Enigma filmului anonim

Cu ritmicitate de publicitate, B1TV difuzează de miercuri un film care atacă investigaţiile de presă despre patinoarul de la Braşov » Montajul a apărut la o zi după ce 100 de deputaţi au semnat pentru înfiinţarea unei Comisii de Anchetă » „Nu e publicitate, e informaţie publică!”, susţine B1 TV despre materialul pe care-l transmite

joi, 10 iunie 2010, 12:37

Cu ritmicitate de publicitate, B1TV difuzează de miercuri un film care atacă investigaţiile de presă despre patinoarul de la Braşov » Montajul a apărut la o zi după ce 100 de deputaţi au semnat pentru înfiinţarea unei Comisii de Anchetă » „Nu e publicitate, e informaţie publică!”, susţine B1 TV despre materialul pe care-l transmite

Începînd de miercuri, B1TV difuzează de mai multe ori pe zi un film de 9 minute în care jurnaliştii care au scris despre patinoarul de la Braşov sînt calificaţi drept „arvuniţii interesului”. În film apar mai multe pagini din ziarele româneşti, locale şi naţionale, care s-au ocupat de caz. Cele mai multe pagini sînt ale Gazetei Sporturilor.

B1TV îl difuzează gratis
„Filmul nu e publicitate, e informaţie publică, o poate difuza oricine doreşte”, a precizat Cristina Ene, şefa de vînzări de publicitate de la B1TV.

Dacă difuzarea este gratuită, potrivit staţiei TV, cui aparţine filmul, cine l-a realizat şi cine a plătit pentru filmări şi pentru producţia lui, ambele realizate cu tehnologie profesionistă?

Cum materialul video este redactat la persoana întîi, „nu ca să ne scuzăm” şi „să aducem în Braşov” sînt exprimări care apar în film, Gazeta a contactat oficial Primăria condusă de George Scripcaru.

„Jurnaliştii născocesc cifre aduse din condei”
La întrebarea dacă are vreo legătură cu filmul şi, dacă da, cît a costat acesta, Primăria a spus că va răspunde în termenul legal de 30 de zile.

Iată cum sună începutul filmului:

„Ne-am obişnuit să scriem sau să vorbim despre lucrurile rele, pe principiul că o ştire pozitivă nu este o ştire. Dacă se întîmplă ceva bun, unii dintre jurnalişti, mînaţi de interese politice, sau la comanda din umbră a unor personaje care au ca unic scop denigrarea puterii născocesc cifre şi lucruri care, aduse din condei, au menirea să arate opiniei publice că, deşi e bine, totuşi nu e bine. Este şi cazul patinoarului de la Braşov”.

„Au existat şi există voci care…”

„Deşi vorbim despre cel mai performant complex sportiv destinat sporturilor de iarnă din România, deşi valoarea lucrării reflectă costuri transparente şi cît se poate de reale, deşi este unul dintre puţinele lucruri cu care ne putem mîndri în România, în condiţiile în care în secolul XXI participăm la Olimpiade cu săritori de la trambulină care se antrenează sărind pe bureţi, totuşi au existat şi există voci care cu tot dinadinsul bombardează cu informaţii false de dragul de a fi în trend cu cei care strigă la unison că în ţara asta totul e hoţie”.

„În loc să se vorbească…”

„Mai mult decît atît, în loc să vorbească despre un complex dotat la cele mai performante standarde europene, care ne dă verde să aducem în Braşov competiţii de cea mai înaltă clasă fără să ne fie ruşine că avem scaune rupte, pereţi scorojiţi, mantinela căzută sau toalete infecte, arvuniţii interesului au găsit de cuviinţă să compare doar pecuniar complexul de sub poalele Tîmpei cu un patinoar din Ungaria, chipurile făcut pe bani mai puţini.

Lucrurile nu stau nici pe departe aşa. De aceea, dorim să facem cunoscute toate detaliile acestui proiect, prin comparaţie cu patinoarul de la Miskolc. Nu ca să ne scuzăm şi nici că doar acest patinoar ar fi bun de reper, ci doar pentru că o dată, măcar o dată, în mediatizarea asta lipsită de scrupule, să le dovedim oamenilor că nu e ţeapă”.

