Nu-i răpiţi lui Oprescu meritul de a fi dublat preţul stadionului!

Sorin Oprescu acuză guvernul, o acuză aproape entuziastă: „Vor să îşi asume stadionul, adică un proiect care nu e al lor!”.

marți, 1 martie 2011, 11:01

Sorin Oprescu acuză guvernul, o acuză aproape entuziastă: „Vor să îşi asume stadionul, adică un proiect care nu e al lor!”.

Aşa e. Tăind demonstrativ o parte din finanţarea locală, dar vor da ei banii pînă la urmă!, guvernanţii se grăbesc să ia ceva credit popular şi să devină coacţionari la operaţiunea „Cum a ajuns un stadion de 119 milioane de euro să coste, în final, 234 de milioane!”. Cifrele nu conţin TVA. E şocant, dar aceasta e socoteala.

Cursa agitată de a-l împiedica pe primar să taie cu o strălucire solitară panglica la National Arena, se spune deja că zecile de milioane care lipsesc vor veni prin Ministerul Dezvoltării, astfel încît Elena Udrea să devină Salvatoarea Publică a Stadionului, arată în formă condensată cît respect au aceşti oameni pentru contribuabil şi pentru sport.

Nu mai contează că s-a făcut scump. Bine că s-a făcut e sloganul pe care pariază atît primarul, cît şi şefii PD-L, şi e ceea ce, să recunoaştem, se află în fiecare creier obosit al nostru, obosit că oricum banii se furau, măcar acum s-a înălţat ceva! Nu pare a ne mai interesa că, prin patru acte adiţionale, două în 2009 şi două în 2010, plus prin construcţia parcărilor şi alte lucrări contractate direct de Primărie, nu se ştia în 2007 că 50.000 de oameni trebuie să-şi lase undeva maşinile sau că e nevoie de curent?, s-a dublat practic suma primului contract! Cu peste o sută de milioane de euro.

Încă o dată. Miza zilei e cine inaugurează stadionul. Reprezentantul PD-L sau candidatul Opoziţiei unificate? Sau poate împreună, ca un compromis bipartit că tot se spune că la noi totul e polarizat. Restul scandalului se va stinge în timp. Iar fac ziariştii pe nebunii, iar cer documente care nu vor ajunge în redacţii, iar va obosi lumea de calcule, cu sau fără TVA?, vine Messi, se aprinde nocturna, Hai, România!, dă-i în mă-sa de jurnalişti cîrcotaşi, bine că s-a construit!

În orice ţară din Europa, oficialii s-ar vîrî în birouri ca să găsească explicaţii pentru dublarea preţului unei asemenea investiţii colosale. Incepind cu Videanu, autorul proiectului initial, si terminind cu Oprescu. La noi, ei se bulucesc pe televizoare şi ţipă că a lor e realizarea, nu a celorlalţi. Oprescu se victimizează că vor să-i deturneze succesul. Succesul inflaţiei unor costuri cu 100% în ani de criză!

Ne şi merităm soarta, e adevărat. Dacă s-au cheltuit peste socoteala iniţială 100 de milioane de euro, 100, nu unul!, şi noi acceptăm senini fără să le cerem măcar să argumenteze şi să transpire cu hîrtiile în mînă, ce mai e de zis? În democraţie, deciziile se iau de către cei care participă. Nu participi, nu aştepta prea multe!

Gazeta a cerut actele de la Primăria Capitalei, ele n-au venit, astăzi publicăm sumele reconstituite din mai multe surse deschise şi documente oficiale. Vom insista pe subiect şi ne asumăm postura antipatică de a arăta că această investiţie seamănă cu Ave Maria cîntată la oboi.

UPDATE: Aici vedeti citeva cifre. Restul explicatiilor in editia tiparita.

