UPDATE: Discursul pe care nu l-a rostit Traian Băsescu

(Precizare: bolduirile din text și indicațiile pentru vorbitor sînt redate după document.
De asemenea am pastrat si time-cod-urile originale)

miercuri, 25 ianuarie 2012, 2:08

(Precizare: bolduirile din text și indicațiile pentru vorbitor sînt redate după document.
De asemenea am pastrat si time-cod-urile originale)

Dragi compatrioți,

00:00:00:01

Astăzi, 25 ianuarie 2012, în România s-au născut 508 copii și au murit 701 oameni. În fiecare zi, devenim cu 200 de români mai puțini. Aceasta este cea mai puternică declarație de nemulțumire  a voastră!

Tot astăzi, 25 ianuarie 2012, datoria externă a României a ajuns la aproape 100 de miliarde de euro. Aceeași sumă de 100 de milarde de euro au strîns-o ca economii, prin munca lor, cei 3 milioane de români plecați în străinătate în ultimii 10 ani. Aceasta este cea mai dură mustrare la adresa noastră, a celor care conducem România de două decenii!

În timp ce o țară rău gestionată a acumulat datorii, aceiași români, bine conduși, aceiași români încrezători în talentul și competența lor, aceiași români au reușit să producă în afara țării o valoare egală și uriașă pentru ei și pentru copiii lor.

00:00:42:28

(PAUZĂ DE ÎNTĂRIRE A MESAJULUI)

Dragi români,

Popoarele își aleg conducătorii, dar nu-și pot alege timpurile pe care le traversează.

Noi, românii, nu am căutat și nici nu am provocat această criză economică. Noi, românii, nu am dorit și nici nu am ezitat să ne confruntăm cu cea mai mare încercare financiară prin care trec statele lumii de la cel de-al Doilea Război Mondial. Însă adevărata putere a oamenilor se arată atunci cînd apar aceste momente și la înălțimea lor trebuie să ne ridicăm.

În ultimii doi ani, România a făcut eforturi pentru a-și păstra stabilitatea economică. Într-un climat de anxietate financiară și de nesiguranță în întreaga lume, Guvernul a încercat și a reușit să ia măsuri care să susțină speranța în economie.

Astăzi, avem stabilitate, avem un control al datoriilor, avem o ușoară creștere a Produsului Intern Brut și avem o încredere a investitorilor și a piețelor externe.

00:02:38:11

(PAUZĂ SCURTĂ PENTRU INTRODUCEREA NOII IDEI SOCIALE)

M-am gîndit îndelung și serios, în aceste zile, asistînd la nemulțumirile miilor de români din piețele orașelor. Am privit cererile oamenilor care au ieșit în stradă în aproape întreaga țară. Am ascultat și cererile milioanelor de români tăcuți, la fel de bine intenționați ca și cei din stradă.

Guvernul spune, pe bună dreptate, că înaintăm într-o direcție corectă. Oamenii spun, pe bună dreptate, că trăiesc prost.

Noi, politicienii care ne-am angajat să administrăm țara și să oferim generațiilor copiilor și nepoților noștri un viitor, susținem că lucrul suprem realizat în acești ani grei este stabilitatea. Dar există, într-o democrație,  ceva mai important decît stabilitatea. Mai importantă este viața oamenilor, vital este felul în care ei trăiesc și, peste toate, domnește voința lor.

Românii au plătit în ultimii ani, prin reduceri, restrîngeri și privațiuni, această stabilitate. Ei vor acum un dialog nu împotriva stabilității, ci pentru ceea ce se va întîmpla în continuare. Ei doresc garanții că sacrificiul lor nu va fi inutil. Vocea românilor a fost auzită.

00:05:00:27

Dragi compatrioți,

Ca președinte al României, invit partidele, sindicatele și organizațiile nonguvernamentale, invit întreaga societate la responsabilitate și la încredere în capacitate acestei țări de a alege soluțiile cele mai bune pentru ea.

