Faptele fără semn de exclamare

UPDATE: Gazeta continuă  în ziarul de azi descîlcirea faptelor de pe Arena Național. Mai mulți cititori au cerut să vadă scaunele rupte, unul dintre motivele pentru care BGS susține că a intervenit în forță. Ziarul a întrebat autoritățile implicate. Apar contradicții și lipsesc scaunele rupte.

vineri, 2 martie 2012, 2:09

UPDATE: Gazeta continuă  în ziarul de azi descîlcirea faptelor de pe Arena Național. Mai mulți cititori au cerut să vadă scaunele rupte, unul dintre motivele pentru care BGS susține că a intervenit în forță. Ziarul a întrebat autoritățile implicate. Apar contradicții și lipsesc scaunele rupte.

“Jurnalismul e să tipăreşti ceea ce alţii nu vor să fie tipărit. Restul sînt relaţii publice”. (George Orwell). S-ar putea să nu convină nimănui ce vom scrie astăzi. Asta e! Nici nu e treaba noastră să fim simpatici Federaţiei, fanilor, Jandarmeriei sau BGS, sponsorilor, activiştilor Roşia Montană sau, dimpotrivă, companiei RMGC.

Misiunea noastră, ca jurnalişti, e să povestim ceea ce am văzut cu propriii ochi şi ce am cules din surse credibile. Verificăm, punem în context şi aducem aceste informaţii în faţa oamenilor. Cu alte cuvinte, faptele, nu noi. “Scriu cuvintele potrivite şi muncesc pentru a trece neobservat printre ele”, spune scriitorul israelian Amos Oz, cel care ne vizitează ţara chiar în aceste zile. E o frază care îmbracă şi meseria de ziarist.



Oltenii au provocat
Faptele de miercuri seară nu sînt simple. 18.000 de oameni au venit la amicalul România – Uruguay. Printre ei, aproximativ 50 de suporteri ai Universităţii Craiova, echipă dezafiliată dintr-o răzbunare federală cu fiecare zi mai evidentă. Conduşi de cei cunoscuţi drept Gabi Blondu şi Poştaşul, fanii erau nervoşi şi gata de harţă. Încă de la controlul corporal de la porţi au schimbat replici dure cu stewarzii de la BGS.

Oltenii s-au aşezat în Peluza Sud, între alţi aproximativ 200 de oameni, printre care au fost remarcaţi şi ultraşi dinamovişti. Cu cinci minute înainte de meci, zona a fost încercuită de stewarzii BGS. Forţele de ordine au fost şicanate. Dar n-au intervenit. Grupul de la Sud a scandat, nesusţinut de stadion, împotriva lui Sandu şi a lui Dragomir. Un reporter al Gazetei, plasat chiar deasupra zonei, a văzut perfect totul.

Apare bannerul
În minutul 60, scînteia s-a întins. La Peluza Sud a apărut un banner pe care scria “FRF=RMGC”. Stewarzii au încercat să intervină şi să confişte înscrisul. După cîteva împinsături, au renunţat.

“Eu am adus bannerul”, a declarat ieri pentru Gazetă un tînăr care s-a recomandat “Alex, activist Roşia Montană”. N-a vrut să-şi ofere numele întreg “ca să nu am probleme în viitor”.

La scurt timp, a apărut un alt banner pe care scria “Aceeaşi mizerie!”. BGS şi jandarmii au intervenit în forţă. Explicaţiile lor diferă. “Am fost loviţi şi s-au rupt scaunele. N-am avut nici o treabă cu bannerele”, povesteşte Antoniu Ungureanu, purtător de cuvînt la BGS. “Stewarzii erau depăşiţi şi ne-au cerut ajutorul. Plus că nu e voie cu bannere pe stadion, indiferent ce scrie pe ele” e versiunea lui Georgian Enache, de la Jandarmeria Bucureşti.

