Două minute

O sală comună şi mitocăniile obişnuite. Pe jos se tîrîie cabluri. La mese, aşezate ca la şedinţa cu părinţii, stau angajatii Ligii si, in fata lor, cîţiva oameni de la care Liga Profesionistă de Fotbal vrea peste 100 de milioane de euro pe trei ani de zile. Dumitru Dragomir rîde.

luni, 4 aprilie 2011, 5:25

O sală comună şi mitocăniile obişnuite. Pe jos se tîrîie cabluri. La mese, aşezate ca la şedinţa cu părinţii, stau angajatii Ligii si, in fata lor, cîţiva oameni de la care Liga Profesionistă de Fotbal vrea peste 100 de milioane de euro pe trei ani de zile. Dumitru Dragomir rîde.

„Hai, tată, să începem!”, zice şeful Ligii. E „fără două sau fără trei”, îi şopteşte cineva. Mitică vorbeşte tare, vorbeşte despre „ciocane”, iar angajaţii Ligii il insotesc glumind gros şi, tocmai în aceste două minute de dinainte de începerea licitaţiei drepturilor TV, colegul meu Dan Udrea găseşte explicaţia deznodămîntului. Se simte atîta derizoriu în aer, atîta improvizaţie încît tot ce trebuie să facă un ziarist e să surprindă autenticul, dialogurile, mimica şi costumaţia personajelor. Nu e nevoie de nimic mai mult. Reportajul din Gazeta de azi spune tot.  

Cînd porneşte licitaţia, bîlbîită, se vede limpede că televiziunile şi cabliştii refuză să mai finanţeze fotbalul românesc cu propriile credite şi pierderi. Vreme de trei ani au pierdut bani grei. Oamenii le-au fost umiliti la meicuri. Au filmat meciurile de pe acoperisuri de tabla. Ligii nu i-a păsat. „Treaba lor!”. Cu „treaba lor!” nu faci afaceri. Cu plus la tine si minus etern la celalat nu se naste o piata, nu se dezvolta o industrie, ci doar supravietuieste o smecherie.

Acum, RCS, Romtelecom şi Antena cumpără doar trei meciuri pe etapă. Restul rămîn în aer. Ziaristul îl surprinde pe Dragomir sprijinit cu greu pe scările care merg spre biroul său. Lipsesc mai bine de 50 de milioane de euro din ceea ce spera să vîndă azi. Şi totul s-a decis în cele două minute derizorii descrise în reportaj, minute devenite simbolul, sinteza şi spuma celor douăzeci de ani de golăneală.

Comentarii (154)Adaugă comentariu

Alex  •  4 aprilie 2011, 17:32

Super tare!!!!Ma bucur mult ca Dragomir a pierdut.Asta care se joaca la noi nu e fotbal. E circ!!!!!

bogdan  •  4 aprilie 2011, 17:34

numai sa nu cedati si sa le dati ce vor.
mai bine sa ramaneti voi 1 an fara fotbal in direct dar in anul asta dispar 8-10 cluburi care umplu aiurea cxampionatul si isi vand serviciile cui da mai mult.
macar sa ramanem cu maxim 10 echipe care traiesc pe bune
il ascultam acum pe paszkany…nu pot sa cred ca asta e afaceristul modern si european…e la fel ca becali sau iancu

chupac  •  4 aprilie 2011, 17:35

bine spus, sper sa nu ia mai mult, fotbalul romanesc nu merita nici atat. asa, poate mafiotii astia vor disparea din fotbal. oricum multi microbisti deja si-au indreptat atentia spre campionatele straine. atat m-am saturat de tara asta si de mafiotii care ne conduc, si fotbalul e un bun exemplu.

Dezamagire  •  4 aprilie 2011, 17:51

CAtalin, ziaristul meu preferat, cum ai putut s-o comiti asa drastic? Se TARAIE????? Se TARASC, poate!

