Întrebări pentru Red Bull

1. O mare companie organizează un concurs de tăiat lemne, iar un participant se prezintă la faţa locului cu o drujbă legată la o butelie şi i se permite să ia startul. Improvizaţia ia foc şi-l pîrjoleşte pe concurent. În acel moment, compania se consideră legal absolvită pentru că omul a semnat în prealabil un acord prin care-şi asuma răspunderea?!

luni, 20 septembrie 2010, 4:03

1. O mare companie organizează un concurs de tăiat lemne, iar un participant se prezintă la faţa locului cu o drujbă legată la o butelie şi i se permite să ia startul. Improvizaţia ia foc şi-l pîrjoleşte pe concurent. În acel moment, compania se consideră legal absolvită pentru că omul a semnat în prealabil un acord prin care-şi asuma răspunderea?!

2. Cît ar costa-o pe Red Bull rezolvarea acestui caz în Statele Unite, dacă familia Mădălinei Drăgan, fata de 24 de ani cu coloana vertebrală ruptă după ce a căzut pe un pian improvizat, înscris şi admis în concursul Red Bull, ar da firma în judecată? Milioane sau zeci de milioane de dolari? Şi cît de repede s-ar încheia o înţelegere cu victima, astfel încît cazul să nu ajungă în faţa juraţilor şi să nu devină inspiraţie pentru următorul roman al lui John Grisham?

Lăsînd acum Red Bull deoparte, o nedumerire pentru oficialităţile din România: cînd veţi autoriza un trofeu Şi-Mai-Cool-Decît-Astea-Deja-Naşhpa, în care competitorii să sară în apă cu prăjitoare de pîine cablate la prize sau cu bile legate de glezne? Să le dăm ca lumea de lucru medicilor prea bine plătiti din România, nu o banală interventie chirurgicală  reuşită de patru ore pe coloană, ca in cazul Mădălinei!

Comentarii (119)Adaugă comentariu

Andrei  •  20 septembrie 2010, 16:19

E discutabil…Red Bull nu a foratat-o sa participe la acest concurs iar accidentul a fost destul de ciudat….nu poti sa zici ca putea fi prevazut. Eu cred ca e doar un eveniment nefericit unde vina organizatorilor e foarte mica

sa fim seriosi  •  20 septembrie 2010, 16:20

E vina oficialilor Red Bull, cei care au autorizat, dar in nici un caz a fetei.Trebuie sa-ti zica cineva ca nu poti sa sari cu un pian in apa?Chiar asa de proasta esti?

Vlad  •  20 septembrie 2010, 16:21

Aici nu stiu ce sa zic.
Cu ce e mai de vina organizatorul decat concurentii care ISI ASUMA ceea ce fac?
Cine ii pune sa se inscrie in asemenea concursuri.
Pariez pe ce vrei ca daca la anu se organizeaza un concurs de sarit in apa cu pesti Piranha se gasesc 20 de idioti care sa sara iar la final cei muscati mai grav vor ajunge subiect de presa.

deco  •  20 septembrie 2010, 16:22

Andrei: poate ca nu e intru totul vina red bull, dar atunci cand ceva merge prost, inseamna ca undeva s-a gresit, si poate au gresit si ei ca au lasat-o cu pianul. articolul e bun, cam scurt, dar bun.

razvan  •  20 septembrie 2010, 16:25

Da frate ,sigur nu putea fi prevenit! Nu o lasau sa sara pe pian (fizica de generala).Impactul pt saraca fata a fost cumplit.Era si greu pt organizatori sa isi dea seama de asta. E o prostie de concurs:daca sari cu aparatul te zdrobesti sau te lovesti in el, daca sari langa iti poti rupe gatul la un contact cu aparatul s.a.m.d. Asemenea „show” nu trebuia autorizat de primarie. Era ff ok un concurs de role sau bau bike. Sa speram ca la anul nu mai primeasca autorizatie acesti nesimtiti care dupa ce se intampla o tragedie ei pozeaza in MARTORI.

