Şi ce dacă sînt suporteri?! (qed: Doar 7% dintre vandalii reținuți sînt în baza de date a fanilor violenți)

UPDATE2: Jandarmeria  a comunicat oficial acum cîteva minute că din aproape 300 de persoane care au fost reținute pentru violențele din București, aproximativ 20 sînt în baza de date cu suporteri violenți. Asta înseamnă 7%. qed! Restul de 93% preocupă pe cineva?

duminică, 15 ianuarie 2012, 4:45

UPDATE2: Jandarmeria  a comunicat oficial acum cîteva minute că din aproape 300 de persoane care au fost reținute pentru violențele din București, aproximativ 20 sînt în baza de date cu suporteri violenți. Asta înseamnă 7%. qed! Restul de 93% preocupă pe cineva?

UPDATE1: Prima victimă a violențelor din această seară a fost o tarabă de ziare, incendiată în Piața Universității. Nu trageți în pianist, e ultimul 🙂

Am aflat. Ne împărţim în oameni şi în suporteri, cel puţin după judecata Jandarmeriei. Calculul autorităţilor e simplu! Dacă protestele au în miezul lor suporteri de fotbal, sînt imediat depreciate şi-i arată pe participanţi în autentica lor „mentalitate de viermi”, după cum i-a numit pe demonstranţi senatorul PD-L Iulian Urban, această combinaţie curajoasă între un ales al poporului şi un blogger de Ilfov.

Şi uite cum a fi suporter a devenit în România o culpă. Nu zice nimeni că stadioanele sînt falange ale civismului, dar nici leprozerii ambulante nu sînt, după cum apare azi în discursul oficial.

E o lipsă de respect neîntemeiată pe o minimă cunoaştere. În tribunele sportului, cultura protestatară are o lungă tradiţie. La meciurile de fotbal s-a auzit pentru prima dată „Galeria lui Rapid nu e membră de partid!” sau „Voi ni-l daţi pe Valentin, noi vi-l dăm pe Damaschin!”. Nicăieri altundeva decît pe stadion nu se putea scanda aşa ceva înainte de 1989. Tot în acei ani, galeria Stelei îl ironiza pe Postelnicu, iar cea a lui Dinamo, pe Valentin Ceauşescu. Suporterii erau cei care strigau la scenă deschisă!

Nu toate versurile prindeau ritmul iambic şi nu toate gesturile puteau concura la trofeul fair-play, dar oamenii s-au bucurat cînd Ioan Andone a schiţat semnul falic de protest către loja fiului lui Ceauşescu, gest uşor antologabil drept vulgaritate azi, dar pe deplin justificat avînd în vedere vremurile şi raportul de forţe dintre un sportiv şi un băiat de dictator. Ca să nu mai repetăm arhicunoscuta observaţie că la Revoluţia din decembrie 1989, înainte şi după căderea lui Ceauşescu, mulţimile au adaptat sloganele pe ritmurile şi melodiile cunoscute lor de pe stadioane. Ole, ole, unde ești memorie?!

Violenţa nu are ce căuta în stradă, e treaba jandarmilor să o blocheze şi a justiţiei s-o pedepsească. Nu am nici o simpatie pentru bădăranii tribunelor şi, ca ziarist sportiv, am o lungă şi complicată dispută cu ultraşii care mereu au senzaţia că iau partea jandarmilor și mă amenință repetat. Îi privește, nu dau un pas înapoi. Cei care au comis acte de violenţă să fie duşi în faţa instanţei!

Încă o dată: nu apăr violenţa, mă confrunt cu riscul ei profesional zi de zi, dar critic aici o generalizare stupidă comisă de autorități la adresa noţiunii de suporter. Cum bagatelizăm nemulțumirea reală a românilor?, s-au întrebat șefii țării, înghesuiți de ceea ce Costi Rogozanu numește efectele ”austerității aplicată cu sfidare”. O dăm pe suporteri, model de ”teroriști și reacționari”, inovație a Puterii după cum remarcă Alina Mungiu!

