Zăpada leilor

UPDATE: Articolul publicat ieri la prînz pe gsp.ro de colegul meu Daniel Șendre a intuit discret și emoționant ce se va întîmpla pe stadion. O altă recomandare din ziarul de azi. După ce Marius Chivu a consemnat în ”Dilema Veche” o notiță dintr-o carte care susține că Nadia nu a fost prima gimnastă care a luat 10 la Jocurile Olimpice, colegele mele Roxana Fleșeru și Luminița Paul s-au aplecat cu minuție asupra știrii, au cercetat cîteva luni și publică azi povestea care, fără a știrbi din unicitatea Nadiei, modifică într-adevăr reperele istorice ale perfecțiunii în gimnastică.

miercuri, 29 februarie 2012, 10:34

UPDATE: Articolul publicat ieri la prînz pe gsp.ro de colegul meu Daniel Șendre a intuit discret și emoționant ce se va întîmpla pe stadion. O altă recomandare din ziarul de azi. După ce Marius Chivu a consemnat în ”Dilema Veche” o notiță dintr-o carte care susține că Nadia nu a fost prima gimnastă care a luat 10 la Jocurile Olimpice, colegele mele Roxana Fleșeru și Luminița Paul s-au aplecat cu minuție asupra știrii, au cercetat cîteva luni și publică azi povestea care, fără a știrbi din unicitatea Nadiei, modifică într-adevăr reperele istorice ale perfecțiunii în gimnastică.

Asta nu s-a întîmplat niciodată. Tot stadionul a strigat „La pușcărie, Mitică, la pușcărie!” și „Sandu, ești o mizerie!”. Într-o seară în care echipa a jucat inimos, zecile de mii de oameni și-au ridicat mîinile și le-au fluturat, cu liniile vieții despărțite pentru totdeauna, cerînd plecarea președinților Federației și Ligii.

Într-un fel, îmi pare rău pentru Sandu. Ajuns în culmea carierei sale internaționale, el primește acasă protestul unanim al suporterilor. După cum Dragomir poate mima mirarea. ”Am adus mulți bani din drepturile TV. CE VOR?”.

Revolta de pe Național Arena depășește datele concrete. Nu e vorba aici despre retrogradarea Universității Craiova, nu e vorba despre Poli Timișoara, despre Roșia Montană, despre legea anti huligani sau despre  orice altă temă, oricît de fierbinte.

E vorba despre lipsa de respect cu care șefii fotbalului au tratat sportul și care, iată, li se întoarce ca o palmă amară, imposibil de mascat chiar și sub mănușile albe ale zăpezii mieilor. E vorba despre abuzurile comisiilor, despre procesele de corupție ale șefilor arbitrilor, despre tot ceea ce au girat, au manipulat, au înjurat și au comis Sandu și Dragomir.

Cînd publicul a răbufnit, camerele de luat vederi au surprins spaima de pinguini rătăciți pe banchiză a oficialilor federali de la marginea terenului. Privirile lor alertate și pline de reproș la adresa tribunei dovedeau că nu au înțeles nimic. Această guvernare fotbalistică va sfîrși urît pînă la urmă.

Păcat pentru echipă! Jucătorii  au fost concentrați, au demonstrat atitudine, semn că Pițurcă a rămas șeful de trib care știe să-și motiveze oamenii. Preliminariile vor fi însă lungi, dure și încurcate. Nu va fi suficientă o simplă răscolire de orgoliu, ca în fața acestui Uruguay talentat, estet și romantic.

Pentru o calificare e nevoie de un întreg traseu, alături de FRF, de public, de cluburi, de sponsori, de toată lumea fotbalului. Jocul bărbaților îmbrăcați în roșu a fost un apel la o unitate care, în această seară rece, pare la fel de greu de obținut precum acoperirea unui stadion acoperit.

