Întrebare: „Spuneţi NU la lovitură. Dar spuneţi NU şi la împingere?” / Traian Băsescu: „Îmi este imposibil să vă spun aşa ceva. Nu-mi amintesc!”

Luni, ziarul va publica un interviu amplu acordat de preşedintele Traian Băsescu publicului Gazetei Sporturilor. A fost un dialog în care şeful statului s-a deschis şi a admis lucruri pe care nu le-a mai rostit. A vorbit despre sport şi despre erorile sale din cazul Monica Ridzi, dar şi din alte situaţii.

sâmbătă, 28 noiembrie 2009, 5:54

Luni, ziarul va publica un interviu amplu acordat de preşedintele Traian Băsescu publicului Gazetei Sporturilor. A fost un dialog în care şeful statului s-a deschis şi a admis lucruri pe care nu le-a mai rostit. A vorbit despre sport şi despre erorile sale din cazul Monica Ridzi, dar şi din alte situaţii.

Sînt afirmaţii surprinzătoare de la un om care a pornit ca mare favorit în această cursă şi a ajuns în situaţia de a se adresa acum unei părţi a publicului despre care ştie şi afirmă că a dezamăgit-o.

Am selectat pentru azi doar pasajul „la zi” al chestiunii mitingului din 2004, unde pe imagini se vede că a lovit un copil. Nu a rostit cuvîntul „fals”, dar a spus că cere expertiză. Nu a putut nega că s-a întîmplat ceva, pentru că susţine că nu-şi aminteşte.

E un altfel de Traian Băsescu, unul care întoarce privirile spre foştii săi aliaţi, „cavaleria pe care singur a dezarmat-o”, după cum scria recent Alina Mungiu, şi despre care admite că „da, eu am dezamăgit acei oameni!”.

Există un punct unde preşedintele nu dă înapoi nici un milimetru, faţă de această repliere, raţională, emoţională şi electorală deopotrivă. „Românii mă ştiu aşa cum sînt eu, cu toate erorile.  Dar trebuie să ştie că au de ales între un lider imperfect şi un alt politician, Mircea Geoană, condus de fapt de alţii”.

Iată pasajul promis, restul dezvăluirilor luni, în „Gazetă”.

– Sincer, domnule preşedinte, nu m-aţi convins prin explicaţiile publice că la Ploieşti nu s-a întîmplat nimic. După cum nu înţeleg de ce nici stafful dumneavoastră şi nici televiziunile nu cer o expertiză în străinătate. Nu aţi avut o iniţiativă oficială…
– Aici greşiţi.

– Corectaţi-mă!
– Eu am contactat experţi acreditaţi de Ministerul Justiţiei şi ne-au cerut două lucruri: înregistrarea orginală şi camera cu care s-a făcut filmarea. Punctul lor de vedere este că nici un expert nu va accepta să dea un certificat în lipsa înregistrării originale şi a camerei. Pînă luni sper să fie gata acţiunea penală, împotriva domnului Patriciu. Îl dau în judecată pentru afirmaţiile pe care le-a făcut la Realitatea TV.

– Care din ele?
– Susţine că a văzut două lovituri, una în stomac şi un pumn în faţă. Acţiunea mea îl va obliga să probeze. Proba nu poate fi decît înregistrarea originală. Şi, dacă găsim înregistrarea originală, găsim şi camera originală. Acest lucru trebuie lămurit. Sînt două puncte de vedere. Eu spun „Nu”, Patriciu spune „Da”.

– La ce spuneţi „Nu”? La lovitură?
– La lovitură.

– Dar spuneţi „Nu” la împingere?
– Îmi este imposibil să vă spun aşa ceva. Eu nu îmi aduc aminte episodul. A venit şi prea tîrziu şi aici mă întreb de ce au trebuit 5 ani ca acest lucru să apară? De ce n-a venit la referendumul din 2007? În orice caz, rămîn agăţat de acest lucru şi nu văd posibilă rezolvarea decît în instanţă pentru că cineva deţine originalul.

– Încă ceva. Spuneţi că nu vă amintiţi ce s-a întîmplat. Dar vă amintiţi că s-a întîmplat ceva acolo?
– Nu. Cavalcada alegerilor este complicată. La cîte mitinguri sînt, nici nu le mai aşezi la un moment dat în minte. Ca dimensiuni sau care unde a fost. La cîte incidente sînt într-o campanie… eu am luat coate în faţă. Ce mi se pare în neregulă e de ce timp de 5 ani nimeni nu s-a sesizat. Şi au fost multe alte momente în care domnul Patriciu l-ar fi putut utiliza din punct de vedere politic. De ce acum?

Comentarii (171)Adaugă comentariu

Ionut  •  29 noiembrie 2009, 12:37

Dupa cat ma pricep eu zic ca filmul este lucrat :copilul venea catre Basescu iar acesta a intins mana si l-a mangaiat sau la tras de obraji ,filmul a fost taiat si pus invers adica coilul face 2,3 pasi inapoi ( cand de fapt el facea 2,3 pasi inainte)iar secventa cu mana presedintelui a fost amplificata .:Daca copilul a facut 2,3 pasi inapoi inseamna ca palma fusese data tare si in consecinta copilul trebuia sa planga nu sa rada .

