Se sparge gheaţa!

[tab:Capitolul 1]

joi, 1 aprilie 2010, 3:04

[tab:Capitolul 1]

Investigaţie realizată de Mirela Neag, Radu Bichiş, Dan Brie, Marius Mărgărit, Ionuţ Petrişor şi Cătălin Tolontan

» Unul dintre cele mai bine păstrate secrete din sport iese la iveală » În ultimele 6 luni, 50 de milioane de euro investiţi în patinoare şi bazine au mers către firma unui politician aflat la Putere » Anonimatul public al lui Gabriel Silagyi, consilier local PD-L la Turda, a fost cel mai bun camuflaj pentru discreţia afacerii

Întîi, două precizări.
1. Această serie de dezvăluiri nu se referă la Monica Iacob-Ridzi. Faptele care vor fi publicate azi şi în perioada următoare s-au petrecut începînd cu venirea Sorinei Plăcintă ca şefă a sportului şi continuă şi azi. Ridzi a plecat, metodele de distribuire a banilor publici au rămas. Pe mize crescute.

2. Personajul ale cărui firme au cîştigat în ultima vreme contracte uimitoare cu statul, în sport şi drumuri, în valoare de cel puţin 50 de milioane de euro, se numeşte Gabriel Silagyi şi este consilier local PD-L la Turda. Fiind din acelaşi judeţ cu premierul Emil Boc, enunţul comod ar suna aşa: „E omul lui Boc”. Dar pînă acum nu a apărut, nici în mediile de afaceri, nici dinspre sursele Gazetei, nici o referire la prezenţa prim-ministrului în zona de interese a lui Silagyi. Ar fi facil şi spectaculos să scriem asta, dar ar fi neadevărat. Dacă Silagyi e doar omul-faţadă, atunci în spatele lui, din informaţiile de pînă acum, nu se află Emil Boc.

Silagyi neagă „orice sprijin poltic în afaceri” într-un interviu pe care ziarul îl va publica în zilele următoare.
Şi acum, iată faptele descoperite.

Ascensiunea unui tînăr agent de vînzări
În vîrstă de 36 de ani, Gabriel Silagyi şi-a surprins cunoscuţii, care-l ştiu drept „un tip retras, care a început ca agent de vînzări la firmele de echipamente sportive din Cluj”, prin intrarea în politică şi, mai apoi, prin expansiunea stelară a afacerilor sale.

Fostul director de vînzări de la Artimex a fost ales în 2008 consilier local în Turda pe lista PD-L. În acel moment, MBS Group, firma unde deţine 60% din acţiuni, realizase o singură investiţie sportivă majoră: bazinul de la Oradea, care a costat aproximativ 4 milioane de euro.

Trei lovituri
În ultimele 6 luni, firmele lui Silagyi erup în afacerile din bani publici. Iau contracte în toată ţara, unele uriaşe.

1. Patinoarul olimpic din Braşov 10 mil €
Investiţia, inaugurată acum o lună şi jumătate, costa iniţial 8 milioane de euro, dar s-a ajuns la peste 10,5 milioane, deşi patinoarul s-a ridicat în trei luni pe o structură existentă. Atribuirea s-a făcut către MBS fără licitaţie şi fără anunţ de participare, de către Ministerul Dezvoltării, condus pe atunci de Vasile Blaga. Recent, „Jurnalul Naţional” a publicat o investigaţie pe această temă, în care voci din Braşov au numit afacerea „un jaf public”.

2. Bazinele din Otopeni 30 mil €
Pe 9 februarie 2010, MBS primeşte 30 de milioane de euro pentru construirea unui complex de nataţie undeva la marginea Otopeniului, între depozitele industriale şi calea ferată. Ordonatorul de credite este Compania Naţională de Investiţii, aflată acum în subordinea Elenei Udrea. Procesul de achiziţie a început pe cînd CNI se afla sub Vasile Blaga.

3. Patinoarele din plastic 1 mil €
MTS declanşează operaţiunea „patinoare în toată ţara”. Procesul începe în octombrie 2009, sub mandatul Sorinei Plăcintă. Din 7 patinoare a cîte 150.000 de euro fiecare, firmele lui Silagyi cîştigă 6.

În acest timp, Silagyi cîştigă modernizări de drumuri în valoare de alte zeci de milioane.

150.000 de euro pe un patinoar infim
Vreme de mai multe săptămîni, reporterii Gazetei au documentat pe teren fiecare caz de investiţie sportivă în parte, comparîndu-le cu documentele oficiale.

