Sfertul lor malefic

Culisele discuţiei telefonice de 15 minute care a bulversat alegerile. Sau poate nu. Vom vedea

vineri, 4 decembrie 2009, 3:21

Culisele discuţiei telefonice de 15 minute care a bulversat alegerile. Sau poate nu. Vom vedea

1,4 milioane de români, conform audienţei all national, au asistat la momentul în care Sorin Ovidiu Vântu a intrat în direct la Realitatea TV. Au fost aproape 15 minute în care logica televiziunii s-a răsturnat, de vreme ce s-au uitat mai mulţi oameni decît cei care au urmărit, comparatie cu acelaşi post tv, repriza a doua a dezbaterii live dintre Băsescu şi Geoană! Publicul total al dezbaterii, pe toate statiile TV, fost de 5 milioane scrie Pagina de Media.

Într-o noapte de joi, 3 decembrie 2009, de la 11:00 la 11:15, audienţa a decontat în cifre seci ceea ce o întreagă ţară simte de 20 de ani. România e condusă, de fapt, nu de cei aleşi, ci de cei care-şi folosesc puterea economică pentru a-şi mări puterea politică dincolo de orice mandat, partid şi nume.

Interviul din Gazetă
Povestea începe miercuri, la prînz, cu un interviu pe care Mircea Geoană l-a acordat Gazetei Sporturilor. Răspunsurile candidatului deja le cunoaşteţi şi le găsiţi aici integral. Pe scurt, a spus că „nu-mi place domnul Vântu”, l-a declarat „malefic” şi a admis că s-au văzut „de două, trei ori” ca să discute despre „sistemul financiar-bancar” şi despre „cum să capitalizăm economia”. „Domnul Vântu e puţin cam turbulent”, a adăugat. Oooo, ceva mai mult turbulent, dar abia urmeaza!

Ca şi cum ar fi vrut să limpezească ceva
Dincolo de cuvinte. Ceea ce e mai greu. Am încercat să reconstitui felul în care Mircea Geoană a spus-o. Avem feţele la nici o jumătate de metru distanţă şi nu clipeşte. Între noi stă doar latul unui birou maroniu. Mitraliază cuvintele, aşa cum observă despre el Cristian Tudor Popescu. Pare decis, sincer şi pregătit să limpezească ceva ce-l rodea. În jur se face linişte, dar simt îngheţul staffului său tînăr, ci, mai degrabă, o uşurare surprinsă.

Întorc uşor coada ochiului ca să văd expresiile celor din jur. Nu arată ca martori la o gafă, ci precum nişte camarazi în faţa inevitabilului care trebuia spus, traversat, lăsat în urmă.

„Vântu malefic” apare pe net
Postez, în jur de ora 14, pasajul despre Vântu al interviului pe gsp.ro şi pe blog. Mi se pare secvenţa cea mai tare. La ora aceea, Geoană zboară spre Iaşi. Îşi începuse ziua devreme. Şedinţă cu stafful de campanie la prima oră. La 10 negociază îndelung o alianţă cu sindicatele. Apoi face o declaraţie de presă. Urmează interviul de o oră, terminat la 13:00, şi fuga la aeroport, unde se întîlneşte cu Crin Antonescu. Aterizează la Iasi.

Cursa epuizantă a unui candidat
Ajunge la Sala Sporturilor. 2.000 de oameni în tribune, cu steaguri PSD+PC, PNL şi drapelul ţării. Încheie în aplauze: „Şi vă spun, de aici, de  la Iaşi, că românii vor vota cu mintea şi cu inima”. Premoniţia unui om cu două rînduri de cearcăne.

O maşină îl duce la Hotel Romanda, unde ţine o conferinţă de presă. Se succede, iute, zborul spre Bucureşti. E frînt. Urcă treptele din clădirea Antenelor, de pe şoseaua Bucureşti – Ploieşti. E invitat la „Sinteza zilei” pe A3. Termină aproape în crucea nopţii. Şi acum se rostogolesc faptele!

Geoană urmărit de paparazii, dar SOV află
Cînd iese din sediu, maşina îi e urmărită de paparazzii de la Ziarul. „A fost jumătate noroc, jumătate insistenţă”, sună varianta jurnalistului Viorel Sima.

Maşina lui Geoană ajunge pe Kiseleff 10 şi lasă pe cineva din staff la sediul PSD, apoi se îndreaptă spre zona străzilor „cu nume de ambasade din Dorobanţi”, unde locuieşte Sorin Ovidiu Vântu.

