Cum împarte Elena Udrea fetele şi băieţii noştri în buni şi răi » Copii politizaţi

UPDATE: Găsiţi aici reacţia ministerului.

vineri, 21 mai 2010, 12:02

UPDATE: Găsiţi aici reacţia ministerului.

UPDATE: Unele dintre procesele de atribuire, definitivate in 2010, au inceput pe timpul mandatului lui Vasile Blaga, precursorul  Elenei Udrea. Si el are partea sa de responsabilitate la aceasta distributie discriminatorie a investitiilor. Despre Vasile Blaga are si Hotnews o ancheta pe cit de interesanta pe atit de nepreluata pina acum 🙂

Investigaţie de Radu Bichiş, Ştefan Horobeţ, Mirela Neag şi Cătălin Tolontan

În 2010 au fost anunţate atribuiri de săli de sport în valoare totală de aproape 44 de milioane de euro » Gazeta a luat la mînă fiecare anunţ şi a sesizat că 53 din 69 de săli sînt în sate, comune şi oraşe cu primari PD-L » Conform listei hotărîte prin ordinul Elenei Udrea, un copil dintr-o localitate cu primar PNL are de 15 ori mai puţine şanse să aibă acces la o sală de sport decît un copil cu primar PD-L!

Ceea ce era de demonstrat

Unele texte sînt scurte pentru că cifrele vorbesc de la sine şi pentru că statistica este neîndurătoare.

Aflată în subordinea Elenei Udrea, Compania Naţională de Investiţii este obligată, conform legii, să finanţeze programe de investiţii respectînd „interesul public sau social”. Aşa a apărut programul de „Construcţii Săli de Sport”, afişat în deschiderea listei de proiecte pe siteul companiei.

Numai de la începutul anului 2010 şi pînă azi, CNI a atribuit lucrări de 43,8 de milioane de euro pentru 69 de săli de sport. Scopul? „Construirea de săli care să garanteze accesul la facilităţile moderne de practicare a sportului”, conform descrierii oficiale a programului.

Guvernul a hotărît ca Elena Udrea să stabilească lista localităţilor unde se construiesc sălile. Felul în care a fost întocmită lista a făcut însă ca accesul să devină profund inegal. Prin ordinul ministrului PD-L, copiii şi tinerii României au fost împărţiţi în funcţie de apartenenţa politică a primarilor lor.

În condiţiile în care, după alegerile din 2008, în aproximativ 1 din 4 oraşe şi comune oamenii au ales un primar PD-L, 3 din 4 săli au fost construite în aceste localităţi! În schimb, deşi mai mult de 1 din 5 localităţi au primar PNL, doar 1 din 25 de săli au fost distribuite în aceste sate, comune şi oraşe.

Cu alte cuvinte, în timp ce un copil cu primar PD-L şi-a triplat şansele de a avea o sală, un băiat sau o fată cu primar PNL i s-au diminuat de 5 ori aceste şanse.

Practic, un copil cu primar PNL are de 15 ori mai puţine şanse, iar unul sub mandat PSD de 9 ori mai puţine decît un coleg de generaţie al cărui primar e PD-L.

Aşa arată efectul ultim şi cinic al politizării investiţiilor sportive din România. Copiii ajung să fie penalizaţi pentru voturile părinţilor lor.

Comentarii (152)Adaugă comentariu

Alex  •  21 mai 2010, 10:42

Nu mi se pare relevanta informatia cum ca 3 din 4 sali ce vor fi construite au primar din PD-L. Daca ai fi vrut sa fii obiectiv, ai fi luat salile ce vor fi construite raportate la numarul TOTAL de sali de sport moderne, deja existente. Nu detin informatiile necesare, dar am o vaga banuiala ca daca raportezi cele 53 de sali de sport viitoare cu primar PD-L la cele 69+400 (deja existente), procentul de sali „PD-L” va fi mult mai mic.
In rest, tine-o tot asa, imi place ca esti mereu „atent” la ce fac guvernantii nostri.