Ce urmează?
Apoi, autorii anonimi arată imagini şi prezintă cifre comparative asupra cărora Gazeta va reveni în curînd. Filmul îl puteţi urmări pe B1Tv sau pe net la adresa.

Spre deosebire de creatorii ascunşi ai filmului, nu vom amesteca informaţia cu opinia. Nici în acest articol şi nici în altele. Vom continua investigaţia, aşteptăm toate contractele de la CNI şi răspunsurile de la Primărie.

Nu comentăm aici retorica filmului, acuzele la adresa investigaţiilor sau indicaţiile date de realizatorii ascunşi despre ce [i cum ar trebui să scrie jurnaliştii. Am informat doar publicul că acest film există şi că susţine un punct de vedere, chiar dacă nimeni nu şi-l asumă.

 Articol de Mirela Neag, Radu Bichiş şi Cătălin Tolontan

Comentarii (132)Adaugă comentariu

tavym20  •  10 iunie 2010, 12:45

nu devenit retoric la cea ce ati gresit si nu va disculpa cu nimic din cea ce ati facut pana acum dar ati deventi penibil cu acest mega cercetare care pana la urma a fost alta intoxicare de opinie .ne-ti mintit si nu va disculp cu nimic. trebuie sa puneti mai in fata de toate interesele meschine ale unor oameni fara scrupule care au praduit aceasta tara si care acum da lecti de moralitate.pacat as vrea sa va cereti scuze pt aceasta intoxicare daca puteti sa fiti onest si mai departeeeeeeeeeeeee.

IUPB  •  10 iunie 2010, 12:50

ce e asa greu? nu se vede clar ca LA B1TV apar stiri probase, asa ca oricine ar veni cu ceva anti sunt numiti mafioti! ce rusine!

shamanul  •  10 iunie 2010, 12:54

este incredibila schimbarea la fata a nashului! nu cred ca exista un jurnalist mai pro-PDL la momentul asta. orice nash isi are nashul…parca era o vorba…dizgratios!

B.S.  •  10 iunie 2010, 12:54

Oricum eu de cand am observat ca NASU s-a dat cu BA-BASESCU nu mai am nici o treaba in ai urmarii emisiunile.Bafta

george  •  10 iunie 2010, 12:57

Pai Domnule Tolontan daca informatile comparative din filmulet sunt adevarate… ancheta dumneavoastra este…eufemistic…”lacunara”.Pai chiar primaru sa fie cameramanu sau comentatoru…conteaza asta?

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2010, 12:57

B.S. , shamanul: e drreptul lui radu moraru sa aiba opinii, articolul acesta e despre un film, nu despre b1tv care il gazduieste
tavymo20: filmul e o specie inexistenta jurnalistica in lumea civilizata. Nu e nici publicitate, nici investigatie, nici pamflet. E o strutocamila.

tonymontana  •  10 iunie 2010, 12:58

domnule tolontan cred ca de data asta ati fost prin cu mita-n sac. REALITATEA”; post de televiziune care mingiie si-un mort pentru a face rating. se pare ca si dumneavoastra v-a placut filmul asha ca poate ne angajati la dumneavoastra.
sper sa apara si comentariul meu.
va doresc succes in continuare………..in SPORT.

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2010, 12:59

george: conteaza, pt k informatiile din film sint false. Sint anonime si pigmentate cu o retorica de anii ’90, mai au putin si vor spune ca in sediul gsp au gasit bani fa,lsificati la xerox 🙂

dani alves  •  10 iunie 2010, 13:06

da, enigma uriasa,nu stiu cum o sa iesim din ea. sub nicio forma radu moraru nu ia bani de la pd-l pt aceste filmulete ce-mi amintesc de perioada infierarilor „cu manie proletara” sau pt interviurile in genunchi pe care le ia puterii.sub nicio forma b1tv si evz nu sunt finantate de oamenii pd-l-ului pt a le proteja imaginea. nu,nu,nu…lucruri d`aste rele nu fac decat pacatoasa treime ciutacu-gadea-badea. si stii ce ? nici nu cred ca a finantat cineva filmul asta. foarte probabil a fost facut chiar de catre reprezentantii acestei televiziuni fantoma,ei sunt atat de slugarnici incat n-ar fi exclus sa-l fi facut pe sistemul ,”sefu`,era sa aveti o scama.”

