Reporter: „Despre ce aţi vorbit cu Sorin Ovidiu Vântu?” / Geoană: „Despre sistemul financiar-bancar” » Reporter: „Cu un om condamnat de fals într-un dosar bancar?!” / Geoană: „Recunosc că nu-mi place Vântu. E malefic”

Mîine,  ziarul va va publica interviul pe care Mircea Geoană l-a acordat publicului Gazetei Sporturilor şi cititorilor blogului tolo.ro. Iată două pasaje din acest dialog neaşteptat şi care a trecut prin zone sensibile şi complicate pentru candidatul care susţine că „nu-mi spuneţi că sondajele mă arată favorit, votanţii vor decide asta”, dar care admite că „am început să-mi gîndesc echipa pentru Cotroceni”.

miercuri, 2 decembrie 2009, 2:59

Mîine,  ziarul va va publica interviul pe care Mircea Geoană l-a acordat publicului Gazetei Sporturilor şi cititorilor blogului tolo.ro. Iată două pasaje din acest dialog neaşteptat şi care a trecut prin zone sensibile şi complicate pentru candidatul care susţine că „nu-mi spuneţi că sondajele mă arată favorit, votanţii vor decide asta”, dar care admite că „am început să-mi gîndesc echipa pentru Cotroceni”.

– Domnule Geoană, felicitări, aseară a apărut un element surpriză! Pe Realitatea TV, Doina Cornea a declarat că susţine proiectul dumneavoastră. Ce calităţi umane găsiţi în doamna Cornea?
– În primul rînd curajul. Să fii înainte de 1989 împotriva lui Ceauşescu înseamnă foarte mult curaj. După ’89 au apărut foarte mulţi viteji. Curajul şi tăria de a spune lucrurile pe nume. Inclusiv lucruri care nu ne-au convenit nouă, cei de la PSD. Doamna Cornea a fost un ardent adversar al partidului nostru pe vremea cînd domnul Iliescu era preşedinte. Dar faptul că oameni din această zonă înţeleg că Traian Băsescu reprezintă un dezbinator şi un provocator de deziluzii nu este meritul meu. Meritul meu şi al lui Crin Antonescu este acela de a trece peste nişte falii vechi şi profunde în societate, peste un adevărat complex istoric, care datează de 20 de ani.

– OK, s-au terminat felicitările şi mi-aţi dat răspunsul care-mi ajută întrebarea următoare. Cu acelaşi curaj şi cu aceeaşi onestitate de a spune lucruri, dezvăluiţi-i doamnei Cornea ce aţi vorbit cu Sorin Ovidiu Vântu înainte de campania electorală!
– Nimic despre politică!

– Despre ce, nu despre ce nu, domnule Geoană.
– Am vorbit cu Vântu despre sistemul financiar-bancar din România, despre modul în care putem găsi resurse inclusiv pe piaţa de capital pentru a putea să capitalizăm economia românească, atît de deşertificată de lipsa de capital şi de creditare. Asta am vorbit. Şi asta am vorbit şi cu domnul Patriciu şi cu domnul Păunescu, care prin B1TV îl sprijină pe domnul Băsescu. Nu trebuie să-ţi placă cineva sau să fii fan al acestor oameni care au averi puţin cam mari pentru gustul meu pentru a le putea recunoaşte o mică competenţă.

–  Dar nu e riscant să discutaţi ca potenţial preşedinte al României despre sistemul financiar-bancar cu un om ca domnul Vântu, condamnat la doi ani la închisoare pentru fals în dosarul Băncii Internaţionale de Dezvoltare? În final, procesul s-a stopat pentru că fapta s-a prescris.
– Nu-mi place domnul Vântu. Aici sînt de acord cu domnul Băsescu. Nu-mi place Sorin Ovidiu Vântu. Mi se pare şi malefic şi puţin cam turbulent. Dar asta nu înseamnă că nu poţi să-i recunoşti o mică competenţă într-o zonă profesională unde, pînă una alta, se pare că se pricepe.

– Dar ştiaţi că e malefic cînd v-aţi întîlnit. De cîte ori v-aţi întîlnit?
– De două sau de trei ori. Dar m-am întîlnit şi cu alţi patroni de presă. Cu domnul Ringier, căruia nu i-am cerut nici o favoare faţă de Evenimentul Zilei, care are o tentă portocalie. M-am întîlnit şi cu Adrian Sârbu, pe care l-am cununat împreună cu Mihaela, şi căruia, de asemenea, nu i-am cerut nici o favoare din perspectiva trustului său, şi vedeţi cît de neutru a fost ProTV în această campanie.

– Cu domnul Vântu n-aţi discutat nimic despre Realitatea?
– Nimic.

