Enigma filmului anonim

Cu ritmicitate de publicitate, B1TV difuzează de miercuri un film care atacă investigaţiile de presă despre patinoarul de la Braşov » Montajul a apărut la o zi după ce 100 de deputaţi au semnat pentru înfiinţarea unei Comisii de Anchetă » „Nu e publicitate, e informaţie publică!”, susţine B1 TV despre materialul pe care-l transmite

joi, 10 iunie 2010, 12:37

Cu ritmicitate de publicitate, B1TV difuzează de miercuri un film care atacă investigaţiile de presă despre patinoarul de la Braşov » Montajul a apărut la o zi după ce 100 de deputaţi au semnat pentru înfiinţarea unei Comisii de Anchetă » „Nu e publicitate, e informaţie publică!”, susţine B1 TV despre materialul pe care-l transmite

Începînd de miercuri, B1TV difuzează de mai multe ori pe zi un film de 9 minute în care jurnaliştii care au scris despre patinoarul de la Braşov sînt calificaţi drept „arvuniţii interesului”. În film apar mai multe pagini din ziarele româneşti, locale şi naţionale, care s-au ocupat de caz. Cele mai multe pagini sînt ale Gazetei Sporturilor.

B1TV îl difuzează gratis
„Filmul nu e publicitate, e informaţie publică, o poate difuza oricine doreşte”, a precizat Cristina Ene, şefa de vînzări de publicitate de la B1TV.

Dacă difuzarea este gratuită, potrivit staţiei TV, cui aparţine filmul, cine l-a realizat şi cine a plătit pentru filmări şi pentru producţia lui, ambele realizate cu tehnologie profesionistă?

Cum materialul video este redactat la persoana întîi, „nu ca să ne scuzăm” şi „să aducem în Braşov” sînt exprimări care apar în film, Gazeta a contactat oficial Primăria condusă de George Scripcaru.

„Jurnaliştii născocesc cifre aduse din condei”
La întrebarea dacă are vreo legătură cu filmul şi, dacă da, cît a costat acesta, Primăria a spus că va răspunde în termenul legal de 30 de zile.

Iată cum sună începutul filmului:

„Ne-am obişnuit să scriem sau să vorbim despre lucrurile rele, pe principiul că o ştire pozitivă nu este o ştire. Dacă se întîmplă ceva bun, unii dintre jurnalişti, mînaţi de interese politice, sau la comanda din umbră a unor personaje care au ca unic scop denigrarea puterii născocesc cifre şi lucruri care, aduse din condei, au menirea să arate opiniei publice că, deşi e bine, totuşi nu e bine. Este şi cazul patinoarului de la Braşov”.

„Au existat şi există voci care…”

„Deşi vorbim despre cel mai performant complex sportiv destinat sporturilor de iarnă din România, deşi valoarea lucrării reflectă costuri transparente şi cît se poate de reale, deşi este unul dintre puţinele lucruri cu care ne putem mîndri în România, în condiţiile în care în secolul XXI participăm la Olimpiade cu săritori de la trambulină care se antrenează sărind pe bureţi, totuşi au existat şi există voci care cu tot dinadinsul bombardează cu informaţii false de dragul de a fi în trend cu cei care strigă la unison că în ţara asta totul e hoţie”.

„În loc să se vorbească…”

„Mai mult decît atît, în loc să vorbească despre un complex dotat la cele mai performante standarde europene, care ne dă verde să aducem în Braşov competiţii de cea mai înaltă clasă fără să ne fie ruşine că avem scaune rupte, pereţi scorojiţi, mantinela căzută sau toalete infecte, arvuniţii interesului au găsit de cuviinţă să compare doar pecuniar complexul de sub poalele Tîmpei cu un patinoar din Ungaria, chipurile făcut pe bani mai puţini.

Lucrurile nu stau nici pe departe aşa. De aceea, dorim să facem cunoscute toate detaliile acestui proiect, prin comparaţie cu patinoarul de la Miskolc. Nu ca să ne scuzăm şi nici că doar acest patinoar ar fi bun de reper, ci doar pentru că o dată, măcar o dată, în mediatizarea asta lipsită de scrupule, să le dovedim oamenilor că nu e ţeapă”.

Ce urmează?
Apoi, autorii anonimi arată imagini şi prezintă cifre comparative asupra cărora Gazeta va reveni în curînd. Filmul îl puteţi urmări pe B1Tv sau pe net la adresa.

Spre deosebire de creatorii ascunşi ai filmului, nu vom amesteca informaţia cu opinia. Nici în acest articol şi nici în altele. Vom continua investigaţia, aşteptăm toate contractele de la CNI şi răspunsurile de la Primărie.