Începem cu patinoarele „cu gheaţă uscată” plătite de MTS. De fapt, nişte suprafeţe cît o jumătate de teren de baschet care pot fi folosite doar pentru agrement, dar nu pentru învăţare, antrenament sau competiţii. Patinoare aşa cum există în mall-uri, despre care specialiştii contactaţi susţin că „pot costa cel mult 40.000 de euro”.

Puse în aer liber, ele devin aproape imposibil de folosit. De fapt, „ele ne-au fost băgate practic pe gît”, după cum susţin şefii sportului judeţean.

Cum a început totul
Publicăm astăzi primele trei cazuri. La Călăraşi şi Suceava firmele lui Silagyi au cîştigat deşi au făcut oferta cea mai scumpă, iar la Cîmpulung Moldovenesc patinoarul nu a mai fost realizat pentru că o altă firmă cîştigase!

[tab:Capitolul 2]


» Stadionul Municipal arată ca acum 20 de ani. Pista de atletism are 100 de metri de zgură, restul e pămînt! » În aceste condiţii, fostul MTS a decis să cheltuiască 150.000 de euro pe un patinoar » Licitaţia a fost cîştigată de firma care a cerut cei mai mulţi bani: MBS

Patinoarul cu gheaţă uscată din Călăraşi este amplasat lîngă Stadionul Municipal, pe terenul  bazei sportive Dunărea. Un lucru nou înconjurat de vechituri.

Pista de elan luată de vînt
Baza arată ca un muzeu în aer liber al comunismului: băncile vechi pe alei, clădirile scorojite, stadionul învechit şi neîngrijit. „N-au fost bani”, spune Mihai Stroe, directorul CSM Călăraşi.

Arată spre cele patru culoare de atletism, unde zgura se întinde doar pe 100 de metri. Restul a fost înghiţit de pămînt şi de iarbă. Pista de elan de la groapa cu nisip este compusă din bucăţi de cauciuc pe care le ia vîntul.

„Ca să nu se mai înece copiii”
Inaugurat abia pe 1 Martie, patinoarul este închis. Pentru că plouă. De fapt, pînă acum nimeni n-a văzut vreun copil cu patine aici. CSM Călăraşi nu are secţie de patinaj. Şi nici de hochei.

Oricum, astfel de suprafeţe sînt dedicate agrementului şi nu iniţierii sau antrenamentelor. Practic, sînt identice cu patinoarele amplasate de regulă de firme în mall-uri pentru acţiuni publicitare. Şi demontate apoi pentru alte evenimente.

Directorul Stroe explică dramatic care este rolul investiţiei celor 150.000 de euro. ” – „Ştiţi, în zonă sînt multe lacuri pe care, iarna, copiii merg să se dea cu patinele. Mulţi s-au înecat. Cu acest patinoar sperăm să prevenim aceste incidente tragice…”.

„A cîştigat MBS, care a dat preţul cel mai mare”

Şeful Clubului Sportiv Municipal explică investiţia

– Domnule Stroe, ce firme au participat la licitaţie?
– MBS şi Intersport.

– Cine a cîştigat?

– MBS.

– Cu oferta cea mai mică?
– (nu ezită deloc) Nu, cu oferta cea mai mare.

???
– Păi, cealaltă firmă a dat o ofertă prea mică. Era sub 85% din suma de pornire, deci nu se încadra în limitele legale. Ministerul din Bucureşti a stabilit caietul de sarcini şi preţul. Deci a cîştigat firma MBS, care a dat preţul cel mai mare. Dar aşa e legal.

– Şi ce faceţi cu patinoarul?
– Sperăm să vină profesorii de sport să facă lecţiile de educaţie fizică aici.

– În cei 150.000 de euro, care includ TVA, ce aţi primit?
– Suprafaţa pe care o vedeţi şi mantinelele.

– E adevărat că s-au mai plătit separat, pentru ghereta de lîngă, încă 50.000 lei?
(nu răspunde).

Directorul este membru PD-L
Şeful Direcţiei Judeţene pentru Sport Călăraşi, Mihai Stroe, a ajuns în această funcţie anul trecut, graţie Ordonanţei de Guvern 37/2009. El a avut recomandarea PD-L.

Stroe a organizat licitaţia pentru patinoar la sfîrşitul anului trecut, în octombrie, iar în noiembrie a fost anunţat rezultatul. Preţul de pornire a fost 600.000 de lei, cu TVA. Două firme din Cluj au venit cu oferte: MBS Group şi Intersport. A cîştigat prima. Cazul a fost relatat şi de „Jurnalul de Călăraşi”.

