Sfertul lor malefic

Culisele discuţiei telefonice de 15 minute care a bulversat alegerile. Sau poate nu. Vom vedea

vineri, 4 decembrie 2009, 3:21

Culisele discuţiei telefonice de 15 minute care a bulversat alegerile. Sau poate nu. Vom vedea

1,4 milioane de români, conform audienţei all national, au asistat la momentul în care Sorin Ovidiu Vântu a intrat în direct la Realitatea TV. Au fost aproape 15 minute în care logica televiziunii s-a răsturnat, de vreme ce s-au uitat mai mulţi oameni decît cei care au urmărit, comparatie cu acelaşi post tv, repriza a doua a dezbaterii live dintre Băsescu şi Geoană! Publicul total al dezbaterii, pe toate statiile TV, fost de 5 milioane scrie Pagina de Media.

Într-o noapte de joi, 3 decembrie 2009, de la 11:00 la 11:15, audienţa a decontat în cifre seci ceea ce o întreagă ţară simte de 20 de ani. România e condusă, de fapt, nu de cei aleşi, ci de cei care-şi folosesc puterea economică pentru a-şi mări puterea politică dincolo de orice mandat, partid şi nume.

Interviul din Gazetă
Povestea începe miercuri, la prînz, cu un interviu pe care Mircea Geoană l-a acordat Gazetei Sporturilor. Răspunsurile candidatului deja le cunoaşteţi şi le găsiţi aici integral. Pe scurt, a spus că „nu-mi place domnul Vântu”, l-a declarat „malefic” şi a admis că s-au văzut „de două, trei ori” ca să discute despre „sistemul financiar-bancar” şi despre „cum să capitalizăm economia”. „Domnul Vântu e puţin cam turbulent”, a adăugat. Oooo, ceva mai mult turbulent, dar abia urmeaza!

Ca şi cum ar fi vrut să limpezească ceva
Dincolo de cuvinte. Ceea ce e mai greu. Am încercat să reconstitui felul în care Mircea Geoană a spus-o. Avem feţele la nici o jumătate de metru distanţă şi nu clipeşte. Între noi stă doar latul unui birou maroniu. Mitraliază cuvintele, aşa cum observă despre el Cristian Tudor Popescu. Pare decis, sincer şi pregătit să limpezească ceva ce-l rodea. În jur se face linişte, dar simt îngheţul staffului său tînăr, ci, mai degrabă, o uşurare surprinsă.

Întorc uşor coada ochiului ca să văd expresiile celor din jur. Nu arată ca martori la o gafă, ci precum nişte camarazi în faţa inevitabilului care trebuia spus, traversat, lăsat în urmă.

„Vântu malefic” apare pe net
Postez, în jur de ora 14, pasajul despre Vântu al interviului pe gsp.ro şi pe blog. Mi se pare secvenţa cea mai tare. La ora aceea, Geoană zboară spre Iaşi. Îşi începuse ziua devreme. Şedinţă cu stafful de campanie la prima oră. La 10 negociază îndelung o alianţă cu sindicatele. Apoi face o declaraţie de presă. Urmează interviul de o oră, terminat la 13:00, şi fuga la aeroport, unde se întîlneşte cu Crin Antonescu. Aterizează la Iasi.

Cursa epuizantă a unui candidat
Ajunge la Sala Sporturilor. 2.000 de oameni în tribune, cu steaguri PSD+PC, PNL şi drapelul ţării. Încheie în aplauze: „Şi vă spun, de aici, de  la Iaşi, că românii vor vota cu mintea şi cu inima”. Premoniţia unui om cu două rînduri de cearcăne.

O maşină îl duce la Hotel Romanda, unde ţine o conferinţă de presă. Se succede, iute, zborul spre Bucureşti. E frînt. Urcă treptele din clădirea Antenelor, de pe şoseaua Bucureşti – Ploieşti. E invitat la „Sinteza zilei” pe A3. Termină aproape în crucea nopţii. Şi acum se rostogolesc faptele!

Geoană urmărit de paparazii, dar SOV află
Cînd iese din sediu, maşina îi e urmărită de paparazzii de la Ziarul. „A fost jumătate noroc, jumătate insistenţă”, sună varianta jurnalistului Viorel Sima.

Maşina lui Geoană ajunge pe Kiseleff 10 şi lasă pe cineva din staff la sediul PSD, apoi se îndreaptă spre zona străzilor „cu nume de ambasade din Dorobanţi”, unde locuieşte Sorin Ovidiu Vântu.

E 12 noaptea cînd candidatul intră în casă. „Ziariştii au fost, la rîndul lor, filmaţi de oamenii lui Vântu”, spune Sima. SOV ştie aşadar că există imagini cu Geoană intrînd la el. Dacă i-a spus asta şi liderului PSD şi ce au discutat acolo, asta rămîne secretul dur al unei întîlniri care poate schimba soarta alegerilor.