Comentarii (109)Adaugă comentariu

EO  •  1 martie 2012, 0:43

am fost pe stadion si am asistat la o bataie incredibila, de un barbarism inimaginabil, pe care 5 membri ai formatiunii paramilitare bgs o administrau cuiva. respectivul era intins, nu stiu ce era, copil, femeie, barbat, batran sau batrana, eram relativ departe si nu aveam cu sa vad. nu am inteles totusi si m-am intrebat: oare ce facuse acel om sa merite asa ceva, cand e evident ca 5 malaci pregatiti sa fie multi (asta e singura lor pregatire) il puteau imobiliza cu usurinta?! scosese pistolul?!?!?! incalcase constitutia, punand in pericol de razboi poporul roman?!?!?!?!?!!?
in fine, m-a cuprins o furie care ma ineca, brusc am hotarat: o sa plec din tara asta. oricum e tara lui dragomir. asta nu e romania mea.
am fost martorul multor episoade de acest gen. sunt un iubitor de fotbal si, daca am argumente, uneori protestez. in felul meu. uneori si singur, dar fara absurditatea grevelor foamei, setei sau a aspiratiei irationale.
stiu ca in democratie nu exista revolutii, stiu ca falansterul suportericesc are tarele lui, ca e un nucleu care se transforma adeseori din dur in prea dur. stiu si ca multi dintre ei sunt niste mitici. dar nu mitici ca mine, care-s un mitic din sud, ci copiii de imagine ai lui mitica dragomir.
mircea sandu e atat de sters incat ma face sa-l uit, il omit in ura mea, e mult prea puternic pentru mine, care nu am niciun resort de actiune pasnica asupra celor mici care-mi asupresc pasiunile, jurnalistii de rating, daramite asupra unui monstru ATAT de sacru precum MS…!
oamenii aia batuti au cazut prada salbaticiei generatiei de sacrificiu, prada lui „stupid people”, care in societatea romaneasca se imbraca in militian, in begesist. si, in culmea carierei, la capatul capetelor, in politician.
am sa parasesc aceasta tara si va sfatuiesc pe toti sa o faceti. asa cum ideal ar fi fost ca in momentul ala de bestialitate intreg stadionul sa paraseasca cele doua sute si ceva de milioane bagate in acel stadion care risca sa devina tribuna celor mai mici oameni din romania, care-s cumva, dintr-o eroare a naturii, ajunsi in frunte.
natura isi va repara erorile, dar noi nu vom mai conta.
eu vreau sa contez, asa ca plec de aici.

MeZozoM  •  1 martie 2012, 0:47

Gresesti Cataline, are foarte mare legatura cu suporterii Craiovei si cu nedreptatea ce li se face lor. Dar ai zis bine zapada LEILOR 🙂

vasluian  •  1 martie 2012, 0:51

In semn de protest, la fiecare meci din prima divizie(cel putin),tot stadionul sa se ridice in picioare si din min 1 la min 10, sa strige jos dragomir, jos sandu !Ce vor face atunci?

teo  •  1 martie 2012, 0:58

Sandu si Mitica judecati !

Cristi D.  •  1 martie 2012, 1:01

Nu i se pare nimanui suspect faptul ca atunci cand incepea sa se strige anti federatie si anti-liga (mai exact, anti-mafioti), eram acoperiti de zgomot de vuvuzele? Si daca stau sa ma gandesc bine, la intrare, cei cu goarne erau obligati sa le arunce. Eu cred ca erau puse la boxe, ca sa se acopere contestarea lui Sandu si mi(ti)tica.

Mircea  •  1 martie 2012, 1:06

@Dzeko

George a ajutat tara prin faptul ca a parasit-o!
Ca si mine dealtfel!
O tara care nu ne-a vrut, a primit ajutorul solicitat…ne-am vazut de treburile noastre pe alte meleaguri!
Voi chiar credeti ce afirmati????
Voi chiar va inchipuiti ca cei care si-au parasit tara au facut-o de florile marului?
Voi chiar inghititi zecile ( chiar sutele ) de milioane de Euro cheltuiti pe stadioane, intr-o tara care inchide spitalele si isi obliga cetatenii sa fuga prin alte parti ca sa-si faca meseria si sa traiasca in conditii normale si decente?
Voi chiar inghititi indobitocirea in masa, prin manelizarea mass media, nu v-ati saturat sa vedeti in fiecare zi totii dobitocii la televizor si sa le ascultati ineptiile aduse la rand de cugetari ? Nu va este lehamite de toate balabustele cure-si arata tatele si cracii de dimineata pana seara la TV?
Acum va revoltati si impotriva celor care au plecat pentru ca nu mai puteau rezista?
Pai atunci, multumiti-va sa protestati din gura impotriva lui Sandu, Dragomir, Becali si a altor lifte spurcate ce si-au pus ghearele pe tara! Continuati sa fiti generatia lui „Jos!!”, cea fara de SUS!
Si continuati sa ignorati exstenta lui Brancusi, Cioran, Tutea, Rebreanu, Eminescu, fiindca, nu-i asa, exista in piepturile voatre de strigaci Dinescu, PCH-ul, Peluza Sud si ignoranta crasa ce-si urla existenta in absolutul „neamului romanesc” ramas acasa, prin tribunele unor stadioane cu tribune in ruina sau copertine noi noute, dar care refuza cu obstinatie isi respecte caietul de sarcini!!!
Goooooooooooooooooooooool!!!!!!!!!!!