Suprafaţa patinoarului este de 320 de metri pătraţi.

[tab:Capitolul 3]

 

 

» Clubul Sportiv din Suceava a cerut bani pentru renovarea cantinei şi a hotelului » A primit în schimb un patinoar de 145.000 de euro realizat de firmele lui Silagyi

Se simte primăvara la Suceava. Întîi a fost un zvon, în decembrie. „Vom avea un patinoar”. Între timp, au aflat. Va fi un semipatinoar, cu suprafaţă de 320 de metri pătraţi. Şi, după trei luni, patinoarul are forma unor pachete într-o magazie.

Perspectiva politicoasă asupra lumii
Directorul adjunct al Clubului Sportiv, Băiţanu Vasilică, merge la intrarea în oraş dinspre Botoşani, lîngă stadionul de rugby. Pătrunde pe o alee îngustă, unde se zăreşte o groapă proaspăt săpată. „Aici va fi patinoarul!”, indică el. „Nu l-am putut face pînă acum din cauza vremii! Ştiţi, la noi iernile sînt lungi, e frig, cine se apuca să-l monteze?”.

Şi momentul în care izbucneşte
„Dar au trecut 3 luni şi el avea termen de realizare două zile!”. Ridică din umeri şi se ariceşte dintr-o dată. Ca şi cum  s-a plictisit de diplomaţie: „Să-i ia dracu’! Eu nu ştiu nimic, abia aştept să ies la pensie şi să scap de ei! Am cerut bani pentru cantină şi pentru hotel, dar ne-am ales cu un patinoar! Păi, ăsta ne trebuia nouă, domnule?”, se revoltă el.

Varianta mai ieftină, refuzată şi la Suceava
La licitaţia organizată la finalul anului trecut, au participat două firme, ambele din Cluj: Intersport şi Asocierea MBS şi Vest Sport. Ca şi la Călăraşi: Intersport la concurenţă cu firmele lui Silagyi.

Prima a oferit suma de 516.922 lei pentru realizarea proiectului, adică aproximativ 126.000 de euro, în timp ce MBS Group şi Vest Sport au avut o ofertă de 582.731 de lei, adică 145.000 de euro. Cu aproape 20.000 de euro mai mult.

Deşi Intersport a făcut o ofertă mai bună, MBS Group a cîştigat licitaţia. Motivul? A oferit 20 de ani de garanţie faţă de doar 5, daţi de cei de la Intersport.

Păzit ca o comoară
Uşi vechi de lemn legate de un lanţ cu lacăt. Aici, pe nişte paleţi de lemn stau aşezate componentele patinoarului. „Uite, domnule! Aici îl ţinem, închis, să nu-l fure cineva! Atît îmi mai trebuie, să dispară, că mă omoară cei din minister!”, spune unul dintre angajaţi. În jur, gunoi mult. Foarte mult. Şi plăcile. Singurele părţi ale patinoarului ce au ajuns la Suceava. Fără mantinele sau alte materiale! „Ba nu, avem şi soluţie de curăţat gheaţa! Ne-au adus vreo 2 litri!”, intervine mîndru un alt angajat. Şi rîde.

Cînd Silagy a pierdut şi nu s-a mai făcut patinoar la Cîmpulung
Un alt patinoar artificial ar fi trebuit ridicat la Cîmpulung Moldovenesc. Licitaţia a avut loc pe 22 decembrie 2009 şi au participat două firme: Intersport din Cluj şi Asocierea Instcomp – Vest Sport. Alături de MBS, Vest Sport este altă firmă controlată de Gabriel Silagyi.

După analizarea ofertelor, Intersport a cîştigat licitaţia datorită sumei oferite, 449.640 de lei, adică 120.000 de euro. Vest Sport ceruse 509.796 de lei, aproximativ 125.000 de euro.

Totuşi, patinoarul nu s-a realizat! Motivul? Vest a făcut contestaţie privind anumite documente prezentate de Intersport. „Actele erau toate în regulă, a fost totul transparent. Cei de la Vest au făcut însă tot posibilul ca patinoarul să nu fie deloc construit dacă nu lucrarea nu este executată de ei!”, susţin surse din sportul sucevean care au fost la curent cu licitaţia.

Contestaţia Vest Sport a fost respinsă, dar pentru că răspunsul n-a venit în termen legal, licitaţia a fost anulată!