Violenţe împotriva spectatorilor
Sectorul a fost golit. Jos, în afara tribunelor, oameni care nu avuseseră legătură cu incidentele au căzut victime nevinovate ale forţelor de ordine. “Nicăieri în Europa nu există armate private la vedere, cum e BGS în România”, relatează un fan, iritat.

Reporterii au văzut familii prinse la mijloc şi oameni nevinovaţi bruscaţi de stewarzi şi de jandarmi.

Vuvuzelele şi teoria conspiraţiei
În acest timp, stadionul reacţiona verbal, solidar cu cei evacuaţi şi, mai ales, ostil făţiş lui Mircea Sandu şi lui Dumitru Dragomir. Marea majoritate a celor prezenţi au scandat “Mitică la puşcărie!” şi “Sandu eşti o mizerie!”.

Unii suporteri au acuzat că în acele momente la staţia de amplificare a fost pus un zgomot de vuvuzele, ca să acopere protestele. Sunetul vuvuzelelor a fost remarcat şi de către jucători, dar pe tot parcursul jocului, nu doar în timpul evenimentelor. “Forlan a venit la mine şi m-a întrebat ce se aude”, a mărturisit Torje, coleg în campionatul Italiei cu vedeta oaspete.

Întrebările Gazetei au arătat că, de fapt, zgomotul a fost provocat nu de staţia de amplificare, FRF şi Primăria au negat ferm, ci de vuvuzele care au fost distribuite în Peluza Nord de către firma de marketing SEG, partener al FRF, în numele Coca-Cola, sponsor al “naţionalei”. SEG a confirmat.

“Unii spectatori de acolo au suflat aproape nonstop în vuvuzele, dar n-au avut nici o legătură cu acoperirea protestelor. Aşa s-au distrat ei”, a descris unul dintre cei prezenţi în Peluza Nord.

Teoria conspiraţiei se dezamorsează, uneori, prin simple întrebări şi răspunsuri.

Final deschis
Conflictul include, de fapt, mai multe războaie colective sau personale. Ca şi România întreagă, patria fotbalistică este divizată pînă la sfîşiere.

În primăvara şi vara lui 1990 prindeau formă, printr-o coincidenţă de destin, România democratică şi Generaţia de Aur a echipei lui Hagi, Popescu, Răducioiu, Ilie Dumitrescu.

După 22 de ani, prin gaura steagului care povestea promisiunea renaşterii unei ţări şi unea o naţională glorioasă năvăleşte imaginea violenţei! Publicăm fotografia intoleranţei fanatice a tuturor taberelor. Microbişti împotriva şefilor fotbalului, ultraşi contra jandarmi, acti-vişti eco contra RMGC, BGS contra olteni; fiecare e convins că numai el are dreptate şi că celălalt trebuie schimbat sau anulat!

Dar ce e un fanatic? „Un fanatic e un semn de exclmare ambulant. Un fanatic este un bărbat sau o femeie care ştie toate răspunsurile şi nici măcar nu-l interesează întrebările”, spune Amos Oz. Am adresat întrebări, am obţinut răspunsuri şi le tipărim. Dincolo de căştile dure, prin gaura steagului se întrezăreşte ceva pentru care merită să pui întrebări. “Pentru că îmi iubesc ţara”, scrie Oz. “Chiar şi atunci cînd nu pot s-o sufăr”.

Comentarii (140)Adaugă comentariu

Vlad Ionescu  •  2 martie 2012, 10:19

Si inca ceva. Sa se faca publice toate inregistrarile video ca sa vedem si noi exact ce s-a intamplat. Sa vedem oamenii batuti si scuipati.

luca  •  2 martie 2012, 10:22

articol slabutz in care s-a luat partea tuturor…il prefer pe cel al d-lui Ioanitoaia restul e evident:Jos Nasu Jos Mitica! la pensie sau la puscarie :))

dimi  •  2 martie 2012, 10:25

Cumva meciul s-a disputat in Corea de Nord ? Parca acolo se aplica aceste metode daca protestezi impotriva cuiva ! Acum suntem in faza de „metastaza” a cancerului din fotbal.Ce-i de facut ? Sa numai mergem pe National arena si sa-i lasam cu vuvuzelele la statia de amplificare sa nu creada lumea ca stadionul e gol.Ia ,imaginati-va cum ar fi ?

