Marea Crăpelniță la TVR

Postul public cere bani de urgență de la buget, dar nu transmite în direct decît 60% din meciurile Campionatului European

vineri, 8 iunie 2012, 9:58

Postul public cere bani de urgență de la buget, dar nu transmite în direct decît 60% din meciurile Campionatului European

Începe azi. Guvernul s-a speriat că românii nu vor vedea Campionatul European  și Jocurile Olimpice. Guvernul va ajuta TVR să-și plătească datoriile de aproximativ 12,5 milioane de euro către EBU. Guvernul nu știe pe ce lume trăiește. El participă la Marea Crăpelniță a TVR și RRA.

Marcello Mastroianni salivează de pe margine.

Meciuri înregistrate pe TVR2
De fapt, și după ce vor veni banii, neneaaaa, am rămas fără minge!, românii nu pot urmări la liber și în direct decît 60% din Campionatul European! Asta pentru că televiziunea publică a vîndut 60% dintre meciuri către Dolce. Cele două cifre nu cumulează 100%, ci mai mult pentru că unele partide vor fi transmise simultan de ambele canale. „Transmitem în reluare și meciurile cedate către Dolce”, parează TVR, dar – ce să vezi?! – sîntem în 2012 și conceptul de meci înregistrat ține de epoca tîrzie a lui Ceaușescu, cînd era greu să afli rezultatul de la Rapid – Sportul pentru cuplajul de pe „23 August”.

Hai să vedem cîtă audiență va face Germania – Portugalia pe TVR după ce derbyul începutului de European va fi transmis live sîmbătă, de la 21:45, pe Dolce! Cînd îl dă TVR în reluare? La 2 noaptea sau duminică de dimineață, în locul emisiunilor de pe ogor, parte a grilei de excelent serviciu public al acestui colos public care ne costă singur 200 de milioane de euro pe an! Sau, auzim mai nou, reluările meciurilor vor fi pe TVR2, după rezumatul care oricum va fi difuzat pe TVR1. Noaptea minții! Ne uităm pe audiențe și mai vorbim.

Pînă atunci, așteptăm încă răspunsul oficial de la TVR în privința prețului cu care a vîndut pachetul la Dolce. Gazeta a solicitat TVR cifrele și ele n-au venit. Ieri, zeița-care-face-ce-vrea a furnizat un comunicat de două pagini fără nici o cifră.

Ați primit jumătate din bani?!
„Am vîndut la prețul pieței”, declaraseră vag pe la șezători șefii din Pangrati. OK, asta înseamnă că Dolce v-a dat jumătate din banii pe care voi i-ați dat către EBU, de vreme ce ați împărțit practic egal competiția. Dolce a căpătat 60%  din meciuri. Cît a dat? TVR a plătit 12 milioane de euro și a luat 6 milioane de euro?

Și, chiar dacă ar fi așa, dar evident că nu e și din acest motiv au ascuns meniul de la Marea Crăpelniță, nu era necesară o licitație? Parcă așa se poate stabili un preț de piață. Poate că venea Pro TV sau venea postul lui Paszkany, sau RCS, sau oricine altcineva și vă dădea mai mulți bani.

Urît moment! Și nu pentru că publicul larg nu va vedea decît 60% dintre meciuri, românii trebuie să se obișnuiască și cu astfel de situații curente în Occident, ci pentru că tot el va plăti diferența din buzunar.

Statul gangster
Pe bune, parcă nicăieri nu e atît de vizibil ca în audiovizualul public relația gangsterească pe care statul român o are cu cetățeanul său. Dă-mi banii pe taxă… Păi, stai… Lasă, nene, marcă abonamentul și vedem noi ce marfă îți livrăm pe el! Știri, filme, meciuri? Da, da, stai liniștit.

Și, cînd vin meciurile, o dată la doi ani, televiziunea pariază pe spaima noastră eternă. Nu putem transmite! Aoleu, păi nu v-am dat banii? Ba da, dar mai trebuie! Marea Crăpelniță românească sau ce?!

300 de milioane de euro pe an
Și ca să vedem despre ce sume vorbim, uitați-vă acum la comparație!