– Dar ştiţi că partidele finanţează televiziunile cu bani publici, prin miniştri, ca să-şi asigure imagine pentru partide sau pentru oameni politici?
– Da, ştiu.

– Aceasta a fost esenţa cazului Ridzi, însă nu s-a întîmplat doar la PD-L, ci şi la PSD. Masiv în cazul guvernării Năstase.
– Practicile acestea vor înceta dacă voi ajunge preşedinte.

– Cum garantaţi?

– Prin domnul Johannis. Care e curat şi vine din afara acestor jocuri.

„Am avut un complex al lui Traian Băsescu, dar acum el e o umbră palidă”
– Aveţi emoţii pentru dezbaterea de la televiziuni de mîine?

– Nu. Sigur, puţine emoţii pentru un moment important, dar nu mai mult.

– Deci nu credeţi că Traian Băsescu e mai bun ca dumneavoastră la aceste întîlniri.
– Nu e mai bun. Am depăşit de mult timp un complex care a fost creat în 2004 după înfrîngerea de la Bucureşti. A existat, dar nu mai e. Astăzi, după cinci ani, Băsescu e umbra palidă a ceea ce a fost.

Interviul integral, cu multe momente ascunse pînă acum în campanie, în Gazeta de mîine.

Comentarii (122)Adaugă comentariu

maria  •  2 decembrie 2009, 17:38

Voi stiti ca pe la tara psd-ul le da oamenilor faina si zahar, spunandu-le ca-i din partea lor, cand de fapt sunt de la UE? A primit si bunica mea, intamplator.

Geoana e un copil nevinovat, mah! El nu vede decat ceea ce este bun la Vantu, Voiculescu, Patriciu si…..RESTUL si numai despre asta discuta. Dar de fapt, stie foarte bine, asa cum stim si noi si de aceea nu-l vom vota!

ela  •  2 decembrie 2009, 17:38

Si nastase isi amenaja vila lac……si iata unde a ajuns….

Andrei  •  2 decembrie 2009, 17:45

E clar,nu are rost sa fim ipocriti,in clipa de fata suntem obligati sa alegem intre doua rele.Eu il voi vota pe basescu pentru ca,dupa parerea mea,mi se pare mai vertebral,chiar daca in ultimul an a facut niste greseli care s-ar putea sa il coste postul de presedinte.Pe Geoana,nu pot sa il votez,pentru ca,e atat de evident ca e o marioneta si ca e condus de niste entitati ale vechiului sistem cum ar fi Iliescu,Nastase,Hrebenciuc si mai nou,de analfabeti,cum ar fi Vanghelie.As mai avea ceva de precizat,in legatura cu televiziunile mogulilor,care sunt de o nesimtire si o lasitate de nedescris,care il ataca pe Basescu neincetat si fara nici un simt al masurii,orbiti parca de dorul pe care il duc Voiculescu,Vantu,Patriciu de marile tepe care le-au dat acestei tari.Un alt lucru care as dori sa il mai spun,e faptul ca sunt dezamagit de Antonescu,care m-a uimit sa il vad ca se aliaza cu PSD.In primul tur l-am votat si mi se parea cel mai realist si sincer dintre toti,dar,m-am inselat.

Cipri  •  2 decembrie 2009, 17:54

– Cu domnul Vântu n-aţi discutat nimic despre Realitatea?
– Nimic.

Aici minte de ingheata apa , Geoana …

ciine  •  2 decembrie 2009, 17:55

asta-i spiritul democratic al pdl-istilor. Cine nu-l lauda pe zeus stergem postarea aici sau ne repezim cu violenta in dicutiile la tv sa nu apuce sa spuna nimic ceilalti.curat murdar democratie basesciana. De asta trebuie schimbat primul grobian al tarii. Mai aveti patru zile

maria  •  2 decembrie 2009, 17:55

Realist si sincer, Antonescu? Eu cred ca e cel mai parsiv pentru ca a tradat. A tradat istoria liberala si sustinatorii acestei doctrine. Si eu am crezut asta la un moment dat, dar din fericire l-am votat pe Base, asa cum am facut si-n 2004 si asa cum voi face si pe 6 dec.2009. Sincer mi-e teama de ceea ce-am putea ajunge daca am intra pe mana acestor nesatui! Cred ca deja nu mai e vorba daca-l placem sau nu pe Base, ci ca TREBUIE sa nu ne lasam vanduti de PSD & company.

arlechino  •  2 decembrie 2009, 17:56

Eu am optat pentru Antonescu. Acum cu Geoana. M-am saturat de hahaieli interminabile si politica facuta la misto. Rade lumea de noi, zau asa!