George  •  20 septembrie 2010, 16:26

Nu ai deloc dreptate. Acest concurs se organizeaza in foarte multe tari, are succes insa ne-am gasit noi romanii sa facem fitze.
Exista un regulament pentru inscrierea in concurs care prevede materialele ce pot fi folosite (de exemplu nu se accepta metal, deci nici butelii)
Mai mult, participantilor li s-a spus sa sara in apa dupa decolare pentru a preveni accidentele, lucru pe care fata nu l-a respectat.
Si ca sa vin si eu cu un exempplu, cum ar fi la acelasi concurs de taiat lemne concurentul sa manuiasca prost drujba si sa-si taie mana? Tot organizatorul e de vina? In cazul nostru poti inlocui drujba cu pianul.

ion  •  20 septembrie 2010, 16:27

Toti concurentii au semnat hartii de proprie raspundere si toti au fost asigurati de redbull.
deci nu vad unde e problema.
asigurarile platesc tot.

ibsen  •  20 septembrie 2010, 16:28

nu numai red bull sunt vinovatii ci si cei din municipalitate care n-au verificat in amanunt probele de concurs chiar si cei care i-au autorizat sa execute concursul. tare rau imi pare pentru madalina pt. ca va avea sechele toata viata de la acest accident stupid. Eu zic ca Red Bull trebuie amendata indiferent de ce a semnat madalina inainte si valoarea amenzii sa fie de ordinul milioanelor de euro. Ce tara, ce capitala….

Mircea  •  20 septembrie 2010, 16:29

Poti sa o iei oricum. Nu as zice neaparat ca e vina organizatorilor, au si ei partea lor de vina, dar mi se pare ca vina in mare proportie apartine ei si echipei. Banuiesc ca inainte sa sara cu pianul nu au facut nici un test. Daca ei credeau ca poate sa iasa cu bine au carente mari in domeniul fizicii. Adica, oricine stie ca un corp asa mare si greu la contactul cu apa nu intra imediat in apa, era clar. Ca sa nu mai vorbim de pozitia ei pe pian. In niciun caz nu trebuia sa stea in sezut sau pe spate. Oricum acest gen de concursuri se organizeaza peste tot in lume, nu e un first la noi. Noroc ca avem medici buni.

roman  •  20 septembrie 2010, 16:31

Pai si familia ce pazeste? Sau chiar ea, dupa ce isi revine.

@Andrei. Nu ai dreptate. Atat timp cat eu particip la concursul lor, ei sunt rapunzatori de ce fac acolo. Ei isi fac reclama pe seama acestui concurs, insa daca se intampla la omoare cativa oameni cu „obiectul zburator”, cu siguranta s-ar fi dezis de eveniment.

Tot respectul pt. bautura Red Bull, insa conducerea companiei din RO este de vina…Vorba lui Catalin, daca erau in state, ar fi fost zeci de specialsiti, ingineri, doctori, etc., pe langa participanti pentru a fi siguri „inventia” nu e periculoasa. Daca isi propulsa vehicului cu gaz si ca sa-l aprinda dadea foc…cine era responsabil? Poate femeia e nebuna…cin s-a interesat de asta?

Ma rog, noi romanii pentru profit ne vindem si mama, tata, tara, organele…de-ale altora…ce sa mai zic?!

vlad  •  20 septembrie 2010, 16:31

Ai idee daca organizatorii au instruit participantii si si-au luat toate masurile de siguranta? Asta era subiectul de fapt dar l-ati ratat, poate in mod voit, poate din dezinteres.

Intrebare pentru Catalin:

Federatia de motociclism organizeaza un mare premiu si in ciuda masurilor de siguranta un motociclist decedeaza. E vina lui sau a organizatorilor? E un accident sau o dovada de neglijenta?

PS: Exemplul cu butelia si aparatele bagate in priza e numai bun pentru tabloide (gen prima pagina de pe GSP „atentie imagini socante!!”)

Cătălin Tolontan  •  20 septembrie 2010, 16:35

ion: „Toti concurentii au semnat hartii de proprie raspundere si toti au fost asigurati de redbull.
deci nu vad unde e problema.
asigurarile platesc tot”. Tu vorbesti serios? Adica toata problema e cine plateste? Si daca fata raminea pe viata in carucior? Sau daca cel care a sarit mult dupa ea, si care a ajuns si el la spital, isi rupea si el gitul?