Chiar ieri, Europa a mai transpirat rece încă o dată. Spășită, Grecia a anunțat că, pe primele 4 luni ale lui 2012, veniturile la buget sînt mai mici cu 500 de milioane decît cele necesare ca să nu arunce patria în derivă și pe noi toți la ruleta destinului.

Vorbim despre o țară cu PIB aproape triplu pe cap de locuitor față de România. Grecia este șocată pentru lipsa a 500 de milioane, în patru luni, e adevărat, în timp ce noi păpăm doar pe TVR și pe RRA 300 de milioane pe an. Zeița înfulecă pișcoturi la petrecere.

Că Victor Ponta s-a speriat am înțeles, el trăiește printre politicieni care cred că românii vor ieși cu furci și topoare dacă nu vor vedea Europeanul sau Olimpiada. Atenție și JO se împart! Mai tragem un chef în august. Așa e politicos.

Victime cu dureri de burtă
Deci prim-ministrul nu se sperie că audiovizualul public toacă anual 300 de milioane de euro pentru o treabă care ar costa cam o treime. În cinci ani, economisești un miliard doar luîndu-le somonul de pe șandvișurile soioase.

Victor Ponta se sperie de amenințările EBU și TVR, care, foarte, foarte mult tupeu, se mai și victimizează.

În timpul ăsta, niște tipi de acolo continuă să-și facă jocurile, distrugînd  bruma de reputație construită ineficient la scară economică, dar cu pasiune, de profesioniștii care or mai fi în TVR.

Zeiță, fii nițel atentă! E cam multă insolență în reluare, cam multă pentru Marea Crăpelniță!

Comentarii (160)Adaugă comentariu

lazy  •  8 iunie 2012, 12:02

vad ca mai multa lume spune ca meciurile de la CE se pot vedea si pe Rai1. din pacate s-ar putea sa fie transmisiune codata pentru meciuri (asa a fost si la alte campionate mondiale sau europene) asa ca nu va bucurati prea devreme.

lazy  •  8 iunie 2012, 12:05

@45 bogdan: poate live-text pe tvrinfo

Mdeah  •  8 iunie 2012, 12:07

@Catalin Tolontan: Multumesc frumos pentru raspuns! Keep up the good work!

O comparatie cu gust amar: TVR si CT | theRobi  •  8 iunie 2012, 12:10

[…] lui Tolo e lung insa merita citit. Din el, Marea Crapelnita la TVR, transpira nu doar nervi ci si oftica inerenta unui manager atent la orice cost de peste 100 RON, […]

catalin  •  8 iunie 2012, 12:14

Eu nu inteleg ce atata tevatura pentru 8 meciuri?

Ultimele meciuri din grupe sunt la aceeasi ora deci indiferent de ce se intampla nu ar fi putut fi transmise ambele in direct si cel putin eu nu am capacitatea sa ma uit la 2 meciuri simultan.

Sunt convins ca daca ma apuc sa caut exista alternative pentru Portugalia-Germania pe alte programe transmise liber.

Pe de alta parte cautand in lista oficiala a celor care au voie sa transmita meciurile suntem printre norocosi, in sensul ca in multe alte tari guvernele au inteles ca e prea scump si NU AU DAT bani pentru televiziunea de stat sa transmita aceste meciuri!NICI MACAR PENTRU FINALA

mdea  •  8 iunie 2012, 12:15

nu inteleg de ce mai platim taxa pentru televiziune…e o bataie de joc pe banii nostrii…