E 12 noaptea cînd candidatul intră în casă. „Ziariştii au fost, la rîndul lor, filmaţi de oamenii lui Vântu”, spune Sima. SOV ştie aşadar că există imagini cu Geoană intrînd la el. Dacă i-a spus asta şi liderului PSD şi ce au discutat acolo, asta rămîne secretul dur al unei întîlniri care poate schimba soarta alegerilor.

Pozele apar pe net
Joi, ziua confruntării finale. După-amiază, fotografiile explodează pe Ziarul, Academia Caţavencu, Hotnews şi blogul zoso.ro. „Aflasem că există, le-am văzut şi ştiam că vor apărea”, povestesc oameni din stafful lui Băsescu. Pregătesc febril momentul de la dezbaterea directă. Echipa lui Geoană are şi ea două ore la dispoziţie pînă la începutul confruntării televizate, ca să pareze.

Încă o ştire conexată tulbură redacţiile. „Nicolae Popa, omul lui Vântu de la FNI, a fost arestat la Djakarta, în Indonezia, după 4 ani de urmărire internaţională„. „Popa a fost prietenul meu, normal că-mi pare rău”, declară Vântu pentru Hotnews.

Primul avertisment
Puţin peste 19 începe dezbaterea. Transmit mai multe televiziuni. Străzile Bucureştiului sînt pustii, în staţiile de metrou poţi să faci filme cu cai şi n-ai deranja pe nimeni.
Geoană are cîteva momente bune. Vorbeşte despre cei pe care Băsescu şi i-a îndepărtat. Rosteşte nume mari… Pleşu, Liiceanu… Băsescu îi spune că  „nu puteţi fi preşedinte pentru că sînteţi un om slab”. Geoană nu depozitează lovitura, trece ca şi cum n-ar fi existat. Nici n-o memorează.

Crăciunescu: „Lovitura lui Bute”
Şi, neanunţat de nimic, puţin înainte de pauză, se stîrneşte asaltul. Băsescu întreabă: „V-a chemat Vântu la el acasă aseară, cînd  a aflat că a fost arestat Nicolae Popa?”. Geoană arată ca şi cum Ilie Năstase, susţinătorul său din rîndul unu, i-ar fi dat un smash direct în pupitru. Recunoaşte că a fost la Vântu. Băsescu insistă. „M-a sunat pentru că apăruse într-o gazetă de sport un interviu al meu că e malefic şi turbulent  şi am vrut, ca doi oameni decenţi, să vorbim”, explică Geoană.

Siluetele suporterilor săi din Palatul Parlamentului se dau înapoi de parcă o maşină invizibilă ii stropeste cu balta de speranţe scursă în faţa lor. „E lovitura lui Bute”, şopteşte entuziasmat Ion Crăciunescu, în tabăra cealaltă. Fluturele care a dat din cătuşe la Djakarta a provocat tornada de la Bucureşti.

Geoană contraatacă. „Nu-l cunosc pe Popa. Cine e Popa?!”. Îl propagă în discurs pe soţul Elenei Udrea. E tîrziu. Se aude gongul. Şi simte corzile.

Pauza misterioasă
În pauză se întîmplă mai multe lucruri. Toate neclare. Se aude că Vântu ar vrea să intre telefonic în direct în dezbatere, dar oamenii lui îi spun că e o nebunie. PSD pune presiune pe Turcescu să-i potolească pe susţinătorii lui Băsescu, creatori de zgomot. „Turcescu nu i-a mai lăsat să dezbată activ în partea a doua” e varianta PD-L. Pentru telespectatori nu a părut aşa.

Ei l-au văzut, înainte de începerea reprizei, pe Geoană aproape livid, lîngă soţia sa, pe scaun. Surprinzător şi absolut unicat pentru el, Băsescu n-a mai exploatat subiectul Geoană – Vântu pînă la sfîrşit. „Ca tactică nu o înţeleg! Geoană era groggy, de ce n-a mai atacat Băsescu?!”, observă jurnalistul Daniel Nanu. Ce s-a petrecut în pauză?

Preşedintele face doar o referire trecătoare în peste o oră de dezbatere, timp în care Geoană se trezeşte din pumni, ca un boxer. Se termină cu jurăminte pe Biblie, cu o tulburare şi cu cîteva mari semne de întrebare.

