Pe el nu-l poţi muta!

Becali vrea să exileze echipa în „Cotroceni” şi s-o numească Steaua 2003, după anul venirii sale în Ghencea, moment în care are impresia că a început lumea

duminică, 20 septembrie 2009, 11:04

Becali vrea să exileze echipa în „Cotroceni” şi s-o numească Steaua 2003, după anul venirii sale în Ghencea, moment în care are impresia că a început lumea

L-a descoperit Cătălin Oprişan. Timp de un an şi jumătate, ziaristul a adunat informaţii, articole din arhivă, mărturii şi imagini despre trecutul roş-albaştrilor. Rezultatul a fost enciclopedia „Steaua – legenda unei echipe de fotbal”, monografie oficială şi cea mai minuţioasă lucrare apărută în România despre un club.
Într-una dintre nopţi, din cutiile cu nostalgii ale lui Cătălin a plutit spre covor fotografia. Jurnalistul a luat-o de pe jos. Ea reprezintă un suporter anonim al CCA. Oprişan l-a privit  lung, l-a botezat „Omul cu pardesiu” şi l-a pus pe prima pagină a cărţii.

În urmă cu 50 de ani, un bărbat cu bască pe cap aştepta începutul celui de-al doilea mitan, privind fix către fotoreporter. La un pas, stă căruţul în care doarme „copilul sau nepotul, nu vom şti niciodată”.
După jumătate de secol, patronul declară că „nu sînt stelist, n-am fost niciodată” şi ameninţă, în stilul său furios şi necredibil, că va muta echipa în „Cotroceni” şi o va redenumi, ataşîndu-i anul 2003, momentul în care, după propriile mărturii, a văzut primul meci de fotbal integral ca proaspăt finanţator al clubului.

Nu e greu. Jucătorii îl vor urma. Preşedintele Argăseală îi va aşterne mocheta roşie şi va vopsi şi frunzele platanilor ca să se simtă bine şeful. Corporaţia nepoţilor se va instala într-o nouă lojă. În combinaţie cu Liga lui Dragomir, palmaresul poate fi transferat peste noapte. FRF nu se va opune, pentru că cei de acolo au eliberat, de-a lungul anilor, certificate pentru tot soiul de echipe altoite. Suporterii nu se pot organiza şi glasul lor se va auzi tot mai slab în faţa fostului stadion, pe forumuri şi bloguri.

Rămîne însă această fotografie, ironic înfiptă de destin exact în cartea oficială a clubului condus de milionarul din Pipera. Şi realizată pe vremea lui Becali.
Toţi ştim tot despre Becali. Cînd s-a născut, cum familia lui a fost exilată, aşa cum el se joacă azi cu surghiunul unui club. Ştim ce maşini are, ce cîntă sub duş, cum îl va îndepărta pe antrenorul încă nenumit, ce fotbalişti îl încîntă azi şi-l vor enerva mîine dimineaţă.

Despre bărbatul din fotografie nu ştim mai nimic. Dar un lucru e sigur. Stă pe gradenele de lemn, cu pardesiul gri, cu căruţul în dreapta şi privirea lui ne mărturiseşte că nu se va muta de acolo niciodată. Nu are şi nu vrea o altă echipă. Steaua îi ajunge.
steaua2

Comentarii (332)Adaugă comentariu

Calin  •  21 septembrie 2009, 9:15

Felicitarii pentru articol, sa plece becali din Ghencea!

gilos  •  21 septembrie 2009, 9:15

Bravo Cataline,
Asta este esenta a ceea ce-i mana la revolta pe suporteri si ce n-a inteles Becali niciodata. O fi facut aranjamente si matrapazlicuri, o fi bagat bagat bani. Si-a adus verii si nepotii, si-a pus oamenii lui peste tot. Crede ca totul este al lui, ca i se cuvine si pentru ca el se cheama patron poate face totul dupa bunul plac si nu trebuie sa dea socoteala nimanui.
Sunt insa lucruri care nu se pot cumpara. Iar ceea ce are acest suporter cu pardesiu nu are cum sa cumpere Becali. Si sunt sute si mii si zeci de mii de suporteri care n-au cum sa fie cumparati. Pentru ca ei sunt Steaua.

