Nu-i răpiţi lui Oprescu meritul de a fi dublat preţul stadionului!

Sorin Oprescu acuză guvernul, o acuză aproape entuziastă: „Vor să îşi asume stadionul, adică un proiect care nu e al lor!”.

marți, 1 martie 2011, 11:01

Sorin Oprescu acuză guvernul, o acuză aproape entuziastă: „Vor să îşi asume stadionul, adică un proiect care nu e al lor!”.

Aşa e. Tăind demonstrativ o parte din finanţarea locală, dar vor da ei banii pînă la urmă!, guvernanţii se grăbesc să ia ceva credit popular şi să devină coacţionari la operaţiunea „Cum a ajuns un stadion de 119 milioane de euro să coste, în final, 234 de milioane!”. Cifrele nu conţin TVA. E şocant, dar aceasta e socoteala.

Cursa agitată de a-l împiedica pe primar să taie cu o strălucire solitară panglica la National Arena, se spune deja că zecile de milioane care lipsesc vor veni prin Ministerul Dezvoltării, astfel încît Elena Udrea să devină Salvatoarea Publică a Stadionului, arată în formă condensată cît respect au aceşti oameni pentru contribuabil şi pentru sport.

Nu mai contează că s-a făcut scump. Bine că s-a făcut e sloganul pe care pariază atît primarul, cît şi şefii PD-L, şi e ceea ce, să recunoaştem, se află în fiecare creier obosit al nostru, obosit că oricum banii se furau, măcar acum s-a înălţat ceva! Nu pare a ne mai interesa că, prin patru acte adiţionale, două în 2009 şi două în 2010, plus prin construcţia parcărilor şi alte lucrări contractate direct de Primărie, nu se ştia în 2007 că 50.000 de oameni trebuie să-şi lase undeva maşinile sau că e nevoie de curent?, s-a dublat practic suma primului contract! Cu peste o sută de milioane de euro.

Încă o dată. Miza zilei e cine inaugurează stadionul. Reprezentantul PD-L sau candidatul Opoziţiei unificate? Sau poate împreună, ca un compromis bipartit că tot se spune că la noi totul e polarizat. Restul scandalului se va stinge în timp. Iar fac ziariştii pe nebunii, iar cer documente care nu vor ajunge în redacţii, iar va obosi lumea de calcule, cu sau fără TVA?, vine Messi, se aprinde nocturna, Hai, România!, dă-i în mă-sa de jurnalişti cîrcotaşi, bine că s-a construit!

În orice ţară din Europa, oficialii s-ar vîrî în birouri ca să găsească explicaţii pentru dublarea preţului unei asemenea investiţii colosale. Incepind cu Videanu, autorul proiectului initial, si terminind cu Oprescu. La noi, ei se bulucesc pe televizoare şi ţipă că a lor e realizarea, nu a celorlalţi. Oprescu se victimizează că vor să-i deturneze succesul. Succesul inflaţiei unor costuri cu 100% în ani de criză!

Ne şi merităm soarta, e adevărat. Dacă s-au cheltuit peste socoteala iniţială 100 de milioane de euro, 100, nu unul!, şi noi acceptăm senini fără să le cerem măcar să argumenteze şi să transpire cu hîrtiile în mînă, ce mai e de zis? În democraţie, deciziile se iau de către cei care participă. Nu participi, nu aştepta prea multe!

Gazeta a cerut actele de la Primăria Capitalei, ele n-au venit, astăzi publicăm sumele reconstituite din mai multe surse deschise şi documente oficiale. Vom insista pe subiect şi ne asumăm postura antipatică de a arăta că această investiţie seamănă cu Ave Maria cîntată la oboi.

UPDATE: Aici vedeti citeva cifre. Restul explicatiilor in editia tiparita.

Comentarii (154)Adaugă comentariu

Dan  •  1 martie 2011, 23:39

Hai ca o dai de gard acum. Asa nu-i bun, asa nu-i bun. Ce vina are Oprescu ca in 2007 nu s-a prevazut parcare si racordul la curent?

