Cum împarte Elena Udrea fetele şi băieţii noştri în buni şi răi » Copii politizaţi

UPDATE: Găsiţi aici reacţia ministerului.

vineri, 21 mai 2010, 12:02

UPDATE: Găsiţi aici reacţia ministerului.

UPDATE: Unele dintre procesele de atribuire, definitivate in 2010, au inceput pe timpul mandatului lui Vasile Blaga, precursorul  Elenei Udrea. Si el are partea sa de responsabilitate la aceasta distributie discriminatorie a investitiilor. Despre Vasile Blaga are si Hotnews o ancheta pe cit de interesanta pe atit de nepreluata pina acum 🙂

Investigaţie de Radu Bichiş, Ştefan Horobeţ, Mirela Neag şi Cătălin Tolontan

În 2010 au fost anunţate atribuiri de săli de sport în valoare totală de aproape 44 de milioane de euro » Gazeta a luat la mînă fiecare anunţ şi a sesizat că 53 din 69 de săli sînt în sate, comune şi oraşe cu primari PD-L » Conform listei hotărîte prin ordinul Elenei Udrea, un copil dintr-o localitate cu primar PNL are de 15 ori mai puţine şanse să aibă acces la o sală de sport decît un copil cu primar PD-L!

Ceea ce era de demonstrat

Unele texte sînt scurte pentru că cifrele vorbesc de la sine şi pentru că statistica este neîndurătoare.

Aflată în subordinea Elenei Udrea, Compania Naţională de Investiţii este obligată, conform legii, să finanţeze programe de investiţii respectînd „interesul public sau social”. Aşa a apărut programul de „Construcţii Săli de Sport”, afişat în deschiderea listei de proiecte pe siteul companiei.

Numai de la începutul anului 2010 şi pînă azi, CNI a atribuit lucrări de 43,8 de milioane de euro pentru 69 de săli de sport. Scopul? „Construirea de săli care să garanteze accesul la facilităţile moderne de practicare a sportului”, conform descrierii oficiale a programului.

Guvernul a hotărît ca Elena Udrea să stabilească lista localităţilor unde se construiesc sălile. Felul în care a fost întocmită lista a făcut însă ca accesul să devină profund inegal. Prin ordinul ministrului PD-L, copiii şi tinerii României au fost împărţiţi în funcţie de apartenenţa politică a primarilor lor.

În condiţiile în care, după alegerile din 2008, în aproximativ 1 din 4 oraşe şi comune oamenii au ales un primar PD-L, 3 din 4 săli au fost construite în aceste localităţi! În schimb, deşi mai mult de 1 din 5 localităţi au primar PNL, doar 1 din 25 de săli au fost distribuite în aceste sate, comune şi oraşe.

Cu alte cuvinte, în timp ce un copil cu primar PD-L şi-a triplat şansele de a avea o sală, un băiat sau o fată cu primar PNL i s-au diminuat de 5 ori aceste şanse.

Practic, un copil cu primar PNL are de 15 ori mai puţine şanse, iar unul sub mandat PSD de 9 ori mai puţine decît un coleg de generaţie al cărui primar e PD-L.

Aşa arată efectul ultim şi cinic al politizării investiţiilor sportive din România. Copiii ajung să fie penalizaţi pentru voturile părinţilor lor.

Comentarii (152)Adaugă comentariu

Gabriel Bratu  •  21 mai 2010, 14:24

OK, am trimis pe email.

un cititor  •  21 mai 2010, 14:39

ok. am inteles. dar trebuie sa vedeti si partea buna din toata povestea cu salile de sport. salile portocalii de acum, le compenseaza pe cele rosii din epoca nastase. astfel, in romania, toti copii au in acest moment sanse egale sa practice activitati sportive, indeferent de culoarea primarilor:)
Si inca o intrebare: a aparut informatia ca pe patinoarul de la Brasov s-ar fi cheltuit 9 mil de euro, iar nu 12 cum ati publicat voi.(inseamna ca un patinoar a cazut, s-ar mai fi putut face doar unul). Te intreb daca e adevarata informatia si daca nu ar fi fost bine sa faceti si voi un update la stirea voastra cu aceasta informatie(destul de importanta, spun eu)?