zetu  •  8 iunie 2012, 12:19

E absolut aberant ce se-ntampla. Dincolo de orice logica, de orice noima, tvr-ul favorizeaza in mod evident un post privat, si anume Dolce TV. Exact ca si atunci cand le-au cedat un meci de CL in care jucau Barca cu Arsenal, pentru ca ei sa transmita Shaktior cu Roma.
Stateam si ma gandeam acum ce masuri as putea lua eu ca simplu platitor de abonament la TVR. Ca simpla platitor OBLIGAT sa dau banii pe abonamentul TVR. Daca in cazul RDS eu am fost cel care m-am deplasat la sediul lor si-am semnat un contract, dorindu-mi sa beneficiez de serviciile lor, ei bine, in cazul TVR abonamentul mi-a fost bagat pe gat printr-o lege aberanta. Ok, bun, trecem si peste asta. Dar ce pot sa fac eu? Cum pot sa protestez? Cum pot sa iau la-intrebari niste oameni care au ajuns sa duca nesimtirea la rang de arta. Pur si simplu traiesc intr-un univers paralel, in care nu le pasa de marea masa de privitori, ci de propriile interese. M’astept sa luati atitudine, m’astept ca toate ziarele de sport sa ia atitudine. M’astept ca premierul Ponta sa dea un raspuns, urgent! Altfel, voi constata cu tristete ca nu sunt cu nimic mai buni decat ceilalti care au plecat de curand. Cineva trebuie sa plateasca. Nesimtirea trebuie santionata drastic. TVR-ul si-a batut joc de CL prin transmisiile pline de amatorism, acum isi bat joc de CE prin contractul cu Dolce. Nu mai vreau TVR. Vreau sa vad CE la Pro TV. Vreau sa vad profesionistii la lucru, nu niste baieti care au reusit sa aiba pierderi de peste 1 milion de euro la un meci din CL. Culmea, in vremea in care era la PRO TV CL genera profit, la TVR a generat niste pierderi fabuloase. Nu se mai poate asa, nu se mai poate!

zetu  •  8 iunie 2012, 12:22

@catalin, reaminteste-mi te rog, cate canale are TVR? Ar trebui sa transmita meciurile de la aceeasi ora pe doua posturi, asa cum facea pana acum. Un meci pe TVR, un meci pe TVR 2. Ramane la latitudinea fiecarui individ la ce meci sa se uite. Sa vinzi drepturile de televizare unui operator cu ~1 milion de abonati din 20, mi se pare aberant. Exact cum a zis si Tolo, de ce nu s-a facut o licitatie? De ce meciurile au fost date prin incredintare directa? Pun pariu ca pretul e o gluma in comparatie cu suma platita de TVR pentru drepturile CE.

Ovidiu0101  •  8 iunie 2012, 12:22

Meciurile Euro 2012 vor fi transmise si de Rai Uno,care e in grila RCS&RDS.:)

luciano74  •  8 iunie 2012, 12:25

problema aici nu este neaparat politica (referindu-ne strict la CE2012). Este evident ca toate guvernele au devalizat TVR-ul asta nu e de comentat e clar. Mi se pare strigatoare la cer magaria cu drepturile de transmisie catre Dolce prin intermediul grupului asa zisilor ‘baieti destepti din TVR’ Vlad Enachescu, Cosmin Cernat). Fac pariu ca din toamna Cernat o sa fie la Dolce Sport, problema este ca ne considera idioti. Aici este un caz clar de coruptie (incredintarea drepturilor direct, pe citi bani?, in ce conditii? ar trebui sa afle justitia), baietii au incercat sa se fofileze fiind campania electorala. Sper sa fie luati un pic la periat desi ma indoiesc profund….

Paul  •  8 iunie 2012, 12:27

Unde facem plangere? Trimitem mailuri la Guvern, UEFA, alt organism?

haistiinta  •  8 iunie 2012, 12:28

Daca ar fi destepti cei de la rcs ar introduce m1(post maghiar ce transmite meciurile de la euro necodate in toata tara,e doar in Transilvania).Rai1 se codeaza in timpul transmisiunilor sportive.Nu prea inghit eu ungurii dar in astfel de situatii „merge”.Cat despre tvr,niste hahalere.

mihai  •  8 iunie 2012, 12:35

nu-mi vine sa cred ca tvr nu transmite live toate meciurile, nu ma gandeam ca asa ceva e posibil. sunt niste incompetenti si sfideaza poporul roman! Seful TVR TREBUIE destituit de urgenta,cedarea drepturilor catre Dolce revocata!
si atentie guvernanti! – daca nu luati masuri imediate, perceptia publicului va retine ca aceasta magarie s-a realizat in mandatul domnului premier Ponta.