OttO  •  10 iunie 2010, 13:16

Filmul acesta tradeaza panica. Panica va fi urmata de disperare si sper, de caderea acestui regim. Nu te lasa intimidat de oi, porci si caini. Nu vei fi singur atata timp cat nu-ti abandonezi principiile.

tactic-zone  •  10 iunie 2010, 13:25

prefer ziaristii ostili puterii,chiar subiectivi in ostilitatea lor.din punctul meu de vedere,ziaristul trebuie ca litera de lege sa fie critic cu puterea,mai ales cand puterea are oricum toate parghiile. cat despre filmulet,el este ca si televiziune respectiva: nu stii cine-i finanteaza (sau stii…),au o existenta cetoasa si gretoasa.
ps
intamplare reala: urmaream stirile b1tv (cred ca sunt singurul) alaltăieri si am vazut cel mai grosolan mod de manipulare. luau interviu pensionarilor iesiti in strada.printre ei,un tanar in jur de 30-35 de ani. il intreaba reporterul care sunt revendicarile lui. ala zice nu stiu.pai ce cautati aici ? ala raspunde,”da` tu ce cauti aici ? apoi incepe sa-l injure pe basescu. urmeaza concluziile reportajului,deloc magulitoare la adresa celor iesiti in strada,cum ca „priviti,habar n-au ce vor,sunt agresivi,sunt manati de cineva,tocmai v-am aratat exemplu.” nu am dovezi,dar am studii de psihologie.tanarul care acordase acel interviu in mod cert,imi pun casa la bataie,era plantat acolo de respectivul post tv.asta o spun lasand la o parte faptul ca un tanar de 35 de ani,nu prea avea ce sa faca la un miting al pensionarilor.editorialul tau imi intareste parerea.

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2010, 13:26

tonymontana: nu, nu mi-a placut filmul, dar v-am informat ca exista si am citat copios din el

dana  •  10 iunie 2010, 13:31

Ma uit la B1TV de la ora 8 si nu-mi vine sa cred… difuzarea filmului cu „ritm de publicitate” …lipseste cu desavarsire . Singurele momente de redifuzare a fimuletului au fost in reluarea emisiunii ” Nasu`” de ieri, emisiune in care a fost prezentat in premiera. Deci, argumentativ , pe cifre, nu vorbe … acest filmulet a fost difuzat de doua ori in direct …plus bonus inca doua vizionari in reluarea emisiunii din aceasta dimineata . Ca sa aiba ritmul de publicitate ,la care faceti referire, normal ar fi fost sa fie difuzat cam o data la 30 de minute , totalizand, astfel, de ieri …vreo 30 de difuzari.
Sunteti unul dintre putinii jurnalisti in care mai sper la o informatie corecta,nealterata de anumite interese, va rog nu ma dezamagiti , iar atunci cand spuneti ca cifrele prezentate in filmulet sunt false, veniti cu contraargumente bazate pe cifre, pentru ca de vorbe suntem suprasaturati.

Alexandru  •  10 iunie 2010, 13:38

Filmul este foarte tare!
Felicitari celui care l-a facut, oricine ar fi el!

Se vede diferenta de 100 de clase dintre cele doua patinoare, asa ca daca s-au mai scurs bani si pe langa, s-a realizat ceva.

In toata lumea se fura, dar trebuie sa se si vada o autostrada, un patinoar, un spital, etc.

Astept sa vedem si o partie de schi la nivel mondial cum este patinoarul din Brasov, sa vedem si o autostrada, sa vedem si o sala polivalenta si mai multe stadioane, iar atunci o sa fim pe drumul cel bun.