Cristian Botez  •  29 noiembrie 2009, 12:43

Am ajuns sa caut ca disperatul prin presa opinii si pozitii antifeseniste. Sunt ingrozit sa constat cati ziaristi(din cei pe care ii stiam) au virat spre stanga si, mai grav, s-au coagulat in ceea ce credeam ca disparuse: presa fesenista.
Pe de alta parte, sunt foarte multi, din cei tineri si foarte tineri, care nu-si dau seama ce monstri se ascund in spatele lui Geoana. Si nici nu stiu ca PSD (perpetuare a FSN din 1990) are un pacat originar teribil: complicitatea la crimele din dec. 1989 si tainuirea asasinilor celor 1000 de oameni (copii, tineri, femei)care au fost ucisi pentru ca s-au ridicat impotriva comunismului. Doamne lumineaza-i!

lucian  •  29 noiembrie 2009, 12:46

Eu nu pot concepe ca istoria sa judece o eventuala schimbare de stafeta la presedentia unui stat din cauza unei filmari dubioase si a unui gest inca neclar. REFUZ ACEST LUCRU!

georgian  •  29 noiembrie 2009, 12:51

Felicitari CATALIN,
Din nefericire pentru ROMANIK,ramai unul dintre putinii jurnalisti [daca nu cumva SINGURUL !!!!!!!!]care mai are coloana vertebrala.
Acum inteleg de ce mirica badea,victor ciutacu si mihaita gadea,nu te inghit deloc…EI NU POT SI NU VOR REUSI SA FIE CA TINE,asta e singurul motiv pentru care nu te au la ficati !!!!!!!!!!!!!

levin ct  •  29 noiembrie 2009, 13:29

am vazut la tv doi specialisti(paul agarici si inca cineva)si ambii au demonstrat tehnic-desigur neoficial-trucajul!! chiar si asa,celebrele de acum televiziuni,nu intreaba specialisti in domeniu,ci numai politicieni,sa-si spuna parerea daca e real sau nu. Asta spune multe,inclusiv o *********** jurnalistica! DESPRE BASESCU SE POT SPUNE MULTE,DAR CA-I LIPSESTE CURAJUL, NU. Curajul de a scoate la suprafata toata mizeria din „politica” romaneasca,curajul de a se opune unor adevarate retele mafiote care-si fac si au facut avere jupuind statul cu ajutorul cozilor de topor din politica!! forza BASESCU,poporul e cu tine!!!!

Catalin  •  29 noiembrie 2009, 13:35

Votati Vantu , votati Patriciu , votati Adrian Nastase , votati Tamara matusa , votati Ion Iliescu ( oare mai are legatura cu Miron Cozma ?) , votati Hrebenciuc , votati Vanghelie care ieste si nu in ultimul rand votati Geoana si Antonescu .
Recunosc, rau e acum dar mai rau ar fi fara acest rau .
Votati , ca noi vom emigra si probabil dupa ceva timp de guvernare va veni is Johhanis cu noi pe motiv ca Sibiul nu e Guvernul si nici in Sibiu nu erau oameni ca Hrebenciuc …. Vanghelie , Iliescu , Vantu si compania . Votati haita !!!!

Eris  •  29 noiembrie 2009, 13:41

Sunt intr-o situatie aproape imposibila:trebuie sa votez ce NU doresc, ca sa nu-mi devina presedinte cineva pe care NU il vreau.Aici am ajuns.Dar trebuie sa o fac, e datoria mea.

Dau pe Realitatea si Antene, primesc in plina fata pumnii lor nesubtili de manipulare.Ma uit la Teodorescu, Ciutacu, Badea, Turcescu, Butoi, Sergiu Nicolaescu, plus aghiotantii lor, crainicii de televiziune , stiristii si politicienii care apar prin platouri care mai de care mai martor la intamplare….

Daca dau sonorul incet, imaginea se contureaza si mai bine: zaresc niste oameni despre care ai zice ca au fost atinsi de virusul turbarii, le lipsesc spumele in colturile buzelor, in rest, au de toate, mimica disperata, gesturi ample, fete socate, maini agitate prin aer.

Vad la Realitatea un ziarist care ma dezamageste, intru pe ziarul lui, nu imi vine sa cred, plec.Merg pe la toate ziarele mari, pe la toti editorialistii , plec si de acolo dezamagita.Ma duc mai departe la ziarele internationale, observ ca n-au inghitit trucajul, ma mai linistesc putin.Ma intorc in tara, caut un jurnalist integru sau macar impartial, nu dau de el.

Te gasesc din intamplare… pe un blog.Observ ca deja te improasca prin virtual cei amintiti…ei sau admiratorii lor.Te felicit, Catalin, nu pentru atitudinea pro…ceva, ci pentru decizia luata de a-i permite unui om sa-si spuna si punctual lui de vedere.

Dintre toate personajele principale si secundare din aceasta lupta crancena pentru putere, singurul care imi place esti…tu. 🙂

Andrei  •  29 noiembrie 2009, 13:51

Probabil filmuletul este trucat si char daca nu ar fi asa tot as vota cu Basescu.

Decat sa votez PSD-ul, astia care manipuleaza aproape totta mass-media.
Plus ca ce facem…ne intoarcem inapoi la baronii locali din perioada 2000-2004?