Paul  •  8 iunie 2012, 12:36

Pentru urari de bine si nu numai „tvrinforo@tvr.ro”!

fanulumocanu  •  8 iunie 2012, 12:41

Superb!
Mie mi-au stricat toata placerea pentru Europeanul asta… Au ales meciul de la ora 19… e bine ca pot sa fiu in pat la 22, odihnit pentru o noua zi de munca.

Stai sa inceapa curatenia prin TVR ca sa vezi atunci urlete: care ne fura televiziunea nationala, care ne fura avutia poporului …
Patrioti romani!
Posta trebuie sa fie de Stat, Cuprumin nu trebuie privatizat, Electrica nici vorba, Televiziune Nationala e bunul poporului , autostrazile nu trebuiesc facute decat cu bani de la buget, gazul e strategic. Sa vina imperialistii sa ni le ia?
Mai bine pierderi de zeci de miliarde la buget dar sa existe sentiment national pe care sa-l cantam la betie.

sut bara gol  •  8 iunie 2012, 12:47

Pai sa le dea pe toate la Dolce, comentatorii cei mai slabi se afla pe canalul public!

Lucian Palievici  •  8 iunie 2012, 12:48

TVR ar trebui scos din grila, e un program mort de mult (asta in afara transmisiunilor sportive). Daca nici meciurile de la un CE nu le putem vedea la TVR … ce sa vedem ? Danutz SRL ?!?

doze  •  8 iunie 2012, 13:01

la puscarie cu toti hotii care au condus TVR-ul. sa intre in faliment la fel ca orice alta societate comerciala.

dani.p  •  8 iunie 2012, 13:07

Pentru ce mai platim taxa TV daca tot nu putem urmari nici un eveniment integral pe TVR ? Au avut CL nu puteam sa vad meciul mai iteresant pe TVR pentru ca era pachetul impartit cu Dolce. Acum la CE la fel. Si la JO de la Londra tot asa va fi. Si toate astea pe banii publici. Daca erau privati chiar nu ma interesa ce politica financiara aveau. Rusine!

x  •  8 iunie 2012, 13:08

Cine nu e de acord, lucreaza pentru ceilalti. Cam asta inteleg eu din raspunsuri. Si cam asta e, de fapt,retorica grupului din care faceti parte…

Dan Olteanu  •  8 iunie 2012, 13:40

Care aveti antene parabolice cu receptoare free to air si prindeti ASTRA 1 puteti vedea meciurile pe canalele germane ZDF si RTL.

BARBU  •  8 iunie 2012, 13:40

nu pentru că suntem amândoi votanţi ai lui nicuşor dan: solicitaţi şi primăriei capitalei dovada plăţii de către becali a banilor datoraţi pentru evoluţiile stelei pe naţional arena. DIN CÂTE ŞTIU, SUNT DOAR SUME VIRTUALE… aşteptând cu răbdărică ceea ce conu leonida numea o „lege de murături”. mă-nţeledz, neicusorule, nu?

Radu  •  8 iunie 2012, 13:58

Va rugam protestati!

http://www.tvr.ro/articol_organizatie_2012.php?org=1&id=233

razvan  •  8 iunie 2012, 14:03

In articoul pe care l-am citit simt si o unda de frustrare, pe undeva de inteles. E ciudat ca TVR a dat si da meciuri catre Dolce Sport? NU! Hai sa vedem 2 intrebari usoare. Cine este drector la Dolce Sport? Vlad Enachescu. Cine este unul dintre producatorii TVR pentru transmisii sportive? Daniela Enachescu. Adica sot si sotie. Va mai intrebati de ce meciurile navigheaza atat de usor pe ruta TV-Dolce?

Alexandru  •  8 iunie 2012, 14:04

Nu va faceti probleme gasiti meciurile la posturile unguresti. Oricum se vizionau mecirile pe mut datorita prostiilor cu care ne-au obisnuit „profesionistii” de la TVR, niste comentatori care nu au nici o treaba cu meciul. Se pune televizorul pe unguri si se pune pe mut … e cel mai sanatos.

