Faptele fără semn de exclamare

UPDATE: Gazeta continuă  în ziarul de azi descîlcirea faptelor de pe Arena Național. Mai mulți cititori au cerut să vadă scaunele rupte, unul dintre motivele pentru care BGS susține că a intervenit în forță. Ziarul a întrebat autoritățile implicate. Apar contradicții și lipsesc scaunele rupte.

vineri, 2 martie 2012, 2:09

UPDATE: Gazeta continuă  în ziarul de azi descîlcirea faptelor de pe Arena Național. Mai mulți cititori au cerut să vadă scaunele rupte, unul dintre motivele pentru care BGS susține că a intervenit în forță. Ziarul a întrebat autoritățile implicate. Apar contradicții și lipsesc scaunele rupte.

“Jurnalismul e să tipăreşti ceea ce alţii nu vor să fie tipărit. Restul sînt relaţii publice”. (George Orwell). S-ar putea să nu convină nimănui ce vom scrie astăzi. Asta e! Nici nu e treaba noastră să fim simpatici Federaţiei, fanilor, Jandarmeriei sau BGS, sponsorilor, activiştilor Roşia Montană sau, dimpotrivă, companiei RMGC.

Misiunea noastră, ca jurnalişti, e să povestim ceea ce am văzut cu propriii ochi şi ce am cules din surse credibile. Verificăm, punem în context şi aducem aceste informaţii în faţa oamenilor. Cu alte cuvinte, faptele, nu noi. “Scriu cuvintele potrivite şi muncesc pentru a trece neobservat printre ele”, spune scriitorul israelian Amos Oz, cel care ne vizitează ţara chiar în aceste zile. E o frază care îmbracă şi meseria de ziarist.



Oltenii au provocat
Faptele de miercuri seară nu sînt simple. 18.000 de oameni au venit la amicalul România – Uruguay. Printre ei, aproximativ 50 de suporteri ai Universităţii Craiova, echipă dezafiliată dintr-o răzbunare federală cu fiecare zi mai evidentă. Conduşi de cei cunoscuţi drept Gabi Blondu şi Poştaşul, fanii erau nervoşi şi gata de harţă. Încă de la controlul corporal de la porţi au schimbat replici dure cu stewarzii de la BGS.

Oltenii s-au aşezat în Peluza Sud, între alţi aproximativ 200 de oameni, printre care au fost remarcaţi şi ultraşi dinamovişti. Cu cinci minute înainte de meci, zona a fost încercuită de stewarzii BGS. Forţele de ordine au fost şicanate. Dar n-au intervenit. Grupul de la Sud a scandat, nesusţinut de stadion, împotriva lui Sandu şi a lui Dragomir. Un reporter al Gazetei, plasat chiar deasupra zonei, a văzut perfect totul.

Apare bannerul
În minutul 60, scînteia s-a întins. La Peluza Sud a apărut un banner pe care scria “FRF=RMGC”. Stewarzii au încercat să intervină şi să confişte înscrisul. După cîteva împinsături, au renunţat.

“Eu am adus bannerul”, a declarat ieri pentru Gazetă un tînăr care s-a recomandat “Alex, activist Roşia Montană”. N-a vrut să-şi ofere numele întreg “ca să nu am probleme în viitor”.

La scurt timp, a apărut un alt banner pe care scria “Aceeaşi mizerie!”. BGS şi jandarmii au intervenit în forţă. Explicaţiile lor diferă. “Am fost loviţi şi s-au rupt scaunele. N-am avut nici o treabă cu bannerele”, povesteşte Antoniu Ungureanu, purtător de cuvînt la BGS. “Stewarzii erau depăşiţi şi ne-au cerut ajutorul. Plus că nu e voie cu bannere pe stadion, indiferent ce scrie pe ele” e versiunea lui Georgian Enache, de la Jandarmeria Bucureşti.

Violenţe împotriva spectatorilor
Sectorul a fost golit. Jos, în afara tribunelor, oameni care nu avuseseră legătură cu incidentele au căzut victime nevinovate ale forţelor de ordine. “Nicăieri în Europa nu există armate private la vedere, cum e BGS în România”, relatează un fan, iritat.

Reporterii au văzut familii prinse la mijloc şi oameni nevinovaţi bruscaţi de stewarzi şi de jandarmi.

Vuvuzelele şi teoria conspiraţiei
În acest timp, stadionul reacţiona verbal, solidar cu cei evacuaţi şi, mai ales, ostil făţiş lui Mircea Sandu şi lui Dumitru Dragomir. Marea majoritate a celor prezenţi au scandat “Mitică la puşcărie!” şi “Sandu eşti o mizerie!”.

Unii suporteri au acuzat că în acele momente la staţia de amplificare a fost pus un zgomot de vuvuzele, ca să acopere protestele. Sunetul vuvuzelelor a fost remarcat şi de către jucători, dar pe tot parcursul jocului, nu doar în timpul evenimentelor. “Forlan a venit la mine şi m-a întrebat ce se aude”, a mărturisit Torje, coleg în campionatul Italiei cu vedeta oaspete.