Votati Basescu!

Cristina  •  29 noiembrie 2009, 14:04

De ce acum? S-ar parea ca tocmai acum se coalizeaza toate fortele impotriva unui singur om. Si se profita de orice situatie care ar putea folosita impotriva lui.

mugur  •  29 noiembrie 2009, 14:05

Eu nu inteleg ce treaba are un ziar de sport cu campania electorala. Acest articol pare a fi „comandat”. Sunt profund dezamagit.

cristi  •  29 noiembrie 2009, 14:10

inca odata felicitari catalin,ai ramas acelasi gazetar cerebral pe care-l stiu demult…nu stiu cum de rezisti in gasca aceea de antibasescieni(ma refer la trustul intact media…e incredibil cita ura au oamenii aceia la adresa presedintelui)…oricum multumesc ca nu ti-ai pierdut spiritul de jurnalist care este pe cale de disparitie…despre filmulet e clar ca este ceva dubios la mijloc…acum mi-am dat seama despre disperarea mogulilor…cit e de calculat patriciu nu a mai avut rabdare sa taca in legatura cu caseta…eu cred ca o sa fie o lupta strinsa la sefia statului,iar la final sa triumfe traian basescu

AlbuSibiu  •  29 noiembrie 2009, 14:21

Aceiasi impresie de atotcunoastere o aveau romanii si in 1990. S-a gandit cineva, de exemplu din Buzau, atunci ca ceea ce stiau ei nu era corect? De ce Buzau? Procentaj electoral 1990: Ion Iliescu 97%! Acum toti sunteti pe-o idee fixa, exact ca si atunci: PSD = comunisti, PDL = dreapta. Dar ce masuri de dreapta a luat PDL-ul de unul singur?!?! Guvernarea PDL a fost mai de stanga decat a PSD-ului! Haideti sa vorbim si despre asta daca nu cumva folosim doctrinele ca praful in ochi!

Curajul neasemuit a lui Basescu? Ati vazut expresia lui la Realitatea in momentul aratarii filmului de la Ploiesti? Curat curaj! Atentie, eu cel care scriu sunt un votant Basescu in 2004, unul care se simte profund tradat de tot ce A FACUT si mai ales NU A FACUT presedintele!
Filmuletul e trucat, spuneti voi, cunoscatorii. Inainte de a spune asta cautati si aflati ce inseamna un „artefact video” cand si cum se produce, din ce motive, la ce rezolutii si pe ce format de inregistrare. Ganditi-va apoi la ce camera a fost cea cu care s-a filmat si apoi uitati-va la justificarile expertilor din domeniu. Cei mai multi judecati ceea ce vi se demonstreaza cu ideea deja prefabricata. Habar nu aveti de ce inseamna o „zona de cut sau de mask”, ce inseamna montajul de fapt, n-ati vazut in viata voastra un cablu firewire macar. Sunteti multi din categoria celor care isi iau camere video digitale mini-dv si apoi nu stiti sa scoateti filmul pe calculator, il scoateti prin USB si va mirati de ce obtineti 1 GB/min. Dar pentru asta tot va dati cu parerea asupra filmului, cum ar fi o facatura. Nu, nu e o facatura, e doar o „cumparatura” scoasa la momentul optim pe piata.

Voi, cei care clamati aici rusinea PNL-ului sunteti de fapt victimele proprii voastre frici. Votati din frica, sunteti speriati de ceea ce va spun cei in care credeti orbeste (si dobitoceste), votati antipatii si nu proiecte. Probabil ca asa considerati ca e politica: un talk show in care toti se improasca..Sa va vad insa ce veti mai crede despre politica dupa alegeri, cand adevarata criza economica isi va dezvalui fata, cand bugetarii vor deveni adversarii celor ce lucreaza la stat, cand grevele din invatamant, sanatate, justitie sau transporturi vor paraliza Romania, o Romanie incapabila de proiecte si de autosalvare. La momentul actual, dupa 9 luni de guvernare PDL – PSD si dupa alte 2 luni doar a PDL-ului suntem singura tara din UE care n-a luat nicio masura reala anticriza, nu a pus-o in practica! Motivul? Foarte simplu: sa nu se piarda capital electoral. Intr-adevar, o atitudine curajoasa, responsabila si patriotica a celor pe care-i sustineti cu indarjire. Votati romani, votati si iar votati, fiindca in felul asta va veti merita soarta (buna sau rea). Votati dar nu folositi doar mana si stampila ci creierul! Acea parte care foloseste informatii pentru a gandi, nu doar ura ca unic motor instinctual! Asadar, inainte de toate informati-va…daca mai stiti, daca mai puteti!