marian  •  2 martie 2012, 10:32

Presa este prea blanda cu acesti mafioti ai fotbalului romanesc.
Toata ziua apar pe la tv. Ia nu-i mai invitati pe la tv ca ne-am saturat de ei. STIINTA NU MOARE. NU UITATI VA ASTEPTAM PE TOTI SUPORTERI PE 24 MARTIE ORELE 16 IN PIATA VICTORIEI SA PROTESTAM IMPOTRIVA MAFIEI DIN FOTBALUL ROMANESC MAFIE PE CARE PRESA NU O VEDE.

vv  •  2 martie 2012, 10:32

asta e mana lui sandu dictatorul si dracomir vagabondul…ei nu au nevoie de contestatari vor sa faca ce ii doare capul…..de ce sa nu fie voie cu banere la meciuri..doar cica santem in europa..

Vlad Ionescu  •  2 martie 2012, 10:33

Revin cu inca un gand. Odata cu Arena Nationala, multi oameni obisnuiti, civilizati, au reinceput sa vina la spectacolele fotbalistice, inclusiv mai multe femei si mai multi copii, avand impresia ca acest loc este diferit de celelalte stadioane, nu numai prin aspect si conditii mult mai civilizate, ci si prin masurile siguranta. Daca fortele de ordine nu isi schimba urgent tactica, de a nu mai actiona „la gramada”, noul stadion va fi, la randul sau, abandonat de oamenii normali. Nu suporterii agresivi sunt principalii responsabili pentru ceea ce se intampla, ci fortele de ordine, care reprezinta autoritatea statului sunt cele care trebuie sa dea socoteala.

dereu  •  2 martie 2012, 10:34

cine ne scape de franarii fotbalului sandu si dragomir…. satana si drakul

io  •  2 martie 2012, 10:35

ce faci tu nu este jurnalism!este graffiti cu semne de punctuatie!

Hoho  •  2 martie 2012, 10:44

Catalin…foarte mult mi-a placut ce a scris userul ic..comentariul nr.2!As vrea sa citesc opinia ta despre acest comentariu.Multumesc.

fc  •  2 martie 2012, 10:44

romania este un stat mafiot. amin.

lau1972  •  2 martie 2012, 10:52

Oltenii s-au aşezat în Peluza Sud, între alţi aproximativ 200 de oameni, printre care au fost remarcaţi şi ultraşi dinamovişti.
Si dinamovistii nu aveau voie la meci ? sau , stelisti nu a-ti vazut ?

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2012, 11:02

wolt: de acord, sint un lingau dar de partea cui? jandarmii spun ca tin cu fanii, fanii zic ca dimpotriva 🙂

marian: de aproape 20 de ani cer demisia lui sandu si lui dragomir, asa ca nu-mi spuneti, va rog, ca sint prea blind!

NetuLiber: nu am laudat nimic din stadion, am scris mereu ca e nepermis de scump si, intr-adevar, vom intreba ce a filmat sistemul de monitorizare

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2012, 11:05

ic: da, ai dreptate, dar pina cind regulile nu vor fi schimbate cei din fotbal vor veni si vor spune ca pe nici un stadion din europa nu ai voie cu mesaje din afara sportului tocmai pentru ca acestea evenimente au expunere maxima si organizatorii nu vor ca diverse grupuri sa profite ca sa-si promoveze mesajele.

Sint convins ca vei intelege exact ce spun. Nu sustin ca e bine, sustin ca acestea sint regulile.

blaq jesus  •  2 martie 2012, 11:06

fapetele asa cum s-au intimplat VAZUTE DE UN REPORTER GSP, nu cum s-au intimplat neaparat, la modul absolut; distingi nuanta, sper.

ps: gabi blondu & postasu. rechinu’ ce-are?