Pentru că să fluturi ideea de microbist ca pe cea de subom, să-i prezinţi pe fanii din piaţă ca pe nişte semicetăţeni, ca să încerci să minimalizezi o problemă socială, e un lucru pe care îl refuz cu unica mea putere, cea a vocii. Voce de suporter al sportului.

Comentarii (228)Adaugă comentariu

bogdan  •  15 ianuarie 2012, 18:21

Reactia jandarmeriei este justificata. Violenta nu are ce cauta la un mars/miting de protest.
Linia pe care ai trasat-o e mult prea subtire in partea jandarmeriei si mult prea partinitoare spre suporteri. Mai multa detasare nu ar strica.
Parerea mea „proprie si personala” in aceeasta chestiune:
– oamenii nu ar trebui sa fie judecati legat de simpatia catre o echipa sau alta
– intr-o lume ideala ei ar iesi in strada pentru a isi apara drepturile , nu pentru a cauta o bataie buna sau macar adrenalina care vine odata cu asta (vezi mesajele de pe facebook sau alte instigari catre iesit in strada fara nici un scop real)
– probabil un inceput de post diferit pentru schita care ne-ati oferit-o era mult mai elocvent (din nefericite si omul de presa al jandarmeriei nu a stiut/nu stie sa gestioneze situatii de genul)

VA considerati reprezentat , atat dumneavoastra, cat si interesele/aspiratiile pe care le aveti de la actuala guvernare de catre cei care au iesit in strada ? Din pacate nu am reusit sa citesc absolut toate comentariile pentru acest post, dar credeti ca cei care nu vad mai departe de „Jos XYZ, chioru, schiopu, ” stiu ce e bine pentru ei, au cunostintele necesare de a distinge intre rau si mai putin rau ?
Pregnanta intrebare ramane: dupa ce ii dam pe Basescu /Boc/ jos, pe cine aducem ? Pe domnul Ponta, pe domnul Crin Antonescu, pe domnul Vadim ? Vedeti o schimbare in bine cu o alta guvernare?

Discutia cu suporterul iesit in strada pare un foc de paie.

Pinzaru Cristian  •  15 ianuarie 2012, 18:24

so romanian! ce a fost rau odata (suporterii) sunt rai pentru totdeauna, indiferent de situatie….

Cristi  •  15 ianuarie 2012, 18:24

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

Nu le tin partea suporterilor care se duc acolo pt violente, dar cu sigurante astfel de miscari de strada nu le fac profesorii si medicii.

joy division  •  15 ianuarie 2012, 18:28

Eomania devine din ce in ce comica(cu accente tragice pe alocuri, vezi un jandarm bagat in spital in stare grava)Aseara, spre ex, la Antena3 era Cornel Dinu,,,,Sa nu va inchipuiti ca a jucat Dinamo sau nationala, Cornel Dinu era acolo a comenta evenimentele din Piata Universitatii…bine inteles ca delira pe diverse teme de la lip[sa de morala la Titu maiorescu..Care mairoescu domn procuror? poate TITI Maiorescu!!!!
oricum azi il astept la emisiune si pe Craciunescu, sunt curios daca la faza cu spontaneitatea revoltelor n-a fost cumva offside…