un Ieshean  •  21 mai 2010, 14:39

Satul de tara asta si de tot ce inseamna ea din `84 cand m`am nascut si pana acum, nimic n`am putut vedea bun in ea. Am terminat o facultate la Univ. Al I. Cuza din Iasi, am platit la taxe de mi`au sarit capacele, si tot ce am lucrat si lucrez, e intr`un cu totul alt domeniu. Astept sa plec vara asta „in lumea mea” si promit sa nu ma mai intorc, si`mi voi chema cu siguranta si familia. A jecmanit tara PSD`ul, a fost CDR`ul care parca n`ar fi existat, acum PDL`ul care CEL PUTIN continua hotia PSD`ului. Nu am intalnit, vazut, auzit un parlamentar, deputat care intr`adevar m`ar fi facut sa simt ca`mi reprezinta interesele. Cand vezi oameni precum Iliescu, Boc si toti aia care se plimba prin fata camerelor iti vine sa spargi tv`ul. Cat despre madame Udrea, femeia inteligenta a statului, stim cu totii rolul ei in conducerea statului. V`as invita domnule Tolontan, om ce si`a castigat cu siguranta respectul multora dintre noi, si prin Iasi, sa aruncati o privire generala. Sa vedeti MACAR pe domnul Fenechiu cum vinde orasul, sau cel putin sa vedeti cam cat platim noi pt facturile lui la telefon sau sa se plimbe prin lume. A daramat tot ce mai era prin Iasi de stat, pt pamantul de sub combinate si cum primarul nostru psd`ist „merge inchis”. Respectele mele gazetei si domnului Tolontan.

pc  •  21 mai 2010, 14:49

O ancheta asupra achizitiilor statului prin primarii pe cand? Stirea care circula pe la tv prea putin, conform careia domnul primar din Sibiu, ala de ar fi trebuit sa ne fie prim-ministru, a cumparat 100 de calculatoare cu 250 de milioane vechi bucata, nu va trezeste interesul? Sau macar sa aflati ce fel de calculatoare sunt, ca tare as vrea sa stiu. Multumesc !

jimi  •  21 mai 2010, 14:49

multumesc Catalin pentru explicatie dar totusi o discutie in patru ochi de ce nu purtati?Daca ai ceva sa-mi spui referitor la asta…Gata nu te mai sicii cu subiectul asta.

ionutz_fii  •  21 mai 2010, 14:54

Cataline, imi pare rau sa-ti spun, dar in ce priveste Piatra Neamt esti total in aer!!!!!!! De ce? Simplu! Este o sala de pe str. M. Viteazu, in care proiectul este facut de pe timpul lui Tariceanu! Sa-ti reamintesc ce s-a intamplat intre Stefan si Tariceanu???? Ma gandesc ca poate ai uitat sau habar n-ai!!!
De ce GSP-ul nu face o ancheta despre Sala Polivalenta din Piatra Neamt, a doua din tara ca marime, care a fost inceputa in toamna anului 2000? Cum guvernul Nastase a dat bani cu taraita…. cum in timpul guvernului Tariceanu, Laslo Borbely(ministru Dezvoltarii si Locuintei de la acea vreme) a venit la noi, a vazut despre ce este vorba, s-a dus la Bucuresti, a semnat hartia care dadea drumul la fonduri, iar cand trebuia sa fie semnata si de premier, acesta a aruncat-o la gunoi…. cum nu se poate finaliza din cauza lipsei climatizarii! Tot C.N.I. o are in ingrijire! Si are de suferit din cauza neexploatarii (se distruge moral si fizic degeaba)! A vrut Primaria sa o preia si sa o termine, dar s-au opus cei de la Bucuresti! Si mai trebuie facut un patinuar ca cel din Brasov, cu doar 2,5 milioane de euro…..

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 15:05

ionutz_fii : tu pleci de la o ipoteza gresita. Cind am spus ca nu trebuie facuta sala din neamt. Doar am aratat ca ceea ce a sustinut la rtv sefa de la cni, si anume ca s-au stopat salile, nu e adevarat!

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 15:07

un cititor: 9,1 spune scripcaru, fara tva. Asteptam documentele oficiale. le-am cerut si la brasov si la cni pt ca sint diferente in sume. Atunci vom sti exact cit s-a cheltuit, este suspect si ilegal ca refuza sa ne dea contractele

Cristi  •  21 mai 2010, 15:10

Draga domnule Tolontan,
Revin cu un comentariu si azi, avand aceeasi tema ca cel pe care l-am postat ieri, dar pe care nu l-ati publicat (cenzura?!). Va pasa de sport, sau de politica? Va pasa de copiii care nu au sali de sport pentru ca sunt in localitati cu primari din opozitie, sau sunteti interesat sa „loviti” in „portocalii”? Va pasa cu adevarat de Ghencea si Steaua, sau mai mult de ministrul pedelist care ii cere lui Becali sa respecte un contract?
Totusi, va pasa de sport?

pt Catalina  •  21 mai 2010, 15:11

Catalin, imi pare foarte rau, esti in „ceata”. Cum sa se opreasca construirea de sali? Bani sunt, si mai sunt si firme care sa le construiasca in interesul statului!

