Marea Crăpelniță la TVR

Postul public cere bani de urgență de la buget, dar nu transmite în direct decît 60% din meciurile Campionatului European

vineri, 8 iunie 2012, 9:58

Postul public cere bani de urgență de la buget, dar nu transmite în direct decît 60% din meciurile Campionatului European

Începe azi. Guvernul s-a speriat că românii nu vor vedea Campionatul European  și Jocurile Olimpice. Guvernul va ajuta TVR să-și plătească datoriile de aproximativ 12,5 milioane de euro către EBU. Guvernul nu știe pe ce lume trăiește. El participă la Marea Crăpelniță a TVR și RRA.

Marcello Mastroianni salivează de pe margine.

Meciuri înregistrate pe TVR2
De fapt, și după ce vor veni banii, neneaaaa, am rămas fără minge!, românii nu pot urmări la liber și în direct decît 60% din Campionatul European! Asta pentru că televiziunea publică a vîndut 60% dintre meciuri către Dolce. Cele două cifre nu cumulează 100%, ci mai mult pentru că unele partide vor fi transmise simultan de ambele canale. „Transmitem în reluare și meciurile cedate către Dolce”, parează TVR, dar – ce să vezi?! – sîntem în 2012 și conceptul de meci înregistrat ține de epoca tîrzie a lui Ceaușescu, cînd era greu să afli rezultatul de la Rapid – Sportul pentru cuplajul de pe „23 August”.

Hai să vedem cîtă audiență va face Germania – Portugalia pe TVR după ce derbyul începutului de European va fi transmis live sîmbătă, de la 21:45, pe Dolce! Cînd îl dă TVR în reluare? La 2 noaptea sau duminică de dimineață, în locul emisiunilor de pe ogor, parte a grilei de excelent serviciu public al acestui colos public care ne costă singur 200 de milioane de euro pe an! Sau, auzim mai nou, reluările meciurilor vor fi pe TVR2, după rezumatul care oricum va fi difuzat pe TVR1. Noaptea minții! Ne uităm pe audiențe și mai vorbim.

Pînă atunci, așteptăm încă răspunsul oficial de la TVR în privința prețului cu care a vîndut pachetul la Dolce. Gazeta a solicitat TVR cifrele și ele n-au venit. Ieri, zeița-care-face-ce-vrea a furnizat un comunicat de două pagini fără nici o cifră.

Ați primit jumătate din bani?!
„Am vîndut la prețul pieței”, declaraseră vag pe la șezători șefii din Pangrati. OK, asta înseamnă că Dolce v-a dat jumătate din banii pe care voi i-ați dat către EBU, de vreme ce ați împărțit practic egal competiția. Dolce a căpătat 60%  din meciuri. Cît a dat? TVR a plătit 12 milioane de euro și a luat 6 milioane de euro?

Și, chiar dacă ar fi așa, dar evident că nu e și din acest motiv au ascuns meniul de la Marea Crăpelniță, nu era necesară o licitație? Parcă așa se poate stabili un preț de piață. Poate că venea Pro TV sau venea postul lui Paszkany, sau RCS, sau oricine altcineva și vă dădea mai mulți bani.

Urît moment! Și nu pentru că publicul larg nu va vedea decît 60% dintre meciuri, românii trebuie să se obișnuiască și cu astfel de situații curente în Occident, ci pentru că tot el va plăti diferența din buzunar.

Statul gangster
Pe bune, parcă nicăieri nu e atît de vizibil ca în audiovizualul public relația gangsterească pe care statul român o are cu cetățeanul său. Dă-mi banii pe taxă… Păi, stai… Lasă, nene, marcă abonamentul și vedem noi ce marfă îți livrăm pe el! Știri, filme, meciuri? Da, da, stai liniștit.

Și, cînd vin meciurile, o dată la doi ani, televiziunea pariază pe spaima noastră eternă. Nu putem transmite! Aoleu, păi nu v-am dat banii? Ba da, dar mai trebuie! Marea Crăpelniță românească sau ce?!

300 de milioane de euro pe an
Și ca să vedem despre ce sume vorbim, uitați-vă acum la comparație!

Chiar ieri, Europa a mai transpirat rece încă o dată. Spășită, Grecia a anunțat că, pe primele 4 luni ale lui 2012, veniturile la buget sînt mai mici cu 500 de milioane decît cele necesare ca să nu arunce patria în derivă și pe noi toți la ruleta destinului.