Poate ca am o senzatie gresita, dar daca descoperim la tine sau la altcineva un IP de la Red Bull vom face public asta.

tekkie  •  20 septembrie 2010, 16:38

E vina tututor. Si a ei si a celor de la Red Bull. Ea e vinovata ca e proasta si face bravura. Ei sunt vinovati ca au lasat-o sa fie proasta sub supravegherea lor. Nu se poate schimba prin regulamente faptul ca ea/ei sunt idioti si vor sa se dea in spectacol, dar Red Bull ar trebui sa fie plesnit pentru ca permite si incurajeaza cretinismul periculos. Sub supravegherea si cu binecuvantarea lor. Ca e „fun”, poate mai punem de-o Madalina.

Cătălin Tolontan  •  20 septembrie 2010, 16:38

vlad: nu compara situatia cu cea a unor sportivi profesionisti. Ei stiu ce riscuri isi asuma, au antrenament pentru asta, exista un istoric. Vorbesti evident din partea organizatorilor asa ca uite raspunsul: nu au luat toate masurile daca cineva sare de la etajul 2 pe spate pe beton. Exact acesta a fost impactul asupra fetei, am discutat cu medici.

Darie1  •  20 septembrie 2010, 16:40

Salut! Mortul e intotdeauna vinovat in tara noastra mult iubita!Banul trebuie scos din orice, sa calcam peste cadrave, doar sa pice ceva! e recesiune…

marius  •  20 septembrie 2010, 16:43

sa fim seriosi este doar un concurs de divertisment. daca vrei te bagi daca nu nu…eu urmaresc acest gen de concurs si n am mai vazut asa prostie ….cum draq sa sari direct pe pian fara sa te gandesti ca inainte ca el sa ajunga in apa sa fi tu sigur ca esti in apa ?!! asa mai bine sarea direct pe asfalt e tot una, nu? una peste alta insanatosire grabnica concurentei si sper sa nu raman cu ceva traume in urma concursului. poate pana data viitoare invata si ea ceva in legatura cu concursul asta

durden  •  20 septembrie 2010, 16:43

nici eu nu cred ca organizatorii au vreo mare vina…adica a fost aiurea ca a cazut direct pe pian,nu a indoit genunchii,purta si tocuri cred…adica aceeasi faza cu un barbat in adidasi care a sarit o data in viata lui dintr-un copac,nu se mai termina asa…

ps:oricum am inteles ca fata e bine acum,ma bucur pt ea.sper sa nu mai apara complicatii si sa fie ok

napalmique  •  20 septembrie 2010, 16:43

Numai ce ma gandeam, daca se inscria si Videanu la concurs, si voia sa sara cu o bordura legata de git, il lasau ?

Florin  •  20 septembrie 2010, 16:44

Red Bull organizeaza astfel de concursuri si unele la fel de nebunesti peste tot in lume, nu numai la Bucuresti. Intre respectivele concursuri sunt cele de coborat pe panta cxu un pat cu rotile. Deci cei care participa ar trebui sa fie constienti la ce se inhama si in legatura cu riscurile la care se expun. In final, sunt bucuros de stierea conform careia Madalina a trecut cu bine operatia si se va recupera…asta este ceea ce conteaza iun final!

RazvanP  •  20 septembrie 2010, 16:44

Oare cineva de la RedBull marketing, ma gandesc ca pe acolo sint mintzile un pic mai open, nu a auzit niciodata de bancul asta? Sau daca l-au auzit doar au ras?

Trei vulturi faceau bungee jumping fara elastic.
Sare unu de pe stinca cade vreo 100 de metri si cu 5 metri inainte de sol deschide aripile. Sare al doilea, sare al treilea…
– Mama ce cool a fost, zice unu’, hai sa mai sarim odata.
Sus apare ursu.
– Bai ce faceti voi aici?
– Bungee jumping.
– Vreau si eu!
– Pai hai sari.
Sare ursu odata cu vulturii si dupa vreo 50 de metri un vultur il intreaba pe urs:
– Ba, da’ tu ai aripi?
– Nu, n-am…
– Mama, ce cool e ursu’!