vlad  •  21 mai 2010, 10:43

oameni buni, pina la urma asta inseamna politica. nu cred ca e condamnabil faptul in sine de a construi sali acolo unde sunt primari PD-L. Condamnabila e fapta de coruptie in atribuirea contractului, respectiv „umflarea” deconturilor, etc. Hai sa nu mai fim chiar asa naivi… Pina la urma asta e si motivul pentru care cineva candideaza: sa faca ceva in localitatea lui. Si nu va reusi decit daca la putere sunt colegii lui, corect? Cind era PSD la putere, unde s-au construit mai multe sali? In localitatile cu primari PD sau PNL? Nu cred… Toti fac la fel si asa si e normal. FURTUL insa nu e normal…

21 mai 2010  •  21 mai 2010, 10:43

[…] Copii politizati | […]

monica  •  21 mai 2010, 10:49

Cataline,

mai bine vezi ca prietenul tau Funeriu, prin noua lege a educatiei desfiinteaza jumatate din cluburile sportive scolare

Sorin Simon  •  21 mai 2010, 10:52

Felicitari intregii echipe a GSP.

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 10:52

DazedAndConfused : nu e adevarat ce spui tu. Nicaieri in Europa nu se construiesc politicile publice in functie de culoarea politica a primarilor, construind centateni de rang 1 si cetateni de rang 2.
cress: aha, deci e bine sa-si construiasca fiecare pentru primarii lor, asta crezi tu. Noi credem altceva.

vlad  •  21 mai 2010, 10:54

Eu am o curiozitate. Cand ati facut investigatia asta ati luat in considerare si salile construite in timpul mandatului Nastase?? Nu este oare posibil ca majoritatea salilor de-atunci sa fi fost facute in localitati conduse de PSD?? Aici nu vreau sa fac ca majoritatea romanilor, sa acuz pe cei de dinainte ca „si ei au facut la fel”. NU! Vreau doar sa zic ca foarte multe din localitatile cu primari PSD, si-au primit deja salile, si nu au cerut in prezent inca o sala. Ca rezultatul investigatiei sa fie corect, trebuia sa confruntati lista cererilor cu lista aprobarilor. Nu o simpla comparatie de procentaje, sali, primarii.

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 10:55

Scifi : inteleg k n-ai auzit de „piatra arsa” (CDR) si de „400 de sali ale lui nastase” (PSD+PC), e posibil, nici o problema. Dar aceste investigatii exista si noi le-am facut in ultimii 13 ani. Multumesc!

Pet  •  21 mai 2010, 10:56

pt. mda

mai fata esti bolnavioara! orice alternativa e mai buna decat ce avem acum!!! faptul ca esti o portocalie inraita sau membru de partid, nu e o scuza, sa stii. wake up!!! din cauza voastra portocaliilor, noi ceilalti nu avem locuri de munca si murim de foame! sper ca macar un sfert din cei aproape 5 mil. (restul a fost furt care se vedea din avion, dar asa e cand detii puterea, justitia devine oarba doar cu un ochi) care l-au votat sa se fi trezit si sa fi realizat greseala pe care au comis-o. cat priveste Tolo, brava!!! ai o paine f f f mare de mancat de pe urma nenorocitilor astora! sper sa continui sa sapi cat mai adanc in mizerie si vei descoperi aur din pdvd jurnalistic. problema nu este ca fura ca la usa cortului ci faptul ca iti rad in fatza si ne considera prea mici sa facem ceva (iar la alegeri lumea se lasa asa usor prostita 🙁 )… sa ne ajute Dumnezeu ! (poate face o minune si ne scapa)

Marius  •  21 mai 2010, 10:59

Asta e marea dezvaluire despre Udrea care sa ii lase cu buza umflata pe astia de la putere? Voi sunteti intregi la cap? In 2 min poate oricine sa faca o comnferinta de presa in care sa dea stiu eu ce justificari obiective pt atribuirea salilor si sa pretinda ca distributia e pur si simplu intamplatoare. Cum poti sa-i contrazici?

