea un politician,ajung sa-si faca dosare unul altuia la DNA..Si totusi daca sondajele sunt reale,Base e tot pe primul loc,partidul de asemenea,cineva vrea sa traiasca demn,fara teama,sa i se respecte macar drepturile minime de a fi om liber,independent??parca traim sub dictatura si vad ca ne place…nu luam atitudine,nu schimbam nimic si din pacate nici nu avem alternative si oameni de calitate si inalta probitate morala…era atit de inversunata aseara si nu intelegem de ce, daca nu are nimic de ascuns…probabil are prieteni de incredere numiti in functiile cheie si nimic nu transpira..dar oare aia si-ar risca propria libertate pt.ea,banuiesc ca au familie..nu poti fi solidar chiar si pe tarimul unde nici ingerii n-ar calca!?omul,este tradator din fire..Iar dvs.dle Tolontan aveti de ce va teme?nu cred..si daca e reala amenintarea,de ce nu faceti ceva juridic in sensul asta?consultati un avocat,faceti o plingere.. acum se vede si solidaritatea jurnalistilor si verticalitatea lor..

Narcisz  •  28 iulie 2009, 10:05

Bine bre ca au gasit si partidele astea doua femei sa le sacrifice: Ridzi si Udrea. Va dati seama ce barbati adevarati sunt in politica din Romania… Toate celelalte ministere sunt curate ca lacrima, numai contracte curate peste tot… Ia stati putin si va ganditi: nu cumva asa e in toate ministerele? Tot noi prostii, contribuabilii, ridicam averile celor care fac afaceri cu statul. De aia suntem noi saraci si traim prost.
Eu i-as lua pe toti la ascultat cu microfoanele SRI-ului, sa vedeti atunci cati viitori puscariasi ne conduc…

pandora  •  28 iulie 2009, 10:12

Ceea ce ma uluieste este tupeul si rautatea tinerilor politicieni,oamenii astia ne urasc teribil pe toti cei care-i aratam cu degetul,ar fi in stare de orice sa-si apere privilegiile.Constat cu stupoare ca multi dintre politicieni nu sunt oameni,ci monstri.Sunt atat de rupti de realitate,incat se cred mai presus de lege,considera ca totul li se cuvine.Discursurile celor doua doamne parlamentatre mi-au transmis fiori de groaza,pentru ca au degajat mult prea multa rautate si o sfidare de neimaginat la adresa celor ce le-au votat.Doamne,pe cine am trimis sa ne reprezinte?!Domnule Tolontan,de cate ori ati fost amenintat pana acum?

Corneliu Riegler  •  28 iulie 2009, 10:14

PDL a adus in proaspata guvernare oameni de mare caracter: Udrea, Videanu, Ridzi, Boureanu. 35% din oameni voteaza cu ei, iar 64% cred ca mergem intr-o directie gresita.

Corneliu Riegler  •  28 iulie 2009, 10:17

In fapt tara este condusa de o minoritate pusa pe jaf. Oameni care nu au nici un fel de scrupule. In timp ce unii flamanzesc in scoli, altii isi schimba perdelele.

c24  •  28 iulie 2009, 10:28

Stimate Domnule Tolontan,
Admirabilă lecție de jurnalism această anchetă, felicitări.
Pentru deplină credibilitate vă rog încercați o anchetă și în interior,

doru  •  28 iulie 2009, 10:48

mai oameni buni contracte la nivelul sutelor de mii nu a facut doar ridzi.cred ca in toate ministerele exista asa ceva.sint pt egalitatea sexelor,dar una ca udrea ….in afara ca are ceva ce barbatii nu au nu stiu cum poate fi ministru…am ajuns o tara jalnica,daca s-ar reinfiinta legea 18 de pe timpul lui ceausescu (nu stiu sigur daca s-a desfiintat)cel putin 90% dintre actuali sau fosti parlamentari ar intra acolo unde le este locul:LA PUSCARIE!!!!!!!!!

imare  •  28 iulie 2009, 10:49

Base cum ramane cu lupta impotriva coruptiei?! Sper ca in toamna sa ne lasi si sa te ocupi de dosarele flotei unde ai ramas restant…

Deveanu Silviu  •  28 iulie 2009, 10:53

Fara pretentii de Sherlock Holmes, apare cu certitudine ca DEMISIA ministresei Ridzi s-a produs cand a avut certitudinea ca DNA a actionat cu mai multa „convingere”. A avut Ridzi informatii dinauntrul DNA? Posibil! POST HOC, ERGO PROPTER HOC.

Sport Man  •  28 iulie 2009, 10:58

Bravo Tolo ! Esti cu adevarat ziarist profesionist. Sper ca vei avea curajul sa mergi mai departe si cu coana Udrea pentru ca stii si tu ca acolo sunt si mai mari surprize cu contractele de promovare cu marii sportivi !!!!! pe care nu are curajul nimeni sa le conteste !!!

maRIAN1980  •  28 iulie 2009, 11:06

Sa nu uitam ca doamna Monica Ridzi este presedinte la tineretul PD_L, si daca sefu fura noi ce sa facem?!