Vorbim despre o țară cu PIB aproape triplu pe cap de locuitor față de România. Grecia este șocată pentru lipsa a 500 de milioane, în patru luni, e adevărat, în timp ce noi păpăm doar pe TVR și pe RRA 300 de milioane pe an. Zeița înfulecă pișcoturi la petrecere.

Că Victor Ponta s-a speriat am înțeles, el trăiește printre politicieni care cred că românii vor ieși cu furci și topoare dacă nu vor vedea Europeanul sau Olimpiada. Atenție și JO se împart! Mai tragem un chef în august. Așa e politicos.

Victime cu dureri de burtă
Deci prim-ministrul nu se sperie că audiovizualul public toacă anual 300 de milioane de euro pentru o treabă care ar costa cam o treime. În cinci ani, economisești un miliard doar luîndu-le somonul de pe șandvișurile soioase.

Victor Ponta se sperie de amenințările EBU și TVR, care, foarte, foarte mult tupeu, se mai și victimizează.

În timpul ăsta, niște tipi de acolo continuă să-și facă jocurile, distrugînd  bruma de reputație construită ineficient la scară economică, dar cu pasiune, de profesioniștii care or mai fi în TVR.

Zeiță, fii nițel atentă! E cam multă insolență în reluare, cam multă pentru Marea Crăpelniță!

Comentarii (160)Adaugă comentariu

Doc  •  8 iunie 2012, 10:14

Curios cum de n-ai facut matale o ancheta privind TVRul in timpul guvernelor Boc… cand aia au adunat datorii imense la stat.

dan  •  8 iunie 2012, 10:16

uau, cata bataie de joc din partea tuturor! din nou se dovedeste ca Statul nu poate fi un bun administrator. un bun al tuturor e un bun al nimanui, cel putin in Balcani.

J o h n s o n  •  8 iunie 2012, 10:18

Excelent Tolo ! Guvernul daca a inceput o treaba putea s-o duca la bun sfarsit dar cred ca asta e cantecul de lebada al celor din TVR…Au avut noroc de an electoral….

doze  •  8 iunie 2012, 10:19

pana cand sa mai platim salariile umflate ale unor asa-zisi artisti? suntem in economie de piata sau in comunism? TVR sa nu mai primeasca bani publici. jos hotii din TVR.
F bine punctat domnule Tolontan

Motan  •  8 iunie 2012, 10:21

Pai uitati-va la bulgari!

aliadiere  •  8 iunie 2012, 10:26

Inca un fapt aflat de dvs si transmis catre public, din pacate nu va fi inteles decat de foarte putini cititori. Au distrus educatia tocmai ca prostimea sa nu se trezeasca.

vlad  •  8 iunie 2012, 10:26

TVR-ul este o bataie de joc. Au vreo 5 posturi pe care nu le urmareste nimeni. Si-au facut si canal de stiri (de ce?), TVR 3 ce rol are??? In plus toate emisiunile lor sunt cum sa zic, ieftine, nu necesita investitii majore, studiourile le au deja facute, practic toti banii se duc pe salarii, o groaza de redactori pentru aceeasi emisiune, cu salarii fantasmagorice, asta e TVR-ul. Exista oare emisiuni la TVR care sa se ridice la grandoarea unora facute de PRO TV sau Antena 1?? nu, nici nu isi propun (nici nu ar fi normal sa o faca), pentru ca oricum banul curge, de ce sa se straduiasca pt chestii grele? Un manager serios, care chiar sa vrea sa eficientizeze TVR-ul, probabil ca ar concedia dintr-un foc 50-75% din personal, si ar scadea salariile drastic. E incredibil sa ai atatia bani la dispozitie + publicitate (ca au si de-asta) si sa ai datorii atat de mari!!!

PS: Este rusinoasa colaborarea cu DOLCE si complet ilogica. Nu ar fi trebuit sa vanda meciurile cu 6 milioane, ci cu vreo 9, pt ca ei au prioritate. In schimb probabil l-au dat pe 1,5 (nu stiu unde am auzit cifra asta). Oricum, totul se face pe legaturi familiale. Conflictul de interese este clar.