Lui Geoană îi put mogulii, nu şi susţinerea lor « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET  •  2 decembrie 2009, 18:01

[…] publică un interviu tare cu Mircea Geoană, cel puţin aşa pare potrivit fragmentului publicat de Cătălin Tolontan pe blog.Nu-mi place domnul Vântu. Aici sînt de acord cu domnul Băsescu. Nu-mi place Sorin Ovidiu Vântu. […]

Rika Venturiano  •  2 decembrie 2009, 18:01

Dupa ce ne trec alegerile, cred comnii jurnalisti care si-au mai pastrat niscaiva minte, vor trebui sa incerce sa explice cronologic neste treburi.
In anul de gratie 2009, asa pe la mijloc, cand din varii motive Realitatea TV intoarce ochii dinspre Cotroceni, ni se canta subit dou treburi:
1. ca aia au dat in bietul domn’ Basescu 5 ani non-stop (nimik mai fals, pana la jumatatea acestui an)
2. ca dl Vantu a un mare jmeker in domeniul bancar care la unul din nenumaratele procese a capatat 2 ani cu suspendare. Pb este ca din 2005 inceput, pana in 2009 la mijloc nimeni n-a tinut cont de asta prin presa, nu doar la Realitatea TV. Procesele FNI nici nu mai faceau obiectul unor stiri si nu doar la Realitatea, pe nicaieri. Pana anul asta la mijloc dl. Vantu a fost tratat nu doar de proprii angajati ca un geniu capitalist,a sa cum spunea ca vrea sa devina i ochii romanilor dupa ce declara senin ca a cumparat Realitatea TV de la dl. Prigoana cu numai 4 milione lei vechi, asa cum apare in acte. 🙂
Eu ma-ntreb cum vom explica gaurile astea din memoria jurnalistilor, gauri care se transmit boborului, gauri care pana la urma ne-au transformat pe toti in niste personaje demne de Elodia la Dan Diaconescu TV, dependente de senzatiile tari pe care le produc injuraturile si flegmele live. Nu cred ca ne va ajuta nici lustratia, nici lupta oarba cu umbra nevazuta a unui comunism mai mare si mai prezent prin absenta reprezentarii lui in mintile celor care s-au inrolat in razboiul asta 🙁

catalin  •  2 decembrie 2009, 18:05

PTR DOMNUL SOV
Cu respect va aduc la cunostinta: CIPUL CANDIDATULUI VIRTUAL ESTE VIRUSAT…A INCEPUT SA VA ATACE…NECESITA URGENT REVIZIE TEHNICA … MAINE IN DELTA
ex: interviu cu tolontan
Dar nu e riscant să discutaţi ca potenţial preşedinte al României despre sistemul financiar-bancar cu un om ca domnul Vântu, condamnat la doi ani la închisoare pentru fals în dosarul Băncii Internaţionale de Dezvoltare? În final, procesul s-a stopat pentru că fapta s-a prescris.
– Nu-mi place domnul Vântu. Aici sînt de acord cu domnul Băsescu. Nu-mi place Sorin Ovidiu Vântu. Mi se pare şi malefic şi puţin cam turbulent. Dar asta nu înseamnă că nu poţi să-i recunoşti o mică competenţă într-o zonă profesională unde, pînă una alta, se pare că se pricepe.

Cătălin Tolontan  •  2 decembrie 2009, 18:07

adrian: comparati cele doua interviuri integrale. Trimiterea din ziua precedenta a interviului cu basescu era un atac al acestuia la patriciu 🙂

etcxyz  •  2 decembrie 2009, 18:11

Vroiam doar sa-mi cer scuze ca v-am vorbit de rau, domnule Tolontan. Urmarind mai atent ce-ati publicat am observat ca reusiti sa fiti obiectiv si echidistant. Una alba/una neagra … cinstit.
Am tot dispretul pentru urmasii lui Ceausescu, pentru nerusinarea si pentru modul abil in care manipuleaza si la a un moment dat credeam ca ati trecut baricada pe partea lor. Ma bucur ca m-am inselat. Mult succes in continuare.

Mihai  •  2 decembrie 2009, 18:12

nu va e rusine mah ??
oameni 2 fete … se injura ca tampitii si apoi sunt cei mai mari prieteni!!
oribil …
vom invinge impreuna – sloganul campaniei … aku 2 saptamani „respectabilul” domn antonescu spunea k nu poate invinge impreuna cu psd-ul … de v-ar bate dumnezeu pt tot ceea c faceti!!!
rusine rusine rusine !!
JOS COMUNISMUL!