Comentarii (154)Adaugă comentariu

raducu  •  2 martie 2011, 13:08

Mare mafio si Oprescu asta!

elena  •  2 martie 2011, 13:10

pana la urma pdl a facut un lucru bun, nu era normal sa dubleze costurile. udrea nu va abandona proiectul, acesta se va face pana la urma

Ionut  •  2 martie 2011, 13:14

pai e interesant de cum s-a acceptat un participant la o licitatie care a venit cu un pret la aproape 60% din pretul celorlalti…… cred ca ar trebui analizata adjudecarea licitatiei nu faptul ca s-au facut acte aditionale…. hai sa tipam ca fura Oprescu! daca nu fura guvernul nu e bine.

Alex  •  2 martie 2011, 13:21

Prin comparatie, stadionul Commerzbank Arena din Frankfurt, cel dupa care a fost construit National Arena, a costat doar 126 de milioane de euro.In buzunarele cui au intrat cele 108 milioane de euro???????????????????????????

Marius  •  2 martie 2011, 13:25

O tara de hoti, astia de la guvern si daca iti aduc o cana de apa iti dau factura si cer si bacsisi pe langa ea!

Darie  •  2 martie 2011, 13:31

Salut!
Crezi ca va raspunde cineva si incazul asta?! Mi-e teama ca nu…
Multumesc

Alex  •  2 martie 2011, 13:42

Se poate sa fi fost o evaloare gresita. Poate intentiomat gresita ca sa demareze proiectul.

unu  •  2 martie 2011, 13:53

tolontane…esti omul pdl ului

ion a lu’ miai  •  2 martie 2011, 13:59

Daca ne dai si niste probe ca pretul este dublu fata de preturile care se practica pe piata… parca ti-ai mai ierta din pacatele de culoare portocalie. Pana atunci, stai jos!

Liviu  •  2 martie 2011, 14:05

In Romania nu stiu ce e mai rau, sa faci ceva sau sa nu faci…

In momentul acesta, cu actualii oameni care conduc tara, de la toate partidele mari (UDMR,PSD,PC,PNL,PDL,UNPR) nu exista 2 variante:
1)sa nu se faca nimic
2)sa se faca ceva dar cu costuri exagerate
DIN PACATE asta e realitatea pe care o traim azi. Imi doresc enorm sa se schimbe ceva in tara asta… Dar pana atunci din 2 rele avem de ales.

Noi nu mai avem idoli pe Stefan cel Mare, pe Mihai Viteazu, pe Vlad Tepes, pe Mircea cel Batran, pe Iancu de Hunedoara, pe Decebal etc. Stramosii nostri care si-au dat viata in lupta pentru acest pamant

am fost un neam de daci, „cei mai drepti si cinstiti dintre traci”(Herodot) si acum ce am ajuns? lacomi, invidiosi, necistiti, nedrepti etc.

Imi pare rau de ce se intampla poporului meu!

claustrofobus  •  2 martie 2011, 14:08

va multumesc pentru dialogul purtat. eu insa nu am spus ca nu raspundeti la critici ci ca raspundeti la intrebarile comode pe care usor le puteti transforma in argumente pentru teoria d-voastra. era normal ca criticandu-l pe buna dreptate pe oprescu sa acordati acelasi tratament si doamnei udrea si sa remarcati ca nu costurile o interesau de fapt ci doar sa il blocheze pe doctoru si sa poata da ea banii de la minister sa se poata ulterior lauda cu stadionul, cand va candida la primaria capitalei. sincer inca nu m-am dumirit daca sunteti doar un idealist, naiv de care se folosesc politicienii portocalii sau intr-un viitor veti deveni un traian ungureanu sau un sever voinescu, ceea ce ar fi o pierdere pentru presa sportiva pe care ati cam neglijat-o in ultimii ani.