Radu  •  8 iunie 2012, 14:14

Fratii nostri de peste Prut transmit totul integral si in direct. Felicitari lor! Se pare ca noi, in loc sa evoluam, ne afundam tot mai mult in mocirla si coruptie!

dragos  •  8 iunie 2012, 14:15

frumos spus si aceste cuvinte arata cam in ce fel gandesti.felicitari.dar asta este romania.noi suntem agatati de o funie deasupra haului si de 22 de ani incercam sa taiem franghia.imi aduc aminte de vb.celor de la vacanta mare”ultimul care pleaca din tara stinge lumina”

dragos  •  8 iunie 2012, 14:16

nu putem sa facem nimic???????????

gogu  •  8 iunie 2012, 14:50

am pierdut timp sa citesc atat, sa vad analiza dura….nu e nimic altceva decat ca un trust plange ca alt trust le-a luat din prajitura, nimic mai mult!!!

hidalgo  •  8 iunie 2012, 15:00

Bai frate, vorbim totusi de postul public de televiziune.
Eu inteleg foarte bine problemele TVR, sunt absolut de acord, dar cu regret constat ca
din punct de vedere al asteptarilor pe care le am de la o televiziune
ea se apropie cel mai mult de ele. Acolo inca se mai fac si se difuzeaza
emisiuni de cultura, divertisment, sport, economice, you name it. Cel putin
TVR2 are niste emisiuni super-adevarate facute de niste oameni
care isi iau profesia foarte in serios.
Eu cred ca problema vine din
politizare->vaca de muls->clante, zugravit, closete-chiuvete la pret de aprtamente,
Tolo le stie mai bine,
nici macar din cauza cohortelor de asa-zisi ziaristi care
se schimba intre ele in functie de cine-i la putere,
si deloc din salariile celor de la
Garantat, Profesionistii, Replay, jurnal, Distractis show, Aventura urbană etc.
Patric Petre Marin de la Bugetul meu-TVR2 a murit intr-un papuc nenorocit, oameni buni, nu-n vreun SUV.
Asa ca as vrea sa aud si de niste solutii, nu doar gen s-o inchidem, s-o terminam, nesimtitii. Ca eu nu ma uit la nimic Intact
doar pentru ca e Tolontan integru si destept ca nu-mi ajunge doar asta.

Andy  •  8 iunie 2012, 15:13

Catalin am cateva remarci la adresa articoluli tau.
Stiu ca poate nu voi fi crezut dar am sa fac cateva precizari.
In primul rand te grabesti sa tragi niste concluzii fara sa ai toate datele.Chiar daca nu le-ai primit oficial asa cum spui.Asta poate fi considerata dezinformare.Iti spun in cunostiinta de cauza(nu pot insa sa dovedesc din motive lesne de inteles) ca TVR a iesit in CASTIG din aceasta afacere!!Spun asta pentru ca stiu exact ce scrie in contract!
Castigul TVR este de aproximativ 4 milioane de euro!Da,atat a cistigat !Contractul nu se refera strict la meciurile de la Euro ci este mult,mult mai amplu,numai cu avantaje pentru TVR! Si a primit banii intr-o perioada in care nu mai avea cu ce sa plateasca a salariile.Asta e o alta problema.Astazi cand incepe Euro toata lumea face socoteala ca nu se vad nu stiu cate meciuri dar oare daca Digi ar fi luat aceste meciuri mai era aceeasi disperare? S-ar mai fi luat la puricat la fel?NU.Pentru ca aveau mai multi acces si gata.Nu imi amintesc ca tu sa fi facut aceeasi analiza cand Gsptv transmitea doar pe RCS 8 meciuri din 9 din Liga I!Iar atunci RCS nu avea acoperirea de azi.Si asta timp de 3 ani!!!
Dupa ce se vor afla datele sper ,desi nu cred,ca vei reveni cu precizari.Atentie,vei ramane