:)  •  21 mai 2010, 15:14

Ce bine-mi pare ca in orasul meu si in „vecinatati” sunt primari PSD-isti…am scapat de un stres, si anume, nu vom avea sali. Iar daca vom avea, vor fi undeva de nivelul apartamentului meu. Traisca PDL-ul in frunte cu tovarasa Udrea & Compania !

Horatiu  •  21 mai 2010, 15:28

Apropo de promovarea invatamantului la sat si de accesul la educatie a celor din zona rurala un liceu din zona rurala risca sa fie inchis din cauza ca primarul este membru PSD http://by.ghelar.ro/blog/2010/05/14/invatamantul-din-ghelar-in-pericol/

cornel  •  21 mai 2010, 15:36

Explicatia e simpla.
Zonele in care PSD castiga mandate multe sunt in general zone mai sarace, Moldova, Oltenia, Baragan, in timp ce PD-L a castigat indeosebi in vest, acolo unde nivelul de trai e cu totul altul.
Si ce se intampla, daca copii sarmani din localitatile psd-iste fac sport implicit ard si mai multe calorii ceea ce inseamna ca o sa aiba nevoie de mai multa hrana. Ori de unde? Ca familiile de acolo sunt sarmane, de-abia le asigura alimentatia zilnica, daca ar face sport si ar consuma si mai mult familiile acelor copii ar fi si mai sarace.

TELLY  •  21 mai 2010, 16:14

ar fi corect sa avem o atatistica si unde sau facut sali de sport in perioada psd,ca sa putem sa ne facem o idee si sa nu judecam gresit.daca in localitatile cu primari psd sau facut sali in 2000-2004 cand rosii erau la putere, acum portocalii sau de alte culori trebuia sa faca sali tot in acele localitati.poate sa le puna una peste alta iar ude erau primari de alte culori sa ramana si acum fara sali.oare pe tolo.ro la muscat motanul

TELLY  •  21 mai 2010, 16:18

daca nu ne faci o harta cu salile de sport facute in perioada 2000-2004 in guvernarea psd atunci atunci ce ai facut acum cu acest articol nu va avea nici-o credibilitate

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 16:44

cristi: da, ne pasa de sport. poate prea mult 🙂

fratili vostru  •  21 mai 2010, 16:47

hai ma,ca stim cu totii ca blaga e pe faras. presedintele pd-l-ului, traian basescu, incearca sa-l execute. tocmai de aceea hotnews publica ancheta. pai ce, facea vreodata hotnews ceva fara incuvintare de la domnie ? succes la moderare.

draqulea  •  21 mai 2010, 17:09

Am vazut emisiunea de aseara si nu cred ca ai fost prea convingator d.le Tolontan, doar si pentru faptul ca „marea” ta problema este ca s-au construit sali de sport mai mult in comunele PDL-iste. Care ar fi problema, acele sali vor ramane si dupa ce va trece guvernarea portocalie. E chiar asa de rau sa avem sali de sport. Amesteci lucrurile din dorinta de a ataca si nu este bine pt. ca lumea nu e chiar asa de naiva. Imi aduc aminte ca ai criticat autoritatile ca nu se implica in sportul de masa, ca nu avem terenuri de sport, ca…. Oltchim nu are sala…. etc. Acum ca se construiesc cateva sali – 69 raporat la vreo 8 mii de localitati sunt putine – tu iarasi vezi partea goala a paharului. M-ai convinge de subiect daca ai spune ca au costat mult si ai studia cazul, dar sa spui ca in comuna …. nu trebuie facuta sala de sport, esti rautacios. Oricum, m-am saturat de atitudinea GSP-ului si a RTV care incearca sa ne convinga ca tot ce se face nu e bun. Cica mai nou copii ar trebui sa faca doar cei cu bani care isi permit sa le ofere o educatie copiilor si trebuie sa ******** ca au salarii mari iar acum cu salile de sport iarasi o comiteti.

