Mircea Sandu a căzut în capcana activiștilor de mediu

Directorul de marketing al FRF a comis gafa anului!

joi, 16 februarie 2012, 12:35

Directorul de marketing al FRF a comis gafa anului!

de Cătălin Tolontan și Viorel Tudorache

Mircea Sandu va ține minte această întîlnire din biroul său.Acum două luni , dintr-o eroare care va deveni memorabilă, Gabriel Nițescu, numit de 6 luni director de marketing al Federației Române de Fotbal (FRF), a trimis un fax nu către Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), companie care dorește să exploateze zăcămîntul aurifer din zona Roșia Montană, ci către una dintre organizațiile ecologiste din Roșia Montană care e adversara declarată a proiectului: Asociaţia Alburnus Maior!

Jurnalistul Mihai Goțiu, cunoscut militant împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, a aflat de fax, l-a luat și ”împreună cu niște amici am conceput farsa”. El a tratat pe mail cu FRF.  Acum cîteva zile, tuns, ras, frezat și îmbrăcat în costum, s-a văzut chiar cu șeful FRF, Mircea Sandu, în biroul acestuia. A fost însoțit inclusiv de o servietă „diplomat”, standard pentru întîlnirile de business ale mileniului trecut, purtat de un alt tînăr recomandat drept „director de marketing”. Goțiu spune că pe parcursul întregii discuții, pe care a și înregistrat-o în secret, ei s-au recomandat ca fiind de la „Roșia Montană”, nu de la RMGC, lucru care nu a stîrnit însă suspiciuni din partea celor din FRF.

Sandu a crezut că-i are în față pe investitori și, de fapt, erau opozanții. Conform activiștilor, FRF a cerut o sumă mare, de ordinul milioanelor de euro, pentru sponsorizarea echipei naționale de fotbal și a acceptat în schimb o mulțime de condiții.

Sesizați ieri de Gazeta Sporturilor, după ce Goțiu a postat de net hîrtia inițială trimisă de marketingul FRF, cei din Federație au realizat că, de fapt, ei au negociat cu altcineva. ”N-a fost propriu zis o negociere” a spus, inițial derutat, Nițescu, șeful marketingului FRF.

„Ne asumăm eroarea. Direcția de marketing nu a luat legătura cu destinatarul corect. E tendențios însă să spui că am vrut să vindem naționala, cum susțin acum cei cu care am vorbit! Mircea Sandu a vrut doar să atragă sponsori”, a comunicat oficial Federația mai tîrziu, încheind astfel: „Glumind amar, dar vorbind serios, așteptăm originalii de la RMGC”.

Mai puțin glumeți decît FRF, cei de la RMGC au refuzat să comenteze întîmplarea.

Comentarii (65)Adaugă comentariu

Soulflyro  •  16 februarie 2012, 2:02

Vaaaaaaiiii!
Rusine!!!
Dar nu stiu astia ce e aia…

baubau  •  16 februarie 2012, 2:08

bravo tolo. un aticol de exceptie. prin faptul ca ai publicat „pozna” asta, presupun ca aprobi comportamentul colegului tau jurnalist, ceea ce ma face sa-mi pun serioase intrebari referitor la potentialul tau. as caracteriza articolele tale din ultima vreme drept jalnice, patetice si in mare masura fara o legatura directa cu sportul.cand spun ultima vreme ma refer la ultimii 2-3 ani. stiu ca oricum nu te preocpa parerea mea, asa ca spor la treaba 😉