SA  •  1 martie 2012, 1:32

Salut tuturor,

Am fost si eu partas la acest moment in care un spectator era calcat in picioara si incasa bocanci in fata de la vreo 5 BGS-isti. Inaceptabil un asemenea moment pe un stadion al romanilor. A fost momentul in care tot stadionul a inceput sa strige Mitica la puscarie.
Arena nationala s-a tranformat intr-o institutie in care te simti mai controlat ca niciodata de serviciile secrete. nu ai voie cu banere de niciun fel ca nu cumva sa deranjezi lorzii federatiei. Iti este si frica sa strigi ceva ca nu cumva unul de la BGS sa-ti aplice niste modele de bocanci in fata.
Oare ce trebuie sa facem, pentru ca ma simt dator sa fac ceva, ca cei doi cu functii pe viata in fotbalul romanesc sa inteleaga ca nu-i mai dorim??? Spre deosebire de tine EO, eu ma simt dator, obligat sa fac ceva. Nu pot sa intorc spatele si sa zic descurcati-va voi cu ei.
Domnule Tolontam, dumneavoastra aveti media la indemana. Puteti face ceva. Peste ani veti fi la fel de vinovati ca ei tocmai pentru ca nu ati facut nimic. Eu vreau dar nu am cum. Eu vrea dar nu am cu cine. Dumneavoastra aveti cu cine.
Noi suntem prea mici sa avem cum sa schimbam sistemul.
Vinovati suntem noi toti pentru ca acceptam sa fim facuti de un neica nimeni niste golani, de unul care felicita jandarmeria pentru ce au facut in seara asta. RUSINE.

Florin  •  1 martie 2012, 1:34

De ce nu ma mir ca cei 2 Stapani ai fotbalului romanesc (Mircea si Mitica )au fost injurati ca la usa cortului,pt. ca si ei au acelasi jargon si considera ca toti cei ce nu sunt implicati in fotbal sunt o adunatura de prosti . Noi oamenii simpli care iubim acest sport (nu afacere) tot asteptam sa se faca dreptate dar pana acum nu s-a intamplat nimic serios , oameni din arbitraj azi sunt prinsi si inchisi maine sunt liberi si bagati iar in fenomen ,se plimba niste bani intr-o valiza pe la DNA de cativa ani si nu se ia nici o masura (un euro parlamentar sustine ca premierea nu se pedepseste nicaieri in lume dar omite sa spuna ca aceasta practica la noi a fost scoasa in afara legii tot din cauza lui in urma cu un an ),echipe fanion ale Romaniei sunt dezafiliate din cauza unor orgolii personale,comisiile judeca dupa interese si cu unitati de masura diferite si alte multe nereguli pe care nu am timp sa le insir aici.In Romania in mod democratic poti demonstra impotriva presedintelui a primului ministru a guvernului dar daca te iei de Mitica si Sandu ti-o furi rau de tot de la huidume si jandarmi .In tara asta a mai fost un om care se credea de neinlocuit si saracul a sfarsit rau de tot de un Craciun.

petrescu andrei  •  1 martie 2012, 1:43

URIAS SI GENIAL COMENTARIU! FELICITARI! DACA VEI DORI SA FACI O ALEGERE CORESPUNZATOARE IN PRIVINTA URMATOAREI TALE DESTINATII ITI POT OFERI CATEVA INDICII SI SUGESTII. EU INSUMI NELOCUIND IN ROMANIA. PENTRU CA, ASA CUM AI SPUS, NU MAI ESTE A NOASTRA , CI A LOR. DIN NEFERICIRE! E-MAILUL MEU ESTE petrescu.andrei20@yahoo.com. ASTEPT SA MA CONTACTEZI. TE SALUT CU RESPECT SI ITI UREZ TOATE CELE BUNE.

petrescu andrei  •  1 martie 2012, 1:45

REFERINTELE MELE ANTERIOARE SUNT PENTRU ¨EO*.

Eu  •  1 martie 2012, 2:11

Romanie, sa ai soarta Stiintei!

sa  •  1 martie 2012, 2:11

Am citit toate mesajele acestui articol, am revazut inregistrarea pe am facut-o cu telefonul (nu stiu daca va pot pune la dispozitie aici aceasta inregistrare)la meci si situatia a fost urmatoarea.
A fost afisat un banner cu FRF = RMGC. imediat au fost inconjurati cei care au afisat acest banner de catre BGS sau jandarmi. In momentul in care unul de la BGS sau jandarmerie a reusit sa puna mana pe acel banner si sa traga de el incercand sa-l confiste, tot stadionul a inceput sa strige MITICA LA PUSCARIE. Din acel moment cei de la jandarmerie au incetat sa mai incerce sa confiste acel banner. La nici un minut a aparut al doilea banner pe care scria ACEEASI MIZERIE. In nici 10 secunde (probabil la comanda lui Mitica) jandarmeria a intervenit in forta. Remarcabil a fost ce bataie si-a luat un suporter de la vreo 4-5 jandarmi. Dadeau in el la intr-un animal. Poate chiar mai rau.
Tot stadionul, nea Mitica, tot stadionul a inceput sa huiduie. Nimeni nu se mai uita la meci.
Restul este poveste iar cel care a comandat „bataia” trebuie sa raspunda.