demo  •  2 martie 2011, 14:24

tolontan prin articolul de fata probezi lipsa de informatie dind dovada de faptul ca esti un ziarist de conjunctura (c.m.d.a.)
poti tu sa-mi dai un exemplu din vestul ala civilizat unde colcaie cinstitii de costuri respectate? la toate cladirile din berlin ale asa numitului centru politic s-au depasit costurile cu sume cuprinse intre x2 si x4. aeroportul din viena ar fi trebuit sa coste 400 mil si s-a trecut de 800. lumea protesteaza pe strazi in stuttgard impotriva construirii unei noi gari tocmai din motivul ca se fura. in cazul constructiilor efectuate de caile ferate germane costurile in toate cazurile au fost depasite 100% adica s-a platit mereu dublu. in cazul construirii unui tronson de metrou in acelasi berlin care cuprinde 4 statii si care nu este legat la reteaua de metrou a orasului a durat din 1997 pina in 2010 iar costurile au fost depasite de x4. deci baieti prin ceea ce se intimpla acum va aliniati la valorile vestului iubit noul far luminos care va indreapata spre succesurile viitoare 🙂 care dupa cum vezi vin in valuri.nu stiu sa va spun cit o sa rezistati neinnecati! apoi cind vesticii va vad cit de servili umili si nestiutori sinteti va vor jupui la maximum deoarece 1000 de ani de cind au devenit popoare sedentare nu le-a fost suficienta pt a scapa de instinctele de praduitori si care isi structureaza toata societatea dupa dreptul celui mai tare. acesta este adevarul usor de dovedit iar restul sint povesti pt prosti. daca va place rolul de soricei va trebui sa va obisnuiti cu gindul ca ziua in care veti fi mestecati va veni cu siguranta. incapacitatea vostra de-a judeca global sau macar la nivel european problemele zilei de astazi este cronica.

sper sa nu cenzurezi cele scrise in buna traditie a taraanilor romani ajunsi pe sus pt ca sa nu uitam ca sistemele sint facute de oameni.

2shy  •  2 martie 2011, 14:31

Tolontane, bai Tolontan! Ce are aface primarul cu cresterea pretului la stadion, cand FRF-ul a decis ca meciul cu Argentina sa se joace in August?

laurentiu  •  2 martie 2011, 14:32

ar trebui sa faceti o campanie de mailunga durata, sa nu uite lumea ca s-a facut un stadion cu un pret dublu
pana la inaugurare sa fie tinuti in priza
si cui ocazia inaugurarii suporterii pot face si ei un baner prin care sa solicite un raspuns la dublarea pretului

se poate face si un concurs , pentru o lozinca care sa fie la moda cu ocazia meciului

vasglo  •  2 martie 2011, 14:38

@Doru
Prietene, mai citeste o data, fara patima, si poate intelegi! Iti dau un pont,sunt doua subiecte: 1. sursa banilor, de la bugetul local sau de la bugetul de stat (numai patima te face sa presupui ca nu stiu ca ambele bugete se constituie din taxe si impozite platite de populatie!) si 2. costul stadionului. De unde tragi concluzia ca sunt de acord cu „pretul stadionului dublat nejustificat”? Cumva din punctul 2 scris de mine? Cred ca ura si patima te-au orbit si nu l-ai mai citit.. O intrebare pentru un „istet” ca tine. Crezi ca e vreun bucurestean „bolund la cap” sa prefere, pe vremurile astea, renuntarea la subventiile primariei pentru caldura si transport, numai ca sa se poata duce pe stadion de cateva ori pe an? Nu e mai logic ca un Stadion NATIONAL sa se faca, in primul rand, din bugetul tarii si apoi din bugetul local?

andrey  •  2 martie 2011, 15:03

bai „unu” si care ar fi problema daca tolontan ar fi omul PDL,cu toate ca sunt convins ca e un om corect….???ar da dovada inca o data ca nu e prost ca tn si ca restul care pupati in kur noua alianta mafiota condusa de voiculescu si patriciu….

