Marea Crăpelniță la TVR

Postul public cere bani de urgență de la buget, dar nu transmite în direct decît 60% din meciurile Campionatului European

vineri, 8 iunie 2012, 9:58

Postul public cere bani de urgență de la buget, dar nu transmite în direct decît 60% din meciurile Campionatului European

Începe azi. Guvernul s-a speriat că românii nu vor vedea Campionatul European  și Jocurile Olimpice. Guvernul va ajuta TVR să-și plătească datoriile de aproximativ 12,5 milioane de euro către EBU. Guvernul nu știe pe ce lume trăiește. El participă la Marea Crăpelniță a TVR și RRA.

Marcello Mastroianni salivează de pe margine.

Meciuri înregistrate pe TVR2
De fapt, și după ce vor veni banii, neneaaaa, am rămas fără minge!, românii nu pot urmări la liber și în direct decît 60% din Campionatul European! Asta pentru că televiziunea publică a vîndut 60% dintre meciuri către Dolce. Cele două cifre nu cumulează 100%, ci mai mult pentru că unele partide vor fi transmise simultan de ambele canale. „Transmitem în reluare și meciurile cedate către Dolce”, parează TVR, dar – ce să vezi?! – sîntem în 2012 și conceptul de meci înregistrat ține de epoca tîrzie a lui Ceaușescu, cînd era greu să afli rezultatul de la Rapid – Sportul pentru cuplajul de pe „23 August”.

Hai să vedem cîtă audiență va face Germania – Portugalia pe TVR după ce derbyul începutului de European va fi transmis live sîmbătă, de la 21:45, pe Dolce! Cînd îl dă TVR în reluare? La 2 noaptea sau duminică de dimineață, în locul emisiunilor de pe ogor, parte a grilei de excelent serviciu public al acestui colos public care ne costă singur 200 de milioane de euro pe an! Sau, auzim mai nou, reluările meciurilor vor fi pe TVR2, după rezumatul care oricum va fi difuzat pe TVR1. Noaptea minții! Ne uităm pe audiențe și mai vorbim.

Pînă atunci, așteptăm încă răspunsul oficial de la TVR în privința prețului cu care a vîndut pachetul la Dolce. Gazeta a solicitat TVR cifrele și ele n-au venit. Ieri, zeița-care-face-ce-vrea a furnizat un comunicat de două pagini fără nici o cifră.

Ați primit jumătate din bani?!
„Am vîndut la prețul pieței”, declaraseră vag pe la șezători șefii din Pangrati. OK, asta înseamnă că Dolce v-a dat jumătate din banii pe care voi i-ați dat către EBU, de vreme ce ați împărțit practic egal competiția. Dolce a căpătat 60%  din meciuri. Cît a dat? TVR a plătit 12 milioane de euro și a luat 6 milioane de euro?

Și, chiar dacă ar fi așa, dar evident că nu e și din acest motiv au ascuns meniul de la Marea Crăpelniță, nu era necesară o licitație? Parcă așa se poate stabili un preț de piață. Poate că venea Pro TV sau venea postul lui Paszkany, sau RCS, sau oricine altcineva și vă dădea mai mulți bani.

Urît moment! Și nu pentru că publicul larg nu va vedea decît 60% dintre meciuri, românii trebuie să se obișnuiască și cu astfel de situații curente în Occident, ci pentru că tot el va plăti diferența din buzunar.

Statul gangster
Pe bune, parcă nicăieri nu e atît de vizibil ca în audiovizualul public relația gangsterească pe care statul român o are cu cetățeanul său. Dă-mi banii pe taxă… Păi, stai… Lasă, nene, marcă abonamentul și vedem noi ce marfă îți livrăm pe el! Știri, filme, meciuri? Da, da, stai liniștit.

Și, cînd vin meciurile, o dată la doi ani, televiziunea pariază pe spaima noastră eternă. Nu putem transmite! Aoleu, păi nu v-am dat banii? Ba da, dar mai trebuie! Marea Crăpelniță românească sau ce?!

300 de milioane de euro pe an
Și ca să vedem despre ce sume vorbim, uitați-vă acum la comparație!

Chiar ieri, Europa a mai transpirat rece încă o dată. Spășită, Grecia a anunțat că, pe primele 4 luni ale lui 2012, veniturile la buget sînt mai mici cu 500 de milioane decît cele necesare ca să nu arunce patria în derivă și pe noi toți la ruleta destinului.

