L-a plesnit pe Becali

Statul cîştiga 250.000 de euro pe an închiriind stadionul Stelei. Jumătate din bani ajungeau la buget şi jumătate la CSA Steaua, fost club de elită al sportului românesc, astăzi în cădere liberă inclusiv din cauza lipsei de finanţare. Plus că, pentru că gazonul şi baza erau îngrijite, acolo puteau juca „naţionala” şi alte echipe de club.

joi, 20 mai 2010, 12:23

Statul cîştiga 250.000 de euro pe an închiriind stadionul Stelei. Jumătate din bani ajungeau la buget şi jumătate la CSA Steaua, fost club de elită al sportului românesc, astăzi în cădere liberă inclusiv din cauza lipsei de finanţare. Plus că, pentru că gazonul şi baza erau îngrijite, acolo puteau juca „naţionala” şi alte echipe de club.

Din acest moment, Armata nu numai că nu mai încasează, dar va trebui să plătească pentru întreţinerea complexului, asta dacă nu vrea să transforme baza sportivă în decor de filme postapocaliptice. „I Am Legend” cu ministrul Oprea tîrîndu-l în lesă pe Gigi Neţoiu, imaginaţi-vă scena!

Pînă la urmă, Steaua nu înseamnă doar Gigi Becali. Ce vor face cei 200 de copii şi juniori care se antrenau zilnic acolo? Vor lua trenul pînă la Buzău?

Bucureştiul are două stadioane cu mare capacitate. Unul e în construcţie şi celălalt intră în deconstrucţie. Pe primul nu ştim cînd îl vom termina, cu al doilea nu ştim ce să facem. Strălucită viziune naţională asupra sportului!

Că Becali s-a purtat prosteşte în multe momente la Steaua e indiscutabil. Dar să fii mai pătimaş şi mai radical decît el şi să ocupi funcţia de ministru e cam mult. Gabriel Oprea l-a plesnit pe Becali, dar şi-a plesnit propriul buget, pe iubitorii de fotbal din Bucureşti şi sute de sportivi nevinovaţi.

Comentarii (131)Adaugă comentariu

omu rau  •  20 mai 2010, 10:52

inainte de becali steaua imi era indiferenta. acum imi este greata de ea. de fapt greata imi este alimentata de gigi. tineam cu steaua ca orice roman cand steaua juca „afara”. nu pot sa cred ca a fost vreun roman normal la cap care sa nu tina cu steaua in ’86 sau in ’90. acum insa ceea ce se intampla la steaua e incredibil. pe langa faptul ca incultul jigneste tot ce prinde, se lauda cu ilegalitatile facute in timp si calca in picioare tot ce tine de istoria celui mai mare club de fotbal din romania(simpatizez cu cfr si cu dinamo) acum ar dori ca sa fie si lasat gratis pe un stadion care nu ii apartine. daca e om de afaceri cred ca stie ca un contract e sfant. ceea ce a facut in ghencea e aproape 0. dupa parerea ta ala este gazon????? vino pe gruia sau mergi la piatra neamt sa vezi gazon. imi pare rau ca ai amestecat capra cu varza. de copii aia scriati acu cateva luni ca nu primesc de la club nimic. asa ca decat sa se chinuie sa faca sport mai bine cauta o echipa serioasa.

dan  •  20 mai 2010, 10:53

Probabil ca o sa se mute Unirea Urziceni in Ghencea…In fond tot echipa bucuresteana e…

levi  •  20 mai 2010, 11:00

Perfect adevarat,Tolo.Vezi lucrurile asa cum sint. La adapostul „miniei populare” la adresa lui Becali(si eu il detest),un tembel prefera sa nu mai ia nimic decit 25 mii/luna ! Asa cum la fel de absurd m-i se pare sa-l acuzi pe Becali ca refuza sa plateasca dublu ! Asa este si in economie: statul vrea impozit si de la firmele foarte mici, firmele nu pot plati si se inchid, iar in final, statul trebuie sa plateasca ajutorul de somaj! Daca inainte luai f putin sau deloc,acum dai ! Si cu stadionul lui Steaua va fi la fel: chiriasul va refuza chiria si va pleca, iar statul,dupa ce pina acum lua ce lua, va trebui sa cheltuie bani macar ptr a tine baza in conservare! Tipic romanesc, Tolo, n-ar trebui sa n-e mire.

danimovistu  •  20 mai 2010, 11:01

sincer sa fiu, cu toate ca sunt precum numele,mai bine sar desfiinta aceste doua echipe(steaua si dinamo) ca sa le faca pe plac multora, si sa o ia de la zero cu alte nume

alen  •  20 mai 2010, 11:04

Nu comentez lupta intre minister si becali, dar pana la urma becali trebuia sa-si plateasca chiria si impozitele si nu-l mai scotea nimeni. Pana la urma el sustine ca intentionat n-a platit si atunci ce sa mai comentam? Daca la jucatori merge sa amani plata salarilor, sa le dai prima promisa la dreapta, daca pe bergodi il dai afara prin tot felul de scamatorii ieftine ca sa nu-i platesti contractul, uite ca aici nu mai merge. Chiria de 250.000 euro/an mi se pare f rezonabila pt un complex te 9 ha si trebuia sa fie la zi cu plata. Ce eu daca nu-mi platesc chiria ma mai tine cineva in casa?