orre  •  29 noiembrie 2009, 14:33

SA FIM SERIOSI , EXPERTIZA SE FACEA IN 30 MIN, DOAR ESTE SEFUL STATULUI, ARE TOATA PUTEREA, NUMAI CA PENTRU CE SA FACA? DOAR STIE CA ESTE FILM REAL. CAND MAI VAD AICITOT FELUL DE CONTRIBUABILI, DACA SUNT, CARE NU GANDESC , EXACT CA FANATISMUL IN FOTBAL, SI IN LOC SA PUNA CA IN ULTIMUL AN AM TRAIT CEL MAI PROST, SI AM RAMAS SI CU DATORII DE 33 MLD EURO LA FMI CARE SAU DUS PE APA SAMBETEI. NE MERITAM SOARTA. ****

socului  •  29 noiembrie 2009, 14:44

Va jur ca nu stiu in cercul meu de prieteni , de afaceri , cel al colegilor de munca pe cineva care sa voteze cu dl basescu . Exista o singura persoana , dealtfel de foarte mare valoare , care voteaza deoarece tatal sau s-a implinit profesional in mandatul celui mai sus amintit si depinde de mandatul acestuia. Aceasta este normalitate, asa trebuie sa stea lucrurile , promovam non-valoarea, mitocania si nepotismul la cel mai inalt rang daca-l votam pe dl ce ne-a furat sperantele. L-am votat in 2004 deoarece eram complet impotriva psd, acum votez exact ca atunci cand am ales iliescu in detrimentul lui vadim , pentru a alege cel mai mic rau…
Asta e Romania lui Andrei , asta e normalitate ?!

Florin  •  29 noiembrie 2009, 14:45

Mi se ridica tensiunea cind realizez ce memorie scurta avem,cum ne-a mers un pic mai bine am si uitat ce efort sa facut in 2004 sa daramam PSD-ul.Sincer nu credeam ca vom reusii atunci,iar acum ne jucam cu focul.ATENTIE!!MONSTRUL PSD E PE CALE SA REVINA

sictir  •  29 noiembrie 2009, 14:46

trebuie sa fim constienti ca daca nu iese basescu presedinte toate sperantele de a fi liberi si toti pasii mici facuti pina acum vor fi pierduti . e foarte greu sa lupti de unul singur si sa fii si in limitele legii . chiar ajungind presedinte raul ramine pentru ca nu poate sa fie si prim-ministru si sa fie ministrul tuturor ministerelor acolo unde hotii vor face ce vor . de ce ? pentru ca romanul nu este nici macar acea mamaliga cu efect intirziat ci o ***** . mereu trebuie sa faca altul pentru el greul . iar cozile de topor sint prea multe si mai au si progenituri , geoana , crin , ponta nu mai vorbim de nastase , iliescu si citi altii astia fiind normal dintre cozile mai mari

attila  •  29 noiembrie 2009, 14:47

De cand Basescu a spus ******** ******** nu -l mai pot suporta pt ca nu cred ca poporul acesta se identifica cu asemenea personaj.Daca il votam =aprobam comportamenrtul lui=suntem asemenea lui .Eu nu sunt.Am fost in vacanta in strainatate pana si acolo se stia de perlele si comportamentul lui si mi-a fost jena.

socului  •  29 noiembrie 2009, 14:52

Tolo, ai uitat cat te-ai chinuit cu ritzi , cat a fost tinuta in bratze de prezidentiabil, ca nu a judecat cu aceeasi masura dl presedinte ca in cazul in care a acuzat liberalii cind guvernau impreuna ?!
de ce nu esti total impotriva acestui dinu paturica , acestui comunist scapatat , care-si plange in versuri mama moarta ( care nu s-a prapadit ) , care si-a impins fata cea mica in fata , int-o tara in care tineri valorosi mananca paine goala , ca si-a umilit propriul; partid, fortand tinerii pdl-isti sa voteze cu tunata de ficasa, ca nu a dat rasp inca ptr casa din Mihaileanu , ca exista vanzari anterioare, ca Haisam a scapat cu complictatea acestuia , ca a inventat-o pe d-na udrea , ca pe prim ministrul boc l-a distrus dpdv politic, ca va injura fatis pe voi jurnalistii, ******* De ce sa-i mai dam drept la replica ?! SA DISPARA, este un VIS URAT …. un om pe care l-am votat in 2004..
Doamne ajuta-ne sa scapam de oportunist, mincinos, ipocrit, ne-credincios !!

socului  •  29 noiembrie 2009, 14:55

A, inca ceva, Tolo poate sa faca politica , si-a capatat acest drept atunci cand a dezvaluit manevrele de afaceri ale dnei ritzi . NU trebuie acuzat pentru aceasta intruziune a politicului in presa sportiva , deoarece aceasta realitate exista nu poate fi eludata .

milici  •  29 noiembrie 2009, 15:04

@coroian
Amice n-ai urmarit de loc delurarile cu incetinitorul dar iti dai cu parerea ca tot romanul impartial.
1.copilul chiar face gestul reflex de aparare
2.Dar sincronizarile tuturor, aluminilor si umbrelor, a cutelor a continuitatii contururilor le poti contraface?.Practic totul e perfect coerent.Esti specialist sau fan Basescu precum Agarici, care s-a facut de cacao , prin argumente rizibile la televiziunea poporului care sustine candidatul poporului cu mijloace manipulative jenante.Ibidem Soby Cseh , omul si-a facut o imagine pana ami ieri acum a fost trimis sa sustina absurdul.

alex  •  29 noiembrie 2009, 15:12

votati udrea, votati videanu, votati berceanu, votati cocos? eu votez geoana

traian nebasescu  •  29 noiembrie 2009, 15:14

Fratilor ce usor sunteti de manipulat,tot asa a facut si ceausescu ca si basescu stia sa manipuleze masele cu sintagma poporul.A avut o singura camera (marea adunare nationala) pe care a manevrat-o cum a vrut el.Si eu l-am votat pe basescu acu 5 ani..Nu il intereseaza altceva decat puterea, e in stare de orice se foloseste de oameni dupa care se leapada de ei.A studiat f bine manualul manipularea maselor.Pe mine nu ma pacaleste ceausescu 2, pt ca am prins bine vremea lui ceausescu 1 metodele sunt aceleasi.