Pozele apar pe net
Joi, ziua confruntării finale. După-amiază, fotografiile explodează pe Ziarul, Academia Caţavencu, Hotnews şi blogul zoso.ro. „Aflasem că există, le-am văzut şi ştiam că vor apărea”, povestesc oameni din stafful lui Băsescu. Pregătesc febril momentul de la dezbaterea directă. Echipa lui Geoană are şi ea două ore la dispoziţie pînă la începutul confruntării televizate, ca să pareze.

Încă o ştire conexată tulbură redacţiile. „Nicolae Popa, omul lui Vântu de la FNI, a fost arestat la Djakarta, în Indonezia, după 4 ani de urmărire internaţională„. „Popa a fost prietenul meu, normal că-mi pare rău”, declară Vântu pentru Hotnews.

Primul avertisment
Puţin peste 19 începe dezbaterea. Transmit mai multe televiziuni. Străzile Bucureştiului sînt pustii, în staţiile de metrou poţi să faci filme cu cai şi n-ai deranja pe nimeni.
Geoană are cîteva momente bune. Vorbeşte despre cei pe care Băsescu şi i-a îndepărtat. Rosteşte nume mari… Pleşu, Liiceanu… Băsescu îi spune că  „nu puteţi fi preşedinte pentru că sînteţi un om slab”. Geoană nu depozitează lovitura, trece ca şi cum n-ar fi existat. Nici n-o memorează.

Crăciunescu: „Lovitura lui Bute”
Şi, neanunţat de nimic, puţin înainte de pauză, se stîrneşte asaltul. Băsescu întreabă: „V-a chemat Vântu la el acasă aseară, cînd  a aflat că a fost arestat Nicolae Popa?”. Geoană arată ca şi cum Ilie Năstase, susţinătorul său din rîndul unu, i-ar fi dat un smash direct în pupitru. Recunoaşte că a fost la Vântu. Băsescu insistă. „M-a sunat pentru că apăruse într-o gazetă de sport un interviu al meu că e malefic şi turbulent  şi am vrut, ca doi oameni decenţi, să vorbim”, explică Geoană.

Siluetele suporterilor săi din Palatul Parlamentului se dau înapoi de parcă o maşină invizibilă ii stropeste cu balta de speranţe scursă în faţa lor. „E lovitura lui Bute”, şopteşte entuziasmat Ion Crăciunescu, în tabăra cealaltă. Fluturele care a dat din cătuşe la Djakarta a provocat tornada de la Bucureşti.

Geoană contraatacă. „Nu-l cunosc pe Popa. Cine e Popa?!”. Îl propagă în discurs pe soţul Elenei Udrea. E tîrziu. Se aude gongul. Şi simte corzile.

Pauza misterioasă
În pauză se întîmplă mai multe lucruri. Toate neclare. Se aude că Vântu ar vrea să intre telefonic în direct în dezbatere, dar oamenii lui îi spun că e o nebunie. PSD pune presiune pe Turcescu să-i potolească pe susţinătorii lui Băsescu, creatori de zgomot. „Turcescu nu i-a mai lăsat să dezbată activ în partea a doua” e varianta PD-L. Pentru telespectatori nu a părut aşa.

Ei l-au văzut, înainte de începerea reprizei, pe Geoană aproape livid, lîngă soţia sa, pe scaun. Surprinzător şi absolut unicat pentru el, Băsescu n-a mai exploatat subiectul Geoană – Vântu pînă la sfîrşit. „Ca tactică nu o înţeleg! Geoană era groggy, de ce n-a mai atacat Băsescu?!”, observă jurnalistul Daniel Nanu. Ce s-a petrecut în pauză?

Preşedintele face doar o referire trecătoare în peste o oră de dezbatere, timp în care Geoană se trezeşte din pumni, ca un boxer. Se termină cu jurăminte pe Biblie, cu o tulburare şi cu cîteva mari semne de întrebare.

Ursu: „Aveţi un spa acasă?”
La Realitatea începe emisiunea post dezbatere. Accentul cade pe vizita lui Geoană la Vântu. „Inexplicabilă”, „aberantă”, „anormală”, „malignă pentru imaginea lui Geoană”. Emil Boc, care nu auzise nimic, pedalează pe reaua credinţă a presei care tocmai îi eviscerase duşmanul de moarte. Tipic pentru politicianul român. Ignoranţă şi violenţă cu presa. Cu alţii, imediat vedem.

Şi intră Vântu la telefon. Spune că e prieten cu Geoană. „De patru ani”, adaugă el. Pe ecranul minţii obosite, vezi cum cad voturile lui Geoană ca la Tetris. O exagerare, poate că electoratul e mai puţin senzitiv. „A fost la mine acasă ca să se relaxeze”, zice SOV. CTP e stupefiat. Adrian Ursu are o replică de Woody Allen: „Dar ţineţi un spa acasă?!”. E patronul lui, dar nu contează.