Întrebările Gazetei au arătat că, de fapt, zgomotul a fost provocat nu de staţia de amplificare, FRF şi Primăria au negat ferm, ci de vuvuzele care au fost distribuite în Peluza Nord de către firma de marketing SEG, partener al FRF, în numele Coca-Cola, sponsor al “naţionalei”. SEG a confirmat.

“Unii spectatori de acolo au suflat aproape nonstop în vuvuzele, dar n-au avut nici o legătură cu acoperirea protestelor. Aşa s-au distrat ei”, a descris unul dintre cei prezenţi în Peluza Nord.

Teoria conspiraţiei se dezamorsează, uneori, prin simple întrebări şi răspunsuri.

Final deschis
Conflictul include, de fapt, mai multe războaie colective sau personale. Ca şi România întreagă, patria fotbalistică este divizată pînă la sfîşiere.

În primăvara şi vara lui 1990 prindeau formă, printr-o coincidenţă de destin, România democratică şi Generaţia de Aur a echipei lui Hagi, Popescu, Răducioiu, Ilie Dumitrescu.

După 22 de ani, prin gaura steagului care povestea promisiunea renaşterii unei ţări şi unea o naţională glorioasă năvăleşte imaginea violenţei! Publicăm fotografia intoleranţei fanatice a tuturor taberelor. Microbişti împotriva şefilor fotbalului, ultraşi contra jandarmi, acti-vişti eco contra RMGC, BGS contra olteni; fiecare e convins că numai el are dreptate şi că celălalt trebuie schimbat sau anulat!

Dar ce e un fanatic? „Un fanatic e un semn de exclmare ambulant. Un fanatic este un bărbat sau o femeie care ştie toate răspunsurile şi nici măcar nu-l interesează întrebările”, spune Amos Oz. Am adresat întrebări, am obţinut răspunsuri şi le tipărim. Dincolo de căştile dure, prin gaura steagului se întrezăreşte ceva pentru care merită să pui întrebări. “Pentru că îmi iubesc ţara”, scrie Oz. “Chiar şi atunci cînd nu pot s-o sufăr”.

Comentarii (140)Adaugă comentariu

alxunder  •  2 martie 2012, 2:30

mi-ar placea la un moment dat sa citesc o carte scrisa de dumneavoastra. cred ca si ioan chirila v-ar fi recomandat acelasi lucru. e un gol care trebuie umplut.

ic  •  2 martie 2012, 3:02

nu inteleg cum in 2012 intr-o tara membra ue niste oameni sunt batuti pt ca tin in mana o panza.
nu ma intereseaza faptul ca erau ultrasi sau derbedei.nu ma intereseaza nici macar ce era scris pe banner. aveau o panza in mana si au mancat bataie. mai mult au avut de suferit oameni care nu aveau nici nu aveau nici o legatura cu bucata de panza.
cum inca tolereaza societatea asta. cum este inca normal ca o institutie a statului sa bata oameni. chiar nu se poate proceda altfel. camere video sunt montate de ce nu i-au arestat la plecare.
cum este posibil ca sute de oameni sa aiba de suferit pt ca jandarmeria sa poata da 3 amenzi.

tot evenimentul ar fi trecut neobservat daca cei deranjati de panza nu ar fi vrut sa isi arate sfidator puterea.
va las cu o intrebare: ce e mai rau sa ai o bucata de panza in mana sau sa bati pe cineva?

traim intr-o lume ciudata, si este numai vina noastra pt ca permitem asta.

Eu  •  2 martie 2012, 3:14

Tolontan nu stie un lucru elementar. SA SCRIE!

chevantonje  •  2 martie 2012, 3:47

A fanatic is one who can’t change his mind and won’t change the subject.

Sir Winston Churchill
British politician (1874 – 1965)

d(r)ac_impielitzat  •  2 martie 2012, 3:53

mysport.gsp.ro/dac.impielitzat/note/mica-mineriada-8357.html

Cyberdog  •  2 martie 2012, 3:59

Pentru că îmi iubesc ţara”, scrie Oz. “Chiar şi atunci cînd nu pot s-o sufăr”…
Imensa cugetare.
Puneti mana pe creion, luati un top de hartie A4, rescrieti cugetarea pana umpleti paginile pe ambele parti.
Memorati.
Dupa aceea, incercati sa intelegeti si apoi sa simtiti.

Nota pentru noua generatie: „Hartie”, „creion”, „scieti” sunt cuvintele ce reprezinta pecursorul monitorului, tastaturii,operatinunii de tastare.
„Intelegere” si „simtire” nu au echivalente, drept care au fost date uitarii.