John Mette  •  29 noiembrie 2009, 15:17

Uneori am impresia ca toti acesti circari de politicieni impreuna cu moderatorii lor si analistii prezenti in fata camerelor de luat vederi nu au alt scop decat sa prosteasca acest popor de fraieri.
Cum poti sa vii in fata oamenilor si sa ceri sa fii ales fara sa spui o fraza inteligenta despre starea natiunii?

Cate fabrici si uzine din , cate erau inainte de ’89 , mai sunt acum ?
In caz de forta majora , de un razboi , noi ca tara numai avem posibilitatea sa ne facem singuri un camion , un tractor , o masina de teren.Am ramas descoperiti pe toate fronturile , strategic vorbind.
Intr-o tara care importa mare parte din resursele de energie si de materie prima , cu ce bani sa le importi daca export nu faci ?
Intr-o tara care are asa un potential agricol , am ramas descoperiti pe segmentul de utilaje agricole si tractoare.
Intrarea Romaniei in UE s-a facut oare prin distrugerea concurentei interne pentru producatorii din Vest ?

S-au distrus nu o uzina sau o fabrica , s-au distrus ramuri intregi ale economiei nationale , s-au pierdut piete de desfacere pentru produsele romanesti.

Intr-o situatie de razboi distrugerea ,numai partiala, a unei intreprinderi industriale ar fi fost interpretata ca sabotaj si tradare de tara.Ce s-a intamplata in Romania dupa ’89 a fost un „somn al ratiunii colective , la nivel de tara si popor”.

Numai aerul am ajuns sa nu-l importam !!!

milici  •  29 noiembrie 2009, 15:20

@levin ct
Agarici e specialist dar fan PD, celalalt , baricadistul nu e specialist.
OTV merge declarat cu Base si toata emisiunea a fost o manipulare jenanta, fara nici un argument plauzibil.Baricadistul si femeia lacramanta, martori oculari au negat ambii ca lovirea a existat dar ambii isi indreapta atentia simultan spre pusti in film imediat dupa atingere.Ce i-o fi apucat?Lacramanta a argumentat ca Base nu putea ajunge la pustiul jumatate cat ea , fapt absurd pentru cine priveste derularea cu incetinitorul.Sarmana femeie, careia ,probabil , i s-a rezolvat problemele se simte obligata sa minte, prietenii stiu de ce.
Daca ati ajuns sa argumentati prin OTV e de rau.
Daca tot vorbim de fals si manipulare de ce nu vede nimeni bannerul cu Geoana, flancat de Iliescu, Nastase,Hrebe ,mogulii etc care a impanzit romania si media.Cine a produs acestr banner?Cat a costat?

d  •  29 noiembrie 2009, 15:25

sunt specialit in efecte speciale , grafic , web design , foto video , etc …filmul e real …base ..e ireal . restul sunt cu ciolanu , dar macar recunosc…

Tonitza  •  29 noiembrie 2009, 15:34

Cand vad cum anumiti indivizi – fani base – incearca sa-l absolve de orice vina pe acest personaj, care intre noi fie vorba, s-a descalificat ca om inainte de acest episod cu lovitura aplicata unui COPIL (vezi cazurile de injuraturi ordinare, condusul masinii in stare de ebrietate etc.), ba mai mult pretinzand ca voteaza unul de dreapta (cand el a fost comandant de nava in comunism! cine putea accede atunci, la o astfel de functie?!), ma gandesc daca suntem acel popor destept cum ne caracterizau unii… ma indoiesc…

socului  •  29 noiembrie 2009, 15:39

Ma doare inima cand vad cati adepti are acest personaj viciat , basescu…
a aparut o manea pro-basescu , asta spune tot !!
votati-l sa se aleaga praful de tara asta…. vorba lui Badea, „pana nu se lege praful nu ne revenim „…

m1sfit  •  29 noiembrie 2009, 16:07

Exista televiziuni, si au fost emisiuni in care a fost demonstrat de catre specialisti in domeniu ca filmarea este 99% trucata dar constat ca dupa cateva zile, alte televiziuni, ziare au in continuare o atitudine complet indiferenta la ce are de spus altcineva in afara de politicieni.