Vântu şi politicienii
Momentul e suprarealist. Oana Stancu îl taie şi ea pe SOV. „Lăsaţi-ne să punem şi noi nişte întrebări, domnule Vântu!”. Mircea Dinescu punctează: „Mogulul ăsta e tăvălit de vreo oră la propria televiziune!”. Corect.

În faţa unui Vântu dominator şi explicit, în faţa unui Vântu pus pe mărturisiri, politicienii din platou tac mîlc, mîlc, uitaţi-vă pe realitatea.net!, în timp ce întrebările curg de la jurnalişti spre SOV.

Personajul e teribil. Nemilos, viclean, inteligent, amoral. Are personalitate şi nu poate să-şi plîngă de milă. Minte el că sînt prieteni sau minte Geoană, care a zis în interviu să s-au întîlnit de două,trei ori? „Ce nebunie a început de la noi!”, se aude în hala Gazetei. Iar politicienii se pitesc în scaune şi în fotolii la televizor de parcă Vântu are pentru fiecare o amintire. O fi întors armele şi l-a chemat pe Geoană ca să-l îngroape? Rozoganu se intreaba si el.

Axa Tîncăbeşti – Cotroceni
SOV sare cu mărturisirile direct în calendarul secret al lui Băsescu! E o invenţie, ca să deplaseze şi spre Băsescu problema de imagine a coabitării lui Geoană cu el, sau, pur şi simplu, e sincer şi atunci istoria noastră e altfel decît o ştim.

Povesteşte că „am avut o relaţie de colaborare perfectă cu Traian Băsescu” şi aminteşte o întîlnire dintr-o parcare din Tîncăbeşti, în 2004, cînd l-ar fi ajutat să devină preşedinte.

Ziariştii se reped iar. Nu doar cei invitaţi, ci şi Oana şi Adi. „Da, v-am spus. M-am întîlnit cu Băsescu de mai multe ori„. „De cînd e preşedinte?”. „Da”. CTP insistă. S-au chemat unul pe altul, SOV si Basescu, cînd au vrut  şi au avut nevoie, de multe ori, e versiunea lui Vântu. Zice că această relaţie, care poate fi şi financiară, şi de influenţă, nu neagă nici una dintre variante, s-a stricat la un moment dat, dar nu detaliază.

SOV anunţă o conferinţă de presă, imediat după turul 2. Ziariştii cer reacţii de la Băsescu. Nimic. Iarăşi. Minte Vantu sau minte Băsescu.

Ironiile lui Badea
Celelalte televiziuni preiau momentul. Întîlnirea SOV-Geoană face turul României noctambule.

Mircea Badea nu iartă deloc marea eroare a candidatului PSD+PC. Probabil că nici în cele mai pesimiste dramatizări ale sale ţara nu arăta chiar aşa: politicieni îngenuncheaţi în faţa influenţei. Tipi care, cînd îi doare puterea, nu apelează la morfină, ci se aruncă în vîltoarea unei complicităţi palpitante.

Oameni şi voturi
E al naibii de tîrziu. Luminile se sting una după cealaltă în oraş. Inclusiv casele de pariuri de pe net coboara instant cota lui Geoana, favorit clar  inainte de dezbatere. Totul se încheie mult după miezul unei nopţi în care românii au crezut că se întîlnesc cu cei care le cer voturile şi au încheiat, buimaci, cu ideea că l-au auzit la telefon pe cel la care ajung voturile.

Comentarii (381)Adaugă comentariu

ufi  •  4 decembrie 2009, 19:18

pai si dak s a dus care e pb?si base s a vazut in parcare cu vantu … eu zic ca toata tara a vazut aseara de fapt cum e base..la faza cu juratul…

moro  •  4 decembrie 2009, 19:23

Cine zice ca pe Basescu l-a facut Vantu sau RTV presedinte, se insala. Basescu juca impotriva lui Nastase, era culmea sa piarda.
Vantu incearca sa fie el presedintele din umbra, de aceea are nevoie de un om slab ca Geoana. O fi avand omul un fix, sa fie el presedinte, ca sa compenseze alte frustrari. Nu banii conteaza, are destui.
Eu votez cu Basescu.

aditm  •  4 decembrie 2009, 19:24

Psd e disperat… impart prin intersectii plase in Timisoara. Si Antena e disperata, uitati-va la stiri

cata  •  4 decembrie 2009, 19:24

Omul asta ar trebui sa fie la puscarie, este Madoff al nostru; a inceput cu Bancorex, a continuat cu FNI apoi cu BID, numai excrocherii prin care a extorcat banii si economiile altora. Un asemenea personaj si altii ca el reprezinta partea urat mirositoare a capitalismului. Patriciu este si el un astfel de personaj nuantat spre bisnismen. A avut „puterea economica” dupa revolutie sa cumpere Rompetrol, a treia rafinarie din Europa. Noi ceilalti abia daca stransesem bani de o Dacie(cei norocosi). O sa spuneti ca nu conteaza miile de matrapazlacuri facute de oamenii politici si apropiatii lor din 89 incoace, dar ganditi-va cand mergeti in spital, sau pe strada, la scoala daca va place ce vedeti si cate s-ar fi putut face cu aceste transe FNI.