Ca președinte al României vă propun tuturor ca, indiferent de simpatiile politice, să găsim drept rezonabile următoarele măsuri imediate, cărora să le urmărim, împreună, aplicarea legală:

– Invit partidele politice parlamentare să negocieze un premier tehnocrat căruia să-i ofer atribuțiile de a-și forma un guvern de specialiști. Noul guvern va conduce țara în acest an important pentru consolidarea relansării noastre. Solicit partidelor ca noul cabinet să beneficieze de un moratoriu politic, asumat public în fața cetățenilor, pe întreaga derulare a mandatului guvernului de pînă la alegeri. Propun ca, în momentul numirii acestui guvern, să înceteze tactica ipocrită a salarizării cu 1.500 de euro pe lună a unor oameni cu funcții care cumulează o asemenea răspundere și să oferim acestor specialiști ajunși în fruntea ministerelor salarii comparabile cu cele din marile companii private. Acest principiu competitiv de salarizare va rămîn unul permanent în Guvernul României.

– Solicit coaliției de guvernămînt să retragă legea privitoare la comasarea alegerilor, iar alegerile să se deruleze la datele normale. În primăvară vom avea alegeri locale, iar în toamnă, alegeri parlamentare. Optez pentru păstrarea datelor alegerilor și nu pentru anticipate, luînd în calcul și timpul necesar fondării unor soluții politice noi, cerute imperativ de societate. E obligatoriu să liberalizăm condițiile, astăzi restrictive, de formare a partidelor politice, astfel încît românii să aibă timpul și oportunitatea de a putea alege între mai multe variante la alegerile din acest an.

Salut propunerea societății civile de a constitui o agenție care să garanteze, împreună cu partidele, corectitudinea alegerilor. Consider că avem datoria să restaurăm încrederea oamenilor în gestul democratic al alegerilor, iar cei aleși în 2012 să aibă o cît mai mare reprezentativitate.

– Este timpul ca alegerile din 2012 să fie primele în care numărul parlamentarilor să fie redus la 300, traseismul politic să fie interzis, iar cei care vor fi aleși să nu mai beneficieze de imunitate în fața legii și să fie egali cu orice cetățean al României. Cer Parlamentului să adopte aceste legi în sesiune extraordinară.

Noul guvern tehnocrat va avea ca mandat prezentarea în fața Parlamentului a unui set de reguli noi sau întărite privitoare la transparență și la măsuri împotriva risipei banului public sau corupției. Propun inclusiv instituirea prin lege a principiului răspunderii materiale pentru proasta gestiune a banului contribuabililor. Insist ca standardele de integritate și de competență ale actului de guvernare să fie crescute, acesta fiind răspunsul nostru la dorința expresă și legitimă a românilor de a le fi folosiți banii cu eficiență și reținere.

00:14:17:33

Dragi români

Uneori am făcut erori, dar întotdeauna am acționat cu bună credință.

În calitate de președinte ales al României, înțeleg să-mi cer scuze, în numele meu și al statului, pentru greșelile comise, pentru lucrurile pe care nu le-am dus pînă la capăt și pentru efectele nedorite asupra vieții tuturor. Personal, regret excesele de limbaj și unele ieșiri publice sub spectrul tensiunii.

În același timp, să vă solicit tuturor să avem convingerea că răspunsul se află în soluțiile democratice, nu în radicalism, violență sau populism.

Măsurile propuse azi, 25 ianuarie 2012, înseamnă, de fapt, continuarea reformei, dar continuarea reformei într-o modalitate care să vă ofere mai mult control și mai multă speranță. România nu are altă cale decît modernizarea! Modernizarea țării în favoarea urmașilor noștri este nenegociabilă. Așa cum cred în cetățeni care să aibă pretenții de la statul lor, cred într-un stat de o fermitate modernă, care să aibă pretenții de la cetățenii săi. Sîntem a șaptea țară ca populație în Uniunea Europeană și avem dreptul și obligația de a ne ridica la nivelul acestei forțe.

Toate aceste măsuri, cerute de voi, au nevoie de participarea voastră. Nu sînteți mulțumiți de condițiile din spitale, de educația copiilor voștri, de tratamentul părinților și bunicilor noștri, de perspectivele tinerilor și de sprijinul pe care statul îl acordă antreprenorilor, salariaților sau angajaților săi. Aveți dreptate, în fiecare punct și în toate punctele! De aceea, pentru fiecare dintre ele și pentru toate la un loc vă invit să vă implicați ca niște cetățeni activi. Noi, politicienii, fără controlul vostru, greșim mai mult.

Azi am greși încă o dată dacă am considera că măsura noastră ca politicieni este cîștigarea alegerilor și nu lucrurile care rămîn după noi.