Director: „Aveţi grijă să cîştige Vest Sport”
Oameni importanţi din MTS au încercat influenţarea licitaţiei de la Suceava, susţin surse din sport ale Gazetei. „Suna telefonul aici ca la gară. Vedeţi ce faceţi acolo, aveţi grijă, Vest Sport trebuie să cîştige licitaţia!”. Acesta era mesajul venit de la capătul celălalt al firului. Cel care suna este unul dintre directorii din MTS, al cărui nume nu-l dezvăluim în acest moment. „Omul o ţinea pe a lui: trebuie să cîştige Vest, altfel, adio bani pe viitor! Aşa suna ameninţarea: faceţi patinoar acum, aveţi şanse ca în viitor să primiţi bani şi pentru altele! Altfel, adio!”, precizează aceiaşi sursă.

«Nu închideam bine că telefonul suna iar! De această dată era Doina Melinte, care ne avertiza să facem licitaţie corectă!»
[tab:END]

Comentarii (124)Adaugă comentariu

romania  •  1 aprilie 2010, 3:38

„Fiecare natiune isi merita conducatorii”…n-a fost prost ala micu de prin corsica

Radu Ursu  •  1 aprilie 2010, 4:17

Tolo, e frumos ce faci dar baietzii ashtia s-ar putea sa te puna pe lista neagra. Mult noroc.

danielv.  •  1 aprilie 2010, 4:54

interesant; uite asa o sa ajunga tolo „exterminatorul de ministri de la sport”…

unu  •  1 aprilie 2010, 5:00

patinez frecvent in timpul iernii, cam de 2-3 ori pe saptamana in ultimii 5 ani; am incercat o singura data sa pun piciorul pe un astfel de patinoar sintetic, acum vreo 2 ani vara cand se deschisese un asemenea patinoar in Parcul Tineretului din Bucuresti; vreau sa va spun ca senzatia este cumplita; datul pe acele placi de plastic nu are nimic in comun cu patinajul pe gheata; la prim patina pusa pe platic piciorul este infranat si ai senzatia de a veni in nas; n-am rezistat decat 5 minute dupa care desi platisem intrarea in valoare de 1h am plecat acasa; datul pe acele „tocatoare de plastic” nu se poate numi sport recreational ci mai degraba o bataie de joc.

chiar ar fi idicat in ancheta sa chestionati ministerul daca a cerut opinia unor sportivi cu privire la acele false „patinoare” care in realitate sunt niste copii doar ca imagine a unui patinoar real; puteau fi intrebati si micii afaceristi care au incercat sa promoveze astfel de copii grosolane de patinoare despre succesul afacerii, despre cata lume le viziteaza (si de ce nu se duce lumea). si in special de ce au falimentat afacerile.

este o bataie de joc ce s-a facut cu banul public; cu acei bani se putea renova patinoarul Flamaropol din capitala al carui acoperis sta sa cada, sau puteau constitui baza de plecare in constructia unui alt patinoar. suntem o capitala cu 3mil de locuitori dar se fac patinoare olimpice la Brasov s’n alte comune de cateva mii de locuitori; in aceste conditii avem un singur patinator interational pe artistic, iar la hochei nu existam in luma mare; dar aruncam cu banii pe doape de plastic la cucuietii din deal.

ce poti sa mai zici; cand domnul VVozganian a tocat 3 miliarde de euro din vanzarea BCR pe salarii si pensii in 2008 in plina duduiala economica, rezultatul politicii guvernului pnl care a dublat salariile bugetarilor; aceste firmituri de 100mii de euro chiar nu reprezinta o mare paguba. suntem saraci lipiti si ne vindem din casa sa cumparam icre negre si caviar, in loc sa ne asfaltam mocirla din strada.

mohaci  •  1 aprilie 2010, 5:57

Se Mira Cineva????? Peste tot se intimpla ceva de genu asta, nu numai in Romania, din cauza asta lumea intra in politica. Sa nu-mi spuneti ca va asteptati ca un politician sa reprezinte interesele populatiei care „la ales”. Defapt nu la ales nimeni, a fost pus acolo ca asa a vrut systemul iar acum se imparte coliva. :))))))))))))

dgdgg  •  1 aprilie 2010, 6:54

huidu sustine pe teo(ambii oameni de bine de altfel) iar in spatelel lor se fura pe rupte…braavo pdl bravo baxescu….

wlaso  •  1 aprilie 2010, 6:54

nu va bagati si pe alte ministere cu dezvaluirile ?