Bafta! Si prezentati informatiile reale, nu cele cerute de Voiculescu.
Va luati de Nasul care spune adevarul si nu vedeti antenele voastre manjite. Mi-e rusine de voi! Mi-e rusine de Gadea cum linge, mi-e rusine de Firea.

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2010, 13:40

dana: un produs nu se promoveaza in fiecare calup. Dar faceti un calcul, va rog: 9 minute X citeva difuzari pe zi inseamna mai mult decit aproape orice brand promovat intr-un spot normal de 30 de secunde.

vag  •  10 iunie 2010, 13:41

Nu conteaza daca filmul este anonim, este comentat in „limbaj de lemn”, apare la Nasul, prezumat pro-Basescu, etc, ceea ce conteaza este daca informatiile din el sunt corecte si adevarate..
Deci, asteptam, domnule Tolontan, referiri directe la aceste informatii, sunt ele corecte sau nu, sau comparat cele doua patinoare ca si cum ai compara merele cu perele?. Restul e umplutura care da bine in pagina…

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2010, 13:42

Alexandru: da, filmul e tare, propagandistic si fals. Astept sa va criticati dvs patronul de cite ori am facut-o eu, public, cu Dan Voiculescu si apoi sa ne dati lectii de curaj 🙂
vag: am raspuns, informatiile din film sint false

GentleGiant  •  10 iunie 2010, 13:44

Vorbind de retorica, mie acel „chipurile” imi aminteste de infierarile comuniste din anii ’50.

codres  •  10 iunie 2010, 13:47

Am urmarit si eu filmul; daca cele prezentate acolo sunt corecte va pune oarecum in umbrea investigatia. Nu spun ca ati fost rau intentionat, dar nu au fost prezentate toate amanuntele. Astept sa reveniti cu niste clarificari, eventual cu niste informatii si documente oficiale care sa combata ceea ce se sustine in film….

Alexandru  •  10 iunie 2010, 13:51

Multumesc pentru raspuns oricum!
Apreciez ca informatiile si mesajele nu sunt cenzurate.
Apreciez ca raspundeti la multe din comentarii!

Multa bafta, la cat mai multe patinoare, stadioane, autostrazi, spitale, scoli, centre de dezintoxicare (avem nevoie, este o mare problema neglijata de ajutiritati), sali polivalente etc, facute de calitate si cu scurgeri de bani minime.

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2010, 13:57

codres: exact, vom aduce clarificari pe cifre, chiar daca nimeni nu-si asuma filmul dintr-un motiv simplu: pentru ca l-am da in judecata ca sa probeze ce a spus acolo. Ca scriem din interese politice sau la comanda, e doar una dintre afirmatii.

gs(p)  •  10 iunie 2010, 13:59

Da Catalin, le tremura chilotii!! exact ca si in cazul Ridzi, cand au incercat in orice fel (numai inteligent nu) sa stearga urmele, asa au inceput si aici: sa transmiti un film anonim in legatura cu acest subiect mi se pare, da, penibil, dar si ca tradeaza disperarea;
ideea e ca nu au o minte limpede acolo (sau daca o au nu este ascultata) care sa ii invete sa numai procedeze asa, intrucat isi fac chiar mai rau, pentru ca recunosc in acest fel ,indirect, mizeria

Aseara Radu M accentua, avandu-l in studio pe Oreste, dispretul fata de hotii aflati la conducerea tarii; acum ii „protejeaza” pe aceiasi hoti 🙂