Red  •  2 martie 2012, 4:31

V-ati intors cu 180 de grade atitudinea fata de Sandu si Dragomir, ceea ce nu e in regula. Nu se contesta implicarea craiovenilor si a RM in scandal, dar se intampla ceva daca erau lasate niste suflete sa strige? Aici ar fi trebuit sa intervina jurnalistul de investigatie si sa spuna: Sandu si cu Dragomir au pus BGS-ul sa actioneze, de exemplu. Asa insa, cu prea multe justificari, ati lasat impresia ca mai era putin si cereati scuze de rigoare tocmai lui Sandu si Dragomir, pozati in victime. Si daca tot l-ati invocat pe Oz cu patriotismul, faceti ceva util ca sa fie dati jos Sandu si Dragomir. Altfel, fotbalul mai ramane in bezna inca 10 ani ! Si o data cu el, si noi.

ultras_1947_doar_pt_culori  •  2 martie 2012, 4:31

N-ai scris nimic concret. Si ce daca erau olteni ,ce ei n-au voie sa protesteze?? Te intreb altceva : de ce au fost inconjurati inca de la inceputul meciului de catre cei de la bgs ?? Intelegeam daca erau violente sa intre bgs-ul si apoi jandarmeria dar asa de ce sa-i inconjoare…normal ca acest lucru te enerveaza si te incita !!

dan  •  2 martie 2012, 4:57

penibilule de tolo care te dai mare jurnalist ? stii care e diferenta intre rromanik si bosnia ? Meciul cu noregia de-acum vreo 3-4 ani ! Cand sute de suporteri ai bosniei au aprins zeci de fumigene in oslo ca sa traga un semnal de alarma impotriva mafiei de la federatia lor. A 2-a zi toata presa din bosnia ii felicita si ii aprecia . Dupa 3 ani ne bat la dosu gol si ei reprezinta ceva in fotbal cand noi ne batem pentru locul 55 cu echipele africane. Hai sictir tolontane….somn usor ! Somnul ratiunii nastre monstri ! Somnul poporului,naste comunism ….

Marius  •  2 martie 2012, 6:40

Bravo, au reusit sa scrii mult si sa nu transmiti nimic… Incredibil !!! (sesizezi ironia sper)

sase sase  •  2 martie 2012, 6:44

Violentele de pe stadioane arata cat de mult s-a radicalizat sustinerea echipelor de fotbal din Romania.Deasemenea mai arata si radicalizarea suporterilor in lupta lor indirecta cu conducatorii fotbalului romanesc.Nu in ultimul rand se vede din ce in ce mai clar murdaria si coruptia din acest sport.Cred ca aceste atitudini radicale,nu pot fi temperate decat prin masuri radicale.De exemplu interzicerea acestui sport in Romania pentru o anumita perioada de ex.3-5 ani,investigarea serioasa in acest timp a actelor de coruptie si a ilegalitatilor din fotbal si aplicarea unor pedepse exemplare vinovatilor.

Craiovean  •  2 martie 2012, 6:52

Ultimul meci la care am fost pe stadion a fost Craiova-Benfica (0-0). De atunci nu am vazut fotbal decat la TV. Pe vremea aia puteai merge la meci fara sa iti iei un lemn in cap (nu erau scaune, ci banci:). Acum mi s-a cam deschis apetitul, m-as mai duce, insa este posibil sa vin batut, ori de ultrasi, sau cum s-or numi, ori de jandarmi sau ce or fi aia si asa ca stau acasa la TV, ca nevasta cand ma bate, ma bate mai cu mila. De fapt nici la TV nu ma mai uit la fotbal. De cand am aflat ca exista o mafie a pariurilor (chiar in meciuri internationale) am impresia ca ma uit la teatru … ieftin ; ori daca vreau teatru, ma duc la Nationalul din Craiova. Acolo au scaune, dar nu exista riscul sa te bata careva. Inca, Teatrul National din Craiova, nu a fost dezafiliat … slava Domnului. Nici nu a fost furat la puncte in mod sistematic si retrogradat. Este inca in liga 1 ! Dar nu e liga lui Mitica … (iar) slava Domnului. Deci daca vreau sau aud „ca cat”, ma duc la Ubu Rex, pt de Hagi Rex s-a retras si nu a lasat nimic in loc .

Te@p@  •  2 martie 2012, 8:04

Extraordinar articol , tineti-o tot aas d-le Tolontan !

MARGELATU  •  2 martie 2012, 8:18

Fratilor! Hai sa fim seriosi!!!

E de mult, de foarte de mult timpul!

JOS cu SANDU & DRAGOMIR!
JOS cu INCOMPETENTA si HOTIA!

Sa continue protestele pana scapam de acesti comunisti/securisti care au intrecut de foarte de mult masura!!!

DESTEPTATI-VA ROMANILOR!

cezar  •  2 martie 2012, 8:23

prea multa hotie in tara asta!
singura solutie ar fi sa be mutam intr-o tara
gata consolidata ,eventual de catre germani.
oare ce s-ar intimpla de Germania daca toti romanii
se vor muta acolo?invers stiu.
asa lideri asa popor!