Matei  •  4 aprilie 2011, 17:52

ar fi bine daca televiziunile ar merge pina la capat, dar ma indoiesc; nu cred ca regreta nimeni ca s-ar transmite doar meciurile cit de cit bune, iar emisiunile ar avea chiar continut fotbalistic, odata cu boicotul presedintilor.

unu  •  4 aprilie 2011, 17:54

a fost o palma data golaniei din sportul mioritic de catre civilizatie.

MC2  •  4 aprilie 2011, 17:54

Cei mai fraieri vor fi cei ce-i mai vor baga in seama de-acum cu licitatiile lor cu tot; sa ramana in aer cu restul de optiuni, la revedere! Oricum lumea urmareste cu mult interes ce se intampla in alte campionate, nu in mizeria asta de liga 1!

ro-mario  •  4 aprilie 2011, 17:54

cu banii cei vrea mitica poti cumpara alte campionate unde poti sa vezi ceva fotbal DOAR NOI PLATIM PT. FOTBAL NU PT. circ…sa nu se mai difuzeze nici un meci din liga lui mitica…si asa alti mor de foame in romanica si miticii fotbalistii se lefaie in milioane de dolarii…TARA GEME …

Cătălin Tolontan  •  4 aprilie 2011, 17:56

Dezamagire: tiriie e corect, poti verifica in DEX

satisfacut  •  4 aprilie 2011, 17:56

Scurt si la obiect.Felicitari.

dan  •  4 aprilie 2011, 17:57

sa vedem daca se tin tare in contiunare????? asta e intrebarea???
daca se tin inseamna sfarsitul lui Mitica la liga..

floxrin  •  4 aprilie 2011, 17:59

Bravo! Numai sa nu care cumva sa cedati; la televiziuni ma refer. Iar daca pierderea noastra e ca presedintii si patronii de cluburi nu vor mai veni la talk-show-uri si nu vor raspunde la telefoane, cu tot respectul pentru moderatori, in fapt este o usurare. Usurare pentru toti microbistii care schimba canalul cand de-ale Becali, Iancu, Mititelu apar in scena si se avanta in ridicol. 3 meciuri pe etapa sunt prea mult oricum pt. fotbalul romanesc in care nu vezi 4 pase consecutive; si aici ma refer la meciurile „tari”, intre echipe „de top”.
Mai bine investiti in meciuri mai multe din Premier League, la Liga si Bundesliga; suntem interesati de fotbal cand e vorba de acest minunat sport – ridicol si can-can gasim oricum oriunde altundeva.

Salut
Florin

mori  •  4 aprilie 2011, 18:00

Ai cat ma bucur,era mai bine daca nu cumparau nimic,absolut nimic.
E timpul sa scapam de mizerie(becali,dragomir,etc).
Un + pt.Tolontan,mai sunt si jurnalisti cu coloana si care nu ‘s-au vandut ciobanului’.
No lasa sa se uite mitica si fecali la meciuri.
O zi alba in fotbal dupa atatea negre.

1q  •  4 aprilie 2011, 18:01

ehe,cataline…macar de ar tine, abia asa am avea sansa si noi de a vedea un fotbal-industrie. dar tare ma tem ca mitica va gasi o chichita si de data asta. nu stiu de ce,dar tare cred ca golaneala inca nu s-a sfarsit…sper sa invinga televiziunile,dar…
off topic:
nu crezi ca este anormal ca niciun ziarist sa nu ia pozitie la mitocania lui iancu vis a vis de steaua, citez :”club de ra.at !” ar fi corect sa il sanctionati ,nu sa il promovati. sunt absolut sigur ca daca un oficial stelist ar fi spus asa ceva, era despicat firul in paispe !
toate bune !

manymany  •  4 aprilie 2011, 18:02

PE ZI CE TRECE PASKANY MI-E DIN CE IN CE MAI SIMPATIC, SE VEDE CA OMUL A FACUT O FACULTATE PE VREMEA CAND NU TOATE PROSTITUUATELE FACEAU DREPTUL, OMUL STIE CE VORBESTE, BRAVO LUI!
TOATA LUMEA STIE MITICA E PU…RIE!