stefan  •  20 mai 2010, 11:12

Dl Tolontan, nu sunteti nicicum naiv. Nu lasati impresia ca vi se pare in neregula ce face armata cu Steaua. Ministerul pierdea bani oricum inchiriind stadionul Stelei. A cerut doar un pret cat de cat echitabil. Mi se pare normal ca atunci cand folosesti un bun care nu iti apartine sa platesti pentru el. Numai la noi, trebuie sa ti se dea de la stat. Noi vrem o tara in care sa ni se dea pe de-a moca. Minunatul cuvant SUBVENTIE.
De ce oare in strainatate echipele platesc bani grei pt stadioane? De ce oare cluju si-a facut stadion? E vorba despre ce parere ai tu despre tine? Sunt stelist de mic, dar mi se pare mai mult decat normal sa plateasca pentru stadion. El il vrea pe moca. Oricum spiritul stelei s-a distrus, 3-4000 de oameni la stadion, performante mediocre, fani indepartati de la stadion, glorii terfelite.
Am mare incredere ca daca Gigi pleaca cu steaua, baza nu o sa ramana in paragina. O sa se gaseasca cineva sa puna o echipa pe ea. Nu incercati sa ne sensibilizati, nu e vina ministerului aici, e vina lui si a mentalitatii de sarantoci, scuzati expresia.

dragomir  •  20 mai 2010, 11:20

Nu sunt de acord cu dumneavoastra domnule Tolontan.Cum a spus si Mircea Sandu daca Becali isi punea in ordine documentele si investitiile amortizate in 20 de ani nu se ajungea aici.Deci nu ministrul Oprea la plesnit ci Gigi s-a plesnit singur si cand a renuntat sa plateasca chiria ca orice societate comerciala cum este fc steaua bucuresti care are nevoie de un spatiu sa-si desfasoare activitatea.la un spatiu care spre meritele lui gigi i-a adus imbunatatiri.moral steaua nu trebuie alungata din ghencea dar legea e lege si trebuie respectata inclusiv de europarlamentarul Gigi becali.

vag  •  20 mai 2010, 11:28

Draga Tolo,

Vad ca nimeni nu vrea sa spuna adevarul despre acest conflict si lasa lumea sa fabuleze, rupta de realitate. Datorita crizei si vazand cat platesc celelate competitoare, chirie de nimic, Becali a cerut MApN sa regandeasca contractul. La asta a contribuit si impozitul pe cladiri de 40.000 pe luna, aparut acum in peisaj. Acest impozit este in principal pentru stadionul central evaluat la 30 milioane de euro si, culmea, toate imbunatatirile la el au fost facute de Becali pe banii lui. Practic Becali doreste sa inchirieze de la MApN numai terenurile de antrenament cu facilitatile aferente,facute din banii lui, stadionul central urmand sa fie folosit si platit „pe eveniment”, asa cum a platit si Urziceniul cand a jucat in Liga Campionilor… Nu vi se pare aberant sa platesti chirie si impozit pe stadion vreo 800.000 anual, cand tu folosesti stadionul numai 2-3 ori pe luna? De ce pentru Urziceni si l-a alte echipe se poate si la Steaua nu? Ganditi, stimabililor!..

corneliu  •  20 mai 2010, 11:28

Normal ar fi fost ca dl Oprea si ministerulpe care-l pastoreste sa-i concesioneze baza pe un termen lmitat de de 25-50 de ani si cu obligativitatea contractuala de a intretine si moerniza baza! ricum pretul era o jegmaneala! Si Peluzele x sau y, vezi doamne suporteri stelisti vopsiti, au ce si-au dorit: „oierule, pleaca dn Ghencea!” Sa vedem cum o sa-i dea inapoi MApN-ul banii investiti de Becali si cum o sa „conserve'” stadionul! Sau pote mai sti, vor construi impreuna cu Copos, Turcu si Borcea niste hoteluri!! Ce-as mai rade!

old teams  •  20 mai 2010, 11:54

Gigi pleaca din Ghencea. Spre Buzau, spre unde o vedea cu ochii. N-a mai castigat un titlu cu Steaua de o gramada de vreme. Trei, cinci ani, ce conteaza? Pentru „ros-albastri” e o vesnicie.

Gigi nu e om de fotbal. Nici circar nu e, chiar daca se poarta ca atare. E un Dinu Patrurica, acum in pragul falimentului. Prin tot ce face, scufunda Steaua. O va duce la Buzau, o va face Steaua Buzau, si o va ingropa, in cele din urma. Pentru ca la directia in care a apucat-o singura destinatie previzibila e disparitia fizica a clubului care, in ’86, era campion al Europei.