Ce dezvaluire e asta? Au incalcat legea? ‘Aflată în subordinea Elenei Udrea, Compania Naţională de Investiţii este obligată, conform legii, să finanţeze programe de investiţii respectînd “interesul public sau social”’ Asta este cel putin subiectiv. Ce faci? Demonstrezi ca in localitatile respectiva salile nu sunt in interesul public sau social? Ba da sunt. Chiar daca e o comunitate PD-L, tot in interes public este. Si atunci? Esti penibil. Sapa si tu la contracte semnate aiurea, asta e praf in ochi. Sau macar cere ca prevedera legala cu interes public si social sa fie inlocuit cu ceva palpabil, o lege de distributie matematica si apolitica sau ceva. Aia ar fi o chestie. Asa, fix pix. De parca lumea nu ar stii ca totul e linie politica, mare dezvaluire!

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 11:00

Bogdan: exista tabelul in text, o sa l vedeti.
pd are 28,5% din primari si 77% din sali
psd 35,7% primari si 13% din sali
pnl 22,2% primari si 4% sali!

Sandokan  •  21 mai 2010, 11:02

A se vedea de ce basescu nu accepta in ruptul capului schimbarea guvernului,udrea nu s-ar regasi pe lista vreunui premier serios si nici ministerul ei nascut din pofte si ambitii.Iata de ce la CNI a fost protzapit radu jianu,copil de casa al duetului cocos-petrache dalli,iata de ce Inspectoratul de Stat in constructii a fost trecut,prin Ordonanta de urgenta in subordinea elenei udrea.basescu,basescu,ai prea multe obligatii, unde e „poporul roman” ?

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 11:04

Ionut: sinteti pe deplin interesat ca acest sistem sa functioneze in continuare. Dar e un sistem incorect. Si faptul ca altii au facut la fel nu e oscuza dintr-un motiv simplu. „Arde-i pe corputi!” va spune ceva? Oamenii acesti au cistigat alegerile spunind ca NU VOR FACE niciodata ce au facut cei dinaintea lor.

Dan  •  21 mai 2010, 11:04

Foarte bun articolul. Nu sunt de acord sa acceptam greselile celor de acum pentru ca si cei dinaintea lor au gresit. PSD si Nastase au pierdut alegerile din 2004 din cauza acestor greseli. Sper ca va fi la fel si cu PD.

Un Cetatean  •  21 mai 2010, 11:07

Bun, sa spunem ca Dl Tolontan se insala. Dar va rog sa fiti atenti la Companiile ce urmaza sa… sau chiar construiesc aceste sali. Eu cunosc cel putin 2 din ele care au fost implicate direct (cu sponsorizari) in campania electorala din 2009.

sorin  •  21 mai 2010, 11:07

daca vrem sa ne ingrozim si mai tare hai sa presupunem ca primarii de alta culoare politica in localitatile carora se construiesc sali reprezinta „rezerva PDL ” pentru ca au batut palma cu puterea. Horror nu ?
In alta ordine de idei raspunsul doamnei de la CNI care spune ca nu se finanteaza constructia salilor doar s-au semnat contractele pentru ca asa prevede legea este halucinant.Asadar de ce va agitati ca si asa nu se fac ! Daca ei sunt asa de ” destepti ” oare cat de prosti suntem noi ca i-am cocotat acolo?

Da, daaaa! … De ziua taaaa! « Un blog cu atitudine  •  21 mai 2010, 11:08

[…] o analiză făcută de Gazeta Sporturilor (o investigaţie de Radu Bichiş, Ştefan Horobeţ, Mirela Neag şi Cătălin Tolontan) ne arată […]

Baubaul  •  21 mai 2010, 11:08

Cataline, vorba cuiva, nu e relevanta ‘ticalosia’ Elenei Udrea… Peste 2 ani in satele, comunele, orasele alea nu vor mafi primari PDL-isti. Se va trezi si populatia asta vegetala…odata si-odata.

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 11:09

marius: ti-a raspuns bogdan, probail ca e matematician, ce sanse sint ca distributia sa fie intimplatoare 10 la minus 13! Nu e in interes public sa distribui politic investitiile care ar tb ghidate dupa alte criterii. Si despre replica ta ca nu e ilegal, ce bine seamana cu cea a lui Silviu Prigoana de aseara de la RTV! Pai sint milioane de oameni in tara asta care nu fac ilegalitati, dar nu sint in guvern. Sa ajungi in guvern nu presupune doar sa nu fii infractor, ci si sa fii competent si bine intentionat. Cind distribui astfel investitiile, nu esti nici una si nici cealalta

dinvale  •  21 mai 2010, 11:12

A zis-o franc regele gunoaielor aseara la TV: cetatenii trebuie sa se invete minte si sa voteze pe cine trebuie daca vor ceva. N-ai votat pdl, adio! La fel e si cu drumurile, mai ales judetene si comunale, parcurgandu-le stii care are primar pdl si care nu desi sunt una dupa alta, drumul nou este discontinuu asfaltat sau modernizat! Punct!