00:21:05:50

(PAUZĂ DE 2,5 SECUNDE ȘI CĂUTAREA ENERGIEI PENTRU FINAL)

Dragi români,

Aceste zile ne-au adus încordare, contraziceri și chiar teamă. Dar ele au fost și un exercițiu democratic, iar democrația nu este comodă. Eu însumi am neglijat uneori că sînt președintele României, nu președintele oamenilor care sînt de acord cu mine!

Lecția acestor zile, pentru noi toți, este aceea că merită să ne păstrăm credința în virtuțile libertății. Să ne păstrăm credința în dezbaterea publică a ideilor. Să privim cu optimism capacitatea democratică a românilor ca neam european. Dacă istoria nu e blîndă acum cu noi, noi putem să avem caracter!

Depinde de noi ca, peste ani, să ne amintim aceste zile de ianuarie 2012 ca pe o renaștere. Să facem din dialogul dintre noi o regulă! Să reținem aceste zile ca date fondatoare ale ideii că România are ceva unic în cetățenii ei, valoros în tinerii săi și că trebuie să investim în această direcție!

Astăzi, sîntem cu 200 de români mai puțini decît ieri, dar sîntem mai uniți. 

Merităm mai mult, trebuie să facem mai mult!

Dumnezeu să binecuvînteze România și pe români!

 

—————————————————————-

UPDATE1: Discursul este imaginar. L-am scris singur. Unii cititori au intuit inclusiv zonele de inspirație stilistică ale ”agenturilor străine” de la Hollywood 🙂 Am preluat cifre și idei din mesajele manifestanților, din ziarele din România (în special din Ziarul Financiar), din studiile Fundației Soros, din documentele Alianței pentru România Curată și din cartea ”Marketing pe frontul de Est” a Anetei Bogdan. Cei care au considerat discursul real nu e cazul să fie supărați! Au fost atît de mulți tocmai pentru că ne-am dori să auzim așa ceva și pentru că a apărut efectul de wishful thinking. Și, la urma urmei,  poate că ar trebui să avem așteptări mai mari de la cei care ne conduc și de la noi. De ce să nu sperăm într-o astfel de atitudine de la președintele Traian Băsescu? Poate că, de fapt, sensul discursului, nu forma, se va dovedi real de vreme ce lucrurile din el sînt autentice, iar soluțiile par rezonabile și sînt dorite de atît de mulți dintre români!

UPDATE2: Fumurescu spune că am greșit și aduce argumente interesante. Cititi aici si critica lui Mircea Marian la adresa discursului.

 

Comentarii (342)Adaugă comentariu

Cami  •  25 ianuarie 2012, 22:01

E un pic aiurea.Eu am fost la serviciu si cand am ajuns acasa am dat o cautare google dupa „discurs Basescu”.google m-a trimis aici.Am citit discursul cu sufletul la gura , evident nu am mai fost atenta la alte lucruri.Chiar am crezut ca este discursul pe care l-a tinut Basescu.Mi se parea incredibil asa ca m-am uitat mai atent doar asa mi-am dat seama care-i treaba.asa ca poate ca ar trebui sa scrieti mai clar in titlu ca este doar fictiune.Foarte multi, asemeni mie, ar putea sa creada ca Basescu a dat dovada de bun simt in sfarsit….ceea ce nu este cazul se pare.

tibi  •  25 ianuarie 2012, 22:17

Basescu a pierdut meciul discursurilor cu Tolo 😀

economik  •  25 ianuarie 2012, 22:28

ideea mi se pare foarte tare…oricum…felicitari..pacat ca ti`a facut in ciuda…si a zis exact pe dos 😀

o portocala  •  25 ianuarie 2012, 22:42

La naiba, Tolo, asta-i mana lui Paulista! :)) – vorba lu’ Mungiu.
Ce mai, azi ai fost viral. Orson Welles ar fi mandru 🙂
Brrr, teribile efectele manipularii.