sorin  •  15 ianuarie 2012, 18:29

Tolo,
in ziua cand o sa iesi in strada si o sa strigi jos Voiculescu, ceama-ma te rog, pt ca iti voi sta alaturi!
Tare imi este teama ca nu am sa traiesc aceasta zi!
Voi, cei din opozitie, pe cine vreti presedinte: pe „Mihaela dragostea mea”?
Sa analizam si celelalte optiuni:
– Antonescu este extrem de limitat intelesctual, el sau un miner, este acelasi lucru
– Ponta, obraznic si prea tanar pt un razboi atat de mare
– Nea Nelu ar castiga la scor, numai ca ar fi al patrulea mandat, asa ca …
– Baconschi, desi este bine vazut si de o parte a opozitie, dar este din tabara lui Base, deci este ciumat!
– Plesu, un intelectual, nu se baga la presedintie
– Liiceanu face treaba buna la Humanitas, si nici nu ar avea motive sa nu continue acel proiesct
– dl. doctor de la primarie urla ca un descreierat, deci …no comment
– pe rege, nu il vor securistii din liniile doi si trei, gen seful tau, pt ca ar schimba situatia in ro si sa-ar termina cu furatul, plati de impozite, tva…stii foarte bine despre ce vorbesc
– deci, ca cetateanul turmentat: „eu cu cine votez”? cu sclavii lui Voiculescu sau ai lui Vantu?!

Cătălin Tolontan  •  15 ianuarie 2012, 18:33

sorin: e ultima oara cind iti raspund. Nu sintem la un chat. Am scris public despre afacerile lui Dan Voiculescu pe prima pagina a Gazetei Sporturilor in vara lui 2009, moment din care a anuntat si el public ca nu mai exist pentru el. Asa ca te astept sa-mi fii alaturi, dar e plictisitor ca sint la munca 🙂

UnBaiat  •  15 ianuarie 2012, 18:35

De Legea 4 cand o sa scrieti? Sau amintiti de suporteri (de fapt, ultrasi au fost acolo) doar cand va folosesc intereselor voastre?
Folositi aceleasi metode precum cei importiva carorra scrieti, CENZURA, pumn in gura, interese meschine, DENATURARI, EXAGERARI ETC.

Botizan Ionut  •  15 ianuarie 2012, 18:39

@ Bogdan jandarmii intervin pentru a nu lasa oamenii sa ocupe acel Bulevard , o idiotenie , daca ies 10 000 de oameni sa se inghesuie pe trotuar ? Ar trebui oprit traficul si sa ii lase pe strada .. nu sa ii impinga in trotuar care e prea mic , daca ii lasa pe strada nu se vor razboi cu jandarmii ..
Referitor la cealalta intrebare , cine vine in locul lor , asta va decide alegatorul prin vot , nu stiu daca e mai bun unu ca altul , dar Basescu are oameni incompetenti care ne conduc , unul care isi ia BAC ul la 25 de ani , conduce jandarmerie , altul care nu stie sa ne zica 2 vorbe in romana despre legea sanatatii , conduce sanatatea in Romania , e bine ? Nu e bine …vrem un guvern de tehnocrati nu de incompetenti

gogu  •  15 ianuarie 2012, 18:40

Sunt suporter si am un master si 2 licente. Decat in tabara lui Igas sau Vanghelie mai bine in cea a suporterilor.

jan pitesti  •  15 ianuarie 2012, 18:43

toti sint nemultumiti indiferent daca sint suporteri sau nu.. jos mafia.

Costin  •  15 ianuarie 2012, 18:43

Adevarul e ca nimeni nu are de ce sa protesteze si violentele sunt fara rost. O ducem atat de bine incat ma si mir ca ne aflam aici. E paradisul de pe Pamant la noi in Romania.

Hai sa fim seriosi! Tara asta este violent distrusa din toate partile! Si cei care o distrug nu o sa se dea la o parte.

vali  •  15 ianuarie 2012, 18:51

jandarmeria cere autorizarea acestor proteste , dar Marinarul avea autorizata intilnirea din piata Universitatii cind poporul l-a sustinut la referendum??? felicitari ptr.articol.