FZR  •  2 martie 2012, 8:30

Cum adica nu ai voie cu bannere? Cum adica? Unde traim??? Parca nici cu vuvuzele nu era voie pe stadioanele din statul militienesc romania.

JOS bASESCU, JOS uDREA si chiar si jos guvernu ( ca e tot pdl-ist) , jos sandu si dragomir!

Cip  •  2 martie 2012, 8:31

Da!

mihai  •  2 martie 2012, 8:38

Ceausescu a lasat fotbalul romanesc cu o generatie de aur a nationalei , numai zic campionatul intern vezi emisiunea Replay si spun totul aici , astia ce au facut ca si cei de la conducerea tarii : Am facut stadion , bravo , dar mai departe ce facem , astia invart bani murdari zi de zi , mafia trebuie taiata de la radacina adica Sandu si Dragomir judecati si condamnati

89ccc  •  2 martie 2012, 8:44

Frumoasa si convingatoare prezentare a evenimentelor, trist e adevarul.Oricum asa a fost, va fi mereu. Jandarmeria rupe-n bataie suporteri, huligani, protestatari, oameni nevinovati.In timp ce adevaratii vinovati rad de noi(poporul nesemnificativ), neatinsi datorita averilor si gradului ridicat de coruptie stabilit de ei.

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2012, 8:46

red: nu ne-am schimbat atitudinea. Numai ca acesta e un articol in care am rezumat faptele. Opinia mea e aceeasi: Sandu si Dragomir sint toxici, trebuie sa plece, dar nu o vor face si atunci finalul va fi unul din ce in ce mai incordat si mai urit pentru ei!
Faceti insa diferenta, va rog, dintre fapte si ceea ce cred eu sau dumneavoastra.

nn  •  2 martie 2012, 8:47

JOS Mitică! JOS Naşu’! „S-a săturat lumea de voi!” Sandu şi Dragomir au „regulat” tot fotbalul românesc, iar fanii nu-i mai suportă

Skit  •  2 martie 2012, 8:48

Va felicit pentru acest articol dar daca sunteti roman va veti da seama cenzura care cade si peste fotbal. Nu este voie cu bannere ? Interesant. In cazul asta pentru mine cred ca nu este voie pe stadion chiar daca nu stau la galerie chiar daca nu afisez bannere. Sunt persoana caruia ii place spectacolul atat din tribune cat si de pe teren. Romania se intoarce la origini ba poate chiar mai rau. Si acum peste 22 de ani aveai voie cu bannere pe stadion, acum nu mai ai voie cu nimic. La Romania – Franta m-am dus ca un patriot si un sustinator al echipei nationala. Am fost batjocorit cand mi s-a spus ca nu am voie cu steagul pe stadion. Am batut kilometri intregi pentru nationala si mi-am cumparat steagul respectiv din Elvetia la Campionatul European. Imi pare rau sa fiu de acord cu acesti suporteri, ultrasi sau cum vrea lumea sa ii numeasca dar aceste persoane din fotbalul romanesc incep sa uite ce inseamna fotbalul. Nu este mosia lor… Eu traiesc intr-o tara in care fotbalul nu este cu nimic mai bun decat al nostru ba poate chiar mai slab dar macar aici ti se permite libertatea si nu esti batut pe stadion pentu bannere sau pentru ca pur si simplu simti sa te manifesti injurand. O sa se ajunga sa nu mai mearga nimeni pe stadioane, fotbalul sa intre in colaps financiar si noi sa ne indreptam spre fotbalul din alte tari. Mare pacat.

cris4co  •  2 martie 2012, 8:50

Io v-am spus demult ca singura solutie este neprezentarea pe stadioane…demisie nu veti vedea de la nimeni.

