Zăpada leilor

UPDATE: Articolul publicat ieri la prînz pe gsp.ro de colegul meu Daniel Șendre a intuit discret și emoționant ce se va întîmpla pe stadion. O altă recomandare din ziarul de azi. După ce Marius Chivu a consemnat în ”Dilema Veche” o notiță dintr-o carte care susține că Nadia nu a fost prima gimnastă care a luat 10 la Jocurile Olimpice, colegele mele Roxana Fleșeru și Luminița Paul s-au aplecat cu minuție asupra știrii, au cercetat cîteva luni și publică azi povestea care, fără a știrbi din unicitatea Nadiei, modifică într-adevăr reperele istorice ale perfecțiunii în gimnastică.

miercuri, 29 februarie 2012, 10:34

UPDATE: Articolul publicat ieri la prînz pe gsp.ro de colegul meu Daniel Șendre a intuit discret și emoționant ce se va întîmpla pe stadion. O altă recomandare din ziarul de azi. După ce Marius Chivu a consemnat în ”Dilema Veche” o notiță dintr-o carte care susține că Nadia nu a fost prima gimnastă care a luat 10 la Jocurile Olimpice, colegele mele Roxana Fleșeru și Luminița Paul s-au aplecat cu minuție asupra știrii, au cercetat cîteva luni și publică azi povestea care, fără a știrbi din unicitatea Nadiei, modifică într-adevăr reperele istorice ale perfecțiunii în gimnastică.

Asta nu s-a întîmplat niciodată. Tot stadionul a strigat „La pușcărie, Mitică, la pușcărie!” și „Sandu, ești o mizerie!”. Într-o seară în care echipa a jucat inimos, zecile de mii de oameni și-au ridicat mîinile și le-au fluturat, cu liniile vieții despărțite pentru totdeauna, cerînd plecarea președinților Federației și Ligii.

Într-un fel, îmi pare rău pentru Sandu. Ajuns în culmea carierei sale internaționale, el primește acasă protestul unanim al suporterilor. După cum Dragomir poate mima mirarea. ”Am adus mulți bani din drepturile TV. CE VOR?”.

Revolta de pe Național Arena depășește datele concrete. Nu e vorba aici despre retrogradarea Universității Craiova, nu e vorba despre Poli Timișoara, despre Roșia Montană, despre legea anti huligani sau despre  orice altă temă, oricît de fierbinte.

E vorba despre lipsa de respect cu care șefii fotbalului au tratat sportul și care, iată, li se întoarce ca o palmă amară, imposibil de mascat chiar și sub mănușile albe ale zăpezii mieilor. E vorba despre abuzurile comisiilor, despre procesele de corupție ale șefilor arbitrilor, despre tot ceea ce au girat, au manipulat, au înjurat și au comis Sandu și Dragomir.

Cînd publicul a răbufnit, camerele de luat vederi au surprins spaima de pinguini rătăciți pe banchiză a oficialilor federali de la marginea terenului. Privirile lor alertate și pline de reproș la adresa tribunei dovedeau că nu au înțeles nimic. Această guvernare fotbalistică va sfîrși urît pînă la urmă.

Păcat pentru echipă! Jucătorii  au fost concentrați, au demonstrat atitudine, semn că Pițurcă a rămas șeful de trib care știe să-și motiveze oamenii. Preliminariile vor fi însă lungi, dure și încurcate. Nu va fi suficientă o simplă răscolire de orgoliu, ca în fața acestui Uruguay talentat, estet și romantic.

Pentru o calificare e nevoie de un întreg traseu, alături de FRF, de public, de cluburi, de sponsori, de toată lumea fotbalului. Jocul bărbaților îmbrăcați în roșu a fost un apel la o unitate care, în această seară rece, pare la fel de greu de obținut precum acoperirea unui stadion acoperit.