je  •  20 septembrie 2010, 16:45

mi-a placut cataline ca in final ai ajuns si la bietii medici prost platiti din romania . chiar daca nu are treaba cu ideea principala a articolului tre sa spun ceea ce stim cu totii ca (fara sa generalizez)f multi medici din romania competenti sau mai putin competenti pot primi si salariu de 10000 de euro ca ei tot vor lua si vor cere acel plic cu bani de la orice amarat .iar despre acest concurs organizat de red bull a zis bine cineva mai sus ca e vorba de fizica din generala.fata si-a asumat acel salt in pian .poate invata cineva ceva din aceste lucruri.desi noi romanii nu invatam nici din greseli .suntem noi o natie mai incapatanata

Tudor  •  20 septembrie 2010, 16:46

O chestie relativ tangentiala. Jurnalul de la Antena 1 de duminica seara a prezentat numai accidentele. Jurnalul de la ProTV de duminica seara a prezentat numai partea funny a concursului. Se pune problema la ce trust are RedBull reclama 🙂

Mihai  •  20 septembrie 2010, 16:47

Redbull a gresit . In primul rand nu a venit cu un aparat de zbor facut in garaj ci cu un pian. E ca si cum eu as merge cu un frigider sa ma arunc in dambovita. Inteleg ca au semnat acel contrat prin care red bull isi spala mainile dar nu credeti ca era normal ca acesti participanti sa primeasca echipament de protectie?

Emil  •  20 septembrie 2010, 16:49

Catalin,
accidentul este regretabil.
Cum spunea Mircea mai sus, ne putem uita din mai multe unghiuri.
In primul rand, accidente grave se petrec si in alte locuri: F1, parasutism, bungee jumping sau chiar calarie sau natatie.
In al doilea rand, Red Bull cred ca are asigurare, asa ca asigurarea ar trebui sa acopere eventualele cheltuieli cu spitalizarea, etc.
In al 3-lea rand, participantii au semnat o declaratie, ma gandesc ca trebuiau macar sa citeasca pe ce au semnat.
In al 4-lea rand, sa traiesti in Romania este sport extrem oricum.
In al 5-lea rand: da, chiar daca Red Bull si cine a dat autorizatia au respectat legea, poate ca nu ar fi rau sa revedem daca nu cumva legea e prea permisiva.
In al 6-lea (si ultimul 🙂 ) rand, ceea ce e tragic e ca accidentele astea se petrec pentru reclama unei firme, intra in bugetul de PR si nu ca urmare a unor temerari care vor neaparat sa-si demonstreze ca se pot autodepasi.

vlad  •  20 septembrie 2010, 16:51

Nu compar, vorbesc despre accidente. Exemplele tale iti par mai ok?
De ce e „evident”? („mi se pare” era mai potrivit)Doar pentru ca nu ma arunc cu capul inainte sa dau vina pe una dintre parti?
Sunt doar unul care a vrut sa participe.

N-am zis nici ca Red Bull si-a luat toate masurile nici ca nu si-a luat.
Am zis ca asta era mai interesant de aflat. Modul in care ai construit tu articolul e (scuze) un exemplu de jurnalism pompieristic.
Si analogia asta „senzationala” cu saritul de pe bloc e acelasi lucru.

Bogdan  •  20 septembrie 2010, 16:51

Te inseli Andrei … am vazut zeci de astfel de concursuri pe Eurosport! „Masinile de zbor” trebuie verificate si aprobate de organizatori … si nu cred ca ii intereseaza cat de mult zboara ci mai ales sa corespunda unor norme de securitate.
Cat de tampit poti sa fii sa nu realizezi ce se poate intampla? Daca participantilor le lipseste ratiunea, macar organizatorul are obligatia morala sa gandeasca pentru ei?

Cum ar fi ca eu sa organizez un concurs de „ruleta ruseasca”? Punem pariu ca gasesc cel putin 10 doritori?!?

Darius  •  20 septembrie 2010, 16:51

da cine a pus-o pe imbecila aia sa sara cu pianul??? cata minte sa ai sa te arunci cu un pian improvizat?

bobita  •  20 septembrie 2010, 16:52

Cei de la Red Bull ar fi trebuit sa aiba acolo oameni cu pregatire specifica care sa autorizeze aceste „aparate” care unele dintre ele erau destul de ciudate in constructie si puteau pune in pericol viata participantilor.Pianul respectiv a facut ceea ce trebuia sa faca,adica sa zboare dar un om cu putina pregatire in domeniu putea anticipa usor traseul acestuia.