Ursu: „Aveţi un spa acasă?”
La Realitatea începe emisiunea post dezbatere. Accentul cade pe vizita lui Geoană la Vântu. „Inexplicabilă”, „aberantă”, „anormală”, „malignă pentru imaginea lui Geoană”. Emil Boc, care nu auzise nimic, pedalează pe reaua credinţă a presei care tocmai îi eviscerase duşmanul de moarte. Tipic pentru politicianul român. Ignoranţă şi violenţă cu presa. Cu alţii, imediat vedem.

Şi intră Vântu la telefon. Spune că e prieten cu Geoană. „De patru ani”, adaugă el. Pe ecranul minţii obosite, vezi cum cad voturile lui Geoană ca la Tetris. O exagerare, poate că electoratul e mai puţin senzitiv. „A fost la mine acasă ca să se relaxeze”, zice SOV. CTP e stupefiat. Adrian Ursu are o replică de Woody Allen: „Dar ţineţi un spa acasă?!”. E patronul lui, dar nu contează.

Vântu şi politicienii
Momentul e suprarealist. Oana Stancu îl taie şi ea pe SOV. „Lăsaţi-ne să punem şi noi nişte întrebări, domnule Vântu!”. Mircea Dinescu punctează: „Mogulul ăsta e tăvălit de vreo oră la propria televiziune!”. Corect.

În faţa unui Vântu dominator şi explicit, în faţa unui Vântu pus pe mărturisiri, politicienii din platou tac mîlc, mîlc, uitaţi-vă pe realitatea.net!, în timp ce întrebările curg de la jurnalişti spre SOV.

Personajul e teribil. Nemilos, viclean, inteligent, amoral. Are personalitate şi nu poate să-şi plîngă de milă. Minte el că sînt prieteni sau minte Geoană, care a zis în interviu să s-au întîlnit de două,trei ori? „Ce nebunie a început de la noi!”, se aude în hala Gazetei. Iar politicienii se pitesc în scaune şi în fotolii la televizor de parcă Vântu are pentru fiecare o amintire. O fi întors armele şi l-a chemat pe Geoană ca să-l îngroape? Rozoganu se intreaba si el.

Axa Tîncăbeşti – Cotroceni
SOV sare cu mărturisirile direct în calendarul secret al lui Băsescu! E o invenţie, ca să deplaseze şi spre Băsescu problema de imagine a coabitării lui Geoană cu el, sau, pur şi simplu, e sincer şi atunci istoria noastră e altfel decît o ştim.

Povesteşte că „am avut o relaţie de colaborare perfectă cu Traian Băsescu” şi aminteşte o întîlnire dintr-o parcare din Tîncăbeşti, în 2004, cînd l-ar fi ajutat să devină preşedinte.

Ziariştii se reped iar. Nu doar cei invitaţi, ci şi Oana şi Adi. „Da, v-am spus. M-am întîlnit cu Băsescu de mai multe ori„. „De cînd e preşedinte?”. „Da”. CTP insistă. S-au chemat unul pe altul, SOV si Basescu, cînd au vrut  şi au avut nevoie, de multe ori, e versiunea lui Vântu. Zice că această relaţie, care poate fi şi financiară, şi de influenţă, nu neagă nici una dintre variante, s-a stricat la un moment dat, dar nu detaliază.

SOV anunţă o conferinţă de presă, imediat după turul 2. Ziariştii cer reacţii de la Băsescu. Nimic. Iarăşi. Minte Vantu sau minte Băsescu.

Ironiile lui Badea
Celelalte televiziuni preiau momentul. Întîlnirea SOV-Geoană face turul României noctambule.

Mircea Badea nu iartă deloc marea eroare a candidatului PSD+PC. Probabil că nici în cele mai pesimiste dramatizări ale sale ţara nu arăta chiar aşa: politicieni îngenuncheaţi în faţa influenţei. Tipi care, cînd îi doare puterea, nu apelează la morfină, ci se aruncă în vîltoarea unei complicităţi palpitante.

Oameni şi voturi
E al naibii de tîrziu. Luminile se sting una după cealaltă în oraş. Inclusiv casele de pariuri de pe net coboara instant cota lui Geoana, favorit clar  inainte de dezbatere. Totul se încheie mult după miezul unei nopţi în care românii au crezut că se întîlnesc cu cei care le cer voturile şi au încheiat, buimaci, cu ideea că l-au auzit la telefon pe cel la care ajung voturile.