emg  •  15 ianuarie 2012, 18:53

metode comuniste

magiun  •  15 ianuarie 2012, 18:55

Dragã Tolo,

Ca si cel care s-a exprimat în numele jandarmeriei, faci acelasi amalgam : pui în aceeasi oalã pe toti sustinãtorii (n-am zis spectatorii) de pe stadioane. Dar e de notorietate cã ei nu sunt cu totii suporteri. Exista în galeriile multor cluburi din lume huligani care n-au nimic de-a face cu ideea de fani. Sã ne reamintim de drama de pe Heysel din 1985, ca sã nu dau decât un singur exemplu…
Din pãcate românii au „importat” cu mult mai mare succes comportamentele huliganice ale acestor indivizi frustrati care s-au aciuat cu precãdere în preajma unor cluburi cu renume decât mai degrabã calitatea managementului si a fotbalului practicat de aceste cluburi…
De ce nu auzim nimic, în situatii de genul celei de asearã, despre „suporteri” de la „Poli” „U” „Rapid”, pentru a nu aminti decât câteva cluburi vechi, cu traditie si palmares ?
Oare nu merita fenomenul o analizã ceva mai atentã ?

Cu respect,
Raul

Gerula  •  15 ianuarie 2012, 18:56

Cataline, dute si spune-i si cameramanului ala batut de ultrasi ca bine i-au facut,si tuturor celor batuti de ultrasi, dute in galerie si arunca cu petarde cs doar si tu ai dreptul dale un picior in gura celor care au alta parere sau tin cu alta echipa, sa-i bata pe toti si sa arunce cu pietre ca doar e si tara lor si Dinamo trebuie sa iasa campioana

cristi  •  15 ianuarie 2012, 18:56

Din pacate observ ca multi dintre voi luati partea jandarmilor..asa tara ,asa oameni,poate ca nu v-ati confruntat niciodata cu un jandarm sau nu l-ati auzit pe vreunul sa deschida gura,sincer cred ar trebui desfiintata aceasta meserie ,sunt agramati nu stiu decat sa dea cu pulanul ,o mentalitate invechita si jandarmii si-o fac cu mana lor ,FRICA SE PLATESTE CU FRICA .JOS JANDARMERIA SI RUSINE OAMENILOR CARE TRAIESC DE PE URMA ACESTEI MESERII!

Gruiţă  •  15 ianuarie 2012, 18:57

Aceşti aşa-zişi suporteri, în mare parte, sunt produsul celor două cotidiene de sport ale românilor. E normal să îi aperi. Mă mir că o faci personal, Tolo. Lumea organizată de pe stadioane nu are ce căuta între oameni obişnuiţi decât ca persoane individuale. Laolaltă sunt o pleavă, o leşie de cianură – că tot este la modă.
Nu e natural ce se întâmplă şi ce este mai rău, dar nu se spune, este faptul că cineva le-a dat ghes. Oare cine? Poate fi acesta ingredientul politic al mişcării. Cine este mârşavă? Opoziţia sau puterea? Amândouă sunt în stare.

catalin  •  15 ianuarie 2012, 19:13

domnule Tolo, chestia cu „sefi de galerie” a fost o vorba aruncata in vant a la „golanii din Piata” in anii 90 sau „derbedeii de la Timisoara” in 89.
A fost o dezinformare. Au aruncat pe piata informatia sub forma: „au fost vazut sefi de galerie”. Nu si-au asumat nimic. Daca voiau ii puteau retine foarte usor si ii dovedeau.

Ce au vrut a fost sa spuna populatiei: „Nu veniti , ca aici sunt golani si derbedei”

replicant  •  15 ianuarie 2012, 19:13

Prostii. De 10 ani de zile incoace, in Romania, Jandarmeria are probleme doar cu suporterii turbati si cu tiganii din clanuri. Fiind adversari, ieri s-au recunoscut in piata. Simplu. Si tu stii asta.