Badita Florin  •  1 martie 2012, 2:12

Nu am fost pana acum pe stadion.
Dar la urmatrul meci al Romaniei pe National Arena o sa vin. Cu Tricou cu Salvati Rosia Montana si Nu Vreau Exploatarea Gazelor de Sist.

Si nu vin singur, o sa vin impreuna cu vreo 50 de prietenii. Poate 100. Sa aflu cand o sa fie.

harry porker  •  1 martie 2012, 2:27

@EO

subscriu in totalitate, pot spune ca am calatorit in cateva tari din partea vestica a continetului dar nicaieri nu am vazut aceste armate private (bgs,shelter,….etc) care sa defileze cu jeep-uri sau alte vehicule incalcand toate regulile de circulatie, parcand in mijlocul intersectiilor evident pe mijlocul trotuarului, chiar sunt curios cataline, tu prin natura job-ului ai fost prin multe tari, ne poti spune unde ai mai vazut genul asta de firme de paza care sa fie asa vizibile cum sunt la noi?

Blue  •  1 martie 2012, 2:49

Cei de la Peluza Sud au fost in majoritatea lor fani craioveni

Dragomir despre fanii bătuţi de jandarmi: "Nişte derbedei, bine că i-au scos de pe stadion" – InfoStiri.eu  •  1 martie 2012, 4:19

[…] Cătălin Tolontan despre revolta de pe Naţional Arena » Zăpada leilor […]

avi  •  1 martie 2012, 5:50

doamne in ce stagiu suntem. democratie? ei bn vreau sa urluu aqm si mereu pana mi se vor indeplinii visele. mitica la puscarie. romania, stat politienesc. asasini, gabori asasini. mircea sandu esti o mizerie. basescu la puscarie. vrem monarhie constitutionala. si cel mai mult vreau sa strig asa: vine,vine primavara si-o sa iasa toata tzaraa:D

amar  •  1 martie 2012, 5:53

mai nou in romania un cioban fara o clasa, care are ceva bicepshi are dreptul sa bata copii,batrani,femei, etc. doamne unde traim?????
oare toate acestea fac parte intradevar din noua ordine mondiala sau se intampla doar pt ca le permitem?

jonescu  •  1 martie 2012, 6:25

…daca politicienilor din Craiova le-ar pasa cu adevarat de STIINTA,ar face pe dracu in patru ca Sandu Mircea si Dragomir Dumitru sa fie numiti „PERSOANA NON-GRATA”in Craiova…asa cum ei si-au batut joc de de un oras intreg,asa sa le multumeasca si orasul lor !…

holostencu  •  1 martie 2012, 6:29

vor fi stadioanele pline de derbedei, Mitica……

Venim de afara  •  1 martie 2012, 6:35

O sa incerrc sa strang cati mai multi romani din tara unde sunt sa venim pe 24 martie la bucuresti…SANDU&MITICA ar fi mai bine sa o taiati cat mai e timp…noi nu venim degeaba,noi suntem generatia care l-am hulit pe ILIESCU in piata UNIVERSITATII

alex  •  1 martie 2012, 7:23

JURNALISTII (sportivi macar), trebuie sa recunoastem , au si ei o mare parte de vina pt ca nu „explodeaza” in asemenea momente ; traiesc intr-o usoara complicitate cu dragomir si sandu , pt a face rating sau pentru exista ca jurnalisti de sport/fotbal. pupin….sti

mark  •  1 martie 2012, 8:21

Ce fac nenorocitii astia cu poporul roman e o rusine. Am ajuns sa fim ca o turma de oi batuta cu toiagul pentru ca mancam iarba…Iar Mircea Sandu la puscarie e o cerere cat se poate de legitima.

Inca Roman  •  1 martie 2012, 8:28

Abuzuri, abuzuri si iar abuzuri … Romania este un stat politienesc … Tara e condusa de fosti comunisti si de fosti securisti … Singura solutie este sa plecam din tara asta cat mai putem …

Alin  •  1 martie 2012, 8:28

Destul de bun articolul. Dar ai uitat sa mentionezi o chestie(foarte importanta, cred eu): scandarile impotriva mafiotilor, au fost acoperite cu suntete de vuzuzele (de la boxe), in conditiile in care la poarta nu te lasa cu vuvuzele (si multe altele). Treaba asta n-a mai dat randament si cand s-a trezit tot stadionul. Se pare ca romanii incep sa se destepte.