The King’s Speech « Blog Bizonic  •  25 ianuarie 2012, 23:04

[…] la presedinte. Daca aveti rabdare sa il cititi, gasiti niste lucruri destul de interesante. Link-ul aici. Advertisement GA_googleAddAttr("AdOpt", "1"); GA_googleAddAttr("Origin", "other"); […]

bv  •  25 ianuarie 2012, 23:49

Si eu amutesc de fiecare data cand Hollywoodul ne mai da cate un discurs de presedinte american inaintea sfarsitului lumii, sau a vreunui William Wallace inaintea luptei pentru libertate, sau unui Al Pacino -despre orice, cu succes absolut garantat indiferent de ce ne vinde-. Avem probabil undeva inauntru nostru un buton care se vrea apasat de un cineva care sa se uite in ochii nostri si sa ne spuna: „Relaxeaza-te! Te poti baza pe mine! Lasa-ti toata increderea si sperantele in mine!” Si sa simti ca nu te minte. Sa poti sa vezi in ochii lui viitorul cu toate promisunile lui realizate. Si toate sperantele tale implinite. Acel cineva nu (mai) este dl Traian Basescu. Acel cineva trebuie sa stie sa trezeasca in noi umanitatea si demnitatea. Si constiintele amortite, inerte, satule de promisiuni inselate. Sper sa ne gaseasca!

„I see a whole army of my countrymen here in defiance of tyranny.
You’ve come to fight as free men and free men you are!

What will you do without freedom? Will you fight? Against that? No.
We will run, and we will live. Aye.
Fight and you may die. Run, and you’ll live. At least a while.
And dying in your beds, many years from now,would you be willing to trade all the days from this day to that for one chance, just one chance, to come back here and tell our enemies that they may take our lives but they’ll never take our FREEDOM!”

1kmine  •  25 ianuarie 2012, 23:53

Dar ia zi cine a facut aceste datorii??? cine a condus tara pana de putin timp???? ce partid a fost la guvernare??? nu cumva pdsr, psd!!!!! aloooooooooooo treziti-va nu va lasati influentati

Mircea  •  26 ianuarie 2012, 0:08

Tolo,
e mare lucru sa poti vedea unde pot fii oamenii si nu unde sunt…

Din pacate presedintele se chinuie sa contrazica toate bunele chestii pe care le-o fi facut… Discursul lui? Dezolant…

liviu  •  26 ianuarie 2012, 1:39

Draga Catalin,

De cateva zile urla unii prin presa despre un presupus accident provocat de Razvan Lucescu acum 100 de ani. Tu, ca ziarist sportiv, ce parere ai? GSP are de gand sa investigheze acest caz?

Pe nea Ovidiu il inteleg. El nu poate comenta, decat de bine despre familia Lucescu, dar la tine m-as fi asteptam macar la o fraza despre acest presupus caz.

Multumesc,

Liviu

BizzSolutions  •  26 ianuarie 2012, 2:07

iar te face badea cu ou si cu otet dupa gafa asta :))

vaisamar  •  26 ianuarie 2012, 3:19

Trebuie sa fii foarte mandru acum ca doamna Grecu ti-a laudat discursul imaginar la ora de maxima audienta, imediat dupa discursul presedintelui.

eu din muntii mei  •  26 ianuarie 2012, 3:41

Tolo,

Cand credeam ca citesc cel mai bun si sincer discurs prezidential din istorie vii si spui ca e imaginar!
Nu puteai sa il trmiti intai la presedinte si sa speri ca o sa il citeasca cu foarte mici modificari, iar aia sa fie ordinea propunerilor si durata pauzelor…
Da-o incolo de treaba!

Bravo!

emg  •  26 ianuarie 2012, 4:05

inspirant

băsescu, în rolul lui alex lăpușneanu | DAP  •  26 ianuarie 2012, 5:59

[…] discursuri. Unul nerostit, păstrat în mânecă sau bun de aruncat la gunoi. Poate fi citit la Tolo. Al doilea, ascultat aseară de națiunea telespectatoare, cam pe când Emil Hossu „cădea […]

Andrei  •  26 ianuarie 2012, 6:26

am un prieten Bogdan care n-a terminat decat 8 clase. De fiecare data cad vrea sa imi de-a peste nas imi zice k oricand poate sa faca facultate si poate sa devina director. de fiecare data il intreb aceasi chestie: Arata-mi ca este asa usor? apucate si fa!

Daca tot esti atat de bun de ce nu candiezi pentru Presedentia tarii doar dracului e usor sa critici mai greu e sa faci.