Ovidiu  •  21 mai 2010, 11:20

Adevarul e ca, daca toate astea s-ar face de calitate, pe bani corecti, in 3 cicluri electorale cu alternanta la putere am fi umplut tara asta de sali de sport, cinema-uri, camine culturale etc.

Dar pe langa ca se atribuie politic, se mai si fura la bani ingrozitor. Ar trebui verificat cate dintre sotiile/verii/fratii primarilor din aceste comune au „firme de consultanta” care – CE SA VEZI – presteaza servicii (cam de 10% din valoarea lucrarii) fix catre firmele care castiga aceste licitatii! Asta evident cand firmele care castiga nu sunt chiar ale lor.

mircea  •  21 mai 2010, 11:28

evident ca n-ai dreptate si am citit si alte mesaje la fel. sunt deja 400 de sali construite deja (multe la sate) pe vremea lui Nastase… care erau pe la ai lor. doar n-o sa mai faca o sala in aceeasi localitate numai pentru ca e primar PSD sau PNL… in 2008 PNL a alocat miliarde de lei primarilor lor la cheltuit aiurea. niciunul n-a facut vreo sala sau ceva de sport; ai dreptate in marea majoritate a lucrurile pe care le-ai prezentat in ultima vreme, tu si echipa ta… dar parca vad si niscaiva directive; sincer, poate nu e adevarat, dar asa pare

liviol  •  21 mai 2010, 11:31

Mie mi se pare foarte interesanta lista de contractori! Oare de ce firmele dinspre orange nu casiga licitatii in galben si rosu si viceversa???
Foarte tare imparteala!
Daca mai aveti suflu si nervi, faceti o ancheta si aici!

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 11:49

mircea: dc timpul care a trecut pina acum (sint 13 ani de investigatii cu toata lumea) nu-ti spune nimic, hai sa lasam sa decida timpul care va veni de acum inainte daca noi sintem sau nu orientati politic. Tine minte, te rog!

mirceam  •  21 mai 2010, 12:03

cataline de ce nu spui si ca din februarie toate contractele au fost blocate si nu s-a platit efectiv nimic?in rest , vorba lui mircea , tu preferai sa se mai faca cate o sala eventual in sutele de comune psdiste in care s-au orientat investitiile in 2000 2004? stim ce vrei sa demonstrezi dar te cam ia valu’ si gsp-ul tot ca sclavii lui becali sunteti perceputi..

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 12:10

mircea: aici vorbim despre un sistem si despre atribuiri facute deja publice. OK, se opresc, dar se vor relua cind sint bani. Si se reiau in aceste localitati, sitribuite astfel. Plus inca ceva: a remarcat liviol un lucru interesant. Firmele par orientate. Unele cistiga PDL, altele PSD 🙂
stefanita: sigur ca toti sint la fel dar basescu si pd-l au cistigat spunind ca nu vor fi la fel. Si nu ne lamentam, ne indignam

Stefanita  •  21 mai 2010, 12:13

Salutare tuturor!

Nu card ca mai are rost sa ne lamentam ca aceasta distributie e facuta in alt fel decat pe interese politice. Eu sunt din Ialomita si va spun ca cel putin la Grivita primarul este PD-L si e acelasi cam de la revolutie incoace…probabil ca acumi-a venit randul si lui…la Manasia nu stiu exact care e situatia, dar nelamurirea mea este de ce salile sunt construite de o firma din Buzau? Pute prea tare chestia asta…
Felecitati Domnule Tolontan si echipei dumneavoastra si tinti-o tot asa! Sunt curios cum au fost impartite salile de sport ale PSD, pt ca au fost de vreo 8 ori mai multe si probabil s-a furat de 8 ori mai mult. Doar ca sa nu mai aiba nimeni impresia ca „ceilalti sunt mai buni”. Toti sunt la fel. Absolut toti!