Comentarii (381)Adaugă comentariu

Ana  •  6 decembrie 2009, 15:00

te-ai arssssss:))))))

Loredana Sinu  •  6 decembrie 2009, 15:45

???? Pe net circula rezulatele sondajelor la ora 13.00.
Cum e posibil?

http://www.catavencu.ro/primele_ezit_poll_uri-11590.html

ciprian blidaru  •  6 decembrie 2009, 15:53

Am votat. Am votat impotriva celui mai corupt partid, impotriva comunistilor vechi gen Iliescu, impotriva stangii europene homosexuale si anti traditionale si impotriva mogulilor. Si am votat pentru liberalism, individualism, personalitate, ierarhie si pentru libertatea presei.

criticul  •  6 decembrie 2009, 16:16

Mergeti la vot si votati-l pe Geoana,nu luati in seama orice diversiune securista care o face Base!!A venit vremea sa mearga intr-un concediu prelungit pe cel putin 5 ani de zile!!Oricum, prefer un,,prostanac” pesedist decat un pedelist hot,corupt si dictator care a dus tara in urma cu aproape 20 de ani,amintind 100% de Nicolae Ceausescu!!

Comunitatea Ora 14:36 Data 6 Decembrie 2009 In atentia Romaniei si in atentia Uniunii Europene (UE)  •  6 decembrie 2009, 16:27

Titlul complet: Ora 14:36 Data 6 Decembrie 2009 Proteste electorale si Petitii electorale publice in atentia competentilor jurnalisti romani,
in atentia cinstitilor parlamentari romani,
in atentia organizatiilor civice romanesti si in atentia Uniunii Europene (UE)

La Alegerile Prezidentiale 2009 din ROMANIA lui DGIPI_CIA,
in Turul I (22 Noiembrie) si in Turul II (astazi 6 Decembrie),
URIASA ECONOMIE SUBTERANA dupa 1990 din Judetul Neamt si-a trimis un URIAS COLABORATOR URIAS PRIETEN
ca Presedinte al BirouluI Electoral 2009 Judetean Neamt si
anume pe judecatorul Iulian Mitrofan de la Tribunalul Neamt.

Printre numeroasele teluri acestui protest electoral si petitie electorala publica enumeram:
– comunitatea noastra militeaza pentru adevarate alegeri electorale libere si democratice in Romania macar incepand cu anul 2010
pentru ca din 1990 si pana iata inclusiv 2009 alegerile electorale din Romania au fost dirijate,
controlate, falsificate, fraudate etc de
URIASA POLITIE SECRETA POLITICA TERORISTA DGIPI_CIA dupa 1990 din ROMANIA SI de
URIASA ECONOMIE SUBTERANA dupa 1990 din ROMANIA,
– comunitatea noastra militeaza pentru ca cinstitii judecatori din Judetul Neamt sa fie
in importanta functie democratica de PRESEDINTE al BirouluI Electoral Judetean Neamt macar incepand cu anul 2010,
– comunitatea noastra militeaza pentru ca adevaratii absolventi ai adevaratelor Facultati de Drept si
cinstitii judecatori sa fie in importantele functii democratice de JUDECATORI la Tribunalul Neamt,
– comunitatea noastra militeaza pentru CURATENIA la Tribunalul Neamt a COLABORATORILOR PRIETENILOR URIASEI ECONOMII SUBTERANE dupa 1990 din Judetul Neamt,
– comunitatea noastra militeaza pentru adevarate cadouri si adevarate bucurii de Mos Nicolae
la toti copiii din Romania macar incepand cu anul 2010
si
– alte teluri neenumerate aici din motive de spatiu.

O grupa de dovezi concrete poate fi gasita de catre jurnalisti romani si europeni (UE), cititori, comentatori cititori, viitorul Presedinte al Romaniei etc
pe InterNet prin de exemplu cuvintele cheie destepte urmatoare: Iulian Mitrofan Damuc

Citate deschise ‘Judecator trimis in fata instantei pentru favorizarea unui infractor

Judecatorul Iulian Mitrofan a fost trimis in fata instantei de judecata, acuzat ca ar fi ajutat o persoana condamnata anterior definitiv si irevocabil,

aminind, in cazul acesteia, executarea pedepsei. Condamnatul a reusit, pe baza de expertize medico-legale (ale caror concluzii ar fi fost obtinute ilicit),

sa-si amine executarea pedepsei de patru ori consecutiv, in asteptarea aparitiei unei legi de gratiere care sa-l exonereze de privarea de libertate.