Mai exsta o alta categorie sociala inafara de bugetarii? Sincer nu ne mai permitem sa platim taxe uriase si sa dam si spagii ca un doctor sa isi dea interesul cand ne opereaza!

Gabriel  •  26 ianuarie 2012, 9:06

Base A CASTIGAT meciul discursurilor cu Tolo !

Rezumat discurs Presedinte !
S-au folosit IMPORTANTE sintagme :
– nu mai putem sa ne bazam pe investitiile straine;
– nu ne mai imprumutam decat pentru dezvoltare;
-vom incerca redistribuirea veniturilor.
Aceste cuvinte CHEIE sunt elementele de noutate !

Discursul a fost mult mai social decat al lui Tolo, care este in slujba unui kapitalist indoielnic !

REAlista  •  26 ianuarie 2012, 10:07

Ceea ce nu a fost mentionat in discurs este faptul ca si presa contribuie la degradarea Romaniei…nu numai politica. Suntem bombardati zi de zi cu stiri goale de continut. Cititi si invatati de la el dragii mei http://www.candviatabatefilmul.ro/?p=353

Prepeleak  •  26 ianuarie 2012, 10:57

Poate ar trebui pomenit si ca este timpul ca Romania sa fie o democratie reala, nu guvernata prin tertipuri de genul asumarea raspunderii si ordonanta de urgenta. E momentul sa declaram invalid un referendum fortat, la care nu ar fi participat mai mult de jumatate de cetateni daca nu era in acelasi timp cu alegerile prezidentiale sau daca li se explica clar si repetat ca au dreptul sa refuze formularele de referendum. Democratie, nu smecherie!
Tolo, tu esti serios cand spui ca „este timpul ca alegerile din 2012 să fie primele în care numărul parlamentarilor să fie redus la 300”. De ce? De ce aceasta vanatoare de vrajitoare? Pentru reducerea cheltuielilor? Mai putini parlamentari inseamna circumscriptii electorale mai mari, inseamna excluderea automata din parlament a celor care nu dispun de averea necesara sa faca o campanie electorala de proportii. Inseamna ca vecinul meu, profeosrul de istorie care e toba de exemple politice, care comenteaza orice decizie mai bine decat analistii afiliati de la TV si pe care il stie tot cartierul pentru spiritul lui civic nu va ajunge niciodata in parlament. Inseamna ca tanarul inflacarat, cu studii la Oxford, revenit aici cu gandul sa aplice ce a invatat, nu va ajunge niciodata sa ne ajute. Si asta pentru ca in parlament nu va fi loc decat de rechinii cu bani multi sau slugoii lor. Dimpotriva, haideti sa marim numarul de parlamentari! Nu acolo se scurg banii tarii… nu in 150 de salarii, fie ele oricat de mari! Haideti sa facem in asa fel incat omul acela care ne vorbeste la colt de strada sa poata intra in Parlament chiar daca nu poate plati un pliant lucios abundent in minciuni mestesugite si avizate psihologic.
Urmand un fir logic… cum se poate realiza primenirea clasei politice? Prin reducerea numarului de membri sau prin marirea lui? Isi face cineva iluzii ca Berceanu, Videanu, Udrea, Nastase, Tariceanu< Hrebenciuc sau Dan Diaconescu n-ar mai intra in Parlament daca acesta ar numara in total 100 de membri?
O ultima chestiune pe care, te rog, sa nu o tratezi ca pe o ispitire, ca pe tentativa tipica de a indeparta un om incomod dintr-o pozitie in care se descurca foarte bine. Te citesc, asemeni altor milioane, de ani buni. Mi-ai lasat impresia unui om integru, pasionat, profesionist si patriot pana intr-acolo incat te cred capabil si de sacrificiul personal in numele valorilor pe care le aperi. Stiu ca un jurnalist este mai mult decat un parlamentar dar lucrurile stau asa si pentru ca unii ca tine scriu iar ei candideaza. Eu te-as vota!

Dan Radu  •  26 ianuarie 2012, 11:09

Tolo,

Ai reusit sa duci in derizoriu discursul lui Base. Trebuia sa gaseasca o modalitate sa il amane sau, daca trebuia sa vorbeasca, TREBUIA SA SPUNA CEVA. Altfel, a vorbit degeaba. Parerea mea.

radugo  •  26 ianuarie 2012, 11:11

ai uitat sa marchezi pauzele de hahaiala

doru  •  26 ianuarie 2012, 11:29

Superb!

