L-a plesnit pe Becali

Statul cîştiga 250.000 de euro pe an închiriind stadionul Stelei. Jumătate din bani ajungeau la buget şi jumătate la CSA Steaua, fost club de elită al sportului românesc, astăzi în cădere liberă inclusiv din cauza lipsei de finanţare. Plus că, pentru că gazonul şi baza erau îngrijite, acolo puteau juca „naţionala” şi alte echipe de club.

joi, 20 mai 2010, 12:23

Statul cîştiga 250.000 de euro pe an închiriind stadionul Stelei. Jumătate din bani ajungeau la buget şi jumătate la CSA Steaua, fost club de elită al sportului românesc, astăzi în cădere liberă inclusiv din cauza lipsei de finanţare. Plus că, pentru că gazonul şi baza erau îngrijite, acolo puteau juca „naţionala” şi alte echipe de club.

Din acest moment, Armata nu numai că nu mai încasează, dar va trebui să plătească pentru întreţinerea complexului, asta dacă nu vrea să transforme baza sportivă în decor de filme postapocaliptice. „I Am Legend” cu ministrul Oprea tîrîndu-l în lesă pe Gigi Neţoiu, imaginaţi-vă scena!

Pînă la urmă, Steaua nu înseamnă doar Gigi Becali. Ce vor face cei 200 de copii şi juniori care se antrenau zilnic acolo? Vor lua trenul pînă la Buzău?

Bucureştiul are două stadioane cu mare capacitate. Unul e în construcţie şi celălalt intră în deconstrucţie. Pe primul nu ştim cînd îl vom termina, cu al doilea nu ştim ce să facem. Strălucită viziune naţională asupra sportului!

Că Becali s-a purtat prosteşte în multe momente la Steaua e indiscutabil. Dar să fii mai pătimaş şi mai radical decît el şi să ocupi funcţia de ministru e cam mult. Gabriel Oprea l-a plesnit pe Becali, dar şi-a plesnit propriul buget, pe iubitorii de fotbal din Bucureşti şi sute de sportivi nevinovaţi.

Comentarii (131)Adaugă comentariu

alexx  •  20 mai 2010, 0:32

steaua fara ghencea nu poate exista.. simt k steaua noastra se destrama pe zi ce trece.si nu putem face nimic k sa impiedikm asta 🙁

stelist  •  20 mai 2010, 0:33

Chiar asa? Si faptul ca Becali si-a planificat de mult transhumanta si ca e principalul responsabil de situatia actuala nu conteaza?
Esti inteligent .. nu pot sa cred ca nu vezi miscarea pe care o face Becali…

vip  •  20 mai 2010, 0:33

O rusine fara sfarsit si fara margini, asta a ajuns puterea in Romania. Ambitii marunte, interese meschine si calitate umana inexistenta, mineaza orice decizie a conducatorilor iubiti. Inchiderea complexului sportiv Ghencea este ultima decizie inteleapta a celor mai iubiti fii. Poate vor sa faca un patinoar supraevaluat, sau concerte organizate de Riti-piti, cu scene de 75000 euro, sau alte haiducii specifice mai marilor zilei.
Nimieni nu face nimic, asistam pasivi la distrugerea tuturor simbolurilor, iar cei care incearca ceva sunt urmariti, au telefoanele ascultate )dosare de 8 cm!!!).In ce tara traim????

DD  •  20 mai 2010, 0:44

Sa plece Gigi cu tot stafful lui si toti jucatorii, dar sa ne lase palmaresul si culorile ! Are cine sa cumpere Steaua, daca o scoateti la vanzare in 3 zile sunt mii de oferte ! E un brand….nu o mai plangeti pe Steaua ! Gigi tre sa plece !

zzz  •  20 mai 2010, 1:03

mda… imi plateste mie statul locuinta? NU!!
becali doar scoate bani din steaua de vreun an si ceva. De ce sa ii platim noi distractia si imaginea. Nu isi permite? Altul la rand.