inima_de_caine  •  15 ianuarie 2012, 19:14

Nu sunt un simpatizant al „regimului Băsescu”. Spun asta din capul locului, deşi o asemenea „disculpare” va fi interpretată mai degrabă drept o auto-acuză.
Însă în privinţa „mitingului” din Piaţa Universităţii, se impun câteva precizări conforme realităţii de facto!
1. Afirmaţiile Jandarmeriei cu privire la participarea unor aşa-numiţi „suporteri”, „membri ai unor galerii” în provocarea de incidente la respectivul „miting” nu fac decât să dezvăluie lipsa de profesionalism pe partea de PR a instituţiei de ordine publică. În acelaşi context, formularea nefericită a Jandarmeriei s-a vrut a fi expresia voalată, dar CÂT SE POATE de pertinentă a faptului că prezenţa acelor indivizi acolo nu a fost deloc una spontană sau realmente civică, ci consecinţa unei „motivări” de participare şi implicare (cu metode „specifice”)!
2. În timp ce circa 2.000 de indivizi se agitau în Piaţa Universităţii, „analişti” şi „comentatori” politici de pe la diverse posturi de televiziune se dădeau de ceasu’ morţii să justifice şi încercau să explice (cui??!) motivaţia, ba chiar legitimitatea prezenţei respectivilor indivizi la „miting”. Nimeni, nici un reporter, de la nici un post TV, în deontologia lui, n-a avut „stupida” idee de a intervieva pe vreun participant cu privire la temeinicia participării sale la „miting” fiindcă ar fi riscat să afle că respectivul/respectivii HABAR NU AVEAU pentru ce „demonstrează”! Ideea că ar fi venit să protesteze împotriva privatizării/desfiinţării SMURD e o gogoriţă, un pretext ieftin! În realitate, poate nici unul din cei prezenţi acolo HABAR NU AVEA de conţinutul propriu-zis al proiectului de lege a reformei sistemului de sănătate, de implicaţiile efective ale unui asemenea demers şi nu ar fi fost în stare să-şi argumenteze logic, în temeinicia legii propria opinie!
3. În România de azi, e cel puţin naiv să crezi că o asemenea solidaritate participativă poate fi emulată şi instrumentată EXCLUSIV prin mijloace virtuale de socializare! În consecinţă, convingerea mea fermă este că prezenţa şi acţiunea „nucleelor de iniţiativă” din Piaţa Universităţii a fost una dirijată, iar, în acest sens, „galeriile” unor echipe de fotbal erau tipul de „structură” cel mai uşor de mobilizat, stimulat şi manipulat!
4. În România, nu s-a făcut şi nu se face efectiv dezbatere publică pentru că nu au fost, nu sunt şi nici nu vor fi întrunite degrabă condiţiile necesare pentru aşa ceva. În România contemporană, există doar şmecherie, mârlănie, isterie şi docilitate socială.
Restul e circ mediatic!

ala  •  15 ianuarie 2012, 19:16

@sorin …………..draga sorin,problema nu se pune asa,nu pe cine pui in loc…..sunt totusi 7 ani de cand PDL-ul vietii este la putere si nici eu,nici oamenii care au protestat n-au vazut o schmbare in bine a tarii dimpotriva,standardul de viata e tot mai jos……..problema se pune altfel,daca nu funcioneaza trebuie sa pice,trebuie sa fie schimbat………orice alta intrebare inca nu conteaza,ne-au mintit,ne-au furat dar gata,mai HOO,nu se mai poate………..o alta chestie…n-ai cum sa strigi jos Voiculescu pentru ca Voiculescu nu este sus,nu el este la putere si nu el este responsabil cu ce se intampla in tara……..e greu cu circumvolutiunile astea dar nici nu ma mira,il sustii pe Base!

replicant  •  15 ianuarie 2012, 19:16

Petarde si fumigene aduse de pensionari la miting. Bravo, domn’le.

GICA CONTRA  •  15 ianuarie 2012, 19:18

Faptul ca sunt suporteri nu face decat sa arate ca cei care manifesteaza sunt platiti de cineva. O turma de carnatzi de copii fara scoala , fara servici si usor de manipulat pe niscaiva craitzari. Romania tara de cacat, populata de oi usor de manipulat. Voi cei ramasi in Romania, va meritati soarta, ce eu am spalat putina de vreo 10 ani.

dd  •  15 ianuarie 2012, 19:19

toata clasa politica e corupta , superimbogatia..pe noi ne omoara cu taxe aiurea..pdl pdsr pnl udmr au jecmanit romania..

replicant  •  15 ianuarie 2012, 19:20

Uita-te la televizor, Tolontane. Spune-ne noua, astia ce iti citim blogul, ce vezi? Ti se pare cunoscut?