Vorbim despre o țară cu PIB aproape triplu pe cap de locuitor față de România. Grecia este șocată pentru lipsa a 500 de milioane, în patru luni, e adevărat, în timp ce noi păpăm doar pe TVR și pe RRA 300 de milioane pe an. Zeița înfulecă pișcoturi la petrecere.

Că Victor Ponta s-a speriat am înțeles, el trăiește printre politicieni care cred că românii vor ieși cu furci și topoare dacă nu vor vedea Europeanul sau Olimpiada. Atenție și JO se împart! Mai tragem un chef în august. Așa e politicos.

Victime cu dureri de burtă
Deci prim-ministrul nu se sperie că audiovizualul public toacă anual 300 de milioane de euro pentru o treabă care ar costa cam o treime. În cinci ani, economisești un miliard doar luîndu-le somonul de pe șandvișurile soioase.

Victor Ponta se sperie de amenințările EBU și TVR, care, foarte, foarte mult tupeu, se mai și victimizează.

În timpul ăsta, niște tipi de acolo continuă să-și facă jocurile, distrugînd  bruma de reputație construită ineficient la scară economică, dar cu pasiune, de profesioniștii care or mai fi în TVR.

Zeiță, fii nițel atentă! E cam multă insolență în reluare, cam multă pentru Marea Crăpelniță!

Comentarii (160)Adaugă comentariu

Mihai  •  8 iunie 2012, 16:44

Am vazut ca articolul este scris laudativ la adresa TVR si la modul cum a facut o afacere din cedarea unor meciuri la Dolce Sport. Nu s-a facut nicio afacere pentru TVR ci pentru Cosmin Cernat si Vlad Enachescu care sunt fini. Exista o oferta dubla de la Digi Sport pentru Euro 2012 si Jocurile Olimpice, dar ce sa vezi drepturile le-a castigat Dolce, fara nicio licitatie. Daca le-ar fi luat Digi, TVR ar fi fost mult mai castigata, dar paraindaratul si comisioanele sunt mari. Este rusinos ca meciuri precum Anglia – Franta sau Germania – Portugalia sa fie la Dolce la care nu se uita nimeni. De ce credeti ca Dolce nu vrea sa i se masoare audienta? Ati ghicit este zero. Daca s-ar fi masurat si in cazul lor probabil ca unii ar fi zburat demult de acolo. Si asta este doar inceputul, adica Euro, dar o sa vina si Olimpiada de la Londra unde Dolce a mai primit niste cadouri de la Cernat, scuze TVR pe care Vlad Enachescu le-a primit cu placere. tot fara licitatie. Rusine TVR, rusine Cosmin Cernat.

Sibelius  •  8 iunie 2012, 16:58

Vad ca multa lume e in eroare…TVR NU a vandut meciurile din ultima etapa a grupelor ci jumatate din totalul meciurilor jucate in grupe.
Pe de alta parte…ca abonat Dolce situatia nu ma afecteaza. Mi s-ar parea amuzanta situatia in care o alta competitie ar fi transmisa doar de GSP TV si Dolce, abonatii Digi neputand urmari niciun meci.

mihai  •  8 iunie 2012, 17:00

Scuze ca am scris „ca articolul a fost scris laudativ la adresa TVR”. Si inca ceva, Cosmin Cernat se pregateste de o inregimentare la Dolce. Prietenii stiu de ce, credeti ca e o intamplare….

alex  •  8 iunie 2012, 17:10

ar trebui sa platim si noi tot 60% din abonament….. :(( … pacat… dupa toate rahaturile pe care le inghitzim zi de zi … a mai venit si asta… mare pacat!!!

Danny B  •  8 iunie 2012, 17:22

Am o intrebare de bun simt , a unui om de aproape 50 de ani , ce plateste o gramada de taxe , impozite si beneficiaza de tratamentul unui sclav pe plantatie – mai exista ceva gratuit in R.O.M.A.N.I.A ??? – stiu ca TVR -ul este televiziunea statului !!! – ce facem ne-ntoarcem in urma cu 23 de ani ??? – propun sa reinfiintam PCR -ul , sunteti de acord dragi tovarasi si pretini ???