5inco  •  21 septembrie 2009, 9:16

Cel din poza e ANGHEL IORDANESCU

bigstelistul  •  21 septembrie 2009, 9:17

Am mai spus-o si o s-o mai spun: Fotbalul romanesc moare incet si chinuitor din cauza acestor mafioti ca bECALI,bORCEA,tURCU,mITITELU,iANCU,dRAGOMIR+sANDU….Lista poate continua.
Nu te poti juca cu un club de fotbal dupa cum ai visat tu azi noapte.Nu ai voie,nu e normal!Abureala cu „am bagat bani” nu tine…
Dar cand esti o ****,crezi ca totul ti se cuvine….

mihai  •  21 septembrie 2009, 9:18

uitasem ce ziaristi avem . super articol . daca gigi nu ar mai apare zilnic in toata mass-media , asemenea articole ar trebui sa fie in topul celor citite. nr 1 insa e gigi pt ca voi(presa) il votati . din pacate presa scrisa a devenit un tabloid , iar cea vorbita un mare otv-u. felicitari inca odata pentru articol . tuturor stelistilor cred ca le-a mers la inima .

adi  •  21 septembrie 2009, 9:23

salutare
sunt suporter stelist
chiar daca am ajuns tinta glumelor prietenilor si a colegilor, eu tin cu steaua
dar asa nu se mai poate!!! degeaba ne bucura investitiile si poate lucrurile bune facute de g.b. la steaua. asa nu mai merge!!! iar forurile care conduc miscarea fotbalistica romaneasca sau chiar europeana ar trebui sa intervina in anumite cazuri, direct sau prin anumite regulamente. si nu mititica sau ccatelu de sanducu sa faca cum le taie capu ca sa le fie bine la gigi si restul de „investitori”.
faptul ca ai bani nu iti da dreptul sa te crezi mai presus de majotitate, dar ar treb sa te responsabilizeze mai mult. pacat…
dar boala care e la steaua din pacate e la nivel national.
noi suporterii vom fi bagati in seama doar la nevoie, sau daca noi ii obligam(=romanii-guvernantii-alegerile)
se pot zice multe, prea multe.

no way  •  21 septembrie 2009, 9:23

becali nu va vinde acum ci o va face peste cateva luni cand va intra la puscarie…Nu-l mai sustine nimeni si si-a atras ura si dispretul majoritatii romanilor nu doar a stelistilor. Dupa tot circul asta ieftin facut in ultimele zile s-au convins si cei care inca mai erau in dubiu ca a vota becali inseamna a vota paranoia si schizofrenia. Oricum nu va indrazni sa faca nici o modificare a numelui, nu va divida palmaresul sau alte chestii d-astea pt. ca valoarea „investitiei” lui s-ar diminua drastic si pt. acest interlop banul inseamna infinit mai mult decat demnitate sau onoare! Asa ca va continua cu istericalele lui si cu minciunile „live” la TV pana cand cazul sechestrarii va fi judecat si il ci0bandante va deveni patron la „mititica”….

LLK  •  21 septembrie 2009, 9:23

Chiar daca sunt un fan dinamovist,pentru binele fotbalului imi doresc ca Becali sa dispara din peisajul fotbalistic!P.S Dar ce dovada ai tu Tolo ca suporterul ala e stelist sau ca poze e facuta pe Ghencea?!

kELOO  •  21 septembrie 2009, 9:25

Scuze, dar nu inteleg, Catalin! Te rog explica! In acea poza cine este? Tatal/bunicul lui GB? Sau un suporter oarecare?