Sorin  •  15 ianuarie 2012, 19:24

Domnule Tolontan, nu stiu daca e bine sa incurajatii ultrasii in orice conditii..

Florin  •  15 ianuarie 2012, 19:29

Catalin apreciez articolele tale, insa de data aceata ai GRESIT si sunt dezamagit de pozita ta.
Imaginile din Piata Universitatii din ultimele minute, demonstreaza cat de mult ai GRSESIT!
Acei huligani nu au ce cauta in libertate, ar trebui zdrobiti ca niste gandaci!

DRAGOS  •  15 ianuarie 2012, 19:30

ASTIA SUNT SUPORTERII ROMANIEI CARE AU IESIT IN STRADA INTR-O TARA CORUPTA CU O JUSTITIE CORUPTA SI CU UN GUVERN CORUPT.ESTE O MANIFESTATIE IMPOTRIVA CLASEI POLITICE IMPOTRIVA USLULUI, PDLULUI A HOTILOR CARE AU ADUS ROMANIA IN ACESTA SITUATIE

Mihai  •  15 ianuarie 2012, 19:35

Toata lumea a uitat meciul Craiova – Dinam 2 cand suporterii echipei oaspete au fost macelariti de baietii de generali din galeria lui Dinamo. Nimeni nu a patit nimic. Si astia sunt suporteri???? sau animale???

PROBLEMA ULTRASILOR LA MANIFESTATIE  •  15 ianuarie 2012, 19:38

1. Se pare că un suporter al echipei Petrolul Ploiești a intrat la un moment dat pe carosabil și a lovit un jandarm.

2. Manifestanții cer jandarmi străini, deoarece există suspiciunea că jandarmii români țin cu actuala putere.

3. Ultrașii care au ieșit în stradă sunt extrem de nemulțumiți de reducerea salariilor de la Steaua. Ei dau ca exemplu cluburile CFR Cluj și FC Vaslui, unde salariile sunt chiar mai mari decât înainte să înceapă criza.

4. Mitică Dragomir se plânge că, din cauza huliganilor, nu mai poți să mergi cu soția și cu copilul la proteste.

5. Digi Sport a obținut drepturile de transmisie a manifestațiilor de la Universitate pe următorii cinci ani.

6. Băsescu i-a cerut voie lui Mitică Dragomir să întrerupă protestele și să evacueze Piața Universității, pentru că el n-a băgat bani în țara asta ca să fie înjurat de niște huligani.

7. Ultrașii protestează împotriva desființării serviciului de brancardieri, care are datoria de a lua jucătorii accidentați cu targa de pe teren, astfel încât să permită continuarea meciului

AdiTm  •  15 ianuarie 2012, 19:49

Problema e ca deturneaza si compromit o manifestatie (haotica si fara revendicari clare, oricum), problema e ca sunt violenti, problema e ca baga oameni in spital!
Nu intelegeti sau disimulati? La cat stati, ziarul, nas in nas doar cu Becali, cred ca vi s-au atrofiat abilitatile!

dani  •  15 ianuarie 2012, 19:57

trebuie sa fie si cei cu violenta.nu poti sa alungi toti rahatii de la guvern cu pupe si zbierete!si suporterii sunt dintre noi,la fel ca doctorii,avocatii,oameni simpli etc.

adi  •  15 ianuarie 2012, 20:00

stiu ca si cei mai buni jurnalisti gresesc. ii apreciez si mai mult atunci cand recunosc ca au gresit, tuturor ni se intampla sa zicem cate o prostie macar. cand zici o prostie, te rog, recunoaste, e deja prea evident… multumesc pentru toate articolele si initiativele extraordinare de pana acum. respect!