Vor veni vremuri mai bune…

sds  •  1 martie 2012, 8:30

Cataline de ce nu luati o atitudine mai hotarata impotriva acestor lichele din fotbal?????Voi chiar sunteti singurii care puteti face ceva….noi ne-am saturat sa luam bataie pe stadione si tot noi sa fim pusi la zid.De ce?????

iulian  •  1 martie 2012, 8:39

Multumesc domnule Tolontan pentru articol.
Da, se poate face si jurnalism. De ceva timp nu mai citesc presa din Romania, pentru ca majoritatea subiectelor externe sunt preluate, iar cele interne se refera la gigi, steaua, tanase, etc.
De vreo 6 luni nu mai sunt in tara, din pacate. Daca as fi fost probabil as fi fost si eu printre cei care aseara au fost gazati, loviti, amendati. Acum iar apar cate unii si zic de huligani, dar ce au facut de data asta huliganii? Au afisat un mesaj? Si au exprimat opiniile? … Se pare ca nu e legal dreptul asta.
Stand in italia… si fiind pasionat, de fenomenul ultras, mai mult decat de fotbal… Ma duc la unele meciuri pe aici.
Spun doar atat… Politia si fortele de ordine…NU INTRA IN PELUZE!!!
Multimea este un ca un uragan, se formeaza greu, dar in momentul in care este format distruge totul in cale. Este impusul, adrenalina ceea ce te face sa uiti de consecinte. Nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla daca un val de nervozitate, ca cel de ieri degenera. Ieri s a vazut clar ca huliganii aia atat de huliti nu au rupt nici macar un scaun. Inca o data va multumesc pentru articol.

EO  •  1 martie 2012, 8:58

@SA
nu am nicio datorie data de aceasta tara. ti-o spun si cu furie, si cu dragoste. imi amintsc anii de scoala, cand totul era prafuit, saracacios, cand lumea ignora copiii, asa cum se face si azi. am crescut asa, nebagat in seama, iar bruma de lucruri pe care le stiu le-am facut singur. nimeni nu mi-a pus o carte in mana, nimeni nu m-a iubit asa cum as fi meritat, nimeni nu a avut grija de mine. iar pentru a-mi da viata pentru un pamant care se surpa, nu numai ca mi se pare irational, dar…
ce ar trebui sa fac, sa urlu ca disperatul in fata unor conducatori (de sport au ba) care au in mana aparate politienesti? cine e la putere are militia. cine e la o putere de alt fel, are formatiunea paramilitara bgs.
nu sunt suficient de erou incat sa-mi dau banii pe amenzi absurde si nici suficient de curajos sa ma bat cu matahalele pentru o cauza pierduta.

@harry,
poate in rusia… 🙂

yaruk  •  1 martie 2012, 9:19

BGS – organizatie monstruoasa de batausi nascuta din somnul somnul nostru. Au fost distrugeri care sa reclame interventia?

EO  •  1 martie 2012, 9:20

Andrei Petrescu, as vrea sa-ti multumesc pentru aprecierile tale la glasul tristetii mele!
cu respect si eu.

madtim  •  1 martie 2012, 9:30

Frumos. Si amarnic de adevarat….

Marian  •  1 martie 2012, 9:35

Stimate Domnule Tolontan,
Desi motivele invocate in analiza dvoastra sunt corecte, cred ca analiza ar trebui sa aiba in vedere situatia din intreaga societate romaneasca. S-a ajuns la un punct in care lumea (poporul, populatia sau cum vreti sa-i spuneti) s-a saturat de situatia mizera in care a fost adusa. Peste tot vezi nedreptati cu carul, esti umilit cand vrei sa platesti cea mai mica taxa, daca ai o mica afacere pana nu esti pus sub papuc de angajatii statului nu ai nicio sansa, nulitati care intr-o societate normala ar fi fost simpli muncitori sunt mari demnitari (vezi cazul noului ministru al dezvoltarii) etc. Cred ca s-a ajuns la un punct de rascruce in care, sper eu, populatia incepe sa reactioneze. Si reactioneaza pentru ca nu mai are nimic de pierdut. Ce poate sa aiba de pierdut un pensionar care traieste din 5-6 milioane in Bucuresti (asta e viata??)? NIMIC!!! Asa, consider eu, ca se justifica atat protestele politice, cat si cele de aseara. Poate ca a inceput ca oamenilor sa nu le mai fie de ajuns tigania de la televizor (nu intamplator promovata intens). In speranta ca e doar inceputul unei mici treziri a noastra, va urez numai bine.