Andrei M.  •  20 septembrie 2010, 16:53

Activitate de doi bani in linia „divertismentului” prostesc al mileniului 3. In aceeasi linie cu „cine bea cat mai multa coca-cola”, „cine crapa cei mai multi burgeri”, „cine rezista in sauna cel mai mult” (asta am vazut-o de curand, un om murind din cauza caldurii) si asa mai departe. Si serialul va continua, amatori se vor gasi, ce cool sunt ei! 🙂

octavian  •  20 septembrie 2010, 16:53

daca oamenii sunt prosti, care e problema voastra? de e red bull de vina ca sare aia cu pianu? si nici nu o duce capu sa nu mai fie pe el cand atinge apa? era la mintea cocosului ca o sa cada ca pe ciment? intotdeauna prostia umana e de vina…si daca cineva reuseste sa le puna la dispozitie cadrul perfect pentru a se face de cacao, la mai mare…intotdeauna la romani altu e de vina…nu aia ca a sarit…in orice condtii…putea sa nu sara…nimeni nu te obliga

trombonelu  •  20 septembrie 2010, 16:53

haideti domnule Tolontan sa fim seriosi nu este vina unei companii ca fata a dorit sa faca acest gest redbull este un puternic sustinator al sporturilor prin sumele care le investeste intr-o sumedenie de sporturi gen formula 1,fotbal,sporturi de iarna si multe altele chiar am pretentii de la dumneavoastra un ziarist cu diploma sa nu acuzati in mod superficial si copilaresc pe cineva doar pentru ca este o firma cunoscuta poate dumneavoastra ati fi stors de la ei niste bani in eventualitatea unui accident nu domnule tolontan? pentru ca pana la urma asa suntem noi romanii un om de varsta dumneavoastra ar trebui sa fie un exemplu de demnitate si moralitate mi-e rusine ca cei de la care ar trebui sa luam exemple gandesc golaneste si la nivel redus. cu respect un cititor fidel al gazetei

octavian  •  20 septembrie 2010, 16:55

si in legatura cu banii…stai foarte linistit…lua fix pixul in orice tara…chiar si in america…unde prostia a ajuns la maximum tolerat…poate ca de fapt asta e problema incalzirii globale…fierbe prostia

misu  •  20 septembrie 2010, 16:56

@George si Florin

Da mah, sunteti foarte „cool”, ce sa zic…Acum, daca se organizeaza concursuri d’astea peste tot in lume, e ok sa le facem si noi, nu? Pentru ca, ce naiba, toata lumea le face!! Exact astia suntem, niciodata cu personalitate, fara coloana vertebrala (scuze pt. comparatia nefericita). Daca fac altii, TREBUIE sa facem si noi, nu? Pentru ca noi nu gandim cu creierele proprii, pentru ca noi nu avem pareri, pentru ca noi suntem claditi, ca romani, pe imaginea din ochii altora. Ne intereseaza atat de mult ce spun altii despre noi, incat uitam pana la urma ca suntem oameni si ca putem gandi si in regim propriu, nu numai in functie de ce fac ALTII. Pe bune acum, voi v-ati gandit vreodata la chestiunile astea? Sau vreti doar sa fiti „cool”, adica forma fara continut?

Tester  •  20 septembrie 2010, 16:57

Tolontan vezi-ti de treaba, esti pe GSP (Gazeta sporturilor sau asa ceva) daca asta e sport si aia nu e sportiva sa stea acasa. Daca isi revine o sa faca copii la fel de prosti ca ea si o sa sara si ei in Dambovita…si daca genetica ne invata ceva, acel ceva este ca Pamantul o sa fie plin de prosti ca ea care cred ca pianul este cea mai aerodinamica forma.
Daca e sportiva sa faca sport, daca nu – nu. Simplu!