Nu comentăm aici retorica filmului, acuzele la adresa investigaţiilor sau indicaţiile date de realizatorii ascunşi despre ce [i cum ar trebui să scrie jurnaliştii. Am informat doar publicul că acest film există şi că susţine un punct de vedere, chiar dacă nimeni nu şi-l asumă.

 Articol de Mirela Neag, Radu Bichiş şi Cătălin Tolontan

Comentarii (132)Adaugă comentariu

Adevarul despre patinoarul de la Brasov in viziunea B1TV  •  10 iunie 2010, 17:19

[…] Via… P.S. Romanul este credul şi ignorant dar nu cred că a ajuns să dea mâna chiar cu diavolul. Citeste si…Cum se distreaza angajatii APDRP pe timp de criza?Pe timp de criză, atunci când banii sunt din ce în ce mai rari iar iar austeritatea bugetara impusă de guvernanți, Agenţ…Cum se mai trag tunurile din bani publiciNu o să te întreb cu cine votezi pentru că deja există un sondaj de opinie pe blogul meu iar alegerea îţi aparţine în to…OktoberfestAstăzi 19 septembrie a început cel mai mare festival de băut bere din lume. Se va termina pe 4 octombrie, ceea ce înseam…Matracuca se joaca cu nervii nostriAi auzit de termenul matracuca? Poate ca doar iti suna familiar sau poate te gandesti ca numai blondele au aceasta calit… Scris de: वक्ता (vaktaa) Data: 10 Jun 2010 Categoria: Protest  Cuvinte cheie:: ancheta, b1tv, bani publici, brasov, patinoar   […]

patraulea  •  10 iunie 2010, 17:24

domnul Tolontan eu am o neclaritate (nu e legata de nici un patinoar). cum a putut societatea astra-sport-bets sa renasca ca pasarea Phoenix (actuala casa pariurilor) cand ea are datorii la stat de nici macar nu poti sa citesti sumele alea? e o pura curiozitate. daca am fi fost in alte state probabil acum cei de la astra faceau rebusuri prin pirnaie, dar la noi e cu totul altceva

bogs dog  •  10 iunie 2010, 17:30

tolontane, lasa-te frate de meserie.esti praf! un pupicunrist la fel ca multi altii.unii pupa ”obrajii” mogulilor, altii pe cei ai politicienilor.e o increngatura putreda peste tot, in functie de interese.oricum banul schimba omul, dar invers niciodata.

catalin`  •  10 iunie 2010, 17:43

Nu sunt multi ramasi in aceasta lume pe care sa-i poti respecta si admira ptr curaj ,verticalitate si onoare.
ESTI UNUL DIN ACESTIA CATALIN TOLONTAN.
Ai fost acelasi ziarist critic dar corect intotdeauna.

Am fost surprins de lipsa de detalii din articolele gazetei.Nu poti compara un Logan cu un BMW doar in ceea ce priveste pretul spunand ca au tot cinci locuri si sunt autovehicule…
Sunt diferente evidente pana si in imaginile prezentate de gazeta.
Nu poti ataca filmul prezentat de B1 numai pe ideea ca cineva a cheltuit niste bani sa-l faca…altii da …dar nu CATALIN TOLONTAN

EL trebuie sa spuna adevarul ,chiar daca a gresit …

NU PUTEM SUPRAPUNE DRAGA CATALIN ,ANCHETE JURNALISTICE OBIECTIV FACUTE CU MANIPULAREA SI DEZINFORMAREA UNOR TELEVIZIUNI SI POLITICIENI .

IL ASTEPT-AM PE CATALIN TOLONTAN …noi cei putini dar dornici de adevar .

yupi  •  10 iunie 2010, 17:44

intrebati-l pe moraru…ce s-a intamplat cu el ? nu era asa.

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2010, 17:49

dan dinu: nu e un patinoar refacut. acolo a existat unul multi ani inainte, dar a fost darimat. patinoarul este nou 100%. nu puteam fi intoxicati deoarece colegul meu radu bichis a fost in ungaria la fata locului, a vorbit cu seful bazei si a luat documentele

Cătălin Tolontan  •  10 iunie 2010, 17:51

cristi lascu : si noi am vb cu specialisti si noi avem evaluari. Nu da nicium acest cost de aproape 12 milioane de euro. Veti vedea cum anume s-au cheltuit banii la acest patinoar

antivantuluifelix  •  10 iunie 2010, 18:08

Tolo un raspuns la intrebarea mea (47)se poate sau te deranjez?