Breaking news&news alert: Geoana nu mai e complexat! | CRISTIAN PATRASCONIU  •  2 decembrie 2009, 18:19

[…] Din acelasi interviu luat de Catalin Tolontan lui Mircea Geoana: […]

montecristo  •  2 decembrie 2009, 18:32

din strainatate e destul de greu sa fii obiectiv cand informatia vine in franturi si cu intarziere. o opinie toti avem iar dupa scandalurile iscate de PNL atat cu taranistii cat si cu democratii, mi-e greu sa cred ca ceva s-a schimbat in comportamentul lor. liberalii joaca rolul hienelor la noi in tara. de departe, nu vrem un presedinte PSD-ist. oricat de „bun” si de „curat” ar fi, comunistii sunt comunisti. iar johannis, va spun drept, nu rezista pana la primavara premier. isi va da demisia foarte repede. nu poti face treaba cand in spatele tau sunt iliescu, nastase, vanghelie, vantu si acum patriciu. nu ne-a ajuns oare 3 iliescu, un nastase, de-al de vacaroiu si alti spritangii? chiar suntem atat de sadici incat sa ne impuscam iar in picior si cu geoana?

Mani  •  2 decembrie 2009, 18:35

Felicitari Tolo. Intreviuri impartiale, excelente. De ca s-a ajuns ca un ziarist sortiv sa fie cel mai credibil si impartial jurnalist din Romania??? Ceilalti nu si-au pirdut talentul. Si-au pierdut altceva… Cel putin la fel de important…
In jurul lui Tolo ar trebui sa se adune toti cei care vor sa fie impartiali, corecti si care vor binele acestei tari. Adevarata societate civila… Doamne ajuta!

andrei  •  2 decembrie 2009, 18:36

A spune LUCRURILOR pe nume, NU „a spune lucrurile pe nume”, domnule Geoana. Invatati sa vorbiti corect, daca vreti sa deveniti presedintele Romaniei. Vorbiti din ce in ce mai mult precum Vanghelie, pacatele mele! Analfabetismul in politica romaneasca este, din pacate, larg raspandit.

Dv. realizati ca ii faceti de fapt un compliment D-lui Basescu cand il numiti „provocator de deziluzii”? Ca prin comparatie, Dv. apareti ca un provocator de ILUZII? Ce e mai important, Dl. candidat Geoana, sa le creezi oamenilor ILUZIA ca nu sunteti o marioneta, ori sa le arati oamenilor ca este o DEZILUZIE sa crezi asta?

Intreb in zadar, fireste, caci ma indoiesc ca puteti citi si intelege acest mesaj…

miller andy  •  2 decembrie 2009, 18:40

Ce tare. Se pare ca Base isi baga coada peste tot , inclusiv la post-urile de pe net. Pai cati naivi dintre cei care scriu aici cred ca lumea a iesit ieri in strada din solidaritate? Pai aia „cativa prosti” de pe la Targoviste , timisoara , Cluj sau P-ta Universitatii care …..cantau ei domne’ cantece de la Revolutie si strigau „Jos Comunismul”.HAi pe bune! erau platiti de Base &CO pentru ca oamenii sunt DISPERATI. Le pleaca Ciolanu’ din farfurie si mai mult…ii paste DNA-ul, ancheta si mascarada TV( ca puscarie nu va face nimeni stati linistiti).Nici Geoana nu e usa de biserica si de furat oricum fura toti, dar parca PSD-ul ne fura mai pe ascuns nu asa pe fata ca PDL-ul.Fiecare voteaza cu cine vrea sau…nu voteaza , si o punem de o noua loviura de stat. :))

Gabri  •  2 decembrie 2009, 18:41

Discutie intre Geoana si moguli:
Geoana: – Spuneti baieti, ce doleante aveti?
S.O.V.: – Scuteste-ma si pe mine de taxe, mandatul asta, anuleaza-mi datoriile catre stat.
Patriciu: – Vinde-mi si mie Posta si CEC-ul, pe doi bani, asa ca-ntre amici.
Voiculescu: – Falimenteaza PROTV-ul si scapa-ma de dosare.
Geoana: – Bine baieti, dar cu votul, cum ramane cu votuuuuu???

chris m  •  2 decembrie 2009, 18:49

esti sigur ca cei 2 ani erau cu suspendare? aveam impresia ca erau cu executare doar ca s-a prescris (datorita prelungirii grevei magistratilor).

Cătălin Tolontan  •  2 decembrie 2009, 18:50

mani: exagerezi. exista multi, f multi ziaristi impartiali!