Eu unul devin anxios cand ma gandesc ca mai mult de jumatate din mass-media este manipulata, pe fata, de catre niste indivizi ce ar fi trebuit inchisi pentru mult timp.

milici  •  29 noiembrie 2009, 16:21

@ales
Nu sunt Florin, habar n-am cine-i asta, nu m-a ciomagit Iliescu, Dinescu si n-am sustinut asta, nu sustin nici un prezidentiabil, nu votez deobicei (dar acum da), cateva din scrierile tale alese le-am sustinut si eu, dar nu inteleg CE AI CU MINE.Sigur ma confunzi sau te afli intr-o stare mai deosebita.
Vrei sa te bagi in seama raspunzand neantrebat, dandu-ti cu presupusul si debitand ineptii?

ana  •  29 noiembrie 2009, 16:56

sambata seara, pe realitatea tv la emisiunea lui stelian tanase, florin calinescu a pomenit de un articol din ziarul adevarul de prin 1994 in care era relatat un incident – violenta de care a dat dovada mircea geoana contra membrilor unei familii in preluarea unei case, sau ceva de genul. acolo era vorba atat despre adulti cat si despre copii.

eu nu am acces la o arhiva a ziarului de atunci, dar m-a deranjat teribil ca nu a mai pomenit nimeni despre cele spuse de florin calinescu ieri, desi stelian tanase a trasat directive in direct cu privire la eventuale cercetari in arhiva.

Nimic!!!!

sunt culmea oamenii astia!!!!

Cătălin Tolontan  •  29 noiembrie 2009, 17:04

all: azi am citit, dar n-am raspuns azi la intrebarile voastre. Am lucrat la interviul care va aparea miine in Gazeta. Ne revedem pt k veti avea ce contesta 🙂 si dezbate

madalina scorteanu  •  29 noiembrie 2009, 17:45

Alegerea presedintelui este CLARA si SIMPLA:
CINE TINE CU TARA VOTEAZA TRAIAN BASESCU.
Si un mic comentariu:
Te doare cu adevarat sufletul cand vezi ca toate mizeriile, minciunile si manipularile absolut ORDINARE sunt sustinute de oameni tineri-stiti ca ma refer la o mare parte a PRESEI si la tineri politicieni din PNL(de PSD sunt lamurita din anii 90). Tineri cu studii,destepti, umlati prin lume, cu orizont, crescuti in libertate. Este tragic la ce degradare umana au ajuns si sunt abea la inceputul vietii. Lasand la o patre politica, modul de manifestare a acestor tineri, este cel mai dureros lucru posibil pentru aceasta tara. Cum oare o mare parte a generatiei mele (50-55ani)am reusit sa ne pastram coloana vertebrala si sa gandim cu mintea noastra desi am fost crescuti in comunism si acesti tineri s-au pervertit in numai cativa ani? Colegii lor de generatie, cei ramasi inca onesti si cu caracter ce parere au? Oare nu ar trebui sa faca ceva ACUM, sa nu fie apoi prea tarziu?
Si ca final repet
CINE TINE CU TARA VOTEAZA TRAIAN BASESCU. As adauga: SI CINE ARE CARACTER – din fericire acest cuvant inca mai exista si rog din suflet oamenii onesti din presa SA FACA CEVA SA IL PASTREZE.

Iancu  •  29 noiembrie 2009, 18:14

problema reala, in cazul presedintelui Basescu, nu este daca a lovit sau nu a lovit copilul in cauza ci intreg comportamentul sau „noncomformist” care il face inapt pentru functia de presedinte de tara. Presedintele, in cazul unei republici parlamentare precum Romania, trebuie sa fie o personalitate echilibrata care la rindul sau echilibreaza si desface nodurile politice care apar in mod inevitabil in viata politica normala…din pacate Dl. Basescu numai echilibrat si pacificator nu este.
Daca Dl Basescu considera ca pentru Romania ar fi mai avantajos transformarea intr-o republica prezidentiala atunci acest lucru ar trebui declarat pe fata si presedintele actual ar trebui sa demareze un proces politic legal in acest sens…Dl. Basescu a ales insa calea cea mai simpla si care este si draga inimi sale sbuciumate : a declansat un razboi impotriva tuturor fortelor politice din Romania, toti politicieni devenind, in viziunea Domniei sale, dusmani personali si in acelasi timp si „dusmani ai poporului”.

Eu cred ca asistam la manelizarea institutiei prezidentiale si la transformarea Dlui Basescu in „erou” de manea

Calin  •  29 noiembrie 2009, 18:55

Nu tu dezbateri, nu tu prezentari de proiecte, Geoana fuge de confruntari. De aceea acest film trucat atat video cat si audio este virful de lance al campaniei lui Geoana.
Copilul a spus clar: nu este adevarat ce este la televizor. Pe Realitatea, martori care au spus „copilul nu a fost lovit” au fost evacuati din studiou.

Basescu nu este perfect. Stim cum este. Despre Geoana stim ca este o marioneta avand in spate neocomunisti care si-au dat mana cu mari tranzactionisti. Au tranzactionat voturi fara a sta pe ganduri. Au in fata un Geoana care nu poate tine discursuri fara a avea hartii in mana.

Avem un referendum de care unii se fac ca nu stiu. Avem un Guvern care NU este supus la vot. Legea este dupa cum vor unii.