Ionut  •  20 septembrie 2010, 16:58

nu vad o vina organizatorilor. Vina ii apartine in totalitate concurentei care a acceptat sa sara fara sa fie protejata. RedBull organizeaza acest fel de show de vreo 5 ani in toata Europa. Cred ca au documentele suficient de in regula sa nu aiba probleme dpdv juridic. De aici si pana la o vina „morala” a organizatorilor e un drum extrem de lung. Daca nu se intampla nimic la concurs probabil ca dadea doar televiziunile un reportaj mic de vreo 10-15 sec. Toata lumea vorbeste azi de faptul ca acest concurs este o greseala. Publicitate s-a facut acestui concurs de vreo luna atat pe tv cat si pe radio. Nimeni n-a facut pana sambata nici un articol cu pericolele participarii la un asemenea concurs. mai ales ca in Romania e la a doua sau a treia editie. Acum toata lumea o da in „nu e bine!”, „n-ar trebui sa se mai tina”. Nu este nimeni obligat sa participe. tata lumea o face pe proprie raspundere.

Cătălin Tolontan  •  20 septembrie 2010, 17:01

trombonelu: adica faptul ca discut despre responsabilitatea redbull inseamna, dupa dvs, ca gindesc „golaneste si la nivel redus”? O logica interesanta

ionut: n-am sustinut ca o o eroare concursul, dar cita vreme firma refuza sa raspunda (am trimis un reporter de dimineata la ei si tac) cred ca e normal sa ne intrebam daca acolo au fost erori. Nu concursul in sine, ci alte erori… in organizare… in securitatea concurentilor

shmeny  •  20 septembrie 2010, 17:02

Sunt de acord cu Mihai. Echipamentul de protectie e prima conditie la evenimente „extreme”, mai ales ca showul de ieri, pe care l-am vazut live, era organizat de o firma, nu era concurs de rolleri sau de bikeri incropit ad-hoc in Herastrau.
Legal vorbind, contractul in care semnezi pe propria raspundere rezolva totul, din fericire pentru Redbull, din pacate pentru tanara respectiva si pentru inca un baiat, care si-a spart capul.
Moral vorbind… Moral vorbind, fiti atenti ce semnati!

Dani  •  20 septembrie 2010, 17:02

Catalin, aici n-ai dreptate. Astfel de concursuri traznite au loc in toata lumea. Iar cel de ieri a fost unul din concursurile „cuminti”. Un asemenea accident se putea intimpla si daca aluneca cineva pe caldarim, sa spunem…nu neaparat fata aia, oricui i se putea intimpla. Altii merg linistiti pe strada si le cade un ghiveci in cap. Iar echivalentul cu o saritura de la etajul 2 e tras rau de par…putina fizica nu strica, pentru a intelege fenomenul. Toate legile fizicii , inclusiv mecanica asupra corpului uman, se aplica in sisteme fizice referentiale inchise. Una e sa te misti odata cu planul (pianul, in cazul de fata) si sa aterizezi la o fractiune de secunda dupa el si alta este sa aterizezi pe un anumit plan stationar, dupa o cadere libera de 2 secunde. Practic, in afara de caderea in fund de la 70-80 de cm, in ecuatie mai intervine doar viteza initiala…nimic altceva. Decit sa cauti scandal in orice fapt divers si sa te gindesti cum sa dea Red Bull aripi unor bani in contul fetei, mai bine bucura-te ca se va recupera total. Si inca ceva: cind se va insanatosi, Madalina va mai avea chef de sporturi extreme, poti fii sigur de asta. Asa sint unii, le place sa-si traiasca viata la maxim. Altora , ca tine ,sa faca scandal la maxim din orice fleac. Cistigul este de partea celui care traieste fiecare senzatie, nu a celui care-si da cu parerea…

jefferson  •  20 septembrie 2010, 17:04

e clar ca se putea mult mai multa responsabilitate din partea red bull, iar concursul in sine e o tampenie „cool” specifica generatiei deschisa la minte.
dar ce e mai ingrijorator e comentariul lui c. tolontan…compara situatia de aici cu sua, ca si cum faptul ca sistemul juridic american a luat-o razna e un bun exemplu pentru ca si noi sa facem la fel (nu ca nu am fi facut-o deja)
TU VREI SA SOCIALIZEZI RESPONSABILITATEA SI NU CRED CA ITI DAI SEAMA (cel putin asa sper) CE IMPACT VA AVEA ASTA…sa vina statul sa decida daca indivizii sunt tampiti sau nu, daca ei stiu sa aiba grija de ei sau nu, samd…incerci sa previi cazurile extreme prin interventia statului, fara sa iei in calcul abuzurile care vor aparea… si imoralitatea interventiei…

si apropo, cand vei aduce si tu un argument in posturile tale sociale si politice, altele decat exemplele externe????