Vladut Enachescu  •  8 iunie 2012, 17:38

In 30.05.2012 Alexandru Lazescu sa aflat online pe site-ul hotnews si a raspuns la urmatoarele 2 intrebari:
1.De ce nu sa facut o licitatie in vederea sublicientari drepturilor de transmisie pentru C.E. Fotbal 2012 si Olimpiada de Vara 2012.
2.In urma acordari la pret de solduri a drepturilor de transmisie catre Dolce a celor 2 competitii de importanta majora se incalca in mod grosolan HOTĂRÂRE Nr. 47 din 16 ianuarie 2003 privind stabilirea evenimentelor de importanţă majoră difuzate în cadrul programelor de televiziune ART. 2.
Telespectatorilor Televiziuni Romane Publice, platitori de taxe si impozite si obligatii sa plateasca un abonament lunar catre TVR, ce pot sa mai vada de la Olimpiada si Campionatul European de Fotbal, doua evenimente de importanta nationala achizitionate din banii lor, ceremoniile de deschidere si inchidere ?

si raspunsul d-lui Alexandru Lazescu:
Privitor la aceasta chestiune, s-a creat multa confuzie care trebuie lamurita. Oferta de scoatere la licitatie a fost facuta public si am discutat cu toti cei interesati din acest punct de vedere. Acordul cu Dolce a fost cel mai avantajos din cel putin urmatoarele motive: 1. a atras un aport financiar important pentru televiziune, lucru de salutat in conditiile in care se afla TVR; 2. TVR va transmite in totalitate toate meciurile de la CE de Fotbal si cele mai importante evenimente sportive de la Jocurile Olimpice, asa incat publicul nu va fi vaduvit in niciun fel. E adevarat ca unele meciuri, intre care cele care se vor disputa in grupe simultan, vor fi transmise inregistrat. Iar in ceea ce priveste JO de la Londra, TVR, care va transmite in total peste 200 de ore de program, nu avea oricum capacitatea de a prelua integral fluxul enorm de transmisiuni de la JO (45-50 de ore pe zi), neavand un canal de sport dedicat; 3. Acordul cu Dolce permite TVR sa transmita 51 de meciuri in cele trei sezoane competitionale din Liga Romaniei, la un pret substantial mai mic decat cel pe care l-ar fi platit daca l-ar fi achizitionat prin licitatie directa.

In acest conditii, cred ca am reusit, pe de o parte, sa ne respectam misiunea publica de a reflecta evenimente importante precum cele mentionate mai sus si, pe de alta parte, de a aduce un aport financiar mai mult decat binevenit pentru institutie. Ca ultima subliniere, trebuie spus ca in multe tari europene televiziunile publice au renuntat la transmiterea anumitor competitii, in special fotbal, F1, tenis, datorita cresterii galopante a costurilor pentru drepturile de transmisie.
………………………………………………………….
ATENTIE ce a spus Lazescu : Oferta de scoatere la licitatie a fost facuta public si am discutat cu toti cei interesati din acest punct de vedere.
CINE A VAZUT ACEASTA OFERTA PUBLICA?

Vladut Enachescu  •  8 iunie 2012, 17:49

Din ziarul Ring: Contractul dintre TVR si Dolce, „jaf pe bani publici”