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2011, 15:10

claustrofobus: cind am scris despre salile lui nastase eram portocaliu, cind am scris despre scena lui rizdi eram pesedist, cind am scris despre patinoarul lui scrpcaru-blaga-udrea eram liberal, acum, daca scriu despre oprescu, sint portocaliu. Nu sesizati absurdul acuzelor?

loto  •  2 martie 2011, 15:46

tolontane, basistule, nu-i asa c-o sustii pe vopsita udrea la alegerile locale viitoare? si-apoi la prezidentiale?
in sfarsit vine un primar care doreste sa duca un lucru la bun sfarsit si urla portocaliii ca nu-i bine ca nu e d-al lor.. tot udrea tre sa-l termine.. stadionul, desigur..
ce-au facut portocaliii dup-atata timp la putere? ce-a facut bá-secu dupa doua mandate de primar general si 5 de ministru al transporturilor? ce-a facut si ce va face acelasi bá-secu dupa ce se vor fi implinit 10 ani la carma tarii? sa-ti spun eu? NIMIC, ba, baiatule. doar furat.

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2011, 15:49

loto: nu o voi sustine pe udrea! Dupa opinia mea, ea este simbolul imposturii in politica si sigla personificata a acestui regim nociv si abuziv asa cum nu am mai vazut si simtit! Dar asta nu are nici o legatura cu stadionul. Si termina cu „basistule”, nu ma impresionezi si nu voi sta intr-un colt ca sa ma justific dupa 20 de ani de presa in care am criticat pe oricine a fost la putere!

loto  •  2 martie 2011, 15:57

ok, imi cer scuze, cataline, am exagerat numindu-te „basist”.

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2011, 16:12

loto: e ok, scuzele sint acceptate

Gogu pintenogu  •  2 martie 2011, 16:17

Romania tzara hotiei…..nu provine oprescu asta din cel mai hotz partid numit psd? nu e taticul lui ,nastase, cel care ne-a procopsit cu furtul petromului….? pai chiar asa daca nu avem atitudine ne meritam soarta ! si noi romanii chiar ne-o meritam….parca suntem neam de slugi ,orice ni se baga sub nas nu avem nici o reactie…. veti vedea vor urma alte furturi…rosia montana,oltchim ,liberalizarea si privatizarea gazului etc..etc….si cum sa ne mearga bine?

licap  •  2 martie 2011, 16:20

Bravo Tolo.Asa te vreau , la un moment dat am si ris otziruca……unu dintre comentarii suna asa – tolo esti omu pdl-ului…….Dar stiu ca le-ai tras-o si lor pdlistilor…..cu patinoarele , salile de sport si alte cele……asa ca bravo inca o data , mirlanii sunt mirlani indiferent de culoare politica………

Mihai  •  2 martie 2011, 16:25

Domnule Tolontan, ți-a cam pierit combativitatea sau mă înșel? Te-ai domolit numai pentru că în ecuație este un… socialmente apropiat, Sorin Oprescu?
Păi, cu patinuarul din Brașov sau cu Ridzi erai mult mai vioi. Acum te plângi, cu jumătate de gură, că primarul capitalei nu-ți pune la dispoziție datele, dar nu-l ataci pentru asta, ci doar îl înțepi, desigur la pachet cu PDL, căci suntem, nu-i așa?, ziariști imparțiali. Și, în spatele acestui tertip bine cunoscut (”nu mi se dau date, pot spune orice”), arunci fumigene: că s-ar fi dublat prețul, că nu se știe cine va tăia pamblica la inaugurare etc. Adică, nimic concret, nimic fundamentat.
Crezi că Alina Mungiu, care te-a cooptat în proiectul ”România curată”, asta așteaptă de la dumneata, zvonuri?

mircea  •  2 martie 2011, 16:34

@ C.T.
As face prinsoare ca devizul final va fi in jurul a 330 mili…
Sa-i vad pe ofuscatii de dinaintea mea ce se bucura cum ca PDL-ul e de vina.Am zis candva, tot aici cred, cum ca unde investitia e mare si hotia e asemenea.