Alex  •  20 mai 2010, 1:04

Deja s-a creeat o traditie prin care clasa politica din Romania arata poporului ca acolo „se munceste din greu”, scrasnind din dinti si incruntandu-se la personaje ca Becali, Borcea, Mititelu, Iancu, etc.
Bineinteles ca dupa o saptamana, o luna sau doua, totul se va da uitarii, dosarele dispar, valizele la fel, numai personajele mai sus amintite si politicienii nostrii dragi nu dispar.
De-am avea si noi norocul Poloniei……..

sundance kid  •  20 mai 2010, 1:26

FARA ALTE COMENTARII !!!

G.I.  •  20 mai 2010, 1:26

Referitor la articol: Asta cam asa e!
E greu de spus cine are dreptate. Insa un lucru e clar, ambitiile sunt mari si de o parte, si de cealalta, insa prostia e si mai mare, si la fel de ambele parti.
Un lucru e regretabil, ca fanii Stelei din Bucuresti vor avea de suferit!

lutzu  •  20 mai 2010, 1:34

Este trist ce se intampla la Steaua, dar asta nu-i de ieri, de azi. Se pare ca Becali nu mai dispune de lichiditati in momentul de fata:
1) Jucatori neplatiti la timp
2) Chirii neplatite.
3) Retete medicale neonorate
4) Impozite neplatite
5) Reduceri salariale drastice
6) Reducerea personalului.
7) Reducerea numarului de copii de la centrele respective.
Steaua trebuia sa fie pastrata in Ghencea iar la Buzau sa fie trimis Becali cu turma lui. A facut bine sportului? Da! Dar cat rau a facut?
A bagat bani? Da! Dar si i-a scos tot de pe urma jucatorilor! Ca sa nu mai spunem ca un „potential” presedinte plateste bani grei pentru publicitate iar Becali si-a facut o publicitate fantastica (gandita?) prin intermediul Stelei! Ma rog, poate sunt gresit eu, dar sunt multi care gandesc la fel, inclusiv Domnia Voastra.

Patreas  •  20 mai 2010, 1:54

Cataline, ai vazut cumva contractul de inchiriere avut de Steaua cu CSA, sau te iei dupa zvonurile din presa in ceea ce priveste sumele si conditiile stipulate ?
Vezi si comunicatul AISS: http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/14333/
Incearca sa nu amesteci investigatiile vostre in legatura cu guvernul actual cu problema Steaua vs CSA/MApN.
Bafta !

din New Jersey  •  20 mai 2010, 2:09

Asta nu arata decat primitivismul in care traieste Romania !!!…vendete politice !…dezinteres fata de populatie , opinie publica , iar etalarea muschilor lui oprea nu ne arata altceva decat …mahalaua care domneste in Romania !!!…avem un ministru al apararii…stadionului Ghencea !!!….se uita si culmea e ca tocmai armata uita cata faima i-a adus Steaua si mai ales echipa de fotbal !!!…interesele personale ale unui ministru interlop conteaza mai mult si au prioritate in fatza intereselor nationale !…nu de alta dar asta loveste imaginea Romaniei , nu e numai o gluma de prost gust a lui oprea !!!…cred ca Europa se uita la noi ca la niste circari expirati si de prost gust !!!

flo  •  20 mai 2010, 2:29

dar poate ca suntem destui dispusi sa suportam aceasta gaura in buget decat sa vedem steaua pe mana unui infractor(si nu vb ca e nedovedit ca e hilar intr-o tara ca asta) cu vocatie de dictator de trei lulele….si ,apropo de buget ,acei bani de care vorbesti ai certitudinea ca se duc unde trebuie???? sau poate se duc pe niste patinoare:D sau mai stiu eu pe unde! hai sa fim seriosi! nu e cazul acum sa te erijezi in cavalerul dreptatii dus la extrem! exista pana si aici o limita:)

ZaraZa  •  20 mai 2010, 2:31

Pai si legea cand o mai aplicam?

emg  •  20 mai 2010, 2:52

vezi de treaba catalin ca nu-i pasa lui oprea de sportivi si de iubitorii de fotbal. el are alte interese