Cristi  •  8 iunie 2012, 10:27

Sunt curios ce suma din cele 300 de milioane reprezinta salariile angajatilor.

cop07  •  8 iunie 2012, 10:28

v-au hacuit astia? sau va bateti joc de oameni

impartial  •  8 iunie 2012, 10:31

daca euro si jocurile olimpice erau pe gigi sport (pardon, digi sport) nu mai apareau astfel de articole in veci. corect?

Dan  •  8 iunie 2012, 10:31

La ce dracu platim taxa pt Tvr si Radio care ne tot vine pe factura electrica ,daca eu platesc abonament la firma de cablu tv lunar ??? si ei (tvr) nu pot sa dea un campionat de fotbal cap-coada? sunt la digi nu am dolce,noroc ca mai am conexiune de net si incerc sa vad meciul 2 pe stream net,hopefully…

Bibi  •  8 iunie 2012, 10:36

Catalin, emisiunea de pe ogor este in regula. Mai sunt si altele. TVR are multe emisiuni foarte bune (Acadeaua, emisiunea lui Guran, emisiuni culturale, filme de foarte buna calitate, pe care nu le vezi la o televiziune comerciala), pe langa altele foarte slabe. Dar emisiuni slabe au toate televiziunile. Problema este sa nu se mai scurga bani, nu emisiunea de pe ogor. Nu se uita toata lumea doar la Acces Direct 9in special emisiunea de ieri), la Dan Negru, Capatos, A2, Romantica sau la Burlacul. Hai ca nici GSP.TV nu-i vreun post. Si nici nu agreeaza toata lumea titluri gen „Începe EuroSexy.ro » Voturile voastre vor decide cine e cea mai frumoasă” sau „Mihai Mitoseru: „Dupa accident am vrut sa ma sinucid”. Din Gazeta de astazi. Sper sa accepti un comentariu de la cineva care apreciaza scrisul tau.

Dan  •  8 iunie 2012, 10:37

am verificat la tv si am observat ca meciul 2 de azi (Rusia-Cehia) poate fi vizionat LIVE si pe Rai 1 diseara,la italieni, cine are postul in grila de programe…

Online  •  8 iunie 2012, 10:40

In ziua de astazi mare paguba daca nu ar fi transmis TVR meciurile. Exista mediul online, gasim meciurile transmise de alte posturi. Sa faca bors cu meciurile lor in reluare si prosteala maxima de care dau dovada. E un fel de spalare de bani (banii nostri) pe fata, nici nu se zbat sa ascunda acest lucru.

Iulian  •  8 iunie 2012, 10:42

Asta e cea mai mare magarie facuta vreodata de TVR(care mai e si platita din bani publici), si mai si incalca regulile UEFA grav de tot. Sunt atat uimit incat nici nu stiu la cine sa fac reclamatie in privinta asta. La TVR? O gluma buna. La UEFA?

aham  •  8 iunie 2012, 10:46

e o bataie de joc. bine ca n-au facut un subcontract cu un post din papua noua-guinee… desi rezultatele erau aproximativ identice. cineva trebuie sa opreasca furtul asta, nu e posibil ca romanii sa nu vada meciurile pt care au dat niste bani sau jo.

coco  •  8 iunie 2012, 10:46

nici nu ma asteptam sa nu pot vedea toate meciurile…sunt 2 meciuri pe zi si nici pe alea sa nu le vezi..incredibil ce tara de rahat..numai sa ne fure,inca pe fata…ne luati bani din orice..rusine..rusine..rusine

ionel ploiesti  •  8 iunie 2012, 10:47

Foarte corect. Intrebarea este cine sunt persoanele din TVR care au castigat, fiindca astfel de tranzactii nu se incheie pe o simpla strangere de mana. Probabil ca nu vom afla niciodata. Important ar fi sa nu se mai realizeze subcontractari la cote mult subevaluate, insa traim in Romania si astfel de incedente vor fi catalogate drept minore.

conasu  •  8 iunie 2012, 10:47

Adica sa inteleg ca meciul de deschidere e pe un alt post si nu pe TVR ???!!! Niste nenorociti ! Daca vorbea Basescu de desuurile lui Nuti, era live, asa hai pe Dolce sau unde o fi ! Curtea de conturi ar trebui sa intervina ( dar nu cum a verificat la Negoita la sect.3 ), sa vedem de ce aceasta institutie e aproape insolvabila si ce s-a facut cu milioanele de euro alocate !!! Altadata nici nu se punea problema ca televiziunea natonala sa nu transmita o competitie de asa anvergura live !!! Dar de cand s-a….”portocalit”, au furat toti si de acolo ! Rusine Consiliului de Administratie si Directorului TVR !