mirceam  •  21 mai 2010, 12:24

totusi cataline fa un review la toate comentariile si ai sa remarci ca lumea nu condamna foarte tare procesul de atribuire , pana la urma e ceva aproape firesc..ancheta ar fi fost intr-adevar penetranta da ai fi venit cu deconturi umflate aiurea!sper ca nu ne banuiesti pe toti ca am fi postaci portocalii..aaa si incercati sa va rupeti odata de oierul infect , chiar daca e greu!

je  •  21 mai 2010, 12:27

Nu cumva acum se fac mai multe sali in localitati cu primari PDl pentru ca, pana in 2008, s-au facut in localitati PNL/PSD?
Daca vrei sa faci un articol obiectiv, poate ca ar trebui sa privesti global. Din cate sali de sport s-au contruit in ultiii 6-7 ani, cate s-au dus la fiecare partid.
S-ar putea sa ai o surpriza.

daniel  •  21 mai 2010, 12:28

Cataline, de ce nu incepeti o investigatie si despre firmele care construiesc aceste sali, o sa aveti mari surprize sa vedeti ca marea majoritate apartin unor prieteni foarte buni ai baronilor locali PdL

titi  •  21 mai 2010, 12:30

Eu sunt din Teleorman, un judet recunoscut pentru intentiile de vot pro-PSD. Nici o sala de sport din 69 nu a fost facuta in tot judetul!
Rusine tradatori portocalii!!!!!!!!

Adrian  •  21 mai 2010, 12:37

Catalin,

De ce nu raspunzi si la intrebarea lui Alex, care a fost procentul si in guvernarile PSD si PNL?
Si inca un lucru care iti scapa: si in localitatile cu primari PDL exista oameni, probabil 40-50% care au votat cu alte partide si au alte optiuni politice.La fel, in localitatile cu primari PSD exista oameni, probabil 40% care au alte optiuni politice si ai caror copii sint defavorizati. Deci concluzia ta ca un copil ai carui parinti au votat cu PDL e favorizat e usor inexacta.
In rest, cu parere de rau , NU EXISTA NICI O DIFERENTA INTRE POLITICIENI, NICI UNA! Ce se intimpla acum cu clientela politica s-a intimplat si se va mai intimpla si in guvernari PSD si PDL. Si de multe ori clientii politici sint aceeasi, inclusiv domnul Voiculescu.

Lucian  •  21 mai 2010, 12:50

Inca o data Tolo&Co felicitari pentru ca sunteti vii si pe faza.
Evidentele sunt zdrobitoare asa cum rezulta din tabelul vostru, la putere sunt PDL+UDMR (care observi ca are un nr aproape egal de sali cu procentele unde are primari 🙂 )deci banii merg de la noi la ei, de unde ei si-l dau tot lor.
Asta e politica la noi, trist este ca in campaniile electorale si-au construit discursul blamand si infierand acest modus operandi, pe care insa si l-au insusit si l-au transformat in felul lor de a fi.
Acum daca remarci discursul lor se construieste pe „dar de PSD de ce nu ziceti nimic?”, ca si ei asa au facut.
Da mai dragi PDListi, dar voi ne-ati spus ca nu veti face ca ei!!!
Si ne-ati mintit.
Discipolii si-au depasit maestrii. qed

Raluca  •  21 mai 2010, 13:18

Ar fi interesant sa se mai compare harta cu judetele in care a iesit Basescu invingator din primul tur si din al-2-lea tur, inainte de a fi renumarate voturile, si facuta o harta cu judetele cu salile de sport ale pd-l-istilor… S-ar putea sa avem o surpriza si sa le vedem in oglinda..Adica sa ni se confirme inca o data banuielile…

Mephistopheles  •  21 mai 2010, 13:21

daniel, post 79, has a point. Tolo, pe bune, te ia capul daca stai sa vezi cati si cum „mananca” din afacerile astea.
Mai poti? Noi vrem sa da.