Piticu21  •  4 decembrie 2009, 19:30

Tolo modifica linkul cu http://webtv.realitatea.net/tu-decizi/sorin-ovidiu-vintu-in-2004-m-am-intalnit-cu-basescu-intr-o-parcare-din-tancabesti

Vintu se scrie cu î nu cu â 😛

Multzam fain

Adrian  •  4 decembrie 2009, 19:30

@Cristian……..nici nu are rost sa pomenseti de Badea ……… el nu e jurnalist ai zis ff bien e platit sa abereze.. IDEEA E ca Tolo spune realitatea care e chiar asa : Base nu promite face ce poate ( cu mici mizeri ^^)……….Geoana e doar de fatada alti sunt lideri PSD-ului cum bine lea zis MOGULI search pe DEX ON LINE cine nu cunoaste intelesul 😛 …… VOT BASE 😀

PROBLEMA E IN PROVINCIE UNDE OAMENII NU INTELEG CE AR TREBUI SA INTELEAGA SI VOTEAZA CU CINE LE ZICE PRIMARUL DEOARCE AU MICI CASTIGURI SAU CHAIR SUNT PLATITI CU 1 MIL MAX 2 MIL SA VOTEZE CU geoana …….. ASTA E REALITATEA SI SPER SA NU IASA geoana …..GO LA VOT 😀

catalin  •  4 decembrie 2009, 19:31

Basescu este: un luptator uneori fara scrupule, un petrearet, de multe ori, un experimentat in ale politicii, un scandalagiu de multe ori, un tiran uneori, un om cu multe scapari comportamentale. Chestiile astea sunt certe pentru toata lumea.
Ce este Geoana? un om foarte usor manevrabil, un om extrem de slab pregatit si asta chiar si cand stia de mult timp ce tb sa pregateasca, un om caruia oricine ii poate gasi punctul slab si, deci un om care nu va putea sa stranga in jurul lui, pe nimeni.
Concluzie: Prefer sa aleg pe Basescu despre care stiu exact care sunt riscurile, decat pe Geoana despre care nu stiu decat ca este cel mai slab oponent de pana acum. E jenanta diferenta.

emg  •  4 decembrie 2009, 19:31

ce alegi intre un nebun si o marioneta? greu raspuns… va spun sincer ca nu voiam sa votez pt ca mi se parea ca niciunl dintre candidati nu merita votul meu, dar sunt din ce in ce mai tentaz sa-l votez pe basescu dupa desfasurarea ultimelor zile

dydy2010  •  4 decembrie 2009, 19:31

tolo,asta e ziar de sport nu cimpul de campanie al lui basescu,asa ca lasa-ne.a am uitat ca esti si tu pdlist.

112  •  4 decembrie 2009, 19:32

Intre un „prostanac” si un „nebun”, il prefer pe primul; macar ramane uman!

Adrian  •  4 decembrie 2009, 19:36

am uitat sal felicit pe TOLO……….. inca odata ai dovedit ca esti 1 MARE Jurnalist si inainte de taote cu OM si nu ca la REALITATEA TV ANTENA 1 .2 .3 ETC ….. FELICITARI si doamne ajuta poate va treziti si facem ceva si cu becali ……..

hoinar  •  4 decembrie 2009, 19:37

Oare nu a mai observat nimeni, dar Geoana se chinuia din rasputeri sa se stapaneasca la episodul „juramantul”. Prima data, la intrebarea lui Turcescu a avut o clipa de gandire (sa zic ca da? sa zic ca nu?), insa cred ca si-a dat seama imediat ca e o intrebare capcana si nici nu cred ca putea intui cum va continua Turcescu. Insa momentul greu a fost cel in care i-a invitat pe ambii candidati sa deschida cadourile. Lui Geoana ii tremurau mainile cand a vazut Biblia. Daca priviti cu atentie filmul acelor momente se poate observa acest lucru.