Petru  •  21 septembrie 2009, 9:29

Catalin, face-ti si voi ceva la gsp in privinta asta. Nu mai scrieti nimic despre Becali, dar absolut nimic. Scrieti despre Steaua, despre antrenor, meciuri, jucatori.. Despre ce este legat de sport. Becali n-are nici o treaba cu asa ceva.
Articole ca acesta inseamna mult. Asta e presa de sport. Avem istorie, avem despre ce scrie. Avem si prezent, dar e intunecat de un personaj. Daca-l scoatem, momentan artificial, din peisaj, poate se mai lumineaza si prezentul.

scaparici  •  21 septembrie 2009, 9:31

Acest articol nu atinge doar pe Steaua. Aici nu mai e vorba de o singura echipa. E vorba doar de placerea de a fi suporter, de a sustine o echipa (oricare) neconditionat!
Pe acest suporter nu-l va da nimeni afara, nu-l va da nimeni jos de acolo…
E dreptul sau, e pasiunea sa de a iubi o echipa…

S T E A U A !!!  •  21 septembrie 2009, 9:33

Asta simtim cu totii . Pentru oamenii astia(din fotbal si din politica), nimic nu conteaza mai mult decat sa apara la televizor in numele maririi, unde vor ingramadi mereu fraze lipsite de logica si justete, avand doar scopul de a manipula si a distrage atentia de la lucrurile esentiale.
In realitate, as vrea sa vad un roman caruia nu i-a fost rusine privindu-l pe Becali citind|(daca putem numi asa) acele randuri in Parlamentul European. Nu ma refer la banalitatea discursului ci ma gandesc doar ca in clasa a IV-a, toata clasa ar fi ras de mine daca as fi citit in halul ala.
Un astfel de om, nu va pricepe niciodata ca acei „200 de vagabonzi” nu pot fi ocupati in acelasi timp cu torte, mitinguri si cu bannere In SUA sau Olanda. Nu va pricepe niciodata ca suntem cateva milioane de oameni simplii, demni si scarbiti. „Intelectul” sau nu pare a-l ajuta.
Noi, ne vom duce Crucea ; la fel ca omul cu pardesiu, NU NE VOM MUTA !

Cătălin Tolontan  •  21 septembrie 2009, 9:33

moko: seamana cu iordanescu, intr-adevar 🙂
cocalar: articolul nue pentru gigi, e pentru fani. Le citeste si el, stai linistit. Poate intelege, poate nu, dar nu e pentru el.

alin  •  21 septembrie 2009, 9:33

e dureros si parca suntem blestemati noi cei care iubim fotbalul si iubim steaua.cand acest om a venit la steaua ne-am bucurat nestiind care sunt de fapt intentiile diabolice si caracterul josnic al acestui om.acest fenomen nu afecteaza doar pe cei din anturajul stelei ci incet devine o problema nationala ,pt ca din pacate are si presa o mare parte din vina ,a fost facut un simbol mediatizat nu doar in sport ci si in politica si cum nu a fost de ajuns a obtinut si postul de europarlamentar.Un om care ce este de fapt:un dictator noncomformist care se da drept un om religios ,o persoana care mananca si plescaie din gura cand acorda un interviu,un om care nu stie sa se opreasca in a se face de rusine pe el insusi si pe multi altii si cate si mai cate.nu se poate ca societatea romaneasca sa aiba asa slaba valoare si sa-l mai accepte pe acest om.va spun sincer ca pe zi ce trece tot mai multi oameni care admirau steaua nu mai au simpatie pt club din cauza clanului care-l conduce si nu sunt de condamnat ,dar problema e ca daca tot asa evolueaza lucrurile randul stelistilor se va subtia de la an la an.si va rog domnule tolontan ca prin mijloacele care le aveti la dispozitie sa scoateti in evidenta faptul ca becali nu este apreciat deloc in provincie, cel putin in zona unde eu locuiesc este detestat la tot pasul de toti: stelisti,dinamovisti ,rapidisti,cfr-risti etc.mai grav e ca noi stelistii suntem material de glume di cauza acestui incult.