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2011, 16:41

mihai: decide-te: sint prea moale sau exagerez? De fapt, nu te supara, dar nu e nevoie sa-mi raspunzi. E clar ca esti adeptul teoriei conspiratiei si, sincer, nu ma intereseaza parerea ta despre de partea cui as fi eu

dan  •  2 martie 2011, 16:50

am inteles ideea dar de ce nu pui punctul pe I si mai dai si un titlu asa de pompos din care se intelege ca Oprescu e de fapt hotul care vrea sa-si aroge meritele ??? cum ai dedus tu asta?? pai hai sa incerc sa facun rezumat: crezi tu ca un stadion poate fii functionabil fara apa,canalizare si un carosabil adevvat??tu poate da eu nu cred.poate fii un stadion viabil fara o parcare ??tu poate crezi ca da (da-i in masa parcam pe strazile inconjuratoare) eu iarasi nu cred??si uite deja 24 milioane>> cine a facut contractul??? vcine nu sa gandit de 10 ori inainte sa semneze ??? Oprescu??? nu Cataline nu Oprescu el a preluat ceva semnat si a trebuit sa duca la capat constructia ..prost ca sa implicat trebuia safaca un stadion fara apa si canalizare fara parcari exact ca in contractul initial sa vedem ce iesea atunci..de fapt ce sa ne mai ascundem dupa degete SPAGA a luat-o Videanu(nu pt el saracul pt tara si popor si iubitul conducator si da partidul)nu Oprescu..Oprescu a fost fraier ca sa bagat in asta el trebuia sa citeasca contractul sa vada cum a fost facut si sa-l paseze la ministerul dezvoltariisa-ln duca ei la finalizare in conditiile date..repet articolul e OK mie Titlul imi pare exagerat si scos din context>>multumesc probabil nu voi trece de moderator..

dan  •  2 martie 2011, 17:01

Ok.. bani multi , spaga , coruptie , dar macar sa faca o treaba buna si completa .. 192 + 1300 locuri parcare? pai la un meci important persoanele publice au mai multe masini decat atat. Si noi RESTUL ce facem?

eu  •  2 martie 2011, 17:29

pre le stii tu pe toate mai domnul tolontan.cu patinoarulce sa mai intimplat?dupa ce ca se mai face un lucru bun in rominica tu trebuie sa tot iti bagi coada .esti cumva in opozititie de nu incapi ninci cum.imi pare rau despre tine te consideram altfel de om .

sorin  •  2 martie 2011, 17:33

Votati PDL – este chiar amuzant sa vad cum isi bat joc de acest popor de care mie personal nu imi mai pasa. Meritam din plin tot ce ni se intampla. GG!

nanaimo  •  2 martie 2011, 17:40

Asa Tolo nu te lasa, rupele c..iele, fa-i sa transpire!

scatalin09  •  2 martie 2011, 17:48

da mey basistule, si?
ti-au dat pdl-istii ceva nou de papat? pai cum sa nu taie udrea panglica si sa i se dea la gioale lui oprescu cu stadionul cand e principalul contracandidat al udrei la primaria capitalei? cum sa nu se decredibilizeze omu si sa nu i se ia proiectul cand aici e vorba de disperarea portocalie de a re-pune mana pe bucuresti?
daca nu putem baga niste mineri, ceva, bagam cu furtul, cu dublatul, cu coruptia…
ti-a dat prin cap ca e foarte posibil ca imbecilii care au facut proiectul si evaluarea initiala nu au luat in calcul parcarile? sau ca pentru a construi o parcare decenta e nevoie de exproprieri si stim bine cat de umflate sunt preturile in bucuresti? ca modificarile de proiect de la o caldare neacoperita, la una acoperita total si moderna costa bani? sau te-ai nascut si manager de proiect si consultant, ca analist politic si sluga portocalie stim ca esti!
si chiar admitand ca s-a furat, daca furand chiar se face in sfarsit ceva ca lumea in romania nu vad nicio problema. nu tre sa se duca banii furati doar in campania pdl si-n umflarea udrei, nu tre sa-si aroge merite numa’ basescul tau iubit. carnatii tai n-au miscat un deget pentru proiectul asta – te rog nu-mi spune nimic de videanu – si acum ca vad ca e aproape gata repede, repede sa puna mana pe el. ca turda-gilau n-a iesit asa bine pe cat se asteptau iar criza nu mai trece de la sine odata…
si nu inteleg ce atata urzicare… astia traiesc toti pe banii noastrii si ne fura in fiecare zi!
scrie mai degraba despre cornere taticule, ca are dreptate si badea ala in ce te priveste…