Momentul decisiv, si eu cred ca a avut o incarcatura aproape la fel de importanta cu cel al recunoasterii ca l-a vizitat pe SOV la 12 noaptea acasa, a fost cel in care Turcescu le-a cerut sa jure cu mana pe Biblie ceea ce declarasera adineaori. Se poate vedea cum Geoana pune mana pe Biblie, apoi o ridica, iar o pune si tot asa? Ii era frica sa minta? Oare Geoana e credincios? Oare intr-adevar nu a mintit cand a jurat, insa de ce nu mai avea nici un pic de calm in comportament? Daca stia ca nu minte cand a jurat de ce era asa de stresat exact in acel moment?

Nu vreau sa speculez ce a simtit Geoana in acele momente, dar toata incordarea, toata lipsa de stapanire de care daduse cat de cat pana atunci dovada, tot tremuratul acela nervos de cand a desfacut cadoul lui Turcescu si pana a terminat de jurat, ridicarea periodica a mainii de pe Biblie in timpul juramantului (ca si cum daca nu o atinge tot timpul si jura mincinos teama de fapta in sine e mai mica – o fi o justitie Divina mai blanda in acest caz?) ma fac tot mai mult sa cred, vazand acum la rece filmul de aseara, ca Geoana a mintit in fata tuturor, jurand pe Biblie, si nici macar nu a stiut sa se ascunda.

decaraiman  •  4 decembrie 2009, 19:37

sa va fie rusine domnule tolontan daca partipriurile din sport vi le inteleg nu pot intelege amestecul dumneavoastra in politica sau e de inteles in masura in care (desi nu cred) v-a impus mogulul voiculescu. multa rusine domnule mai a;es pentru modul in care o face-ti. forzza BASESCU MERGEM LA VOT SI II ACORDAM INCREDEREA LUI BASESCU UN OM INDEPENDENT NU UNUI OM SUPUS DIN DREAPTA MOGULILOR SI IN STANGA LUI ILIESCU SI FOSTEI SECURITATI

Doctorul  •  4 decembrie 2009, 19:43

Tolo,

Ce zici de asta?

„Geoana a spus ca e prieten cu Vantu. Vantu a zis ca e prieten cu Geoana. Daca Geoana castiga, ne va bate Vantu … prin buzunare. Nu dormi linistit… voteaza Basescu”

Am raspuns: Mesaj de la Vantu: Cica muta-ti gandu’!

Peace,
Doc

delatisa  •  4 decembrie 2009, 19:43

ceea ce ma imtresionat a fost atitudinea lui domnului Vantu. A fost absolut imperial si este cu o clasa peste Patriciu sau voiculescu. Are taria de a avea un trust in care sunt o multitudine de pareri. Aceasta imi intareste convingerea ca politicienii sunt exact ca jucatorii de fotbal care apar pe sticla dar adevaratele parghii sunt in culise la oamanii care cu adevarat conteaza asa ca ceea ce votam este doar o joaca a oamenilor mari.distributiile se schimba da scena si mai ales Regizorii sunt tot timpul aceasi.

antiprostie  •  4 decembrie 2009, 19:43

Yeap.
Tovarasul Geoana ne indruma sa votam cu mintea.
O s-o facem… chiar daca nu o sa-i pice bine.

Apropos, cand cu probusirea FNI-ului, cine era la putere?
Si cine si-au retras banii in ajunul prabusii?

Nu cumva tovarasii de la PSD?

Yeap…

K Dash  •  4 decembrie 2009, 19:44

Concluzia e urmatoarea : Ambii candidati nu sunt curati ca lacrima ,oameni „suspecti” au fost si vor mai fi alaturi de Politicieni importanti.Important este insa ce va urma dupa aceste alegeri , iar eu consider ca lucrurile s-ar calma mai mult daca Geoana ar castiga.Greseala lui Basescu este mult mai grava , s-a izolat foarte mult pe plan Politic , bazandu-se pe o tema care deja incepe sa devina cam saturata(lupta cu mogulii) , chiar sunt curios cum va fi el capabil sa aiba un Prim-Ministru de la PDL , o majoritate buna in Parlament , mai ales in contextul celei mai mari Crize Economice.

maigret  •  4 decembrie 2009, 19:45

Auzi,tolo,DE UNDE NAIBA STIA baSECU cu cine si cand s-a intalnit Geoana?ASTA ar trebui sa se intrebe ROMANII…

malasuerte  •  4 decembrie 2009, 19:45

casele de pariuri dau trendul 😆

anti_turnator  •  4 decembrie 2009, 19:47

Felicitari Cataline. Daca nu primesti titlul de ziaristul anului la 10 pentru Romania, inseamna ca acest premiu exista degeaba!