Bun, pleaca Gigi. Dar cine vine? Generalii? Cine-s generalii? Iordanescu, Oprea? Si ce vor face generalii? Ca vremea caprarilor adunati din judete s-a dus. Nici macar stagiul militar obligatoriu nu mai exista. Dar, mai stii?, poate sta vreun investitor secret la panda. Un alt Gigi, fireste, ca cine e nebun sa se bage, acum, la Steaua? Care va culege scrumul. Nu doar de pe stadionul caruia Becali a anuntat ca-i da foc. Ci si de pe echipa. Si praful de pe toba.

vag  •  20 mai 2010, 12:01

P.S.

Sunt curios daca MApN va permite Unirii Urziceni sa joace in Ghencea meciurile din preliminariile Ligii Campionilor si cat va cere drept chirie pentru folosirea stadionului. Daca da, Steaua trebuie sa ceara sa joace si ea, in aceleasi conditii meciurile din Europa Ligue in Ghencea. Cred ca acest ministru Oprea nu prea il duce capul si nu si-a dat seama de consecinte fiind pilotat de altii spre compromitere totala…

petre  •  20 mai 2010, 12:12

cum sa platesti asa mult impozit,pai daca dinamo sau rapid ar plati asa mult ar pleca si ei,oricum dinamo a zis ca se muta cind e gata stadionul ce se construieste,prea multi bani pe chirie,si curios unde merg bani astia,mai bine ca pleaca din ghencea ca acolo au vrut sa i faca rau,nu poti sa dai pe cineva afara ca nu tia dat 2 luni chirie si a platit atitia ani la rind,putea sa intrebe prima oara sa il ajute,dar de ce mai bine facem rau,vai de neamul nostru,domnu ministru stie doar sa se afiseze cind sunt interese in rest,ce se mai poate fura,eu in loc la becali,as lua tot,dar tot si cuiele din scinduri,sa tina acum armata stadionul,bine face cu ei,sa joace nea imi cu ministru .

Mircea  •  20 mai 2010, 12:14

@alen – tu platesti chiria de 10 ori mai mare decat e piata (vezi cat platesc Rapid si Dinamo)??? Tu faci renovari in casa inchiriata??? Tu platesti impozitul anual pe casa in locul proprietarului???

mircea  •  20 mai 2010, 12:24

A scapat ciobanul zilele trecute o vorba cu talc:”Poate Steaua joaca in CL si de pe locul 3 – fuzionand cu Urziceniul.Circul de acuma nu este o prefata la ceea ce e si va fi in continuare?

lucian  •  20 mai 2010, 12:24

parerea mea ca MApN are niste GAURI in buget ,si vrea sa le astupe obligindul pe Becali sa achite dat. acum cind ai tremura chilotii ministrului Gabriel Oprea si guv Boc.de ce cu ale societati se re-re reesaloneaza datorile iar cu fc steaua nu?rusine pacalicilor din guvern,va facut fmi-ul cum a vrut,a-ti stat ca mieii la taiere si acuma la scandeta,taiati din pensi,alocati,salari.

Scippio  •  20 mai 2010, 12:24

Dle Tolontan demonstratia dvs ar fi foarte buna daca n-ar fi un sofism desavarsit. Statul AR INCASA daca Becali AR PLATI. Ori intrucat, din cate se vede, Becali nu prea a platit inseamna ca statul si CSA Steaua nu pierd nimic. Decat cel mult niste bani virtuali care nu se stie daca ar fi devenit vreodata si concreti.
Lui Becali i se pare firesc sa nu plateasca, i se pare firesc sa i se dea pentru simplul motiv ca el e Becali, Dumnezeu pe pamant. La imaginea asta pe care o are despre el ati contribuit si dvs presa din plin stand zilnic incolonati la „palat” sa-i sorbiti declaratiile si sa-i dati mizeriile in ziare si pe posturile tv.
In plus declaratia legata de cei 30 de milioane de euro investiti mi se pare o alta mare gogorita. CFR Cj a refacut radical un stadion intreg si a platit daca nu ma insel cam 20 milioane. In plus Becali nu investeste ci imprumuta clubul asa cum fac si alti mari „finantatori”. Dar sunt sigur ca dvs stiti toate astea. Din pacate ati ajuns si dvs o simpla rotita intr-un sistem care se invarte asa cum vrea cel care invarte manivela. Cine este acela se poate observa tot mai simplu pentru cine are ochi sa vada incontro bat tot mai mult editorialele dvs.

precizare  •  20 mai 2010, 12:35

@mircea- nu se poate compara deoarece la rapid si dinamo e vb exclusiv de stadion iar in ghencea de o intreaga baza sportiva. tot scandalul cu chiria e un pretext pt a muta steaua si incercarea disperata de a scapa de contestatari.

mircea  •  20 mai 2010, 12:35

Oprea fii destept!
Da-i lui Gigi chiria care o vrea el dar pune-i o singura clauza:”Sa taca din gura”
Sa vedem vrea?