draqulea  •  21 mai 2010, 17:18

Si inca ceva, am fost in Turcia acum 15 ani si am ramas surprins de cate terenuri de sport si sali erau pe acolo unde am vazut si oameni mult mai saraci decat in Romania. Eu m-as bucura ca in Romania sa fie facute sali de sport in 1000 de localitati PDL-iste pt. ca in final oamenii vor ramane oamenilor. Daca imi spuneai ca se puteau construi sali de sport in toate localitatile si ei le-au ales doar pe cele portocalii, atunci puteai spune ca avem copii politizati, dar asa nu cred ca dumneata chiar crezi ce spui. Eu mi+am dorit in copilarie sa am teren de tenis si nu am avut. Altii au avut asa ceva. Acum ce sa facem ca nu avem banii nemtilor? Pai nici pe acolo nu cred ca gasesti in fiecare oras sala de sport si patinoar sau bazin de intot. Nu le poti avea pe toate.

dainas  •  21 mai 2010, 17:26

Draga Tolo,

O chestie interesanta. La Clinceni, unde este un primar PNL, a castigat licitatia firma familiei POTERAS. Care POTERAS? Primarul de la sectorul 6. Sector unde a candidat (impotriva vointei unor greuceni din PD-L)si a iesit deputat Elena UDREA. Da’ ce naiba… Coincidente….CE PARERE AI?

radu  •  21 mai 2010, 18:45

extraordinar, asta era drama in romania.
macar sa se faca, ar fi o mare realizare! mi se pare normal sa se construiasca acolo unde nu se pun bete in roate.

maurul  •  21 mai 2010, 19:08

la pitesti se schimba parchetul la sala sporturilor cu 500.000ron,asta tun lucrare nu costa mai mult de 120.000ron

din New Jersey  •  21 mai 2010, 20:25

Ceeace in alte tari pare de neconceput in Romania nu e decat o…normalitate !!!….am ajuns Somalia Europei !!!…vreau sa prind si eu ziua in care vor fi arestati politicienii precum cei din….fotbal !!!…dar pt asta cred ca ar trebui sa traiesc cel putin cat…Matusalem !!!…te apuca greata cand vezi ce si cate se intampla in Romania fara sa se ia nicio masura !…Cataline , te felicit sincer pt ceeace faci si incercarea ta de a schimba ceva ….daca ar fi in Romania mai multi ca tine , sigur s-ar schimba ceva !….dar , cred ca sunt multi care nu-si doresc nicio schimbare !!!…tot ce se petrece in Romania e doar o…MARE BATAIE DE JOC !!!

c0stellino  •  21 mai 2010, 21:26

Da Dragulea , ce nu sti tu e ca in acele orase si comune pdl-iste se ia multa ,,spaga,, cu acele sali …..
Si ma e ceva …: bugetarii -25 % , pensionarii -15 % , sali de sport ne trebuie in situatia asta de criza ….?
Bv Tolontane !!!!!…….
Continua tot asa …..

mateo  •  21 mai 2010, 21:41

…despre firma consinit, firma care vad ca a „castigat” multe sali… singurele informatii le’am gasit aici… http://www.verificarecredit.ro/general-discussion/sc-consinit-srl-salaj-zalau/
ar trebui facuta o investigatie referitoare la firmele care primesc aceste lucrari pentru ca vor iesi multe la iveala…

mateo  •  21 mai 2010, 21:50

sau ca cele doua sali din localitati cu primari udmr sunt facute de aceeasi fimra de constructii…. se produc ilegalitati mari… licitatii neanuntate , firme favorizate etc….

ov  •  21 mai 2010, 22:01

cataline pana acum ai fost bun dar asta este o chestie cam subtire.
te rog concentreazate pe probleme gen ridzi sau asemanatoare