MM  •  20 mai 2010, 3:17

Pacat de ce se intampla.In loc sa se caute o solutie civilizata ,se ajunge la asemenea lucruri ,care pana la urma nu fac decat sa prelungeasca criza si lipsa de performanta din Ghencea.
Lovind in Gigi Becali ,Ministerul Apararii loveste Steaua.
Oare nu era mai usor daca incercau sa lucreze impreuna pentru gloria clubului si pentru bucuria suporterilor?!?!

marian  •  20 mai 2010, 3:19

mda , asa ni se pare noua normal ca unii sa plateasca 200 E pentru o garsoniera de 40 m patrati iar la altii sa li se para mult 20 000 E/ luna peste 90 000 m patrati cat are complexul sportiv steaua, oricum steaua a murit demult, aceasta becali SRL nu mai reprezinta nimik demult in plan sportiv ,in afara de scandaluri si rating pt voi ziaristii.

Geo  •  20 mai 2010, 3:51

Armata poate infiinta propria echipa din nou.
iar peste citiva ani, va putea cumpara palmaresul echipei lui Becali. mult devalorizat.

Cristian  •  20 mai 2010, 4:52

Bravo! Bravo! Bravo!
ma bucur ca aperi sportul. Steaua e mai mult decat o echipa de fotbal in tara asta.

flo  •  20 mai 2010, 5:15

ma nedumireste faptul ca mesajul meu a fost sters de catre moderator….desi n-am folosit injurii ci doar un punct de vedere vadit deranjant chiar si pentru Tolo…interesant…

flo  •  20 mai 2010, 5:17

se pare ca nu a fost sters:) my bad!

ion  •  20 mai 2010, 5:37

si ce?
Oricum performanta zero!

arh, Gheorghe Petrescu  •  20 mai 2010, 7:17

NU E NIMIC NEOBISNUIT IN ROMANIA, DEOARECE, SPORTUL IN GENERAL E BATAIA DE JOC A UNORA, DUPA BANI, IAR A ALTORA DUPA, INFLUENTA. STADIONUL NU E AL MApN CI, AL ROMANIEI, SA FIE CLAR, DAR, BATAIA DE JOC A LUI gigi becali PENTRU ACEST CLUB, ESTE MARE. PE DE ALTA PARTE, VINA MARE O ARE ACEST MINISTER AL ARMATEI CE A DAT PE MANA UNUI AGIAMIU O ISTORIE A CLUBULUI. PAI, PANA CAND ACEST fazan AL ROMANIEI, gigi becali, VA FACE MISTO DE X SAU Y? TOATE AU O LIMITA, DAR, SA NU UITAM CA MINISTERUL A GRESIT CAND A VANDUT STADIONUL. Ce e de facut? SIMPLU, SA RAMANA STEAUA IN GHENCEA, FARA gigi becali, SI ATUNCI CLUBUL DIN GHENCEA VA REDEVENI DIN NOU O ARENA MODERNA SI PROSPERA. BUN ARTICOL. HAI STEAUA!

Zile  •  20 mai 2010, 7:22

De ce crezi ca baza din Ghencea nu va fi inchiriata de un adevarat stelist, care o va putea face chiar rentabila. Unirea Urziceni poate sa joace acolo fara probleme. Nationala cu siguranta. Chiar si Victoria Branesti.
Faptul ca Oprea l-a plesnit pe Becali are importanta numai in ochii consumatorilor de kitsch. Important e ca baza sa fie exploatata in folosul sportului si nu a vreunui manipulant de oi. Indiferent cat de celebri ar fi sustinatorii lui. Rade.