Gavrilescu Ovidiu  •  21 septembrie 2009, 9:33

Excelent! 🙂 Bravo Tolo ! Gigi nu te conteste numai o peluza, nu vreau sa fii prost informat, te contesta o tara intreaga, te vrem plecat de la Steaua. Ne-ai luat ce aveam mai frumos pe lumea asta si ai transformat-o in jucaria ta. Prefer Steaua in Liga II vreo 2 ani, dar sa fie pe maine bune si sa nu fie batjocora nimanui. Te rugam, pleaca !:)

dannyro  •  21 septembrie 2009, 9:33

Fiind un suporter al stelei am dreptul la aparare impotriva vorbelor aduse de dl Becali Ghe. Deci, dl Becali, consider ca nu aveti nici un drept (si nici chiar banii nu va dau acest drept) sa ne faceti huligani, satanisti etc atata timp cat, eu unul, am mai multe studii facute decat tot neamul dvs la un loc si stiu destul de bine care este semnificatia acestor vorbe care nu isi au rostul. Locuiesc in provicie, la o distanta destul de mare de Bucuresti, dar daca as fi fost mai aproape as fi participat cu siguranta la protestul din fata stadionului Ghencea, si mi-l voi continua atata timp cat numele dvs va mai fi legat de aceasta echipa. Sunt impotriva huligalismului, dar am observat ca de vorba buna dvs nu intelegeti si cu toate ca pretindeti ca aveti onoare, aceasta lipseste cu desavarsire. Ati reusit in 6 ani sa alungati din Ghencea persoane al caror nume este strans legat de acest club, sa le terfeliti prin mocirla in care traiti si sa aduceti in iteriorul clubului dictatura (jucatorii joaca fotbal cu frica in san de aceea nu mai exista in jocul lor driblinguri sau initiative proprii). Asadar dl Gheorghe Becali, de buna voie si prin silinta mari majoritati de suporteri Steaua (cei 200… cu inca cateva zerouri in coada) – PLECATI DIN GHENCEA.

Cătălin Tolontan  •  21 septembrie 2009, 9:34

Razvan: de acord cu tine. In mod normal, dupa atitia ani de cind finanteaza steaua, ar fi trebuit sa se contamineze de spiritul jocului

STELISTU  •  21 septembrie 2009, 9:36

foarte bun articol! imi place in special titlul. sper ca latifundiarul sa priceapa si el cuvintele tale.

Dwdw  •  21 septembrie 2009, 9:37

Foarte frumos articolul,si sincer m-a uns la suflet ceea ce pe becali nu o sa intelega niciodata,si totusi sincer cred ca si voi sunteti partasi la acest mascarici pe care il face domnul Becali George pentru ca il sustineti mai mult sau m putin,si ma refer la trusturile de presa.Eu spun ca s-a ajuns cu Becali sa nu lasam mitul STEAUA BUCURESTI sa nu moara pentru ca toti suporterii stelei suntem alaturi de STEAUA nu de becali

vali  •  21 septembrie 2009, 9:38

Tolo multumesc pt acest articol, multumesc pt ca tii steagul moralitatii sus !

numai impreuna putem elibera Steaua de fariseul care ii ameninta si umbreste existenta !

Furiosul  •  21 septembrie 2009, 9:39

si la dinamo se inghesuie suporterii in groapa aia de stadion cred ca la meciurile din divizia C sint mai multi.Poate vreti sa fie ca pe vremea lui paunescu O STEA CAZATOARE ca altceva nu era.personal cred si eu ca ar fi mai bine ca oierul sa stea in palatul lui si sa mai termine cu interviuri-circ ca e penibil atit el cit si reporterii care ii pun intrebari.Ma intreb daca e posibil pentru un reporter care se respecta sa puna tot felul de intrbari copilaresti.SUNA DE PARCA AR FI PUSE DE NISTE ***** PENTRU ALTI *****. dar ele sint de fapt doar PITIPOANCE. iar voi restul mincati o piine alba de pe urma lui si credeti ca o schimbare va pune pe masa COZONAC. VA INSELATI. in primul rind ar trebui schimbat MIRCEA SANDU si gasca lui

stelistu  •  21 septembrie 2009, 9:39

cei care cred ca pot lua steaua din sufletul nostru se inseala amarnic.cei care cred ca – cu bani vor deveni steaua se inseala si mai mult. steaua nu e doar o afacere e clubul pentru care eu am plans si am ras de cad aveam jumatate de metru si vedeam pe genunchiul lui tata meciurile din 86 – printe primele amintiri din viata si poate cele mai frumoase.

milici  •  21 septembrie 2009, 9:43

Catre cititorii care posteaza replici si catre unii ziaristi GSP care refera cazul JJ-Steaua:rog nu mai JIGNITI CIOBANII!Multi dintre ei TRUDESC zilnic in conditii grele , sunt OAMENI de TOATA ISPRAVA pentru ca noi-suporteri,fotbalisti,mistocari, ziaristi,cititori etc sa avem BRANZA , LAPTE si altele.