mateo  •  21 mai 2010, 22:03

interesant este si faptul ca firmele care compun majoritatea antreprenorilor de mai sus sunt firme care de-a lungul timpului au „supravietuit” exclusiv din proiecte de stat. Am intrat pe siteul TUTUROR FIRMELOR DE MAI SUS (la cele care aveau site) si niciuna nu face angajari… desi unele au luat 5-6 poate chiar 10 sali, niciuna dintre ele nu angajeaza tineri, nu sprijina dezvoltarea profesionala… iar apoi lumea se plange de lipsa de profesionalitate din Romania…. dar asa e aici… nu conteaza cat de serioasa e firma si cat de bine intentionata e…. a! ba poate conteaza… cu cat mai bine intentionata e, cu atat mai greu… exista firma care au de recuperat sume de milioane de euro (!!!) de la firme cum sunt acestea enumerate mai sus (firme care castiga licitatii, fiind privilegiate, iar apoi „paseaza” contractul celor de jos, celor care defapt chiar fac ceva in tara asta, celor „prosti” care trebuie sa traga cu carca si sa faca credite la banci pentru a lua un proiect si care mai apoi se lupta cu falimentul din cauza faptului ca acele credite sunt garantate cu un contract ce nu e respectat). Asta e Romania, nici daca vrei si nici daca poti.. nu te lasa „ei”.
Felicitari Catalin, nu ma astept ca sistemul „lor” sa cada prea curand… dar e bine ca cineva scoate lucrurile astea la iveala, macar ca stiu ca unele lucruri sunt citite de parintii sau copiii acestor oameni care „fac jocurile”… si daca pe noi ne pot privi senin in ochi in timp ce au aceste intentii… ma intreb cum se vor simti cand parintii si copiii lor vor stii pe cine au crescut (sau pe cine au ca parinte).

florin.b  •  21 mai 2010, 22:08

Ca s-au constriut sali in localitatile cu primari PDL nu ar fi asta o problema ,pina la urma ele ramin ,sau macar asa ar trebui ,sa dainuie macar 3-4 ani .Problema e cit au costat aceste sali de sport si daca acesta e pretul lor real ,desi ma indoiesc. In alta ordine de ideei ,ma uit si ma minunez de tupeul baietilor ,,portocalii ” ,dupa ce ati dus tara asta in prapastie e cinic faptul ca voi continuati sa aparati acest regim corupt pina in maduva oaselor ,si incompetant in totalitatea sa.
PS.in Ungaria dupa ce o inregistrare facut pe ascuns a relevat faptul ca primul-ministru de atunci a mintit in legatura cu problemele economice ale tarii ,acesta a demisionat in urma presiunii strazi.Si acea minciuna a lui Gyurcsany a fost mult mai ,,nevinovata ” decit toate minciunile debitate de boc.Daca seful FMI ajuns sa-l discrediteze in acest hal ,cum mai pot fi credibili Boc si Basescu ? Daca ar avea pic de onoare ,de demnitate si-ar anunta demisia inainte ca aceasta tara sa se scufunde de tot .DEMISIA !!!

adrian  •  21 mai 2010, 22:47

Nu exista „meserie” mai buna in aceasta tara ca aceea de primar.Nimeni nu ii poate da jos decat odata la 4 ani si sunt cei mai mari banditi din tara.Nu le face nimeni nici un control sa-i intrebe de unde au dobandit atatea propietati si nici ce fac cu banii primiti de la buget. Primaria din PIETROASA jud.BIHOR cred ca ar castiga campionatul national de coruptie.Hotii de padure si de bani de la buget lucreaza acolo impreuna cu comunista Osvat Saveta care dupa ce toata viata a fost comunista si psd-ista acum a trecut la pdl.Oare de ce?JOS COMUNISMUL!

bdg66ro  •  21 mai 2010, 23:21

eu abia astept sa construiasca salile astea ca vin si-mi cumper si eu una …vad eu cum fac , dau o spaga si gata . cate n-a avut tarisoara asta a noastra si acum nu mai sunt ptr tot poporul… sunt doar ale lor , alora de le-au cumparat apoi cu pret de nimic… acum sunt de acord cu brucan , ala de v-a zis STUPID PEOPLE .

Mihai  •  22 mai 2010, 0:31

Pentru oamenii care tot povestesc despre faptul ca si PSD-ul a facut la fel: sa inteleg ca nu exista diferente intre PDL-ul de acum si PSD-ul de atunci? Ca Basescu l-a inlocuit pe Nastase ca sa guverneze exact prin acelasi sistem?

Un roman  •  22 mai 2010, 10:30

Draga Domnule Tolontan, incheiem astazi inca un sezon jenant. Echipele romanesti s-au facut din nou de ras in Europa. Echipa nationala se pregateste sa vada la televizor meciurile Serbiei, Elvetiei, Danemarcei si Sloveniei la turneul final al Cmpionatului Mondial. Un sezon mai slab ca oricand, plin de scandaluri. Un sezon in care Becali si Iancu, se plang de impostura si ne dau lectii de moralitate la Recursul Etapei. Pentru o natie europeana de 22 milioane de oameni avem performante egale cu zero. Un zero barat. Ca in toate domeniile. Suntem zero. De fapt, nu contam la nimic. Astia suntem.