jumylian  •  1 aprilie 2010, 7:43

Asta da domnilor om de afaceri ar trebui sa castige premiul de afaceristul anului la cum si-a extins afacerile….si sigur la cum or sa comenteze nesimtitii din conducere….”Este un om tanar cu ambitii si reusite care a reusit tot de unul singur…”-vezi cazul ridzi…
Continuati va rog ancheta si incercati sa publicati si dovezii”ACTE” „CONTRACTE” ca pe vorbe nu mai crede nimeni…
Va salut si nu va contest veridicitatea celor spuse…deabi ast continuarea

paul  •  1 aprilie 2010, 8:02

deja este dictatura in tara … va mirati de aceste licitatii ?

ppp  •  1 aprilie 2010, 8:09

as vrea sa vad si rezultatul acestei ancehete 🙁
dar presimt ca nu va fi nimic

Daniel  •  1 aprilie 2010, 8:15

Sper sa continuati pe acelasi drum, inceput cu, cazul Ridzi.Bafta multa si toate gandurile bune!

bogdan  •  1 aprilie 2010, 8:24

noi ca popor suntem pierduti in acest moment!pana si in jungla este mai mult respect intre animale!sa traiti bine!!!

CROOSS  •  1 aprilie 2010, 8:26

Oare cine ai fi dorit sa castige aceste licitati firme amarate care trimit oameni in somaj?-nu este normal sa castige aceste ****** ale PDL inca care angajeaza someri si sunt scutite si de impozite catre stat exact atat cat sa le produca acestor H O t i venituri importante.Pai de ce te mira aceasta furaciune cand se stie f f bine cine este aceasta Placinta si de ce a fost numita ministru ,doar a subventionat partidul cu bani grei in alegerile locale si la presidentie.Avem ce ne-am dorit” Sa traim bine! Sa murim si mai bine”

mihai  •  1 aprilie 2010, 8:44

Viva PDL !!!

marcu paul  •  1 aprilie 2010, 8:46

Foarte bine, ca a luat lucrarile. Unde e prblema ?Aveti putintica rabdare neicusorule sa vedem calitatea lucrarilor si abia apoi sa se pronunte cine se pricepe.Deontologu ziarist Tontolan, ai luat din start prezumtia de vinovatie ,dupa cum te-a dresat mentorul tau, securistul cu grade si carte de munca la secu, tovarasul domn Voiculescu.

mbnbn  •  1 aprilie 2010, 8:50

si lumea moare de foame

adi  •  1 aprilie 2010, 8:54

demascatii pe toti!!! macar la sport sa mai fie jurnalisti de investigatie crecti care sa-si faca meseria. spor la munca fratilor si sa stiti ca aveti suporteri. ati inceput cu ritica. nu conteaza pana la urma care e, riti placinta blaga udrea etc. ideea e ca daca n-ar fi fost ei ar fi fost altii, noi ii lasa din pacate sa ajunga ceea ce sunt. alo, romania! trezirea!!!
pa.

Ionut  •  1 aprilie 2010, 9:03

Deja incep sa nu mai am putere sa comentez astfel de stiri. Ma gandesc serios sa va rog sa nu mai publicati astfel de achete pentru ca ne fac mai mult rau decat bine. Am sa argumentez de ce, e simplu in urma dezvaluirilor voastre (felicitari pentru munca depusa) nu se intampla NIMIC, nu e condamnat nimeni nu se iau masuri sa imbunatateasca treaba ci din contra cresc sumele care sunt FURATE din buzunarele noastre. Atunci nu mai vad rostul. Sunt debusolat total, sunt siderat, indignat si ma simt cum nu se poate mai rau, asta e motivul, ma simt neajutorat, calcat in picioare strivit. Ce putem face????? Trebuie sa facem ceva!!!! CE?????? Se va ajunge sigur la un fel de revolta, sunt oameni care sunt executati de primarii ca nu si-au putut platii darile, pentru ce??? Sa poata BAIETII (HOTII) DESTEPTI sa mai acumuleze milioane?????