GGelu  •  8 iunie 2012, 15:17

Mie se pare numai mie ca strugurii sunt acri ? De ce nu ati licitat voi ( GSP TV ) sa transmiteti toate meciurile in direct ? Sau e mai simplu sa dati in 90% din timp inregistrari sau comentarii dar la principialacuri suntenti primii ? Parca aud : TVR-ul ia bani pe abonamente si ar fi trebuit da faca si sa dreaga …. A jucat Romania si nu am avut meciul in direct ? Daca nu dadeau meciul lui Sahtior ( cu romanii nostri verzi in echipa ) sa fi vazut ce galagie iesea , poate doar netransmiterea meciului de 5 reprize a lui Bute s-o fi depasit !
Hai sa revenim pe pamant : faceti-va si voi treaba ca o televiziune de sport si nu de scandal si atunci puteti fi principiali ! Pana atunci ma uit mai degraba la TVR Cultural decat la GigiB TV!

tantzica  •  8 iunie 2012, 15:22

Dle.Tolontan, Stmati cititori,
Se vorbeste atat de mult despre veniturile si cheltuielile SRTV, fara ca cineva sa ia atitudine!
Veniturile vin din trei surse: abonamentele noastre, bugetul de stat , publicitate+sms-uri pe mai toate emisiunile! Si totusi banii nu ajung! Nimeni nu stopeaza productiile de divertisment achizitionate din exteriorul tvr, desi au angajati “creatori” si care, in fapt nu creeaza nimic original, limitandu-se in a-i dubla pe cei ai proiectelor despre care scriam anterior si, care sunt platiti cu drepturi de autor! Aceste sume se adauga la salariile acestora! Pai fratilor! Ori salarii, ori drepturi de autor! In materie de tal-show-uri de divertsment, sunt cel putin 4 emisiuni identice ca tematica ( discutii/prezentare a unor personalitati ) una dintre ele venind de pe la B1> APoi, angajati foarte multi pentru productii similare pentru care alte posturi tv, folosesc cel mult jumatate din numarul celor din tvr! Deplasari prea multe in exterior, fara sa apara vreun erzultat in beneficiul abonatului! Pentru ce platim 7 posturi tv , cand erau multe si trei? As dori ca cineva sa prezinte veniturile nu salariile tuturor angajatilor , in mod special ale sefilor de directii/departamente/sectii etc, mai cu seama ale celor din zona divertismentului!

Emilian  •  8 iunie 2012, 15:23

Nasol, trebuie sa imi fac abonament la 3 servicii TV ca sa vad tot ce ma intereseaza, avem o piata TV primitiva, fiecare isi face post sportiv si se lauda ca numai el transmite cutare competitie, lauda care, avind in vedere faptul ca Digi nu transmite Dolce, Dolce nu transmite Digi, iar UPC nu transmite nici una, nici alta, e mai degraba un fel de „sic sic sic!”, un fel de „facere” in ciuda celor care nu prind postul respectiv. Caz concret: la mine in cartier singurul serviciu disponibil pe cablu este UPC. Ca sa vad si ceva din Liga I si mai ales ca sa vad mondialul de rugby de anul trecut (la care Romania a participat, dar TVR nu l-a mai transmis, ca pe cel din 2007 din Franta), mi-am facut acum aproape un an abonament si la Digi. Cu parere de rau am luat nota ca Six Nations e transmis la Dolce, iar acum ca Euro se transmite partial tot la Dolce. Sa mai fac un abonament? Cit sa platesc pe luna la TV? Oricum, adio distractia obisnuita de la euro (sau mondiale), cu 2-3 meciuri vazute pe seara, prietenii adunati la un gratar etc. O manevra de 3 lei, care ocoleste legea fara sa o incalce.

luci  •  8 iunie 2012, 15:28

iar bagi RRA in propozitie fara sa aiba nici o legatura cu subiectul. Tine cont: TVR inseamna Televiziunea Romana, in intregime. RRA inseamna Radio Romania Actualitati, adica un post din restul corporatiei. Te rog, dragul prezumtiei tale de buna-credinta pe care lumea ti-o mai acorda, nu mai dezinforma in legatura cu RRA.

Cătălin Tolontan  •  8 iunie 2012, 15:29

andy: nu stiu cum faceti calculele ca ati iesit in cistig daca ati luat bani cedind meciuri la un cost mai mic decit revine per meci costul de la cumparare.