Bibliotecaru  •  22 mai 2010, 13:55

@ Cătălin Tolontan
Stimate domn,
Primul meu impuls a fost să trăiesc o indignare devenită, în ultimul timp, o manifestare a obişnuinţei. Apoi m-am domolit un pic pentru că demersul ziaristic nu este corect. Interesant ar fi ca, pe lângă această listă, să apară şi listele guvernării PNL şi PSD. Ştiţi de ce? Poate că în urma guvernării PNL şi, mai ales a PSD, unele localităţi au deja sală de sport. Bănuiesc că vă mai amintiţi de pariul dintre domnii Năstase şi Ţiriac relativ la săli de sport.

Ar fi interesantă şi o listă a cererilor neonorate… Ce primari alţii decât PDL au cerut sală de sport şi această cerere a fost refuzată…

KristiS  •  22 mai 2010, 14:11

Domnule Tolontan , poate intr-o zi cind aveti posibilitatea as vrea sa vb cu dvs in legatura cu o sala si un bazin care stau intr-o situatie deplorabila si pe care intentionez sa le refac fara ajutorul statului pt ca se poate . Acestea apartin unui club celebru in romania iar eu ma ocup de 2 din sectiile lui . La una dintre sectii am fost campioni 4 ani consecutiv iar de antrenat trebuie sa ne antrenam pe unde se poate si cu niste costuri substantiale . Sunt multe de discutat si am un proiect care vreau sa-l derulez , iar in acest sens as fi vrut sa vb si cu dvs

Cu stima
KristiS

nicolae  •  22 mai 2010, 14:35

d.le tolontan, sant confuz acum cand scriu aceste randuri, in ceia ce va priveste. v.am apreciat{pe dvs.,nu si ziarul pe care il conduceti}crezand ca santeti impartial. cred ca m.am inselat amarnic. sa va spun de ce. pt. mine incepand din 2004 , a inceput in romania o etapa noua, in ceia ce priveste ametita noastra democratie. aveam mai multe informatii, mai multa deschidere in a pricepe ce se intimpla real.tot atunci a inceput lupta crancena a celor ce simteau ca.si pierd avantajele castigate prin furt si demagogie. in 2009 romanii, pe prostia carora se bazau cei pomeniti inainte, au ales tot basescu. acum intra in rol cel mai bizar aparat de dezinformare, din care vad ca faceti parte si dvs. pacat, mare pacat, de acum sperantele mele de a se schimba ceva, devin nule. si totul se intampla pt. ca oameni ca dvs.,au cedat presiunilor, si au trecut in tabara celor care i.si apara nelegiuirile comise.

Matza  •  22 mai 2010, 15:45

de ce in romania se vorbeste doar de fotbal? oare celelalte nu sunt la fel de importante?

Tudor  •  22 mai 2010, 18:08

intre timp se desfasoara turul italiei la ciclism, si de 12 zile nici cel mai mic articol…:((((

fury  •  22 mai 2010, 19:55

Am citit toate comentariile…Celor care sunt contra Tolontan vreau sa le spun ca nu au inteles mesajul anchetei …Si pentru a nu mai repeta cea ce vrea Tolontan sa arate am sa va spun ce sustinea Basescu in campania electorala din 2004 !!!! Zicea …si bine zicea d-l Basescu…„Cand vine vorba de cheltuirea banilor publici politicienii au de grija sa ii cheltuiasca in propriul lor interes… Cum am sa va explic in continuare…Se ia un exemplu de care cetatenii au nevoie desigur -sali de sport de ex…-se construiesc cu firme in care au ei interes…si in timpul in care ei taie si spanzura…poate nu tocmai cand nevoia cetateneasca o cere… Exact ce aduce Tolontan in discutie…In final se vor gasi destui care sa sustina ca sala X era urgenta sau …invers dar ce mai conteaza?!…Acum ati vazut ca D-l Basescu stie scenariul….E degeaba sa mai adaug vehementa cu care in 2004 cadindatul…promitea ca el o sa faca ordine in acest domeniu…M-a uimit tupeul cu care a intrat in direct D-ra Topoliceanu…vivandiera de la CNI…ca toate licitatiile au fost anulate …si habar nu avea despre ce INVESTITII are nevoie Romania…Dar acum tre belit Tolontan …asta e urgenta crizei …!!!