AlexBuc  •  10 iunie 2010, 18:17

vreau sa va felicit pentru aceste anchete, sper din inima ca munca pe care ati depus-o sa nu ramana fara urmari, va doresc mult succes in continuare deci succes si nu succesuri, asa ca vreau ca in emisiunea lui Radu Moraru care denumeste presa contrara pdl si lui Traian Basescu presa de 2 lei, va rog aratati acestui element ca sunteti mai profesionist decat el si ca nu stapaneste foarte bine fenomenul sportiv asa ca nu are decat o solutie sa il perie pe base in continuare, Hai GSP. pe ei, pe ei pe mama lor !

Zexe  •  10 iunie 2010, 19:08

Cred ca a sosit timpul sa mergeti la Radu Moraru in emisiune si sa spuneti ce aveti de spus. Altfel, adica din spatele propriului blog, nu cred ca sunteti credibil .

Victor Ciutacu – Vorbe Grele » Blog Archive » Execuţii publice: ţinta piept nr. Tolontan  •  10 iunie 2010, 19:43

[…] Urmăresc uşor amuzat cum, de-o vreme, fanaticii Jucătorului se străduiesc să-l demonizeze pe Cătălin Tolontan. Exemplu al neatârnării faţă de mogul, livrat cu strigături în dezbaterea publică pe post de contrapondere la nemernicia criticilor băsescianismului întunecat, unic simbol al deontologiei şi al profesionalismului din Intact, Tolo a fost transformat, de către cei care ne-au dat (nouă, tonomatelor) cu el în cap ani de zile, în personalizarea răului. Mai nou, i-au făcut şi filmuleţ. […]

Execuţii publice: ţinta piept nr. Tolontan | e-Opinii.ro | doar opinii… atât! | by George Fedorovici  •  10 iunie 2010, 19:44

[…] Urmăresc uşor amuzat cum, de-o vreme, fanaticii Jucătorului se străduiesc să-l demonizeze pe Cătălin Tolontan. Exemplu al neatârnării faţă de mogul, livrat cu strigături în dezbaterea publică pe post de contrapondere la nemernicia criticilor băsescianismului întunecat, unic simbol al deontologiei şi al profesionalismului din Intact, Tolo a fost transformat, de către cei care ne-au dat (nouă, tonomatelor) cu el în cap ani de zile, în personalizarea răului. Mai nou, i-au făcut şi filmuleţ. […]

Metropola-Brasov.ro  •  10 iunie 2010, 19:45

Filmul este realizat de RTT Brasov, post finantat de catre primaria Brasov prin publicitate mascata. Este postul PDL Brasov.
Din cate se zvoneste RTT se ocupa de publicitatea stradala din Brasov si de publicitatea de pe mijloacele de transport comun din Brasov. Binenteles primaria n-a oferit niciodata cat incaseaza din publicitatea stradala si cat incaseaza RTT din acest parteneriat.
Oricum viata este frumoasa in Brasov, primarul ne-a plantat pana acum 600.000 de flori. Fara exagerare.

Romania reala  •  10 iunie 2010, 19:49

Uite ce a facut o persoana juridica cu banii pe care astia i-au dat pe patinoar. http://www.curierulnational.ro/Specializat/2007-07-25/Paradisul+acvatic+-+o+minunatie+de+12+milioane+euro Un complex cu bazin olimpic, multe alte piscine in interior si exterior, doua tobogoane in interior, o sala dedicata pentru fotbal in sala de dimensiuni impresionante si tribune, un mic hotel langa si multe altele. Ca sa pun altfel problema, cu o suma de bani asemanatoare au facut de cel putin trei ori mai mult, ATENTIE, intr-o perioada in care totul era mult mai scump: materiale, forta de munca etc. Plus pretul terenului. Apreciez ceea ce faceti si le urez romanilor tarie si rabdare. Cel in tarziu in 2012 scapam de partidul manelistilor, PDL. Nu uitati de „prietenia” dintre primarul Brasovului si domnul Butuza. Google „Butuza Palatul Stirbei” to find out more. Bafta diseara la emisiunea sclavului de pe cel mai lipsit de demnitate post tv. Imi e rusine ca Brasovul l-a dat pe terminatul de Nashul. Si cand ma gandesc ca parintii lui sunt oameni de treaba, pocaiti din cate stiu, si asta se vinde, sau e santajat cu vila din moeciu, ca ultimul om. http://www.paradisulacvatic.ro/home.html