Anunturi  •  15 ianuarie 2012, 20:01

Astia ma fac sa rad … ce legatura are starea natiunii cu fotbalul? Daca protestatarii erau politisti, cred ca tot „suporteri certati cu legea” le spuneau. Deh, astfel se distrage atentia de la problema pentru care acesti oameni au iesit defapt in strada.

Smart O  •  15 ianuarie 2012, 20:02

Nu comentez legalitatea demonstratiei si nici parametrii in care s-a si se mai desfasoara . Stind la rind sa „legalizezi”ceva ce nu e dorit de imbogatitii sistemului ai aceleasi sanse cu a da foc buletinului de vot numai pentru a nu mai fi al cuiva pentru ca nu vrei sa mai alegi pe niciunul , toti niste nemernici . Tara asta s-a transformat intr-un lagar unde oameni fara drepturi mor de foame ,de frig , nespalati nu pentru ca nu este apa , nu pentru ca nu sint alimente , nu pentru ca nu se da caldura ci pentru ca mizeria de salariu este atit de mica iar birurile atit de mari incit renunti la tot . Cind il auzi pe tudor popescu ca e democratie numai pentru ca el nu duce lipsa de nimic , cind guse vrea ca institutiile statului sa-i apere clanul ca de are tot ce-i trebuie , nu poti sa nu te gindesti ca decit o astfel de viata mai bine mori cu ei de git si cu slugile sistemului la fel.

Marius  •  15 ianuarie 2012, 20:04

Felicitari d-le Tolontan.Tinerii,golanii si suporterii le-au oferit conducerea tarii,acum 22 de ani.

soad  •  15 ianuarie 2012, 20:10

Conteaza, majoritatea celor care fac parte din galerie sunt niste brute fara minte, dovada ca au venit cu sticle incendiare in seara asta! Asa zisi suporteri sunt niste persoane bolnave mintale ce au o singura dorinta VIOLENTA. ma bucur de fiecare data cand ii vad cum o iau de la jandarmi, cu astefel de oameni nu poti discuta altfel.

Bogdan  •  15 ianuarie 2012, 20:13

E simplu. Pentru ca suporterii au venit sa se bata nu par foarte la curent cu legea sanatatii. Cataline, de data asta ai fost varza. Sorry. Tot de apreciez pt munca ta.

Noi sunte animale  •  15 ianuarie 2012, 20:18

Sincer ?? Noi suporteri ar trebui sa nu mai iesim deloc, noi nu suntem cetateni….Datorita rautatilor si a denigrarii din partea mass mediei si a jandaermilor nu mai particip astazi la aceste proteste! Sa murim bine cu toti, ca tare prosti si tare lasi mai suntem!

lereter  •  15 ianuarie 2012, 20:23

Oricine poate demonstra pasnic. Sint unii (suporteri ai lui Dinamo) pe care i-am vazut la Zenita aruncand cu torte in gazde,la Praga,aruncand cu pietre.Apoi am mai vazut suporteri dind cu pietre in autobuzul echipei adverse,stelisti incercand sa intrerupa meciul Stelei.Nu mai vorbesc de ploiesteni,de craioveni.Totul pina cand se asociaza aceste bande de indivizi setosi de violenta,primind o legitimitate politica,dupa care obtinand ce doresc,vor trece la alte „revendicari”.Asta nu intelegi dta, dle Tolontan,ca violenta adusa sa discrediteze demonstratii pasnice este de nedorit. Cum cunosc cativa :Bucurica,Blondu,Pavel etc,stiu ca nu-i intereseaza decat sa se bata,sa distruga.Nu de asa ceva e nevoie acum.Chestia asta nu are nimic cu legea sanatatii,cu Arafat,cu dorintele unora de schimbare. Are legatura cu violentele vazute in Grecia,in Ungaria,in alte locuri.Peste tot s-a raspuns mult mai dur ca in Romania.E trist ca dl Tolontan cauta popularitate in mijlocul unor hoarde violente. „Scopul scuza mijloacele”-zice Machiavelli,dar nu intotdeauna si la oricine.