Tata Glontzu  •  16 februarie 2012, 5:28

Cu cianuri sau fara, daca se varsa euroii in cont se pune pe pieptul tricolorilor orice sigla, poate fi si asul de trefla. Nu conteaza, banul nu are constiinta. Greseala celui de la FRF nu mira pe nimeni, e firesc atunci cand la angajare competenta e ultimul criteriu. Acum asteptam ca judecatorii sa trimita mandatele de arestare direct in locuintele aripeilor si nu la politie sau DNA-ul sa expedieze anchetele direct celor vizati fara a mai da vreun verdict.
D-le Tolontan am aflat cu stupefactie abisala de condamnarea dupa sute de ani a celor doi fosti ministri caltabosi. Nu este definitiva prin urmare iar intreb : credeti ca vor sta macar 2 zile consecutive in uniforma vargata, frezati regulamentar si asteptand pachet la vorbitor ? De Ridzi nu mai intreb nimic, am vazut ca leucocitele sunt claustrofobe, Vantu are un neg la genunchi deci ia cu suspendare …ma intreb ce rost mai are sa platim impozite ? Ce rost mai au magistratii sau politistii ? Fac umbra degeaba si mai sunt si platiti pentru asta…
Din noiembrie incolo veti avea o multime de articole de scris. Se schimba garda. Matelotu’ si trupa e clar ca n-o sa mai iasa, Chuckie nu are trupa, cine o sa castige e greu de spus, poolimea nu invata nimic si o sa rupa usa cu capul la 6 in dimineata oarba. Dar ca intotdeauna va incepe vanatoarea de vrajitoare dupa ce vin altii la ciolan. De fapt o sa fie ca de obicei fum mult sa ne facem ca lucram si fara finalizari. Cu suspendare ca sunt la prima abatere. Abia astept sa citesc ceva de Nutzica sau ala cu bordurile. O sa apara alti lupi tineri si inventivi la supt fonduri, care daca nu fac partii de schi in lunca Dunarii atunci o sa amaneteze crucea de pe Caraiman… este atata de furat ca nu isi vad capul.
Toate cele bune

Nicu  •  16 februarie 2012, 6:13

S-au produs doua erori grave. Prima a facut-o cei care aveau obligatia studierii eventualilor sponsori(adresa la Registrul comertului)sa verifice daca au potentialul de sponsorizare. A doua greseala grava a fost ca nu le-a cerut la inceperea negocierilor, mandatele de reprezentare.Nu Mircea Sandu este de vina ci seful oficiului juridic al FRF.Celor care s-au tinut de glume,li se pot retine inselaciunea si uzurparea de calitati oficiale.O simple sesizare penala la „nea”Moraru.

vlad  •  16 februarie 2012, 6:19

Si care e schema?? niste impertinenti si-au batut joc de FRF, da?? si automat de Nationala Romaniei!!! Nu mi se pare amuzant!! Sa scoata inregistrarile, sa vedem daca sunt chestii compromitatoare pentru sefii de la marketingul FRF, sau pt Mircea Sandu…… ca asta poate fi singura justificare pt asa ceva, ca voiau sa dea pe fata ceva!!! Daca nu exista asa ceva, nicio demascare…. atunci sa le fie rusine!!

Cătălin Tolontan  •  16 februarie 2012, 6:22

baubau: bun mesajul tau pentru ca ajuta sa clarific doua lucruri. Cum cunosc bine publicul blogului si al Gazetei, folosesc argumente, pe care te rog sa le asculti si tu si cei aflati in cealalta extrema logica. Asadar:

1. Tu spui ca de vreme ce am relatat ce s-a intimplat inseamna ca ader la farsa. Pe cale de consecinta sint anti-RMGC. E ca si cum i-ai spune unui povestitor ca e de acord cu personajele din povestea lui. Nu aa se pune problema! Lucrurile stau in felul urmator in aceasta meserie: cind apare in spatiul public un document al FRF, ma intreb ce s-a intimplat. Vorbesc cu oameni, aflu, verific si public, impreuna cu colegii mei. Asa se procedeaza si acest lucru nu-l schimbam si nu se negociaza.

2. Unii dintre cei care sint adversarii punctului tau de vedere si al proiectului minier Rosia Montana mi-au reprosat ca fac ”propaganda” pentru ca pe gsp si pe blog este publicitate RMGC. Am discutat cu citeva ONG-uri de mediu pe aceasta tema, le-am raspuns si cititorilor. Cred ca e folositor sa mai explic o data: publicitatea si editorialul, in cultura Gazetei, nu se influenteaza reciproc. Cind cineva cumpara spatiu, nu este menajat si nici invers.

Ca si in cazul primului principiu, acela ca scriem despre toate lucrurile relevante, indiferent pe cine deranjam, nici acest principiu al autonomiei comerciale si editoriale si al neimixtiunii nu se negociaza. Stim in ce lume traim, tocmai de aceea raminem fermi pe niste reguli.