MONI  •  20 mai 2010, 12:36

CE FACE MAPN-U AZI CU GIGI+STEAUA=JAPCA RUSINEEEEEEEEEEE

cipa  •  20 mai 2010, 12:39

Nu ma mir de ceea ce face acest oPREA, sau de ceea ce face acest gUVERN. Ucizi sportul, imbolnavesti o natie. Singurul motiv pentru care se mai fac sali de sport e acela de a mai deturna niste fonduri. In rest ma mir de mine ca mai stau in tara asta.

gelu  •  20 mai 2010, 12:39

„Dar să fii mai pătimaş şi mai radical decît el şi să ocupi funcţia de ministru e cam mult”.

Super tare… Chintesenta Romaniei….

sirnorbi  •  20 mai 2010, 12:50

Draga Tolo,
sunt un stelist din timisoara. In ultimii ani voi ziaristii si suporterii Stelei din bucuresti ati distrus simbolul unei tari. Nu exista emisiune la posturile de sport in care sa nu fie sunat acest parvenit. NU EXISTA! Cand are Steaua meci voi il sunati la pauza si ii luati interviuri inca din minutul 85. Cand e olimpiada – de iarna sau de vara; nu conteaza – vol il sunati si atunci. Dc el sau familia lui de albanezi va injura sau va scuipa, scrieti un articol, va suparati doua zile dp care apare iarasi la fiecare emisiune! DE CE???? DE CE PROMOVATI PROSTIA, INCULTURA SI NON-VALOAREA???? DE CE AVETI IMPRESIA CA TOTI ROMANII SUNT TARANI, MANELISTI SI AU 4 CLASE TERMINATE????? In ceea ce ii priveste pe suporterii din bucuresti, ei umpleau stadionul cand castigam cu lens si besiktas in uefa sau cand real madrid si sevilla veneau in ghencea, acuma cand nu sunt rezultate vin 2-3000 la meciuri. DE CE????? UNDE SUNT MILIOANELE DE SUPORTERI STELISTI????? UNDE????? daca il contesta pe becali si-l vor plecat de la Steaua, de ce nu se strang cateva mii sa protesteze??? De ce nu protesteaza la stadion, in pipera, la „palat”????? DE CE SUPORTERII DIN BUCURESTI ASISTA PASIV LA DISTRUGEREA LEGENDELOR STELEI (HAGI, LACATUS, ADI ILIE, IENEI, IORDANESCU)???? tind sa cred ca scandarea adversarilor nostri „pt noi sunteti niste oi” e in mare parte adevarata. STEAUA A MURIT DIN CAUZA FANILOR DIN BUCURESTI SI DIN CAUZA VOASTRA A ZIARISTILOR, TOLO.

Mihai  •  20 mai 2010, 12:50

Inca un pic… si ceea ce trebuia sa se intample in 1990 se va intampla.

Ieri a trecut legea lustratiei…. ieri Steaua a mai facut un pas spre negura istoriei… eu zic ca e un semn de la Dumnezeu.

Nic  •  20 mai 2010, 12:50

Bravo Catalin!
Asa s-a distrus totul in tara: tot felul de neica-nimeni neaveniti in posturi cheie din ‘administratia statului’. Gigi Becali are pacate multe doar ca a venit la Steaua cand nu mai erau bani nici de autobuz (asta o uita aproape toti). A facut multe prostii desigur, dar s-a mers mult prea departe: sa vrei sa desfiintezi SINGURUL nostru brand international din fotbal, si stiu ce spun pt ca am vreo 9 ani de cand traiesc in UK, doar ca sa-i dai o palma lui Gigi ‘doesn’t make any sense’.
Noapte buna Romania!

SIRN  •  20 mai 2010, 12:54

@vag- mm vrea sa joace la piatra neamt in champ league.

Sirnorbi  •  20 mai 2010, 12:56

Draga Tolo,
sunt un stelist din timisoara. In ultimii ani voi ziaristii si suporterii Stelei din bucuresti ati distrus simbolul unei tari. Nu exista emisiune la posturile de sport in care sa nu fie sunat acest parvenit. NU EXISTA! Cand are Steaua meci voi il sunati la pauza si ii luati interviuri inca din minutul 85. Cand e olimpiada – de iarna sau de vara; nu conteaza – vol il sunati si atunci. Dc el sau familia lui de albanezi va injura sau va scuipa, scrieti un articol, va suparati doua zile dp care apare iarasi la fiecare emisiune! DE CE???? DE CE PROMOVATI PROSTIA, INCULTURA SI NON-VALOAREA???? DE CE AVETI IMPRESIA CA TOTI ROMANII SUNT TARANI, MANELISTI SI AU 4 CLASE TERMINATE????? In ceea ce ii priveste pe suporterii din bucuresti, ei umpleau stadionul cand castigam cu lens si besiktas in uefa sau cand real madrid si sevilla veneau in ghencea, acuma cand nu sunt rezultate vin 2-3000 la meciuri. DE CE????? UNDE SUNT MILIOANELE DE SUPORTERI STELISTI????? UNDE????? daca il contesta pe becali si-l vor plecat de la Steaua, de ce nu se strang cateva mii sa protesteze??? De ce nu protesteaza la stadion, in pipera, la “palat”????? DE CE SUPORTERII DIN BUCURESTI ASISTA PASIV LA DISTRUGEREA LEGENDELOR STELEI (HAGI, LACATUS, ADI ILIE, IENEI, IORDANESCU)???? tind sa cred ca scandarea adversarilor nostri “pt noi sunteti niste oi” e in mare parte adevarata. STEAUA A MURIT DIN CAUZA FANILOR DIN BUCURESTI SI DIN CAUZA VOASTRA A ZIARISTILOR, TOLO