Silviu  •  2 martie 2012, 11:08

Am fost pe stadion la acest meci. Una peste alta, sentimentul generat de atitudinea BGS, Jandarmerie, etc, este ca erau pregatiti/hotariti sa intervina impotriva peluzelor in special, inca de la inceput.
Daca semeni vant, culegi furtuna. Asta e ceea ce fac conducatorii FRF, Liga, Presedinti de club, etc.
Concluzia clara este ca totul este putred, corupt, fara perspectiva.
Presa „poate fi” /daca nu e total compromisa, ultima sansa a societatii civile prin care se poate pune presiune pe acest sistem condus de golani, bisnitari, combinatori, santajisti, fosti/actuali/viitori puscariasi.

Va doresc succes, domnilor ziaristi.

diss  •  2 martie 2012, 11:38

Mi-a placut ce a scris Adrian Borcean,dar nu stiu de ce mai cauta el dreptatea ….oricum asta e o alta problema.
Cataline,nu as spune ca m-ai dezamagit dar nu pot sa nu remarc( vezi ca nu numai eu am observat acesta!) tonul tau subit impaciuitor,aproape protector! Mai aveai sa scri „saracul Mitica si Nasul Sandu !”,dar tu sti cel mai bine ce te-a determinat sa scri asa…
Pana la urma nu ne obliga nimeni sa te citim sau comentam!
Cat despre faptele in sine ele nu fac decat sa confirme ca in Romania nimic nu s-a schimbat!

Lila  •  2 martie 2012, 11:42

„Legalitatea” celor intamplate pe stadion reiese din unele comentarii, care pur si simplu legitimeaza justitia pumnului, hotia, tampenia, imbuibarea si nesimtirea, „calitati” moderne, inspirate mai ales din cauza „legitimitatii” si „legalitatii” ceelor aflati in frunte, in toate domeniile! rare domenii in Romania care sa fie conduse de cine merita!

Traian Nicoara  •  2 martie 2012, 11:44

Eu am deschis televizorul ca sa vad meciul de fotbal.Huliganii nu au
ce cauta pe stadioane.Daca nu inteleg altfel,sa-i bata pana le suna
apa-n cap.Cine le da dreptul ,,revolutionarilor” sa faca circ pe
stadioane,unde lumea se aduna pentru altceva.Daca vor,sa protesteze,
asa cum le permite legea.Mai nou,vad ca golanii fac parte din reteta
meciurilor de fotbal.Cu ce drept?Ba se gasesc unii care le mai tin
si partea.Craiova sa-si rezolve problemele in alta parte,nu la meciuri
internationale.

Virgil  •  2 martie 2012, 11:44

Eu sunt la curent cat de cat cu subiectul Rosia Montana.
Nu am memorat repere gen prescurtareaa RMGC.
De acum insa mi s-a intiparit in minte.
Nu stiu dc UEFA s-ar fi sesizat pt o copiuta de banner cu o semnificatie rebusistica.

RAdu  •  2 martie 2012, 11:46

Seamana cu ceva… Mi-l si inchipuiam pe nea mitica strigand „Tovarasi,… mai tovarasi, stati la locurile voastre!!!”

dave  •  2 martie 2012, 11:48

subtitlul „oltenii au provocat” nu e sustinut de relatarea din text 🙁

Dapyx  •  2 martie 2012, 11:50

Mergind la meciuri sustineti mafia. Lasati stadioanele goale este cea mai buna forma de protest.

fum  •  2 martie 2012, 11:52

va recomand sa nu mai mergeti pe National Arena, organizarea la toate meciurile a fost de kakat.
Prin boicot poate vor schimba ceva, ati vazut ce cozi sunt la intrare? de50m, cate 300-400 la o poarta si 2-3 agenti de paza din care doar 1 controleaza, absurd, in UE nu se face control dar te usuca cu amenda daca te prinde cu ceva ilegal.

iura  •  2 martie 2012, 11:55

Pana mai este SANDU si MITICA sus eu nu mai merg la nici un stadion !