Comentarii (109)Adaugă comentariu

George  •  29 februarie 2012, 22:44

din nou oameni nevinovati batuti fara nici o jena,gaze lacrimogene la intamplare…Inca o dovada ca ramanem un stat militienesc..inca un motiv caRE ma face sa nu regret ca am parasit tara…

sty  •  29 februarie 2012, 22:47

Ce seamna RMGC?Si daca oamenii aceeia doar au scandat fara violenta , eu cred ca in Romania este o problema grava ,daca nu au facut nimic altceva inafara decat sa scandeze la adresa fosilelor din fruntea fotbalului,ar trebui jandarmeria si firma de paza date in judecata,inclusiv Mircea Sandu.

gyno  •  29 februarie 2012, 22:49

Ce s-a intamplat in seara asta are direct legatura cu nemernicia care i s-a intamplat Universitatii Craiova…club talharit si lichidat ziua in amiaza mare de acest excroc Mircea Sandu impreuna cu acolitii lui…Lumea s-a saturat pana peste cap de aceasta grupare mafiota condusa de M Sandu si M Dragomir de excrocheriile..nenorocirile lor…de lipsa de profesionalism de corectitudine de viziune a acestor impostori care se vor conducatori pe viata iar fotbalul romanesc afacerea lor proprie…Toate clanurile interlope din Romania sunt simple bande de cartier pe langa aceasta grupare MAFIOTA NUMITA FRF SI CONDUSA DE MIRCEA SANDU…LUMEA S-A SATURAT DE OBRAZNICIA SI NESIMTIREA ACESTUI INFRACTOR !!!

orlandoga  •  29 februarie 2012, 22:51

perfecta dreptate d le tolontan fotbalul a ajuns ff rau in tara noastra din cauza acestor mitici care sunt ca niste capuse bune numai de stricaciuni ,vedeti cazul nationalei de tineret care nu are nici un viitor astazi la ploiesti cred ca la pauza ia mituit pe cehi sa nu mai marcheze,dar oare acolo la frf nu vede nimeni ca sandoi nu are rezultate daca acesta este viitorul echipeib nationale atunci cred ca presa deja a ramas fara servici,sa scrie decit gespre scandaluri deja mi se pare ridicol va multumesc si sper sa ne trezim intr-o zi la realitate cadeja mircea sandu a distrus fotbalul romanesc

Salvamarul  •  29 februarie 2012, 22:53

RMGC = Rosia Montana Gold Corporation

Se făcea trimitere la situația cu mircea sandu și telefoanele alea.

E incredibil cum mitică susține că „doar vreo 40 de huligani” au scandat. Și, mai mult, mitică laudă jandarmeria pentru modul în care a intervenit…Absolut excepțional…

Margelatu  •  29 februarie 2012, 22:57

E de mult timpul! DESTEPTATI-VA ROMANILOR!

Sandu si Mitica merita sa fie la puscarie!

Jos cu SANDU & DRAGOMIR!
JOS CU INCOMPETENTA si HOTIA!

catalin  •  29 februarie 2012, 22:58

s-o crezi tu tontolane ca reactia suporterilor din seara aceasta n-are legatura cu dezafilierea abuviza a UNIVERSITATII CRAIOVA!!!!!
FORZA STIINTA CRAIOVA!!!!!!!!!!!

adrian  •  29 februarie 2012, 22:58

In seara asta a fost un mare BLAT ,cartile erau facute de mult ,imi aduc aminte ca mircea sandu a iesit acum cateva sapt cu declaratii ca a fost sunat de cineva sa faca 1-1,supriza si arbitrul a fost de casa,,,cunoscatori stiu de ce!

clr2607  •  29 februarie 2012, 22:58

toata lumea pe 24 martie in Piata Pictoriei incepand cu ora 16 sa protestam impotriva lui sandu si dragomir…..va asteptam in nr cat mai mare……..

CLAUDIU  •  29 februarie 2012, 22:59

OARE PANA CAND OAMANEII ACESTEA VOR TINE DE SCAUNE.AU TRECUT 22 ANI SI NU AM INVATAT NIMIC.CAND MII DE OAMENII STRIGA INPOTRIVA TA NU DOAR O SINGURA DATA,ASTA ITI LASA DE GANDIT .MA BUCUR CA OAMENII AU CURAJUL SA STIGE,DOAR ATAT MAI AVEM…. RESTUL NE-AU FURAT ALTI.