Ciotea Traian  •  26 ianuarie 2012, 12:40

Felicitari pentru gandirea coerenta si analitica din discurs. Asemenea comportamente nu se regasesc in clasa politica. Daca reusesti sa te mentii in asemenea coordonate morale si etice, si vei intra in politica am putea asista la o adevarata modernizare a Romaniei. Basesecu nu poate (prin dotarea intelectuala genetica si instructia de marinar) sa se situeze vre-o data la un asemenera nivel. Modernizarea statului trebuie sa inceapa cu instructia populatiei. Basescu nu are nici un interes in a educa populatia, deoarece vrea o populatie care sa se amuze la hahaielile lui.

dan glumetu  •  26 ianuarie 2012, 12:41

Meseria lui e de marinar nu de comandant de nava asa cum nimeni nu e de meserie general ci militar, inginer nu director, etc! Mai mult, a facut o scoala militara care numai studii superioare nu se pot numi(atunci politehnica sau medicina ce mai sint?)!Niste golanasi parveniti care imparteau o gonflabila!

Misu  •  26 ianuarie 2012, 14:00

Daca suna asa discursul lui Basescu votam PDL la toamna.

diss  •  26 ianuarie 2012, 15:06

Cataline,din pacate, presedintele te-a contrazis total! El stie una si buna : nava(tara) se conduce numai de capitan(presedinte)! Restul sunt povesti!

valy_dog  •  26 ianuarie 2012, 16:05

Bine Toloooo 🙂 super

ddr  •  26 ianuarie 2012, 18:26

„Uneori am făcut erori, dar întotdeauna am acționat cu bună credință”(Traian Basescu).
Draga Tolo(nu Stolo…)
In aceasta „discutie”(ce poate fi Articolul anului!) eu am norocul sa te cunosc de cand scriai o fermecatoare rubrica: „Starea de student”. De pe atunci, chiar ca student, ai fost o „voce” uluitor de proaspata in publicistica post-decembrista,plina ,ca si-acum,cu destui facatori de vorbe goale! Sa fie 20 de ani „de atunci”?
Si iata, tu ramai tot un Placito Domingo in fruntea unei „distributii”,din pacate azi mai mult „romantzioasa”, decat independenta.
Si acum ai verticalitate, decenta si ,mereu calitate!Asa ai fost si esti tu;un om cinstit! Cum s-ar zice in Giulesti:”E pe bune ,Nene!” Atunci cum dreaq sa-ti inchipui ca Baselu, din postura de „comandant”(el se crede asa!)ar fi fost crezut de „popor” cand declara ca…”intodeauna am actionat cu buna credintza!”
Care …buna credinta ,Cataline, cand vrea sa aduca anual in Apuseni 25.000 tone cianura,pentru a „stoarce” tot aurul din Ro.cu doar 950 noi locuri de munca ? Care „buna credinta” ,cand pregateste in continuare cel mai mare tun al Estului,privatizand asigurarile sociale de stat (4,5 miliarde euro!)prin casele private?
Privatizare? DESIGUR! Dar pe bani privati, nu pe cotizatiile anuale ale oamenilor,de-acum pana la sfarsitul sistemului de asigurare!
Cam asta e cu …buna lui credinta.
Eu zic sa ramai cum te stiu toti:un OM de buna credinta!

Cand iti scrii singur discursul ,  •  27 ianuarie 2012, 8:39

Consilierii presadintelui au mizat pe eficienta mesajului intr-o situatie de criza : „toti are dreptate ” . Daca l-ar fi scris singur ar fi semanat cu cel scris de dv. ( poate mai dur , dar la fel de sincer )