adrians  •  20 mai 2010, 12:57

Cataline,nu crezi ca totul este doar o perdea de fum menita sa mai acopere din problemele cotidiene ?! Orice om normal nu poate sa gindeasca Steaua in afara cartierului Dr.Taberei,totul este ilogic,indiferent ca te consideri un suporter al lui becali sau oprea.
Pe de alta partea,ma frec la ochi,imi dau o palma peste fata si imi reamintesc ca am o karma foarte incarcata,altfel nu as fi fost pedepsit sa traiesc intr-o tara superba,locuita de niste imbecili cunoscuti initial sub numele de comunisti iar actualmente sub numele de politicieni.

Tara *******  •  20 mai 2010, 13:03

Vrem performanta,vrem liga campionilor si europa league,dar nu vedem ce oameni ********** avem pusi in functiile statului.Pai nene, in afara toate cluburile au facilitati,sunt ajutate financiar de catre primarii sau ministere ale statului,iar la noi ******* asta de stat dupa ce ca nu te ajuta cu nimic,te mai si usuca de bani.Nesimtire totala,oameni buni unde traim?

zeidas  •  20 mai 2010, 13:21

Iar tragem concluzii patetice ocolind principala cauza si mutand discutia pe alt plan; Becali nu vrea sa-si plateasca obligatiile de chirias (nemodificate de la inceputul contractului, majorarea chiriei neconfirmata de Armata e o perdea de fum pentru papagali). Si asta declarand Becali ca a facut-o intentionat pentru a scapa de suporteri probabil. Modificarile facute de chirias trebuiau negociate cu proprietarul, de acord . Care e solutia, sa plateti tu, eu sau altul ?

speedy  •  20 mai 2010, 13:41

Mihai>au avut grija sa tina legea lustratiei la sertar destul timp cat sa nu mai aibe pe cine sa lustreze :)…in afara de Basescu, chiar nu prea vad cine ar mai putea fi lustrat acum :)))))))
cat priveste Steaua, s-a autolustrat destul in ultimii ani, stai linisitit. cat priveste trecutul…cam ce s-ar putea face? sa li se ia cupa campionilor si supercupa? 🙂
on topic> cu siguranta MApN are smecheriile si golaniile lui, dar nu faceti greseala sa-l considerati pe Becali victima inocenta. Da, asa ei, ei au cerut o gramada de bani. Poate justificata prin dimensiunile bazei sportive, poate nejustificata. Oricum, neplatitta. Asa ca…

Je  •  20 mai 2010, 14:01

Salut Catalin,

Vad ca sunt unii (vezi Argaseala) care declara ca nu pot fi evacuati pana nu isi iau de acolo tot ce au investit. Eh, in contractul semnat de Argaseala cu MAPN – ul se stipuleaza ca toate investitiile efactuate in scopul indeplinirii normelor impuse de UEFA sau de catre alte foruri, intra in patrimoniul statului, fara ca chiriasul sa poata cere despagubiri.

Asa ca…se pare ca nu ia nimic.

Lumaxus  •  20 mai 2010, 14:04

Acum v-ati trezit sa observati ce se intampla????

Progresul – club de traditie desfiintat; stadionul din Cotroceni scos din circuitul sportiv.

Cui ii pasa?
Nu celui gras, asta e clar ….

kla2005  •  20 mai 2010, 14:06

Eu cred ca nu o fi atat de *** Oprea si sa nu aiba cui sa-l inchirieze…da’ daca’i atat de *** incat sa izgoneasca Steaua din Ghencea numai ca are el clinciuri alaturi de Iordanescu (rapidistu’) cu Jiji…atunci ne meritam soarta!

oracolul de la arad  •  20 mai 2010, 14:11

Tolo, eu cred ca e CRIZA mare (doar) pe la MAPN; stadioanele din Stefan cel Mare si din Giulesti sunt proprietatea M.I. respectiv M.Transporturilor. Sunt curios sa stiu cat platesc chirie Dinamo si Rapid, in conditiile in care amenajarile si modernizarile respectivelor stadioane a fost facuta din bani publici.
O fi Becali antipatic,incult, etc. dar aici e vorba de Steaua, iar Steaua nu apartine lui Becali sau MAPN.Steaua e reprrezentata de suporterii care au stat in ninsoare la meciul cu Villareal, care au stat in ploaie la meciul cu Valencia, de suporterii care au umplut stadionul la Buzau la meciul cu Astra.
NU VA BATETI JOC DE STEAUA PENTRU CA VA BATETI JOC DE SUPORTERII STELEI, care din intamplare au contribuit financiar la ridicarea stadionului.