liparonu  •  2 martie 2012, 11:57

Salut Catalin, de obicei nu mergi la 2 capete, cum se spune, or in acest articol, voit sau nu, asta faci. Nu exista nici o scuza pentru faptul ca oameni nevinovati au mancat bataie. In sfrasit,avem un stadion modern, am ajucat cu campioana Americii de Sud si cu toate astea, abia am umput o treime din stadion!!! Si fortele de ordine ce fac? Bat la gramada, fara sa tina cont de absolut nimic. Si unde s-a mai pomenit sa nu ai voie sa scandezi sau sa afisezi bannere? Ma uit la tot ce se intampla in aceasta tara si observ ca ni se ingradesc tot mai multe drepturi, libertati elementare intr-o democratie.Nu ne mai facem bine niciodata! Sentimentele de scarba si de frustrare ca nu poti face mai nimic sa schimbi ceva sunt din ce in ce mai acute! Jos cu nu stiu cine… cu toti

bach  •  2 martie 2012, 12:02

In Romania, huliganii poarta uniforme.

cinecuntem?  •  2 martie 2012, 12:06

Decembrie 1989 DEGEABA!
Traim ce si cum vor unii!
Suntem doar voci instabile,putin credibile,putin importante.
Cand noi nu vrem sa acceptam dictatura se folosesc aceleasi tactici de acum 25 de ani!
Traiasca Romania!
Traiasca tovarasu’
Mai bine Huligan decat Jandarm!

Tavi  •  2 martie 2012, 12:13

Tolo, fara suparare, dar ai scris mult si nu ai spus nimic. Doar ai prezentat niste fapte mai ceva ca intr-un raport. Nu ai comentat, nu ai facut nimic. Asta este jurnalism??

Doru Trifan  •  2 martie 2012, 12:16

Imi place articolul ,am incredere in buna credinta si obiectivitatea lui Catalin Tolontan si constat ca adevarul e ca de obicei la mijloc .
Nu e 100% vina nimanui pentru ce s-a intamplat dar o concluzie trista se desprinde cu certitudine : la urmatorul meci vor veni si mai putini spectatori pe stadion ! Cine este , daca mai este cineva , interesat sa aduca publicul la meciuri ar trebui sa analizeze si sa vada daca se mai poate face ceva , altfel , incet , incet fenomenul o sa moara . Nu mai avem echipa de altadata , avem conducatori ramasi din alte vremuri , mai lipseau evenimente ca cele de la meciul cu Uruguay ca tabloul sa fie complet . Pacat , se intampla tocmai cand incepusem sa avem stadioane moderne !

silviu grig  •  2 martie 2012, 12:30

Excelent articol!Felicitari pentru obiectivitate!Exista multi „simpatizanti”ai violentei in toate taberele inclusiv „violenta”celor care se vor eterni in conducerea fotbalului romanesc,pentru ca e un soi de violenta sa spui ca iubesti democratia dar ca esti de neinlocuit.Poate ar trebui sa se limiteze si in conducerea fotbalului numarul mandatelor.

Alin  •  2 martie 2012, 12:41

Am inteles de la prieteni ca nu prea accepti comentariile care nu iti plac, asa ca, probabil nici pe al meu nu o sa il vad. Cum am zis: e mai mult adresat constiintei tale (dar ar fi bine sa il citeasca si restul oamenilor)

Asa cum am promis, revin cu un material video in care se vede de unde a inceput interventia jandarmilor.

http://www.youtube.com/watch?v=mkZxA8OVR-I&feature=youtu.be

Mirel  •  2 martie 2012, 12:42

Un filmulet cu imagini de la meci:

http://www.youtube.com/watch?v=SO_wnBPdgTE&context=C3f1ef37ADOEgsToPDskLvafoOgd0w3pz0MgshqYvR

Cam asa a fost din pacate…

adriana  •  2 martie 2012, 12:55

ar fi bine mai multe imagini de la bataile care s-au aplicat cu nerusinare ,nesimtitul Mitica mai multumea pe post tv celor care si-au facut treaba (o treaba rusinoasa)
Nea Mitica am sa fiu alaturi de galeriile care vor striga ..jos Mitica si Sandu .. sunteti o rusine