Iguanas  •  15 ianuarie 2012, 20:24

Asa este si care este problema ca sunt suporteri sau lideri de galerii ce astia nu traiesc in ROmania. Toata clasa politica este plina de hoti dar astia care sunt acum deja sunt nemernici, eu nu am ce manca si lenuta are poseta cu 10k euro de unde mm are banii astia ?

foamea  •  15 ianuarie 2012, 20:24

si ce daca ar fi suporteri….ei nu rabda de foame ca ceilalti oameni….

ciprian  •  15 ianuarie 2012, 20:24

Din pacate draga Tolo ai generalizat si ai incercat sa strangi mania tuturor suporterilor in adevaratul sens al cuvantului-stii foarte bine ca cei din Piata sunt „suporteri” (ultrasii)-care trebuie interzisi de peste tot pana invata sa se comporte (asa sunt eu naiv si cred in momomentul asta) -pana atunci insa ramanem cu jandarmii nostrii care incearca sa isi faca meseria cump pot mai bine(nu putem cere ca sa aibe facultati-nu stiu cati dintre romani sunt interesati sa primeasca pavele in cap)
cu stima,
Ciprian

v1ad  •  15 ianuarie 2012, 20:39

dinamo are suporteri?

Aura Chereches  •  15 ianuarie 2012, 20:39

Violentele nu-si au locul; si cine le provoaca si cine le comite suporta aceeasi cantitate de vina. Protestele sunt, insa, justificate. Ceva trebuie facut. Ca sa nu creada cei de acolo de la carma ca pot ramane in aceasta amortire fara sens, pigmentata cu taieri si scumpiri si blocari de posturi, absolut daunatoare pentru noi toti

Bogdan  •  15 ianuarie 2012, 20:48

Cum au ajuns „suporterii” in piata, au inceput violentele, ce inseamna asta?

fanulumocanu  •  15 ianuarie 2012, 20:48

rezultatul ”austerității aplicată cu sfidare” mi se pare esenta. In loc sa se ia masuri pentru oprire scurgerilor de fonduri la toate nivelurile, ne apucam de reforme care sa dea un gir legal acestor scurgeri.

Mircea  •  15 ianuarie 2012, 20:49

D-le Tolontan. Asa cum un presedinte nu are dreptul sa faca anumite declaratii publice care sa fie puncte personale de vedere, asa cum un reprezentant de partid nu trebuie sa spuna ce crede el ci ceea ce crede partidul, asa cum dvs nu trebuie trebuie sa scrieti intr-un ziar de sport lucruri decat de sport (desi de multe ori nu este asa), la fel si un suporter are dreptul la opinie persoanala precum si publica dar nu si atunci cand reprezinta un grup de suporteri. Adica sa va explic: X persoana care este conducator de galerie, sau o persoana influenta in galerie si care se confunda cu imaginea acesteia si deci cu a suporterilor echipei per ansamblu, nu are voie sa deterioreze imagina tuturor suporterilor prin faptele lui. extrapoland, galeria stelei nu avea dreptul sa apara ca si galerie a stelei, ca si grup, la o manifestatie unde sa se comporte golanesc si violent intrucat ne afecteaza la toti stelistii imaginea. aici este afirmatia jandarmeriei cu referire la faptul ca suporterii a doua cluburi sau cate or fi au fost cele care au avut comportament golanesc. nu a impartiti nimeni societatea in doua. cred ca doriti dvs sa mai aveti un motiv pentru un articol.

flo  •  15 ianuarie 2012, 20:50

ce manipulare grosolana din partea ta! Inainte de ’89 aia erau suporteri, astia de acum sunt huligani cere nu stiu decat sa injure, sa dea foc sa arunce petarde!

cyclon  •  15 ianuarie 2012, 21:00

indiferent daca apartine la o grupare (politica/apolitica) orice om are prin constitutie dreptul de a protesta! bravo pt articol.. dar imi cam dau seama despre ce e vorba

Comentează