madtim  •  1 martie 2012, 9:47

Intr-o societate normala, guvernata de reguli normale, stabilite si aplicate de oameni normali, acesti doi delicventi care pastoresc fotbalul intra si extra-carpatic, si-ar fi dat de mult demisia sau si-ar fi gasit nnumele afisate la avizierele vreunui tribunal, al DNA-ului, SRI-ului, CSAT-ului…la Lasanne, Bruxelles sau Haga…
Daca nici acum, cand dovezi ale dictaturii care guverneaza fotbalul in Romania, au fost scoase la iveala si postate pe internet, cel mai raspandit canal de comunicatie intre toti pamantenii, acesti infractori nu vor raspunde pentru toate atrocitatile comise si care se ascund in spatele ranjetelor de camatari satisfacuti dupa o noua teapa, ei bine stimati concetateni, sa stiti ca in acest caz acest lucru ar proba ca traim intr-o societate aflata intr-o crunta anarhie.
In consecinta, va sugerez sa faceti ca mine si sa luati o eventuala pasivitate sau lipsa de interes a organelor de cercetare penala ca pe un indemn la jaf, la hotie, la haiducie…
Hai sa furam si sa talharim cu totii…adica de ce doar o mana de posesori de prostata si hemoroizi sa ne fure si sa ne ranjeasca-n fata? Noi de ce n-am sa le-o „tragem” altora???

gix  •  1 martie 2012, 9:56

suntem de 2000 de ani aici si …………..tot degeaba 🙁 am ajuns sa avem in prim plan oameni ca dragomor,sandu,becali 🙁 se spune ca in lume sunt natiuni si tari, se pare ca noi -desi avem peste 2000 de ani- suntem doar o tara 🙁

căpcă1  •  1 martie 2012, 10:00

Nu, nu este adevărat că noi suntem prea mici pentru a face ceva pentru ţara asta! De fapt, NOI am adus ţara în aşa ceva. Noi, cei care ne spargem capul dacă, lângă galeria echipei iubite, cineva strigă pentru cealaltă echipă, noi , ce care ştiam că mitică dragomir făcuse puşcărie şi am acceptat ca un penal să ajungă parlamentar, am acceptat ca mircea sandu să facă tot felul de măgării şi noi să-l acceptăm ca unic şi pe viaţă preşdinte.
am fost atât de pervertiţi , în toată istoria noastră,de la turci şi fanarioţi, încât am ajuns să ridicăm hoţia la rang de lege şi s-o numim „şmecherie”…de aceea-i acceptăm pe borcea, copos, porumboiu, fraţii becali şi vărul, de aceea când dă gol Rapidul, indiferent cu cine joacă , strigăm ” M..e steaua!”, de aceea jignim nişte oameni pe care-i numi „ţigani” doar fiindcă , zicem noi,greşit, numai ţiganii locuiesc lângă Podul Grant.
Când o să învăţăm asta, când o să cerem respect şi o să ştim că respectul nu se impune jignind, personajele alde mitică dragomir sau mircea sandu nu vor mai exista pe funcţii publice, pentru că atunci vom şti să le dăm un mare şut în fund!
asta cred eu, cu tot respectul!

Catalin Tudose  •  1 martie 2012, 10:12

D-le Tolontan,
Dvs. sunteti un super jurnalist si daca se poate as vrea sa va fac o provocare.
In numele suporterior acestei tari, indiferent de culoare, echipa, s.a.m.d, as vrea sa ne reprezentati intr-o actiune pasnica. Aceasta actiune consta intr-un discurs cu acesti conducatori de federatie si liga, care are urmatorul mesaj: In etapa cu numarul xx (ramane sa decidem impreuna) din editia campionatului 2011-2012, daca umplem toate stadioanele din tara, acesti conducatori sa-si dea demisia de onoare. Asa ar pune capat tuturor problemelor…
As vrea sa luati in calcul acest mesaj si o sa vedeti atunci solidaritatea romanilor.
Va multumesc!

moldoveanul  •  1 martie 2012, 10:26

Multumim domnule Tolontan iata ca se poate face si jurnalism in Romania . Dar fratilor , hai sa nu ne mai plangem , sa facem in asa fel incat acesti doi indivizi sa -si dea demisia si sa fie judecati public . Incepe campionatul acum , sa blocam portile stadioanelor , sa nu mai intram pe stadioane sa-i informam pe cei ce vor sa intre si sa-i convingem sa se intoarca acasa . Ca telespectatori sa inchidem televizoarele de tot , scoase din priza , in semn de protest , si asta la fiecare etapa , mereu si mereu ,pana cei doi farisei asi vor da demisia . Domnule Tolontan , o campanie de presa in acest sens a-r fi formidabila .

Broscuţa Oac  •  1 martie 2012, 10:46

Huliganii sunt buni când înjură pe cine vrem NOI, nu-i aşa?

sorin  •  1 martie 2012, 10:48

Eu am vazut la televizor foarte putin din ce s-a intamplat in tribune dar daca ce spun cei care au fost martori oculari e adevarat ar trebui facuta o ancheta serioasa care sa cuprinda activitatea BGS-ului , vuvuzelele la statia de amplificare , etc.