Multumesc!

petre  •  16 februarie 2012, 7:42

Nu prea inteleg care este gresala capitala a celor de la FRF.Este obligatoriu ca romani sa gandeasca,atunci cand relationeaza cu ceilalti oameni,conform logicilor paranoice?Ce sanse erau ca un „jurnalist”sa faca ce a facut Mihai Gotiu,care acuma,probabil ,este si fudul pentru isprava lui!?Am citit articole de-a lui Gotiu si pot sa spun ca este un presar de duzina in Romania ,adica unul care nu stie ce trebuie sa faca un jurnalist,improscand cu noroi tot ce misca.In opinia mea,presa trebuie sa fie arbitrul disputelor politice din oricare societate,avandu-se in vedere ca politicienii se simt obligati sa deformeze realitatea de asa maniera incat partidul lor sa fie idealizat,indiferent cat de nociv este pentru societate politica aceasta.Singura presa este aceea care ar poate sa ajute cetateanul sa discearna in cacofonia politicienilor de toate oriantarile ce este valabil si ce nu din afirmatiile lor .In acest context presa de partid este o monstruozitate sociala ,un nonsens,iar situatia din Romania este dramatica ,avandu-se in vedere ca liderul de opinie in presa este un trust de partid,cum este Intact,astfel incat in Romania nici nu poate fi vorba ca presa sa ajute cetateanul sa discearna in jocurile politicianiste,ea ,din start si-a pierdut credibilitatea si abilitatea de a fi impartiala.presa din Romania este un jalnic surogat a ceeace ar trebui sa fie.O dovada limpede a acestei situatii este si faptul ca un jurnalist de sport cum esti matale ,domnule Tolontan ,se simte obligat sa se ocupe de politica si nu de sport.Simti,probabil ,ca presa este pe un drum gresit si instinctiv vrei sa dregi ceva.Problema este cea pe care am prezentat-o mai sus,faptul ca presa este in impostura.

abramburel  •  16 februarie 2012, 8:00

Noutatea este sa alfu ca FRF are un director de marketing. Cum o fi ajuns acolo, nu stim… insa ma intre cat de „priceput” este directorul de marketing, sa faca asa greseala (pila cui o fi?). Pe de alta parte eu stiam ca federatia lucreaza cu o agentie, nu direct… Tu ce stii Tolo?

x-ulescu  •  16 februarie 2012, 8:18

tolo, felicitari pentru felul in care tratezi subiectele! e de laudat si rabdarea pe care o ai cu toti cei care-ti lasa aici mesaje penebile. ok, nu-s mai mult de 5% din totalul mesajelor de pe acest blog, dar te crucesti citind ce scriu indivizi de genul „baubau”. altfel, lectura comentariilor la posatrile tale e aproape la fel de placuta ca si cea a textelor 🙂

pinkywinks  •  16 februarie 2012, 8:54

Cata lume ignoranta… cum adica ce greseala au facut cei de la FRF?

In toate tarile cu apa calda, sportul are datoria morala sa se asocieze doar cu sponsori cu o etica de afaceri ireprosabila, avand in vedere ca sunt un exemplu mai ales pentru minori. Nu cu tigari, cianuri, diabet si alte minuni.

Pentru doi lei va vindeti si copiii, chiar asa am ajuns de foame?

Si va rog filtrati IP-urile idiotilor de la OTPDL, deja au inceput sa zburde si pe-aici, au impresia ca asta e un articol politic.

ius mar  •  16 februarie 2012, 9:05

Nicu: Nu se poate retine nicio infractiune. Inselaciunea este infractiune doar daca exista scopul de a obtine foloase injuste si daca se produce un prejudiciu. Iar cealalta infractiune nu se retine pentru ca nu a existat nicio calitate oficiala (adica legata de exercitiul autoritatii).

marius  •  16 februarie 2012, 9:10

Pentru fanatici: indiferent de ce parte va aflati, cu cit sinteti mai galagiosi aratati ca sinteti mai putini, mai dragilor! Aici incercam sa aflam nishte lucruri. Pentru parerea oricui despre orice mergeti in alta parte!

Pentru gsp si tolo: keep going!

Marian  •  16 februarie 2012, 10:02

Vad ca nu se spune nicaieri ce s-a discutat. Cum il stim noi pe Sandu n-ar fi de mirare sa fi promis cate in luna si in stele ca sa faca afacerea asta. Vrem detalii!!!