Vlad  •  4 decembrie 2009, 19:47

Mi groaza cand vad oameni tineri, care posteaza pe aici, cum merg pe mana lui Geoana…
Prefer nebunul, badaranul, analfabetul si daca vreti voi batausul…Stim ce poate, mai rau ca acum nu prea are cum sa ne fie cu el…

Turul 2: Mircea Geoană vs Traian Băsescu – Page 29 – Craiova Forum  •  4 decembrie 2009, 19:48

[…] articol excelent https://www.tolo.ro/2009/12/04/sfertul-lor-malefic/ Nu stiu daca vom sti ce s-a intamplat in ziua de 3 decembrie, dar am impresia ca s-a hotarat cine […]

Mogulul  •  4 decembrie 2009, 19:50

Toata lumea e condusa de moguli. Conducatorii sunt pusi acolo ca sa le apere interesele; culmea, alesi democratic. La americani e obligatoriu pentru candidati sa participe la congresul AIPAC care se intampla sa se desfasoare cu putin timp inainte de alegeri. Basescu nu e suparat pe moguli ci disperat de faptul ca mogulii s-au saturat de el.

Bogdan  •  4 decembrie 2009, 19:51

Ori ce s-ar intampla eu nu voi vota niciodata PSD. Nu am uitat cum a facut „liniste” Iliescu cu minerii lui cu tot. Cautati filmulete pe youtube in caz ca ati uitat…

VASILE  •  4 decembrie 2009, 19:54

citind cele 160 comentarii ale acestui articol imi vine in gand urmatoarea ideie:inainte de a vota,privitiva intr-o oglinda si ceeace vedeti aceea sa votati,[semanati cu gioana sau cu basescu][ LA ASA POPOR ASA CONDUCATOR veti avea]

milici  •  4 decembrie 2009, 19:56

Ce bine isi mobilizeaza Carmaciul si PDL fanii cand e vorba de iesit pe net, la injurat adversar, diversiuni si la scandal in strada.
Cand trebuia sa faca ceva bun (sa guverneze sa lupte in mod real cu coruptia, reforme etc) nu s-a mobilizat nimeni.
Din pacate castigatul alegerilor pe Net e depasit nu mai functioneaza.
Ce-ar fi sa mai si cujetati cam cum a fost condusa tara in ani lui Base.
Suntem de rasul Europei , oriunde un astfel de gogoman era rejectat imediat de populatie.

ion  •  4 decembrie 2009, 20:10

Se pare ca totul e o petarda, acest domn Nicolae Popa, urmarit prin interpol, nu a fost arestat. Cred ca o o super-manevra orchestrata prin intermediul procuraturii dar cred ca este o imensa MINCIUNA

Si culmea e ca a muscat toata presa!!

ibsen  •  4 decembrie 2009, 20:13

degeaba speri „sfertul lor malefic” nu va schimba nimic. Si nici toate agitatiile tale. Subiectul admiratiei tale va lua teapa.

Geo VL  •  4 decembrie 2009, 20:15

Citind toate aceste comentarii pentru mine se desprinde o singura concluzie: esti malefic „domnule” Tolontan! Ti-o spune un om care ti-a urmarit „evolutia” de mult timp. Pana nu de mult erai pro Basescu pe fata si fara echivoc de un timp insa, ai devenit „incert”. Ai vazut ce s-a intamplat dupa interviul tau cu Geoana? Esti multumit? Esti fericit? Iti place cum arata Romania in ultimii 5 ani? 5 ANI! „domnule” Tolontan. Pentru unii ca mine 5 ani e mult. E posibil ca in urma „demersurilor” tale Basescu (si nu numai) sa iasa din nou presedinte si sa vezi atunci trai pentru inca 5 ani pe acest biet popor. Iti vei freca mainile de bucurie? Vei fi fericit? Ti-am mai scris de cateva ori in care te intrebam acelasi lucru, nu numai ca nu ai raspuns (oare te simti cu musca pe caciula?)ori ai sters comentariile mele. Ceea ce era de demonstrat! In rest iti doresc sanatate.

Bodorin Romica  •  4 decembrie 2009, 20:25

Din dezbatere mai lipsea cetateanul turmentat sa spuna „Eu cu cine votez” Caragiale.. stia el ce stia.. Se pare ca iarna nu i ca vara. Iarna e mai puternic Vantu..

Mirela  •  4 decembrie 2009, 20:27

Domnilor, luati aminte la urmatorul proverb romanesc: decat cu un prost la castig (n.m.- Geoana), mai bine cu un destept (n.m.- Basescu), la paguba. Asta nu inseamna ca Basescu ne duce la paguba, insa cu siguranta prostul ne va face mai mult rau datorita nestiintei lui, lucru care a fost evident la confruntarea de aseara.

adrians  •  4 decembrie 2009, 20:31

Cataline,o intrebare f.serioasa si ti-am fi recunoscatori daca ne-ai putea da un raspuns,este drept extrem de riscant : sti ca Mircea Geoana este francmason ?