Lasa-o nene pe madam Nuti ca vrea si ea sa mai taie o panglica :d

Un nimeni  •  1 martie 2011, 23:47

Singurul lucru bun pe care il mai puteti face dragi romani:

AMBASADA CANADEI IN BUCURESTI
1-3, Tuberozelor St.
011411, Bucharest , sector 1
Romania

Tel.: +40-21-307-5000
Fax: +40-21-307-5010
E-mail: bucst@international.gc.ca

Va urez sanatate maxima.

Catalinfb  •  1 martie 2011, 23:48

Salut demersul ! Sper sa insistati pe subiect.

Cătălin Tolontan  •  1 martie 2011, 23:53

dan: sigur ca o dam de gard dc atacam personaje pe care le agreezi tu politic. Cind criticam investitiile PD-L era excelent, acum e rau 🙂

ion  •  1 martie 2011, 23:54

Tolo serios acuma esti pe langa si aproape ca pari omul lui Nuti!

Dan  •  1 martie 2011, 23:59

Catalin: nu sunt suporterul lui Oprescu, nici pe departe. Nu locuiesc nici macar in buc
Da’ nu ma pot abtine sa nu remarc ca ai si trecut la criticarea lui Oprescu, intrun moment cand este evident ca madam Nuti incearca din rasputeri sa il curenteze pe doctor. Asta ca sa mai taie naibii o panglica si sa mai bifeze un punct din planul cincinal de marete realizari ale guvernarii marinaresti

adrian  •  2 martie 2011, 0:02

dan vorbeste in necunostinta. normal ca orice proiect pentru a fi fiabil are nevoie si de utilitati. se fac studii de fezabilitate, de impact social. eu am cunostinte de faptul ca un act aditional nici nu poate depasi cu un anumit procent valoarea initiala a proiectului.

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2011, 0:05

ion: eu sint omul lui udrea si tu imi dai lectii de curaj, asa-i? De fapt, probabil ca nu eu, ci tu te-ai certat cu ea de mai multe la tv, tu ai investigat rolul ei in patinoarul de la Brasov si in bazinele de la Otopeni, si dupa ce te-a amenintat public pe tine, nu pe mine, a ajuns Elena Udrea in raportul Departamentului de Stat al SUA. Asta e, eu sint un las, omul lui Udrea, si tu esti un brav.

Eu am scris aici altceva: ca politicienii, inclusiv Udrea, se inghesuie sa-si revendice un stadion construit cu 100 de milioane in plus fata de cit au promis initial!

Dan  •  2 martie 2011, 0:10

@adrian

citeste inca odata articolul si ai sa vezi ca in 2007 primaria NU A PREVAZUT parcare pentru stadion etc.

Traim in Romania …..

bogdan  •  2 martie 2011, 0:19

Demersul este interesant si de admirat.
Niste documente ceva? Ar fi interesant sa vedem documentele din proiectul realizat in 2007 si actele aditionale din 2010. De asemenea pe baza devizului se poate contacta o firma de constructii de stadioane si se poate cere un pret.
Daca exista dovezi care sa sustina demersul dumneavoastra zic sa continuati cu publicarea articolelor in aceasta privinta.

ss  •  2 martie 2011, 0:19

Cataline bine ca se face, asta e parerea mea la fel ca in cazul patinoarului de la Brasov, banii oricum ii papa cineva, cel putin ramane ceva folositor in urma. Spre cunostinta tuturor Sala Sporturilor din Galati, oras pesedisto-penelist prin traditi,e e in paragina de vreo 15 ani, uite ca hulita blonda Udrea a reusit sa aloce bani pt refacerea salii….cinste ei, chiar daca moare motanul felix de ciuda!

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2011, 0:22

ss: sigur, bine ca se face, dar vorbeste in numele banilor tai. Probabil ca exista si multi alti oameni care nu vor sa dea 100 RON din impozit si cu 50 sa se faca si 50 sa se fure!Tu accepti sa fii furat, ei nu accepta

bogdan: da, in ziarul de miine gasesti cifrele si documentele

Alex  •  2 martie 2011, 0:26

Nu te mai supara Catalin, chiar nu ai pentru cine. Astfel de personaje cum sunt dan, ion, si altii asemenea lor, nu merita sa li se raspunda, asa ii faci sa devina importanti. Nu este de mirare ca tara asta a devenit un Congo al Europei, daca ne uitam la ce specimene o populeaza, si care este nivelul lor de inteligenta. Stii ce este de fapt tragic, ca „sunt multi ai darcu, si n-au nicio boala” cum bine spuneau cei de la Parazitii.