Mitrofan este acuzat ca a transmis informatii in legatura cu dosarul (in raport cu care condamnatul a stiut cum sa actioneze), a dat indrumari concrete din

punct de vedere juridic (incluzind verificarea si depunerea cererii pe rolul instantei), a facut diverse interventii neprocedurale, pentru a asigura

condamnatului remiterea cu rapiditate a doua adrese, servind interesele acestuia. In urma demersurilor judecatorului, condamnatul a reusit sa evite retinerea

si incarcerarea sa in baza mandatului de executare a pedepsei. Asupra vinovatiei judecatorului se va pronunta Curtea de Apel Bacau.’

‘CSM l-a reabilitat pe magistratul acuzat de complicitate cu mafia padurilor

Procurorul nemtean, arestat in 2002, alaturi de alti patru judecatori, pentru presupuse conexiuni cu mafia retrocedarilor si defrisarilor ilegale, a fost

reabilitat, de curand, de Consiliul Superior al Magistraturii, pe baza unor note ale Parchetului National Anticoruptie. „Cruciada“ Guvernului Tariceanu

impotriva celor care se afla in spatele despaduririlor masive din timpul guvernarii PSD – proces ce a favorizat producerea inundatiilor din inima Moldovei –

risca astfel sa fie sufocata inca din fasa. Magistratul despre care existau informatii ca ar fi coordonat „caracatita“ defrisarilor ilegale de la Neamt s-a

reintors asadar in functie, recapatandu-si totodata puterile ce deroga din aceasta.

Dosarul retrocedarilor facute pe numele a peste 100 de persoane – ce nu existau in realitate – a explodat in 2002.’

‘Magistratii fusesera acuzati de fabricarea unor documente si pronuntatea de hotarari judecatoresti in favoarea unor persoane fictive. In baza acestor acte

au fost retrocedate aproximativ 1.400 de hectare de padure pe un lant muntos de la granita judetelor Neamt si Harghita. Padurile astfel retrocedate au fost

taiate.’ Citate inchise aici din motive de spatiu.

Textele integrale ale acestor dovezi concrete pot fi gasite cum am mai spus pe InterNet
prin de exemplu cuvintele cheie destepte urmatoare: Iulian Mitrofan Damuc

DATA: 6 Decembrie 2009 de Sfantul Ierarh Nicolae
EXP.: Comunitatea Ora 14:36 Data 6 Decembrie 2009 In atentia Romaniei si in atentia Uniunii Europene (UE)

Eris  •  6 decembrie 2009, 18:08

Ah, Fata Morgana, in ce camaruta PDL s-a scris comentariul tau?!?..

Nici n-am avut puterea sa citesc tot, ca mi s-a facut greata…nu de tine, ca tu ori esti manipulata, ori iti faci meseria …ci de „ideologia” partidului ridicat in slavi…Ai zice ca e totul lapte si miere in Romania, si ca urmeaza rauri si mai mari de lapte , miere, nectar si ambrozie…

Inca mai e timp sa puneti capat primitivismului, dictaturii personale si multor rele din tara asta…

Mergeti la vot!

propolis  •  6 decembrie 2009, 20:31

eu ashi vrea sa ne strangem multi oameni (zeci si sute de mii=milioane) in ardeal moldova si tara romaneasca pe 22 decembrie. sa fie un fel de flashmob mai prelung. in bucuresti sa fie la parlament la guvern si la universitate sa stam in strada sa nu facem prea mare galagie si fiecare sa aiba ceva la el o placarda sau o brasarda sau o scufie pe care sa scrie “20″. si poate sa infioara cineva. dar eu nu am twitter si nici nu cunosc multa lume, ajuta-ma tu tolo sa infaptuim aceasta fapta. i-am zis si lu bucurenci sa ma ajute, am dat copy/paste. de maine mai zic si altora

MoonMan  •  6 decembrie 2009, 20:45

Mai e o ora jumate. Toata lumea e cu ochii pe net, pe tv pe telefon. Toata aceasta stare are ceva din tensiunea meciurilor importante intrate in prelungiri. Pentru un moment ai vrea ca ai tai sa castige iar in momentul urmator vrei fluerul final cat mai repede pentru a nu intra intr-un atac de panica. Oricum ar fi la final nu vor exista penalty-uri, va exista un invins si un invingator. Jumatate de Romanie va sari in aer de fericire iar cea de a doua jumatate va plange in pumni. Din pacate jocul de azi are o miza mult mai mare decat un trofeu in vitrina, iar peste un an sau doi unora le va parea rau ca au jucat cu sufletul, nu cu mintea sau poate o sa-si reproseze ca au pus botul la blat lasand in dosul constiintei fair play-ul. Politica nu e fotbal desi uneori parca ne pasa mai mult de acesta din urma.

ciprian blidaru  •  6 decembrie 2009, 20:58

E inadmisibil ce se intampla! Se incalca legea in Romania. Antena3 prin Firea a chemat doar politicieni anti Basescu, iar Realitatea lui Tatulici – Securici ii tine isonul. Suntem in Congo. Ce rusine ordinara. Plus faptul ca au afisat niste rezultate false. INCREDIBIL!!!