ANTYNASU  •  10 iunie 2010, 19:57

B1 IN FRUNTE CU NASUL MORARU RECURG LA DIVERSIUNI, ERIJINDU-SE IN APARATORII SI PROMOTORII CORUPTIEI, CHELTUIRII ILEGALE SI ABUZIVE A BANILOR PUBLICI. AU UN INTERES, SA-SI SATISFACA STAPINUL, FOST SEF LA BANCOREX, CAUTAT PE TIMPUL CDR PRIN SUA.PORA, LUPEA, MARIAN MIHAI, culcer, TRAG DIN GREU SA PRINDA UN CIOLANEL AL GUVERNARII.E GREU SA INTELEGI CA NASUL E NAS SI ASCUNDE SUB MASCA BONOMIEI SALE:SARCASM, CINISM, PERVERSIUNE, IPOCRIZIE, LIPSA DE MINIMA ONOARE SI DEMNITATE. L-A PROMOVAT PE CARTIANU,A STAT DE SER.VICIU ZI DE ZI, CEAS DE CEAS PT PDL, BOC SI BASESCU, etc.
hai, sa fiti iubiti ….cind voi iubi eu minciuna, teatrul ieftin, demagogia.

DINAMO  •  10 iunie 2010, 21:58

cum de nu ai scris informatile astea pana acum eu am fost in ungaria patinoaru ala este varza tolontane

lary  •  10 iunie 2010, 22:25

D-le Tolontan am lucrat ceva vreme in executie, actualmente lucrez in proiectare. Daca dati o singura cautare pe internet o sa vedeti ca numai costurile cu manopera se ridica pe undeva in jurul a 125 euro/mp acum in 2010, in 2008 preturile la manopera erau aproape duble….daca luati in calcul si materialele si utilitatile cred ca pretul de 1500 euro/mp nu e exagerat …nu poti construi cu 500 euro/mp(echivalentul a 3 trei stadioane).

blackman  •  10 iunie 2010, 22:29

@Tolo, te urmaresc in direct si mi-am format deja o parere. Poate ca pretul de la BV a fost supraevaluat, dar cred ca ai fost indus in eroare de colegii tai. Nu poti compara cele doua patinoare.

Ovidiu  •  10 iunie 2010, 22:38

Ma uit acum la Nasul, pe B1 TV, si ma minunez. Stiam ca politicienii sunt mincinosi dar cand ajung si jurnalistii sa faca lucrul asta, e foarte grav. Asta, bineinteles, daca Radu Moraru mai poate fi numit jurnalist…

Cum e posibil ca o gazda a unui talk show sa vorbeasca mai mult decat invitatul sau, desi nu are nimic de spus? Tin oare la romani toate acele constructii verbale empirice pe care le foloseste Radu Moraru? Mai e vreunul suficient de idiot incat sa nu deosebeasca albul de negru?

Fara absolut nicio idee, argument sau bun simt, Radu Moraru se erijeaza in singurul luptator corect al jurnalismului actual insa, de fapt, el n-are nici cel mai mic habar despre regulile care guverneaza aceasta meserie. E doar inca un tip marunt care arunca cu noroi in numele altora.

silvius  •  10 iunie 2010, 22:46

domnul morar este incredibil, cat de departe poate merge. nu stiu de ce va mai duceti la emisiunea lui

Seba  •  10 iunie 2010, 23:02

Va ascult in acet moment la b1tv si nu-mi vine sa cred ca va pricepeti si la constructii. Ca ziarist de presa sportiva intr-adevar va intereseaza cifrele si nimic mai mult. Eu in locul investigatorilor dumneavoastra as fi luat cateva date despre materialele folosite acolo si as incerca sa fac un deviz (o calculatie de costuri) sa vad daca ajung la valoarea presupusa. A arunca vorbe de genul nu mi-a pus la dispozitie hartii care sa infirme ceea ce spuneti dumneavoastra nu mi se pare ca ar trebui sa credem acet lucru. Deja tot acest circ este unul de otv in care inca o cautam pe Eledoia, deja moarta, dar ea nu este declarata decat disparuta si alte chestii de genul acesta. In momentul cand dl. Moraru v-a citit ca preturile au crscut la materiile prime sa stiti ca stiu despre ce vorbesc. Sunt materii prime care se produc deoarece costurile cu oprirea utilajelor necesare producerii acestor materii ar costa mai mult. Conform economiei generale preturile cresc cand este crestere economica sau cand sunt situatii de criza si aici vorbim de materii prime. Preturile la produsele finite scad deoarece se produc mai putine si cu oameni mai putini. Asadar sa nu confundam televizorul din magazin cu diodele si condensatorii care intra in componenta acestui produs.
In concluzie; pentru credibilitate incercati sa faceti o calculatie de cost si apoi aruncati cifre.
In rest eu nu ma pricep la fotbal, dar pot aprecia un meci bun.
Spor in anchete si articole (poate mai bine cele despre sport).
P.S. Pe cand o ancheta despre felul in care ajung fotbalistii la nationalele de juniori sau la echipele de club. Vezi cazul de la Nationala de Tineret unde s-au cerut 15000 euro pentru 10 minute de joc sau alte cazuri din fotbal unde talent nu, dar tata full de bani. Mai cautati finantatorii din fotbal care aduc bani la echipa din contracte cu statul.
Atat.