Unu94  •  29 februarie 2012, 22:59

Am si eu o intrebare.Daca un fotbalist joaca prost, el este inlocuit.Daca un antrenor nu castiga meciuri, este demis.Dar acestor nesimtiti care trimit fotbalul romanesc in abis, cat le mai este permis sa isi continue abuzurile?Din cate stiu eu traim intr-un stat democratic, nu in China, doar nu se asteptau bannere gen:”We love Mircea Sandu, we love Romanian football!”.Baietii, insa au jucat peste asteptari contra locului 4 la mondial.Cu un Sanmartean, un R.Stefan(Rat), un Sapunaru si cu orice alt portar in poarta, putem sa batem Ungaria si Turcia!

Anonymous  •  29 februarie 2012, 23:00

Este incredibil cat ii mai rabda pamantul pe acesti bisnitari ai fotbalului romanesc. Bisnitari! Da! Pentru ca asta sunt in realitate. Ca au avut noroc sa se infiltreze si apoi prin diverse manevre au pus mana pe putere, nu inseamna ca sunt niste oameni scoliti. Intrebarea mea ramane: Cat ii mai rabda pamantul … pentru ca oamenii deja au trecut de limita rabdarii.

VFGu  •  29 februarie 2012, 23:00

Daca s-a scandat fara violenta,interventia militienilor este o problema foarte grava,folosirea fortei impotriva unor oameni care si-au exprimat nemultumirea printr-un banner este dupa mine o mare mare problema.Desi sunt sigur ca se va gasii un motiv foarte bun pentru care sa ordonat interventia jandarmilor si acesti PATRONI ai buticului cu numele FOTBALUL ROMANESC vor scapa din nou bazma curata.

Bogdog31  •  29 februarie 2012, 23:06

Imi este scarba de infractorii astia doi. Oare cat o sa mai fie totul luat sub forma de cancan… mitica si nasu… „Nimeni nu este mai presus de lege!” AJUNGE CU ABUZURILE !!! NE-AM SATURAT DE VOI !!!

d(r)ac_impielitzat  •  29 februarie 2012, 23:07

„Această guvernare fotbalistică va sfîrși urît pînă la urmă”
Da’ de s-o sfarsi odata!!!
Daca in seara asta au ordonat violenta impotriva acelor scandari si un banner, atunci trebuie condamnati, si bagati la racoare pentru abuz in functie. Nu se poate asa ceva! In ce fel de tara/stat traim?
Domnule Tolontan asa ceva NU SE POATE! Trebuie sa facem ceva, trebuie sa cerem dreptate, trebuie sa luam atitudine.
TOTI!!!

adisor  •  29 februarie 2012, 23:07

Nemernicii astia chiar nu inteleg ca ne-am saturat de ei, de nesimtirea cu care conduc acest sport, nu se poate domnule sa distrugi craiova si timisoara pt orgolii personale, nu se poate sa fi o curva,scuzatimi expresia in discutia lui sandu cu „reprezentantii” gold corporation, intr-o tara normala acesti domni se odihneau de multa vreme in puscarie!

aldo  •  29 februarie 2012, 23:10

Cataline iar o dai pe filozofie….In tribuna protestele au inceput de la suporterii Craiovei .Daca nu stiai asta informeaza-te intai.E penibil ca jandarmeria nu si-a dat seama ce gafa a putut face…Sa elimini un sector pe motiv de banner impotriva FRF.Daca Romania nu juca superb in aceasta seara ,pe stadion ar fi iesit o confruntare dramatica intre suporteri si jandarmi.Jandarmii ar fi fost coplesiti numeric intr-o confruntare.Mare noroc au avut pt ca nationala a jucat frumos.