Catta  •  21 septembrie 2009, 9:46

Suntem tristi :((( si avem o mare durere in suflet pentru ca vedem cum clubul nostru si ma refer la tot ce inseamna Steaua( foste glorii,jucatori,antrenori,suporteri) este umilit si batjocorit de acest personaj mirific care incredibil este patronul Stelei.Noi suporteri mai mult de atat nu putem face si ma doare cand vad cum anumiti prezentatori sportivi de la anumite emisiuni sportive il suna pe ”specimen” mai mult decat isi suna mamele,ma doare cand vad ca au ajuns sa fie jigniti si ei de catre ”specimen” dar….totul pentru rating.Trezirea!!!
Multumesc Domnule Catalin Tolontan pentru ca nu esti unul dintre ei.

agapie marius  •  21 septembrie 2009, 9:46

superb articolul cataline absolut toti fanii stelei sunt de acord cu tine steaua inseamna traditie onoare si mandrie adica exact ce-i lipseste ciobanului parvenit si ordinar iti multumim din suflet ca esti alaturi de noi.esti noul ioan chirila al presei romanesti.cu multa stima un ploiestean

jiji  •  21 septembrie 2009, 9:49

steaua ?
UMBRA LUI BECALI. LA GHENCEA !!!!!!!!!!!!!!!!

iulian  •  21 septembrie 2009, 9:49

Cataline, aproba comentariul, ca sa vada baietii ce poate Gigi Becali, e pur si simplu prea misto :)))
http://timesnewroman.ro/index.php/rubrici/sport/15 1-cum-a-trait-becali-meciul-stelei-cu-pandurii.htm l

Cătălin Tolontan  •  21 septembrie 2009, 9:52

GabiSava: nu intotdeauna vei aproba ce scriu, sa tii minte atunci cind vom fi in dezacord ca avem doar opinii diferite, nu sintem de pe alte planete 🙂

Raul  •  21 septembrie 2009, 9:52

EXTRAORDINAR ARTICOLUL BRAVO TOLONTAN „NO COMMENT”

andy  •  21 septembrie 2009, 9:53

Departe de mine sa fiu pro-steaua(cu atat mai putin pro-cioban) insa in articolul tau faci referire la o situatie care din pacate e specifica tuturor stelistilor si anume nu doar becalul are impresia ca facerea lumii incepe cu 2003 ci majoritatea stelistilor au impresia ca fenomenul fotbal incepe cu 1986…..deci, concluzia e simpla, ci-n se-aseamana, se-aduna……

Platini  •  21 septembrie 2009, 9:54

Domnule Tolontan – Interesant cum faceți o drama dintr-un club ținut atâția ani de cazarma militară. Iar acel bărbat cu acel copil în căruț era singurul spectator pentru că restul spectatorilor erau soldati la acea vreme. Lumea acelei vremi era alta, cu cluburi de fotbal renumite ca RAPID, PROGRESUL, POLI TIMISOARA, CRAIOVA MAXIMA si UTA iar aceste doua infecții comuniste numite steaua și dinamo au fost făcute la ordinile Moscovei, cu cireasa pe tort de a face performata imediat ca să FURE …. pardon sa cistige „credibilitate” in Societatea Românească. Iar astăzi, cu interlopii si comuniștii de ieri ați distrus cluburi precum PROGRESUL/NATIONAL numai ca să băgați virusul bolnav mai adânc în RANA Suporterului de Fotbal care a mai rămas. RUȘINE. PENIBILITATE. DEPLORABIL.

virus  •  21 septembrie 2009, 9:54

Moderarea presupun ca are ca scop evitarea unor exprimari indecente, nu omiterea mesajelor critice. Dar, ce sa-i faci…in fiecare din noi zace un mic dictator, nu, Tolo?

csongi  •  21 septembrie 2009, 9:54

LoL, poate nici nu era un suporter Stelist, poate e suporterul adversarei de la acel meci si de aia sta singur 🙂