anonimul  •  10 iunie 2010, 23:03

Poate intereseaza pe cineva in ce conditii MBS GROUP a reusit sa faca o baza sportiva cu 3 terenuri sintetice da fotbal,cu nocturna,2 terenuri de tenis(pe care cu onor zburda primarul Turzii,portocaliu evident…),in cea mai tare zona de recreere din oras-Baile sarate-si asta in conditiile in care la doar 10(zece) metri de baza respectiva exista un strand care se concesioneaza anual de catre primarie si nu isi asuma nimeni riscul de a investi un sfant in el…Deci in aceeasi zona s-a operat cu doua masuri diferite.Pe de o parte MBS-ului i se aproba o baza sportiva,iar celorlalti li se da cu taraita cate 2-3 luni pe an.

bogdan  •  10 iunie 2010, 23:24

L-ai dominat la B1 pe nasul, ca Steaua in vremurile alea bune… Este PDL-ist clientelar. Acum cateva decenii suspiciunea de furt te facea sa mergi pe strada cu capul plecat si cu soarele apus. Acum insa ,s-a ajuns la a fi un mod de viata din ce in ce mai pregnant. Copilul meu, a venit astazi acasa de la serbarea de sfarsit de an cu 8 diplome obtinute la concursurile de nivel judetean si national. Si numai locul 1 si 2… Ce sa-i spun in continuare : invata , tata… sau copiaza de la altii, tata…

jack  •  10 iunie 2010, 23:28

tolo frate ,stii ce mi se pare interesant si nimeni pe aici nu a spus-o clar ,pe fata?Din ce motiv nimeni nu isi asuma filmuletul cu pricina ,sa zica da beeii bizonilor eu l-am facut gigi,de exemplu.
Extraterestii cred ca au facut acest material, si l-au trimis la noi muritorii de rand sa ne arate ca suntem ***** si inapoiati.

** ……o sa cada cerul pe noi ca am devenit in timp doar niste oi. Asa cred ei……………

Caty  •  10 iunie 2010, 23:40

Totusi aceste patinoare au standarde diferite de dotari, nu stiu daca pretul este corect, banuiesc ca in ambele cazuri sa furat ca si ungurii nu sunt mai cinsititi ca romanii.

dan  •  11 iunie 2010, 0:42

Am vazut filmul si am ramas cu un nod in gat cand am vazut cadrele dinspre tribuna VIP. Tribuna lor. De la mantinela vine o intrebare: cat costa intretinerea si exploatarea patinuarului? Cine plateste costurile?

Alexys  •  11 iunie 2010, 0:44

Domnule Tolontan daca ce apare in filmulet e adevarat atunci nu am decat a felicita primaria Brasov si ministerul dezvoltarii pt acea constructie. Dar doar daca este adevarat. Ceea ce ma intriga pe mine in filmulet sunt niste cuvinte care para vin di era ceausista si acestea sut „comanda din umbră a unor personaje care au ca unic scop denigrarea puterii”. Aceste cuvinte ma fac sa credem ca noi acum in Romania ne-am intors cu mai mult de 25 de ani in urma. Cam atat amavut de zis.
Multa bafta si Cat mai multe articole bune .
P.S. Pt. cei de la gsptv incercati sa nu il mai bagati in seama pe Dl Becali pt audiente. mai incercati si altceva in afara de fotbal. Mia mergeti sa luati imagini si de la alte sporturi di tara asta.

Razvan  •  11 iunie 2010, 2:29

Il apreciez foarte mult pe Catalin Tolontan, cred ca este unul dintre foarte putinii ziaristi cu vizibilitate care sunt corecticu meseria lor. Insa in cazul de fata, pe mine ma intereseaza foarte putin cine a platit fulmul in discutie. Ce ma intereseaza este daca analiza prezentata este corecta. Daca ceea ce s-a construit in Ungaria, incercand sa aducem la un numitor comun cat mai multe lucruri, este comparabil ca si cost cu ce s-a construit la Brasov.
In rest, a gresit sau nu gazeta in cazul de fata, Catalin a pus filmuletul pe blogul lui ceea ce este de laudat.