daniel  •  4 aprilie 2011, 18:04

Ei bine dragilor…voi ca certati pe transmisiile tv a unor partide de asa zis fotbal.Parerea mea sincera este ca baietii astia inplicati in ” fenomenul” fotbal…asa cum pe bune dreptate este el numit in lumea buna,nu merita la noi in tara nici macar minimul de atentie.Fotbalul e in coma si acolo va ramane pana la adanci batraneti.succes!!!

disneyland  •  4 aprilie 2011, 18:04

Pana la urma care e marea pierdere a ligii? 37 de milioane pentru 3 meciuri, mai raman inca 6, deci ar veni peste 110M pentru toata etapa. Iti dai seama ca daca nu se cumpara si restul, tot liga face programul campionatului si toate marile derbyuri or sa fie puse astfel incat sa nu fie cuprinse in niciunul din cele 3 pachete. Mie nu mi se pare deloc „o victorie a televiziunilor” ce s-a intamplat azi.

cornel_3934  •  4 aprilie 2011, 18:07

Felicitari! In sfarsit s-a coborat cu picioarele pe pamant. Daca tot se dau bani, macar sa se vada ceva spectacol in teren. Sa faca echipele spectacol, sa-si castige spectatori platitori in tribune. Banii de la televiziuni, sa fie bonus pentru ei, nu garantia supravietuirii in Liga.

Leo  •  4 aprilie 2011, 18:07

O gramada de sarlatani isterici care considera ca forbalul e al lor! Ameninta ca nu o sa lase nicio televiziune pe stadion si ca nu o sa mai apara la TV!
Eu sper ca televiziunile sa nu transmita nimic iar fanii sa stie ca oricand e mai palpitant sa vezi cum, la 3-0 pentru Chelsea, Blackpool se chinuie sa inscrie macar un gol. Iar dupa meci, la tv vorbeste Ian Holloway iar copii lui Eve şi Chloe nu-l pot auzi, dar inteleg din privirea tatalui lor ca e mandru ca jucatorii lui au reusit sa inscrie macar un gol, asa cum au reusit in fiecare meci jucat acasa in ultimii doi ani. Un gol pentru cei carora le apartine de fapt fotbalul: fanilor! Inclusiv celor doi copii care stiu ce au vazut si nu simt nevoia sa auda nimic dupa un asemenea meci!

ioan  •  4 aprilie 2011, 18:08

Da doamne sa nu se vanda ce bine ar fi . ar mai limpezii lucrurile un pic .au avut noroc cu dolce ca trebuiau sa intre pe piata ca altfel nu pupau nimic , s-ar putea sa mai vand un pachet la digi dar nu cred ca merita atatia bani . nu as fi dat 12 milioane plus tv pe c…tul asta de liga . mai bine finantati liga a doua sa vedeti cum joaca baietii aia fotbal .

Luca  •  4 aprilie 2011, 18:08

Eu banuiesc ca singurul si unicul castigator de astazi ar fi Dragomir !

cristimisoara  •  4 aprilie 2011, 18:09

Sunt dezgustat in primul rand de rezultatul licitatiei. Noi romanii avem darul de a face lucrurile in asa fel incat sa ne creem doar pierderi. Niciodata nu avem vinovati sau mai usor altii sunt…
La fel cum am fost dezgustat cum CVUCS si-a dat foc la tribuna iar noi restul spectatorilor nu am reactionat, la fel sunt dezgustat ca nimeni nu a reactionat si nu o va face nici in continuare. Nu suntem construiti ca natiune sa aducem plus valoare locului in care traim si muncim, avem doar interese personale.
Scriu din nou, sunt dezgustat…

Tikitaka  •  4 aprilie 2011, 18:09

Lasă că vedem meciurile pe net.