Ramon  •  1 martie 2012, 11:11

domnule redactor sef, nu credeti ca 3 pagini despre un eveniment din 1924 care nu implica Romania este mult mai putin important decat campionatele noastre la alte sporturi ? Cine sa mai fie interesat de fotbal, baschet, sah (vedeti cum se ocupa Sportul Popular al anilor 1949-50 de acest sport al mintii) sau alte sporturi, daca ziarul de sport comenteaza o nota la o olimpiada ?
Cat despre magariile care se striga pe stadioane, sunteti la fel de vinovati, instigand de 18 ani lumea impotriva celor care au vina ca nu pleaca la comanda dumneavoastra. Ati facut campanie furibunda pentru Gh Popescu si ati vazut ca doar 1/3 din cei cu drept de vot l-au vrut presedinte FRF. Deci daca cei cu echipe de fotbal il vor pe Nasul, de ce ne instigati impotriva lui ? Nu ar fi mai bine sa va ocupat de sport si nu de Nasu, Mitica, Copo sau Jiji ? In toata lumea eroii sunt cei din teren, nu cei care ii platesc.

Red  •  1 martie 2012, 11:19

National Arena are toate sansele sa se transforme intr-o arena politica, cu miei manipulati cu rosii montane, etc. Cat timp cit vor exista Nasul si Corleone la putere. La cate porcarii dovedite au facut ei in fotbal, teoretic e imposibil sa scape basma curata. Insa e naspa ca datorita lor se strica irevocabil calitatea si imaginea fotbalului. In cazul lor, trebuie venit cu solutii, nu analize si demonstratii ce s-au dovedit inutile. Procesul poate dura mult si bine si nu exista garantia eliminarii lor, ca sa nu mai vorbim de acuzare, puscaria fiind deocamdata foarte departe…..

Cătălin Tolontan  •  1 martie 2012, 11:27

ramon: sper ca ati citit tot ziarul de azi. In afara de cele 3 pagini despre care vorbiti sint si 3 pagini de sporturi la zi si alte multe pagini de fotbal la zi si pagini speciale.

Opinia mea este ca o astfel de restituire merita un spatiu generos.
Este totusi in discutie prima nota de 10 la olimpiada, care pina azi era atribuita Nadiei.

RedDog  •  1 martie 2012, 11:41

Galeriile trebuie desfintate , pana atunci n-o sa fie pace pe stadioane.Galeria trebuie sa fie intreg stadionul ca si in Anglia si alte tari civilizate.La noi Galerie = delicventi, batausi , interlopi, banditi sa faca ceva inafara de privitul la meci si incurajat echipa.
In privinta lui D. Dragomir si M.Sandu nu-i nici treaba mea si nici a lor pentru ca echipele din Liga1 isi aleg presedintele , ar fi culmea sa-l aleaga asa zisii „Ultrasi” .Este o simpla regula democratica , cel pe care-l alege majoritatea este seful.
Aseara la un momentdat in prelungiri era unul in tribuna la bustul gol, isi arata muschii, ce cauta el pe stadion ? avenit la meci? nici vorba , a venit in speranta ca iese ceva cafteala.
Asa ca ,Catalin sper ca nu-i plangi pe aia care au luat bataie de la stewarzi ,au meritat-o din plin

Narcis  •  1 martie 2012, 11:41

Cum sa reactioneze suporteri la felul cum vorbeste Dragomir el e cel mai mare mincinos si mafiot dar in schim ii face pe toti oligofreni si mai stiu eu cum.El se considera si acum ca e presedinte la Victoria si poate face ce vrea se insala amarnic,el este un nimeni in drum si ceel mai mare mincinos.Adica vede clar ca stenogramelea au stampila FRF pe ele si spune ca sunt minciuni si dupa aceia iese Sandu si le recunoaste,atunci sa spuna cine e oligofrenul Mititelu sau el.

Murmurel  •  1 martie 2012, 11:51

Un lucru pozitiv trebuie insa sa remarcam: Mitica si Nasul, regizorii „gilcevei” din stadion, au chilotii uzi! Le e frica! Au sentimentul ca se stringe latul, ca situatia le scapa de sub control Si cei doi nu sint singurii. Badea dinamovistul e si el la anaghie. Se pare ca banii s-au cam dus si traiul pe poicior mare la fel! D-zeu nu doarme!

Alex  •  1 martie 2012, 12:07

Gresit, nu tot stadionul a strigat asta. Unii s-au uitat la meci si au cantat Romania, Romania. Pentru ca ne-am saturat de ziaristi prosti si de suporteri fanatici de cea mai joasa speta, din cauza carora nu poti sa vii cu doamnele si copiii la meci.

Ne-am saturat de stiri de 2 lei, de violenta, de nepasare, intelegi dumneata, dle ziarist ?

Vrem o tara ca afara, si vom avea si o echipa de fotbal ca afara 😉

Ro  •  1 martie 2012, 12:22

Rusine!! Pana si fotbalul ni l-au furat !! dRAGOMIR & sANDU ar trebui sa isi dea demisia pentru incompetenta de care dau dovada !

