Un campion deturnat

Scriu despre sport de 21 de ani. Am ratat un început original, prefer să ajung la subiect pentru că umilința cere un consum rapid. Scriu de 21 de ani și a fost nevoie de toți acești ani ca să întîlnesc insolența perfectă.

vineri, 8 iulie 2011, 12:58

Scriu despre sport de 21 de ani. Am ratat un început original, prefer să ajung la subiect pentru că umilința cere un consum rapid. Scriu de 21 de ani și a fost nevoie de toți acești ani ca să întîlnesc insolența perfectă.

Nimeni, nici Dragomir, nici Sandu, nici Ioan Becali cînd ne amenința că „vă fac de la brîu în jos”, nici Crin Antonescu pe vremea cînd conducea MTS și apăra frauda de la Piatra Arsă, nici guvernul Năstase apărîndu-i pînă în pînzele albe pe șeful Loteriei și pe George Copos, nici Dan Voiculescu atunci cînd și-a numit amicul mediocru șeful sportului, de era să politizeze pînă și Agenția Națională Anti-Doping, nimeni, așadar, n-a îndrăznit să ne ia mai de proști decît cuplul de cheltuitori ai banilor europeni alcătuit din Rudel Obreja și Elena Udrea.

Ca să justifice cele aproape 2 milioane de euro din fondurile comunitare pe care ministerul Elenei Udrea îi bagă în gala lui Lucian Bute, cei doi au inventat o realitate paralelă. Ei pretind că meciul va fi urmărit de 400 de milioane de oameni. Nici măcar nu s-au gîndit că aceste cifre sînt ușor comparabile. Nunta regală a prințului William a fost urmărită de 300 de milioane de oameni și a fost transmisă în 180 de țări. Asta în timp ce cele 80 de țări anunțate inițial de organizatorii galei lui Bute s-au făcut, de fapt, 8!

La fel de ușor se pot demonta ficțiunile din contractul dintre ministerul condus de Elena Udrea și sereleul lui Rudel Obreja. Ei pretind că sosirea lui Bute va aduna 5 milioane de telespectatori. Abia s-a strîns o treime din audiență, dar duplicați, adică neluînd în calcul că sînt aceiași oameni care au urmărit știrea la ore și la posturi diferite. Se poate face și calculul unicilor. Dar ce folos?

Logica, adevărul și bunul simț, bunul simț al numerelor și al experienței, nu au nici o putere în fața unei mascarade care, cu cît e mai evidentă, cu atît cere minciuni mai mari în apărarea ficțiunii.

„Bute e un mare campion luat ostatic”, mi-a spus, acum cîteva zile, un fost sportiv iconic. „Nu avea nevoie de toată această minciună”, a mai zis el, frecîndu-și încheietura măcinată de praful medaliilor olimpice.

Așa e. Bute nu avea nevoie, dar Elena Udrea și Rudel Obreja aveau nevoie. Dar, urmărind ce se întîmplă, nu știi exact de ce, chiar și în țara tupeului mereu învingător, vezi cum plutește senzația că uriașa sfidare de a pune steagul Uniunii Europene pe afișul unei gale profesioniste de box cu cifre inventate li se va întoarce împotrivă.

Comentarii (149)Adaugă comentariu

sonny  •  8 iulie 2011, 1:19

hai ca nu ai dreptate.avem si noi unu care ne face faima si il ucidem.
incepi sa devi necitetibil

zapgab  •  8 iulie 2011, 1:27

Domnule Tolontan, asa cum tu consideri ca ei fac o mascarada si un circ(este parerea mea, despre parea ta), asa si eu cred ca voi nu sunteti Romani cu adevarat, va doare in partile dorsale de aceasta tara si de binele ei si am sa ma explic:

Voi va gasiti sa rascoliti lucrurile, atunci cand nu e nevoie, atunci cand chiar nu este indicat, acest baiat, Roman in fond si la urma urmei, Lucian Bute, nu are nevoie de mizeriile voastre, inaintea, probabil, celui mai important meci din cariera sa… Voi in loc sa cautati sa aduceti in fata lucrurile pozitive, ale acestei gale(inaintea ei), lucrurile care sa starneasca curiozitatea si interesul, nu, voi promovati lehamitea si nemerniciile, si aici ma refer la majoritatea gazetarilor. Cu ce sunteti voi mai buni ca Elena Udrea si Rudel Obreja?? Ei fura, dupa cum spuneti voi, banii europeni, dar voi ce furati, voi va furati singuri caciula, si furati accesari prin titluri pompoase si continut mizerabil, se vede ca si voi ati furat dimplomele obtinute, sau mai bine spus le-ati cumparat!! Asa ca nu sunteti cu nimic mai presus, decat ei.. sunteti chiar mai rau.. As vrea sa specific, sa nu se creada ca sunt apartenent PD-L, nu , chiar nu ma intereseaza politica, de asta incerc sa intru pe siteurile de sport, in ideea de a scapa de politica, ceea ce de fapt nu se si intampla.. Pacat, sunteti deja penibili… Daca sunt greseli de ortografie si sunt sigur ca sunt, tin sa specific ca, nu detin toate secretele gramatici Romane si imi cer scuze pentru asta, dar nu caut sa iau diploma la limba si literatura Romana, incerc doar sa imi exprim o parere. O seara buna.

Gabriel

andy  •  8 iulie 2011, 1:35

Problema e cand banii de la buget sa duc catre sportul profesionist. Asta e frauda. Daca vor sa dea bani pentru sport, guvernantii ar trebui sa o faca strict pentru copii si juniori! Nu stadioanelor de sute de milioane pentru asociatii particulare, ( vezi FRF sau U Cluj), Nu banilor aruncati pe atletii olimpici care fac milioane de la concursuri, NU premierii jucatorilor de tenis care castiga suficient.
Romanul intelege foarte greu ca el plateste foarte multe lucruri care nu-i aduc nici un beneficiu.
La cat a costat Mausoleul National se puteau face 1000 de terenuri de fotbal in orase, 1000 de terenuri de tenis si 1000 de Km de piste exlusiv de bicilete ;toate in folosinta gratuita pentru cetatenii Romaniei.
Cred ca aici e miezul problemei. Daca lasam Guvernul sa vireze bani publici unor societati sau asociatii private, o va face intotdeauna necorespunzator, indiferent de culoare politica! Din pacate acest subiect este tabu pentru un ziar de gen, intr-o tara in care 30 % sunt privitori de sport si sub 1% practicanti de sport

lucian  •  8 iulie 2011, 1:41

daca ar fi televizat antena gala, n-ati mai fi scris nimic.. nu stiu sincer cata invidie si cat adevar e in cele scrise de tine..

motanul incaltat  •  8 iulie 2011, 1:42

Bute nu avea nevoie…Ba eu cred ca si Bute avea nevoie…Eu stau la Montreal,dar voi ati putea sa va interesati ce afaceri are Bute in Romania.Altfel nu s-ar explica de ce se coboara la asemenea nivel…

Codrut  •  8 iulie 2011, 1:47

Tolo, e just ce spui. iti vine sa …. Chiar ca ostatic, macar de n avea cota 1.01 sa bata, e caraghioasa toata treaba.

Cătălin Tolontan despre minciunile din spatele galei lui Bute: ”Un campion deturnat” – De toate pentru toti  •  8 iulie 2011, 2:16

[…] the article: Cătălin Tolontan despre minciunile din spatele galei lui Bute: ”Un campion deturnat” Related Posts:Prezentatorul galei lui Bute a vizitat Valea PrahoveiMama lui Bute va citi Psalmi cu […]

shpagasin  •  8 iulie 2011, 2:23

Eu nu inteleg ceva. De ce nu mergi/mergeti mai departe cu toate astea? Undeva trebuie justificati banii astia, chiar din fonduri externe. Scrieti acolo, daca chiar va doare ce se intampla. Altfel nu faceti decat sa agitati apele degeaba, aiurea, intr-o lume (romaneasca) a sportului in care nici un roman nu mai are incredere. Articolele astea ar trebui sa aiba finalitate, mai departe decat publicarea lor online pentru „vizite”. Si cum se vede afara, orice proces trebuie dus la bun sfarsit. Ai/aveti taria sa faceti asta?