Florin Andrei  •  2 martie 2012, 8:51

Foarte adevarat articolul cu 2 mici sublinieri :
1.) 200 de bilete am cumparat decat eu pt suporterii lui Dinamo. Iar alaturi de noi au mai fost prezenti , 120 Stelisti , 60 sibieni , 40 Craioveni, 70 Rapidisti, 50 Galateni, 30 Vasluieni, 40 Brasoveni, 60 Tulceni, 80 Constanteni, 50 Timisoreni, 20 Oradeni,80 Ploiesteni. Si alaturi de noi au mai stat tineri care ne cunosc si care solidarizeaza. Daca adunati aceste cifre in nici un caz nu rezulta 200 cat ati scris dumneavoastra, conform relatarii colegului de pe inelul 2. Iar ceea ce spun eu poate fi confirmat de doua fete jurnaliste ca si dumneavoastra, care au tinut sa stea si sa scrie un articol din mijlocul nostru.
2.) Fanii Olteni au deranjat atat de tare cu acel banner : STIINTA NU MOARE !! ?? Este adevarat ca 4-5 fani olteni erau un pic ametiti ,si nu aveau un limbaj tocmai ortodox. Dar eu personal, am fost la ei si cu Gabi Blondu am convenit si am reusit sa ii calmam. Iar martor la acest aspect poate fi chiar seful dispozitivului firmei de paza BGS , cu care am avut o colaborare f buna, pana la interventia jandarmeriei !
Ce mai trebuie subliniat ,este ca : Nici macar nu s-a injurat( Mitica la puscarie , si Mircea sandu esti o mizerie fiind singurele scandari) nu a fost rupt nici un scaun , nu s-a ripostat nici macar cand ei au intrat nejustificat cu bastoanele si gazele, tocmai pt ca ne asumasem riscul sa incasam aceasta bataie , pt bannerul acela.
In rest sa auzim numai de bine Domnule Tolontan, si tineti-o tot asa…macar dumneavoastra aveti 90% adevar in articolele pe care le publicati, iar cei 10% lipsa se datoreaza probabil unei neconcordante intre cel de la fata locului si dumneavoastra !
Cu stima Florin Andrei , membru PCH si membru ASR !

Adrian Borcean  •  2 martie 2012, 8:56

Deci, asa ca o mica retrospectiva a „Legii Dragomir”: nu ai voie cu banere, daca vrei sa aduci apa cu tine in sticla nu ai voie(marketing, trebuie sa cumperi la pret de dumping la stadion si aceea doar la pahar), la stadion dupa ce platesti bilete trebuie sa stai incadrat ca puscariasii intre jandarmi, stewarzi si alte astfel de forte de ordine( eu propun ca amendament sa aduca pentru fiecare 10 spectatori un tanc :D), apoi nu ai voie sa strigi impotriva FRF, LPF, PDL, PSD, PNL, PNG, PCR etc. sa nu jignesti oamenii care au obraz subtire si se simt usor lezati. Trebuie in schimb sa fie platiti din banii cluburilor tot felul de arbitri care se stie cat de corecti sunt si cum sunt delegati pe criterii de bunavointa a FRF-istilor si LPF-istilor, ca sa nu spun ca tot din banii cluburilor(in care intra si bani de la suporteri pentru ca o parte, mai mare sau mai mica vine de la noi suporterii) sunt platiti gras „organele abilitate” ale LPF si FRF. Si atunci daca tot suporterii sunt batuti doar pentru ca-si exprima indignarea cu privire la modul de organizare si conducere a LPF oare unde este dreptatea? Credeti ca degeaba se ajunge uneori la violente pe stadioane sau acestea in buna masura sunt alimentate de legi abuzive care protejeaza o minoritate conducatoare(FRF si LPF) care sarmanii de ei isi fac vile, masini de lux, se plimba prin strainataturi, concedii prin hoteluri de lux, adica isi permit pe banii cluburilor o viata la care suporterul sau ultrasul(care e tot un suporter dar care e dispus sa cheltuie aproape toti banii de distractie pentru echipa favorita) nici nu viseaza. Si atunci despre ce discutam? Unde este dreptatea? Chiar nu se gaseste nimeni sa indrepte legea? Eu nu zic ca sunt bune violentele, dar acestea nu trebuie provocate si ar trebui sa se gandeasca onor conducerea LPF si FRF ca pe stadion coexista in masa de spectatori oameni cu diferite grade de cultura si care judeca complect diferit aceiasi situatie. Nu poti pune pe picior de egalitate un infractor care este momentan in libertate si e obisnuit cu violenta fizica si verbala cu un medic aflat poate si el in tribuna cu prietenii. Dar toti primesc bataie de la jandarmi si alte armate private, nediscriminatoriu si pe baza unei legi abuzive.

Wollt  •  2 martie 2012, 9:00

esti un lingau de ziarist

doru  •  2 martie 2012, 9:02

E greu de inteles de ce fortele de ordine reactioneaza atat de violent. Nu vad motivul pentru care trebuie sa bati sute de oameni pentru un mesaj scris pe un banner, mai ales ca nu indemna la violenta. S-a creat din pacate prin mass media o aversiune impotriva suporterilor care legitimeaza aceste actiuni. Am vazut titluri in pres si la TV: Huliganii in lupta cu fortele de ordine! Sigur, sunt huligani peste tot dar sa bati oamenii pentru niste cuvinte e incalificabil. Iar acei huligani sunt in general acei „fanatici” care merg la meci si cand sunt -20 de grade si cand ploua si cand meciul e la 1000 de km distanta. Se vrea liniste. Iar linistea apasa din ce in ce mai greu pe stadioanele Romaniei. Vizionare placuta!

sorin  •  2 martie 2012, 9:04

Esti bun Cataline , ca de obicei .Am inteles si eu ce s-a intamplat acolo.