Vasile Ion Iulian  •  1 aprilie 2010, 9:12

felicitarii pt investigatii!
ne ajuta sa vedem faptele politicienilor de la putere, si cum sa-i judecam si noi o data la 4 ani.
sper totusi ca a patra putere in stat, prin anchetele sale, ne vor ajuta sa indreptam lucrurile mai repede decat o data la 4 ani, prin simplul fapt ca se arata aceste lucruri, si in mod normal, politicieni ar trebui sa aiba o reactie care sa corecteze aceste lucruri.
ar trebui sa se propuna ca toate contractele incheiate de stat sa fie „la vedere”, in sensul ca fiecare minister sa posteze pe internet contractele care se incheie, cu cine, la ce valori, si pt ce.

vladmarian  •  1 aprilie 2010, 9:17

ne meritam soarta. oare mai trebuie inca 50 de ani sa asteptam, ca acest popor umilit, bolnav, imbatranit, fara nici o speranta la o viata mai buna, sa aiba o viata mai buna? a fost rau cu rau, dar astazi e jale fara rau am 52 de ani, si nu cred ca am sa mai apuc zilele in care sa nu imi fac grija zilei de maine. poate nici generatia urmatoare ,nu o sa apuce sa triasca asa cum multi dintre romani si-ar fi dorit, pentru ca timp d 20 de ani s-a furat, se fura si se va fura, iar noi , vom deveni sclavii propriei noastre tari. bunul Dumnezeu ne iubeste pe toti ,asa cum suntem, numai ca, multi dintre noi nu IL iubim. se stiu cei la care fac referire. asa sa le ajute bunul Dumnezeu, dupa inima fiecaruia

tibi  •  1 aprilie 2010, 9:20

Stiti expresia tara arde si baba se piaptana? exact asta e cea ce e prezentat mai sus! oricum nu se va lua nici o decizie, de ce? pentru ca jaful in tarisoara asta noastra scumpa si draga este LEGALIZAT! si parafat de lumea care l-a votat pe mariner! RIP Romania!

Cătălin Tolontan  •  1 aprilie 2010, 9:20

marcu paul: da, foarte bine ca aluat lucrarile. Mai rau e ca in cele doua cazuri pe care le prezentam azi (Calarasi si Suceava) le-a luat cu pret mai mare decit firma care a pierdut. Iar cind a pierdut, la Cimpulung Moldovenesc, nu s-a mai facut investitia 🙂

Oferte Vacanta Last Minute  •  1 aprilie 2010, 9:40

Din pacate nu e nici prima nici ultima stire pe care o auzim de genul acesta…Nu cred ca are importanta daca e sau nu e cineva in spate…Tot se fura niste bani de la buget…bani pe care politistii, fiscul, si toti fratii lor mai mari sau mai mici sunt obligati sa-i recupereze de la noi…

alin  •  1 aprilie 2010, 9:41

Va dati seama cum am ajuns?Am ajuns ca un ziar de sport sa faca investigatii ale coruptiei din Romania…cine este corupt trebuie sa plateasca inzecit ceea ce a furat…

ADY  •  1 aprilie 2010, 9:42

Pana la capat Catalin! Pe ei pe mama lor!

Marius  •  1 aprilie 2010, 9:44

Felicitari tolo pentru insistenta. Sunt convins ca toate acuzatiile tale sunt reale, sunt convins ca o sa mai descoperi si alte lucruri, sunt convins ca realizatorii de talk-show-uri o sa castige o paine din asta vreo 2 saptamani, sunt convins ca se va initia o ancheta si sunt convins ca peste o luna sau doua doar tu vei mai stii ca a existat candva un caz Silagyi.

Florin din Piatra Neamt  •  1 aprilie 2010, 9:50

Bravo d-le Tolontan. V-ati facut multi dusmani pentru ca umblati sa le stricati treburile mafiotilor. Pacat ca nu sunt mai multi ca dvs.
Trimiteti o echipa de investigatori si pe la Piatra Neamt ca se fac multe … furaciuni din banul public, da nu prea poti dovedi.

gigel  •  1 aprilie 2010, 9:51

Bravo Tolo ! Inca de anul trecut am semnalat intentia Guvernului de a face jaf public cu aceste patinore ( care de fapt sunt secon hand ) fiind polishate si instalatae ca noi. Costul lor este de maxim 25.000 Euro si le poate achizitiona orcine din Germania si Olanda.