claudio  •  11 iunie 2010, 2:46

Felicitari dom.Tolontoan prin voi ziaristi tineri vedem si noi cum este furata biata Romanie,cum este furata munca bunicilor,parintilor nostri aici sunt bani bietilor amarati de piensionari si de bieti bugetari.ROMANI trezitiva nu vedeti cum ne fura aceasta tara ?prin contractele domnilor ministri cu statul daca nu erau acesti tineri ziaristi sa ne descopere contractele cu salile de sport,contractele cu patinuarele si nu in ultimul rand cantractul doamnei consiliere VERGU,consiliera ministrului INVATAMANTULUI ne mai mintiau destul acest guvern nesimtit!!!!Domnilor va pun o simpla intrebare ,daca acesti tineri ziaristi nu descopereau contractul doamnei VERGU mai era astazi demisa ??TREZITIVA TREZITIVA ROMANI pana nu e prea tarziu!!!!P.D.L este otrava Romaniei !!!Felicitari inca odata dom.TOLONTANtinetio tot asa

dan tm  •  11 iunie 2010, 7:23

nasule,esti membru pd-l?

badin  •  11 iunie 2010, 7:32

domnule Tolontan aveti perfecta dreptate. Cit de ******** de Morar ce sa mai spui, s-a vazut si aseara cit de aservit este el puterii. Halal jurnalist, ne face de rusine tagma

costellino  •  11 iunie 2010, 7:38

Activismul exacerbat din ultimul timp al lui Moraru se justifica cred, prin faptul ca se zvoneste , ca i se va oferii postul de director general a-l televiziunii nationale .

g@gu  •  11 iunie 2010, 8:11

Am ras cu lacrimi la incropeala asta de film. Facut la disperare, exista situati hilare in care aceiasi expresie este repetata de 3 ori consecutiv. Cum fanii lui Base se incadreaza cu IQ-ul undeva intre 70 si 90 (cazuri mai rare) filmul li se adreseaza direct, una din concluziile filmacilor de ex. e halucinanta pentru un om cu minte normala – au demonstrat ca daca sala este circulara… e de fapt mai mare decat apare in cifre, si e mare de tot – cu vreo 30% fata de cea a ungurilor. Daca parodia asta mai continua, presupun la final se ajungea la a se demonstra ca de fapt sunt 2 sali, iar madam Ridzi juca aici handbal in tinerete. Nu e un film profesionist …

ciupi  •  11 iunie 2010, 8:33

stimati oameni buni! atata vreme cat exista in romania bitv si realitatea tv+ antena 3, aceste chestiuni jurnalistice vor fi tratate si de catre noi in functie de simpatiile politice sau de interese clientelare. catalin tolontan incearca acel lucru rar de vazut in romania, care se numeste obiectivitate, iar daca uneori apleaca balantza intr-o parte sau alta, nu trebuie sa uitam ca are si dumnealui sefi, si cun nicaieri nu se intampla sa existe atit de multi sefi ca in romania, trebuie sa intelegem situatia asa cum este, nu cum am dori-o sa fie (asta in ideea ca ne dorim obiectivi ca simpli comentatori a ceea ce citim).

calin  •  11 iunie 2010, 8:47

Nu locuiesc in Romania si ma bucur de asta. O tzara mai ***** nu exista pe mapamond, cu o clasa politica de o spetza atat de joasa, in stare sa infecteze romanul de rand cu dezinformari, sa prezinte tzepele ca pe niste realizari iar realizarile ca pe niste tzepe.
Incep sa nu mai recunosc ca sunt roman si as veni in tzara doar daca as putea sa le dau tzeapa celor multzi si ***** care in general l-au votat pe basescu si i-au adus pe pdl la putere.
Romania nu mai este o tzara saraca, misto si simpatica asa cum o stiam ci se apropie tot mai mult de o ***** saraca … si ipocrita.
Ne-a facut basescu sa ajungem asa. O rusine,

adrian p.  •  11 iunie 2010, 8:51

Domnule Tolontan, cred ca ar trebui sa comparati sumele cheltuite pentru cele doua patinoare fie cu, fie fara TVA – ambele; trebuie comparate mere cu mere si pere cu pere. Va recomand varianta fara tva, deoarece tva-ul in Ungaria poate fi diferit de 19% in Romania.