vlad  •  8 iulie 2011, 2:24

Cum adica nu stii exact de ce e cu efect de bumerang???? Vin alegerile…. PDL-ul o sa aiba un soc, o sa piarda toate primariile, la alegerile parlamentare nu ma hazardez sa dau un pronostic din cauza fraudelor, dar o sa fie o opozitie extrem de slaba. Din pacate, o mana se spala pe alta…. in mandatul PDL nu au fost bagati PSD-isti la inchizoare, la fel o sa fie si cand o sa se inverseze situatia.

mihai33  •  8 iulie 2011, 2:28

bine punctat. problema este alta, justitia este atat de corupta incat, romanii nici nu mai dau importanta fraudei si o considera oarecum normala. Tv ul ne a invatat sa credem in numele unor oameni, nu in cine sunt si ce au facut concret pt a ajunge sa ia decizii de milioane de euro din bani publici. Despre udrea si obreja, nu am ce comenta, sunt oamenii pe care i merita aceasta populatie de votaci stupizi si ignoranti, numiti romani.

numai bine si cel mai bun sa castige

mandificator  •  8 iulie 2011, 2:55

Si ar mai fi cateva de spus.

Purtand frunza pe spate, Bute va fi imaginea Romaniei. In cazul in care, oricat de campion ar fi, va cadea, va cadea odata cu frunza. Si cu imaginea tarii ce o reprezinta.

In acest caz, de fifty-fifty, banii de care vorbeai au fost bine investiti? Retoric, evident ca nu! Deci insasi investitia este un joc de rosie-neagra la pacanele.

Insa! Sa nu ii luam de hoti prosti pe organizatori. Din banii astia s-o gasi ceva si pentru a-l convinge pe adversarul Romaniei sa nu dea cu frunza-n vant. Un pariu in aceasta directie ar dubla castigurile tuturor 😉 Cred ca si pe-ale mele, desi nu am mai pariat de la ultimul meci al Koreei de Nord la Campionatul Mondial, cand am piedut.

toate bune!

unu  •  8 iulie 2011, 3:46

si ca minciuna sa fie totala au adus si un adversar de mana a saptea de care nu a auzit nimeni..succes total !:)…..faptul ca obreja a boxat prin germania o perioada ma face sa cred ca a invatat ceva de la sauerland care face circ din box si trucheaza galele din germania.
mai bine se batea in las vegas dar cu o scula de adversar

emg  •  8 iulie 2011, 4:32

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nu se termina niciodata

marius  •  8 iulie 2011, 4:46

Stimate Domnule Tolontan,

Cu toata stima, dar de data aceasta nu reusesc sa inteleg rostul acestui articol.
Eu nu vad care este problema Udrea/Obreja, atita timp cit aceasta gala baga in Romania, dupa cite inteleg din textul Dvs, 2 milioane de Euro bani europeni, care vor circula in tara noastra de acum incolo, indiferent cite TV si in cite tari se va transmite meciul. Dupa mine este un lucru positiv.
Eu il apreciez f mult pe Bute si imi place stilul sau, dar faptul ca audienta nu este atit de larga comparativ cu ce s-a preconizat s-ar putea sa fie legat nu de Udrea/Obreja, ci mai degraba de ideea repetata de multe ori de un fost mare campion roman ca adversari lui Bute nu sunt pe masura unei partide de titlu mondial. Mai mult decit atit, recent, acelasi mare campion declara ca JP Mendy este boxer pina intra-n ring.
Eu nu stiu contextul in care s-a zis ca Bute este un mare campion luat prizonier, dar am impresia ca aceasta afirmatie face referire mai degraba la Interbox si nu la Udrea/Obreja.
As fi foarte interesat sa clarificati acest articol cu detalii suplimentare pentru ca personal, in forma lui actuala, nu-i inteleg necesitata.
multumesc. o zi buna