semantic  •  2 martie 2011, 0:29

Catalin, raspunde totusi la intrebarea: Este vina lui Oprescu pentru felul in care a fost proiectat stadionul in 2007? Sau altfel spus, fa-ma sa inteleg daca cresterea pretului final se justifica sau nu. Personal, cred ca Oprescu trebuie laudat pentru faptul ca stadionul este aproape gata; acest lucru i se datoreaza in mare masura.

ion  •  2 martie 2011, 0:32

Nu mi-o lua in nume de rau, eu inca te creditez cu bune intentii, si in primul rand am zis ca „pari”. Oprescu face toate astea inainte de alegeri deci e politician si atat, dar eu unul prefer sa vad stadionul facut si dupa il dam in judecata pe Oprescu, eu ma prezint si ii fac plangere penela cand vrei dupa ce il face!

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2011, 0:33

semantic: vina este impartita, evident, asa cum am scris in articol. Dar actele aditionale s-au semnat in 2009 si 2010 si Oprescu a vorbit el insusi despre un pret pe care nu l-a respectat! Pretul lui s-a marit si el, nu numai pretul initial

Mircea badea  •  2 martie 2011, 0:33

dar cu RITZI cum ramane? deontologule

aztecul  •  2 martie 2011, 0:35

Dan Says:

„Ce vina are Oprescu ca in 2007 nu s-a prevazut parcare si racordul la curent? ”

Si noi ce vina avem , sa completam pana la 100 000 000 ? Pe mine ma intrebat cineva daca vreau sa platesc 250 000 000 pe un stadion care in mod cert nu are nici 100 000 000 investitii restul fiind „comisioane”

Sa nu uitam ca stadionul nu a fost luat de la 0 . Baza exista zecile de hectare de teren nu au fost cumparate , ele apartineau deja . Asa ca pana si 100 000 000 era mult !

Domnule Tolontan dar de puscarie nu vorbim ? Sau puscarie se face doar pentru sume mici ?

Marian  •  2 martie 2011, 0:35

Insistati fratilor! un proiect de asemenea anvergura nu avea cum sa nu tina cont de parcari. asta e o vrajeala ieftina! de….suntem in Rromanik! dar mai bine nu emigram toti?

emg  •  2 martie 2011, 0:46

eram sigur inca de la inceput ca stadionul va ajunge sa coste mult mai mult decat au declarat initial. pe ce ma bazam? asa se face la noi tot ce are legatura cu statul. asa se fura „legal”.

Mai explicit  •  2 martie 2011, 0:58

Nu crezi ca e cazul sa publici si cat au costat alte stadioane in Europa? Macar cele comparabile cu noul stadion National. Eu am cautat doua: Alianz Arena si Wembley pe Wikipedia. Primul: 340 milioane euro, al doilea numai 900 milioane lire sterline, cam vreo 1,5 miliarde de dolari americani. Poate ne explici mai exact ce ar trebui sa retinem din articol, in acest context? Sau, cum spuneai, totul are numai miza politica?

AlexF  •  2 martie 2011, 0:58

🙂

adi  •  2 martie 2011, 0:58

stiti care e problema voastra a ziaristilor de fapt,vedeti ca si noi ca se fura,simtiti mana in buzunar cat se poate de adanc (schimbari de borduri de 2 ori pe saptamana…a fost, preturi uriase la case,nu mai merge..,pamant care brusc a devenit aur,de la 5 centi pe mp la 500E/mp(aici e de fapt „criza” in Romania,nu a fost vorba de o o crestere economica solida ci de o specula ordinara),miliarde de euro pe autostrazi care vor fi gata probabil peste zeci de ani… sunt multe de spus, problema voastra e ca,in afara de cei vanduti,am auzit ca sunt si d-astia in breasla,cei care vedeti aceste lucruri ca si noi dealtfel,pot face ceva,spre deosebire de noi, Noi avem treaba, noi trebuie sa muncim sa producem ca sa se poata fura mai bine,voi puteti duce o ancheta pana la capat,macar una!