Sunt disperati pt. ca Basescu recupereaza puternic, iar diaspora va face diferenta.
Votul romanilor din afara tarii va pedepsi ticalosia propagandei.

ciprian blidaru  •  6 decembrie 2009, 21:00

Hrebenciuc, e prea tarziu tată, nu mai poti face nimic.

taranu_roman  •  6 decembrie 2009, 21:52

atat iti ai scriu…candva te stimam(si stii de ce?! …pentru ca erai printre putinii care iti faceai datoria fata de propria-ti constiinta)….acum…tu te poti uita in oglinda???cand marius niculae marca 2 goluri lui graz…tu perorai despre alti doi, dintr-un alt meci…care nu isi murdareau camasile in noroiul din groapa, ci intr-un noroi mult mai lugrubru…nu-mi raspunde…n-ai ce…

corectorul  •  6 decembrie 2009, 23:34

GSP nu era un ziar de SPORT??!!!Sau la ziarele politice nu sunt locuri libere??!!!Macar in picioare!

ciprian blidaru  •  7 decembrie 2009, 3:14

Libertatea diasporei ne va mentine liberi…!

Votul lor pro Băsescu ne va salva de comunişti, moguli şi de mafia roşie.

Victorie!

m1ha1  •  7 decembrie 2009, 5:00

frumos articol. adevarat din pacate.
asta e Romania !

milan6  •  7 decembrie 2009, 9:56

ei,si acum?

cipi  •  7 decembrie 2009, 10:10

ca tot ne-am contaminat cu politica asta 🙂 domnule tolontan astept un editorial pe tema „cine nu stie sa piarda?”. sa fie asa ca in sport. nu astept sa schimbe tricourile dar macar sa dea mana barbateste si sa-si doreasca succes mai departe.

milici  •  7 decembrie 2009, 10:10

@ciprian blidariu
Prietene ai o logica imbatabila!
MOGULII i-au sustinut pe COMUNISTI care abia asteapta sa le CONFISTE AVERILE!
Asta ne e sortit sa avem parte de GURISTI IRATIONALI.
Din pacate BASE si acolitii sunt cei mai fideli EXPONENTI ai acestei categorii si vom vedea tara intr-o CRIZA profunda.Din pacate atunci ve-ti uita ca unii ca tine ne-au adus in aceasta situatie.

Eunescu  •  7 decembrie 2009, 10:35

D-le Tolontan, dupa ce ai mintit si inselat, dupa ce te-ai exclus din propria ta intimitate intelectuala, dupa ce ai sters sute de comentarii care nu il elogiau pe Geoana, iata, prostii astia de romani ti-au raspuns: l-au votat pe Traian Basescu.

robi_net  •  7 decembrie 2009, 11:02

Mersi Tolo ! Ma bucur pt tine. Am votat Basescu, dar nu pt ca imi place de el ci pentru ca nu vroiam sa ajunga Geoana. Aveam nevoie de o confirmare a suspiciunilor mele. Cine stie ce interese sunt si in spatele lui Basescu? Asta e . Se pare ca Basescu a castigat dar nu sunt foarte fericit. E raul cel mai mic. Un singur politician am cunoscut de mai aproape…este vorba despre Boc , care mi-a fost profesor. Am incredere in el pentru ca este un om bine crescut si onest. Unul din profesorii mei favoriti. Pe atunci era doar un deputat. Toamna anului cand trebuia sa alegem intre Iliescu si Vadim. Ce vremuri
Mersi si te rog sa ramai asa cum te stim