Oricum, nu cred că vor rămâne lucrurile așa. E România, nu e nimeni cu ouăle atât de mari și tari.

cocoio  •  4 aprilie 2011, 18:11

incet incet romanul se trezeste umbla la constina la moral lucru inbucurator incep sa-i piarda aruncand la gunoi un dragomir,iancu becali,sandu,kasay,lupescu bolovani care au acoperit idealul nostru

mihai  •  4 aprilie 2011, 18:15

Asta trebuia sa se intample de mult , mult timp !!!!! era inadmisibil sa se transmita atat fotbal prost , noi mai mult jucam prin emisiuni tv cu toti mafiotii , din ziua cand Giovanni Becali l-a scuipat pe Terzian in direct ar fi trebuit televiziuniile s-a ia atitudine … Bravo Digi , Bravo Dolce … este singura modalitate prin care se poate opri acest circ . Steaua ar trebui sa-si vanda drepturile separat sau sa primeasca mai multi bani deoarece este singura echipa care mai face rating chiar daca nu joaca cel mai bun fotbal de cativa ani …

pancone84  •  4 aprilie 2011, 18:17

Pana nu se schimba ceva radical in mizeria asta de fotbal romanesc, nu merita sa se mai investeasca. Sa modernizeze stadioanele, sa investeasca in echipa ca sa atraga lumea la stadion. Abia cand o sa inceapa sa le pese, nu doar cand sunt fortati sa o faca, o sa ne ridicam din mocirla in care ne zbatem cu sandu, mitica, tata jean si alte nimicuri care nu stiu decat cum sa fure. S-a imbogatit destul mascariciul asta de dragomir.

danny  •  4 aprilie 2011, 18:17

bravo televiziunilor.

io  •  4 aprilie 2011, 18:18

dezamagire: sunt mari șanse ca cei doi neuroni ai tăi să se târască stingheri și somnoroși de la o ureche la alta.

cătălin: știi, sper, că în cazul unei noi licitații sunt mari șanse ca televiziunile să mai vină cu niște bani de acasă. e vorba, totuși, de 3 ani de fotbal. miza e mare pentru ele. iar dacă va fi așa, acest editorial va deveni nul. cu destule șanse, în funcție de câți bani se vor licita iar, să intre chiar în derizoriu.

eu nu cred că ăștia vor fi toții banii pe următorii ani. nu pot fi atât de naiv. deși, doamne, tare aș vrea să se termine totul aici, aș vrea să pocnească buboiul ăsta care atârnă ca o pungă cu puroi la un picior de lemn. dar nu se va întâmpla așa.

cel mai probabil, într-o nouă licitație, prețurile vor fi mai mici. dar vor fi. iar asta va aduce compromisul în ambele tabere. din păcate.

Tikitaka Ro  •  4 aprilie 2011, 18:20

Pentru un campionat în care media de spectatori pe meci este egală cu 4984, e ridicol că s-a ajuns la un asemenea război.

Mai multe date despre adevăratele cifre din Liga 1 în linkul din numele meu.

Kasapu  •  4 aprilie 2011, 18:20

Poza cu dragomir face cat 1000 de cuvinte , ma bucur ca televiziunile au pus capat circului si golaneli din LPF , poate peste 2-3 ani sa se curete definitiv fotbalul romanesc de asa zisi patroni de club , care traiau pe spatele televiziunilor , felicitari dupa parerea mea 37 milioane este un pret gogonat

manea  •  4 aprilie 2011, 18:22

Parerea mea e ca nu trebuiau sa cumpere nici un meci pe etapa,nu muream noi microbistii din asta,in schimb altii crapau in cloaca asta a fotbalului de doi bani din Romania.Cine cumpara va arunca banii pe fereastra caci de noi depind iar noi ne vom uita la alte canale,ce canal va „sparge” intelegerea si va cumpara va fi sarit din schema de mine,nici la vreme nu ma voi uita.

dan75steaua  •  4 aprilie 2011, 18:22

sa nu uitam ca tot televiziunile au „spart” pretul drepturilor tv. acum trei ani cand au oferit un pret colosal pentru liga 1 !!!