Florin Calinescu (PNL) a spus foarte clar la Realitatea, Sambata, trucajul putea fi realizat mult mai bine si ca va da de urma celor care au facut acest trucaj video si AUDIO. Cei doi candidati ar trebui sa se intilneasca de cel putin 3 ori in ultima saptamana si media este inundat de acel trucaj.
Pana cand? Pe 6 Decembrie trebuie mers la vot!

socului  •  29 noiembrie 2009, 18:59

a, si fac pariu este si d-na udrea pe-aici… am oarece ureche muzicala…

FAN_BASESCU  •  29 noiembrie 2009, 19:13

Sunt Fan Basescu si cred ca Base la atins pe acel copil. Basescu e o persoana colerica ,rapida in reactii. DAR CUM MA INVATZAT CULTURA CRESTINA STIU SIGUR CA NU A PLECAT DE ACASA SA-L LOVEASCA BE BAIAT. Acum pun in balantza si plecarea lui Geoana la Moscova , pe ascuns. Aici doar nu a plecat dupa paine si hopa sa hotarat sa vada si Moscova. Se pare ca cele 2 faze sunt considerate cele mai grave de cele 2 tabere. Daca e sa aleg nu am de ales, mai bine un presedinte coleric, nervos , cu reactii exagerate decat un TRADATOR DE TARA !!!!

tepe  •  29 noiembrie 2009, 19:15

FILMUL CU BASESCU SI BAIATUL E REGIZAT
SCENARIU EMIL BOCCCC
COSTUME ELENAAA URDAEA
REGIA SRI SPP PRR MILITIA KGB ETTTC
TOATA ROMANIA E „REGIZATA”

danutila  •  29 noiembrie 2009, 19:15

de ce nu vrea Basescu doua camere ? ca se poate vedea palma !

milici  •  29 noiembrie 2009, 19:19

@madalina scorteanu
Ce simplu era , de la descoperirea rotii nu am intalnit asa ceva, propun sa inchidem calculatoarele ca Madalina a transat dilema, o tara intreaga rasufla linistita.
Asta era lozinca de mare profunzime, cum de n-a mai gadit-o nimeni:
CINE TINE CU TARA VOTEAZA TRAIAN BASESCU!
Suna bine si BASESCU APARE, SOARELE RASARE dar parca am mai auzit-o pe undeva.
Alta:BASESCU SI POPORUL, suna totusi cunoscut.
Dar SI UNU-I GEOANA CEL MIC IAR CELALALT TRAIAN CEL SFANT?

milici  •  29 noiembrie 2009, 19:23

Tolo
Un interviu e cu atat mai reusit cu cat moderatorul lucreaza cat mai putin la el, sau deloc.
Sper ca ai lucrat la aranjarea in pagina, corectii gramaticale si nu ai coafat cele spuse de parti.

alecu  •  29 noiembrie 2009, 19:23

De ce nu scrieti nimic despre „prostanacul” chiar vreti sa votam cu el? chiar vreti sa ne intoarcem unde am fost acum citiva ani in era „ilici”? Chiar nu va dati seama de gravitatea iesirii ca presedinte a lui geoana? nici basescu nu este bun, dar in nici un caz nu pot vota cu psd – fsn.
de ce nu scrieti nimic de gogosile pe care le arunca geoana, cica el v-a hrani 80 milioane de romani!?! de unde 80? si ii v-a hrani cu mincare romaneasca, parca asta a facut si „ceasca”, nu?

ciupi  •  29 noiembrie 2009, 19:47

referitor la acel incident, marturisesc sincer ca am preferat intotdeauna sa incasez un pumn in bot decit un sut in fund. nu-l inghit pe basescu, este altfel decit vad eu un presedinte de tara, are insa fata de celalalt pretendent un mare avantaj: daca va fi ales, EL VA CONDUCE, asa cum stie si cum poate, dar in niciun caz NU VA FI CONDUS. Cum dra.cu se face ca nu avem odata si-odata posibilitatea de a alege intre doi oameni capabili, asta tine de chestiuni care nu pot fi puse in discutie decit intr-un roman-fluviu.

milici  •  29 noiembrie 2009, 19:58

@Calin file din poveste
O dezbatere cu Base pe proiecte inseamna sa asculti melodia LINISTEA CU TINO ROSSI la TROMPETA.
TRUCAJUL NU e ARGUMENTAT prin nimic dar nici nu trebuie daca asta te multumeste.
MARTORII la care faci aluzie sunt INTERESATI VIZIBIL dar ii TRADEAZA REACTIILE din FILM unde isi intorc instinctiv PRIVIRILE spre COPIL, un personaj extrem de important la MOMENTUL RESPECTIV.Uiti de REGIZORUL mitingului dar asta e NEOCOMUNIST, MOGUL, VANDUT etc.
COPILUL a fost si este FAN BASESCU, E TERORIZAT PSIHIC, EMOTIV , UITA CE A DECLARAT si nu vrea sa-si prejudicieae IDOLUL.
Asta cu TRANZACTIONAREA VOTURILOR am mai auzit-o undeva….
REFERENDUMUL ca si GUVERNUL SUNT CESTIUNI ONORABILE de mare profunzime..
Il astept pe Florin Calinescu sa faca ce a promis.Crezi ca va reusi?