Cătălin Tolontan  •  7 decembrie 2009, 11:12

eunescu si robi_net: stimate domnule eunescu, dupa cum vezi, exista oameni care ma felicita aici pt k as fi inclinat spre basescu. Stimate robi_net, dupa cum vezi, exista oameni care ma blesteama pt k as fi facut servicii lui geoana. Am incercat sa-mi fac doar treaba, sa obtin informatii si portrete pentru public de la ambii candidati si sa fiu echilibrat in comentarii. Stiu k asta se pedepseste 🙂 PS SPECIAL PT EUNESCU: In cei 20 de ani, am dat mai multe voturi dreptei decite injuraturi imi puteti adresa 🙂

un alegator  •  7 decembrie 2009, 11:26

Domnule Tolontan v-am văzut aseară la realitatea şi nu înţelegeaţi cum poate fi făcută o numărătoare paralelă înainte de deschiderea urnelor. Mărturisesc cî nici eu nu înţeleg. poate fi cel mult o estimare paralelă. Acum altceva mă uimeşte şi anume comunicatul de la oficial BEC.
Număr de alegători prezenţi la urne 10229433
Număr voturi valabil exprimate 10095938
Număr voturi nule 133419

Unde sunt cele 76 de voturi? Să înţelegem că au fost alegători care s+au prezentat la urne să dea Bună ziua şi atât? Au plecat cu buletinul de vot acasă, l-au înghiţit?

Este un comunicat oficial ce poate fi văzut pe site-ul oficial http://www.bec2009p.ro

Geo VL  •  7 decembrie 2009, 13:43

Totul s-a terminat! Basescu este din nou presedinte! Comentariile de aici au fost in majoritate favorabile lui. Deci 5 ani s-au dus, urmeaza altii 5 ani. Eu unul mi-am notat toate aceste comentarii favorabile lui Basescu si in ciuda varstei sper sa mai traiesc timpul necesar ca dupa 4 ani, 4 ani si jumatate sa vedem cine are dreptate. Acum sigur ca daca in 5 ani Basescu nu a reusit sa ne scape de comunistii (Geoana, Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, Vanghelie s.a)si nici de „mogulii” Vantu, Patriciu sau Voiculescu, sigur ca in viitorii 5 ani Basescu ne va scapa de ei! Oare asa sa fie? Ce veti spune dragi romani daca nici dupa acesti 5 ani nu se va intampla nimic? Si daca in urmatorii 5 ani vom avea parte numai de saracie si scandaluri ce veti spune cei ce ati votat Basescu? Ce scuze veti gasi? Sa dea Dumnezeu sa ma insel eu si tara asta sa intre pe fagasul normal, dar tare ma indoiesc. Ati vrut un presedinte jucator, asta aveti. Dupa mine vinovatul principal este Curtea Constitutionala care daca ar fi intervenit la timp lamurind in spiritul democratiei prevederile Constitutiei nu s-ar fi ajuns aici. Romanii au vrut un presedinte ca Basescu care sa conduca tara asa cum stie (cum s-a vazut pana acum) si nu un premier neamt de nivel european. Toti de la PDL spun ca a invins poporul in aceste alegeri deci pe cale de consecinta tot poporul va suporta guvernarea PDL-ista.
Deci, gata! Acum totul va fi bine, vom avea locuri de munca asigurate, salariul la zi si nediminuat, pensii marite, un sistem de sanatate si de invatamant ultra performant, nimeni nu va mai fura, datoria externa va fi platita de extraterestrii, vom avea un guvern Boc ultraperformant si multe altele. Oare asa sa fie? Ramane ca viitorul sa ne dea un raspuns. Dar cei care au votat emotional ce vor face, ce vor spune, cine ii va trage la raspundere?