Pitzipoanca  •  1 aprilie 2010, 9:52

Se fura, se fura, oara ce-o face astia cand o fura tot??

aqua_magic  •  1 aprilie 2010, 9:53

TOT RESPECTUL PENTRU CEEA CE FACETI ! Sa dea Domnul sa se si realizeze ceva pozitiv ! Intrebare inocenta: in ceea ce priveste acel bazin, pardon, complex de natatie, nu este cam mult 30 mil. euro ?! Si daca nu este, n-ar fi fost mai bine, avand in vedere acuta lipsa de bazine, ca in loc de un complex, sa se faca cateva bazine de banii astia ?! Adica sa incepem cu primul pas, nu cu al doilea.

rock  •  1 aprilie 2010, 9:54

bravo domnule tolontan.apropo de brasov…se vor mai construi niste partii de schi,trambuline…pt acea mini olimpiada.interesante investitiile domnului scripcaru in sportul brasovean.brasovul pica….la handbal feminin,masculin,baschet masculin,volei masculin,in alte sporuri nu contam…

Dan  •  1 aprilie 2010, 10:06

Explicatia cum ca cealalta oferta a fost sub 85% din valoare e partial adevarata. Legea spune ca daca o oferta e sub 85% din valoare, autoritatea care a organizat licitatia trebuie sa-i ceara lamuriri de ce are o valoare asa mica. Iar daca ofertantul poate justifica pretul ii atribuie lucrarea…
Probabil cele 2 firme isi impart lucrarile :))

@marcu paul  •  1 aprilie 2010, 10:22

Nu e de ajuns ca bazinele au fost facute la preturi de 3, 4 ori mai mari decat ar fi trebuit…?!

emil  •  1 aprilie 2010, 10:24

Din pacate de cand a venit PD-L tara s-a dus de rapa. Au furat si ceilalti, dar au facut-o cu cap si n-a fost atat de batator la ochi.
Sper ca Boc & Co… sa dispara cat mai curand de la conducerea tarii.

@romania  •  1 aprilie 2010, 10:29

da, ala n-a fost … sunt altii care incearca sa-l imite sau sa-l ia dejaba de model…

denis  •  1 aprilie 2010, 10:29

sigur emigrez… gata. să fure dracului în continuare… nu prea se mai poate face mare lucru, părerea mea

ADRIAN  •  1 aprilie 2010, 10:30

la suceva exista patinoar artificial, exista si o oarecare traditie de hochei, dar totul e lasat in voia sortii. Si acum aud ca vor sa faca alt patinoar? Astia-s de…….

@pitzipoanca  •  1 aprilie 2010, 10:31

dragoste, nu se poate fura tot… pentru ca rumanul isi plateste taxele de voie sau de nevoie, asa ca sacul e fara fund si hotzii fara numar…

unu  •  1 aprilie 2010, 10:39

va mai ajut cu o informatie legata de preturile acestor pseudopatinoare de plastic.

e o firma de vinde „tocatoare” de plastic si mantinele; poate fi gasita aici:
http://www.tectonik-ice.ro/

vedeti ca scrie acolo „Oferta craciun 2009”: 46500Euro pentru un dop de plastic de 300mp;

deci complicii au un profit de 300% ; intrebati ministerul cine a facut studiul de piata cand au stabilit preturile alea imense pentru licitatii.

tymosyuk  •  1 aprilie 2010, 10:42

Va doresc mult succes si sper ca si altii sa faca ce faceti voi si poate intr-o zi vom scapa de hotii de toate culorile politice .

ALO12  •  1 aprilie 2010, 10:44

DOAR COMENTAM.ASTA E MAREA SATISFACTIE A NOASTRA,A ROMANILOR. DE FACUT NU FACEM NIMIC ASTEPTAM CA CINEVA SA FACA CEVA SI DOAR ATUNCI VOM LUA ATITUDINE. DIN PROPRIA INITIATIVA NU SUNTEM IN STARE DE NIMIC.

Cristi  •  1 aprilie 2010, 10:57

O completare vizavi de arhitectura bazinului de la Oradea.

Pentru bazinele de polo/natatie se obisnuieste peste tot in lume ca tribunele sa nu fie la acelasi nivel cu piscina (la polo, de exemplu, cei de pe primele 2 randuri nu vor vedea mare lucru datorita podiumului pentru arbitri, etc.)

Asa ca tribunele bazinelor de polo se fac mai inaltate, spatiul de sub tribuna fiind folosit pentru vestiare (bune pentru competitii internationale de natatie), secretariat al oficialilor de la polo, etc. Nu e cazul la Oradea, desi, in momentul inceperii lucrarilor, cativa fosti mari poloisti oradeni au atentionat atat dministratia cat si constructorul ca proiectul nu este pentru un bazin de polo.