Fram  •  16 februarie 2012, 10:06

Inregistrarile au fost facute publice?

mada  •  16 februarie 2012, 10:26

nationala si asa a cam dezamagit si nu mai este in inima romanilor.
O sponsorizare de la o companie controversata cu o imagine negativa ar fi cireasa de pe tort.

miki de la capital  •  16 februarie 2012, 10:47

ai dreptate Mada, intradevar ar fi cireasa de pe tort

Din pacate uite asa este in tzarisoara noastra, cum este si pe blogul asta, un jurnalist de exceptie accepta sa faca reclama unei companii de… pt niste banuti

Cătălin Tolontan  •  16 februarie 2012, 10:58

miki de la capital: explic, explic. Publicitatea de pe blog nu imi revine mie, ci companiei care detine Gazeta. Aceasta publicitate este vinduta prin serviciul special al Gazetei.Jurnalistii nu au legatura cu acest serviciu. Adica nu ei ”accepta sa faca publicitate”, cum zici tu. Ei scriu. Ca nici Esca nu face reclama calupurilor de publicitate, ea prezinta stirile pur si simplu.

Acum ceva si mai concret. Daca eram un ziarist bun si acum nu mai sint pentru ca exista reclama RMGC, ma tem ca e problema ta si nu a mea. De ce spun asta? Pentru ca, si am avut si un schimb epistolar cu Mihai Gotiu pe aceasta tema, atunci cind ajungi sa judeci oamenii dupa cum se raliaza ei sau nu cauzelor tale, inseamna ca ma inviti la o lumea ideologica.

Eu nu particip la asta. Si nu ma justific in fata nimanui de ce nu particip la o lume divizata ideologic. Pur si simplu n-o fac.

Multumesc.

Octavian Stancioiu  •  16 februarie 2012, 11:00

De asta castiga teren, pas cu pas, corporatia gold-ului. Pentru ca sunt tot felul de nemernici, din mass-media si de aiurea, care, pentru niste arginti, si-ar vinde si sufletul.

Calin  •  16 februarie 2012, 11:04

Mda… cred ca aici de vina sunt cei de la FRF ca nu au fost atenti cu cine vorbesc, nu au verificat interlocutorii, dar totusi mi se pare cam de prost gust ca activistii de mediu cu Gotiu in frunte au pretins ca sunt altcineva. Am vazut si articolul lui Gotiu cu „documentele” si arata exact ca extras dintr-un tabloid ieftin, tot, modul de tratare al problemei

Cătălin Tolontan  •  16 februarie 2012, 11:09

calin: e, hai, serios, nu cred ca se poate pune problema in termeni de bun gust. Activismul atrage atentia prin definitia sa. Cit despre sistemul incognito se practica pretutindeni in lume.

Aristotel  •  16 februarie 2012, 11:12

Mircea Sandu, e din ce in ce mai penibil ! Am in minte, figura lui, cand a aflat ca Mititelu nu l-a dat in judecata, nici pe el, nici federatia, putea sa indrepte greseala, dar a mers inainte ! ” Fir-ar a dracu de treaba..” dar las-o asa !Acum, dupa atata valva creata cu dezafilierea Craiovei, asteptam masuri ! Daca se poate, in timpul vietii noastre ! Mititelu poate ar fi meritat sa fie indepartat de la echipa, dar cu echipa, ce au avut ? Nu stim ce s-ar fi intamplat cu echipa daca nu o desfiintau, oricum , se vor gasi oameni cu caracter sa o infiinteze la loc ! Dar astia de la FRF si LPF, s-au umplut de penibil prin masurile lor ! Cat priveste greseala cu asazisii sponsori, mie mi-ar crapa obrazul de rusine, daca as fi in locul lui M.S. ! Amatorism generalizat ! Asa cum a fost toata viata lui ! Dovada; Romania, pe locul 54 in lume ! Cea mai ” onorabila” decizie, ar fi sa plece !