J o h n s o n  •  4 aprilie 2011, 18:25

Fotbalul intern a ajuns sa fie o anexa a ciocnirilor verbale intre conducatori in emisiunile ce urmau etapei…de ce ? Pentru ca partidele erau niste plicticosenii de meciuri multe cu rezultat dinainte banuit.adica rating spre zero.Digi cunoaste cel mai bine situatia avnd 3 ani de experienta in colaborarea cu Dragomir.Daca ei nu au licitat inseamna ca stiu dece.Nu cred ca celelalte pachete se vor vinde.Dragomir sa zica merci daca va primi bani pe fiecare derbi in parte care nu a intrat in pachetele adjudecate.Mai mult vorba cronicarului sportiv nici nu merita.Cred ca azi s-a spart buba Mafiei lui Dragomir,se anunta ceva demisii ? Asa ar trebui dar in Romania ai voie sa nenorocesti un intreg popor si nu te demite nimeni,mai conteaza o banala finantare in fotbal ?

eugen76  •  4 aprilie 2011, 18:30

hai sa fim seriosi,fotbalul romanesc e un adevarat faliment si nu merita nici banii aia pentru televizarea lor…pachetele alea ramase nu le mai cumpara nici dra.k.,nu prezinta interes ..si plus ca o echipa cu cei mai multi suporteri(Craiova)va juca de la anul la matineu…sa nu uitam ca olteanul nu-l mai intereseaza fotbalul daca nu are pentru ce..sunt 5 judete de olteni!

djficus  •  4 aprilie 2011, 18:35

am auzit ca presedintii de cluburi vor boicota emisiunile sportive. vai ce bine, trebuia sa ii interzica de mult media pe toti mitocanii astia de sunt mare sefi de trib si se balacaresc ca la usa cortului de cate ori au ocazia pe la tv. mai putina gargara si mai mult fotbal care lipseste si de pe teren.

daninho  •  4 aprilie 2011, 18:36

important e sa fie televizate, ca altfel nu se vad nici pe internet..

Massimo Maccarone  •  4 aprilie 2011, 18:37

@Mihai (comentariul 25) : Steaua a fost îngrăşată de Antena 1, când aveau opţiunea 1, că tot meciurile Stelei erau la ei opţiunea 1. Chiar dacă erau şi meciuri mai importante, cu miza mai mare, întotdeauna Steaua era la Antena 1, şi îi vedea toată ţara. Şi după ce Antena 1 a făcut schimb de opţiuni cu DigiSport, care a luat opţiunea 2 la înfiinţare, după aia, în urma schimbului, Antena 1 a luat opţiunea 2, cedându-le opţiunea 1, şi primind nişte bani, tot Steaua era văzută la Antena 1, pentru că devenise oţiunea 2.