Cătălin Tolontan  •  29 februarie 2012, 23:12

aldo: toti suporterii erau olteni? Nu. Este un sentiment general impotriva lui Sandu si Dragomir sentiment care include, evident, si ceea ce i-au facut Craiovei

liviuemil  •  29 februarie 2012, 23:12

Cineva spunea „stat militienesc”. Eu merg mai departe si spun „stat dinamovist”. Cum poate cineva tine cu Dinamo cind orice forma de represiune aduce aminte de trecutul( prezentul si viitorul) acestei echipe????

dan  •  29 februarie 2012, 23:13

mesajul meu care ataca presa de incompetenta si subordonare n-a fost destul de decent?

george  •  29 februarie 2012, 23:16

cat mai trebuie sa suportam mizeria asta din fotbalul romanesc????nu cred ca este timpul ca mitica si sandu sa plece…sa ne lase ca ne-a distrus ce iubeam mai mult pe lumea asta…FOTBALUL!!!

cezar  •  29 februarie 2012, 23:18

cea mai proasta meserie e la jandarmerie!!!
bai frate ce nemernic e dragomir asta,nu stiu dar am
sentimentul ca el si sandu mircea vor iesii pe usa din
dos curind.derbedeu este el ,mincinos ordinar,ca si-a facut hotelul ala
si multi bani in cont ,spunind la tv mult timp ca el nu aisi ridica salariul de la liga!
incredibil ce nesimtit,chiar crede baragladina asta batrina ca toti
romanii sunt prosti!
LA PUSCARIE MITICULE!!

Alex K  •  29 februarie 2012, 23:20

Zona respectiva a peluzei a scandat tot meciul… incidentele au inceput cand s-a afisat bannerul FRF = RMGC. Cei de la BGS au incercat sa rupa randurile suporterilor pentru a da jos mesajul. Suporterii au facut un cordon pentru a le bloca accesul si atunci au inceput sa apara si jandarmii si sa ii inconjuare pe acei suporteri. Inainte sa inceapa efectiv violentele TOT stadionul a inceput sa strige impotriva lui Dragomir si „Rusine, rusine sa va fie”. Mi s-a parut senzational cum „mana” de derbedei s-a transformat intr-un stadion intreg.

daniel  •  29 februarie 2012, 23:21

nu mai suport acesti paraziti pe nume sandu si dragomir. nu se mai poate atata bataie de joc la adresa romanilor

Ursachi Gabriel  •  29 februarie 2012, 23:26

Ar trebui sa se protesteze pe fiecare din stadioanele Romaniei .. solidari cu Craiova si Timisoara … chiar si presa sportiva ar trebui sa protesteze contra lui sAndu si dRagomir …au distrus orice urma de fotbal in Romania

cr1  •  29 februarie 2012, 23:31

bestial articolul!!! bravo

lore  •  29 februarie 2012, 23:34

numai cu forta pleaca astia doi. aveti ocazia la protestul Craiovei sa scapam de ei . veniti cu toti in Bucuresti si pe ei . sa scapam fotbalul de leprele astea care considera ca nu mai ai voie pe satadion sa strigi nimic. pina si jandarmi au ajuns sa percuteze la ordinul scirbei de sandu mircea traian .HAI POLI ,HAI STIINTA, HAI ROMANIA SA SCAPAM DE CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC,sandu si mitica.

ultras_1947_doar_pt_culori  •  29 februarie 2012, 23:34

Romania este stat politienesc !!!! In aceasta seara am avut inca o dovada ca suporterii nu au nici un drept , ci doar obligatii !!!
Cum e posibil sa dai afara de pe stadion niste oameni doar pt. simplul fapt ca scandau impotriva frf si lpf ???????????

cosmin  •  29 februarie 2012, 23:38

in atentia celor care conduc fotbalul romanesc . tineti de scaune cu toata forta , dar in curand veti putrezi in puscarie pentru faptele comise si noroiul in care ne-ati adus ! voi chiar nu va ganditi ca ati adus lumea la disperare ? DNA-ul este salvarea voastra ! deoarece cu siguranta ati creeat „monstri” care pentru o bucata de paine(mai ales pe criza asta) sunt dispusi sa ne scape de voi . nu e o amenintare , e o realitate (cel putin asa vad eu lucrurile).
Dati-ne fotbalul inapoi !!!

RESPECT pentru cele scrise domnule Catalin .