Sunt inginer constructor, lucrez in executie, si va spun sincer ca pretul platit in Brasov nu pare foarte mare. Daca diferenta dintre cele doua acoperisuri este reala( incarcarea din zapada si, mai ales, deschiderea – adica spatiul liber dintre stalpii (grinzile,peretii) pe care sprijina acoperisul), atunci aceasta diferenta are o pondere in cost mai mare decat diferenta dintre sistemele de racire a ghetii.
Daca stalpii din imaginile din Ungaria exista si sunt reali, atunci fie vechiul patinoar nu a fost demolat (poate doar „cosmetizat”), fie noul proiect este unul prost -caz in care ungurii au platit mult prea mult pentru patinoar.
Cred sincer domnule Tolontan ca 4 milioane euro (inclusiv TVA, daca ati comparat 4 cu 12) este o fantezie pentru un patinoar cu caracteristicile celui din Brasov.

clujean  •  11 iunie 2010, 9:07

Ieri m-am uitat la B1 tv, dar acest Moraru s-a schimbat! Parca in octombrie am vazut ultima emisiune a lui ! Ieri am deschis televizorul sa-l vad emisiunea fiindca stiam ca veti vorbi despre patinoar!! Am ramas tare surprins de Moraru!!! s-a schimbat in rau!! s-a vandut probabil!! pana acum mi s-a parut un om corect! acum vad ca a vorbit dupa niste interese si nu dupa logica!!!!! Moraru Moraru nu mai esti credibil!!!! Ai inceput sa apari pe cei care fura? Ai facut o afirmatie ca nu esti inpotriva ivestitilor NICI DACA FURA!! asta spune tot!! esti penibil moraru!!! nici nu am inteles comparatia cu sala aia de 13 millione de euro!!! tu ei modelele negativa si pui ca tinta ca ala e calea spre care trebuei sa mergem? eu asa gandes ca ce e pozitiv la ceilalti trebuie vazut si facut la fel si la noi!! iar ce e negativ nu ne intereseaza ,adica nu trebuie facut la fel!!

Zeke  •  11 iunie 2010, 9:08

Cataline, un singur lucru major am sa-ti reprosez: Te-ai incurcat rau in tva. Nu e posibil sa dai sume cu tva inclus si sa le compari cu alte sume fara tva. E de bun simt sa dati spre comparare mere cu mere si nu mere cu pere, iar perele mai au si tva-ul inlclus, pe cand merele nu. De aici deja nu-mi mai plase cum miroase. Sa nu ma intelegi gresit, nu spun ca nu s-a furat la Bv, dar nici sa pui mare pe prima pagina ca au disparut 2 patinoare….Pacat, te citeam cu placere.
P.S. Astept clarificarile si eventual scuzele

m68  •  11 iunie 2010, 9:13

Pina aseara cand s-a difuzat emisiunea NASUL ,aveam o parere destul de buna despre Radu Moraru,insa aseara mi-a fost pur si simplu GREATA vazand modul in care s-a prezentat.Auzi in 2008 materialele costau f putin ,in 2009 sau scumpit de 4 ori iar in 2010 de inca 2 ori: CHIAR NE IA DE PROSTI PE TOTI? Cataline,te felicit pt ceea ce faci,esti intradevar UN OM CU,COLOANA VERTICALA asa cum putini sant in ROMANIA.

bibi  •  11 iunie 2010, 9:13

Am urmarit ,,emisiunea,,(ca sa nu spun rechizitoriul)de la ,,Nasul,,
in care ,,ziaristul,,Moraru incerca penibil sa explice FURTUL PDL-ist de la Brasov cu argumente penibile(temperatura ghetii,scaune in zona VIP)concluziile au fost doua:
-am vazut/revazut un caz concret prin care in doua zeci de ani presa de la noi s-a decredibilizat,cum ,,ziaristi,,de casa ***** in direct la ore de maxima audienta la o simpla comanda politica.Aceeasi ziaristi care au adus la putere partudul/guvernul cel mai corupt,necompetent si penibil din istoria moderna a Romaniei.
-acesta este stilul de furat PDL-ist:licitatie cu dedicatie si umflarea costurilor prin acte aditionale semnate intre parti pina la valoarea convenita de toti.
In incheiere pacat de demersul jurnalistic al echipei GS,profesionist si impartial.

m68  •  11 iunie 2010, 9:17

REVIN cu o completare: Aseara s-a mers pina acolo incat s-a ajuns la ideea (conform lui R.M &FRIENDS) ca ACEST PATINOAR A FOST FACUT CU BANI MAI PUTINI DECAT ERA PREVAZUT INITIAL. RRRRRUUUUUUUUSSSSSSIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