Cătălin Tolontan  •  28 iulie 2009, 11:11

c24: asta nu e un blog de defaimari, indiferent despre cine e vorba. Te rog nu mai face insinuari de acest gen, indiferent k e vorba de jurnalisti sau de altcineva. Multumesc k accepti regulile

maRIAN1980  •  28 iulie 2009, 11:14

Sa nu uitam ca doamna Monica Ridzi este si presedintele tineretului PD-L si daca sefu fura noi ce sa facem fratilor?!

Cristina  •  28 iulie 2009, 11:15

E bine ca sunt in tara asta si jurnalisti de investigatie. E bine ca in urma acestor investigatii de presa se ajunge si la dezvaluiri care pot duce la aducerea in fata instantei a celor vinovati. Si asta poate fi o dovada ca presa e a patra putere in stat… si nu cea mai putin puternica forta.
In America, investigatiile facute de doi jurnalisti au dus la demisia unui presedinte. Cred ca si la noi se pot demasca vinovatii, oricare ar fi ei, prin investigatii facute in mod inteligent.

laszlo ervin  •  28 iulie 2009, 11:25

am duso pe fetita mea mai mica la spital in brasov .ne-au dat niste pijamale cu gauri cit pumnul prin ele,mototolite.pe pereti faianta de acum 50 de ani,miroase urit, injur in gind.plec de la brasov la oradea cu masina si fac 8 ore, 8 ore de pericole mortale. nu simt LEGEA… . de obicei ma uit pe tv, pe cnn si bbc, dar ieri curios dau pe realitatea … desteapta confunda politetea cu emotia si nesimtirea cu tupeul.Din atitudinea spilcuita, elegant rasata , razbate o duhoare execrabila pe care o simt numai cei 70% de nevotanti , la dracu! colegii parlamentari sunt imuni la miros ba chiar le place sau put si dinsii? Un proverb stravechi spune „politica este ceea mai mare *****” ,oare de aceea doamna Udrea este un politician excelent si ca sa nu fiu misogin si domnii basescu,tariceanu,hrebenciuc,iliescu,orban etc.etc.etc …..? nu e ironic ca viitorul nostru ca natiune ar putea sta intro mina de oameni de la DNA si cativa din presa ? sunt singurii din tara asta de 20 de milioane de suflete disperate care pot sa actioneze si sa ia decizii daca incepem ceva in tara sta sau nu (vezi ritzipitzi).” yes! we can!!” spunea unu’

george  •  28 iulie 2009, 11:37

Modul cum a tratat Udrea sedinta de ieri (a stat sfidator cu spatele la citirea raportului etc) denota toparlania acestui personaj. Era in interesul PD sa trateze cu seriozitate problema daca nu vroiau ca magariile facute de Ridzi sa fie asociate cu intregul partid. In orice organizatie pot exista uscaturi si PD putea usor sa treaca peste problema Ridzi pur si simplu tratand-o cu seriozitate. Modul cum s-a comportat „grupul Udrea” arata din pacate un partid care n-are nimic de-a face cu democratia si cu bunul simt. Astept sincer de la oamenii seriosi din PD (Cezar Preda, Blaga…) o luare de pozitiue la ce s-a intamplat ieri in parlament. Nu pot cred totusi permite la infinit acestor fitze (vorba lui Blaga) sa terfelesca in noroi imaginea unui intreg partid

andreea  •  28 iulie 2009, 11:45

Am auzit-o aseara pe Udrea la Realitatea cand te acuza ca esti implicat.Penibila, am avut o senzatie de deja-vu, zici ca era Ridzi cand te-a acuzat ca ti-a propus Psd-UL nu stiu ce post de secretar de stat.
Mergi inainte si implica-te si in cazul Udrea.Suntem alaturi de tine, asta o spune un fost votant PDL.

Bogdan  •  28 iulie 2009, 12:02

Daca ati sti ca 90% din licitatiile publice sunt trucate, la spitale, la scoli la gradinite..ati las-o in pace pe Ridzi..acolo se dau bani grei.De ce nu se sesizeaza nimeni..aloooo DNA esti pe receptie?

c24  •  28 iulie 2009, 12:07

Stimate domnule Tolontan,
Nu am insinuat, mi-am exprimat parerea asupara unei probleme si avand increderea in corectitudinea dumneavoastra v-am adresat o rugaminte, asta si pentru ca vreau sa scap de suspiciuni. In al doilea rand o lamurire a problemei ar da un plus de credibilitate presei. Nu o sa ma puteti lamuri ca la emisiunile respectivilor mu exista suficiente probe de incalcare a deontologiei.
In alta ordine de idei, dar legat de problema semnalata,tin sa va spun ca fenomenul coruptiei nu incepe in biroul de ministru. Pestele de cap se impute si de la coada se curata. Atata vreme cat latram la varfuri si neglijam potlogariile din preajma nu vindecam Romania de plaga.
As fi incantat daca ati acorda o mica atentie problemei.