Liviu Iordache  •  29 noiembrie 2009, 20:20

Expertiza este simplu de facut! Puneti alaturi lovitura lui Basescu si lovitura lui Bute de KO si veti constata ca a lui Basescu este de 2 ori mai rapida, este fulgeratoare, ca de film cu Bruce Lee! Evident, s-a umblat la film! Diferenta este uluitoare!

milici  •  29 noiembrie 2009, 20:21

@FAN_BASESCU
Base a plecat de acasa intins spre MITING, nicidecum nu-i mergea gandul la copilul care trebuia sa tipureasca ceva placut urechilor prezidentiale, aici ai ZIS-O ADANC.Deci n-a fost vorba de GANDIRE cu PREMEDITARE.
Geoana a vandut tara intai licuricilor AMERICANI (cand era ambasador si in vizita recenta), apoi a plecat la MOSCOVA, pe ASCUNS ,cu SPP-ul a mai VABDUT-O odata RUSILOR.
Bun COMERSANT, desi CRIPTOCOMUNIST, a luat de doua ori banii pe o marfa (ROMANIA) pe care nimeni NU da DOI BANI.
Banii i-a impartit cu BARONII si cu SOACRA-SA!
Vezi ca ti s-a stricat tasta liniuta la calculator altfel nu-mi explic urmatoarele formulari:la atins, ma invatzat,sa hotarat.
Basescu e COLERIC dar si RAPID in REACTII.
Traiasca INTELIGHENTIA!

mara  •  29 noiembrie 2009, 20:40

Cred ca tocmai comportamentul „nonconformist” este atu-ul lui Basescu pentru ca denota:
-inteligenta
-curaj
-personalitate puternica
-calitati de lider (parerea mea este ca in acest moment nimeni nu se ridica la nivelul lui)
– un curaj „nebunesc” avand in vedere „serparaia” care da tarcoale varfului puterii in Romania si forta de a se lupta cu ea aproape de unul singur(si cred ca in aceasta zona mai sunt multe lucruri de pus in ordine);
– firescul si spontaneitatea, capacitatea de a comunica cu masele si de a le mobiliza
Evident, nimeni nu e perfect, si odata cu trasaturile de mai sus am putut vedea si lipsa de tact si alte minusuri…
Dar pe scurt, in cazul lui Basescu -„ceea ce vezi e ceea ce ai”…

Alternativa? Un om sters, (sub)mediocru, incapabil de decizie si spontaneitate, fara viziune, las, care are insa o buna memorie (reproduce fidel speech-urile scrise de consilieri si respecta intocmai strategiile gandite de altii-vezi Cosmin Gusa), cu o eleganta prost mimata, dar care va fi un pacificator… Pe scurt, Geoana e omul care va aduce linistea… Linistea „transpartinica” de dinainte de Basescu, propice derularii mega-afacerilor cu statul…
Cred ca sloganul potrivit pentru Geoana ar fi ” Dormiti linistiti, Geoana lucreaza pentru voi!”

radu  •  29 noiembrie 2009, 20:54

Eu nu vad o problema cu cei care-l voteaza pe basescu, dar care ii recunosc limitele umane. E optiunea lor si o respect. Problema este cu cei care prefera sa creada ca filmarea e un trucaj doar pentru a-si justifica slabiciunea pentru un om cu mari carente comportamentale. In politica se practica o anumita retorica (sinceritatea e calificata ca si o gafa de cele mai multe ori).Basescu este in aceiasi oala cu iliescu, doua personaje inapte pentru functia de presedinte. Q.E.D.
Ca sfat, nu mai credeti asa orbeste in omul basescu, acceptati un adevar obiectiv (l-a lovit pe copil), sustineti-l in continuare, dar nu va mai mintiti.

disclosure am votat antonescu si voi vota geoana (si pentru simplul motiv ca inca n-au fost in situatia lui basescu si iliescu). Faza cu comunismul e o sperietoare politica, identica cu aia ca obama este socialist, limbaj folosit in campanii electorale.

numai bine la toata lumea

ciprian  •  29 noiembrie 2009, 20:59

Domnule Tolontan, cu tot respectul, parerea mea e ca publicand un interviu cu presedintele Basescu, mai precis cu candidatul Basescu in acest moment e mai mult decat nepotrivit…
Va spun asta pt ca am citit cu cateva zile in urma cum ati criticat mediatizarea prezentei lui Mircea Geoana in tribuna la Unirea Urziceni cu FC Sevilla. In acel moment mi-am zis: „uite un ziarist ce are coloana vertebrala!”.
Insa reactia d-voastra din acel moment se explica aztazi, cand publicati interviul cu celalalt candidat…Ati spune ca ambele interventii sus amintite nu sunt in avantajul nici unui candidat, ba din contra! Insa… pana una alta, nu s-a lamurit lumea in cazul d-lui Basescu: a lovit, a impins…ramane in ceata oricum…
Totusi stirea cu Basescu nu-i de domeniul sportului

Oblio  •  29 noiembrie 2009, 21:39

Dl Basescu a contactat specialisti de la ministerul justitiei si a aflat ca pentru o expertiza este nevoie de 2 lucruri: caseta originala si camera…A pierdut caseta dar camera este la El! Sau caseta….

unu anonim  •  29 noiembrie 2009, 23:23

in loc sa votez comunistul de Geoana, care ii are in spate Iliescu si restu mafiotilor mai bine votez Basescu si stiu si de ce. pentru ca vrea ceva dar ii trebe si guvernare PD. PSD-istii au inceput sa strice tot ce era bun in tara, toate privatizarile si inca mai vor. uitativa doar cum arata orasele judetele in care sunt PD-L-istii la conducere. Piatra Neamt, Brasov, Cluj…..

Comentează