Dan Patrascu  •  4 decembrie 2009, 20:35

Dle Tolontan,
Mie mi se pare ca ati facut o analiza geniala. Felicitari.

adrians  •  4 decembrie 2009, 20:36

Dle Geo VL,concluzia dvs.ca Dl.Tolontan a reusit sa deturneze voturile romanilor in favoarea actualului presedinte este o insulta la adresa inteligentei romanilor,a capacitatilor lor de a intelege evolutia fenomenului politic romanesc in ultimi 20 de ani.Dvs.chiar refuzati sa credeti ca am evoluat in acesti ultimi 20 de ani,chiar credeti ca memoria ns.este atit de scurta ? Nu am uitat ultimi 5 ani,dar tot atit de bine nu am uitat nici perioada 1990-2005.

Mishu  •  4 decembrie 2009, 20:38

IA MAI LASATI-NE CU VANTU…
SA-I TRAGA JUSTITIA UN VANT IN FATZA LU’ VANTU 😛

PROPUN SA INLOCUIM NUMELE DIN VANTU IN PARTZU 😛

cipi  •  4 decembrie 2009, 20:40

ceea ce a facut vantu e inadmisibil. si ca sa incerece sa dreaga situatia face niste acuze pe care le intalnesti doar la gradinita. in loc sa explice momentul intalnirii cu geoana el incepe sa spuna ca s-a intalnit acum cativa ani si cu basescu.
inca odata am vazut ca vantu e un mare mincinos, un om fara scrupule, malefic cum bine spunea geoana. si ca sa mergi la 12 noaptea acasa la un om malefic, si asta in probabil una din cele mai importante seri din viata ta, dovedeste ca esti manevrat, ca ii esti dator sau esti la mana maleficului.
asa am vazut eu toata situatia.
prin interventia la tv, vantu a incercat sa dreaga situatia, ctp si altii parca il implorau sa scoata asul din maneca dar cum o minciuna atrage altele si altele, vantu a fost ridicol de penibil. mai bine tacea, inspre binele lui geoana.

adrians  •  4 decembrie 2009, 20:42

Tolo,am inteles si iti multumesc.

cipi  •  4 decembrie 2009, 20:42

@maigret
pai inainte de confruntare pe hotnews aparuse stirea cu foto.
si nu cred ca asta trebuie sa se intrebe romanii.
geoana trebuia sa aiba o explicatie LOGICA, ce cauta la 12 noaptea la vantu. ai auzit tu care a fost explicatia??

danete  •  4 decembrie 2009, 20:57

Domnule Tolontan,
Pacat ca atata talent gazetaresc sta la aceeasi masa cu o obedienta totala fata de Zeus, in cazul dumneavoastra. De multe ori cumparam gsp doar ca sa va citesc articolele. E cel mai perfid joc ”de cuvinte” si politic pe care l-am vazut in presa romaneasca. Sunteti bun, domnule Tolontan, pacat ca va folositi talentul intr-o slujba murdara. V-ar placea sa fiti considerat CEL CARE A SCHIMBAT SOARTA ALEGERILOR. Sper sa nu fie asa cum va doriti dumneavoastra si alti cativa…

marius  •  4 decembrie 2009, 20:58

raman consecvent si votez cu geoana…satul de aceleasi manevre basesti

WickerMan  •  4 decembrie 2009, 21:05

Minciuni, vizite? Nu sunt pasionat, Votez Mircea Geoana. Nu asta e problema. Am o spetza pt dvs. Stiu ca nu va intelegeti bine cu „mogulul” Voiculescu, nu ma intereseaza motivele. Dar aveti dreptul, posibilitatea, sa il criticati. Pe buna dreptate, evident, daca dvs considerati ca a gresit sub o forma sau alta. O Intrebare. Daca basescu ar fi o persoana particulara, si ar avea un trust de presa, dvs. sa lucrati pentru el, el sa aiba acelasi caracter ca si cel de acum, CREDETI CA ATI AVEA SANSA, POSIBILITATEA, DREPTUL SA IL CRITICATI pe basescu? DA sau NU?