florin.b  •  4 aprilie 2011, 18:39

Am citeva intrebari ,cred de bun simt fata de dv si nu numai ,dl Tolontan.Intr-o afacere e normal ca ambele parti sa incerce sa profite ,e o tirguiala in care unul mai pune ceva ,altul mai lasa un pic .Asa ar trebui sa se intimple si asa se intimpla in tarile civilizate.La noi nu .Din ce am citit si din ce am auzit eu azi ,inteleg ca de la toamna noi vom vedea maxim 3 meciuri de etapa.Dar astea trei meciuri si asa putine ,se impart la trei televiziuni ,dintre care doar Antena e post cu acoperire nationala ,Digi si Dolce sint concurente si ,daca nu ai de gind sa iti transformi casa ca in filmul Fahrenheit 451 ,filmul lui François Truffaut ,atunci nu poti vedea ,de fapt ,decit doua meciuri pe etapa.2 din 9 ! Da ,stiu ,aveti si dv dreptate ,pretul pe care l-a cerut Liga e enorm si in mare nu face ,dar … exista un mare dar .In toata afacerea asta nu Liga pierde cel mai mult ,ci noi ,oamenii simpli,cluburile si dv ziaristii .Am vazut declaratia dl Argaseala ,daca nu se vor mai transmite meciuri vor veni mai multi oameni la stadioni ,se poate ,dar pe care stadioane ? Si inca ceva,nu vreau sa par patetic ,dar sint destui oameni cu probleme de sanatate ,destui oameni care locuiesc la tara ,sau in orase care nu au echipe nici in Liga a 3-a ei pe ce stadioane vor merge sa vada meciurile si cum .Si daca meciurile nu vor fi transmise la tv,si daca lumea va veni la stadioane ,atunci cei care conduc fotbalul nostru ,vor pune pretul biletelor la niste preturi exorbitante,pierderile trebuie recuperate de la cineva ,si cine-s vesnicii tapi ispasitori ai Romaniei ? Oamenii simpli ! Nu stiu ce se va intimpla cu drepturile tv,dar imi doresc enorm ca la toamna sa nu-l aud doar pe Ilie Dobre la Radio cum striga …Goooool !!!

danut  •  4 aprilie 2011, 18:44

Fotbalul de la noi isi merita soarta… Nici nu merita a fie vandut pe mai multi bani.
Daca asta ii mai indeparteaza pe conducastorii de cluburi de pe tv, ar putea sa fie bine ca se dau mai putine jocuri. Eu oricum nu urmaream mai mult de 2 pe etapa.(dar imi placea sa mi le aleg eu din oferta)
Si o intrebare: cine hotaraste ce meci se televizeaza? Daca sunt televiziunile, ma tem ca vor face de capul lor si cine stie cu ce partida neinteresanta ne trezim.
Altfel rezultatul licitatiei de azi pentru drepturile tv mi se pare ca a bramburit si mai tare situatia.

silviu  •  4 aprilie 2011, 18:51

Astia nu merita nici un ban.Pana la urma tot noi platim banii acestia.Sant dezamagit de tot fotbalul de la noi.Bravo domnule Tolontan pentru cum ati reusit sa surprindeti REALITATEA din licitatia lui Mitica.

Aeroman  •  4 aprilie 2011, 18:53

Domnule Tolontan, cu toate ca subscriu la parerile majoritar exprimate pe acest blog, as vrea sa nu scapati din vedere si cealalta jumatate (goala) a paharului. Posturile TV cu profil sportiv vor disparea absolut sigur, intrucat Dragomir nu va vinde ieftin rezumatele si nici stirile aferente meciurilor netelevizate. In acelasi timp, rubricile de sport de la absolut toate jurnalele nu vor mai putea difuza stiri despre fotbal, decat la nivel pur informativ (scor si marcatori). Ziaristilor nu le va mai fi permis accesul in stadioane (in calitate oficala), pentru ca din acest moment presa a devenit dusmanul patronilor din fotbalul romanesc (si LPF). In concluzie, nu vor mai fi reportaje, interviuri si nici fotografii. Acest rationament, sprijinit din plin de reactia de azi a patronilor, ne face sa anticipam falimentul publicatiilor cu profil sportiv. Cred ca este evident ca acestea se vaNd exclusiv datorita fotbalului, iar fara obiectul muncii vor avea audienta scazuta, devenind nerentabile. Nu in cele din urma, mai mult de jumatate dintre ziaristi, comentatori si fotografi isi vor pierde locul de munca.
Sunteti un tip obiectiv de oicei, asa ca sper sa nu va imbatati cu apa rece de data asta. Este greu de crezut ca patronii din fotbalul romanesc si LPF-ul vor sta cu mainile in san, dupa ce s-a intamplat azi. As pune pariu cu dumneavoastra ca se vor mai plati bani multi (poate nu la nivelul pretentiilor lui Dragomir) pentru restul pachetelor. Nu de alta, dar s-ar putea ca optiunile vandute sa acopere meciuri pentru care intradevar 37 de milioane sa se dovedeasca a fi o super afacere pentru LPF. In privinta creditelor bancare sau problemelor financiare ale televiziunilor si cablistilor, sunt convins ca toti au iesit pe profit (la cablisti este chiar publica informatia). Eu platesc aproximativ 15 euro / luna la „cablu”, doar pentru meciurile din liga I, altfel renunt fara parere de rau la abonament. Ganditiva ca sunt foarte multi care vor face acest lucru.
Tot ceea ce sper este ca LPF-ul sa se inteleaga cu televiziunile DAR acestea sa-i impuna criterii de performanta. Mi-e greu sa cred ca reducerea finantarii fotbalului romanesc va conduce la cresterea competitivitatii acestuia.