ducele  •  7 decembrie 2009, 13:55

Cota lui Geoana a crescut, nu a scazut. E invers proportional

milici  •  7 decembrie 2009, 19:29

Tolo e greu de spus in ce directie ai tras tu, agil si alunecos ca intotdeauna, cert ca ca esti unul din creatorii atmosferei EMO care a guvernat aceste alegeri, cu FALSE TEME, FALSE CONFLICTE si o absurda divizare a romanilor.
Ne astepta o intensificare a regimului TERORISTO-SECURIST si vom ajunge o TARA de RASUL EUROPEI.
Starea EMO+stomacul gol sunt factori perturbatori ai unor alegeri ducand la rezultate pe masura.
S-a FURAT enorm, acum putem intelege de ce CARMACIUL a preferat TARA NEGUVERNATA ca sa pastreze SFORILE ALEGERILOR.
Aproape 90$ din MITA si TURISMUL ELECTORAL apartine PDL si ca de obicei nimeni nu va fi pedepsit.
Suntem fara COMPETENTE, SOLUTII, PROIECTE vom avea CRIZA, CONFLICTE , VUGARITATE , MAHALA si HAHAIALA.
Suntem linistiti vom pune cruce COMUNISMULUI si MOGULIADEI.
Pentru asazisa DIASPORA care TRAIETE intr-un loc si CREAZA PROBLEME in alt loc, romanilor din ROMANIA , procopsindu-ne cu un COMUNISTO-SCURIST in numele lozincii JOS COMUNISMUL.Pe intelesul lor reiau un rationament EMO-ABSURD:MOGULII au sustinut COMUNISTII urmand ca acestia sa le CONFISTE AVERILE primilor, conform DOCTRINEI binecunoscute. A INTELES cineva CEVA?Te apuca rasul si plansul.
E de banuit ca alegerile din DIASPORA au fost FALSIFICATE, eu am acuzat strangerii in ipoteza, putin probabila, a corectitudinii.

kop  •  7 decembrie 2009, 21:06

Prostanacul aseara la pnl: „MA AVETI DATOR PE VIATA !”

asta va trebuia ? :)) fuckin’ idiot…

Stefan  •  7 decembrie 2009, 21:48

Domnule Tolontan, lasati-ne domnule cu politica, nu va mai afisati titlurile din blog-ul dvs pe prima pagina din gsp. Noi citim gsp pentru ca „ne pasa de sport, poate prea mult”. Dumneavoastra vad ca ati devenit jurnalist/analist politic. Va doresc succes in noua cariera, dar lasati-ne in pace cu politica, noi vrem SPORT!

roby base  •  7 decembrie 2009, 22:24

Sa traiti bine si mai bine 🙂 (Sac !)

zozozozo079  •  8 decembrie 2009, 0:30

Buna seara,ma numesc Zodila mihail radu,sunt roman ,sunt brasovean,imi este un pic rusine dar daca o sa ne intelegem ,si o sa comunicam, o sa va si argumentez de ce imi este rusine ca sunt brasovean ,fac o paranteza,nu este cu simbol matematic pentru ca am facut destule in scoala la liceul de profil mate-fizica,Andrei Saguna, pe care cu greu l-am absolvit, pe vremea aia se facea ceva, scoala,inchid; sunt multe alte motive de care sunt mandru ca sunt brasovean dar care acum nu fac parte a subiectului pe care vreau sa il propun ;pentru ca am vazut ca v-ati implicat si in partea politica ca sa zic asa ,eu neavand incredere,si citind zilnic preasa sportiva ,fiind foarte pasionat de tot ce inseamna sport=voie-buna=pace,as vrea sa trag un semnal de alarma de o importanta cel putin pentru mine enorma , pentru ca nu pot vorbi pentru romani sau doar pentru cativa avand in vedere optiunea lor politica , care a fost de ‘a pune botu la un kg de zahar,ulei sau faina la ‘tara’sau 50 sau 100 de lei la oras – de o discoteca;repet sunt apolitic , am votat o primavara cu crini, pentru speranta cea care a ramas si fara de care nu as putea exista ca ego si as face parte din pleava .mi-as dori sa primesc un raspuns , adica asat insemnand ca …a citit cineva acest mail csris de un om care a jucat sah cu dieter ,cu petrica , cu barbone si cu alte legende din parc de la somesu, si care a facut parte din echipele de fotbal, volei si baschet ale clasei si ale colegiului!!!!!! imi cer scuze astept un semn…

felix  •  8 decembrie 2009, 0:54

inca 5 ani sa traiti bine!

  Cătălin Tolontan – ziaristul care a numit preşedintele — hyperliteratura  •  8 decembrie 2009, 10:59

[…] Tolontan radiografiază prezenţa “întîlnirii malefice” în ultima dezbatere electorală: link. […]

Alin  •  8 decembrie 2009, 20:24

Sa ma lase toti in pace ca-s scarbit. Ui ce face un PDL ist de frunte. Boc a tot primis si s-a batut cu caramida in piept ca face autostrada si a dat-o in bara.

A vorbit apoi ca face centura la Gherla a lovit-o de gard.

Acum a tot promis ca de “natale” avem centura Valcele Apahida, centura clujului, A inaugurat simbata 5,5 km din 20, dar surpriza … a crapat

Ui aici scrie ca si asta a fost inchisa ca cea de la Gherla.
http://www.stiridecluj.ro/centura-din–apahida-a-fost-inchisa

Comentează