NIKU  •  2 martie 2011, 1:00

aste-as jocuri de copii mici cine si cum sa fac parnaie pt 100 de mil da ces bani fac aia care fura o gaina k akolo e valoare da asta e romanik si apropo de stadion niste parsivisty ambi si tanty NUTY si nenea OPRESCU SA…….

marian  •  2 martie 2011, 1:03

ramai mut cand vezi ca sunt unii care spun ca nu conteaza pretul important e ca se construieste(unde locuiesti bai frate ca am si eu de vanzare cate ceva si tu esti clientul perfect)sau ala cu parcarea si racordul.

Marius  •  2 martie 2011, 1:05

Catalin te felicit pt ceea ce ne spui!!!…stim si asta ca la un proiect mare fura cu totii…..mie unul imi place ca cineva sta in coasta lor…macar sa transpire cum ai spus…..sa faca macar calcule chiar daca sunt false!! fura ei pana si banii alocati pt spitale dar dintr-un munte de beton care o sa fie mai mereu pustiu.

claustrofobus  •  2 martie 2011, 1:08

daca oprescu e corupt in fund de germani aia de au facut stadionul, de ce nu il ia DNA-ul? daca a marit contractul ilegal de ce nu este arestat? daca marirea de buget nu e ilegala, ci era necesara, atunci de ce taie udrea banii? ca eu nu inteleg? daca e hot oprescu sa fie arestat, repet, daca nu sa-l lase sa termine stadionul conform contractelor! si ca gluma ma intreb cu ce naiba or fi incarcat nemtii aia factura de 100 de milioane? cu saci de ciment? cu tunicheti? cu gazon? ca cu 100 de milioane mai facea unul langa dupa cum zice tolontan!

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2011, 1:12

claustrofobus: miine vom publica in ziar defalcarea cheltuielilor pina la nivelul la care am putut s-o reconstituim noi, pentru ca primaria nu ne-a dat actele, desi sint publice

Dragos C.  •  2 martie 2011, 1:19

Catalin,

In 2007, cand s-a proiectat stadionul si Oprescu nu era primar, fosta Primarie nu a prevazut nici parcare si nici acoperis. Acestea au aparut mai tarziu, absolut firesc! Nu este bine ca Oprescu plateste si pentru parcare sau pentru acoperis? Oricum, pesronal, uitandu-ma si la preturile cu care se construiesc stadione pe „afara” mi se pare un pret OK. 230 mil Euro pentru un stadion ultramodren, cu acoperis retractabil, cu un cub video cu latura de 3 metri la centru,cu parcare… Si in pret a intrat si demolarea celui vechi care trebuie sa fi costat si ea ceva… Numai caratul molozului de la un stadion si… cred ca ar costa ceva… Dar spartul, excavatul… Sincer, mie nu mi se pare un pret mare. Chiar mi se pare micut fata de ce aud prin Europa…. Cat a costat oare noul stadion al lui Arsenal? Dar cel al lui Ajax?

Stefan Miles  •  2 martie 2011, 1:30

Tolo,sincer nu cred ca iti face cinste sa revii si sa raspunzi oricui…eu unul am fost dezamagit sa observ ca ti-ai irosit timpul…

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2011, 1:33

stefan miles: sa raspunzi criticilor nu e timp pierdut. Dupa cum sa-ti multumesc tie pentru aprecieri, nu e, cu atit mai mult, timp pierdut 🙂 Mai ales la aceasta ora din noapte

diss  •  2 martie 2011, 1:39

Cataline!
Nu zic ca scri rau si despre subiecte pur sportive dar cred ca e mult mai bine sa te specializezi in analize de acest fel!
Foarte bun articolul,lasand la o parte micile „intepaturi” gazetaresti ce il vizeaza pe domn` doctor, argumentat,concis,asteptam si cifrele.Felicitari!
Din cate stiu eu legea spunea ca nu e permis decat maxim 2 acte aditionale ,a caror valoare sa nu depaseasca 50% din valoarea initiala. Dar legea este respectata numai de prosti,nu-i asa?
In rest, sa nu iti faci iluzii ca vei primi in veci vreun act de la Primarie,asta ca sa nu ai deziluzii! In orice tara civilizate reprezentantii Primariei, asta in caz ca lucrurile sunt curate, ar fi facut imediat o conferinta de presa care sa explice lucrurile. NU E CAZUL ROMANIEI!
In incheiere imi permit un sfat: unor”comentatorii” ca cei care gandesc la modul:lasa domne` bine ca se face,ce te f…e pe tine grija? ,nu le mai raspunde pentru ca iti pierzi timpul cu ei! THE TIME IS MONEY!