Andrei Mititelu  •  4 decembrie 2009, 21:14

Am 21 de ani si inevitabil sau nu am devenit curios de ce se intampla in Romania.Am ajuns la o concluzie dezamagitoare…nu inteleg cum mai bine de 45% dintre romani, il sustin in continoare pe basescu,omul care are un trecut atat de cenusiu si cu un prezent la fel de cenusiu, poate chiar inspre negru.Basescu din punctul meu de vedere are o singura calitate si anume stie sa manevreze cuvintele,stie sa atace o persoana si lucrul acesta i-a prins bine in prima campanie din 2004.Am urmarit foarte atent dezbaterea de ieri.I-a facut morala lui Geoana sa fie respectos cu Doamnele, dar pe youtube gasesti cum se adreseaza reporteritei cu”tiganca imputita” il ataca pe geoana ca se intalneste cu vantu, dar el in campania trecuta se intalnea pe ascuns cu vantu, ca doi traficanti de droguri,are o campanie bazata pe anti-campanie fatza de psd,il incrimineaza geoana ca fiind comunist, dar el uita ca pe vremea aia ca sa fii capitan de vas trebuie sa fii bagat pana in gat in securitate si chiar mai mult incearca sa conduca statul cu certuri, dispute si cu sclavi in jurul lui, Acum 7-8 ani credea intr-o romanie social-democrata,acum nu.. loveste clar un pusti de 10 ani, dupa parereea mea, si isi varsa lacrimile pe Dinu patriciu.Domnule Basescu..tie sa iti fie rusine.Si pacat de cei 45 %din romani care nu stiu ce vor

ciupi  •  4 decembrie 2009, 21:17

SA SPERAM CA VOTURILE NOASTRE NU VOR MERGE IN VANT!

milici  •  4 decembrie 2009, 21:21

@cipi
Citeste intai si dupa aia intreaba ce a cautat Geoana la Vantu la acea ora.
Vantu ,multumit de cum i-a mers in vremea Carmaciului si ca sa i-o coaca lui Geoana pt declaratia cu maleficul i-a facut jocul lui Base;l-a chemat pe Geoana in vizita, convins fiind ca totul se va afla imediat.Geoana, conform descrierii lui Iliescu, a muscat imediat momeala.Astfel asa cum l-a ajutat sa ajunga Carmaci in 2004, Vantu l-a mai ajutat odata.
Basescu e prea periculos ca dusman , prietenii Base o duc intotdeauna bine, pot sa faca orice.
Daca Iese Geoana nu conteaza Vantu stie sa joace la doua capete.Intalnirea Vantu Geoana noaptea, in preziua confruntarii decisive era favorabila doar lui Basescu, oruice copil stie asta.
Intrebarea e cat de naiv a fost Geoana sa accepte?Sau sunt jocuri mai complicate?

contabilul  •  4 decembrie 2009, 21:25

Am lucrat la un moment dat cu o persoana bogata din Top 500.
Sponsoriza si ajuta si putere cat si opozitia. La un moment dat la-am intrebat, totusi cu ce partid simpatizeaza sau din care face parte ca dupa sume nu puteam sa ma dumiresc.
A zis ca el a facut si face parte tot timpul din „POB”…
Ce partid este acesta?
Partidul Oamenilor cu Bani,zice, noi suntem la putere tot timpul!
Politicienii sunt pana la urma doar niste supusi, niste angajati.
Practic nu mai conteaza chiar asa de mult cu cine votezi in aceasta situatie.
Atunci cand am auzit prima data aceasta afirmatie nu l-am crezut pe acest domn milionar, dar acum cred ca a fost sincer.

Cu cineva totusi ar trebui sa votam, dar cu cine, cu tabara de milionari nr. 1 (Voiculescu, Vintu si altii din tabara asta) sau cu nr. 2 (aici probabil sunt mai multi si mai mici)?

Camelia  •  4 decembrie 2009, 21:26

Felicitari, domnule Tolontan! Sunteti un ziarist cu verticalitate, le-ati putea da lectii celor de la (I)Realitatea si Antene. Am incredere in profesionalismul dvs. Voi vota Basescu.

mad max  •  4 decembrie 2009, 21:31

cu oameni ca liviu dragnea sau doamna cu batic la git nu vom face nici un pas inainte. la fel si boc si un pic si videanu. cu tine cu c.t.p cu paraschivescu cu banciu cu octavian tudor si cu altii ca voi usor usor vom -ma bag si eu in seama-putea sa-i calcam pe git pe comunisti. si sa nu-l uitam pe adrian georgescu.

f  •  4 decembrie 2009, 21:33

NE MERITAM SOARTA . NISTE CARNATI DE POLITICIENI CU CLANURI DE 2 BANI

SNAKE  •  4 decembrie 2009, 21:46

NU A VAZUT NIMENI CA GEOANA NU STIA CA PARINTELE GALERIU A DECEDAT IN 2003 SI DREPT URMARE CAND L-A POMENIT NU A ZIS DELOC CRESTINESCUL
„DUMNEZEU SA IL IERTE!!!”
SAU
„DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE!!!”

ERA FOARTE IMPORTANT DE INTREBAT IN DIRECT DACA STIE CA A DECEDAT SI CAND

DAR SA NU SPUI ACESTE VORBE CRESTINESTI DESPRE DUHOVNICUL TAU…..

Anton  •  4 decembrie 2009, 21:49

De ce nu investigati si unde s-au dus milioanele alea de dolari de la rapirea ziaristilor? Ar lamuri foarte multe din necunoscute.

Comentează