Laurentiu  •  8 iunie 2012, 10:48

Preiau de pe emalls.blogspot.com …

„Toata afacerea e foarte clara, Daniela Enăchescu, soţia lui Vlad Enăchescu – director DolceSport, este şeful Departamentului Emisiuni şi Transmisiuni Sportive din TVR, iar redactorul-şef al Departamentului Sport din TVR, Cosmin Cernat, este finul soţilor Enăchescu şi a primit recent o ofertă de a se alătura echipei care lucrează la postul deţinut de Romtelecom.

In stil pur romanesc, nimeni nu se sesiseaza, si poporul roman plateste cu entuziasm taxa TV, luna de luna. „

Tataee  •  8 iunie 2012, 10:49

exagerezi crunt cu 300 de milioane de euro pe an.

asc21  •  8 iunie 2012, 10:51

Numai la noi. Deja m-am apucat sa caut stream-uri live gratuite pe internet. Gasiti aici o lista cu cei ce au drepturi de televizare, restul depinde de voi. http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2012_broadcasting_rights

MakaveliTD  •  8 iunie 2012, 10:52

Domnule Tolontan, poate sunt eu prea tanar si nu inteleg de ce vi se pare atat de firesc ca oamenii sa se obisnuiasca sa vada competitiile doar pe jumatate. Doar pentru ca asa se intampla in occident? Doar pentru ca primeaza interesele financiare care vin odata cu drepturile de televiziune?
Nu mi se pare asta o stare de normalitate si moralitate!
Eu personal sa zicem ca oricum nu am timp sa ma uit la toate meciurile, dar cu nosc oameni, am exmeple in familie, care mananca competiile sportive pe paine, in special fotbal, si le trece si pofta de mancare cand afla ca nu pot sa vada anumite meciuri. Si din nefericire asta e abia inceputul.. o sa ajungem eventual sa ne abonam la 3 televiziuni sa vedem si noi un campionat intreg, sau sa schimbam operatorul de televiziune dupa cum se vand drepturile tv, si asta daca ne permitem ca mai exista si clauze de reziliere.
In fine, realitatea e trista, toata lumea isi vede doar interesul, chiar si dumneavostra, domnule Tolontan, aparati interesul trustului GSP, nu al consumatorului de trasmisii sportive!

geo  •  8 iunie 2012, 10:53

bravo, Catalin. ai spus lucrurilor pe nume. din cite am citit, tvr a dat 9 mil euro ptr toate meciurile si a vindut jumatate din meciuri ptr doar 1,5 mil euro…multe din meciurile astea, in grupe, sunt de interes ptr ca asa a avut pretentia DolceSport – locul 49 in clasamentul audientelor la nivel national – adica batut de toate posturile de muzica, de desene animate etc. era f normal, si ptr Olimpiada si ptr CLeague, tvr sa anunte transparent ca are disponibil un pachet de meciuri de vinzare, cine da mai mult si are acoperire buna il cumpara. l-am injurat pe Mitica cu drepturile de televizare ptr Liga 1, dar ceea ce face TVR este strigator la cer!!!

o intrebare, rog raspuns  •  8 iunie 2012, 10:57

domnule care ai scris, nu am citit niciodata un articol care sa loveasca in vreun fel postul digi. poti sa ne explici de ce?

exact asa cum ai cerut tu explicatii la tvr, asa cer si eu. evident, nu vei raspunde nici dumneata. pe undeva e normal, cum sa scrii rau de digi? daca transmiteau ei campionatul european erai multumit.

dragan  •  8 iunie 2012, 10:58

Ramai perplex cand auzi de 300 de milioane de euro. Daca la TV sunt 200 inseamna ca o zi de emisie costa 548 de mii de euro, iar la radio 274 de mii. Pe ce naiba ???. Au si publicitate ?. Ca daca mai castiga si din publicitate e jaf la drumul mare.