Luca  •  2 martie 2012, 13:03

Ce meci a fost? Spectatori poate platiti politic contra orice nu convine? sau Romania – Uruguay? In Romania se mai vine la fotbal ca la spectacol sau spectacolul este folosit pt propaganda? Cred ca minoritatea de data asta nu are drepturi mai mari decat cei care au venit sa vada altceva. Este ca si cum la teatru unul rontaie la chips-uri si ceilalti trebuie sa-l suporte pe mitocan. Dreptul si momentul liberei exprimari trebuie sa treaca in primul rand prin cei sapte ani de acasa.

dorin  •  2 martie 2012, 13:06

vlad ionescu..
pana acum,acuzam ca nu avem un stadion.acum il avem
Crezi tu ca jandarmii sunt de vina?cum de in mijlocul scandalurilor se afla tot timpul anumite persoane???aici ma refer la anumite parti din galerii.fie ca sunt de la dinamo,steaua,craiova,u cluj etc?daca ne uitam in urma,o sa i gasim pe aceaisi oamenii peste tot unde au fost probleme..cum se face ca din 18,20,40.000 de oameni cat strange un anumit eveniment sportiv,de cele mai multe ori ii vedem in centrul atentie pe aceasi oameni??eu merg pe stadion destul de des,si crede ma ca nu am luat nici un baston,gaze,amenda.cum se face?
sunt de acord cu voi,mitica si sandu ar trebui sa ne lase.sunt de acord cu proteste,ca pana la urma e libera exprimare,nu?insa regulile trebuie respectate,fie ele bune sau rele.pe acel stadion nu se intra cu bannere.punct.regula a fost pusa inca de la inceput,nu?nu ti convine nu mergi…

gekko  •  2 martie 2012, 13:09

Daca nu imi place Basescu , ma duc si strig la Universitate cat vreau.Ma duc la vot si il schimb.Daca strig impotriva MAFIOTILOR din FRF intervin bodyguarzii BGS. Incredibil! Aceste jivine din fruntea fotbalului sunt de neschimbat!
Fotbal fara suporteri nu exista!!!Tu reprezinti Romania , prost, esti incapabil si nu poti fi schimbat?mai exista vreun domeniu pe Planeta unde incompetentii nu pot fi schimbati!Scrieti tolontane, dati in ei cat e ziua de mare!! Investigati, reclamati la DNA, si Al Capone tot a fost prins cu ceva pana la urma….Vuvuzelele de la peluza nord eu nu le-am vazut, se auzeau mult prea tare, a fost statia de amplificare!Mi-e sila !

ultra_tei  •  2 martie 2012, 13:15

Catalin, slab de tot… Chiar nici unul dintre jurnalisti nu este in stare sa CEARA RASPICAT DOVEZILE VIDEO DE PE ZECILE DE CAMERE DE SUPRAVEGHERE ALE NATIONAL ARENA?! In anul 2012, cu intamplari petrecuta pe cea mai moderna arena din Romania, voi va castigati paine scriind articole cu „martori anonimi”, „agenti bgs sub protectia anonimatului”, „colegi”. VREM VIDEO! Catalin, nu suntem prosti. Daca exista cea mai mica proba foto sau video cu PROVOCARILE suporterilor, crede-ma, era primul lucru aparut si in ziare si la TV.
PS: Este clar ce ni se pregateste maine la meciul cu Medias si s-a demonstrat a „n”-a oara ca oricat „blazon” avem… DEGEABA! Urat popor…

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2012, 13:29

blaq jesus : evident faptele asa cum am reusit noi sa le vedem, sa le verificam si sa le relatam. Faptele „asa cum s-au intimplat” sint realitate. Restul, inclusiv ce stii tu, este o realitate mediata de cineva. In primul caz, de noi, jurnalistii. In al doilea caz, de tine.

E ok, sint variante, oamenii le pun cap la cap si trag singuri concluziile, noi nu impunem nimic, nimanui.