Massimo Maccarone  •  4 aprilie 2011, 18:56

@dan75steaua (comentariul 32) : Să nuuităm că acum 3 ani, pachetele erau altfel, aşa cum ar fi trebuit să fie şi acuma. Pachetul cu opţiunea 1 cel mai scump etc., deci interesulera mai mare. Aşa, toţi au toate opţiunile, dar prin rotaţie nu avantajează pe nimeni. Gândeşte-te la Antena 1, dacă în vreo etapă vor fi meciuri de genul Poli – Rapid, CFR Cluj – Dinamo, Vaslui – Rapid ş.a.m.d., iar ei, având în acea etapă opţiunea 9 vor fi obligaţi să transmită de exemplu Concordia Chiajna – Victoria Brăneşti? Nu se vor zgăria pe urechi? Şi de ce li se permite în continuare posturilor de reţea, gen DigiSport, GSP, Dolce, Boom să participela licitaţii? De ce ni se interzice dreptulla fotbal? Ar trebui să li se interzică să ia primele opţiuni! Altfel, noi oamenii ce facem? ne abonăm la cinci televiziuni să vedem etapa? Vă amintiţi altădată, când Telesport transmitea din liga 1? Cele mai importante meciurile vedeam la TVR 1, Antena 1, Naţional TV, TVR 2, iar restul, care nu erau importante, erau la telesport. Încep să regret acele vremuri. Putea vedea cele mai importante meciuri. Nu mai vorbim de nişte vremuri mai îndepărtate, gen 2002-2004, când cel mai important meci era la ProTV. şi Kanal D, când a făcut mârşăvia cu TVR, preluându-i meciurile, care erau opţiunea 1, deci derbiurile etapei, s-au asigurat mai întâi că se văd ÎN TOATE REŢELELE, apoi au început să emită. De ce noi românii nu avem dreptulla fotbal? De ce în alte ţări se poate, iar la noi nu? Ei nu-şi dau seama că ar face audienţemai mari, având mai mulţioameni care au posibilitatea tehnică de a-i recepţiona? Ar trebui ca din liga 1 să poată transmite doar următoarele posturi : TVR 1, TVR 2, Antena 1, ProTV, Prima TV, B1TV, Naţional TV, N24, Kanal D şi Sport.ro. Atuncea ar vedea toată lumea fotbal, indiferent la ce operator TV s-ar abona, şi ar fi şi audienţe mai mari.

Premiul OScar  •  4 aprilie 2011, 18:56

Poza merita premiul OSCAR – se citeste pe fata lui regretul ca nu mai poate face smecherii, asi da seama ca incepe sfarsitul erei lui , ca nu mai poate prostii lumea…sper ca sa vad aceiasi poza si cu Basescu

oTTo  •  4 aprilie 2011, 18:58

Nu va ramane asa, pentru ca cei vechi si influenti din fotbal ii cunosc pe cei vechi si influenti din presa, justitie, guvern, cu totii intrati in sistem in epoca in care isi spuneau unii altora „tovarasi”. Au ramas la putere de 20 de ani pentru ca nu s-au tradat si nor incepe acum. Doua minute va tine revolta televiziunilor, pana la inceperea controalelor de la Fisc, ANAF, aparitia dosarelor de colaboratori ai securitatii, „dezvaluirilor senzationale” despre relatii extraconjugale sau orientari sexuale…
Ar fi surprinzator ca Mitica sa nu obtina ce isi doreste.
Si asa o sa fie mult timp de acum inainte pentru ca cei vechi nu se vor lepada de camarazi iar cei noi sunt formati de cei vechi.