andrei  •  20 mai 2010, 7:57

ca si in politica si in sport ne ocupam de efecte, nu de cauze. Politicienii prefera sa ia bugetarilor 25% din salarii, sa ia de la pensionari 15% dar doamne fereste sa anunte masuri dure impotriva evazionismului, sa bage transparenta in licitatiile cu statul, sa lase clientela politica. Asa si cu Becali – e arestat pentru ca si-a recuperat propria masina de la hoti (si astfel ajunge europarlamentar), e acuzat ca umbla cu valize (premierea adversarelor se face frecvent in vest), i se pune sechestru pe conturi pentru ca a promis o donatie, dar n-a dat cat au vrut unii, acum treaba cu stadionul a carui chirie anuala face cat toate chiriile celorlalte 17 divizionare A la un loc (gsp a publicat cat platesc celelalte formatii). Se face insa abstractie de adevarata cauza – omul nostru da din gura cum nu trebuie si deranjeaza enorm (face praf gloriile stelei, critica jucatorii, se ia de ziaristi, da afara antrenori, se baga unde nu-i fierbe oala in vestiar, etc) dar toate acestea nu sunt FAPTE PENALE ! Omului ii place publicitatea, aparitia pe sticla si in ziare e pentru el precum aerul . Insa absolut toata mass-media sportiva nu concepe ziua fara becali in prim plan, din stirile despre becali traiesc o gramada de ziaristi, inclusiv cei care spun ca nu mai vorbesc cu el, dar discuta o jumatate de emisiune despre el (stiucan si radulescu). Daca ar fi fost neglijat de presa becali ar fi plecat fara sa-l oblige nimeni din ghencea, insa presa si becali e precum hipopotamul si pasarelele alea care stau pe el si-l curata de viermisori, uite asa supravietuiesc toti !

xaba  •  20 mai 2010, 8:13

pt.13.marian : Foarte bine punctat! Daca pentru un apartament de 150.
000 eur platesti chirie de 500 eur/luna, atunci pentru un stadion de 50 mil. eur ar trebui sa platesti 166.666 eur/luna (calcul 3 simple), adica 2 mil. eur/an. Prin urmare, chiria de 250.000 eur/an este una simbolica (12.5% din cea reala!), iar investitiile ciobanului sunt recompensate tocmai prin faptul ca 5 ani de zile a platit o chirie simbolica!
Cine a mai pomenit o chirie mai mica (de fapt, jumatate), decat impozitul pe imobilul inchiriat?

Dincolo de toate, legea este lege pentru toti, si trebuie aplicata. Indiferent ca este vorba de Steaua, sau Gigi Becali, sau juniorii, sau suporterii, etc…

con  •  20 mai 2010, 8:16

Catalin,
sa nu amestecam lucrurile: tema raului pe care politicienii il fac sportului e atinsa doar tangential de subiectul de fata.
Esenta e ca avem in fata o alta „aroganta” planificata de Becali (singur a recunoscut asta) ca sa vedem cu totii ce rau e fara el sau cat de mult inseamna el pentru Steaua.
Doar ca de data asta tot mai putine voci (din pacate si vocea ta) ii apara cauza.
Nu Catalin, aici nu mai e vorba de sport si nici despre Steaua. E vorba doar de el contra contestatarilor.
De castigat.. nu castiga nimeni in razboiul asta. Am pierdut cu totii de mult…

xaba  •  20 mai 2010, 8:17

PS. Daca nu se aplica legea in cazul Stelei, atunci inseamna ca statul ne plesneste pe noi toti, pe cei asupra carora se aplica legea!

Moromete  •  20 mai 2010, 8:34

Domnilor de la capitala,… dar Buzaul ce vina are?

Rafuiala mafiota  •  20 mai 2010, 8:55

Este o rafuiala intre 2 mafioti. Amandoi au facut avere din speculatii imobiliare care s-au consumat in zona Pipera-Tunari. Daca dati un pic timpul inapoi o sa vedeti ca la un moment dat cei 2 erau chiar prieteni si aveau interese comune. Ei, aici la nivel de interes s-a surpat ceva, iar acum Oprea i-o trage lui Jiji care de fapt culege ce a semanat. Oricum, amandoi sunt niste otrepe, iar locul lor e la puscarie. Iar locul Stelei e in B pentru blaturile si valizele cu care a castigat meciurile in ultimii ani. De fapt de la infiintare si pana in ziua de azi.

andytfc  •  20 mai 2010, 9:04

O intrebare de 20 de puncte : Patronul plateste anual taxa de folosire a brand-ului STEAUA?(asa a declarat radiofonic Jean Pavel, ieri).