decebal 89  •  2 martie 2011, 18:11

Daca Oprescu facea ceva ilegal in secunda 2 30 de mascati il saltau in direct le Realitatea tv !

gabi_stelist  •  2 martie 2011, 18:12

Cataline, ori esti naiv ori te faci ca nu cunosti subiectul. Pai cum sa coste mai putin daca lucrarea se face la a treia si chiar la a patra mana.Asta inseamna ca vreo trei chiar patru firme se infrupta gras din aceasta investitie ca doar sunt bani publici nu? Mai grav este ca cei care lucreaza cu adevarat castiga cel mai putin si mai lucreza si cu oameni angajati cu minim de salariu pe economie si chiar la negru. Cat despre cel mai mare talhar din istoria primariei Bucurestiului( onor OPRESCU ), mai scormone, mai informeaza-te si ai sa gasesti lucruri inimaginabile pentru orice om normal, conturi grase prin Cipru, legaturi primejdioase cu firma Max Bogl, o candidatura la Presedentie foarte dubioasa care i-au alimentat aceleasi conturi din Cipru de la firme care astazi asfalteaza artere ale Bucurestiului care nu au nici macar o gropita dar care de trebuie sa returneze banii din campanie si alte magarii care-ti fac parul maciuca.

danutz  •  2 martie 2011, 18:12

De scos in evidenta ar fi meciul lui BUTE pe b1. bravo lor ca au dat banii. Ma asteptam sa se scoata asta in evidenta, chiar e un eveniment important…dar asa e cu interesele prin media, sunteti in stare sa nu dati nimic, doar ca e la ceilalti (cu exceptia ligii I si cu paparudele de la nationala, unde se baga toti..dar ala nu mai e sport)

oricum…bafta catalin in toate. esti bun

Dinu  •  2 martie 2011, 18:24

Este un concurs de popularitate stadionul asta. Toata lumea vrea sa se bata cu caramida in piept ca l-a adus pe Messi la Bucuresti, iar Oprescu e campionul populismului! Desi nu a dat el banii pentru stadion, si l-a asumat ca fiind 100% proiectul lui, iar acum se victimizeaza aiurea-n tramvai. Hai, Progresul! 🙂

Ady  •  2 martie 2011, 19:25

Imi e scarba de tara asta in special de mafioti de la Pdl niste jogodii niste hotii ce nu le pasa de tara ne vand ungurilor si pe deasupra vor sa-si atribuie proiecte ce nu le-a apartinut.Sper ca PDl sa dispara chiar daca asta ar inseamna si distrugerea economica a tari

Catalin B  •  2 martie 2011, 19:28

Cheltuielile care apar intr-un contract sunt prevazute in contractul initial. Nici Beneficiarul nici Constructorul nu au voie sa nu respecte contractul.
Daca contractul permite Contructorului sa refaca devizul sau sa adauge costuri nu ai ce sa faci. Te poti impotrivi , poti juca la cacealma sau la nervi tari (vezi o gramada de autostrazi/centuri neincepute).

Sa termine Contractul si apoi Primaria/Guvernul sa mearga in justitie si sa isi castige prejudiciile create.

@demo: Ai dreptate, peste tot in EU apar cheltuieile peste proiectie (si oricum probabil ca in 95%din proiecte private/publice apare aceasta problema).

p.s: depre oprescu: nu l-am votat si nu cred ca o sa il votez pentru ca ma enerveaza. De reprosat sau de laudat nu am .