valentin  •  20 mai 2010, 14:16

sa-mi fie cu iertare, ma declar suporter stelist pentru ceea ce stiu eu ca e STEAUA.. nu pentru ceea ce a devenit. ca ministrul a decis prost.. sau ca exista alte interese.. sincer.. nu ma prea intereseaza… pentru mine clubul steaua s-a cam inchis de ceva timp.. e doar o formalitate ce se intampla acum. altfel, nu stiu de ce va mai surprinde.. suntem in situatia de a „inchide” tara.. dar un amarat de stadion…

e trist.. dar „as da bani de la mine” numai sa putem scapa de ceea ce becali a promovat ca „performanta sportiva”.. a, si inca ceva.. odata cu plecarea lui.. as vrea sa-si ia si televiziunile sportive cu el. Sunt unele lucruri pe care chiar nu le putem pune in seama unui ministru, asta maine pica cu guvernul lui cu tot. Becali.. pana cand sa mai suportam?

fany  •  20 mai 2010, 14:37

nu am inteles niciodata…de ce eu trebuie sa platesc taxe si impozite si asa zisi patroni de fotbal nu???d-le totlontan armata nu a mai primit nimic de la steaua de peste trei luni… asa ca nu vad ce pierde armata financiar….

GEORGE  •  20 mai 2010, 14:44

mie mi se pare ciudat ca directia de finante a sectorului 6 nu se sesizeaza timp de 6 ani – ca nu incaseaza impozitele pe acele terenuri. si nu sume mici – 40.000 euro/luna. incet incet sumele se strang si ajungem la fabuloasa suma de 1,5 milioane de euro, nu stiu daca la suma asta nu se adauga penalitati…
mie sincer mi se pare cusuta cu ata alba toata afacerea asta. la mijloc e alceva !

mm  •  20 mai 2010, 14:51

Va reamintesc ca in noiembrie 2009, doar 1 din 10 abonati stelisti de la peluze ramasese nesuspendat de Becali! 3.800 de abonati au fost interzisi de Becali pe stadionul Ghencea in cateva saptamani desi acestia isi platisera in avans abonamentele pe un an cu preturi cuprinse intre 70 – 300 lei! Culmea: au fost suspendati si unii abonati care nu fusesera niciodata pe stadion! Datorita comportamentului sau dictatorial, la meciurile Stelei de pe Ghencea au asistat in ultimele sase luni din ce in ce mai putini spectatori, Becali insusi recunoscand ca a aranjat cu Dragomir sa-i fie suspendat stadionul. Si atunci, cum poti crede ca Becali are nevoie de Ghencea? Stadionul a fost facut pentru oameni, nu pentru „patron”. El s-a comportat ca un stapan pe Ghencea desi stia ca nu-i apartine. Asta a nemultumit pe multi! Acum Becali ispaseste aroganta sa nemasurata la adresa statului, a bunurilor statului, a spectatorilor, a fostelor glorii ale Stelei si chiar la adresa propriilor jucatori si antrenori! Nu este de compatimit ci de ras! Ma intreb cat timp il vor mai suporta jucatorii si antrenorii sai! A mai ramas inca un pic pana la marele NIMIC!

contractul naravas  •  20 mai 2010, 14:59

Nu oprea l-a plesnit pe becali ci a europarlamentarul s-a plesnit singur…In contractul de inchiriere al stadionului se specifica ca becali trebuie sa investeasca MINIMUM 200.000 de euro pe an…Nu exista plafon maxim si daca becali a investit 7 milioane atunci este treaba lui dar asta nu-i asigura dreptul de a inchiria Ghencea pe 35 de ani pt. aceasta suma. Tot in acelasi contract se specifica ca TOATE investitiile in baza din Ghencea vor ramane proprietarului deci MApN. In plus legea fiscala cere ca impozitul sa fie stabilit in functie de valoarea bazei inchiriate. Becali i-a crescut valoarea acestei baze si conform legii trebuie sa plateasca un impozit mai mare si care se adauga chiriei lunare.
Un afacerist abil ar fi negociat cu MApN sa i se concesioneze baza pt. 20-25 de ani in schimbul investitiei de 7 milioane. Becali nu a facut-o. De ce? Asta numai el insusi stie.
Ce se intampla acum este consecinta directa a conducerii proaste exercitata de becali. Sa nu se mire nimeni daca becali va fi declarat faliment in viitorul apropiat si Steaua va fi cedata MApN-lui in schimbul impozitului de 1, 5 milioane de euro pe care fiscul il vrea de la becali!