Radone  •  20 mai 2010, 9:07

Ciudata viziune, neasteptata, dar o respect! Totusi intrebari trebuie sa pun: vi se pare exagerata o chirie de 300.000 de euro PE AN? La un stadion pe care se poate juca in Champions League? Si de ce Armata ar trebui sa fie ingaduitoare cu Steaua actuala??? Mai e cumva echipa armatei? Sau e echipa lui Jiji?
Sincer, ma asteptam sa-i trageti putin de urechi pe cei de la Interne si pe cei de la Transporturi, pentru ca o chirie de 20 – 30 de mii de euro PE AN de la cluburi ca Dinamo sau Rapid mi se pare o subevaluare cel putin suspecta! Subiect de ancheta, chiar, macar jurnalistica. De fapt, ce caut eu aici, nu mai bine ii scriu direct lui Basescu? :-))

dadan  •  20 mai 2010, 9:29

Domnule Tolontan, chiria la complex era 250000 euro, iar impozitul anual 500000. Daca vi se pare normal asa ceva, nu mai am comentarii. Ca sa nu mai zic ca nici aia 250000 n-au fost platiti, altfel nu era reziliat contractul.
Daca tot vrem fotbal de performanta, sa luam exemplu de la echipele de afara: investitii de sute de milioane de euro in stadioane(private!!!) si recuperarea investitiilor din bilete. Sa nu-mi spuneti ca tot Oprea e de vina ca nu vine lumea la stadion.
Concluzia: sa plece invartindu-se ciobanul. Steaua fara ghencea nu exista. Si nu uitati, la CSA se poate oricand reinfiinta o sectie de fotbal ce se poate privatiza.

mircea  •  20 mai 2010, 9:43

Corect tot ce ati punctat aici,dar meciul Becali-Oprea nu se va termina aici.In proportie de 99% sunt convins, dupa cum se vede, ca in spatele AISS-ului si a celor ce au creat „atmosfera” in Ghencea sta MAPN-ul.
Scopul acestor actiuni este preluarea echipei de catre un grup de interese.Si daca nu s-a reusit cu devalorizarea echipei(neparticipare in Europa sau retrogradare) acum se incearca cu contractele.
Daca Becali il ia cu per tu pe actualul ministru Oprea,va puteti inchipui la ce ne vom astepta!
Asa ca cele 2 parti vor pune cat de curand batista pe tambal.
@xaba – Daca e simbolica chiria du-te si te culca pe gazonul din Ghencea.Ai si incalzire subterana si asa poate o sa ti se mai dezghete creierul.

@dadan  •  20 mai 2010, 9:50

Aia cu impozitul sunt minciuni.Auzi ca anul asta a venit Curtea de Conturi la primarie si a descoperit aceasta neregula?
Minciuna cat Universul de mare.Curtea de Conturi vine in fiecare an in control la primarii,controland aceleasi lucruri.
Si daca-i asa ce-au facut 15-20 de ani de n-au descoperit aceasta problema.Hai sa fim seriosi ca ne rad si curcile!

baiazid  •  20 mai 2010, 9:51

sa isi construiasca singur un stadion ca cei dela CFR si nu o sa mai plateasca nimanui chirie.

zetu  •  20 mai 2010, 9:56

Domnule Tolontane, spuneti-mi si mie, unde-i echitatea intre Steaua, care nu e dispusa sa plateasca niste chirii si niste impozite pentru un bun al statului, si CFR care si-a refacut stadionu, gazon, tribune, din fondurile proprii? De ce doar unii sa plateasca, iar altii care jignesc suporterii, si efectiv ii indeparteaza de stadioane sa beneficieze de ajutor din partea statului? Pana la urma Becali merita asta, si e cutitul infipt in spatele Stelei, e gestul suprem care dovedeste ca Becali si-a batut joc de-un bun national.