Reprezentanţii PSD în CA al TVR, Anne Jugănaru şi Cristian Niţulescu, au dezvăluit, pentru „ring”, că preşedintele-director general al SRTV, Alexandru Lăzescu, numit în funcţie de Traian Băsescu, a sublicenţiat către Dolce, pentru trei milioane de euro, pe o perioadă de trei ani, transmisiuni sportive internaţionale pentru care televiziunea publică a achitat, din bani publici, peste 30 de milioane de euro. „Contractul pe trei ani dintre TVR şi Dolce e jaf pe bani publici, cu responsabilitat ea directă a preşedintelui-director general Lăzescu. TVR a plătit pe Campionatul European de fotbal 9,3 milioane de euro. Lăzescu a sublicenţiat către Dolce transmisiile acestui campionat de fotbal, 100 de ore de la Olimpiada din această vară (eveniment cumpărat cu 12 milioane de euro) şi de la Campionatul Mondial de fotbal. În primele trei zile de la Euro, TVR va difuza live partidele de la ora 19.00. Cele mai importante meciuri sunt de la ora 21.30 şi vor fi difuzate în direct doar de Dolce, TVR urmând să difuzeze doar înregistrări. Asta înseamnă că, doar în primele trei zile, TVR pierde aproape un milion de euro. În total, Dolce va difuza în direct 12 meciuri, în valoare de 3,6 milioane de euro. În contrapartidă, TVR a luat de la Dolce 51 de meciuri din Liga lui Mitică, dintre care în primul sezon a difuzat un singur meci. De asemenea, TVR a luat de la Dolce trei milioane de euro pentru cei trei ani, în condiţiile în care TVR pierde în trei zile un milion de euro. Dolce a plătit probabil până acum în jur de două milioane de euro. Nouă, membrilor CA al TVR, ni s-a refuzat dreptul de a vedea acest contract cu toate anexele, semnat de Lăzescu. Contractul e complet defavorabil nu doar televiziunii publice, dar şi interesului public şi al cetăţenilor plătitori de taxe. Contractul e semnat, nu se mai poate face mare lucru, dar Lăzescu trebuie să răspundă pentru acest jaf pe bani publici. În mod normal, toate meciurile cumpărate de TVR trebuie difuzate în direct de televiziunea publică”, a declarat Cristian Niţulescu.
……………………………………………………………

ATENTIE, in articol se spune ca pentru 3 000 000 euro, TVR-ul a sublicentiat drepturi de transmisie cumparate cu 30 000 000 euro din BANI PUBLICI pentru urmatori 3 ani: CE Fotbal 2012, OLIMPIADA DE VARA 2012 si … CM FOTBAL 2014 !!!!!!!! precum si alte multe competitii sportive.

mircea  •  8 iunie 2012, 17:55

nici o pierdere pentru Romania, daca romanii ar fi mai preocupati de problemele reale si multe ale Romaniei si nu pe unde s-a mai scarpinat ‘marele’ fotbalist X probabil ca femeile, copiii si parintii lor ar duce-o un pic mai bine…primul lucru pe care-l face un meltean microbist e sa-i cumpere o minge odraslei …si o punga de seminte nevestesei…

Tepes1980  •  8 iunie 2012, 17:59

Tot ce face TVR in ultimii ani e asemanator cu ce se intampla in sistemul sanitar. Sa va exemplific : te duci la doctor..te consulta si stabileste ca ai nevoie de o operatie (pe care ar putea sa o faca pe loc dar…mai bine veniti dupa-masa la clinica mea privata…). Nu-i asa ca v-ati intalnit cu astfel de cazuri? Ei bine, la TVR e la fel: vreti sa vedeti meciul 2, de la 21.45?, foarte bine…abonati-va la noi la Dolce si cu cea mai mare placere…oare pentru excrocheria asta de a atrage noi abonati la Dolce, TVR cat a incasat?

bbb  •  8 iunie 2012, 18:22

Sper ca TVR, Dolce Sport si Digi Sport sa dea dracului faliment ! M-am saturat sa nu mai pot vedea la TV niciun eveniment sportiv important pentru ca nu am abonament la providerul ala sau la providerul ala etc… Tara de kakat !

Dany  •  8 iunie 2012, 18:49

De ce plătim taxe? Ați vandut la dolce sport..de ce???
Nu mai plătesc taxa ca degeaba plătesc se vede
Bravo la tv Moldova eu transmit fiecare meci…merg înainte nu primitivi ca voi

gabi  •  8 iunie 2012, 19:01

mooooooie tvr si celor care capuseaza banii oamenilor. daca va platesc OBLIGAT 6.5 lei lunar, de ce nu transmiteti TOATE meciurile? la brutarie!!!

Miki Maus  •  8 iunie 2012, 19:25

Dacă guvernele din ultimii 20 de ani ar fi disponibilizat miile de salariaţi inutili şi superplătiţi din TVR şi ar fi închis prăfuita RRA pe care n-o ascultă nimeni, s-ar fi găsit imediat scandalagii politici şi sindicali care să zbiere că e un atentat la democraţie.

Asta e cu regimurile parlamentare – mereu contează în primul rând ”opinia publică”, fiindcă mereu vin nişte alegeri şi politicienii nu-şi pot tăia craca de sub picioare. (De aia a şi apărut aşa-zisa criză a datoriilor suverane, de aia se scufundă Grecia şi tremură UE.)