Pentru toata lumea: NU CONTEAZA CA S-A CONSTRUIT CEL MAI CEL PATINOAR SI AVEM SI NOI CU CE NE MANDRI CI CA S-AU FURAT BANII cu aceasta ocazie!!!! De aceea suntem saraci ca natie, avem nivel de trai scazut, suntem tampiti si nescoliti, pentru ca banii de la bugete se duc in conturi private nu in scoli, autostrazi, spitale si etc

valmon  •  10 iunie 2010, 13:59

sper ca maine sa puteti oferi informatiile necesare pentru a demonstra ca cele spuse in film sunt false….
dpmdv asta ar fi prima problema

r  •  10 iunie 2010, 13:59

Daca dl. Tolontan a zis ca informatiile din film sunt false,atunci ele sunt false!Nu-i clar?Ce argumente mai doriti?QED,ceea ce inseamna ca deacum vorbim deja de o axioma(enunt ce nu trebuie demonstrat)

blackman  •  10 iunie 2010, 14:01

Am vazut filmul respectiv, care poate fi incadrat jurnalistic, d-le Tolontan. Nu e „e o specie inexistenta jurnalistica”, asa cum spuneti, chiar daca e impanat cu opinie mai mult sau mai putin rezonabila.

Ceea ce mi se pare de discutat se refera la acuratetea informatiilor, nu la partizanatul politic (care nu va lipseste nici Dvs.).
Asadar, in Ungaria este vorba doar de acoperis si nu de constructia unui nou patinoar? Pretul pe mp de constructie e supraevaluat la Brasov (comparatia cu mp la locuinte e… ciudata)? Astea sunt informatiile care ma intereseaza, nu pe cine pupa**** Radu Moraru. Faptul ca si Dvs. politizati anchetele jurnalistice pe care le produceti va expune unor astfel de atacuri.

GentleGiant  •  10 iunie 2010, 14:02

Pentru mine sint 2 lucruri neclare legate de acest film:
– din moment ce se tot invoca transparenta, de ce nu este asumat acest film daca totul e in regula si trebuie sa ni se vorbeasca pe o voce anonima??
– nu se spune nimic despre faptul ca investitia a fost gindita in mod economic si rentabil, ca s-a avut in minte un raport pret-calitate CONVENABIL, nu dezechilibrat, si ca s-a actionat conform principiului bunului gospodar (daca asa stau lucrurile); degeaba sintem inundati cu paralela aceea daca achizitiile nu au fost facute la preturi avantajoase – dar mi se pare ca s-a avansat doar pina la un nivel tehnic convenabil si nu s-au spus niste lucruri neconvenabile

ahuramazda  •  10 iunie 2010, 14:03

Interesant filumlet. Intrebarea care sare in ochi de la bun inceput este urmatoarea: De ce a aparut dupa momentul depunerii petitiei privind infiintarea unei comisii de ancheta… Prea multe dedesubturi, prea multe deranjuri sau doar FRICA??? Frica obsesiva raportata la ideea ca nu se mai pot face ‘aranjamente legale’ pe fata si romanii sa inchida ochii… Interesante informatii si interesante optiuni, insa un singur aspect merita de luat in calcul: Patinoarul de la Miskolc (Ungaria) a fost de fapt construit cu banii respectivi… Pacat de oamenii care in loc sa recunoasca furtul incearca in continuare sa prosteasca lumea in fata… Probabil asta este soarta romanului de rand, sa stea si sa inghita mizeriile debitate de altii… Poate candva se vor intoarce aceste lucruri, iar romanul va incepe sa-si aminteasca si ceea ce s-a intamplat in decursul unui mandat si nu ceea ce se pune pe masa la finalul unui mandat. Asta din pacate este marea lacuna a romanului… Insa pana cand??? felicitari echipei de investigatii si va doresc un singur lucru: NU VA OPRITI AICI. Faceti ca aceste lucruri sa fie doar inceputul… Si atunci vom vedea daca vor mai putea sa contracareze si sa intoxice opinia publica cu neadevaruri… Inca o rugaminte pentru d-nul Tolontan: O posibilitate de contact pentru o speta juridica daca se poate?
O zi buna…

GentleGiant  •  10 iunie 2010, 14:04

Eu asta numesc manipulare prin omisiune, ca sa nu mai vorbesc de asertiunile (afirmatii fara acoperire) ale comentariului facute cind sunt „demascati” ziaristii

mihai  •  10 iunie 2010, 14:09

nu mai vine odata psd-ul la putere, ca sa se ocupe si dl. Tolontan doar de sport, odata ce soarta tarii e pe mainile unor oameni cinstiti!