alcatraz  •  20 mai 2010, 15:07

ptr omu rau…
daca becali a facut 0 la steaua, de cei pe care-i simpatizezi (nr. dinamo) ce au facut la stadionul ala????
si pe deasupra spre deosebire de becali nu platesc chirie… becali e cum e dar totusi a facut si lucruri bune pe care toti le trec cu vederea… asta e tot vine lui din cauza comportamentului…
singurii care au condtruit ceva sunt cei de la cfr… jos palaria…

genceaforever  •  20 mai 2010, 15:15

Tot citesc paici si ma minunez, atata lume il apara pe Becali – romanasi scumpi traiti intr-un stat de drept, care are legi, legi pe care patronul stelei le-a incalcat si le-a incalcat…, bani nu a dat de la el ci de la poporul roman pe care la furat cu nerusinare, Tolontan sugereaza ca statul ar fi fost mai castigat daca il lasa in ghencea, si uite asa incepem sa ne invartim in jurul cozii, se intra intr-un cerc al compromisurilor facut tot in favoarea celor care au bani… Asta nu e decat o celula cat se poate de reprezentativa care oglindeste societatea romaneasca actuala. Legal vorbind din punctul meu de vedere sa desfiintzeze steaua daca nu are bani sa dea la stat. Moral vorbind aici sunt la mijloc combinatiile asa de mult iubite de voi… mandria unui adolescent frustrat (patronu) si puterea politica care isi ascute discret coltii in semiintuneric. Ideea sportului era simpla – spectacol competitional pentru popor – acum tocmai fanii sunt cei care vor avea de suferit… Nu e corect dar daca asta ar insemna sfarsitul erei clanului machidonean ar fi un pretz corect.
Viel Spaß!

mircea  •  20 mai 2010, 15:40

@GEORGE: ai dreptate, si repetandu-ma de ataia ani de zile nu avea cum sa nu fie descoperita de catre Curtea de Conturi aceasta neplata de impozit.Curtea de Conturi an de an verifica primariile la venituri, cheltuileli si patrimoniu.Chestia cu impozitul e o mare minciuna a MAPN-ului.Trebuia descoperita pana acuma!
Eu ca societate imobiliara imi platesc impozitul pe cladiri aferent si investitiilor facute si declarate de chirias la primarie,urmand ca prin chirie sa recuperez aceasta cheltuiala.
Nu stiu daca MAPN-ul e scutit de asa ceva ca doar nu se face referire la nici un art. din lege.
O intrebare pentru presa si ceilalti:DE CE TACE TATA PUIU?

ovi  •  20 mai 2010, 15:41

Domnule Tolontan. Eu cred ca alta e problema. Cred ca cei din minister oricum doreau ca Steaua sa plece din Ghencea. De ce? Acest ministru al apararii oricum a fost deja la inceputul anului in pelerinaj(impreuna cu blonda lui SuperBase… scuze a lui cocoselu’) prin toata tara ca sa identifice toate locatiile administrate de MApN, locatii cum ar fi unitati militare desfiintate, poligoane nefolosite … etc. El a venit le-a vazut, studiat, situatia juridica, si cum ar putea rezolva problema ca acestea sa fie cedate probabil catre admistratia locala, care problabil sa le cedeze unor „personalitati”, care cel mai probabil vor construi sau le vor materializa in vreun fel sau altul(exemplu locuinte pentru tineret – stim cu totii cum se construiesc acestea si de catre cine, si ce e mai bine sa faci decat un contract cu statul).
Acestea fiind spuse, cam acelasi lucru cred ca speculeaza si cu terenul din Ghencea. Oricum deja echipa e mutata. Pasul 1 e realizat. Pasul 2 isi va lua Becali jucariile si va pleca de tot. Pasul 3 -baza sportiva mai rezista un an doi, dupa care pasul 4 va fi valorificata de catre actualii nostri conducatori. Acesta este master planu’.
In concluzie nu conteaza ce zice lumea, fanii, becali, fostele glorii.
O sa ramana toata lumea umflata: fanii, sustinatorii echipei si chiar Becali cu buzele umflate, iar politicienii in speta clasa de afaceri basasciana cu buzunarele umflate.
E doar o parere dar daca m-as pune il locul politicienilor, cu gandirea pe care o au ei acuma, eu asa as face.

Numai respect,de la un suporter nascut stelist, neinteresat de fenomenul becalian, doar fenomenul strict sportiv.