Soare Vlad-Cristian  •  20 septembrie 2010, 17:06

Este primul dvs articol care chiar imi place. V-am citit destule articole pe diverse domenii dar cred ca daca ati scrie mai des exact in maniera asta, ar fi mult mai interesant. Mult succes.

Cătălin Tolontan  •  20 septembrie 2010, 17:06

dani: ce sa fac? asta e profesia mea. Sa aflu lucruri pentru ca voi, inclusiv eu, sa va dati cu parerea

cristian007  •  20 septembrie 2010, 17:07

Evenimentul e OK. Ash vrea sa-l mai vad si in alte orase(CTA plsss). Daca cei care au facut pianul si fatuca care la incalecat nu au avut totzi neuroni acasa ce vina are Redbull?? E posibil ca aia care au proiectat pianul zburator sa fi baut din greu Wiskey cu Redbull^^?? In rest e bine ca mai apare ceva divers decat liga lu’ Mitica. Nu deschid nici un blog care are in titlu o referire despre fotbal. Ma bucur ca operatia a reusit.

Valyk  •  20 septembrie 2010, 17:08

Unde era organizat concursul si trebuiau sa sara oamenii aia?. Exact, in Dambovita, un loc numai bun pentru scaldat (daca vrei sa iti cresca coada in urmatoarele luni) si ea se pare ca si-a dat seama prea tarziu ca cei care nu se uda sunt cei ce imping. Daca avea de gand sa stea pe pian trebuia sa se protejeze de socul cu apa nu de inec sau de lovituri de la bucati din aparatul dezintegrat.
2. Americanii au ajuns in halul asta de procesomanie nu pentru ca ar fi o mare democratie cu o societate normala ci pentru ca au gasit o cale de a face foarte usor niste bani frumosi pe seama bugetelor de imagine ale diferitelor companii. Care companii de multe ori punanad in balanta costurile accepta o teapa de genul asta in dauna imaginii terfelite pe la posturi tv de scandal.
1. Improvizatia cu butelia este facuta de concurent si semnand acel act el raspunde pentru proasta ei functionare. Daca era un concurs de taiat lemne unde se acceptau improvizatii ce pot lua foc era sigur o echipe de pompieri in preajma.
In cazul de fata functioneaza, pana la un punct, selectia naturala. Cei normali la cap rad la TV sau sar in apa cum s-au desprins de rampa si cat mai departe de aparatul de zbor iar cei mai putin adaptati isi rup coloana/gatul.

eu  •  20 septembrie 2010, 17:08

selectie naturala
Go Darwin!

Asistenta  •  20 septembrie 2010, 17:09

Din pacate se poarta dezinformarea in presa.Si asta este intr-adevar rusinos. am participat la redbull flugtag si nu consider ca este vina lor pentru ce s-a intamplat cu Madalina. A fost un accident nefericit si sunt socata de ce s-a intamplat, pentru ca mi se putea intampla mie sau echipei mele.
Acum adevarul: Redbull a avut un curs de pregatire pentru piloti la care prezenta intregii echipe a fost obligatorie. Ni s-a spus cum trebuie sa sarim, cum trebuie sa stam asezati, ce trebuie sa facem in cazul in care avem probleme. Cursul a tinut o ora. Dupa curs o echipa de 7-8 persoane a examinat fiecare aparat inscris in concurs. Au fost ingineri, scafandri profesionisti etc. Ni s-a cerut sa facem modificari ale aparatelor pentru a fi in siguranta. S-a studiat centrul de greutate al aparatului si ni s-a spus care este pozitia corecta pe acesta si in ce moment si in ce fel trebuie sa sari de pe acesta. Au fost aparate pentru care nu s-a aprobat saltul cu pilot.
Am avut un aparat oarecum asemanator cu al lor si pilotul nostru a sarit cand a trebuit si nu a patit absolut nimic. Instructiunile au fost deci personalizate pentru fiecare aparat.
Probabil Madalina poate fiinvinuita de o lipsa de reactie, a fost pur si simplu o eroare umana.Dar nu este vina celor de la redbull. eu asa consider si multi din cei care am participat am fost de acord cu asta.
Acum pentru cei care cred ca ea a sarit cu un pian real acest lucru nu este adevarat: a fost un pian facut din osb si polistiren care cantarea 120 kg.
Presa a transmis ca a mai fost o victima, un baiat cu traumatism cranian si probleme la coloana cervicala . Baiatul respectiv este un prieten si ne-am intalnit aseara dupa concurs: are o intindere de muschi si poarta un guler timp de 7 zile. Asta este tot.
Ma bucur foarte mult ca Madalina are sanse mari sa se recupereze, asta este cel mai important.
Imi pare rau ca presa dezinformeaza publicul in lupta pentru audienta.