Cristi  •  2 martie 2011, 19:45

Domnilor daca domnul Tolontan (oricine altcineva) a semnalat o problema GRAVA un furt din buzunarele noastre. Il acuzam de culori politice sau aducem argumente ca se fura si in alta parte ca sa scuzam furtul? Apoi suntem si noi partasi la furt ca doar ii scuzam pe cei care fura. Daca cineva semnaleaza o problema noi incepem sa-i creem probleme acelui poate din cauza asta nu prea se gasesc oameni care sa semnaleze si altele ca acestea.
Cred ca ar fi mai bine sa rezolvam problemele una cate una si sa ne unim cu cei care fac dreptate nu cu cei care fac nedrepatate. Cat vine vorba despre cu cine votezi asta ete o decizie care apartine fiecaruia.

Adrian  •  2 martie 2011, 19:48

E plina tara de prosti. Tolontan e ziarist,dintre cei mai buni ziaristi de investigatie si isi face treaba cum poate mai bine,ca sa informeze prostimea,sa se ia atitudine. Si ce face prostimea in loc sa ia opinie ? Il acuza pe Tolontan. Pai dati in aia care fura ,nu trageti in pianist.Prin absurd,chiar daca ar fi partinitor unei anumite culori politice,tot ar trebui felicitat ca ne mai arata niste hoti ca sa-i tragem in teapa ca Dacula.Chiar daca i-ar denunta pe toti hotii dintr-o singura directie (partid),tot e un bine facut tarii,macar unul din 10 sa intre la,,facultate¨ Tolontane,esti numarul 1,continua sa-i scoti in fata,noi intr-o buna zi,o sa-i asteptam cu furci si topoare ca-n 1907.

rzv  •  2 martie 2011, 19:58

stiu de la o persoana care lucreaza pentru firma consructoare ca, spre exemplu, plasmele (obisnuite de altfel)pe care vor fii afisate diverse informatii, ce vor fii montate in cadrul acestui stadion, sunt achizitionate cu 55000 RON / bucata. sunt convins ca mai sunt multe alte costuri ca acestea care duc la marirea costului cu peste 100 mil. euro.

Tagore  •  2 martie 2011, 20:08

Nu mi se pare corect ceea ce se intampla de „sezoane” bune la noi in Capitala :Basescu,Videanu,Blaga,Udrea,primari sau candidati la Primarie,Parcul Bordei vandut,parte din Parcul Tineretului vanduta,parcaje subterane date la „clienti”,spatii comerciale „maritate” cu cantec.De ce nu candideaza genul acestia de provinciali la locurile de bastina,Babadag,Videle,Bihor,Plescoi,etc ? Si pe urma sa „discutam” noi cu primarii nostri.Pana una,alta,Oprescu aduce pe chinezi,hai Doctoru` !

DR  •  2 martie 2011, 20:22

Tolo, continua investigatia daca cinsideri ca ceva este putred, am copiat din wikipedia cum s-a finantat unul dintre cele mai mari stadioane din lume cel al vacarilor din Dallas, poate invatam si noi si ridicam cite un stadion nou in fiecare oras mare din tara -„Cowboys Stadium – Originally estimated to cost $650 million, the stadium’s current construction cost was $1.15 billion,[13] making it one of the most expensive sports venues ever built. To aid Cowboys owner and general manager Jerry Jones in paying the construction costs of the new stadium, Arlington voters approved the increase of the city’s sales tax by 0.5 percent, the hotel occupancy tax by 2 percent, and car rental tax by 5 percent. The City of Arlington provided over $325 million (including interest) in bonds as funding,[13][14] and Jones covered any cost overruns. Also, the NFL provided the Cowboys with an additional $150 million loan, as per their policy for facilitating financing for the construction of new stadiums.”

alex  •  2 martie 2011, 20:41

am lucrat pt un dezvoltator si am vorbit inclusiv cu arhitectul Stadionului. Zicea ca un stadion bun (ca asta costa 2000 euro/ scaun) Adicadacaq are 50.000 de locuri costa 100 milioane. Stadionul asta al nostru are cumba 110.000 locuri??? Nu imi explic de unde aceasta diferenta de pret. Unde mai pui ca proiectarea lui a fost mai ieftina pt ca nu este un stadion original. O hotie se intampla oare unde e?