Câtă vreme nu se va inventa o formă de democraţie care să nu trăiască doar de azi pe mâine, miliardele se vor scurge în continuare pe gaura de la WC.

tudor madalin  •  8 iunie 2012, 19:32

Catalin,
Fie esti prost pregatit la capitolul media,ceea ce nu ar fi un capat de tara,fie erai rau intentionat in emisiunea de pe A3.Cum sa nu stii ca in ANGLIA,exista exact o asemenea situatie,si ma refer in cazul transmisiunii Formulei 1,in Regatul Unit,unde BBC,cea care detinea drepturile de televizare,a fost nevoita sa vamda Sky UK(televiziune pay-per-view),o parte din cursele de Formula1,astfel ca acum sunt 12 curse live pe BBC si 24 de curselive pe Sky,BBC urmand sa difuzeze rezumate de 1ora de la cursele,pe care nu le transmite in direct.
Iar in ceea ce priveste strict campionatul European de fotbal,acolo sunt transmise de BBC ,dar si de ITV(un fel de Pro tv,al Angliei),in special al doilea meci al zilei,exceptie fiind meciurile echipei nationale!

doru  •  8 iunie 2012, 19:43

pe banii nostri ati cumparat drepturile de transmisie a meciurilor; drepturi pe care le-ati vindut, hai bisnitzarit, mai departe; iar eu nu pot urmari aceste meciuri… gresesc cumva domnilor TVR-isti ? oricum nu imi veti raspunde… ma veti contacta in cazul in care nu voi plati taxa tv… la fel ca si prietenii vostri de la radio care imi cer bani pe ultimii 3 ani… frati tvr-isti, ati privat o parte din romani poate de singura bucurie care le-a mai ramas, in afara familiei… mai corect, ne-ati furat aceasta bucurie !

Cristian  •  8 iunie 2012, 19:49

propun sa terminam o data cu tvr! eu, nu le mai dau bani! voi plati factura de energie electrica, minus abonament tvr!si-au batut si-si bat, inca, joc de banii mei.

miki  •  8 iunie 2012, 20:15

un mare luminat mai jos a venit cu stralucita idee sa platim decat 60%din abonament.foarte inteligent.eu propun sa-si codeze posturile de doi lei si sa plateasca cine se uita.oare cat o sa mai tinem in carca paraziti cu salarii nesimtite,cu vacante extravagante si cu reportaje la capatul lumii,repet pe banii nostrii?platesc un serviciu de care nu beneficiez si nu stiu de ce am marea banuiala ca-l platesc de 3(trei) ori.din bugetul statului, la care contribui,din abonamentul tvr inclus in factura enel(cu japca) si din plata furnizorului de cablu.totul ca mai marii tvr-ului sa stea pe scaunul proaspat achizitionat la umila suma de 2000E

ilmaestro  •  8 iunie 2012, 21:11

Oameni buni refuzati sa mai platiti abonamentul catre televiziunea comunista numita tvr,eu nu mai platesc de 1 an,mergeti la renel si faceti cerere ca sa nu mai plati abonamentul radio tv,sa va demonstreze ca aveti antena speciala ca sa prindeti tvr,si asa platim catre alti hoti cablisti alt abonament

nausea  •  8 iunie 2012, 21:45

nu inteleg de mi-ai sters comentul, era kiar ok ..ca pomeneam de un candidat la primarie pe care m-ai convins sa-l votez?
Forza Stiinta!

Bibi  •  8 iunie 2012, 22:37

Rusia-Cehia, transmis pe net pe site-ul TVR, dar calitatea este execrabila, cu intreruperi la fiecare 5 secunde, practic nu se poate urmari nimic.

Adrian Pirjolea  •  8 iunie 2012, 22:38

Sa fac un rezumat la cum merge transmisia online cu care se mandrea tvr?

In primele 20 de minute site-ul nu era disponibil, probabil picase cum am anticipat sub cererea mare.

Dupa aceea a mers 15 secunde in sensul ca mergea 2 secunde 1 secunda statea.

Mai apoi aparea un mesaj cum ca furnizorul de internet e de vina pentru banda alocata streamului video….

Mentionez ca ma uit des la stream-uri HD pe net ( golf, fotbal etc ) deci problema nu e de la banda pe care o am ( sau nu o am )

Pana la urma am ales sa ma uit pe un stream PIRATAT de DOLCESPORT!