tomy  •  2 martie 2011, 1:43

Te dai si tu la dos Tolontane,, Stadionul national va fi dupa casa poporului urmatorul lucru cu care ne vom mandrii in minunata noastra capitala.. Macar omu asta a facut ceva fata de ceilalti.. Sau furat sute de milioane, miliarde de euro si nu sa facut nimic constructiv,, Eu ma gandesc ca Dumneata nu ai ce sa scrii..

Leo  •  2 martie 2011, 1:54

Tolo, ati vazut proiectul initial? Eu am mers in ultimii 7 ani zilnic in parcul de la stadion, cu cainele, si tin minte ca ni s-a spus ca nu o sa mai avem voie pentru ca pe langa stadion urma sa se inceapa constructia parcarii si a stadionului de atletism (unde e acum turnul de parasutistm). Apoi s-a renuntat la stadionul de atletism, din lipsa banilor, dar parcarea urma sa fie facuta. Tin minte ca un domn mai in varsta, care cred ca a fost antrenor la lotul olimpic de tir, ne-a povestit ca a vorbit cu seful complexului si ca a vazut planurile, tin minte ca ne-a spus exact de parcare, unde urma sa fie construita. La un moment dat se vorbea si de dezafectarea depoului din Vatra Luminoasa.
Sunteti siguri ca parcarea nu a fost prevazuta in contractul intial? 🙂
Nu era si o regula impusa de FIFA si UEFA ca fiecare stadion sa aiba disponibile nu stu cate locuri de parcare in functie de numarul de spectatori?

Andrei  •  2 martie 2011, 8:24

Domnule Tolontan, chiar credeti ca daca o aduceti pe doamna Udrea in discutie si teoretic spuneti despre dansa ceva lucruri negative, o sa ne faceti pe noi sa credem ca nu sunteti cu dansa?

Ce daca ati investigat chestia cu pationarul de la Brasov? S-a intamplat ceva? Ati scris ceva despre acel proiect, ati scos in evidenta niste lucruri rele si ce s-a intamplat dupa? Nimic. Daca vroiati sa faceti ceva bun, continuati acea investigatie si faceati mai mult astfel incat sa se ajunga la un rezultat. La fel si in cazul Ridzi! Nu zic ca trebuie sa luati locul organelor legale care au obligatia de a judeca si acuza pe cei care au gresit, dar dumneavoastra ati facut un reportaj si gata, ati considerat ca v-ati facut treaba.

Se vede clar de foarte multa vreme, apropierea dumneavoastra de PDL. Stiu…noi cei care consideram aceste lucruri suntem niste prosti, nu ne pricepem sau avem vreun interes.

Foarte bine…faceti presa asa cum stiti dumneavoastra si pana la urma nu o sa mai aveti succes pentru ca nu meritati!

Toate cele bune si la mai multe investigatii de carton!

tipbv  •  2 martie 2011, 8:35

Bine Tolo, cu patinuarul de la brasov ai lasat balta. nu sa ajuns la nimic, probabil ca si aici va fi la fel.

nircea  •  2 martie 2011, 8:39

doctorul….e perfecta emblema a romanului…gargara multa si o figura
tampa…tu nu inceta cu calculele…cu insistentele….dar ca-n toate cazurile…prevad ca se vor termina….fara nici un efect…

cata  •  2 martie 2011, 8:39

chestiile astea care au lipsit au lipsit voit,a fost cu schema tot!daca consta 240mil de euro de la inceput poate nu se aproba! asa nu au socotit niste chestii,pretul a fost ala care a fost si dupa….ooops ne trebuie aia aia aia poc inca 100mil! acu ce vina are oprescu ca in 2007 nu s-a facut cum trebuie?? e cusut cu ata alba! tanti nuti vrea ea sa apara ca a facut stadionul! ea saraca a dat rateuri cu telecabina aia de 10mil euro! daca se ocupa ea de stadion….cred ca iesea ceva gen hipodrom

tom  •  2 martie 2011, 8:48

Oare ce s-a mai ales de ancheta de la Piatra Arsa? Banuiesc ca nimic.