Dan  •  23 mai 2010, 8:06

Sunt primar intr-o comuna cu peste 4000 de locuitori. Am avut vicecampioni nationali in anul 2010.Am fost in audienta la doamna Udrea pentru o sala de sport in comuna mea. Copiii se antreneaza in caminul cultural care de multe ori este ocupat de parastase. Din 2006 se afla dosarul complet la CNI-compania nationala de investitii.Se pare ca domnul Tolontan a punctat foarte bine problema. Bani doar pentru partid nu si pentru copii.
Stiati ca domnul Popovici, primul consilier al doamnei Udrea are un dosar cu toate cererile depuse la CNI pentru sali de sport in care in dreptul fiecarei comune se afla o banda colorata: Portocalie, rosie, galbena sau verde. Ar insemna sa demisionam din functie toti primarii care nu suntem portocalii pentru binele comunei?

kosene  •  23 mai 2010, 10:29

Cataline , de ce nu vezi si cum si unde sau construit cele 400 sali de sport din timpul tov Nastase ??? Nu-ti da voie stapanul tau Voiculescu ????

ducu  •  23 mai 2010, 14:02

Foarte bune observatiile dumneavoastra si de bun simt. Problema mea este alta si o consider mult mai grava decit politizarea salilor de sport. Va rog sa trageti un semnal de alarma in ceea ce priveste orele de educatie fizica. Ma refer la faptul ca in noua lege a invatamintului aflata in dezbatere in parlament se prevede clar ca orele de educatie fizica de la clasale 1/4 vor fi predate din nou de invatator. Cu tot respectul pentru acesta categorie profesionala care este platita prost si munceste mult, nu au inclinatie marea majoritate spre predarea eficienta a educatiei fizice si mai exista si comoditate… Interveniti domnule Tolontan pina nu este prea tirziu. Si asa suntem un popor bolnav.. cit sa mai perpetuam in directia asta?

Valentin  •  24 mai 2010, 0:18

Domnule Tolontan, daca spuneti ca suteti atat de impartial, faceti un gest dumneavoastra si ceilalti jurnalisti de la gsp care ziceti ca nu faceti articole la cerere si/sau impuse dativa demisia si creati alta publicatie de sport. Acum vreti nu vreti faceti parte din alianta PSD+PC si la prima vedere faceti jocuri politice. Nu vreau sa fiu inteles gresit nu sunt de acord cu modul in care se procedeaza in tara asta. e normal sa exite intr-o oarecare masura clientela politica, dar ce se intampla la noi e jaf din averea poporului. Ce critic la actualul guvern e ca au preluat sistemul mafiot si nu au avut puterea sa puna capat la ce au inceput altii. Referitor la faptul ca a-ti fost trecuti pe lista neagra a publicatiilor arata cine de fapt a fost dictaor, si daca imi aduc aminte PC s-a despartit de PSD inainte de alegerile din 2004 si trustul de presa al D-lui Voiculescu dadeau din plin in psd (si dupa 3 ani jumate de pupat ….sau cum vreti sa-i spuneti, de psd, spuneau adevarul)… deci s-a actionat politic. Acum nu vad de ce s-ar intampla altfel. Dvs personal credeti ca basescu e de vina pt ce se intampla acum in tara? ca e dictator? pai daca era dictator numai comenta atata presa… M-ai gaditiva la treaba cu demisia pentru credibilitatea dumneavoastra ca jurnalist. si ar mai fi multe de zis…

zizicu  •  24 mai 2010, 18:47

Subscriu la ce scria un cititor mai sus: ca ancheta sa fie impartiala,
ar trebui analizate si guvernarile PNL si PSD. Ca sa putem face o
comparatie. Eu sunt convins ca au facut la fel. Nu ca vreau sa
iau apararea celor din PDL, sau Elenei Udrea (habar nu am de ce o
pun pe femeie asta ministru, ar trebui sa se gandeasca macar la imagine daca nu al altceva).

Andrei  •  25 mai 2010, 5:10

E bine si asa decat nimic… Din partea mea sa construiasca numai in localitatile PeDeListe, ca sa mai ia si ei un „mic” comision, numai sa construiasca tot mai multe sali de sport, ca sportul e mort din punct de vedere al infrastructurii si cu toate astea tot continuam sa avem rezultate foarte bune la anumite sporturi care nu includ datul aiurea cu piciorul intr-o minge si ridicarea de salarii mult prea mari.