Octavian Stancioiu  •  16 februarie 2012, 11:19

Completare: acum am citit postarea lui Catalin Tolontan, de mai sus. Nu ma refeream (si) la el, chiar nu remarcasem ca RMGC-ul are publicitate aici.
Tolontan are, ca noi toti, pacatele sale, altele: e un varf de lance al neoliberalismului in Romania.

ilie  •  16 februarie 2012, 11:20

Mana lui Dumnezeu si curajul unor oameni adevarati. Vai si amar de tara noastra. Sunt unii care, daca ies bani, si-ar vinde si sufletul si inca si pe al altora. Pentru ei nu conteaza de unde sunt banii. Rusine sa le fie!

Titin  •  16 februarie 2012, 11:36

stiti ce mi-ar place cu adevarat? Nationala Romaniei sa joace cu frunza Salvati Rosia Montana pe tricouri! adica….daca FRF s-au adresat Alburnus Maior, si FRF e cu adevarat o federatie cu spirit civic, sa-si corecteze eroarea!

Lereter  •  16 februarie 2012, 11:56

De orice pot fi banuit,dar de party-pris cu Mircea Sandu nu. Deci Dle Tolontan,ca ziarist va intreb,si consider ca ar fi cazul sa raspundeti public : Este normal si legal ca o persoana sa intre in biroul tau cu o problema,sa te inregistreze-fara sa te avertizeze-,apoi sa faca public o conversatie privata,dorinta sa fiind doar de a te batjocori ?.Apoi tot intreb : Ce este rau ca presedintele doreste sa atraga sponsorizari ?-Chiar si de la Rosia Montana(de la orice institutie de acolo)?.Ar fi trebuit sa faca legitimare la intrare si perchezitie corporeala vizitatorului ?.Oricum un jurnalist ar fi trebuit sa scoata mai intai in fata impostura,ilegalitatea,si apoi credulitatea FRF.Dar eu consider ca Dv ati dorit sa scoateti un articol negativ despre FRF,mizind pe o inselaciune.Sint atatea alte motive de a-i critioca,incat demersul Dv espe putin ridicol. Zic eu.

miki de la capital  •  16 februarie 2012, 12:07

multumesc pt raspun Dl Tolontan

Am vrut doar sa spun ca sa nu exista etichetare cum am facut mai sus, ar merita sa incercati sa ii convingeti pe cei de la GSP sa evite macar pe blogul Dvs sa mai puna reclame mincinoase care incalca drepturile oamenilor de la Rosia Montana

Cu respect

Alexandru  •  16 februarie 2012, 12:10

Asociatia Alburnus Maior din Rosia Montana este formata din rosienii ce nu isi vand pamantul, nu din „ecologisti”.

blue  •  16 februarie 2012, 12:18

aici este inregistrarea
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GT6jFQReWCs

de citit si ascultat  •  16 februarie 2012, 12:37

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/exclusiv-cum-am-cumparat-nationala-de-fotbal-a-romaniei-inregistrari-incredibile-cu-mircea-sandu-audiovideo-74546.html

Acest mesaj nu va aparea  •  16 februarie 2012, 13:36

Dle Tolontan, dvs va aflati intr-un conflict de interese. Libertatea dvs de exprimare ca jurnalist este limitata de aceasta publicitate a RMGC prezenta pe blog. Dvs nu puteti scrie despre Rosia Montana decat intr-o nota favorabila RMGC. Si atunci alegeti sa nu scrieti clar despre subiect. Dar minciuna prin omisiune este tot minciuna. Daca nu este asa, dovediti lucrul acesta. Ati fost la deszapezire. Faceti o vizita si pe la Rosia Montana, insotit si de Gotiu, si de un reprezentant al RMGC? Pana la aparitia presei libere, va salut.

Cătălin Tolontan  •  16 februarie 2012, 13:57

Acest mesaj nu va aparea: v-ati pacalit, a aparut 🙂 Cit despre continutul lui, am explicat ca nu exista nici un conflict de interese, dar dumneavoastra fie nu ati citit explicatiile de mai sus, fie nu le credeti.

„Dvs nu puteti scrie despre Rosia Montana decat intr-o nota favorabila RMGC”. Serios? Ia uitati aici
https://www.tolo.ro/2009/07/11/reportaj-la-rosia-montana/
Probabil si acesta v-a scapat.