AntiSandu  •  29 februarie 2012, 23:39

Miticaa si Sanduu la puscarie!

Geo  •  29 februarie 2012, 23:39

s-a scandat fara violenta, fara imbranceli si fara injuraturi, dar cu toate astea au fost ordine de la Mitica(la puscarie) si Sandu(esti o mizerie) sa-i bata si sa-i evacueze…eram cateva randuri mai sus de cei care au vrut sa scoata 2 bannere si nu au fost lasati…din acest motiv au fost evacuati…mai rau ca in comunism traim! de acum inainte sa vina sandu si cu mitica la meci, sa fie gol si liniste pt ei!

Cel mai mare huligan  •  29 februarie 2012, 23:41

Ai scris frumos, dar departe de adevar. Foarte departe sau incomplet. Lumea s-a saturat de amenintari, lumea s-a saturat de teatru, pt ca teatru nu se joaca pe arene, se joaca in sali de teatru cu decoruri si actori, nu arbitri, conducatori, jucatori si nu in cele din urma umbra interlopilor ce vegheaza asupra decorului si linistei celor ce conduc fotbalul si cluburile din mocirla romaneasca…
Singurlul lucru excluderea toatala din toate competitile in care pot fi antrenate atat echipele de club cat si aceasta nationala fara onoare. Condusa de un barbugiu, prins acum ceva vreme incercand sa triseze la jocurile de moroc in nu stiu ce cazinou…

Dan  •  29 februarie 2012, 23:42

Veniti cu toti la miting pe 24 martie la guvern, doar asa putem scapa de acesti nenorociti!
Sunt oameni f capabili in tara asta care nu au loc de aceste jigodii.
Forza Stiinta!

dzeko  •  29 februarie 2012, 23:42

@george: nu mai faceti un act de recunoastere suprema faptul ca ati parasit tara! In momentul in care veti fi in stare sa spuneti cu ce O AJUTATI, chiar si de la mii de kilometri departare, atunci veti castiga respect. Nu al nostru, ca oricum nu de el aveti nevoie…

kryss  •  29 februarie 2012, 23:43

Ma uit la ce au scris alti si ma umfla rasu. Pai japitele astea doua nu vor pleca decat atunci cand stadioanele vor fi pustii. Atata timp cat va duceti la meciuri si le bagati bani in buzunare ….. va meritati soarta. Eu am renuntat sa ma mai duc la acest circ numit fotbal de circa 6-7 ani

Che Guevara  •  29 februarie 2012, 23:45

Romania nu mai este de mult un stat de drept. Este un stat politienesc. Nu mai exista nici un fel de drepturi ale cetateanului. Jandarmeria este aparat represiv.

Claudiu  •  29 februarie 2012, 23:48

E simplu de tot, nationala si fotbalul nu e al nostru.
FRF si LPF nu sunt decat niste simple SRL-uri conduse de catre Sandu si Dragomir. Ca se ascund in spatele unor denumiri gen Federatia Romana sau Liga e doar covorul frumos sub care e multa mizerie.

Incearca sa transforme tot spiritul nationalei intr-un teatru ieftin, totul dupa modelul Franta – Stade de France.

kike  •  29 februarie 2012, 23:48

Jos mizeria din fotbal / Jos Sandu si Mitica .
Pana nu se face curatenie nu mai merg la nici un meci al nationalei.

Laur  •  29 februarie 2012, 23:49

Incredibil cum Nea Mitica confunda Bucurestiul secolului 21 cu Scornicestiul anilor 80. Avem voie sa spunem ce vrem acum, domnule securist protocomunist!

Mitica la puscarie!