florin  •  4 aprilie 2011, 18:58

o sa fiu ca ivan cu fluierul (sustin asta de ani buni) : sandu, mitica, avram, petrescu, cassai si toti acolitii lor TREBUIE SA PLECE! FRF si LIGA nu se pot compara cu BNR sub nici un aspect… sunt oameni inchistati, cu metehne greu de uitat si de renuntat, care de cand s-au inscaunat nu au schimbat nimic vizibil in fenomen, ci doar au devenit mai rotofei in fizic si in averi si mai puternici in relatiile golanesti, hotesti dintre ei…
iar azi au primit un pumn in plina MECLA DUPA DOAR DOUA MINUTE DE CAND DOM’ MITICA INCEPUSE SA-SI UMEZESCA TREI DEGETE DE LA MANA DREAPTA IN BURETIERA UMEDA : suma incasata este foarte departe de asteptarile lor, dar cu siguranta foarte aproape de realitatea fo L balistica de la noi…

Massimo Maccarone  •  4 aprilie 2011, 19:02

@florin.b (comentariul 38) : Dacă nu te abonezi la Digi, şi nici la Dolce, rişti să vezi doar un meci/etapă. Asta pentru că se permite televiziunilor „de reţea”, fără acoperire naţională, să participe la licitaţii şi să transmită, iar noi, telespectatorii suntem bătăile lor de joc!

peluza sud steaua  •  4 aprilie 2011, 19:03

din punctul meu de vedere sa nu se cumpere niciun meci,eu personal nu ma uit si nici nu merg la stadion,principalii vinovati sunt televiziunile si ziaristii care i promoveaza si sustin pe acesti giboni:m sandu,dragomir,giovani becali,gigi becali,iancu,mititelu,borcea,copos,porumboiu,muresan si altii……tot timpul ati dat in suporteri si ati luat partea acestor infractori,eu ca suporter domnule tolontan va intorc spatele si dumneavoastra si celorlalti ziaristi care nu puteti trai fara scandal

Mephisto  •  4 aprilie 2011, 19:10

In romania democratia va incepe cind toti acesti excroci smecheri descurcareti vor atirna ca si Musollini si li se vor confisca averile lor si intregii familii. Aici ma gindesc si la panarame europarlamentare de risul curcilor precum Vadim, Becali sau cretinul de lobist Severin. Dupa ce scoala si spitzalele merg ceas se poate vorbi si de fotbal.Adica Panem et circensis…

koty  •  4 aprilie 2011, 19:14

inclin sa cred (banuiam asta) dupa reactiile finantatorilor, in urma deznodamantului licitatiei, ca banii care veneau din partea tv.urilor, sant vitali pt. ei si cam singurii bani care se invart in fotbal. grohaiturile unui becali s.au iancu referitoare la banii bagati de ei in fotbal, sant doar niste minciuni gogonate. mi.asi dorii ca tv.urile sa nu le faca jocul, in speranta ca acest lucru ai v.a face pe unii din ei sa ne lase in pace.

reflector  •  4 aprilie 2011, 19:18

televiziunile de la noi sunt praf / aparatura nu au /calitaea transmisilor jalnica / comentatori zero / realizatori de transmisi sub orice critica / interviuri ,absente cu desavarsire /profesionalism paralel cu cele enumerate mai inaite / timp premergator unei partide nu / comentari dupa partida nu / in schimb nu le lipsesc polemicile , telefoanele,circul si provocarile care nu au nici o legatura cu partida in cauza / si toate aceste lucruri pe bani si timpul nostru

Comentează