refire  •  28 iulie 2009, 12:14

Tot respectul Tolo ! Bravo !!! In privinta tupeului lui Udrea, crede-ma e doar inceputul ! O sa apeleze la toate mijloacele ca sa te oblige sa incetezi ! Pregateste-te ! Nu da inapoi !
Udrea este seful unei grupari mafiote care conduce acest stat ! Nu se mai poate ! Basescu e un pion, el face ce spune aceasta grupare !

wittman  •  28 iulie 2009, 12:18

eu nu o inteleg pe asta cu imunitatea, poate sunt naiv dar ma intreb unde sunt avantajele pentru noi, pentru tara, ca parlamentarii si senatorii si alte oficialitati sa aiba imunitate.
daca eu savarsesc o infractiune se rasfrang asuprea mea rigorile legii dar daca o face un om ales de popor cred ca este mult mai grav.
parerea mea e ca noi oamenii simpli ar trebui sa avem imunitate si baietii veseli la costume care stau ciorchine prin parlament cum stau eu in tribuna la meci sa nu fie imuni, legea e aceiasi pentru toti si nu mi se pare necesar sa se stranga plenul parlamentului platiti din banii nostri sa ridice o imunitate…..

Cristina  •  28 iulie 2009, 12:32

Extrem de multe probleme de rezolvat in tara asta bolnava. Dar… este un inceput… si inca unul promitator.

noimis  •  28 iulie 2009, 12:59

gresiti cad cereti ca tolontan sa faca investigatiisi in alte ministere.rezultatul a fost bun deoarece este lumea sportului pe care o cunoaste f.bine si are multe cunostinte.nu stiu daca ar merge si in alt domeniu ,dar stiu bine ca daca continua pe linia sportului are ce sa descopere.sunt prea multi si in lumea sportului care ne sfideaza.da cu ei de pamant.succes.

dan  •  28 iulie 2009, 13:22

Toti bani furati sau dus pe campania ” europarlamentalei ” elena basescu . La puscarie amindoua.

Cristina  •  28 iulie 2009, 13:51

Important este ca cineva (si nu neaparat Catalin Tolontan) sa faca investigatii in alte ministere. Conteaza mult sa se miste si alte forte jurnalistice in acest sens. Inceputul a fost facut intr-un mod cu totul promitator.

ponorel  •  28 iulie 2009, 13:51

Credeti ca Ridzi e esingurul ministru corupt sau care a furat o multime de bani numai ca ea a fost mai fraiera si a fost prinsa.Asta e un simplu foc de baie in Rom. niciodata nu se vor indrepta lucrurile.Se va fura in continuare stati linistiti.

Ghandalf  •  28 iulie 2009, 13:54

Categoric, GSP si Tolontan merita premiul Pulitzer pentru ancheta jurnalistica ce a condus la demascarea unei parti (mici) din mafia politica romaneasca ! Si daca ne gandim putin, performanta e cu atat mai notabila cu cat GSP este un jurnal de sport ! Ce ne facem insa cu pestii mari, adevaratii rechini, care au la activ „afaceri” mult mai groase, gen Bechtel, Rosia Montana, Platforma continentala a Marii Negre, etc. ? Observati cumva ca acolo nu exista culoare politica !?! Ajutorul (mai corect : tentativa de ajutor) pentru Ridzi vine de la alt partid !!! Pe marii rechini cine ii demasca ? Iar la urma urmei, procesul Ridzi nu a inceput, iar justitia romaneasca ne-a obisnuit cu decizii „surpriza” cand vine vorba de un inculpat „mare stab” (vezi Vantu) ! DIXIT

Cristina  •  28 iulie 2009, 14:11

@Ghandalf: Asta inseamna sa nu se cedeze acum, in acest moment, ci sa se continue investigatiile si dezvaluirile cu si mai mare intensitate, cu implicarea unui numar mai mare de jurnalisti si a opiniei publice. Chiar daca asta inseamna un efort imens…

huh  •  28 iulie 2009, 14:17

„vioregh Says:
July 28th, 2009 at 9:15 am
cit tupeu are *** asta din plescoi ,astia din pd se cred buricul pamintului ,uita ca tre sa dea socoteala ptr banii furati ,astept sa o vad si pe sexi buzoianca alaturi de riti,toti vorbesc de nastase dar nu vad parul din ochii lor ; basescu cu flota ,casa din mihaileanu ocupata abuziv ,schimburi ilegale de terenuri sunt fapte penale care le astept cu sufletul la gura sa se rezolve ,vorbim de flota romaniei nu de termopane sau ce a facut ritzi sunt fapte mult mai grave ,”

nu-l mai apara atat pe nastase ca nu e niciunu curat. cate o fi facut si el fara sa se afle

Comentează