Ionut  •  29 februarie 2012, 23:49

Au strigat 100 de huligani stransi la peluza si dupa ei cativa din restul stadionului. Lumea a venit la stadion sa vada meciul, nu sa strige contra lui Mitica…

Claudiu  •  29 februarie 2012, 23:50

Inca un lucru simplu: Daca la Bucuresti nu reusesc sa vanda decat cateva mii de bilete si restul invitatii, de ce nu plimba nationala prin tara, ca doar e nationala noastra? Si nu ma refer doar la Piatra Neamt sau Constanta ci si la Iasi, Cluj, Timisoara, Ploiesti.
Bineinteles, la Timisoara personal nu mai visez sa prind nationala de vreme cu conflictul Sandu-Iancu, dar care nu are absolut nici o legatura cu suporterul simplu al nationalei din Timisoara.

pruni  •  29 februarie 2012, 23:50

Memoriabil articol, poti sa-l printezi, sa-l arhivezi, sa-l dai ca testament viitoarelor generatii si in cele din urma sa te bucuri de meserie, chiar daca reclama aia apare pe pagina blogului tau.

Curat nu se face acolo unde ei nu vor, iar noi (ca intreg) nu stim despre ce este vorba.

mario24  •  1 martie 2012, 0:23

senzational articol bravo felicitari, esti unul dintre cei mai buni gazetari alaturi de nea OVIDIU , fara CRAIOVA si fara TIMISOARA campionatul parca nu are nici un farmec echipele cu cei mai multi suporterii prezenti pe stadioane!

meciurihd.com | Toate meciurile de azi le gasesti aici in format HD!  •  1 martie 2012, 0:27

„Nişte derbedei, bine că i-au scos de pe stadion” :: GSP.RO…

Dumitru Dragomir a fost impresionat de Torje şi Chiricheş, dar a comentat şi pe marginea conflictului dintre o parte a suporterilor de la peluză şi oamenii de ordine „Dacă jucăm în preliminarii aşa cum am jucat cu Uruguay, ne calificăm la mondiale. E …

00siksksk  •  1 martie 2012, 0:27

frate deci cum sa faca asa ceva cretinii aia cu creier de gaina de la BGS sau jandarmi ce sunt ei acolo…
Erau fete, batraini care nu aveau nici o treaba si totusi au dat cu gaz.

SI PANA LA URMA DE CE SA OBLIGI PE CATIVA OAMENI SA DEA JOS UN BANNER???PARCA TRAIM IN DEMOCRATIE…
sa nu mai zic si dde individul care avea un steag al uruguayului si a fost dat afara de pe stadion din cauza asta…
frate dar care e problema?
tara de cacao, nicaieri in lume nu cred ca se intampla asta.

meciurihd.com | Toate meciurile de azi le gasesti aici in format HD!  •  1 martie 2012, 0:27

FOTO Oameni disperaţi şi loviţi pe Naţional Arena! :: GSP.RO…

O parte a suporterilor care au fost în această seară pe stadion la amicalul cu Uruguay au trăit clipe de groază. Forţele de ordine au intrat în forţă în repriza a doua pentru a-i evacua pe suporterii de la Peluza Sud. Jandarmii au folosit bastoanele şi…

vik  •  1 martie 2012, 0:30

Un grup de suporteri din Oslo! Avem bilete la finala UEFA.Azi am iesit toti la un club sa vedem meciul si am luat decizia unanim sa venim cu benere in engleza anti frf, mircea sandu si a coruptiei din fotbalul romanesc.faceti si voi la fel
BENERE ANTI HOTI LA FINALA UEFA!!!

MADE IN TIMISOARA  •  1 martie 2012, 0:36

MI-E GREATA DE CEEACE SE-NTIMPLA IN ROMANIA !!! CUM PUTEM FI CHIAR ATIT DE TIMPITI ,SI SA LE PERMITEM ACESTOR BOLSEVICI SA NE CALCE IN PICIOARE ? CUUUUUUMMM !?

Extrakt  •  1 martie 2012, 0:37

Zapada lui Yeti…continua! Cele doua batranele : Sandu si Dragomir baga mana adanc in buzunar…si sustine si eu cu ce pot campania electorala! Sportul rege se mananca cu paine adusa de la brutaria de partid! Nu va mai faceti iluzii: Dragomir si Sandu sunt pe viata!

DarkDark  •  1 martie 2012, 0:43

Nimeni la meciurile nationalei pana in momentul demisiei celor doi talhari (asta daca nu vreti sa mai luati bataie ca-l injurati pe Sandu).

Comentează