oscar  •  27 ianuarie 2012, 9:00

cataline, daca tot vrei sa te joci pe teme literare, imagineaza-ti si ce ar putea spune dan voiculescu. Despre turnatoriile lui am aflat chiar de la el: „turnam de foame, ca sa imi fie si mie putin mai bine!”… Sa aflam si noi in ce relatii era el cu securitatea: era doar un colaborator important sau chiar un ofiter activ? cum te-ai fi simtit tu daca erai vecin cu el? te simteai confortabil cand discutai cu el? aveai curajul sa vorbesti fara frana?, sa iti spui cinstit pererea despre seful lui, agramatul din Scornicesti, pentru care facea el afaceri din care aduna bani negri? cum a ajuns el, intr-un timp extrem de scurt, milionar in dolari? cum e cu terenul de 500000 m al Institulului de Cercetari Alimentare, luat mai ieftin chiar decat a luat Basescu apartamentul din Mihaileanu sau despre alte gainarii pe care noi nu le stim, dar, matale, care le stii pe toate, poate ni le spui si noua. Nu de alta, dar la trustul la care lucrezi injurarea lui Basescu este sarcina de seriviu. Iar pe tine nu te vad cu suflet de sluga, ca Badea, Gadea, toate pupezele, Ciutacu si ceilalti penibili.

Mr.Z  •  27 ianuarie 2012, 9:04

Prea normal, prea firesc ! Numai ca cele 2 atribute mentionate, nu au nici in clin, nici in maneca cu politicienii ce conduc a noastra tarisoara !
probabil, daca incepeai articolul cu …”A fost odata ca niciodata”, si il incheiai cu „Si am incalecat pe-o sa…” putea deveni un basm frumos, de spus copiilor seara, la culcare, din pacate, cred ca va ramane doar un exercitiu de imaginatie, o nuvela SF.
Felicitari oricum, ca mai reusiti sa gasiti ancore de normalitate, intr-o societate profund anormala !

Delta  •  27 ianuarie 2012, 9:53

Felicitari, ajuta la rezistenta!

alice  •  27 ianuarie 2012, 13:29

WTF is Fumurescu ?

Basarica  •  28 ianuarie 2012, 0:14

Ai inca fantezii cu basescu ? Eu te stiu de basist, ce naiba ai patit ? Ori te bate gandul de consilier ceva ?

gica  •  28 ianuarie 2012, 12:56

Politicienii si Ziaristii sunt oglinda Societatii Romanesti.

Kazakow  •  28 ianuarie 2012, 14:11

„In calitate de comandant de Nava, intotdeauna mi-am dus nava la destinatie” – gura pacatosului adevar graieste!
Nu spune insa cine a dat ordinul si destinatia navei „Romania”.
Sa fie stapanii lui, profitori si devoratori ai Sfantului Popor Roman?!?

ANKH  •  28 ianuarie 2012, 16:15

Recomand o carte: John Perkins – „Confesiunile unui asasin economic”, Litera International, 2007 – adica inainte de criza! Poate asa intelegem mai mult despre toate aceste jocuri ale Maestrului Papusar!
Zi luminata va urez!

Carmen  •  29 ianuarie 2012, 13:08

nu l-as fi auzit pe Base rostind un astfel de discurs. pacat.

Prof.Gh.C.Dinulescu-Campina  •  7 iulie 2012, 13:15

Basescu vrea sa mai comande, din nou, o nava.
Dupa cum singur a spus, este foarte greu, si il cred. Cand si-a reanoit ultima data brevetul, a izbit cu nava pe care dadea examenul o alta nava ce stationa in port, si totusi permisul i-a fost reinoit!
Spunera ca dupa ce a fraierit autoritatile franceze cu privire la incendiul produs, a fost totusi cinstit cu armatorul roman recunoscandu-si vina. Este un mare mincinos; ce armator i-ar mai fi incredintat o nava daca ar fi savarsit asen=menea fapta pentru care a trebuit sa plateasca 12 milioane de dolari?
SPER CA IN CAMPANIA PENTRU ASTEPTATUL REFERENDUM SA FIE LUAT LA BATAIE DE ROMANI.

Ce-am inteles din “interventia cu romanii” ? — mirceaprodan.com  •  12 noiembrie 2012, 14:53

[…] Catalin Tolontan a plasmuit un “discurs” excelent pe propriul blog din care acesta ar fi putut extrage doua, trei idei. E vorba in general de primenirea mentalitatii, de coruptie, de toate relele clasei politice si cum ar putea fi ele eradicate. […]

post  •  28 februarie 2013, 18:27

[…] CITEŞTE CONTINUAREA AICI. […]

Larry  •  21 septembrie 2014, 17:35

Flecarii jurnalistice de supravietuire!

Dabio  •  25 octombrie 2014, 16:11

Dupa 2 ani, tot Base e seful

Comentează