meme  •  20 septembrie 2010, 17:09

si eu observ o tenta de aparare a organizatorilor in comentariile de mai sus…si din pacate,nu toate se rezuma la bani, la asigurari sau la hartii semnate de absolvire a vinei. hai sa ne gandim daca toate ar mai fi fost asa simple, daca madalina ar fi fost sora, prietena sau sotia unuia din cei de mai sus, ce considera nevinovati organizatorii!!!
@vlad la motociclism toate componentele sunt omologate, au un standard de siguranta tinut sub control de organizatori, nu cred ca vine fiecare „sa alerge” cu ce-l taie capul si semneaza o hartie ce-i absolva pe organizatori! O zi buna, in continuare, domnilor!

SS  •  20 septembrie 2010, 17:14

Catalin, pe site, exact langa comentariul tau, apare poza cu Messi, cu piciorul semi-rupt. Ideea este ca se intampla rahaturi in toate sporturile. Si chiar daca multi o sa se irite si o sa sustina ca asta nu este un sport, sa stii ca toti aia care au sarit acolo au investit suflet si timp. Faptul ca fata aia a sarit cum a sarit, este o alta discutie.
Si sunt de acord cu tine, compania ar fi trebuit sa iasa cu o pozitie oficiala.

Dani  •  20 septembrie 2010, 17:15

Apropos, acest concurs a avut loc si anul trecut, daca nu ma insel…dar a trecut aproape neobservat. Cum spune a cineva pe-aici, au fost la diverse televiziuni comentarii de 20-30 de secunde . Atit. Nimeni nu fusese ranit, nu era nimic senzational, nimic care sa faca audienta. Acum v-a apucat pe toti grija de Red Bull si de siguranta competitorilor la diverse concursuri. Tu, Catalin Tolontan, esti printre primii care ar trebui sa-si ceara scuze fetei aleia, deoarece iti faci publicitate si vrei sa scoti niste bani din articole de doi bani pe seama ei. Iti mai aduci aminte cum e senzatia de rusine? Nu cred!

Alex  •  20 septembrie 2010, 17:15

O mizerie de concurs. Se dovedeste ca suntem o tara de nesimtiti si tampiti! Rusine celor care au dat aprobare sa se desfasoare acest concurs! Locuiesc in Bulevardul Unirii iar duminica nu am putut sa ma odihnesc din cauza unui dobitoc care tipa in microfon si se distra teribil. Am inteles ca fata a fost prima concurenta! O rusine maxima!

petschovschi  •  20 septembrie 2010, 17:21

Toata lumea e vinovata:

– Madalina, pt. ca isi asuma riscuri prostesti
– Red Bull, fiindca organizeaza acest tip de show
– primaria, fiindca aproba acest tip de show

Operatia a avut loc intr-un spital de stat si presupun ca nimeni nu plateste nimic (nici macar asigurarile).
Consider ca pt. acte medicale rezultate in urma acestui tip de accidente ar trebui platita integral spitalizarea de catre cel accidentat. Nu-i normal ca eu sa platesc bani la sanatate si sa fie consumati pt. interventii chirurgicale la asemenea pacienti inconstienti…
Va dau un alt exemplu similar: sofer beat intra cu masina in pom, iar soferului i se acorda asistenta medicala gratuita. Chiar daca platesti asigurari de sananate nu mi se pare corect sa ai gratuitate la interventiile medicale rezultate 100% in urma prostiei sau a infractiunilor tale.

Comentează