maryo  •  8 iunie 2012, 10:59

poate ca este mai bine asa..tvr 1 nu merita sa mai transmita nimic…foarte bine ca a luat dolce si era bine ca si cealalta jumatate sa fie luata de un alt post…tvr 1 doar a incasat banii si nu a dat nimic publicului in schimb…de fapt doar datorii,pe care tot noi le platim inafara de abonament…probabil dolce le-a platit celor de la tvr 1 cealalta jumatate ca sa poata sa transmita si ei si nu le-a mai dat nimic…

sergiu  •  8 iunie 2012, 11:01

E bine si pe Dolce, domnule Tolontan. Macar acolo sunt comentatori pe care ii asculti cu drag. Asa a fost si la finala Champions League de anul acesta cand partida a fost transmisa atat de TVR, cat si de Dolce. Cu toate ca era exact aceeasi transmisie, ramaneai cu impresia ca te uiti la doua lucruri diferite. Si asta numai datorita si din cauza comentariului. Din punctul meu de vedere, finala a fost la Dolce. Si cred cu tarie ca asa se va intampla si cu Euro.

pop ioan ciprian  •  8 iunie 2012, 11:02

Domnule Tolontam , v-am contrazis de multe ori, v-am denigrat cateodata , dar acum sunteti singurul care observa mizeriile care se intampla cu aceasta tv de stat la care eu platesc abonament desi nu am ales asta si la 23 de ani dupa revolutia din 1989 am ajuns sa urmaresc meciurile de la campioonatele europene sau mondiale la televiziuni straine, maghiari, bulgari sau cine-o mai transmite (pentru ca parte a contractului cu Dolce era si olimpiada si chiar si mondialul din Brazilia din 2014). La fel cum ati facut dreptate cu scurgerile de fonduri de la sarbatoarea din 2 mai va rog faceti acu tot ce este necesar pentru ca vinovatii sa plateasca si de aaceasta data. pentru ca sunt convins ca sunt si infractiuni la mijloc si contraventii sau macar consiliul concurentei ar putea sa faca verificari si sa vada cum s-a atribuit Dolce aceste meciuri. Astept cu nerabdare sa vad ca faceti plangeri penale, sesizari si tot ce va sta in putere pentru ca daca tot platim aceasta taxa de protectie numita abonament TVR atunci sa fim protejati de incultura de mitocanie si de furtisaguri. Cu deosebita consideratie. Ciprian POP

George  •  8 iunie 2012, 11:04

Asa este, nimic de zis, dar spuneti-mi si mie de ce in mandatul lui Boc nu s-a spus nimic despre TVR ? De ce era asa frumos sa mearga la TVR sa fie toata lumea de acolo un zambet ( ca naiba, prindeam emisiunea celor 2 basisti Ioana Lupea si Mircea Marian ) care isi cereau scuze cand puneau o intrebare „gresita” iar Basescu sau Boc le raspundeau rastit.
Mi-e scarba de ce a ajuns o mare parte din presa romaneasca, de TVR…
Asadar, eu cred ca decat sa ne luam de Ponta ca a dat bani TVR-ului sa transmita niste meciuri, sa-i chemam pe cei de la fosta guvernare sa dea niste explicatii….ca tot zic ei ca au facut bine….

Lereter  •  8 iunie 2012, 11:04

Dl catalin Tolontan produce un articol tulbure.Dansul nu raspunde -clar- la intrebarea : trebuie sa transmita TVR Campionatul European ?sau altfel spus Exista cerere de a se vedea pe TVR acest campionat europenan.Vorbeste in numele cetatenilor,fara sa-i intrebe,fara a fi mandatat.Mai mult face parte dintr-un trust media concurent. Asa ca,neintrebandu-se ce sa face cetatenii,sa-si ia pachet Dolce sau altceva,vorbeste-grav-ca deobicei.Tot ca deobicei,amesteca politica cu sportul,si se transpune in „vocea patriotului national”.Noi,amarastenii am vrea fotbal,nu scandal.