Alex  •  21 septembrie 2009, 9:54

De aproape 4 ani urmaresc din ce in ce mai putin fotbal, fie la TV fie pe stadion, din cauza acestor analfabeti care conduc cluburi importante de fotbal din Romania si carora prin intermediul acestora li se face multa publicitate.
Din pacate fenomenul in sine fotbalul se degradeaza pe zi ce trece in teren, in tribune, dar mai ales acolo unde este urmarit cel mai mult la TV.
Noi consumatorii, si suporterii in acelasi timp, nu putem schimba nimic in final decit postul TV, sa uitam ca avem campionat intern (daca aceasta parodie poate fi numit campionat intern) si sa privim fotbal adevarat, in tari in care sunt respectate simbolurile, dar mai ales valorile.
In calitate de suporter(nu de huligan) al Stelei il rog individul care este finantator la clubul de fotbal STEAUA sa PLECE!!!!!!!!!!
Am inteles cu totii indiferent ca suntem suporterii ai Stelei sau nu, jurnalisti si fotbalisti, ca pe acest individ nu il intereseaza decit banii, neavind nici un fel de sentiment de afectiune pentru acest club si culorile sale ros albastre.
In acestii ani, individule, ai cistigat atit de multa notorietate de pe urma Stelei cit nu ai fi reusit tu in 100 de vieti cu toti banii tai.
Oricum ceea ce faci tu, individule, la Steaua se vede, aceasta echipa nu a mai cistigat un campionat din 2006, iar o cupa a Romaniei din 1999, adica cit o echipa de pluton. Asa ca mai bine pleci cu ce jucatori vrei tu, chiar cu toti, iar echipa ramasa dupa plecarea ta sa o ia de la capat chiar si in liga a III-a sau a IV-a,dar curata.

eu  •  21 septembrie 2009, 9:57

dar cum a ‘preluat’ echipa nu ne intrebam? a dat cuiva vreun ban?

Liviu Stanciu  •  21 septembrie 2009, 10:03

Tolo, tot ce se intampla la Steaua putea fi evitat prin (si chiar poate fi corectat) printr-un artificiu legislativ: trecerea Stelei in patrimoniul national. Asa cum real Madrid este in patrimoniul Spaniei, ar fi justificata o masura similara in Ghencea. Istoria clubului justifica o astfel de masura, care nu l-ar expropria pe Becali, dar l-ar obliga la o anumita conduita. Nu poti sa pui in pericol de extinctie istoria celui mai titrat club romanesc. Daca esti proprietarul unei case aflate in patrimoniu national, poti sa stai linistit in ea, nu-ti lezeaza nimeni drepturile, dar nu ai cum s-o demolezi, sa-i aduci modificari majore sau s-o lasi in paragina. Steaua este PROST ADMINISTRATA, este ABUZATA realmente, si o masura de acest gen ar putea schimba putin lucrurile in Ghencea. Eu sunt dinamovist, si sunt INDIGNAT de ce se intampla acolo ! Chiar o sa ne uitam toti lung, cum este distrus un simbol national de sceleratul din Pipera ?!…

Stelistu’ Batran  •  21 septembrie 2009, 10:05

Draga Catalin,
Multumesc pentru articol, stiu ca esti fiu de militar, daca tu ai reusit sa o alungi pe Ridzi, poate reusesti, sau mai bine reusim cu totii sa alungam acest individ instalat conjunctural la Steaua, sa aducem oameni profesionisti si educati, polarizarea fostelor glorii in jurul Stelei, sa creeam un club de fotbal serios, stabil – nu labil – un simbol spre care copiii nostri sa se indrepte cu sufletul si sa duca flacara mai departe! Te rog initiaza daca poti din postura de redactor-sef, o noua campanie care sa ne scape de diletanti, cumetrii si ciudati la Steaua!