Cine vrea si are postul maghiar M1, poate vedea meciuri acolo.

PENIBIL TVR!!!

GOLOMBIOSCHI ILIE  •  8 iunie 2012, 22:40

Televiziunea Romana publica si Radioul public ar trebui privatizate grabnic si s-ar rezolva automat foarte multe probleme economice si de calitate ale acestora.

marius  •  8 iunie 2012, 23:24

Chiar nu ma intereseaza cui a subvandut TVR.Parca se facea o sondare a audientelor?La cat sunt audientele tuturor posturilor TVR de ce mai platim abonament?De ce suntem nevoiti sa inghitim toate neobrazarile celor care ne conduc si ne baga pe gat orice.TVR nu ne transmite in direct decat jumatate din meciurile din grupa,iar de la olimpiada nu poate decat tot pe acolo.Noi de ce trebuie sa platim abonament?Pentru ce transmit primesc bani de la companiile de cablu.Deci pentru ce transmitprimesc bani,iar pentru ce nu transmit sa se roage si sa vada audientele.Nu sunt abonat Dolce deci nu vad meciurile decat intr-o anumita proportie.Ma vad nevoit sa ma adesez protectiei consumatorilor pentru ca platesc ceva ce nu primesc.Ar trebui sa fim cat mai multi.

sorin  •  8 iunie 2012, 23:34

m1 da toate meciurile. bravo bozgorilor!

teddy  •  9 iunie 2012, 0:12

vaiiii, dar nu da nimeni pe TVR2 sa vada in reluare meciul fabulos dintre Rusia si Cehia terminat cu 4-1 pentru rusi si care a fost transmis de mult titratul post de insulina ? pardon, post de televiziune ?

noroc cu internetul ca altfel nu aveam cum sa il vad … spunea cineva azi de RAI 1 dar incepand de azi postul italian este bruiat in Romania si vezi ecranul negru de iti sar capacele de nervi …

cea mai buna afacere facuta anul asta a insemnat sa renunt la 55 lei platiti pentru un internet mobil de la o companie de telefonie si sa imi cumpar net prin cablu de la alt provider cu multe avantaje in plus si cu o viteza foarte mare … da, probabil ca il vedeam mai marfa meciul la tv dar nici pe calculator vazut in HD n-a fost rau …

alin 1978  •  9 iunie 2012, 0:26

Oare de ce trebuie sa platim televiziunea romana si radioul direct in factura de curent???….pentru mine televiziunea nationala este egala cu zero, si cred, vazand comentariile anterioare ca prin eliminarea acesteia s-ar economisi in jur de 200 de milioane de euro pe an, bani cu care s-ar putea rezolva alte situatii mult mai arzatoare ale tarii! In incheiere as propune ca aceasta institutie de rusine a tarii sa nu i se mai dea nici o competitie de anvergura deoarece noi, platitorii de TVR, nu vom mai avea acces la nimic, o sa fim vanduti pe banii nostri! RUSINE TVR si statului roman pt suportul acordat acestei mizerii de institutii!

ultr_viola  •  9 iunie 2012, 1:10

sunt abonat de digi, si nu imi place deloc ca vad la TVR (o televiziune la care sunt OBLIGAT sa platesc abonament)numa 50 % din meciuri>Din partea mea sa se duca dracu TVR cu toate posturile care le au >Le doresc din tot sufletul de acuma in colo sa transmita doar viata satului si danutz srl.Multa m… multa m.. TVR