eu  •  20 mai 2010, 9:57

chiar sunt de partea lui becalii in cazul asta pentru ca in toata tara asta primariile si auoritatile statului nu percep taxe si impozite pe arenele sprtive, numai la steaua e invers. e adevarat ca gigi are gura mare si de aici i se trag toate dar asta nu inseamna a face ce face oprea sau ma rog, cine face chestia asta ptk poate oprea nici nu stie. E strigator la cer oricum. Foarte bine face becali ca pleaca de acolo ca doar se roaga de ei de 10 ani sa ii dea lui stadionul ca sa poata investii, nu vedeti in ce paragina o ajuns acum stadionul ala apai daca pleaca gigi de acolo. FOARTE BINE FACI GIGI !!!! Suporter al stelei din HD sunt alaturi de toate demersurile tale

icellyp  •  20 mai 2010, 10:02

Ati vrut sa plece ciobanul si a plecat. Si voi la-ati ajutat dar ia-ti ajutat si pe cei care doreau de mult desfiintarea STELEI .Ce urmeaza ? Daca nu stiti va spun eu: intr-un moment de adanca si profunda „mustrare dee constiinta ” se va initia un proces al Stelei lui Valentin Ceausescu , se va face un memoriu la uefa pentru a se anula tot palmaresul

vasglo  •  20 mai 2010, 10:04

Tolo,

Se uita prea usor ca:
– in viata fiecarei echipe, fie ea mare sau mica, sunt suisuri si coborasuri; vezi cluburi mari vest-europene;
– criza nu iarta pe nimeni, deci nici pe patronii de fotbal; Becali cand a avut bani a „aruncat” cu ei, acum cand e criza se restrange. Chiar guvernul cand nu mai are bani taie salarii si pensii:))
– Becali a venit la Steaua ca un Mesia, rugat de cei care au praduit toti banii luati din vanzarea jucatorilor emblematici stelisti dupa Revolutie;
– Becali a bagat multe milioane intr-o baza a statului pentru a o ridica la nivelul cerut in Liga Campionilor, depasind cu mult sumele cerute in contractul de inchiriere cu MApN; ce se intampla oare cu aceste investitii?
– datorita investitiilor lui Becali a putut juca in Ghencea si Unirea Urziceni;
– Banii lui Becali au facut ca Steaua sa joace de trei ori la rand in Liga Campionilor si sa contribuie decisiv ca Romania sa aiba o echipa calificata direct la „masa bogatilor”;
– Steaua, cladita pe Banii lui Becali, a reprezentat modelul si pentru alti investitori care, vazand ca au cale libera spre banii Ligii, au investit cu curaj in fenomen. Asa au aparut un Paszknay, Bucsaru, Porumboiu, Iancu etc..
– Steaua nu a beneficiat de niciun ajutor din partea MApN, asa cum beneficiaza alte echipe din partea autoritatilor locale, platind chirie cat platesc toate celelate divizionare la un loc.

Deci, merita Steaua sa fie alungata din Ghencea in ceea pare cea mai mare „excrocherie” politica din lumea sportului, pentru ca a intarziat sa plateasca 2 luni o chirie aberanta, raportat la ceea ce platesc ceilati competitori sportivi? Va restitui vreodata statul banii investiti de Becali? Evident nu. Si iata cum, in loc sa investeasca in dezvoltarea infrastructurii sportive, asa cum se face peste tot in lume, statul, prin acest general cu patru stele, facut la apelul de seara din interes politic, nationalizeaza investitiile unui privat..Cred ca asupra acestui aspect ar trebui sa te apleci mai cu curaj, draga Tolo!
Ce oameni josnici, cand Becali avea bani toti se gudurau pe langa el sa investesca la Steaua. Acum ca e criza ii dau in cap si vor inapoi Steaua, evident cu tot cu investitiile lui Becali. Sa nu fim naivi, generali vor sa aiba din nou putere la Steaua, evident prin altii, mai „cooperanti”, ca Becali nu-i de nasul lor, nu a corespuns asteptarilor!…
P.S.
Daca crede cineva ca „protestele” unor asa-zisi suporteri sunt altceva decat un joc in cadrul „planului militar” de alungare a lui Becali si de pastrare a investitiilor facute de acesta pentru altii, mai apropiati generalilor, e naiv rau…