ionut  •  21 mai 2010, 13:35

Dle Tolontan
apreciez ca v-ati gasit timp sa raspundeti catorva comentarii la articolul dumneavoastra.Dar nu am regasit nici un raspuns la intrebarile ce vi le-am pus in comentariul meu, mi-ati raspuns cu totul altceva.
Daca vreti va repet intrebarile:
1.Unde sunt cei care fiind in opozitie(PSD+PNL+ETC) au votat in consiliile locale proiectele respective?De ce nu au iesit atunci sa strige ca nu vor sali de sport(de exemplu)?
2.Cum de in Suceava, fieful puternicului Flutur, din 3 sali , doua au primar PSD?
3.Cati oameni isi castiga salariile din munca ptr aceste sali?(din calcul meu 10000)

as mai avea si alte date, dar ma abtin deocamdata.

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 13:39

ionut : 1. intrebati-i pe cei din opozitie, e treaba lor 2. Situatia de la Suceava nu e relevanta pt toata tara. Cifrele mari sint deprimante 3. Si-ar fi cistigat salariile oricum si dc salile nu ar fi fost distribuite politic

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 13:40

adrian: ti-a raspuns lucian. Toti au facut la fel, dar basescu &pd-l au cistigat alegerile cu „la tepe in piata victoriei” pt cei care facusera asta. Si fac la fe!

jimi  •  21 mai 2010, 13:41

Bai Alex Says ai grija sa nu i-ti bubuie mintea.Ai si carnet la pdl sau esti decit simpatizant?Si un copil de 10 ani ar intelege ce se petrece. Nu ai vazut tabelul? Ce vrei mai clar?

jimi  •  21 mai 2010, 13:50

Catalin tine-o tot asa. Stai pe capul lor.Nu-i slabi deloc . Sa simta respiratia in ceafa madam Udrea si ai ei.Te rog fa ceva sa ne scapi si de Becali.In alta ordine de idei te rog daca vrei sa-mi spui ce probleme aveti tu si Mircea Badea. Culmea va simpatizez pe amindoi si nu pot sa va inteleg, mai ales ca sunteti si colegi de trust.

K Dash  •  21 mai 2010, 13:52

Pentru cei care au postat mai devreme cu comentarii de genul „lasa-i in pace ca si ailalti au facut la fel” , nu pot sa ma abtin sa nu va jignesc , SUNTETI BATUTI IN CAP !!!
Banii acestia care sunt distribuiti vin si de la voi (sunt bani publici , platiti si de voi , care sunteti portocalii) , nu stiu cum puteti fi de acord cu o chestie total incorecta (practic ii forteaza pe cetateni sa voteze cu PDL-ul , fiindca asa vor avea nenumarate beneficii).Este o chestie generala , toate fondurile sunt indreptate pe criterii politice (nu numai la nivel de sali de sport).Nicaieri in lume nu se intampla asa ceva!! Lasati simpatiile politice si trecutul si hai sa indreptam aceste lucruri si sa aratam ca nu putem fi de acord cu asa ceva !

Radu  •  21 mai 2010, 14:02

Corecta ar fi fost o contabilizare la nivel national a tuturor salilor de sport, inclusiv a celor deja construite. Am o vaga senzatie ca primariile controlate de PSD au deja aceste facilitati (aduceti-va aminte de pariul lui Nastase).

Gabriel Bratu  •  21 mai 2010, 14:05

Domnule Tolontan,

Am urmarit ancheta dumneavoastra legata de salile de sport, dar acum abia am observat, cand ati publicat lista asta de sali de sport, un amanunt. Poate va intereseaza ce va voi spune, pentru ca se poate sa descoperiti o situatie pe care nu ati prins-o pana acum.

M-am uitat pe lista salilor. Ma asteptam sa o gasesc si pe cea din Cotesti, Vrancea. Este de fapt, singura de care stiu. Aceasta s-a construit anul trecut, spre final. N-am spus „s-a dat in folosinta” pentru ca de atunci are lacatul pe ea. Ea este, daca am citit corect pe placuta de pe ea, „sala de gimnastica”.
Ia investigati cum s-a construit, poate gasiti vreun model de afacere pe care nu l-ati analizat inca, si asa cum o fi asta din Cotesti or mai fi si altele.

Daca aveti nevoie de alte detalii, contactati-ma.