Raoul  •  21 septembrie 2009, 10:05

Domnule Tolontan,
chiar daca am decis acum mai bine de un an sa nu mai merg pe stadion, articolul dumneavoastra mi-a adus aminte motivul pentru care sunt STELIST.
Chiar sunt unul dintre acei suporteri obisnuiti ai STELEI care venea de cate ori putea impreuna cu prietenii de la Brasov la meciurile importante din cupele europene sau din campionat iar ultima data mi-am spus ca nu mai are sens si chiar daca am platit abonamentul pentru toate cele 3 meciuri din grupa Champions League dupa primul am considerat ca este de ajuns si nu mai am ce cauta acolo.
Din pacate ca poate multi altii am inteles prea tarziu ca STEAUA s-a cladit in afara de „vointa generalilor” si pe sprijinul neconditionat al suporterilor sai. Daca ne intoarcem in timp cu siguranta gasim perioade nefaste pentru club dar NIMENI, NICIODATA nu si-a permis sa terfeleasca numele si ceea ce reprezinta acest club mai mult decat actuala conducere.
In acest moment cred nu numai ca traim o perioada nefasta din punct de vedere valoric cat si a jocului practicat, dar mai ales la nivelul conducerii, pe care dintr-o eroare a istoriei noi toti STELISTII am permis-o. Fac parte din acea categorie de suporteri care crede intr-o rezolvare normala a crizei iar pentru asta este nevoie de urmatoarele elemente: un grup de fosti mari jucatori ai STELEI care sa preia executivul, managementul si pregatirea echipei cu un mandat de 7 ani, acestia vor genera automat un numar de investitori care vor veni cu timpul langa echipa, sprijinul MApN privind istoria, sigla, palmaresul si utilizarea stadionului, sprijinul suporterilor din toata tara organizati in ligi printr-o cotizatie lunara sau anuala si nu in ultimul rand curajul si rabdarea de a incepe reconstructia chiar daca ar trebui sa incepem din liga a-3-a.
Daca acum multi ani, activ sau pasiv fiecare dintre noi STELISTII am contribuit la situatia actuala, energiile pozitive trebuie cuagulate in acest moment in jurul unui asemenea proiect pentru ca am vazut si auzit destule care ii fac inclusiv pe cei care au pus bazele CCA-ului sa-si doreasca sa se intoarca de acolo de unde sunt.
Cum spuneam acum un an am platit abonamentul pentru 3 meciuri de UCL si m-am dus la unul singur, decat sa se mai intample asta mai bine folosesc banii ca si contributie anuala si investesc alaturi de toti ceilalti in viitor. In acest fel si copii sau nepotii mei pot sa se bucure asa cum am facut-o si eu cand am auzit de la bunicul si tatal meu ca o parte din ceea ce vezi este si contributia noastra pe care am facut-o cu dragoste.

dani  •  21 septembrie 2009, 10:05

seamana izbitor cu Anghel Iordanescu 🙂

Vasile  •  21 septembrie 2009, 10:07

Super articol! De ce sa lasam toti palavragii cu bani dar fara inima sa ne ia istoria, lcrimile si sperantele? Chiar asa am ajuns? Si asta au voie sa ne ia?

tibi  •  21 septembrie 2009, 10:09

Salut Catalin.

sunt un suporter , sau nici nu mai stiu ce sunt eu pentru steaua si ce mai e steaua pentru mine.Pana la urma sa stiti ca el are dreptate , el e steaua….el poate sa faca ce vrea cu oile lui….este o realitate pe care sistemul din romania , de non valori (si aici includ in primul rand toti colegii tai care nu au curajul sa il contrazica sau sa zica un cuvant impotriva lui , ca apoi nu mai raspunde la telefon si nu le mai face raiting) il promoveaza si distruce toate simbolurile unei natiuni.

In alta ordine de idei eu m-am decis sa renunt la toate deplasarile pe care le faceam cu echipa, usor usor si la meciurile de pe Ghencea, iar dupa episodul cu Bergodi am jurat ca nu voi mai calca acolo atata timp cat ne conduce un cioban, de fapt un nimeni….am jignii toti ciobanii daca l-am asocia pe gigi cu ei si ciobanii sunt si ei niste simboluri ale neamului nostru.