Ciolanus  •  2 martie 2012, 9:05

@ic – perfecta dreptate, subscriu.

george  •  2 martie 2012, 9:07

ramane totusi o intrebare.. ce facem cu suporterii loviti degeaba, dl cu sotia, copii si restul ??? Am fost pe stadion de 2 ori Romania – Belarus, Steaua – Rapid, eu venind de la focsani(mi-am asumat un risc la steaua rapid)si pot sa-ti spun ca organizarea a fost una buna(chiar daca unii colegi ai dvs au incercat sa spuna ca a fost imbulzeala, am intrat pe poarta stadionului la 7 30, meciul incepea la 8, si m-am asezap pe scaun la 7 42 … asa ca nu cred in articolele lor)…
Totusi ramane a fost o problema in sensul ca am stat langa galeria rapidului la 4 metri(nu ne-a avertizat nimeni cand am cumparat biletul) si fanaticii aia nu s-au potolit din scuipat si injurat decat atunci cand au venit mascatii langa ei..
Sincer sa fiu credeam ca o sa pot sa merg la steaua dinamo cu prieteni si cu prietenele noastre sa vedem un spectacol, la fel ca pe anfield sau pe alte stadioane civilizate dar se pare ca o sa aman momentul inca 2 3 ani pt ca nu am chef sa cad la mijloc intre ciobalaii de la bgs, sau jandarmerie si descreieratii care n-au nicio legatura cu sportul, care fie vb intre noi sunt folositi ca masa de manevra a partidelor(vezi pta universitatii)

Mad Dog  •  2 martie 2012, 9:09

Cauzele acestui incident sint datorate lipsei de masuri, luate impotriva FRF si LPF, dupa episoadele U Craiova si RMGC. Este tolerata „razbunarea federala evidenta” dar nu si bannerele. Ale dreacu bannere, sint mai rele ca FRF.

NetuLiber  •  2 martie 2012, 9:10

Si ca jurnalisti nu ar trebui sa intrebati:
1. „cate scaune au fost rupte de golani si unde sunt dovezile?”
2. la deschiderea stadionului, ati laudat marele sistem de monitorizare in care s-au bagat o groaza de bani. era in concediu ala care tb sa beleasca ochii acolo sau imaginile ii incrimineaza fix pe cei ce spun ca si-au facut datoria?
3. cum se face ca unui ziarist i se confisca la intrare pixurile [exemplu ce nu poate fi contestat ca e minciuna] dar se impart vuvuzele [bucati de plastic dur, mari ca dimensiune] ?

dan  •  2 martie 2012, 9:13

sunt cateva intrebari,unele puse aici de cei care au scris dar spuse mai de mult,la care nu ati dorit dle tolontan sa raspundeti pana acum:
1.de ce au fost de la inceput inconjurati acei fani, cand inca nu aparuse banerul?
2.nu mai ai voie sa strigi nimic pe un stadion din romania?adica atunci cand le dai m* mamelor,fiicelor, etc de la echipa adversa , nu este nici o problema! dar cand faci acest lucru contra lui mitica si sandu, care chiar sunt cancerul fotbalului de la noi, nu mai ai voie sa strigi nimic.in orice tara civilizata cand ai atitea campanii ratate iti dai demisia.la noi, nu! si in plus sunt aparati de jurnalisti !!!
3.de ce v-ati intors la 180 grade? pana acum am considerat oneste articolele dvs.de azi inainte le voi citi altfel….

vasile_b  •  2 martie 2012, 9:22

Inceput asta de retur ar trebui boicotat , fara suporteri pe stadioane si la televizor.
Sa apara in statistici ca nimeni nu se mai uita la meciuri.

cod  •  2 martie 2012, 9:24

Stiati ca la ora 19.30 seara erau deschise doar 2 case de bilete la intrarea in stadion (partea dinspre Lia Manoliu) ?
Unde s-a mai vazut asa ceva?
Sau ca nu se mai dadeau bilete la peluza pt ca ar fi fost terminate, in timp ce Peluza Nord era aproape goala?
Cum sa vina lumea la stadion?
Toata lumea dela rand promitea ca nu mai calca a doau oara pe acolo.
Rusine.

marius  •  2 martie 2012, 9:29

JOS Mitică! JOS Naşu’! „S-a săturat lumea de voi!”

loredan  •  2 martie 2012, 9:29

Am asistat la una din cele mai mari mizerii ale FRF.Atit timp cit mafia din FRF e la putere nu avem ce face,din pacate.Conduc destinul echipelor din Romania,dau ordine cine sa pice sau sa fie depunctate,cine sa fie suspendat.Bine a zis Iancu ca la Sandu trebuie sa mergi cu tainul ca sa supravietuiesti.Este inadmisibil ca intr-o tara membra UE sa intri cu jandarmii sa faci ordine ca s-a afisat un benner,unde sunt drepturile omului?Ar trebui sa raspunda jegurile alde sandu si dragomir.Va intrebati de ce scriu cu litere mici numele astora?Nici numele nu ar trebui rostit,sunt niste nimicuri.Ma uit si ma intreb cite echipe din Liga 1 vor primi licenta,pentru ca toate au probleme si pot spune probleme mari,dar daca cotizezi totul e ok atunci.Cum sa retrogradezi Steaua,Dinamo si altele?Nu se poate.Cit despre Nationala am cuvinte de lauda,in sfarsit am vazut-o jucand fotbal,dar ce e mai trist e ca suporterii nu vor mai veni la meciuri.Probabil „jegurile” care conduc destinele in fotbal asta si doresc.Daca v-am plictisit scuzele mele,dar ma minca rau