teddy  •  8 iunie 2012, 11:07

este cea mai mare porcarie posibila cu putinta … nu pot sa cred ca Franta – Anglia sau Germania – Portugalia au fost cedate unui alt post de televiziune din moment ce sunt mult mult mai interesante decat celelalte doua optiuni … chiar si Rusia – Cehia este mai interesant decat celalalt meci din grupa … este o porcarie imensa … nu se poate asa ceva si pur si simplu ar trebui anulat contractul … suferim toti care platim TVR si nu ajungem pe acest canal tv decat atunci cand luam telecomanda si dam la misto inainte si inapoi prin toate programele …

asteptam cu nerabdare Euro dar din prima zi mi s-a luat … daca tot nu pot sa vad toate meciurile nu prea vad care mai e farmecul …

programul de lucru pentru mai toti tinerii este 9-18 si stie toata lumea ca se pleaca de fapt la 19 de la munca … pentru o repriza pe seara n-are rost sa te grabesti acasa fiindca ala nu e campionat european …macar daca pastrau si ei optiunea de la 21:45 … dar nu ei au luat ora 19:00 … super audienta ce or sa faca impotriva stirilor pro tv ….

radu  •  8 iunie 2012, 11:08

cine sunt cei care au semnat aceasta afacere? cu nume si functie!
eu asteptam de la membri CA ai TVR sa ne spuna EXACT unde se duc banii, 25% pe salarii, 10% pe filme si seriale, etc dar ei tac malc

oricum ar trebui concediati vreo cateva MII de angajati TVR si CONSILIUL DE ADMINISTRATIE ar trebui sa-si dea demisia !

red  •  8 iunie 2012, 11:09

d-l tolontan un portocaliu sau verzui , recunoscut oficial , arunca pisica in curta lui ponta ! nu e nici asta mai breaz decat predecesorii insa ma indoiesc ca s-a semnat contractul tvr cat a fost ponta premier ! sa nu inteleaga cineva ca tin partea lui ponta ! sunt toti o apa si un pamant ! tolontan insa are o culoare portocalio-verzuie ! si asta de multa vreme !

Dan  •  8 iunie 2012, 11:10

Buna ziua,

Am o mare rugaminte: puteti publica pe site-ul GSP lista canalelor de televizune straine ce transmit meciurile de la EURO2012? Bineinteles, ma intereseaza in mod deosebit meciurile transmise in Romania de Dolce. Cred ca ar fi extrem de util pentru foarte multi romani.

Multumesc,
Dan

Marco  •  8 iunie 2012, 11:13

Dragi romani, abonati RCS-RDS, meciurile de pe dolce se pot viziona LIVE pe RAI UNO. Salutari dolce (hi,hi,hi)!

Retard of the day, azi – TVR şi Alexandru Lăzescu | Blogareala cu Vrajeala  •  8 iunie 2012, 11:26

[…] Citiţi despre mizeria din TVR legată de euro şi aici, aici sau aici. […]

Mdeah  •  8 iunie 2012, 11:28

Off-topic cat de cat

Am avut un argument cu un amic, din care a reiesit o confuzie: alegerile pentru primarii raman in formatul clasic cu doua tururi? Sau se va aplica uninominalul pur intr-un singur tur si aici? Multumesc anticipat pentru raspuns si editorilor GSP pentru ajutor! 🙂

Aloha  •  8 iunie 2012, 11:32

Sincer, ma indoiesc ca TVR-ul avea voie sa vanda fara licitatie, fara SEAP pachetul de 50% din meciurile Euro 2012…

Cătălin Tolontan  •  8 iunie 2012, 11:35

mdeah: se aleg din primul tur, nu va exista al doilea tur nici la alegerile locale

o intrebare, rog raspuns : uite un articol in care critic cenzura de la digi

https://www.tolo.ro/2012/03/21/de-ce-trag-mailurile-mitica/

Astept scuzele tale pt k ai spus ca nu am criticat niciodata digi. Si am mai multe exemple

De ce nu intervine nimeni  •  8 iunie 2012, 11:36

Numai vorbe. Nu si fapte ne ce sa nu vedem meciurile? Tot noi suntem afectati
Trebuie sa avem 3 cabluri in casa
Digi pt liga 1. Acum si dolce sport
Rusine

Cătălin Tolontan  •  8 iunie 2012, 11:37

Tataee: nu exagerez deloc, dar deloc. RRA are costuri de 100 de milioane de euro pe an, iar TVR de 170, dar in ultimii ani a depasit constant bugetul cu o medie de 20-30 de milioane de euro (Astea sint datoriile de care vorbeste ANAF – nu iau in calcul si penalizarile)

Studiez de multa vreme aceste cifre si ele sint corecte si inspaimintatoare.