Eu insumi am avut o astfel de pozitie, cind am refuzat sa merg in Noua Zeelanda cu RMGC.
http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-7724881-catalin-tolontan-refuzat-invitatia-noua-zeelanda-nu-pentru-eram-concediu-datorita-culturii-organizationale-gsp-nu-accept-rosia-montana-transforme-refuzurile-intr-mare-consens.htm
Si aceasta v-a scapat.

Concluzia, valabila si in cazul Rosia Montana, e ca nu vreau sa dovedesc nimic, nu merg cind/unde vor altii ca sa scriu, ci cind decid eu, vad ca ati facut si distributia vizitei de acolo, genial! Pot lua si un fotoreporter? Deci, cineva de la RMGC, Gotiu si eu. Dumneavoastra credeti ca asa se face presa, prin comisii paritare?! 🙂

Cit despre relatia cu RMGC, le-am comunicat clar, nu ca oamenii ar fi cerut ceva, dar ca sa avem un limbaj comun inca de la inceput: nu exista nici o legatura intre continut si publicitate. Cind n-o sa le convina, o vor retrage, e dreptul lor. Si, oricum, nu cred ca o vor face pentru ca am scris sau nu ceva.

In ceea ce va priveste pe dvs ca activist Rosia Montana care ginditi asa, va respect implicarea intr-o cauza, dar, am scris-o si mai sus, nu aveti nici un drept, dar nici unul, sa judecati oamenii in functie de aderenta la cauza dumneavoastra!

Pe scurt: fara lectii, va rog!

aius  •  16 februarie 2012, 14:02

uite asa as vrea eu sa ma deghizez in procuror d.n.a si sa-i arestez pe maharii astia din f.r.f si l.p.f.!!!

vlad  •  16 februarie 2012, 14:21

pentru furiosi, aveti aici inregistrarea. trebuie sa recunoasteti ca e jalnica federatia

blaq jesus  •  16 februarie 2012, 14:43

@TOLONTAN: cum adica nu avem voie sa judecam oamenii in functie de apartenenta la o cauza? ce timpenie hipioata e asta? eu,da,sint anti RMGC si pro Salvati Rosia Montana. de aia, de fiecare data cind intru pe pagina ta si vad reclama la RMGC, nu pot sa nu te asociez cu banditii astia si te suspectez de ipocrizie. si nu ma lua cu e ‘reclama si notata ca atare’ ca, daca erai cu adevarat vertical, puteai refuza sa primesti bani de la ei. asa, esti mielul blind, sugi de la doua oi. si, de fapt, la ce sa ma astept de la tine, care ne zugravesti jandarmii in niste culori albe albe albe, de zici ca sint oameni de zapada, nu niste taranoi care propaga violenta in numele unei puteri ilegitime.

Hogyan adta el egy aktivista a román fociválogatottat az RMGC-nek? » Think Outside The Box  •  16 februarie 2012, 14:47

[…] akart vonzani. Keserű viccként, de komolyan mondva: várjuk az eredeti RMGC-seket” – idézi Cătălin Tolontan újságíró a FRF közleményét, amely azonban a hivatalos honlapon nem […]

Vlad  •  16 februarie 2012, 15:22

Foarte interesante comentariile, „inselaciunea si uzurparea de calitati oficiale” i-auzi, plang toti pe aici ca a fost ‘inselat’ Sandu.
Cand tot ce s-a intamplat a fost ca si-a dat arama pe fata, si tot ce se banuia despre ‘stilul’ lui Sandu este acum in plina lumina.
Sunt de asteptat reactiile oamenilor din jurul asa-zisei ‘nationale’. de fapt o ‘gasca’ privata – se vor delimita hotarat jucatorii, Piturca si staful tehnic, suporterii etc de faptele lui Mircea Sandu?
Va declara vreunul dintre ei ca nu vrea sa mai aiba de-a face cu ‘nationala’ atat timp cat Sandu e seful FRF si se ocupa de asemenea mizerii?
Va declara vreun ziar de ‘sport’ (de fapt de fotbal) ca nu va mai scrie despre ‘nationala’?
Asta sunt curios.