Alexhutu  •  2 martie 2012, 9:37

am fost in peluza in care s-au desfasurat incidentele. la controlul de la intrare in stadion mi s-a spus ca nu am voie in stadion cu vuvuzea asa ca am renuntat la ea.(nu avea rost sa ma cert cu un baietel de la BGS care nu platise pt bilet si nu il interesa ca meciul incepuse deja iar eu ma aflam de 20 de minute la poarta de control) e cam suspect ca cei din peluza nord sa fi avut voie cu asa ceva iar cei din sud, nu. la meciul cu belarus, tot BGS se ocupa de control iar vuvuzeaua nu a fost considerata obiect „periculos”. in fine… vreau sa subliniez ca si tine ca organizarea meciurilor continua sa fie la fel de proasta, organizatorii primesc feedbackuri dar continua sa isi bata joc. nu cred ca sunt singurul cand spun ca imi pasa de echipa nationala dar in acelasi timp nu imi place cand ajung bataia de joc a unor oameni mici, cu cazier, care peste ani vor fi amintiti doar ca exemple negative, la capitolul „asa NU”.

fcsb  •  2 martie 2012, 9:42

@Catalin Tolontan
Poti sa mai scrii si despre:
cum unii suporteri au putut sa intre doar dupa 20 de minute de la inceputul meciului pe stadion
suportetrii stelei care au avut un tricolor pe care era inscriptionat „SUD” si le-a fost interzis accesul cu el, primind raspuns ca organizatorii meciului au dat comanda, desi pe langa ei oamenii puteau sa intre lejer cu steaguri cumparate de la vanzatorii ambulanti din fata stadionului cu inscriptia ” Hai Romania! ” , desi in acel moment, pe gardul peluzei Sud erau o gramada de steaguri tricolore cu diferite locatii de unde venisera oamenii (Galati, Brasov, Tulcea, t2, b97, dnl, serpii etc) … Petrica de la jandarmerie stie foarte bine cum a fsot situatia…

itza69  •  2 martie 2012, 9:44

Nu asa domnule Tolontan.Apreciem ca luati atitudine ,dar sunteti prea tolerant.Fara sa fim triviali le putem spune adevarul in fata !Sunteti(Dragomir si Sandu)doua mizerii,incultilor si incapabililor,gunoaielor analfabete cu ifose si limbaj de mahala.Hiene lacome,v-ati imbogatit si voi din bani publici si acum ne sfidati.Va pasa doar de voi

me  •  2 martie 2012, 9:44

De ani de zile scriu, in toate comentariile la articolele de sport, ca astia doi sunt ciuma si cancerul fotbalului romanesc. Si ca aranjeaza, pe sume uriase, titluri, cupe, promovari si retrogradari inca inainte de inceperea sezonului. Si cam acelasi lucru il scriu aproape toti cititorii.
Dar cine sa le faca dreptate cand in tara asta nu exista justitie. PUR SI SIMPLU NU EXISTA! Merg la stadion oameni in varsta, copii, femei si vin haidamacii (ai caror sefi, bine platiti din banii dati de ei pe bilete, ii indeamna) sa le rupa oasele si sa-i mai si amendeze!
Pai pentru asta se duc la stadion?
OAMENI BUNI, NU MAI MERGETI SA COTIZATI PENTRU A FI BATUTI, AMENDATI, BATJOCORITI DE ACESTI PUSCARIASI!!! SA MEARGA SANDU SI MITICA SI SA-SI REZERVE DOAR PENTRU EI TOATE PORTILE! LA PRIMUL MECI OFICIAL – NICI UN SPECTATOR!
(In min. 60 toti spectatorii trebuiau sa paraseasca stadionu! Sa vada toata Europa-si nu numai-ce se intampla la noi!)

florinx  •  2 martie 2012, 9:44

tolontan e prea destept ptr incultura care domneste azi printre pustii care se dau importanti.cine spune ca nu e baiat destept nu stie sa citeasca printre randuri.