Nae  •  8 iulie 2011, 5:21

De data asta eu cred ca esti cam carcotas.
Daca nu era posibil ca meciul sa aiba loc in Romania era de rau..
Daca se baga bani in el sa fie posibil iar nu e bine.
Ma intreb pana la urma ce vrem de fapt..sa ne plangem cand nu se face si sa ne plangem si atunci cand se face a devenit deja obositor.
Inca ceva…promovarea nu are niciodata multe in comun cu realitatea.
Cel mai bun hamburger..
Cea mai buna pizza..
Supermarketul cu cele mai mici preturi…etc.
In America la baseball se spune World Series.Care World?

arh.Gheorghe Petrescu  •  8 iulie 2011, 5:29

ARTICOLUL ESTE OK. ASTA ESTE. ROMANIA VREA SA IASA CU OAMENI INCAPABILI DIN STAREA DE MEDIOCRITATE IN CARE SE AFLA, TOCMAI, CU FEMEI SI BARBATI CE NU SE PRICEP IN A COORDONA O TARA BOGATA IN RESURSE NATURALE CA, ROMANIA. SE FURA, SE MINTE, SE INJURA CA LA USA CORTULUI, SI DOAR ATAT. CA SA FOLOSESTI BANI PUBLICI PENTRU O PARTIDA DE BOX, ESTE O CRIMA. DAR, CU ASEMENEA OAMENI IN STRUCTURILE IMPORTANTE DIN ANGRENAJUL DE CONDUCERE AL ROMANIEI, VOM CADEA MAI DEPARTE, IN ALTA URNA A SPORTULUI ROMANESC SI MONDIAL. PACAT CA, ACEST MARE SPORTIV, LUCIAN BUTE, ESTE MANIPULAT DE FORTE CE NU AU NIMIC COMUN CU SPORTUL ROMANESC. SA-I URAM SUCCES TOTUSI, LUI BUTE AL NOSTRU SI PE VIITOR SA URCE TREAPTA CU TREAPTA, SPRE NOI PERFORMANTE IN BOXUL PROFESIONIST. DIN SUA, HAI BUTE, HAI ROMANIA!

Radu  •  8 iulie 2011, 6:01

Chapeau!

alex  •  8 iulie 2011, 6:30

astia 2 milioane nu-s chiar bani irositi….in 2012 niste batrani de pe la tara vor primi si ei cadou cate o galeata portocalie sa care apa de la fantana….

Cătălin Tolontan despre minciunile din spatele galei lui Bute: ”Un campion deturnat” » Bloguşor  •  8 iulie 2011, 7:08

[…] 21 de ani şi a fost nevoie de toţi aceşti ani ca să întîlnesc insolenţa perfectă. … GSP.ro VN:F [1.9.10_1130]VOTATI AICIAsteptati…Rating: 0.0/5 (0 votes cast)VN:F [1.9.10_1130]Rating: 0 […]

cristian  •  8 iulie 2011, 7:19

Ascultam astazi CKAC Sports, cel mai mare post de radio de sport din Montreal, si ma gandeam ce impact pozitiv are acest eveniment pentru imaginea Romaniei in exterior. Jacques Theriault, trimisul postului de radio la Bucuresti, vorbea in termeni elogiativi despre Romania, despre dorinta romanilor de a-si impresiona oaspetii, de a-si vinde cat mai bine imaginea si ma gandeam : « uite ca se poate ». Sigur, am auzit si declaratia lui Stephane Larouche, antrenorul lui Bute, care sustinea ca principala preocupare a echipei care-l insoteste pe Lucian a fost sa-l protejeze de massmedia romaneasca, care e un pic « needucata ». Spunea Larouche ca presa romaneasca nu se interesa despre lupta, adversar, antrenament sau tactica ci despre viata lui Bute in Quebec si despre copilaria lui. Apoi am auzit si declaratia lui Bute : « J’ai arrete de lire ce qu’on ecrit a propos de moi en Roumanie » si ma intrebam de ce. Am deschis in seara asta gsp.ro si am gasit raspunsul cand am vazut primele doua titluri din ziar: “Mint ca sa justifice 2 mil. € bani europeni. Bute, peste nunta regala William-Kate!” si “Un campion deturnat”
Nu sunt un fan al Elenei Udrea sau al lui Rudel Obreja, din potriva. Departe de mine gandul de a sugera ca aceasta mascarada trebuia ascunsa sub pres. Dar cred ca era mai potrivit un articol scris luni, dupa meci, bazat pe cifre exacte, un articol care sa nu afecteze imaginea acestui eveniment inainte ca el sa inceapa. De aici si intrebarile mele :
De ce oare scoatem noi romanii raul in fata ca paduchele? Chiar credeti ca era nevoie de un astfel de articol in preziua unui eveniment care asigura o vizibilitate pe care Romania nu a mai avut-o de ani de zile? Nu credeti ca era mai normal sa asteptati cu astfel de comentarii pana cand aveati audientele exacte in loc sa faceti estimari la estimari? Credeti ca schimbati ceva astazi cu acest articol in afara de faptul ca aruncati o pata de noroi asupra evenimentului?