Nicu  •  20 mai 2010, 15:44

Wow!!! Ce mana lunga are Paszkany!!! Si aici si-a bagat mana. Ca sa scape de un contracandidat la titlu acum sapa din greu sa distruga Steaua. Sariti stelisti!!!! Unguru face blaturi!!!!!!!!!!

prcmmc  •  20 mai 2010, 15:44

1. nu l-a obligat nimeni sa vina la Steaua. a venit sa faca bani si a transformat clubul intr-o afacere
2. nu l-a obligat nimeni sa poarte razboaie pe toate fronturile
3. a reusit sa-si falimenteze toate afacerile, asa ca nu ma mir ca e pe cale sa faca acelasi lucru si cu „afacerea” lui cea mai de pret, Steaua
4. nu a mai investit de mult timp(daca a facut lucrul asta vreodata in mod real), ci a imprumutat(ca sa nu aiba probleme sa-i recupereze mai tarziu) si in ultimii ani doar a scos bani din club
5. contractul este semnat, deci a fost de acord cu aceasta chirie la vremea respectiva, iar acum in ciuda a tot ce se vorbeste, NU I-A MARIT NIMENI NICI O CHIRIE!!!!
6. a supravietuit atat timp doar pentru ca l-ati tinut voi(ziaristii) si unii politicieni in brate. desi nu va convine, o sa cada la un moment dat. Ghencea a fost eliberata. urmeaza Steaua!

om  •  20 mai 2010, 15:46

Acesta este inca un efect al un management facut de oameni care probabil ca nici nu au auzit de acest cuvant.As vrea sa reusesc sa inteleg cum un afacerist ca Gigi Becali a putut ajunge sa detina sume de bani cu care sa cumpere FC Steaua si sa investeasca sumele vehiculate in presa si in doar 5-6 ani sa ajunga sa nu poata sa plateasca nici macar salari, stadion, etc.
Presedintii care nu sunt in stare sa controleze astfel de probleme avand in vedere ca postul lor are legautara cu acest aspect si nu sa apara la televizor sa se certe intre ei.
Presupun ca si ministerul a facut acest moment inevitabil mergand pe aceeasi linie cu oameni din fotbal.
Pentru mine ca fan al Stelei pot sa spun ca mi-a ajuns si sincer nu mai urmaresc decat 2-3 meciuri pe sezon si acelea pentru a-mi confirma senzatia de greata creata de o echipa care nu mai stie de ce intra pe teren.
Concluzia acestor evenimente este ca tara in care traim a ajuns in momentul in care cei de 20 de ani de deculturalizare si abuzuri facute asupra populatie au inceput sa dea roade.
As vrea sa va felicit domnule Tolontan pentru toate initiativele pe care le aveti si as vrea sa stiti ca sunt totusi oameni care va sustin.

Nicu  •  20 mai 2010, 15:59

V-ati prins, nu? Paskany finanteaza partidul lui Boc. Boc la randul lui il sprijineste pe Paszkany punandu-l pe Oprea, ministrul sau, sa distruga STeaua. Si din lipsa de contracandidati la tiltu campionatul viitor este tot al bozgorilor. Mai trebuie sa urmarim Telesport Tv, Gsp, Prosport sa vedem cand il suna pe Jabba de Timisoara sa ne spuna cum Basesc, Boc, guvernul cu ministerele lui, etc., etc… lucreaza subversiv ca sa fure campionatele in favoarea CFR-ului lui Paskany. Sper sa apara si Gabi Safta, Gheorghe Stanca, si altii impreuna cu reporterii si jurnalistii sportivi sa ne descifreze itzele acestei marlanii. Nu de alta, dar biata Steaua, mandria noastra nationala (de sorginte comunista), este in mare pericol sa piarda si campionatul ce vine din cauza loviturilor sub centura pe care le primeste din partea… din partea… stiti d-voastra a cui: Boc, Basescu, PDL, DNA, OZN, ONU…

ionut  •  20 mai 2010, 16:00

bravo cataline….nu mai este pic de centa si de minte in tara asta.toti isi vad doar interesul propriu si apoi ne miram de ce nu progresam.

Sorinaccio  •  20 mai 2010, 16:10

Multi isi dau cu parerea in Romania fara sa citeasca legea.Codufiscal precizeaza clar pe la art 250 si ceva ca, pentru terenurile si cladirile proprietatea statului, impozitul este platit de catre chirias. Terenul e al MAPN-ului deci, al statului, chirias este FC Steaua, care trebuie sa plateasca impozitul. Legea se discuta dupa paragrafe nu dupa sentimente. Clar?

eu  •  20 mai 2010, 16:29

stimate domnule tolontan, personal consider ca ceea ce se intampla cu becali (si implicit cu steaua) nu este decat manifestarea a ceea ce se numeste „s-a umplut paharul”. adica nimeni nu agreeaza ceea ce face becali cu Steaua, si se fac presiuni tot mai mari pentru ca acesta sa lase echipa (care, e evident, e in „paragina”). deci, desi este putin incorect, ministrul ne face decat sa lupte cu armele lui becali. asa cum becali a procedat total incorect cu multi oameni (antrenori, jucatori, alti angajati), asa se procedeaza acum cu el (de aceea este atat de debusolat acum). spuneti ca facand asa devii ceea ce este el, becali (adica ceva…. negativ), dar nu vedeti ca altfel becali nu poate fi pus pe linia corecta? daca numai asa se poate scapa de becali, atunci spun cu toata taria ca ministrul este un om inteligent si hotarat (nu am pretentia ca parerea mea are caracter normativ). cu respect…….

Comentează