Ionut  •  2 martie 2012, 9:57

Salut Tolo,

Frumos scris textul, o singura observatie: pleonasm sau nu, putei sa eviti expresia, care pe cei de moda veche, ne zgarie la ureche „marea majoritate”

Che Guevara  •  2 martie 2012, 10:00

Foarte bine! Domnule Tolontan cautati in colectia ziarului si gasiti declaratiile lui Mitica Dragomir imediat dupa mondialul din Africa de Sud. Ce parere are presedintele FRF despre vuvuzele si daca este permis accesul cu ele la meciurile de Liga I. Daca tot facem jurnalist sa il facem pana la capat, nu sa ne oprim la jumatatea drumului.

cristi  •  2 martie 2012, 10:07

Poate baietii de la Craiova erau pusi pe harta…dar colegii dumneavoastra poate o sa va povesteasca si modul in care se exprima stewarzii de la BGS, cat si jandarmeria. In primul rand ei ar trebui sa invete sa se adreseze la persoana a 2-a si ceva mai respectuos… sa le explice superiorii lor ca „misca ba” se poate inlocui cu „va rog sa inaintati”…si asa poate ca s-ar alimenta mai putin nervozitatea unora…am fost in mai multe deplasari externe si chiar in tari precum Bulgaria, Ucraina, dar toate autoritatile ti se adresau cu „please…” si fara nici un fel de urma de aroganta. In peste 10 ani de activitate intr-o peluza , in Romania rar mi-a fost dat sa aud acest cuvant…avem oare cele mai inculte forte de ordine? poate pe viitor domnule Tolontan, ne scrieti ceva si despre modul in care aceste forte de ordine in loc sa stie cum sa mentina ordinea publica , ei instiga prin modul in care comunica cu cetatenii. Va multumesc!

indisciplinatu  •  2 martie 2012, 10:09

Protestul oamenilor este intemeiat. Mai lasati-ne cu huliganii,..da ei exista dar sunt oameni care gandesc radical si nu accepta compromisuri. Nu-i incurajez, dar ca popor suntem prea bland, ca sa nu zic prost si ne lasam calcati in picioare de unii care se cred nemuritori in fotoliile de la federatie, liga, primarie,consiliu judetean, parlament, guvern, presidentie….in fond, ASTA-I PROBLEMA!!!
Sa iei bataie ca ai aprins o fumigena si ca ai afisat un banner cu iz politic clar!!!…am ajuns o tara de kkt. Trebuie sa se intample ceva anul asta, nu stiu ce, dar sa se schimbe ceva,…NU SE MAI POATE cu acesti ciocoi care ne calaresc zi si noapte!!!!

SE7EN  •  2 martie 2012, 10:09

„Grupul de la Sud a scandat, nesusţinut de stadion, împotriva lui Sandu şi a lui Dragomir.”….
Va inselati. Am fost pe stadion la tribuna a II-a. Inca din primele minute s-a strigat:”Mitica la puscarie!” Cei de la peluza sud au dat tonul si 90 % din tribuna a II-a a strigat la unison.

Red  •  2 martie 2012, 10:09

Multumesc pentru raspuns. Cred ca era mai bine sa faceti precizarile in context,pentru a evita orice interpretare. Noi suporterii, nu putem decit sa ne intrebam cum are Mitica salariul de 15.000 euro pe luna? Sau putem sa nu ne mai ducem la meciuri ca sa nu-i mai finantam. Dv. insa puteti face mai mult deoarece aveti multa sustinere.

unulnebun  •  2 martie 2012, 10:10

Nu pot sa nu remarc cat de magari sunt cei ce apreciaza articolul asta. Si daca nu se c**a pe ei, am sa le explic de ce. Dintr-un singur motiv: pentru ca, trecand peste modul de comportare al unora pe stadioane, ceea ce s-a intamplat este o grava incalcare a drepturilor omului. Stau si ma intreb: cum ar fi ca sa se desfiinteze gazeta sporturilor si tolontan sa fie interzis in a mai scrie pentru ca asa vor unii?? Sau o intrebare si mai buna: de ce nu am voie sa ma exprim LIBER cum vreau si cand vreau? Si Catalin Tolontan, gandeste-te la asta si incearca sa raspunzi. Si iti recomand sa citesti blogul lui Radu Chirita, de fapt il recomand tuturor care cred ca drepturile fundamentale le sunt incalcate.

Vlad Ionescu  •  2 martie 2012, 10:13

Domnule Tolontan, as dori sa inteleg de ce pe un stadion nu poti sa strigi impotriva cui doresti? Trebuie sa intervina fortele de ordine daca nu strigi ce trebuie? Si de ce nu e voie cu bannere pe stadion? Daca nu pe stadiona atunci unde? Din punctul meu de vedere acest incident este inca unul care confirma din ce in ce mai clar faptul ca Romania devine un stat politienesc in care libertatea de exprimare si de protest este din ce in ce mai ingradita. Iar jandarmii, prietenii dumneavoastra, sunt in prima linie. Orice ati zice Jandarmeria de astazi, in situatiile de protest impotriva puterii, are comportamentul si mentalitatea Militiei comuniste. Restul e vrajeala!

Comentează