Ilie  •  8 iulie 2011, 7:27

A vrut să spună 400 de mii de telespectatori!

Betivul  •  8 iulie 2011, 7:31

Urmaresc de mult timp toate mizeriile din toate domeniile si nu-mi pot raspunde la o intrebare: ce e de facut impotriva acestor lucruri?Mai este ceva de facut? Concret NU am gasit nici un raspuns.

Craiovean  •  8 iulie 2011, 7:40

Nenea Tolontan, iar va mananca pielea. Tot or sa va faca astia bucata. Pe Ridzi ati bagat-o in corzi, da’ cu Lenutza ce aveti ?

live  •  8 iulie 2011, 7:55

penibil..trebuia sa bagi tu ceva de rau si de Crin ca altfel te plesnea imparatul tau Base.

Mitroi C  •  8 iulie 2011, 8:13

Esti rau , Varsa-ti amarul in alta parte , I-mi pare rau de tine ca om daca gandesti asa, Se vede ca nu te poti desprinde de tipare, Mare pacat

amne  •  8 iulie 2011, 8:32

Domnule Tolontan,
detest si dispretuiesc visceral orice legat de pdl si, mai ales, Elena Udrea. Ma irita orice risipa a banului public, stiind mai bine decat multi cate lucruri s-ar putea face cu fiecare din leutii aruncati aiurea.
Mai stiu ca Jean Paul Mendy este un boxer ce nu e clasat macar in primii zece ai categoriei sale de Ring Magazine, singurul top relevant, lasand la o parte multitudinea de asociatii si acronime care divizeaza acest sport. Mai mult, ultima lupta a francezului s-a incheiat ciudat, cu descalificarea oponentului sau in prima repriza pentru o lovitura interzisa dupa ce-l facuse knock down pe Mendy. In aceste conditii e normal ca gala sa nu suscite decat un interes local, pentru romani, in L’Equipe a trebuit sa folosesc functia de cautare a site-ului ca sa dau de o mentiune a acestei gale. Ring Magazine o considera, de asemenea, o gala de mana a treia, inca o dovada ca lumea buna a boxului nu va fi foarte pasionata sa urmareasca meciul lui Bute, cu atat mai mult cu cat in SUA nici nu va fi transmis.

Cu toate acestea, chiar nu puteati sa va abtineti pana duminica? DOar nu aveati motive sa va ingrijorati ca va „fura” intaietatea subiectului ziarul concurent, avand in vedere ca trustul lor transmite meciul.
Aveti odata problema rentabilitatii acestei investitii a guvernului – OK, fara discutie banii puteau fi folositi mai cu cap, dar chiar sunteti convins ca aceasta gala e o idee mai proasta decat penibilul clip de prezentare care ruleaza ad nauseam pe Eurosport sau Euronews? Sau decat alte proiecte faraonice ale MTD?
Apoi – timingul. Bute e un tip cu bun simt, chiar daca cei care ii organizeaza gala nu sunt. E un boxer apreciat, dincolo de usoara dezamagire legata de boxerii de mana a doua pe care managerii sai insista sa-i aleaga ca oponenti. E singurul boxer ce are o reala sansa sa ajunga la meciuri televizate in SUA, ceea ce automat inseamna expunere serioasa a frunzulizei lui Udrea. Nu puteati amana atacul acesta concertat pana maine noapte?