Acest mesaj nu va aparea  •  16 februarie 2012, 16:14

Dle Tolontan,

Cand cineva isi pierde argumentele, apeleaza ori la violenta verbala, ori la bagatelizarea subiectului sau a oponentului. Dvs apelati la stilul din urma. Probabil ca prinde la destui din moment ce il folositi, insa nu va da dreptate. „Articolul” pe care mi-l semnalati nu este scris de dvs. Doar il recomandati, ori asta este cu totul si cu totul altceva. Ca nu ati fost in Noua Zeelanda cu vanzatorii aia de tara (vezi „Patrimoniul nimanui” al lui Tatulici) nu inseamna ca sunteti obiectiv. Inseamna ca ati fost suficient de destept sa stiti ca respectiva actiune ar fi reprezentat o compromitere totala. Doar dvs si Victor Ciutacu ati avut acest spirit de observatie. Mai departe… Cand am scris de M Gotiu si un reprezentant RMGC am exprimat obiectivitatea unui demers, dar ati luat-o tot in stilul infantil (si DA, jurnalismul corect se face prin prezentarea tuturor aspectelor dintr-o problema). Deci dvs nu aveti argumente (sau nu le-ati prezentat acum) care sa va ilustreze obiectivitatea. Dvs sustineti ca nu influenteza publicitatea, dar eu nu va mai cred (si nici nu va mai citesc permanent) de foarte mult timp. De cand ati ales sa fiti uneori moral, alteori amoral (nu imoral). Astfel ati putut sa va alegeti mereu intre o tabara, cealalta tabara sau neutralitatea.

In fine… Problema Rosiei Montane nu este una care permite tabera neutra. Au spus chestia asta multi oameni care au schimbat lumea: „Raul nu se intampla doar din cauza oamenilor care fac rau, ci mai ales din cauza oamenilor buni care nu intervin”

PS1 Bogdan Naumovici a schimbat denumirea proiectului (pe care si dvs l-ati sustinut prin manifestului) din „Impreuna 2012” in „Impreuna 1200siceva”. Atatia a reusit sa stranga dupa ce i-a fost atrasa atentia ca el a primit peste 1 milion de euro de la RMGC.

PS2 Am pus titlul prima data „Acest mesaj nu va aparea” tocmai pentru a va provoca. Nu doar ca ati muscat momeala, dar v-ati repezit la ea venind cu un raspuns plin de pseudo-argumente.

PS3 Acest mesaj chiar ca nu va aparea.

Zambiti, maine poate fi mai rau…

Cătălin Tolontan  •  16 februarie 2012, 16:23

Acest mesaj nu va aparea: am inteles. Eu sint rau, infantil, amoral dumneavoastra sinteti bun. Bine, totusi, ca nu sint „vinzator de tara”. Sinteti un inchizitor care nu se mai impiedica in fapte, de genul ce proiect spuneti ca am sustinut eu prin manifest???, dar cum acesta e un blog si nu chat, considerati-va invingator la a doua si ultima runda 🙂 O zi buna.

periscop  •  16 februarie 2012, 16:42

tolo: Deci au dreptate baietii care te cearta, mai tolo. Esti un las! In lok sa stai in casa in fata calculatorului (sau in ONG-ul finantat de Soros) si sa postezi, curajos, sub nick name, tu te apuci sa scrii (sa scriii cum ar zice unii) si sa vorbesti despre cei de la putere si din opozitie, sa te documentezi sau sa te duci prin sali de tribunale sau prin sate ingropate. Adica sa fii ziarist si sa raspunzi pentru ce scrii. Asta-i civism, mai Tolo? Civism e ce fac ei si cine nu face asa e un las! Deci ti-am zis-o.

Joker  •  16 februarie 2012, 16:48

Ca de obicei, actioneaza regula 80/20. 20% dintre cei care au o opinie fac zarva ca sa-i acopere pe ceilalti. In acest caz, eu, care chiar nu am o parere despre Rosia Montana, cum cred ca sint 80% dintre oameni, asist la faptul ca omul a scris pe blog un articol si ca e atacat ba ca e pro, ba ca e contra Rosia Montana. L-am cautat pe net, nu a mai scris nimeni azi despre chestia asta cu farsa, afar de cei care au facut-0. Pai daca avea ceva pro n-o mai scria. Pentru mine e simplu. Oricine incearca sa fie neutru si-o fura. Dar sa stie macar ca e linga alti 80%.

oscar  •  16 februarie 2012, 17:46

nu stiu care e deranjul ca frf doreste sa profite de banii risipiti pentru publicitate de escrocii care doresc sa exploateze aur la Rosia Montana? Deocamdata nu s-a stabilit absolut nimic privind modul de exploatare sau daca vor deschide vreodata acolo o exploatare miniera. Ei au deschis un Fond de investitii, au luat bani de la prosti, fac reclama si spera. De ce sa nu le ia si FRF bani?