MADALINA  •  2 decembrie 2009, 18:50

buna intrebarea reporterului….de ce a discutat cu Vantu despre chestiuni de capitalizare a pietei romanesti? si de ce il considera Geoana pe Vantu cel mai priceput in acest domeniu?
oare de specialistii de la BNR Geoana nu a auzit? despre Dl Croitoru care este foarte renumit in domeniu, despre Dl Bagdasar care a fost la BRD si lista poate continua?
minte fara pic de rusine si cu un tupeu demn de cartierul lui Vanghelie.

Daniel  •  2 decembrie 2009, 19:01

pe cine sa votam? pe Geoana care ne minte in fata fara rusine? sau pe Basescu *********** de fata cu televiziunea si apoi spune ca nu isi aminteste?

Liviu Stanciu  •  2 decembrie 2009, 19:20

Tolo, hai sa spunem lucrurilor pe nume: Indiferent ca e vorba de Geoana, Basescu, sau Martin Luther King la Cotroceni, in Romania se va fura in continuare in stil grandios. Guvernarea Romaniei va fi in continuare apanajul unor termite 100% orientate, si 0% implicate in interesele celor multi si prosti. Nu exista politicieni „manati in lupta” de vreun imbold patriotic nobil. Toti vor sa se capatuiasca, sau sa-si traga blazoane. Restul – adica rolul lor in fruntea tarii – nu vine nici macar in plan secundar. De-aia sarbatorim penibil 42 de kilometri de autostrada in 20 de ani. Totusi, prefer sa ma fure Vantu, care macar e baiat destept, decat sa ma sfideze Udrea. Prefer sa ia CEC-ul Patriciu, decat s-o vad pe EBA parlamentar european. Marea diferenta intre Basescu si ceilalti vine din STIL. Pentru ca daca tot o sa-mi se bage cineva mana in buzunar, in continuare, sincer, prefer sa mi-o bage niste hoti mai spalati, si care sa-mi zambeasca, nu niste putori si niste curve care sa ma sfideze. Nu ma frustreaza ca nu suntem guvernati de 20 de ani cum ma frustreaza sa nu fim guvernati si reprezentati in continuare de niste terchea-berchea gen Udrea, Basescu, EBA, Ritzi. Pe langa ei, Geoana – totusi diplomat la Washington si Moscova, adica nu „de colo” – este net superior. Cel putin ca imagine. Dar daca tot e moarta purceaua in cotet (ca e moarta, indiferent cine e la guvernare), macar sa arate frumos, nu sa-mi si puta… In 20 de ani de non-guvernare nu m-am simtit mai sfidat si mai batjocorit cum m-am simtit in regimul Basescu. Personaje ca fii-sa aia mica, Udrea sau Ritzi, realmente m-am AGASAT pana aproape de turbare, si mi-a ajuns. Vreau sa ma fure alt gen de hoti ! Punct.

roach  •  2 decembrie 2009, 19:26

Felicitari pentru ambele interviuri, in primul rand.

Din pacate, dl. Geoana ne ofera potentialitati, ne indeamna sa credem lucruri care s-ar putea intampla daca… Nu vreau sa repet nume de oameni, insa dl. Geoana, daca ar fi vrut sa demonstreze ceva, trebuia sa faca curatenie in propriul partid. Daca nu a fost in stare sa curete de oameni cu mai multe sau mai putine pete un partid (mare, e drept, dar cu cateva zeci de lideri doar), cum ar putea sa curete o tara inteaga? E si motivul pentru care garantia prezentata de Domnia Sa este Dl. Johannis (nu el insusi, atentie!, cum ar fi fost normal). De ce nu el insusi? Fiindca stie ca el insusi nu a facut nimic in acest sens de cand conduce partidul. Am spus ca nu voi spune nume, dar am unul singur: ca presedinte de partid l-a lasat din brate pe Dl. Nastase in privinta imunitatii acestuia, pentru a se putea da un verdict, oricare, de catre Parchet? Cum ar putea Dansul sa faca altceva in acest caz daca ar fi Presedintele Romaniei? Domnul Nastase e bine-merci, doamna Ridzi parca nu mai are imunitate, lucru pentru care au votat proprii colegi de partid, iar Basescu n-a miscat nimic pentru a o ajuta (lucru foarte normal, de altfel).

Eu am o vorba, preluata de la americanii unde Dl. Geaoana a fost ambasador: „Better the Devil you know than the Devil you don’t”. Stiu ce voi vota.

www  •  2 decembrie 2009, 19:27

domnu tolontan la fotbal si poitica ne pricepem chiar toti?
de ce nu citim stiri sportive pe acest site

aface  •  2 decembrie 2009, 19:28

La ce „zonă ” se referea geoana prin expresia [b]într-o zonă profesională unde, pînă una alta, se pare că se pricepe.[/b]?