Stiu ca sint prea nuantat pentru lumea moderna. Asta e, sint revolut si nu cedez 🙂

Marc  •  2 martie 2012, 13:36

Catalin Tolontan, Vis-a-vis de raspusnusl tau lui IC,
ok, au incalcat regulile, cine plateste? Cine este sanctionat? Cum este sanctionat? N-ai voie sa circuli beat la volan? Opresti toata circulatia, retii toti soferii din trafic ca sa il amentezi pe x-uleascu? Asta-i problema! Nu zic ca n-au gresit (au facut-o cu buna stiinta!) ca au afisat banerul, dar de acolo pana la a aveacua o intreaga tribuna? In ce regulamete si legi e scris ca jandarmenria trebuie sa intervina pentru un baner si pentru njiste scandari?
Jandarmeria este platita de noi sa apere ordinea publica, nu? Regulamentele FRF (vezi interdictia banerelor) sunt incadrate la deranjarea ordinii publice? Hai sa fim seriosi! In razboiul Sandu&Dragomir-restul lumii Jandarmeria are vre-o justificare sa se bage sau e manarie? Ca altfel nu pot sa inteleg sacrificarea atator nevinovati considerate victime colaterale intr-un razboi cu final asteptat

blaq jesus  •  2 martie 2012, 13:41

@ catalin tolontan

restul, inclusiv ce stiu eu, mi-a fost mediat de proprii-mi ochi. nu am nevoie de presa sa vad ca jandarmii si bgs-ii sint niste taranoi cocliti, fara nici cea mai vaga notiune de crowd control. cred mult mai mult in ce am vazut eu, decit in ce relatezi tu. stii cum e la razboi, hai, ca ai fost si tu in galerie, fiecare crede ca razboiul e invalmaseala aia marunta pe o arie de 2 m in jurul lui. asta ii lipseste reportajului tau – darii tale de seama – faptul ca nu reuseste sa se ridice de la nivelul gazonului. relatezi, dar nu comentezi. or, genul asta de presa – un ciine a muscat un om si atit mergea acum 5 ani, cind inca nu aveam twitter, bbc, the guardian si cite si mai cite.

nu iti dai tu seama, dar felul asta al jandarmeriei de a riposta la ‘intimidari’ (ba, sa dea dracu’ in ei de taranoi melteni cocliti, ce sensibili au ajuns) este si INEFICIENT (evacuarea de pe stadion, din piata universitatii, nu inseamna ca la un moment dat nu o sa inceapa sa pice si jandarmi, stai linistit) si PROVOCATOR. intr-un fel sadic, de abia astept prima victima serioasa, un batrin mort, infarct, ceva, a interventiei jandarmeriei, sa te vad atunci cum ne mai relatezi faptele, nu vorbele.

si, pe linga asta, nici nu ai vazut bine faza, ca doar loja gsp nu e vreun panopticon de unde supravegheati voi, cum pedepseste jandarmeria.

stiu ca sint prea radical pt lumea moderna. dar, asa e, sint revolutionar si nu cedez

ps: crezi ca daca vin cu o batista alba cu „PEDICABO EGO VOS” se sesizeaza cineva pe stadion? vreun jandar taranoi? vreun mitica?

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2012, 13:51

marc: pentru asumarea raspunderii scriu si eu. De 20 de ani ma contrez cu sandu si dragomir, am procese cu george copos sau nicu gheara, polemizez in emisiuni cu netoiu si pun intrebari enervante in conferinte de presa sefilor jandarmilor.

Asta fac.

Faceti si voi ceva in calitate de cetateni. Organizati-va in ONG-uri, puneti presiune pe autoritati, mergeti la vot, sustineti-va drepturile! Nu asteptati de la un ziarist sa demita sefii jandarmeriei sau pe cei din guvern, sa dezvaluie coruptia si sa-i si lege pe cei corupti.