prudent  •  10 iunie 2010, 14:13

A. ce are frecventa de difuzare a filmului cu continutul sau? B. Sunt cifre in film care contesta cifrele echipei Tolontan. Sa fie combatute sau nu. C. Daca filmul trebuie sa aduca probe, atunci si echipa Tolontan trebuie sa aduca probe, altfel totul devine o (dubitabila) chestiune de credibilitate. D. O singura intrebare esentiala TEHNICA: este adevarat ca la Miskolc era o extindere a unui pationar PRE-EXISTENT? Da sau Nu?? fara cifre, consideratii etico-sociale-politice-psiho. Si final: filmul nu a facut tevatura iscata de echipa lui Tolontan. Daca filmul este macar partial adevarat cine este raspunzator pentru intoxicare, zarva iscata de politicieni, (un fel de) atac la presedinte etc? PS. Daca un politician minte i se cere demisia (si dl.Tolontan o face frecvent), ce se intampla daca un ziarist minte?

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2010, 14:13

mihai: tu ai citit investigatiile noastre despre salile de sport din perioada psd+pc? nu, nu le-ai citit!

mp  •  10 iunie 2010, 14:14

disperare mare la pdlisti… si cita lipsa de profesionalism la b1tv! si ce metode… e absolut socant… chiar daca ancheta ar avea lacune, asta nu metoda de a raspunde ci prezentind datele/documentele… e atit de simplu… dar sigur eu sint departe si aici sintem naivi…

nu stiu cum e legea in romania, insa e foarte comun sa nu fie permisa decit difuzarea de filme/clipuri al caror autor e cunoscut/declarat

ideea e ca pentru o corecta informare a publicului (de altfel o datorie a mass media nu un moft!) este intotdeauna necesar ca cineva sa-si asume o pozitie difuzata pe post pentru ca publicul a poata judeca credibilitatea sursei…

oare mai putem face ceva?

AlbuSibiu  •  10 iunie 2010, 14:19

Si uite asa toate se reduc la gheata. Salariile si pensiile se dezgheata pentru a se topi cu 15-25…apoi cu 50%, Guvernul este rece si impasibil, de gheata, la nemultumirile sociale, economia romaneasca pare sa aiba gheata la mal, devine tot mai mult o economie de tip „pescuit la copca”.. Nici romanilor nu le va fi mai bine: protestele lor au impactul unei bulgareli a copiilor, gheata e in sufletele lor si in speranta de mai bine, o adevarata era glaciara se prognozeaza pentru urmatorii ani din care va scapa cine va putea. Peste toate,
la iarna vor ingheta si apartamentele, pe dinauntru iar varful icebergului coruptiei mari si mici are tot mai mult pretentie si tarie de ghetar.
In aceasta conducere cu pretentie si impresie de patinaj artistic serveste un spectacol cu atatea caderi pe gheata incat pare a fi un show de circ, cu clovni.
Tara e de fapt cea care constant aluneca pe gheata si-si fractureaza rand pe rand fiecare vertebra, tot ceea ce ar putea-o face sa mearga inainte.

Pana la urma stiti ce nu inteleg eu din toate astea? E vorba de gheata sau de greata?

m68  •  10 iunie 2010, 14:25

Cataline eu stiu ca ai dreptate100% in ceea ce spui.Nu te lasa intimidat de toti neavenitii si de toti pupincuristii aia care tot timpul se ascund sub sloganul ” e facatura politica”.Pai in ROMANIA exista clasa politica? Sa-si publice fiecare veniturile si averile, si apoi mai vorbim!!! Oricum esti jurnalistul nr.1. Felicitari oamenilor ca tine, VOCHIN si C.OPRISAN.

Petrisor  •  10 iunie 2010, 14:25

La cat l-ai criticat pe Dan Voiculescu nici nu te mai tineam in blogroll 🙂

marian  •  10 iunie 2010, 14:26

pe cand o confruntare in direct la radu moraru?

vag  •  10 iunie 2010, 14:27

Dle. Tolontan,

Nu ne luati de „inocenti”!… Demonstratia se face pe puncte, la obiect, pe fiecare afirmatie din film in parte. In esenta, e vorba de doua loganuri sau de un Logan si un BMV, ca amandoua sunt masini, nu-i asa?..