nedumerit  •  25 mai 2010, 7:14

iata cu ce am ramas eu dupa Ora de Foc. O fi numai meritul dlui Tolontan sau si al Ursu&Co, nu stiu. A. Daca primarul unei comune e PDL nu trebuie sa se contruiasca nimic acolo (ar trebui locuitorilr sa le fie rusine?). Ergo: in comuna in care locuiesc eu, cu primar PD din 2000, nu s-au primit bani sub Nastase, nici sub Tariceanu, si nici acum ca e rusine/frauda/suspiciune. Ramanem fara canalizare, apa, sala de sport etc. B. Daca in vreun judet sunt multi primari PDL acel judet nu trebuie sa primeasca niciun ban. C. Orice firma in care se afla un membru PDL este un cuib de hotzi. D. Daca intr-o firma respectabila, acceptata de RTV si GS, unul dintre actionari devine memebru PDL, acea firma devine AUTOMAT infractor. E. Daca intre membrii familiei, a prietenilor, cunostintelor, colegilor de gradinitza exista vreun membru PDL atunci devii infractor. PS. Am cautat in arhiva dlui Tolontan. Ma ajutati sa identific articolele in care expuneati acelasi tip de probleme in 2007, in 2008, inceput de 2009? Iar daca „prezumtia de suspiciune” atat de draga unei anumite parti a presei functioneaza, pot sa banuiesc si eu ca primiti ” indicatii pretioase” de la dl.Voiculescu adversar declarat al PDL si adversar personar al lui TB si EU?? (sunt curios daca apara comentariul meu si inca ceva NU SUNT nici macar simptizant PDL, dar echidistanta imi impune respect)

Cătălin Tolontan  •  25 mai 2010, 11:05

nedumerit: ar tb sa va uitati la articolele din 2004, atunci cind am criticat aplicarea clientelara a programului 400 de sali de sport lansat de adrian nastase, care era candidatul psd+pc. pc adica voiculescu

Bogdan  •  25 mai 2010, 15:28

Cred ca trebuia sa faci si o statistica cu cate sali de sport exista deja in diferite orase si sate si ce primari aveau acele localitati la momentul construirii salilor. Daca de exemplu se pleaca tot de la o situatie disproportionata din anii cand a fost PSD si PNL la guvernare atunci altfel se vede problema.
Oricum mult mai important mi se pare pretul la care se vor construi aceste sali si firmele care castiga astfel de licitatii.

nedumerit  •  26 mai 2010, 7:05

drumul spre iad…! Pana in 2009 au fost executate unde a vrut PSD sau PSD+PNL cu firme PSD si/sau PNL. Daca acum executa PDL in comune PDL nu e bine. Rezultat final: executa tot PSD+PNL. Acume mai bine? Si o nedumerire suplimentara: la un S.A. oarecare cineva cumpara actiuni (fie de la o persoana fie de pe bursa). S.A. are in executie o sala de sport: trebuie sa renunte la contract pt ca noul actionar e de la PDL? daca cumva raspunsul e da, calcam ORICE principiu al economiei de piata. PS. tot n-am primit raspuns privitor la comuna mea: are vreodata dreptul sa primeasca bani? caci toata CRUCIADA pe care o faceti devine ridicola, daca se aplica numai PDL, iar PSD, PC si PNL se scarpina undeva despre aceasta cruciada

geos  •  26 mai 2010, 9:40

Domnule Tolontan,
am urmarit aseara (25 mai) interventia dumneavoastra la TV in direct cu doamna Udrea. V-am vazut ezitant, neinspirat, fara argumente. Articolul dumneavoastra de mai sus este bun ca ancheta dar este incomplet pentru ca prezinta doar o parte din ceea ce inseamna afacerile cu sali de sport. Are un puternic iz de manipulare prezentand doar partea care va convine. Nu?
Ce m-a deranjat cel mai mult la modul cum puneti problema este ca acuzati oameni nu pe baza faptelor lor, ci pe baza lui – „aha, deci il cunoasteti pe cutare sau cutare – plecati, nu sunteti bun!”, asa cum a punctat interlocutoarea dumneavoastra. Argumentul – extrem de prost ales, vi s-a intors ca un bumerang. Ar trebui sa fiti judecat pentru ca aveti ca patron un turnator DOVEDIT de justitie?
Domnule Tolontan, sunteti printre putinii jurnalisti care mai prezentati o bruma de credibilitate – in ochii mei, cel putin. Jucati un joc periculos. Lipsa de argumente, acuzatiile facute cu rea-credinta si alegerea sa manipulati informatiile, sunt toate in defavoarea dumneavoastra. Reflectati un moment doar daca in sinea dumneavoastra puteti gasi adevarul si echilibrul si echidistanta. Discerneti actiunile bune de cele cu adevarat nocive.

Succes!
George

Comentează