Sunt atatea probleme, domnule Tolontan, in tara asta, ca un mizilic de doua milioane de euro nu e departe de proverbiala picatura din ocean. De ce nu va revolta nivelul deprimant al absorbtiei fondurilor europene? Puteati insista pe subiectul fondurilor in aceasta saptamana, iar de duminica incolo sa faceti praf si pulbere gala lui Bute.

Suporter valcean  •  8 iulie 2011, 8:37

Subtirel articolul! Ma asteptam, recunosc, la mai multa consistenta.
Dar nu la asta vreau sa ma refer, vor fi destui cei care vor sari in apararea ministresei, ci la ipocrizia presei sportive. Stiam cu totii ca meciul lui Bute in Romania nu va fi un eveniment galactic, dar am acuzat mereu politicul ca nu face nimic sa-l vedem pe Bute la Bucuresti. Stiam la fel de bine ca un meci ca asta ne va costa foarte mult, foarte mult. Noi, nu si nu il vrem pe marele campion la Bucuresti. Acum cand acest meci se organizeaza ne aratam uimiti, chiar indignati ca aruncam cu bani.
Sa fim seriosi, stiati foarte bine ca se va ajunge aici!
Asta se numeste ipocrizie, domnule Tolontan.

andrei  •  8 iulie 2011, 8:47

Ca de obicei tu si Andrei Vochin nu ne dezamagiti niciodata.

RESPECT!

Gabi  •  8 iulie 2011, 8:47

In sfarsit Cataline apare si numele patronului tau DV Felix intr-un articol…asa tangential…da apare. Felicitari!

Ionut  •  8 iulie 2011, 8:52

Toate articolele pe tema asta lasa impresia ca sunt o campanie impotriva evenimentului transmis de un trust concurent, nu crezi?

Pana cu ceva timp in urma constatati „cu tristete” ca guvernantii nu fac nimic ca sa il vedem pe Bute in Romania….

valy  •  8 iulie 2011, 8:53

puteai,cataline,sa zici orice vre dar,dupa meci!esti un slugoi la voiculescu!altfel te zboara!nesimtitule!

BROD  •  8 iulie 2011, 8:57

felicitari pentru atitudine! e greu sa fii la mijloc. curg suturile-n….ceafa din toate partile. e limpede de ce au bagat 5 milioane de euro.

gelu  •  8 iulie 2011, 9:02

esti jalnic..ca sa compari toate furaciunile din sport si toate numele de nemernici pe care le-ai mentionat in articolul tau cu ce se petrece la evenimentul asta iti trebuie o mare doza de paranoia…

Alex  •  8 iulie 2011, 9:05

Ai dreptate Catalin, din pacate am ajuns foarte rau in aceasta cloaca de tara, cloaca au facut-o ei cu conduita unor animale de prada ei sunt animalele de prada iar noi cei onesti si sinceri suntem vanatul.
Elena Udrea? daca in 2012 se va schimba regiumul politic, acestia vor trebui sa raspunda penal, civil , moral etc, etc, pentru ca au facut prapad cat timp au condus tara, de fapt ei nu au condus tara, ei au venit la putere cu scopul de fura totul, te rog sa nu te lasi deloc si sa fii acelasi gazetar care le sta acestor hiene, sacali, (lei nu pt ca leul este un animal cu personalitate}ca un ghimpe in coasta, din pacate organele de aplicare a legii sunt impotente la ceea ce fac cei care conduc politic tara,jos regimul udrea, basescu, boc !