claustrofobus  •  2 martie 2011, 8:51

catalin tolontan: multumesc pentru raspuns si e de apreciat ca va alocati timp pentru a raspunde comentariilor decente. totusi reiau ce am zis: de ce elena udrea sau altcineva nu a facut plangere penala impotriva lui oprescu pentru actele aditionale la contract? dupa cum ati remarcat udrea zice ceva de genul: da am taiat bani lui oprescu din buget ca ii baga in „lucruri sclipicioase”, dupa care tot ea zice ca sa stam linistiti ca baga ea bani de la guvern sa termine lucrurile sclipiciaose. vad ca udrea si oprescu se bat pe un proiect inceput de fapt de guvernul tariceanu daca tot e sa o luam pe cea dreapta. cat despre costuri se stie foarte bine ca ofertanti au dat un pret bun la stadionul de baza si acum te incarca la optiunile suplimentare. divagehez putin ca la logan daca il iei chel e ieftin, daca mai vrei si aer conditionat sau abs nu mai e asa de ieftin. si imi aduc aminte o gluma cat se poate de reala: ca sa incadreze masina lastun in pretul de cea mai ieftina masina din lume, comunisti o vindeau fara volan, pe care ti-l facturau separat, numai ca sa fie masina cea mai ieftina. si daca tot acordam partenitati ideea asta cu masina cea mai ieftina au avut-o pt. prima data nazisti lui hitler.

ulyse  •  2 martie 2011, 9:01

Ca la orice lucrare, mare sau mica facuta din banii statului, se fura in draci.
Nu conteaza ( si nu va conta ) partidul de la putere , ordonatorul de conturi sau cine face executia = TOTI au furat si vor fura.
Ce ma distreaza este cum niste domni mai patati ca dalmatienii striga la TV : ”hotii” fara sa se uite in oglinda si fara sa clipeasca.
Sa revenim la stadion : isi inchipuia cineva ca o investitie asa de mare nu va deveni vaca de muls a celor care aproba ceva in tara asta ?
Oprescu, dupa ce face totul la dublu vrea sa fie si erou national iar baietii smecheri din primarie ( suparati ca au luat doar firimituri) fac un mic santaj.
Udrea…nu are nimic in ecuatia asta , desi ura viscerala a celor drogati de TV ar vrea sa o vada „regina hotilor” din tara.
Catalin, ai dreptate si poate ca 100% e mult…dar, tb sa intelegi si tu ca si ei sunt multi ( primar, consilieri, LPF,Liga lui Mitica, cei care pun degetul pe o autorizatie, etc) si e si criza.
Ne miram ca se intampla asa ceva fara sa vedem sau sa ne amintim ca NOI am acceptat asta de 20 de ani.
Acum , o facem pe inocentii si scuipam in san pt ceea ce vedem.
Mi-as dori sa fii la fel de intransigent si de ambitios ca si in cazul Ritzi .
In rest…ce sa zic, Oprescu s-a votat…Oprescu avem !

Alex  •  2 martie 2011, 9:02

Asa se procedeaza la toate licitatile. Baietii destepti oferteaza la jumatate ca sa castige. Dupa se semneaza acte aditionale. Chiar ma intreb cat costa obiectele sanitare la stadion… Poate nu au fost prevazute si mai face domnul Oprescu un aditional… :))

marean  •  2 martie 2011, 9:08

Stiu ca proiectul de hotarare cu privire la taierea finantarii locale a fost intocmit de PDL. Imi poate spune cineva si cine sunt cei care au votat asta in Consiliul General ? Nu e o intrebare tendentioasa, vreau doar sa stiu cum a reusit sa treaca un asemenea proiect in conditiile in care, dupa aritmetica mea, PDL nu prea are majoritate in CG.

bogdan84.23  •  2 martie 2011, 9:08

PORTOCALIULE!!!