zetu  •  9 iunie 2012, 1:24

@Catalin, era minunat daca puneai lucrurile in context. Si-am sa-ti explic. In 2010 se taiau salariile cu 25%, pensiile se vroiau impozitate cu 15%, Basescu ne explica pe-un ton grav cum ca nu mai sunt bani de pensii si salarii. S-au inchis spitale, s-au redus banii platiti unei mamici care e in concediu maternal. Toate astea pentru ca nu mai sunt bani. Lucru pe care am putea sa-l intelegem. In viata oricarei familii mai exista si momente de cumpana, cand strangi din dinti, strangi si cureaua, si-ncerci sa te redresezi. La fel si cu tara. Ei bine, iata ca acum, la niste luni distanta, aflam ca TVR si RRA se bucurau in tot acest timp de 300 de milioane de euro buget. Asadar, e-n regula sa taiem salarii, pensii, sa-nchidem spitale, dar avem nevoie sa fim informatii, nu putem fi privati de cultura. Nu, serios, i-ar fi pasat cuiva, in afara de angajatii TVR daca pret de-un an TVR-ul si RRA s-ar fi inchis? De ce e mai presus o televiziune si-un post de radio decat viata unui om? Cum se poate ca intr-o tara in care se fac niste taieri drastice televiziunea de stat si radioul sa se bucure de-un buget mai mare decat tot bugetul de publicitate pe-un an? Cum e posibil asa ceva? N-ar fi fost logic ca inainte de a lovi in populatie sa-nchizi toate robinetele prin care se ripiseau bani? Ba da. Au facut-o? Nicidecum. Si-atunci ce se va-ntampla? Absolut nimic. Si-n momentul in care realizezi ca nu se va intampla absolut nimic, ei bine, atunci iti vine sa-ti iei campii, iti vine sa innebunesti de furie si de frustrare. NU E POSIBIL ASA CEVA! E o adevarata bataie de joc, o adevarata jignire adusa unui intreg popor.

zetu  •  9 iunie 2012, 1:29

Tara asta e exact ca-n imaginile cu cocioabe darapanate care au fiecare macar cate-o antena de televiziune prin satelit. Asta cred ca ar fi imaginea perfecta pentru Romania in contextul de acum.

zetu  •  9 iunie 2012, 1:37

Poza asta exemplifica cam tot ceea ce-am spus eu mai sus http://i.imgur.com/RF1ny.png

Kendo  •  9 iunie 2012, 9:07

@Mircea – hahaha!! Excelent! Mi-a placut aia cu melteanu’ microbist.

Intr-un fel ma lasa rece cine si cum transmite Europeanul asta, ma intereseaza mult mai mult Olimpiada, dar modul in care se fac afacerile in TVR, faptul ca eu sunt obligat sa platesc o taxa ca sa intretin o televiziune la care ma uit probabil o ora (desi nici nu stiu pe ce buton e pe telecomanda, deci probabil ca mai putin de atit) intr-un an ma face sa ma revolt putin. Sau, OK, platesc taxa, e o televiziune de stat, bla, bla, dar macar sa nu-si bata joc de mine dobitocii care sunt angajati acolo si sunt platiti din banii mei.

D  •  9 iunie 2012, 10:24

@Tolo: intrebai cit a primit TVR din Crapelnita:

„TVR a plătit pentru drepturile de difuzare 9 milioane de euro, recuperând de la postul la care a sublicenţiat mai puţin de 25% din sumă.”

http://www.bursa.ro/sport/euro-2012-competitia-care-va-dicta-audientele-tv-in-urmatoarea-luna-171072&articol=171072.html

Vasile Enache  •  9 iunie 2012, 10:28

Este incredibil ce se intampla!!! In afara de faptul ca Dolce, un post vazut de doar 5 – 600,000 de oameni in toata tara, a cumparat 60% din Euro, dar a si restrictionat accesul la RAI 1 pe perioada meciului de fotbal. RAI 1 transmite in direct Euro 2012. Este incredibil!!! Suntem in Romania anului 2012 si nimeni nu ia nicio masura

D  •  9 iunie 2012, 10:36

Daniela Enăchescu, soţia lui Vlad Enăchescu – director DolceSport, este seful Departamentului Emisiuni şi Transmisiuni Sportive din TVR, iar redactorul-şef al Departamentului Sport din TVR…

gigio  •  9 iunie 2012, 11:36

trebuie facut ceva sa inchidem tvr sa fortam si noi lucrurile ca asa nu se mai poate. tvr-ul chiar isi bate joc de banii de pe abonamente ,meciuri cu bute nu au transmis ,formula 1 ,fotbal va veni si olimpiada.eu nu am bani sa ma abonez la dolce ,la internet ,de calculator etc iar in situatia asta sunt multe milioane de oameni care platesc cu japca si taxa radio-tv si ei tvr in frunte cu politicieniipardon pcr-istii isi bat joc de noi

senateo  •  9 iunie 2012, 14:24

Eu locuieasc la tara, intr-o comuna cu 2000 de gospodarii. Cam jumatate din comuna au Dolce, am vazut ligheane de Dolce peste tot in tara asa ca sa noi abonatii la dolce nu ne plangem, transmisiile sunt excelente. Celelalte companii de cablu ar putea sa bage mana in buzunar daca vor competitii sportive spectaculoase, sau mai bine ar trece toata lumea la Dolce care oricum cel mai ieftin abonament de televiziune din tara: 4,75 euro pentru pachetul complet.