Stefan Miles  •  2 martie 2011, 20:44

Acel mail l-am si folosit.
As fi interesat de opinia ta,pt ca in afara de tine mai am incredere doar in Monica Macovei,ca si integritate morala…sper sa nu ma dezamagiti si voi…ca alti cativa.
Oricum sunt onorat ca mi-ai raspuns,chiar de 2 ori! 🙂

surubel  •  2 martie 2011, 22:02

Ar trebui studiat caietul de sarcini cu care s-a participat la licitatie. Oricum ar fi Romania este si va fi tara comisioanelor, nici o licitatie in tara asta nu se face fara un comision gras. Problema este care au fost clauzele din contract deoarece mana de lucru fata de anii precedenti a scazut, materialele la fel numai costul lucrarii a crescut. Oricum nu o sa se intample nimic deoarece banii garantat sunt trecuti prin acte. Unde esti tu Tepes Doamne?

alex  •  2 martie 2011, 22:10

tolo, are dreptate mircea badea! te ai dat cu basistii!pacat de tine dar ai inceput sa te pretezi la lucruri urate si sa pui botu la ce zice „ciclopu”-(vb. lu’ mazare)
spune ne ce s a intamplat cu patinuarul!!! ai abandonat pista?

vio  •  2 martie 2011, 22:12

suntem blestemati,o natie de 2 lei,ce sa facem daca am trait sute de ani sub turci?/??sa gandim nemteste???poate peste 3 generatii,SE CALCA INTERESUL NATIONAL IN FOLOSUL PERSONAL, NE MERITAM SOARTA.

claustrofobus  •  2 martie 2011, 22:33

„claustrofobus: cind am scris despre salile lui nastase eram portocaliu, cind am scris despre scena lui rizdi eram pesedist, cind am scris despre patinoarul lui scrpcaru-blaga-udrea eram liberal, acum, daca scriu despre oprescu, sint portocaliu. Nu sesizati absurdul acuzelor?” raspuns: ATUNCI INSEAMNA CA SUNTETI „TRANS-PARTINIC” ! serios vorbind nu v-am acuzat am zis ca eu fara sa va cunosc personal nu pot decide daca, in opinia mea, sunteti un idealist real sau o cioara vopsita tip ungureanu sau sever voinescu care ani de zile au fost ziaristi ca apoi sa ajunga pdlisti. nu e vina mea ca au facut asta. despre capitala eu sincer ca timisorean ma bucur pentru ce se intampla in bucuresti, din partea mea sa-l distruga de tot si udrea si oprescu si de abia astept sa adopte boc prin rapsundere legea minoritatilor pentru ca in „5 minute” ma voi declara banatean minoritar si ne vom obtine independenta fata de bucuresti. desi sincer va spun ca strabunicii mei care erau ardeleni au fost membri in partidul national roman iar unul dintre ei chiar a murit pe front in primul razboi luptand pentru regat nu pentru imperiu ca multi altii. tocmai de aceea sunt foarte inversunat impotriva coruptiei si marsaviei din romania la care participa toti si bucuresteni si ardeleni si olteni si banateni chiar. merci mult

unu  •  2 martie 2011, 22:52

si tu i ai nenorocit-o pe amarata de ritzi pitzi pentru cateva zeci de mii de coco. cred ca e timpul de o noua ancheta zeloasa cu care sa-i demasti pe dr. oetker si minunatiile facute la scara mare cu banul public… „fara numar”. la banii aruncati, macar alegeau niste scaune mai serioase, nu impaunarea aia tricolora care sa dea impresia de stadion full, cum le cerea oetker. falsitate si megalomanie. ca la tzigani, pardon, romi, ca perimim avertisment de discriminare.

Comentează