Actiunile din seara meciului sunt convins ca si cei din BGS + Jandarmerie actioneaza politic….vor sa ne inchida gura …ROMANIA e tara noastra !!!

fane  •  1 martie 2012, 12:31

bun articolul …. daca intr-adevar suporterii s-au manifestat corect fara violente si apoi la ordinele hotilor au fost bruscati trebuie trasa la raspundere jandarmeria cu j mic pentru ce au facut, se pare ca astia de la jandarmerie sunt doar niste brute cu uniforma …..

ActiveWatch  •  1 martie 2012, 12:33

http://www.activewatch.ro/stiri/FreeEx/Protest-Libertatea-de-exprimare-evacuata-de-pe-National-Arena-368.html

ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei condamna vehement comportamentul violent si abuziv al fortelor de ordine, in timpul meciului de fotbal dintre Romania si Uruguay. Din pacate, aceste actiuni se inscriu intr-un lung sir de acte represive pe care fortele de ordine le comit aproape de fiecare data cand cetatenii isi exercita drepturile constitutionale la libera intrunire si libera exprimare.
In seara zilei de 29 februarie s-a disputat meciul amical de fotbal dintre reprezentativele Romaniei si Uruguayului, pe stadionul National Arena din Bucuresti, meci organizat de Federatia Romana de Fotbal. Pe toata durata partidei, suporterii s-au manifestat pasnic, afisand bannere si scandand sloganuri impotriva celor doua persoane care conduc de peste doua decenii fotbalul romanesc – Mircea Sandu si Dumitru Dragomir.
Compania privata (BGS) care asigura ordinea la meciurile de pe National Arena a intervenit abuziv pentru a indeparta suporterii care au afisat bannere ce contineau mesaje critice la adresa FRF (“FRF=RMGC”), dar si un mesaj dedicat Universitatii Craiova (“Stiinta nu moare”). Motivul invocat a fost ca bannerele respective nu au fost aprobate de organizator. Aceasta masura abuziva a starnit indignarea spectatorilor care au inceput sa scandeze impotriva lui Mircea Sandu si a lui Dumitru Dragomir („Mitică la puşcărie!” şi „Mircea Sandu eşti o mizerie!”). In urma interventiei in forta a BGS si a Jandarmeriei, mai multe persoane au fost ranite, fortele de ordine folosind gaze lacrimogene si bastoane. De asemenea, cativa suporteri au fost evacuati pentru ca afisau bannere cu mesajul “Salvati Rosia Montana”.
ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei considera ca masurile prin care organizatorii hotarasc ce mesaje sunt sau nu acceptabile, in afara cadrului legal si constitutional, constituie acte de cenzura si trebuie sanctionate ca atare. Legea 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia jocurilor si competiriilor sportive delimiteaza clar tipul de mesaje care pot fi interzise pe stadioane, acestea fiind precizate in art 10. – (1) r): “simboluri, sloganuri ori texte cu continut obscen sau care incita la denigrarea tarii, la xenofobie, la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si violenta”. Niciunul din mesajele afisate sau scandate nu se incadreaza in prevederile acestui articol al legii 4/2008. Contestarea celor doi conducatori ai fotbalului romanesc este motivul pentru care organizatorul a dispus interventia fortelor de ordine. Astfel de comportamente abuzive denota mentalitatea de “stat in stat” si pozitionraea deasupra legii pe care cele doua structuri de conducere a fotbalului (FRF si LPF) nici macar nu se mai feresc sa o afiseze. Consideram cu atat mai grav faptul ca institutii ale statului ce au ca misiune apararea legii se transforma in executantii unor ordine si reguli situate in afara cadrului legal impuse de entitati private (FRF si LPF).
In acest sens, ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei solicita:
– Sanctionarea drastica a celor responsabili de interventia in forta a fimei de paza si a Jandarmeriei;
– Incetarea practicilor abuzive si ilegale impuse de organizatorii competitiilor sportive prin care se incalca drepturi si libertati fundamentale ale cetatenilor;
– Includerea in legea 4/2008 a unor sanctiuni aplicate organizatorului si fortelor de ordine pentru incalcarea drepturilor si libertatilor cetatenesti.

Departamentul FreeEx
ActiveWatch-Agentia de Monitorizare
Contact: Razvan Martin; email: razvan@mma.ro, tel: 0729199393

sursa foto: gsp.ro

Popescu Victor  •  1 martie 2012, 12:46

asa raspund conducatorii de la conducerea Federatiei Romana de fotbal utilizand forta.
Sa le fie rusine ca au reusit sa distruga fotbalul din Banat si Oltenia.Am citit cu indignare stenogramele date in presa.Si culmea nici nu ai voie sa protestezi.
Eu ,decand au retrogradat Poli Timisoara in mod abuziv NU MA MAI UITA LA FOTBAL , cu exceptia echipei nationale.

Comentează