sorin  •  8 iulie 2011, 9:06

Dl Catalin sunteti unul din putini ziaristi care incearca sa spuna lucrurilor pe nume,apreciez foarte mult art d-vstra si onestitatea de care dati dovada,cat despre Elena Udrea si Obreja as tine sa le amintesc ca nu mai traim ca pe vremea lui Ceausescu cand toate se multiplicau si se infloreau numai ca sa iasa toate bine si cu rezultate bune in fata sefilor.

valer  •  8 iulie 2011, 9:12

Da, Bute este ostatic, stare care il va duce, din pacate, la pierzanie. Mai precis, la pierderea meciului.

asd  •  8 iulie 2011, 9:13

Foarte bun statement domnule Tolontan. Din pacate tara asta se afunda sub greutatea propriei indolente. Sunt constient ca partidele politice sunt practic toate la fel, dar asta este vina noastra. Lipsa de implicare este egala cu sustinerea lor timp de 20 de ani.

In locul lor trebuia sa fim noi, eu, dumneavoastra, oameni de o certa valoare etc. In schimb, eu am fost nevoit sa locuiesc departe de tara si sa vin sa-mi vad familia in vacante, dumneavoastra scrieti si incercarti sa schimbati ceva, dar oamenii de valoare de care vorbeam, sunt ilustri necunoscuti. Si este vina noastra.

caine rosu 18  •  8 iulie 2011, 9:15

E mare pacat ca a-ti speculat acest moment UNIC in boxul nostru profesionist pt a continua razboiul impotriva puterii. As vrea sa fiu un profet mincinos, dar sa nu va mire reactiile ca vor aparea dupa meci din anturajul lui Lucian. Pt a scurta vorba, CAMPIONUL LUCIAN BUTE a fost deturnat de catre voi, ziaristii aserviti unor interese care nu au nimic comun cu sportul. BUTE PENTRU ROMANIA!!

rapidist de cand ma stiu  •  8 iulie 2011, 9:19

De cand sunt ,,portocaliii”astia la putere ne mint cu atata nerusinare incat la un moment dat te intrebi daca nu cumva ai ,,luat-o razna”crezand ca ,,albul”e ,,negru”!Ai ,,putintica rabdare”,Cataline,sa vezi cu ce explicatii ,,filozofice”or sa vina,daca or sa vina,ca la ce tupeu au(ti-o amintesti pe ,,prietena” Ritzi)vor certa pe toata lumea,spunandu-ne cat suntem de nerecunoscatori,stii tu,vestitele ,,blabauri”! Si stai sa vezi cand iti vor ,,invada”blogul ,,postacii portocalii”,sa te tii distractie!Stii cum sar la ,,beregata”celor care spun ceva de sefii lor? De vina pentru toata aceasta ,,mizerie”care este-n tara suntem noi,pentru ca ,,dormim pe noi”! Pacat ca Bute,interesat,dezinteresat,nu stiu,se lasa pacalit de acesti ,,politruci”! Multumesc,o zi buna tuturor si multa bafta lui Bute! EL este campionul NOSTRU,,,astia”vin si pleaca!

Ionut  •  8 iulie 2011, 9:23

Draga Tolo te felicit pentru puterea de lupta, cu greu imi gasesc forta sa „bat tastele” pe acest subiect. Iar „ministra blonda” sfideaza o tara intreaga.
Regret faptul ca Bute s-a vandut pe arginti (fie ei si multi) pentru a aparea alaturi de aceste personaje. El se vrea un exemplu si un formator de opinie, din pacate a gandit cu pumnii si cu portofelul cand a luat aceasta decizie. Sa mergi in propria tara care trece printro perioada econimoca grea si sa iei bani de la un buget care nu poate sustine salariile intregi ale atitor categorii de bugetari, NU ESTE NATIONALISM este AVARITIE…

Nicolas  •  8 iulie 2011, 9:37

GG = good game ! , bravo Elena profiti de orice sansa sa iti faci imagine pe spatele altora contra COST ! ca altfel nu te-ar baga in seama cineva ca doar esti o trecatoare la fel ca restu ministrilor din trecut/prezent.