Daca judecam astfel, cel mai mare cistig al TVR era sa nu cumpere pachetul.

Nu e vina noastra ca nu avem cifrele, ci a celor care refuza sa le dea. Le asteptam si le vom publica, evident.

salut  •  8 iunie 2012, 15:37

mai lasati-ne cu digi, intelegem ca le tineti partea, ca aveti emisiuni la ei, dar incercati sa fiti corecti, pt ca sigur daca erau ei in situatia asta un asemenea articol nu ar fi aparut vreodata.

si explicati-ne cum comentariile sunt inchise pe saitul gsp.ro atunci cand e vreun articol care intamplator, catusi de putin, i-ar putea leza pe digi.

mircea umbrareascu  •  8 iunie 2012, 15:42

Un tip de mai sus, Andi, spune ca TVR a iesit in castig. Ok! Dar telespectatorul roman a iesit in castig? Pentru cine au fost cumparate acele drepturi? Ca in orice structura care implica bugetari, coruptia e la ea acasa si in TVR. Amintiti-va ca aceleasi nume care apar azi in acest jaf EURO 2012 (Cernat- Enachescu) au fost resposnabile de pierderea Ligii I de catre TVR in favoarea Kanal D. Propun sa facem un grup al pagubitilor TVR pe facebook, sa ne organizam acolo si sa cerem luarea unor masuri.

alex1234  •  8 iunie 2012, 15:44

Ma @Andy, pute de la o posta ca esti omu lui Dolce….
DACA Dolce a dat DOAR 4 milioane si a luat 60% din 12 milioane INSEAMNA CA A PLATIT CU 2.6 MILIOANE MAI PUTIN DECAT FACEA
PLUS CA IN ALEA 4 MILIOANE AM IMPRESIA CA AU INTRAT SI/SAU MECIURILE
DIN CL SI/SAU OLIMPIADA

CUM MASA DE CONTRACTUL NU E PUBLIC?????????????????

CE MASA FACE PONTA SI BASESCU??????

@Andy ce te fu…. pe tine grija daca aia la TVR luau sau nu salariile (fii sigur ca le luau ca se dadeau bani de la Gurvern)
DAR NU TE F…GRIJA DELOC DE 20 de milioane de ROMANI RAMASI CU BUZA UMFLATA……

CAMPIONATUL EUROPEAN, OLIMPIADA, CAMPIONATE MONDIAL SANT DECLARATE DE LARG INTERES PUBLIC IN EU SMECHERE SI PESTE TOT SANT TRANSMISE FREE TO AIR……

ANGLIA : BBC1 (de Stat) si ITV1 AMBELE – FREE TO AIR
FRANTA : TF1 si M6 ambele FREE TO AIR
IRLANDA: RTE1 (probabil si RTE2) (de Stat) – FREE TO AIR
GERMANIA: ARD (2 meciuri pe zi) – FREE TO AIR (de Stat)
ITALIA: RAI1 etc… – FREE TO AIR
MAI VREI SMECHERE? DA PE GOOGLE DOLCE_SMECHERE

@Andy CL si CAmpionatele NAtionale NU SE DAU NICAIERI IN UE „Free To air” (decat maxim o optiune …) COMPARATIA TA CU DIGI E DE TOATA JENA>>>>

BRAVO TOLONTAN!!!!!!!!!!!!!!! FA ROST DE CONTRACT!!!!!
SCRIE-I LUI PONTA SI LUI BASESCU SA-L PUBLICE!!!

PUNE TE ROG PRESIUNE PE EI CACI EI RASPUNS POLITIC PENTRU CE SE-NTAMPLA!!!!