Sunt ferm convins ca nu va mai veni nimeni la stadion , ca il vor injura acum nu doar peluzele ci si aliniatii lui de la tribuna 1

Nu-mi ramane decat sa ma rog sa ma trezesc din acest vis urat si sa stiu ca acest nimeni nu mai exista….

calin  •  21 septembrie 2009, 10:09

O sa ne punem si noi pe gradenele alea si nu o sa plecam nicaieri.

PS. Chiar Seamana cu Iordanescu!

Catta  •  21 septembrie 2009, 10:11

andy:Daca ar fi sa intru in polemica cu tine ti-as spune doar atat:in noaptea de 7-mai-1986 ne-am pus amprenta pe fotbalul european si am intrat in categoria cluburilor mari din europa,acolo unde nu se va mai ajunge niciodata atata timp cat fotbalul romanesc este condus de niste personaje care ei sunt patroni iar noi suntem niste ”umile slugi”pentru ca muncim si nu suntem patroni precum dl.fecali ghe si dl dumitru dragomir

alex  •  21 septembrie 2009, 10:11

Pe langa declaratiile „controversate” date de domnul Gh. Becali, demne de un om nebun, care intr-o zi spune ceva tare si raspicat, si a 2-a zi se suceste total, cel mai grav este faptul ca a reusit intr-un timp foarte scurt,1-2 ani, prin calitatea sa de finantator al clublui, calitate data nu de vreun merit exceptional sau de „vreo putere divina” ce doar de puterea banului, a reusit sa aduca la club nume mari din fotbalul romanesc, ca sa nu le spun legende, dar oameni de care mai atarna o speranta, un sentiment nostalgic al vremurilor de glorie a fotbalului romanesc, cat si al echipei de fotbal steaua bucuresti. Si…s-a terminat. I-a terminat pe toti, i-a adus pe toti la nivelul lui, ca un om prost totdeauna incearca sa-i aduca pe altii la nivelul lui, un nivel fara suparare de „cioban”, distrugand astfel o bucata din istoria fotbalului romanesc, din sportul romanesc.
Si ca o ultima concluzie, acest domn Becali, daca nu ar mai fi bagat in seama,la fiecare declaratie, vorba unui consatean de al lui -, „retardica”, pur si simplu nu i-am mai luat interviuri date la palat in cel mai cocalar stil posibil, eu cred ca in maxim 1 an de zile, ne va parasi , si va pleca plictisit si singur.
Deci sustin aceasta forma de protest : IGNORAREA LUI BECALI.

Smile Bam  •  21 septembrie 2009, 10:12

Cataline(Tolontan), si voi puteti sa ajutati in incercarea de a scapa de Becali. Continuati cu articolele astea si incercati sanu-l mai bagati in seama(macar la GSP TV). Oricum, ma bucur ca ati inceput sa realizati ce fel de om este acest Becali…

Caine pana la moarte  •  21 septembrie 2009, 10:12

Sunt dinamovist dar nu pot ramane indiferent la mizeriile care se intampla chiar daca e vorba de Steaua,asa ceva se poate intampla si cu Dinamo cand vezi ce retarzi conduc cluburile din Romania.Nu poti sa-ti duci copilul pe stadion din cauza huliganilor iar retarzii se cearta intre ei,cu arbitrii,muta echipele unde si cand vor ei,nu pot sa spun decat ca mi-e scarba si ……………

Bogdan  •  21 septembrie 2009, 10:20

Domnule Tolontan, dupa cum au observat si altii, personajul din imagine seamana izbitor cu Iordanescu. Are vr-o legatura cu dansul sau este pur si simplu o coincidenta? …ar fi interesant de aflat

vlad  •  21 septembrie 2009, 10:24

as vrea sa te intreb daca este normal ca stoichita sa stea pe banca stelei din moment ce bergodi nu a fost demis. E corect?

Catta  •  21 septembrie 2009, 10:26

caine pana la moarte:huliganismul de care tu spui vine de la lipsa de profesionalism de a finanta si a conduce cluburile din romania.

yaruk  •  21 septembrie 2009, 10:28

steaua are din ce in ce mai putini suporteri.Intr-o buna o sa-i puteti numara . Pe degete!
Foarte mult se scrie despre steaua dinamo rapid si foarte putin despre fotbal…

Comentează