alonso423  •  2 martie 2011, 9:09

Dle Tolontan , este foarte posibil sa aveti dreptate (desi nu cred ca marirea pretului de la 119 la 234 de mil chiar nu poate fii justificata in niciun fel). La un proiect de o asemenea anvergura, in orice tara din lumea asta se platesc comisioane si spagi. Problema romanilor la acet moment este cu totul alta, este una de moral. Uitandu-ne in ultimii 6 ani observam cum marile proiecte de infrastructura la nivel national au ramas la stadiul de studii de fezabilitate, pentru care s-au platit sute de milioane de euro si atat. Oprescu, bun ,prost ca a furat sau nu, a reusit sa faca ceva CONCRET, a aratat ca se poate ca si in mocirla in care traim sa mai rasara ceva frumos. Pt moralul colectiv, realizarea acestui poiect (si a altora din Buc, pt care doctorul s-a implicat)este ca o primavara calduta dupa o iarna grea. Iar dvs, cu tot respectul, incarcati negativ psihicul unui popor si asa greu incercat, prin niste anchete care oricum nu vor avea nici un rezultat concret, care, sunt convins ca nu mai intereseaza pe nimeni. Lasati anchetele in seama procuraturii iar dvs faceti un pas inainte, scuturati-va de stilul acesta distructiv de a face jurnalism si bucurati-va ca veti avea ocazia sa luati parte la niste evenimente sportive de anvergura pe noul stadion.Incercati sa vedeti si partea plina a paharului,
chiar daca e, poate, doar 10 %. Parerea mea…..

pupu  •  2 martie 2011, 9:11

CATALINE, ce vreau eu sa-ti spun in general e ca NU AI INVATAT nimic…in RO(mai ales in domeniul constructiilor) AR TREBUI CREATA O LEGE SPECIALA,si ITI EXPLIC; CINE S-AR MAI ANGAJA la realizarea unui proiect pe mai multi ani,in care desi INFLATIA si CRESTEREA NECONTROLATA a PRETURILOR la MATERIILE PRIME, lunar, fac ca un proiect initial sa CREASCA GALOPANT?VEZI tu VREO FIRMA sa accepte UN PRET FIX,INDIFERENT de EVOLUTIA „scorurilor”?ori ESTI NAIV, ORI FACI pe PROSTUL,sau poate INTERESAT…in rest furati-va intre voi,ca la asta DOAR constantenii se pricep mai bine!!!!

Cip  •  2 martie 2011, 9:12

Domnule Tolontan,
Cred ca stiti ca acest articol este citit si (sau, mai ales) de locuitorii acestei tari care agreaza acest sistem jalnic care patroneaza banii publici.
Tacutii va apreciaza.

validog  •  2 martie 2011, 9:12

Mai oameni buni, omul a scris si a semnalat faptul ca un proiect initial la x milioane a ajuns sa coste cu 100 !!!! milioane euro mai mult.Chiar nu ar conta partidul la putere ci faptul ca se banul public(aprox. 20lei ar fi partea mea) ni s-au luat din buzunare si nu ni se da nici o explicatie.In loc sa se bata pe panglica, as vrea sa vad ziua cand se va zice „uite stadion ca in anglia(copie macar) noi l-am facut mai ieftin cu z milioane euro”…atunci DA,chiar ar creste in ochii mei cel putin, omul(partidul) care arata ca are grija asta,nu din ce unghi il va firma camera….
Asteptam in continuare d-ule Tolontan anchete,pentru ca daca tot e sa ii doara coastele de la muntii de bani de la saltele,macar sa si transpire putin…acte..Dna…

robert 51  •  2 martie 2011, 9:28

Cine a construit o casa stie ca nu sa putut incadra niciodata in pretul initial.Asa si aici.Intrebarea corecta e care pret este mai aproape de adevar?Cred ca ultimul.Cum noi nu ne prea pricepem la evaluari cred ca am dat-o in bara de la bun inceput.Am pus un pret si am zis e chilipir.Cind am terminat am inceput sa ne scarpinam in cap(la propriu).Iar voi ziaristii hop pe ei ca e cel mai usor de criticat.Initial sa zis ca nu se va termina niciodata,acum ca e aproape gata trebuie dat la gioale ca e un sport national romanesc.Cred ca ar fi trebuit sa te informezi cit costa un stadion asemanator ca marime si dotari si vom avea o estimare aproximativa.Si nu ii mai implica pe Udrea and company ca nu sunt ei de vina pt. tot ce misca sau nu in tara asta.

mircea  •  2 martie 2011, 9:43

Mama ce se oftica unii acuma cand PDL-ul e „zana” cea buna.

Comentează