Andy  •  8 iunie 2012, 15:56

Catalin hai ca m-ai provocat desi nu ar trebui sa cedez!Acum am sa dau din casa!
Nu stiu cum socotesti tu (adica de unde stii cat a costat Euro)dar iti mai dau un amanunt.
In acest contract in afara sumei mari platita de Dolce mai intra 51 de meciuri din Liga I!
Stii cat costa un meci din Liga I? 117.000 €! Stii cat fac 51 x 117.000? 6.000.000 de Euro! Plus o mare suma de bani.Acum e bine? Daca ai fi fost in locul TVR ai fi acceptat?Ma mir ca tu ,care de obicei esti bine informat, ai scris un asemenea articol fara sa ai aceasta informatie.Sau o eviti intentionat.Multumesc

ghost  •  8 iunie 2012, 15:56

La TVR e ca la orice institutie a statului unde se sifoneaza banii si sunt angajati numai nepoti, nepoate, sotii, amante etc.

Danutz  •  8 iunie 2012, 15:59

Deci TVR-ul ia bani si din abonament platit si din reclame la TV, si tot nu are bani? Cum de se descurca televiunile private doar din reclame si TVR-ul nu?

Roberber  •  8 iunie 2012, 16:00

Daca vrea cineva sa vada meciurile si prinde postul national magyiar M1, acolo vor fi transmise toate meciurile necodat. Sonorul se poate da jos si atunci nu deranjeaza nici pe cei cu probleme legate de unguri. Cum la meciurile de la mondial erai obligat sa dai jos sonorul din cauza vuvuzelelor asa si aici se poate da pe „mute”.

doru  •  8 iunie 2012, 16:09

meciurile se vor transmite pe Rai 1 dar si pe m1 maghiar… in rest, scirbit …

nausea  •  8 iunie 2012, 16:15

Regret ca niste consumatori prea patimasi de fotbal care sunteti nu vedeti beneficiile din faptul ca parte din meciuri sa fie pe dolce:
1. veti fi obligati sa mergeti in baruri, consumand beri cu min 7 lei draftu (consumand si economia creste) si cu aceasta ocazie putand sa va intalniti si cu vechi preteni
2.daca decideti totusi sa nu mergeti in bar, castigati cel putin 2 ore, pe care puteti sa le petreceti cu familia, nevasta, copii, prietena
3.n-ati vazut meciu, macar veti fi tentat sa luati ziarul de a 2 -a zi, sa cititi cronica, etc.
4.aceasta frustrare va va determina sa votati duminica schimbarea – Nicusor Dan sau oricare altu ..sau macar scrieti pe buletinele de vot JUSTICE FOR CRAIOVA !

hahaha  •  8 iunie 2012, 16:24

coalitia gazeta – digi :)) mai sareau micutii asa tare daca digi achizitiona drepturile? sigur ca nu, atunci erau veseli

Bucur Ciobanu’  •  8 iunie 2012, 16:29

Bulgarii transmit meciurile ??
ca am gasit antena din ’88 ….. de ce sa dau banii pe bere la terase de fite….. cand pot sa vad meciul cu vecinii pe terasa ..blocului cu un pet de 2,5 litri la pret de 100 ml de bere la sticla
Noroc cu tovarasii imbuibati de la tvr – carora le doresc confiscarea bunurilor si vreo 3-5 ani de concediu cu tv in camera, singuri – ca mai leg si eu vechile prietenii cu vecinii
Urcam cu liftul si coboram pe schele ca tot e blocul in reabilitare – pote nici nu ma avem nevoie de antena – ne legam direct la schele …

jorje  •  8 iunie 2012, 16:32

suntem singura tara din europa care nu transmite toate meciurile!!!!!!(dolce tv nu se pune pt ca nu l prinde nimeni)

guta  •  8 iunie 2012, 16:35

„Și nu pentru că publicul larg nu va vedea decît 60% dintre meciuri, românii trebuie să se obișnuiască și cu astfel de situații curente în Occident”

Ce obisnuiala bre Tolo? Ce sistem e asta? Si in occident oamenii asteapta 2 ani pentru un turneu final si sunt pusi cu cateva zile inainte in situatia de fata?

Sa se infiinteze un post cu plata separat, dai banu si te uiti la meciuri. Asa e corect si logic si normal.

Ce trebuie sa fac? Sa-mi pun Dolce si RDS in acelasi timp pe 2 televizoare in casa?

huk  •  8 iunie 2012, 16:38

bine ca am si dolce!!!

Comentează