Adica Tolontan ii spune ca Vantu a fost condamnat pentru furt dintr-o banca si Geoana raspunde ca i-a cerit parerea [b]într-o zonă profesională unde, pînă una alta, se pare că se pricepe.[/b] ….[b]nu poţi să-i recunoşti o mică competenţă[/b]?!? :huh:

Dupa parerea mea Geoana ori nu a fost atent la intrebare ori ……… :huh:

florin  •  2 decembrie 2009, 19:34

in viata mea nu as putea vota candidatul psd-ului daca nu din alte considerente cel putin din respect pentru amaratii de inaintasi care au zgariat peretii pe la Sighet si au facut „tara nou-nascuta” a parintilor domnului Geoana. Istoria de familie a domnului Geoana e incompatibila cu respectul pe care il datorez stramosilor si cu felul cum vreau sa imi cresc copilul.

area  •  2 decembrie 2009, 19:41

Cataline, am vazut azi un filmulet interesant…
Ti-l recomand. Mie mi l-a recomandat un cetatean elvetian.

Il vezi aici:
http://plus7.arte.tv/fr/1697660,CmC=2956902,scheduleId=2927892.html

Ajuta sa ne eliberam si sa decidem in deplina cunostinta de cauza.

WickerMan  •  2 decembrie 2009, 19:53

basescu katre presa: eu nu am moguli (fratele paunescu LABE1tv) la mine toti sunt cinstitzi (videanu, berceanu, blaga, ridzi, udrea), pe mine nu m-au ajutat mogulii (hai ma dinule ca vrea Nastase sa ma bage in puscarie/oare de ce?), fratemeu n-a facut afaceri cu armament, io n-am casa (casa din mihaileanu), Romania n-a avut flota deci n-aveam ce sa distrug, etc. Un Interviu cu un om de bun-simt a facut dl. Tolontan astazi.

Bogdan Lungu  •  2 decembrie 2009, 19:54

Putin respect, atat cer…
Iata, azi, 30 noiembrie 2009, la o zi distanta de Ziua Romaniei, aflu, ma cutremur, ma exprim asupra unei realitati pe care, sincer prefer sa o refuz. Refuz sa cred ca dupa 20 de ani de la revolutie, acei 1000 de morti, martiri, nu au fost dati uitarii, nici ei si mai ales, nici motivele pentru care au iesit si sau jertfit in strada, in Timisoara, orasul care a dat un nou trend, un nou concept pentru viata, in Romania!

In decembrie ’89 avem 8 ani, am trait revolutia din plin, nu cu capul sub calorifere cum apreciau unii putzosi pe diverse site-uri, ci prezent, acolo, in centru, pe umerii parintilor, pe care si astazi ii consider incostienti, pentru curajul cu care m-au expus rafalelor de mitraliera din seara de 16 decembrie 1989 si a urmatoarelor 3 zile.

Am crezut in libertate, in libertatea de exprimare, de a discerne, bun sau rau, libertatea presei, dezvoltarea interpersonala, libertatea la educatie. Am crezut in acele valori care, observ cu mahnire, sunt incalcate fragrant astazi!

Da ma refer la presa, mass-media in general si cum sa nu, la clasa politica! La cei doi candidati la presidentie – Mircea Geoana, candidat PSD(PCR, FSN-frontul salvarii nationale, mai bine spus, frontul devalizarii nationale, partid ce a mostenit o tara fara datorii externe si care a dus-o aproape de colapsul financiar in 1998, PDSR – partid infiintat pentru a mai sterge din acuzele comuniste, fara efect, ultimul PSD, partid social democrat, partid care mosteneste abilitatiile tuturor factiunilor politice existente sub acelasi om – Ion Iliescu) si Traian Basescu, candidat cu sustinerea PDL(partid rupt din PDSR prin tradarea lui Petre Roman si a altor PDSR-isti care au debarcat odata cu acesta, sau mai tarziu. Un partid care foarte greu si-a gasit identitatea si mai ales doctrina politica, de orientare stanga sau dreapta nu poate fi vorba, centru, nici atat, e in curs de studiu).

Eu, ca inclinatie ma simt liberal, dar liberal in ceea ce ar trebui sa fie un Partid National Liberal si nu in ceea ce reprezinta astazi, partidul care ar trebui sa ma reprezinte pe mine nu ar face aliante cu un partid ce a distrus visele unei intregi omeniri. Vorbeste de ”Politica Bunului Simt” dar are nesimtirea de a-mi sfida inteligenta printr-o alianta cu un partid in care atrocitatile sunt doctrina!

Acest comment vine ca reactie a afirmarii sustinerii lui Mircea Geoana, a unui bun prieten, prieten din Timisoara, oras pe care eu l-am crezut altfel…

Putin respect, atat cer… pentru cei ce au murit pentru ca noi sa fim martorii celei mai josnice manipulari media!