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2010, 14:31

prudent : nu, nu e adevarat ca in ungaria s-a EXTINS un patinoar deja existent. S-a construit UNUL NOU, cu toti peretii noi, ca sa fiu si mai clar. Am prezentat planurile constructiei si o s-o mai facem. Autorii filmului mint.

zetu  •  10 iunie 2010, 14:33

Stau si ma-ntreb de ce cei acuzati de investigatia celor de pa gsp.ro nu au convocat o conferinta de presa, in care sa prezinte ACTE, acte primite atat de la partea ungara, cat si din Romania pentru a demonstra ca cifrele si faptele prezentate de jurnalistii gsp.ro sunt false. Mi se pare cel putin pueril modul de-a raspunde investigatiei. E foarte simplu sa prezinti niste fapte fara a veni cu vreun act. Si pana la urma, pentru cei incriminati e cel mai simplu sa prezinte actele, pentru ca sunt la ei! Daca lucrurile ar sta exact cum sunt prezentate in filmulet sunt sigur ca(,) cineva ar fi iesit intr-o conferinta de presa cu actele care sa dovedeasca(,) ca investigatia gsp.ro nu a fost decat o intoxicare si-o manipulare grosolana, ei bine, cum acest lucru nu s-a intamplat continui sa cred o echipa de jurnalisti care pana una-alta, au dat jos un ministru corupt din functie, si care si-au atacat pana si propriul patron prin dezvaluirile pe care si le-au facut. E simplu, domnii gazetari sunt mult mai demni de incredere decat niste politicieni oranj.

Tavi  •  10 iunie 2010, 14:36

Tolo,te citesc te ani de zile si te admir din aceeasi perioada in care am inceput sa te citesc.Insa,in ultima vreme,am senzatia ca cea mai mare parte din aceste anchete facute de catre tine si echipa ta sunt realizate la comanda.Remarc multe exagerari,multe umflaturi din condei etc.Sper sa ma insel si tu sa fi ramas acelasi tip plin de verticalitate pe care l-am cunoscut.

mp  •  10 iunie 2010, 14:46

@vag, prudent: opiniile si partizanatul dvs sint perfect normale (nici macar nu vreau sa ma gindesc ca sinteti doar postaci de la partid) insa nu inteleg de ce sa discutam o anonima (adica filmul fara autor) in loc de documente pe care autoritatile statului le pot face publice… e absolut hilar

prudent  •  10 iunie 2010, 14:57

@mp. Inteleg din tot ce s-a publicat pana acum ca documentele intarzie (din parte romanesaca) si n-am vazut documente maghiare publicate. Nu citesc ungureste asa ca nu pot citi site-ul aratat in film. Intr-o interventie precedenta (vezi mai jos) am remarcat ca acoperisul de la MIskolc e de lemn si cel de la Brasov e de metal (de lemn este interzis in RO). Numai de acolo apare o diferenta (la prima vedere) de vreun milion de euro, mai ales daca deschiderile sunt diferite.

tudor  •  10 iunie 2010, 14:57

Am avut un respect pentru postul asta, dar m-a dezamagit cumplit. Nici acum cand sunt pe fata furaciunile nu se lasa sa sustina niste mafioti ai politicii. Respect pentru tine dle tolontan si va rog sa aveti curajul sa continuati. Mi-e sila sa ma mai uit la tv cand vad cate probe sunt despre devalizarea tarii. Oare nimeni nu poate face nimic ??? Eu zic asa, daca erau toti ca astia, astazi romania nu ar mai fi existat. Ma refer la toti cei care si-au dat viata pentru tara asta, de la MIhai Viteazu incoace. In ce mizerie putem sa traim astazi… . Ma mir ca mai suntem atatia care sa populeze tara asta.