laur  •  20 mai 2010, 10:04

cataline , ok! e regretabil ca steaua pleaca din ghencea . dar imi poti raspunde la cateva intrebari .
1. sa inteleg ca in cazul stelei nu trebuie respectata legea ?
2. sa inteleg ca in numele stelei „patronul vremelnic” poate face evaziune fiscala , ptr ca nu-i asa steaua este steaua ?
3. sa inteleg ca intreg complexul sportiv steaua „a inflorit” in epoca becali iar daca ar reveni la stat ar muri ?
4. sa inteleg ca ministerul ar fi trebuit „sa cada la pace” cu becali in numele stelei , sa accepte chiria propusa de el pe o baza sportiva cat suprafata urziceniului iar gigi sa le faca cu ochiul si sa le „impinga” o atentie sub forma de „taxa de spectacol” (acolo vreo 3.000 de euro cum a declarat chiar „patronul) asa ca sa nu mai plateasca impozit la stat ?
5.sa inteleg ca trebuie sa inghitim nemestecate toate „arogantele fiscale” produse de becali doar ptr ca-n bucuresti pana in 2011 era doar un stadion omologat de mare capacitate ?
cataline intr-un final trebuie sa inteleg ca e musai sa-l „iertam” pe becali in numele stelei ptr ca nu-i asa becali este steaua ? pai in cazul asta hai sa-i tragem o amnistie fiscala doar lui becali ptr ca nu-i asa , noua ne pasa de sport , ne pasa de steaua . restu’ sunt fraieri .

montezuma  •  20 mai 2010, 10:13

Nu-mi vine sa cred ca citesc articolul asta la tine … chiar nu aveti nevoie de false motive sa atacati guvernul actual. v-a dat motive serioase asa ca nu va mai obositi.
in articolul asta tu sustii ca pentru binele sportului romanesc, al bazelor sportive, al juniorilor stelei etc, un om poate incalca legea! esti sigur ca asta vrei sa spui?
pentru ca eu asta inteleg, becali a incalcat legea (Ca si alti conducatori din fotbal, dar asta e alta discutie) si cand cineva incearca sa ia masuri e luat la intrebari pe motiv ca distruge sportul…
in fiecare secunda vad pe antene cum se face risipa din banii publici si cum se propune reducerea evaziunii fiscale (mai ales din gura) si cand ministrul apararii incearca sa ia o masura in sensul asta tzac i-ai sarit in cap… nu tzac ci PAC PAC!
articolul tau e …PENIBIL si dezamagitor

Stelist 74  •  20 mai 2010, 10:13

Salut Catalin! E rusinos, dar nimic intamplator… Cred ca in 50 de ani, cu indulgenta spun 50 de ani, ne vom dezintegra ca natiune! Macar de ne-a cumpara cineva cu intentii serioase! A luat cineva vreo masura impotriva celor ce au construit patinoarul?! Dumnul prezidente se face ca ploua… Cine e este domnul Gabriel Oprea?!? Stadionul e al nostru, un bun al tutoror construit din bani publici nu din banii lui. Sa nu mai faca afirmatii nefondate si sa nu mai puna armata romana la bataie! Cat despre Becali, latul se strange, vb regretatului Traian Tomescu… Nu mai are mult, orice minune tine 3 zile!
multumesc

nicky  •  20 mai 2010, 10:23

Nu este grav ce face Becali, pana la urma este o persoana privata care isi bate joc de un simbol, cat este mai grav ce ministru avem la Aparare. Pai acest general, care si-a dobandit functia doar pt ca si-a tradat tovarasii trecand in barca dusmanului, conduce Armata Romana? El , care are cel mai mare grad in Armata fara sa fie activ ca militar sau sa fie cel putin un an in vreaun teatru de razboi? Pai asta da Steaua afara din Ghencea? Alt general facut la apelul bocancilor , de Boroi zic, conduce CSA Steaua care se pregateste sa duca echipa de handbal in anonimat pt ca nu o mai poate intretine? Pai astia sunt cei care vor sa elibereze Steaua? Nu sunt fan Gigi, dimpotriva, vreau ca acest cioban sa nu mai conduca clubul meu de suflet, dar nici sa ajunga pe mainile unor generali care nu fac altceva decat sa isi mai umfle muschii ca sa isi aduca lumea aminte de ei! Chiar cu riscul de a face rau Stelei. Astia nu sunt stelisti, sunt escroci. Indiferent de patron, cu Steaua mereu!!! La Buzau si in toata tara!