Rusine celor care sunt delasatori in uitare!!!

varu de la tara  •  2 decembrie 2009, 19:57

caz concret la Fetesti: in ziua alegerilor terti imbarcati in masini marca Dacia (?!?)imparteau materiale pro PSD-Geoana si abordau varstici pt a-i conduce la sectiile de votare promitand bani in cazul in care votau Geoana. de ce varstici? pt ca acestia puteau declara ca au probleme medicale si nu-si pot axercita singuri dreptul de vot. nu am vazut cu ochii mei insa mi-a povestit o ruda de gradul I care a fost abordata. sunt convins ca nu numai cei din PSD au astfel de apucaturi insa semnalele care-i invinovatesc sunt mult mai numeroase fata de alte partide. eu l-am votat pe Base si duminica o voi face iar, chiar daca stiu ca v-a pierde, mi-e groaza insa de ceea ce se va intampla cu tarisoara asta daca revin pe prima scena personaje ca vantu sau patriciu. nu mai zic de furia si setea de razbunare cu care se vor ridica din praf hrebenciu, voiculescu, vanghelie, nastase & co. stiu ca toti sunt ahtiati dupa ciolan dar dintre 2 rele cred eu ca am ales cel mai putin rau. sunt tanar si sper sa apuc ziua cand, peste 10-15 ani, vor muri nesimtitii care au condus pana acum si poate vom avea noroc ca politicienii tineri, cu ochii pe ciolan cu siguranta, sa aiba ceva mai mult interes pt a pune tara pe picioare, sa inteleaga ca fara o infrastructura solida, fara agricultura si turism (cel putin) bine puse la punct nu avem sanse sa punem rotitele economiei in miscare. pana una alta sperante f mari nu sunt, de bine de rau am ce pune pe masa si principalul meu obiectiv in viata a devenit pregatirea copiilor pentru a-si lua zborul spre alte orizonturi. cu respect, varu de la tara!

catalin gabriel  •  2 decembrie 2009, 20:03

eu sunt in spania dar va spun sincer cum se vede de aici ,geoana ,nu are ce cauta in presidentie

Adrian  •  2 decembrie 2009, 20:13

incredibil cu Comunisti astia …… prb e la tara ca de ex toate rudele mele de la tara voteaza pt ca asa lea zis PRIMARUL …….. ma gandesc cu GROAZA sa nu iasa iliescu JR

hmmm  •  2 decembrie 2009, 20:19

care comunisti ca toti sunt…Basescu a trait facand propaganda ca si nomenclaturist…pai asta acuma isi acuza contracandidatii ca au facut ce facea el…nu mai inteleg nimica…stau acasa

ion  •  2 decembrie 2009, 20:29

sincer acum ,basescu nu mai are ce cauta la Cotroceni,din pacate l-am avut presedinte timp de 5 ani care ne-a facut de ras ……………JOS TIRANUL

elena  •  2 decembrie 2009, 20:35

Basescu e cel mai potrivit pentru a ne reprezenta tara, Geoana e manipulat de Iliescu si ne va duce pe toti din nou la comunism.Sper sa iasa Basescu,eu una ii accord votul meu

al  •  2 decembrie 2009, 21:12

vai de tara asta
asa popor,asa presedinte

costa  •  2 decembrie 2009, 21:15

Acei care tot repeta „tiranul”, ori flota, ori „ne-a facut de ris etc e clar sunt politruci cu interese imediate. Problema este ca ciolanul ori hoitul Romaniei nu este asa mare pe cite hiene deja se arata.Intr-un final(in nefericita dar probabila varianta ca Gioana cistiga), hienele se vor incaiera intre ele.Pentru cei cu relativa independenta economica este OK,va fi chiar cool sa asisti la un alt thriller.Pentru ceilalti, imi pare rau…Pentru urmatorii 5 ani (maximum) este de mare insemnatate sa ai un bun management al opozitiei.Cine va fi in opozitie acum, va fi conducatorul de miine, si poate chiar si cel present.

adrianssen  •  2 decembrie 2009, 21:18

d-le Tolontan. va citesc scrisele de cele mai multe ori cu placere insa acum nu pot sa nu observ ce mare ipocrit sunteti.
a-ti iesit acum cateva zile (dupa meciu Urziceniului) si a-ti criticat televiziunea pt pomenirea acestui individ in acea transmisie…si uite ca aici sunteti acordandu-i MAI MULT spatiu mediatic..
si va mai mirati de ce tzara aia e de pe duca?

mare ipocrit sunteti d-le tolontan!