milici  •  11 iunie 2010, 9:19

Marele deontolog si realizator TV ,nasul , a rabdat ce a rabdat si nu s-a mai putut tine bagandu-ne pe sticla un film-reportaj meserias si cutremurator demonstrand , fara putinta de tagada ,urmatoarele:
-patinoarul din Brasov are 150% numai calitati de top si e extrem de ieftin;
_patinoarul unguresc are numai hibe si e scump, ca si toate patinoarele similare de pe mapamond.
Filmul trebuie comentat de obisnuitii parteneri critici ai nasului, gen Talpes , dupa care trebuie bagat obligatoru pe piata in cinematografe precum erau jurnalele pe vremuri.
Daca va avea succes , si va avea , poate va urma un serial in care sa se demonstreze fara echivoc ca singurul vinovat de toate furaciunile de partid si ,implicit , de situatia tarii este Catalin Tolontan.
El va fi infierat ca dusman al poporului care se opune reformei si submineaza economia nationala.
Suntem , fara vrem si fara sa ne intrebe nimeni , personajele primei tragicomedii cine verite 3D.*******
Finalul apoteotic, cu riscul de al copia pe Daneliuc din Vanatoare de vulpi , ne apartine , cantand in cor , ‘TRAIASCA PARTIDUL NOSTRU TOVARASI!’
In original omul tocmai iesise de la mititica , a mers la Mat unde a rostit alocutiunea.

romyo  •  11 iunie 2010, 9:21

e adevarat k r.moraru s-a cam dat cu pdl-ul dar am o intrebare:daca acest film il dadeau celor de la antene sau realitati acestea il transmiteau?(nu cred!!!)daca e real sau nu om vedea.sunt din bv si pot sa va spun k patinoarul e „belea”super dotat,super curat(tot ce s-a dat in film despre el e real),mai trebuie sa vedem cum e cu banii.toate cele bune domnule tolontan si la mai multe articole!!!

Lucas  •  11 iunie 2010, 9:31

Cataline , eu in locul tau nu mergeam la Nasu’ !!! Aseara Moraru a fost JALNIC !!! Groaznic ! Nu imi venea sa cred … De fapt ce sa ma mai mir …imi aduc aminte ce vehement era acum un an impotriva ministrului Oprea (care primea bani de chirie de la Senat) care acum a devenit „un ministru performant ” !

Ducu  •  11 iunie 2010, 9:36

E clar ca filmuletzul e o actiune propagandistica, care dovedeste ca avem un Guvern de nimic care are nevoie de astfel de „proptele”.
Nu de filme are nevoie Guvernul ci acte doveditoare, care intarzie (de ce oare, nu cumva pt. ca tocmai se fabrica?).

Nasul – jalnic in postura de „proptea”!

poporul  •  11 iunie 2010, 9:36

Felicitari dl. Tolontan pentru cum v-ati prezentat la emisiunea „nasului”, care e ****** lui Basescu in principal, *****. Mi-a placut cum i-ati raspuns celui care apara pe mafiotii acestei tari, si el primeste multi bani de la basescu. E un corupt, nu are nimic de-a face cu jurnalistica. E un ***** al societatii . Nici nu stie sa vorbeasca bine. Nu-l luati in seama cum nici noi nu-l luam si nu-i mai suportam pe base si clica lui. Decat sa traiasca ei bine si noi sa murim de foame din cauza lor, si ei sa fure necontenit ****. Continuati anchetele si aratati tuturor, mai ales celor pacaliti de ei , care i-au votat, ce inseamna sa fii orb in ziua alegerilor si ce face romanul pt. un kg. de zahar si un litru de ulei. Mult succes in continuare ! Nu va lasati intimidati de mafioti !

Irina  •  11 iunie 2010, 9:39

Penibil Moraru… penibil… Mi-a fost rusine de rusinea lui… penibil….

Bv  •  11 iunie 2010, 9:49

Pana la urma nu avem nimic concret !un filmulet,care mai mult irita telespectatorii si un jurnalist care,nu are suficiente dovezi.Cand se vor pune pe masa toate datele…..o sa avem cum sa tragem concluzii.Macar sa se intample lucrul acesta.

un om  •  11 iunie 2010, 9:58

cataline, a fost prima data cand am vazut un atac public atat de marsav venit din din partea unui coleg de breasla. gretos, penibil, dezgustator…spune-mi sincer, l-ai batut dupa emisiune? 😀

Radu  •  11 iunie 2010, 9:59

Poate ca nici nu trebuia sa te duci *** in care zace *** Radu Moraru. Toata emisiunea n-a incercat decat sa te discretiteze. Ziceai ca e cel putin purtator de cuvant al PD-L. Un personaj grotesc, dezgustator, care culmea, incerca sa-ti dea si lectii despre cum sa publici o ancheta. Si nici macar n-a fost pregatit ca lumea. Saracu de el, il intreba pe Octavian Morariu cum o sa se organizeze competitia tinand cont de criza. nu stia ca Jocurile sunt in 2013 !! Si cand Morariu i-a explicat ce si cum, a incercat s-o dreaga. Ma mir ca nu ti-a venit sa vomiti pe biroul lui . In orice caz, tine-o tot asa, nu te lasa !

Comentează