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2010, 15:10

prudent: am publicat documentele din hu si le vom relua… planurile constructiei, tot. PS: un acoperis nu cost 1 mil de euro 🙂

cristi lascu  •  10 iunie 2010, 15:11

domnule tolontan,
sint ing constructor de 25 de ani si pot sa emit, cred, o parere. investigatia dumneavoastra, pe care am urmarit-o cu atentie e facuta cu mijloace gazetaresti in care ati cautat in primul rind sa aduceti publicul de partea dumneavoastra mai intii cu stiri punctuale despre patinoar apoi ati iesit din tara si v-ati concentrat putin cam fortat pe lucrarea de la miskolc, incercind sa dati o mai mare amploare articolului. din pacate ceea ce va reprosez este ca sunteti cu totii paraleli cu calculul finanaciar al unui obiectiv chiar de ar fi el de locuinte sau social-cultural. nu asa se croieste o stire in care vreti sa fiti imbatabili! am o presimtire ca veti facut ko dar numai daca cineva s-ar ocupa putin de articolele dvs. personal, va apreciez mult dar acum cred ca ati cam gresit , exagerind. in ceea ce priveste clientela de partid sint total alaturi de dvs! succes in continuare!!

Radu  •  10 iunie 2010, 15:56

Dle Tolontan, am vizionat si eu filmuletul…este posibil ca sa fie facut la comanda PDL, deocamdata e greu de spus, insa datele si informatiile prezentate vin in totala contradictie cu ceea ce s-a publicat in GSP. Deocamdata astept sa vad o reactie a GSP, deoarece mai ca imi vine sa dau crezare informatiilor aparute pe B1TV. Oricum, intrucatva, voi incerca, atat cat imi permite internetul sa aflu si eu cam ce costuri sunt pentru o astfel de constructie.

Liviana  •  10 iunie 2010, 16:35

„Am găsit la PNȚ droguri, armament, muniție, mașină de scris automată, de tipărit bani, la PNL.” Does it sound familiar?

Alex Nastase  •  10 iunie 2010, 17:07

@tacticzone – Ma bucur ca ai ales sa vizionezi jurnalul orei 12 la B1, pentru ca e unul dintre cele mai decente si mai impartiale la ora actuala. Spre buna ta informare, reportajul pe care l-ai vazut era facut de mine. Si crede-ma ca acel individ arogant nu era plasat de B1, ci era acolo cu gloata sindicalista. Mor de ras cand te aud zicand de carti de psihologie. Habar nu ai pe ce lume traiesti. Dar iti ofer circumstante atenuante. Esti fan realitatea si antena3, deci e foarte usor sa crezi ca orice da B1 e manipulare. Esti intruparea perfecta a expresiei hotul striga hotii. Somn usor

antivantuluifelix  •  10 iunie 2010, 17:15

Poate faceti o ancheta de presa si fata de un personaj (parlamentar)care a dat o declaratie falsa si anume ca nu a facut politie poliica si s-a dovedit de catre curtea de apel ca a facut politie politica
Nu ve roade constiinta ca lucrand pentru acest personaj incurajati tinerii la oportunism,linguseala,diletantism,

Dan Dinu  •  10 iunie 2010, 17:16

am vazut filmuletzul despre care vorbiti.
Nu comentez comentariul vorbit al acestuia.
Am cautat insa citeva cifre si am gasit pe alte situri (din Ungaria):
1. este intr-adevar o modernizare
2. modernizarea (deci nu o cladire intreaga nou noutza) a costat 4,15 milioane euro. Datele le gasiti la http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=324670 „The new Miskolc Ice Hall project finished. (31.03.2006.)Area: 5000 m2
Capacity: 1800 (1304 seats, 500 standing places)
Total cost: 1.1 billion forints (4.15 million euros)”
Cred ca inainte de a ne „agata” de modul de comentare a unei stiri ar trebui lamurite cifrele.Indiferent cine are dreptate pina la urma. Poate ca si dvs ati fost „intoxicat” cu o stire falsa domnule Tolontan. Chiar credeti ca este imposibil ?

Comentează