Ciufan  •  2 decembrie 2009, 21:33

Interesant interviu. Fofilant personaj, ce de patima la cei pro sau contra.

lupa  •  2 decembrie 2009, 21:37

Cred ca esti naiva sa crezi, draga Maria, ca numai PSD da pungi electorale la tara. Eu stau in Bucuresti, si in aceasta seara un reprezentant PDL a venit la usa si mi-a dat o punga cu „cadouri electorale”. Asa ca , despre cei vorbim???

Daniel  •  2 decembrie 2009, 21:41

Domnule Tolontan, de ce publicati pe site-ul GSP.RO articole cu tenta politica?
intr-una auzim ca e bine sa depolitizam sportul in general, cand in contradictie dumneavoastra publicati asemenea interviuri care nu au nimic in comun cu sportul!
Va multumesc

rzvn  •  2 decembrie 2009, 21:51

Vaporul lui Basescu se scufunda pe 6 … O noua arca trebuie sa apara cu tot ceea ce are mai bun pt a incepe o viata mai buna…..Nu vedeti cate se intampla in lumea asta, oamenii sunt prea rai…Putini mai au optimism in ceea ce priveste conducerea tarii.

bibicu  •  2 decembrie 2009, 22:04

Geoana nu a facut decit sa recunoasca in interviul acesta ce a spus Base despre intilnirile cu bashtarii cu bani. Am votat cu Antonescu in primul tur, pt urmatoarele motive.
1 Comunistii lui geoana mi-au scos bunicii afara din casa si i-au lasat sub cerul liber in Baragan.
2 De 20 de ani familia mea se lupta sa i-a paminturile inapoi confiscate de predecosrii PSD ului.
3 am vazut ce au facut atitia ani, adica nimic,
4 regimul lui Iliescu m-a facut sa plec din tara prin fapttul ca nu ne-a creat conditii decente si oportunitati,SUA beneficiind la momnetul actual de educatia mea din Romania platita pe bani publici
Deci domnule Antonescu, m-ati dezamagit cumplit.Sunt plecat de 10 ani din tara, dar am sa merg sa votez, si nu cu Geoana , ci cu Basescu. Cel putin o sa fioe cineva care o sa le dea peste maini cind incerca sa fure

Travor  •  2 decembrie 2009, 22:46

Geoana confirma acum ce stiam multii dintre noi de mult, si anume, nu este marioneta moguliilor!!

judetul-rosu baron  •  2 decembrie 2009, 23:34

Tolo ai inebunit?Voiculescu stie ce scrii?

indianul  •  2 decembrie 2009, 23:38

Ma aflu departe de tara dar urmaresc aproape tot ce se intampla in tara………..oameni buni chiar nu vedeti ca geoana este marioneta lui iliescu??? Aceasta campanie atat de murdara cum nu a fost niciuna pana acum arata disperarea psd-ului de a lua chiolanul,dar eu cred ca romanii vor iesi masiv la vot si vor decide………..si inca ceva……..o parere…….eu cred ca in Romania nu se vor regla treburile pana cand nu va iesi presedinte un independent……..nu pot sa cred ca oamenii isi vand votul pentru o galeata,un mic sau o bere…..incredibil!!!!!!………OAMENI BUNI CAND IESITI LA VOT GANDITI-VA LA COPIII SI NEPOTII VOSTRI……..EI POT AVEA O VIATA MAI BUNA……….OFERITI-LE LOR SANSA DE A TRAI DECENT.

Andrei  •  2 decembrie 2009, 23:39

Foarte frumos! Cei de la GSP scot pur si simplu mesajele postate, daca nu le convine ceva. Rusine!

Alex  •  2 decembrie 2009, 23:42

Sunt destul de surprins de atitudinea echidistanta a domnului Tolontan – avand in vedere trustul din care face parte :(. Felicitari!
In alta ordine de idei, sper din tot sufletul ca ciuma rosie redefinita psd sa nu aiba sansa de a conduce din nou Romania! 100% presedintele Basescu nu este deloc perfect dar este un om care are COLOANA VERTEBRALA (un lucru pe care din pacate foarte putini romani arata ca il mai poseda) si care cred ca a miscat totusi lucrurile mult mai mult decat a fost posibil pana in 2004 asa ca in mod logic mi se pare ca toti romanii cu un nivel rezonabil de cultura, civilizatie si cunoastere a istoriei NU AU CUM sa voteze pentru un reprezentant al sinistrului ion iliescu – omul fara care sunt convins ca Romania ar fi fost acum la acelasi nivel cu Polonia.
Personal VOTEZ RESPONSABIL (nu din „devotament orb”) CU TRAIAN BASESCU pentru presedintia Romaniei!

Comentează