GARDA VECHE,STIINTAe  •  2 martie 2012, 13:52

Inteleg ca respectivii se numesc Gabi Blondu si Postasu.
Nu inteleg cum acesti doi (incompetenti) pot conduce o masa de oameni numiti Olteni.
Precum nu inteleg ca, Oltenii au provocat!!
Gasesc ca este neglijenta de dactilografie! in aceiasi masura in care o face si nuvelistu cu nume de Amoz Oz, in scrisele lui, precum urmeaza, How to Cure a Fanatic, dle Oz, find in Romania, tin sa va anunt ca, Palestina-Israel au conflict de religie cultura si traditie, si facand referire la (real estate dispute) nu exista compromis, PT CA ORICUM VOI IZRAELITII PLATITI ‘RENTA’BISERTICI ORTODOXE INCLUSIV ACOLO UNDE SE AFLA PARLAMENTU VOSTRU…
Asa ca, BGS este unica in lume, precum unu c a Amoz.

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2012, 13:54

GARDA VECHE,STIINTAe: hai ca i-ai tras-o si lui OZ. Ce frumos ii spui „tin sa va anunt”. Pe ei, pe ei, pe ei pe mama lor! 🙂

Radu  •  2 martie 2012, 13:55

Slab rau articolul..ai scris mult dar nu ai spus nimic!

ira  •  2 martie 2012, 14:14

0 persoane pe stadioane tot returul si cu asta basta ,sa joace cu bgs si cu jandarmii in tribune si cu asta basta,atata violenta pentru ce…pe cine trebuie sa dau in judecata ca am fost evacuat din stadion degeaba (la gramada ) si eu am platit bilet pentru tot meciul ,nu pentru o parte din el

dorin  •  2 martie 2012, 14:24

Cataline? Cum poti sa permiti la specimenele astea sa vorbeasca asa?
Nu am nici o treaba cu institutia numita jandarmerie,insa daca te faceau pe tine taranoi,mai lasai comentariul?consider ca „libera exprimare” e inteleasa gresit in tara asta si mai ales de aceste creiere mici,care nu stiu decat sa dea cu rahat…mai bine l ar manca…Jandarmii sunt mult prea blanzi cu voi

ultra_tei  •  2 martie 2012, 14:28

Catalin, vad ca le raspunzi tuturor celor care vorbesc NIMIC. De ce nu CERI, ca jurnalist respectat, AUTORITATILOR DOVEZILE VIDEO SI FOTO CU „PROVOCARILE” (lovit, scuipat, sicanat etc) SUPORTERILOR?! Absolut TOATE zonele stadionului au fost monitorizare VIDEO! Nu prea va intereseaza asta se pare… Nu va ajuta cu nimic sa ARATATI/DEMONSTRATI ADEVARUL! Pe voi, jurnalistii, va ajuta: ultras, bataie, scuipat, martori, jandarmi, huligani, drogati, pietre, violenta…
Raman la parerea ca „presa” este cel mai mare rau de la Revolutie incoace.

Cătălin Tolontan  •  2 martie 2012, 14:30

ultra_tei : Tu spui: „Raman la parerea ca “presa” este cel mai mare rau de la Revolutie incoace”. Sa stii ca Dragomir crede aceslasi lucru.

ultra_tei  •  2 martie 2012, 14:38

Dragomir e paranoic. Dragomir este produsul VOSTRU, nu al NOSTRU. Dragomir este invitat CONSTANT in emisiuni si „pieptanat” sa mai dea cate o „duma”. Dragomir este INJURAT, CONSTESTAT, BLAMAT de noi, suporterii.
Trist este ca din tot ce ti-am scris ai inteles doar asta. Cu atat mai mult intaresti ultima mea afirmatie. Se pare ca-mi pierd vremea visand la deontologi ADEVARATI. Asta e… Ne ducem crucea.

ultra_tei  •  2 martie 2012, 14:43

SIMPLU, pentru cei care nu reusesc sa proceseze fraze lungi si informatie bogata:
VREM INREGISTRARILE VIDEO ale camerelor de supraveghere de pe National Arena!!!

Comentează