TVR si RRA consuma anual 300 de milioane de euro!

lereter: inteleg ca dvs spuneti ca nu exista cerere pentru acest campionat pe tvr. Ma rog, reactiile va contrazic, dar sa spunem ca aveti dreptate. Atunci de ce au cumparat drepturile daca nu exista cerere?

Sorin  •  8 iunie 2012, 11:45

Dupa ce citesc articolul, ma incearca o furie oarba…

Bogdan  •  8 iunie 2012, 11:47

Sunt de acord cu existenta unui post public, sunt de acord ca acesta sa preia marile competitii de interes public sau evenimente de larg interes pentru populatie. La TVR nu e vorba de oameni de televiziune slabi, nu cred ca e vorba de calitate proasta a emisiunilor sau a formatelor alese. Ba chiar cred in calitatea emisiunilor lor si a oamenilor de acolo. Problema acolo cred ca tine de management-ul dezastruos si de interesele politice din jurul televiziunii. Orice guvernare va dori sa foloseasca TVR-ul ca spatiu media dedicat puterii, ca atare va numi politic pe unul sau pe altul la conducerea postului. Si apoi, dupa ce acel individ sau grup de indivizi aduc televizunea in pragul colapsului, noi de acasa de intrebam de ce s-a ajuns in situatia asta? De ce platim taxa lunara? De aia, cand oamenii sunt numiti politic pentru a servi interese in loc sa fie numiti in functie de competenta pentru a servi publicul, asta se intampla. Si la fiecare schimbare de guvernare aflam ca postul public este in colaps, iar acest lucru este folosit ca argument pentru schimbari la varf… si se numeste politic alta echipa… samd.

bogdan  •  8 iunie 2012, 11:53

doar ca informatie, toate meciurile vor putea fi urmarite live pe http://euro2012.tvrinfo.ro/

MaRiuS  •  8 iunie 2012, 11:55

* * * CEI DE LA TVR ISI BAT JOC DE NOI PE BANII NOSTRI, DAR ASA ESTE IN ROMANIA, NE IAU BANII SI FAC AFACERI CU EI, DECI TVR-UL FACE AFACERI CU BANII NOSTRI, AI TUTUROR, TELEVIZIUNEA POPORULUI NU MAI ESTE A POPORULUI!!! * * *

Cătălin Tolontan  •  8 iunie 2012, 11:56

bibi: nu, nu e din gazeta de azi, e de pe site si sint trimiteri la alte siteuri. Mai uita-te, te rog, o data.
Plus ca sint unul dintre putinii care vorbeste constant si despre lucrurile bune de la TVR in timp ce atitia nu vad decit ca sinteti toti la fel.
Altfel, iti inteleg iritarea, la citi bani se cheltuiesc acolo va e si voua limpede ca nu se mai poate asa.

MakaveliTD: televiziunile publice nu mai transmit de multa vreme competitiile majore in exclusivitate. Asa merg lucrurile, competitiile costa si sint prea scumpe pentru canalele publice. Eu discut aici despre faptul ca TVR a incasat bani suficienti si nu avea nevoie sa vinda sau, daca decidea sa vinda, s-o faca transparent.

Eu  •  8 iunie 2012, 11:58

Tolontane, n-ai inteles nimic din ce-a zis Ponta. Nu ma intereseaza politica, dar e un articol de rahat, fara rost. Bati campii fara sa spui nimic.

Sorinache  •  8 iunie 2012, 11:59

Pe RAI nu poti vedea meviurile din Romania! E codat in timpul meciurilor, pe site la tvrinfo probabil e cu plata ca golanii nu spin nicaieri ca e gratis, asa ca netul e singura optiune!

romanuel  •  8 iunie 2012, 12:00

Salut,
ma simt tilharit, nu e posibil!!! consider ca o plangere penala ar avea toata acoperirea legala din lume! Nu ma intereseaza ca as putea sa preiau de pe net meciurile pentru ca eu deja am platit pentru ele si VREAU SA LE VAD , e dreptul meu si al celorlalti 6/7 milioane de telespectatori care ar fi ajuns sa vizioneze meciuri de la acest CE. Protectia Consumatorului nu se sesizeaza? autoritati?? Comisia de Control a audiovizualui din Senat, guvern, autoritati ceva la naiba…cat sa mai stam sa ne fure privindu-ne in ochi??!!

Comentează