Andrei  •  1 aprilie 2010, 10:58

Toata stima pentru investigatiile si dezvaluirilr dvs.! Totusi, ca sa nu existe nici o umbra de indoiala asupra intentiilor dvs., bune, drepte si, neaparat, oneste, as fi curios sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare : de ce, pana acum cel putin, toate actiunile dvs. vizeaza doar persoane din ( sau cu legaturi in… ) PD-L ?
Ma gandesc ca ar mai fi clienti, mai vechi si mai noi, si din PSD, si din PNL, si din PC, si din UDMR, etc., etc. Sau acolo sunt doar nepatatii, purii si neprihanitii ?!

dragomir  •  1 aprilie 2010, 11:12

pe unde erati domnule tolontan cand a fost data lucrarea de a reface gazonul stadionului lia manoliu?unde erati cu anchetele atunci cand firma fratelui lui marian oprisan(baron psd de vrancea) a primit lucrarea fara licitatie de la lia manoliu?va aduceti cumva aminte cum a fost gazonul pe lia manoliu la meciul romania -danemarca?de cand e pdl-ul la putere a inceput sa va pese de cum sunt cheltuiti banii din sport.interesant mod de a face anchete,aveti.ma stept sa fie sters acest comentariu.

reclamatie  •  1 aprilie 2010, 11:14

La Brasov s a facut cel mai mare jaf cu patinoarul olimpic. Prin 2008 cand a fost aprobat costa circa 3000000 euro ca la final surpriza peste 10000000 euro sa nu mai spunem ca fara licitatie si pe terenul Min. sportului pe un fost patinoar in aer liber. Din cate se aude a fost opera lui Blaga, Udrea printr-un consilier pd din Turda.
Cer public ca D.N.A. sa se autosesizeze.

dorel ilie  •  1 aprilie 2010, 11:15

daca tot aratati- acum cum sau castigat lictati si tot felul de corupti,,,de ce pana acum ati tacut din gura,,,unde sunt investigatiiile despre toti oameni bagatii din tara de dupa revolutie,,,vreau sa vad clar cum voiculescu are averea de unde o are,,,sau nastase,,,sau ioan nicolae de la roman brasov,,,sau de unde are atatia bani primarul costantei,,,radu mazare,,,si lista continua,,,as vrea sa vad de unde are averea radu berceanu,,adrian videanu,,elena udrea si alti,,,daca tot va platim cumparanduva ziarele,,,avem in noi demnitatea de a incepe curatirea politti si numai incercati sa aratati doar cateva povesti,,,daca voi nu schimbati tara atunci cine,,prea este factorul cel mai usor care poate avea castig in fata acestor nesimtiti,criminali,si oameni fara suflet,,,va rog sa inceracti mai multe anchete in paralele si despre trecut degeaba facem noi numai acum,,,si alte firme scapa care au saracit tara,,,as vrea inca ceva sa merge mai departe cu aceste cazuri,,,avand aceste probe clare puteti da statul in roman si persoanele in cauza la cedo pt a incerac arestarea lor pe plan european,,,sunt in uniunea europeana daca voi care sunteti la fel cetateti de drept a acestei tari nu facei lucruri pana la capat,,,va condam caci actionati numai dupa anumite urechii,,,sia tunci sunteti egali cu zeri,,,pe bafa documentelor pe acre le aveti dati in judecata in tribunalele internationale,,vreau sa vad atitudine din partea voastra si fapte

k3npachi  •  1 aprilie 2010, 11:16

Si cine zicea ca numai Romanii fura? Uite si un ungur fericit! Tara hotilor. Fura de la noi, se fura intre ei pana cand nu o sa mai aibe de unde sa ia iar atunci se va alege praful de democratia asta de doi lei care este la noi!

laudory  •  1 aprilie 2010, 11:20

m-am saturat sa ii vad pe unii furind si pe restul stand cu mainile incrucisate pentru ca stiu ca nu au voie sa faca nimic, politia, sistemul juridic sunt in mare procent aservite politicului,iar restul populatiei doar da din gura a paguba zicind ca asta este , ne meritam soarta. eu nu sunt de acord cu asta si cred ca toti ar trebui sa fim mai vehementi si sa cerem intr-un glas cu totii in mod repetat sa fim exclusi din UE sau cel putin sa se taie in mod irevocabil sustinerea UE pana cand toti cei care jecmanesc tara vor fi scosi din societate in urma unei schimbari de mentalitate generate de o serioasa miscare sociala.sa fie toti inchisi fara a fi eliberati sub nici o forma anticipat.

Cristi  •  1 aprilie 2010, 11:24

Sigur e pacaleala de 1 Aprilie !!!

nuti  •  1 aprilie 2010, 11:26

lasa dom’le ca „traim bine”, votati partidul marinarului in contiunuare !

Comentează