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 14:07

jimi: nu am nimic cu mircea badea, dupa cum vezi nu reactionez deloc la ceea ce spune despre mine. Si nici nu cred ca el are ceva. Pur si simplu, imi critica unele articole sau declaratii. E dreptul lui sa ma critice sau sa ma ironizeze. Si e dreptul meu sa nu fiu de acord cu el pe destule teme.

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 14:11

gabriel bratu: cea de la cotesti nu apare pt k lista le contine nu pe cele construite, ci doar pe cele a carir atribuire a devenit publica in 2010: un numar de 69 in total. Dati-mi, va rog, un mail pe catalin.tolontan@gsp.ro Multumesc

mircea  •  21 mai 2010, 14:14

vad ca si hotnews a scris pe acest subiect

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-7299715-gsp-trei-sferturi-din-salile-sport-vor-construite-localitati-conduse-primari-pdl.htm

un cititor  •  21 mai 2010, 14:16

Articolul ar fi fost relevant, daca l-ati fi facut pentru toate cele 800 de sali de sport, sa fi vazut atunci procentele in functie de culoarea politica. Normal ca ar fi fost mai mult de munca. nu va acuz de partizanat cu cineva, doar ca e mai usor sa faci un articol in care sa acuzi actuala putere, ca doar este „in trendul vremii”. Cand veti avea timp si veti face studiul la toate cele 800 de sali, atunci sa vedem ce titlu dati la articol. asa cand ati ales doar un procent de 7% din totalul salilor, nu este relevant
Si o intrebare:veti face acest studiu pentru toate cele 800 de sali, eventual defalcat pe perioade in care puterea a avut culori diferite.
Toate bune.
un cititor

Scifi  •  21 mai 2010, 14:18

Catalin, te cred ca ati facut dezvaluiri si anchete jurnalistice si in timpul altor guvernari. Numai ca vehementa si perseverenta ta de astazi ma duc cu gandul la ipoteza deloc placuta ca esti incorporat politic (vezi si tu ca mai sunt multe pareri in acest sens).
In presa romaneasca, din cate se pare, se intampla urmatorul lucru:
orice ziarist talentat, care are forta de a ghida opinia maselor devine un posibil recrut pentru politicieni si pentru cei din umbra.
Din pacate, au ramas foarte putini ziaristi a caror educatie, forta interioara si moralitate au invins in lupta cu tentatia castigurilor uriase si rapide. Majoritarii, cei care nu au rezistat in fata acestei tentatii si uneori a santajelor, sunt cei pe care ii vedem zilnic la televizor si ii citim in ziare, manipulandu-ne, avand pretentia ca parerile lor sunt obiective. Pentru cetateanul de rand, jurnalistii sunt mult mai credibili decat politicienii tocmai prin faptul ca ei „sunt” impartiali. De aceea sunt atat de valorosi.
Acest fenomen risca sa distruga definitiv libertatea presei din Romania, pentru care au murit atati oameni in ’89. Cei care rezista pe baricadele presei independente merita asadar toata admiratia noastra, pentru ca fara ei ne-ar lua dracu definitiv. Daca ar exista o metoda sa-i diferentiem usor, sa-i demascam pe toti impostorii !!(desi cei demascati continua netulburati).
Vreau sa cred ca tu, Catalin, esti inca JURNALIST.

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 14:19

un cititor: am luat salile a carora atribuire a devenit publica in acest an. Inteleg ce spuneti, inteleg si ipoteza ca am fi gasit aceeasi virare de culoare politica in celelalte guvernari. Pe noi nu ne intereseaza partidele, ci sistemul. Si, credeti-ne, am facut multiple anchete si pe vremea psd sau cdr. Sintagma „400 de sali ale lui nastase” a intrat in mentalul colectiv tot in urma unei investigatii pe care noi am inceput-o

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2010, 14:22

Scifi : am fost la fel de inversunati si atunci. Crin Antonescu isi aminteste si acum ce meciuri am avut in urma cu 10 ani cind era ministrul tineretului si sportului. Iar guvernul lui Adrian Nastase ne trecuse pe lisa neagra a publicatiilor. Ce inregimentare politica?! Fiti rezonabil!

Comentează