P.S. Interesanta pozitia Armatei. Nimeni nu isi asuma raspunderea pt acest conflict. Un comunicat scurt si atat. Tipic pt cei care fug de raspundere!!!!

gixe  •  20 mai 2010, 10:27

Ceva ma face sa cred ca Branestiul se va numi din vara CSA Steaua si va juca in Ghencea in ros-albastru.

SireHD  •  20 mai 2010, 10:27

„suporterii” au inceput bataia de joc si Oprea a terminat-o…asta meritati „suporterilor”!!!

cons pmp  •  20 mai 2010, 10:28

Vad ca exersezi teoria raului cel mai mic. E normal… de 20 de ani asa ne-am obisnuit in toate privintele…
Doar ca… asa cum observam (the hard way) aceasta continuitate a „raului mai mic” ne-a tras in jos incet dar sigur. Fie ca e vorba de politica fie ca e vb de fotbal. Nu vad insa un proiect real, pe termen lung pe care sa il sustinem.
Zici ca ar fi mai putin rau sa i se lase lui Becali stadionul indiferent de ilegalitatile si santajele la care apeleaza? Si asta doar in numele sansei la sport pe care echipa mare, juniorii si spectatorii ar avea-o.
Atunci te intreb: nu e oare un rau mai mic ca patinoarele alea se construiesc indiferent de furturile pe care le genereaza? Nu e un rau mai mic ca Ritzi a facut un spectacol pt tineret chiar daca a dat 70.ooo euro pe 3 scanduri? Nu e un rau mai mic faptul ca s-au construit cele 400 sali de sport chiar daca au costat de cateva ori mai mult decat trebuia?
Eu cred ca nu mai putem gandi asa. Daca vrem sa oprim declinul si eventual sa construim ceva pe termen mediu si lung teoria raului cel mai mic trebuie abandonata. Sper ca nu e inca prea tarziu

cons pmp  •  20 mai 2010, 10:36

Inca o observatie: echipele conduse de oameni ingusti la minte si cu orgoliu nemasurat ( vezi Steaua, Craiova si Dinamo) consuma gramezi de bani si nu reusesc decat sa mearga in jos: isi pierd fanii, nu mai fac performanta, se muta de pe propriile stadioane.
In acelasi timp, echipe cu un mamagement decent (Urziceni, CFR, Vascui si chiar Otelul sau Gaz Metan) cresc de la an la an. Iar in cazul Urziceni nici nu a fost nevoie de foarte multi bani. Dimpotriva se face profit an de an. Maricel.
Asa ca… observ ca e nevoie mai degraba de calitate umana decat de bani. Iar Steaua sta cel mai prost la capitolul asta. Daca se urmarea interesul echipei si nu interesul personal Steaua avea si fani si rezultate si sint sigur ca nici MAPNul nu isi permitea sa aiba abordarea p care o are acum.

alex  •  20 mai 2010, 10:37

FELICITARI! Aveti perfecta dreptate! Este inadmisibil ce face aceasta treanta de mininistru! Jos mafia care conduce statul roman!

pss  •  20 mai 2010, 10:49

In loc sa-l compatimim pe cioban, care si-a batut joc de tot ceea ce a insemnat Steaua, mai bine incercam sa gasim o solutie sa formam o noua echipa (vezi Salzburg). Una care sa aiba identitate fata de suporteri, nu fata de o persoana care se autointituleaza stapanul echipei, care a fost cladita pe umerii a cateva generatii de suporteri. Nu totul se poate rezolva cu bani…

adrian  •  20 mai 2010, 10:49

dar de unde are bugetarul oprea atata avere? poate ar trebui cercetat. nu de organele statului. de presa

Comentează