Mihai  •  8 iulie 2011, 9:37

Ma bucur ca nu sunt singurul care am aceasta parere. Acest articol parca mi-a citit gandurile. Care e insa solutia? asta da subiect de viitor.

adrian  •  8 iulie 2011, 9:40

O spun cu amaraciune. Ai dreptate. Dar cine sa mai creada jurnalisti care tot ei tipau ca din gura de sarpe acum cateva luni ca nimeni nu vrea sa transita si sa sustina meciurile campionului Bute? Ca ce rusine pe autoritati ca nu il sustin.

Leo  •  8 iulie 2011, 9:42

Tolo, daca nu ai fi atat de rauvoitor gala ar fi urmarita mai mult decat Real-Barca. Nu mai spun cati turisti ar putea veni dupa o asemenea gala daca nu ati strica voi tot cu articolele voastre tendentioase. De unde stii tu ca gala nu e asteptata cu sufletul la gura in Papua Noua Guinee si Zanzibar?

Joe  •  8 iulie 2011, 9:49

Apropo de ultima fraza a articolului – Doamne fereste sa piarda Bute (evental prin KO) ca o sa urle toata tara impotriva lui Udrea ; doar astfel li se poate intoarce impotriva totul (nu ca i-ar interesa prea mult ca nu si-ar da nimeni demisia, totul ar continua la fel). Dar sa nu ne dorim un astfel de mod de a se intoarce impotriva…daca Lucian castiga (ceea ce e probabil) toate manarelile se vor uita…si pe asta s-au bazat si ei…chiar ca Lucian e ‘prizonierul’ unor interese…sa-i uram succes, sa castige si sa boxeze in alte parti un de totul e mai curat !

gilos  •  8 iulie 2011, 9:50

Cataline,

Mi se pare uluitor ce se intampla, parca revad scenariul Ridzi.
Chiar atat tupeu sa aiba Elena Udrea ?
Rudel Obreja este un personaj dubios care este inconjurat de un anturaj semi-interlop. Dupa ce a nenorocit boxul amator romanesc ( fara sa dea socoteala ) s-a refugiat impreuna cu gasca lui in boxul profesionist. Pentru cine nu stie, multumita lui Obreja , Federatia Romana de Box este dezafiliata. Boxerii romani nu au dreptul sa reprezinte Romania la Olimpiada ! Nici macar Sandu si Dragomir nu au reusit asta cu toata liga si blaturile lor !

adrian  •  8 iulie 2011, 9:54

Felicitari domnule Tolontan.Daca impresarii lui Bute au acceptat o astfel de organizare e dureros ,dar fiti sigur ca banii europeni au ajuns si la ei,in timp ce noi oamenii de rand ne uitam fara sa clipim.Cand ne vom trezi?
In final dupa aceasta nesimtire si promovare de parca ar fi meciul unei tarii pot spune:
Allez Mendy,Tu es tres forte.

Milevic  •  8 iulie 2011, 9:58

Cheltuirea banilor publici pentru sportul PROFESIONIST e întotdeauna dubioasă.
Dar construirea unor mari stadioane nu tot asta înseamnă? Doar n-au fost făcute de dragul sănătăţii viitoarelor generaţii.
Şi alocarea de milioane de euro din impozitele locale pentru plata salariilor exorbitante ale lui Zicu etc. nu e acelaşi lucru?
N-am citit articole tot atât de indignate despre asta.
Că organizatorii galei lui Bute au exagerat cifrele nu e chiar o crimă. E ca şi cum ai spune că e ”Meciul secolului”. Dacă nici în boxul profesionist n-ai voie să minţi, atunci unde? În politică?

cristi  •  8 iulie 2011, 9:58

incrdibil . cineva de la ue trebuiesa se sesizeze in legatura cu porcariile astea .daca in romania nimeni nu se sesizeaza si nu face nimic macar de la ue sa intervina cineva sa ii puna la punct pe mizerabilii astia 2

florian  •  8 iulie 2011, 10:00

despre DOROFTEI putem zice ca a fost un mare champion dar BUTE mai are mult de mers pe jos si multa transpiratie sa curga dupa el pina va ajunge la nivelul si rezultatele lui DOROFTEI Florin Arizona

Comentează