Radu  •  16 februarie 2012, 17:50

Misto treaba. In mod normal ipochimenul de la marketing, Gabriel Nitescu, care a comis-o, trebuia tras pe roata, sfertecat de 4 cai, ars pe rug iar cenusa risipita in cele 4 zari….dar banuiesc ca e bine merci la locul lui, caci pt a ocupa un astfel de post la nivel inalt nu-ti trebuie studii ci proptele, iar baiatul in mod sigur e proptit zdravan de cineva acolo.

Mircea Sandu, aurul și naționala | Tikitaka  •  16 februarie 2012, 19:28

[…] Cătălin Tolontan a scris pe această temă, însă înainte de apariția imaginilor […]

alt_Radu  •  16 februarie 2012, 19:29

Bravo activistilor! Este o metoda buna de a-si sustine cauza. Recomand calduros filmul asta: http://www.imdb.com/title/tt1352852/

Cele mai bune 10 articole ale zilei » Naşu şi Roşia Montană, Steaua-meci de gală şi cum era să plece Giggs de la Manchester din cauza unui român | DinSport Network  •  16 februarie 2012, 19:48

[…] 2. Ne-am minunat cu toţii atunci cînd am văzut în ce hal şi-au bătut joc ziariştii englezii de suedezul Sven Goran Ericksson. S-a întîmplat şi la noi: Mircea Sandu a căzut în capcana activiştilor de mediu […]

pruni  •  16 februarie 2012, 20:04

Daca inteleg bine, tu lucrezi la o companie care promoveaza RMGC pe site-urile sale…iar articolul scoate in evidenta un punct negativ (deductibil) RMGC dar si FRF (care e de tot rasul).
De ce mai lucrezi la o asa companie daca principiile tale sunt contradictorii cu actiunile sale (respectiv promovarea RMGC)? mister

Cristianus  •  16 februarie 2012, 20:12

RMGC, in timpul asta, ajuta sinistratii din Buzau, ecologistii se tineau de glume. Asa cum vad ei, de obicei, acest subiect. Pentru ei, totul e o farsa. Saracia oamenilor, poluarea din RM…

minus  •  16 februarie 2012, 22:19

Militantii sau activistii pe care ii observ printre amicii mei tind sa ajunga genul de om inchis la minte, un fel de luptator de gherila ideologic cu atitudinea „daca nu esti cu noi esti impotriva noastra”

miki de la capital  •  16 februarie 2012, 23:06

va rog sa ma scuzati Dl Tolontan daca am deschis un subiect care a nascut dezbateri aprinse

Am spus numai o parere simpla si zice lumea ca se formeaza tabere si se mai si calculeaza procentele acestora.

SINCER SA VA SPUN NU SUNT ACTIVIST

M-am revoltat in sensul ca e inadmisibil ca un jurnalist de exceptie sa aiba pe blogul personal reclame care am inteles panlaurma ca nu rin de el

Nu sustin comentatorii care „v-au pus la zid” (probabil pe nedrept), dar am o mica rugaminte: rugati va rog echipa GSP (nustiucare departament)sa nu intoxice un blog personal cu reclame care incalca drepurile oamenilor (nu conteaza de unde sunt) pentru ca lumea nu va crede ca nu tine de Dvs si va spune ca acceptati tacit situatia, si.cred ca aveti tot dreptul dupa anii de munca in jurnalism profesionist sa hotarati cine ce face in ograda Dvs

Un lucru simplu, pe care Dvs puteti rezolva doar cu un simplu apel telefonic la departamentele in cauza.

Mihai Baba  •  16 februarie 2012, 23:06

(Câh.)

E prima dată când intru pe blogul tău. Apreciez articolul. Ai prezentat faptele și le-ai pus în context.
Totuși, nu o să revin pe blog decât după ce dispare reclama la RMGC.

Câh!

Comentează