jerryS  •  9 iunie 2012, 18:43

poate ar trebui,ca in Anglia,abonamentul sa fie 200 de lei si sa fie platit in functie de cate televizoare ai in casa,sa se renunte la publicitate,iar postul public sa fie depolitizat complet,prin aducerea de manageri straini,pentru o perioada de timp,pentru a rentabiliza televiziunea publica si sa fie scapata de tot felul de interese politice,care de fapt au condus la aceasta situatie in ultimii 22 de ani!

Adi  •  9 iunie 2012, 18:54

pt senateo… n-ai inteles nimic… poti sa-ti sapi singur groapa

Andrei  •  9 iunie 2012, 22:04

se pare ca nici sectiunea „minune” euro 2012 de pe tvrinfo.ro care ne oferea al 2-lea meci al zilei nu mai face fata, mai nou vor transmite meciurile cu un delay de 10 minute fata de ora oficiala asta daca se mai incarca stream-ul si nu e limitat…dupa cum se vede.

Andrei  •  9 iunie 2012, 23:32

Mi-e scarba de TVR!!!

mihai  •  9 iunie 2012, 23:43

Cu admiratie… inca ma intreb: nu-ti crapa obrazul de rusine?

ilmaestro  •  10 iunie 2012, 0:35

Totul se poate rezolva daca mergeti la renel si faceti cerere sa nu mai plati abonamentul radio -tv,care e o furaciune pe fata,eu de peste 1 an nu mai platesc catre acesti hoti nenorociti nimic

Luciann  •  10 iunie 2012, 1:38

Cataline, au mai facut o marsavie, cei de la UPC au restrictionat accesul la postul RAI UNO in timpul partidelor! Precizez ca RAI UNO transmite meciurile in direct! Niste nenorociti, chiar nu se sesizeaza nimeni!?

dany  •  10 iunie 2012, 9:05

@senateo:Cand ma gandesc ca oameni ca tine au drept de vot…… In alta ordine de idei retraim anii 90 in care ne uitam la sarbi,unguri si bulgari.Cred ca ar fi momentul sa cerem un audit public pentru aceasta institutie care ne sfideaza.Ce spui Catalin?

Alex.D  •  10 iunie 2012, 11:24

„Și nu pentru că publicul larg nu va vedea decît 60% dintre meciuri, românii trebuie să se obișnuiască și cu astfel de situații curente în Occident, ci pentru că tot el va plăti diferența din buzunar.” -> Daca tu intelegi ce ai vrut sa spui aici, te felicit.

Euro-hoția TVR! | Presa Oradea  •  10 iunie 2012, 15:16

[…] Cătălin Tolontan pe blogul său. Cu alte cuvinte, TVR se comportă ca un stat în stat. Ei sunt peste orice normă […]

rominho  •  10 iunie 2012, 22:50

TVR nu avea voie sa transmita doar partial EURO 2012. Nu are toata lumea acces la internet, iar un meci Germania-Portugalia sa il vezi pe laptop nu creaza multumire.

De ce nu vedem toate meciurile de la Euro la TVR? "Facem economii şi primim Liga 1 la schimb! Oricum, telespectatorii n-au fost prejudiciaţi" | DinSport Network  •  11 iunie 2012, 0:58

[…] Pe 8 iunie, Cătălin Tolontan, redactorul-şef al ”Gazetei Sporturilor”, abordase acest subiect pe blogul său personal. Citeşte aici despre ”Marea Crăpelniţă la TVR”. […]

tutu  •  11 iunie 2012, 4:57

tvr=wc

TAXA RADIO+TV  •  11 iunie 2012, 11:33

Stiati ca atunci cand platiti factura de curent, puteti sa platiti DOAR curentul consumat?

Eu nu am de ce sa platesc o taxa abuziva pentru niste imbuibati ca cei din TVR+RRA!

Deabia astept sa ma execute pentru creantele lor restante din taxa RADIO-TV, pentru ca atunci va fi EXTREM DE INTERESANT, avand in vedere niste hotarari judecatoresti mai vechi…

Comentează