Alina Dumitru: „Consider incidentul închis”. Badea: „S-a exagerat enorm, am lăudat-o pe această sportivă”

UPDATE Victor Ciutacu: „Am felicitat-o în Jurnalul Naţional pe Alina Dumitru, dar dreptul meu la opinie este liber şi  în opinia mea nu am jignit-o”

marți, 31 iulie 2012, 12:13

UPDATE Victor Ciutacu: „Am felicitat-o în Jurnalul Naţional pe Alina Dumitru, dar dreptul meu la opinie este liber şi  în opinia mea nu am jignit-o”

UPDATE  Chiar acum cîteva minute, la conferinţa de presă, sportivii şi oficialii COSR au anunţat că sînt supăraţi după incidentul de pe Twitter, dar au decis să nu intre în silenzio stampa.

„Nu comentez mai mult, consider incidentul închis”, a declarat Alina Dumitru.

„Şi eu consider incidentul închis. Cred că cei doi regretă şi ei, după cum consider că e regretabil că un antrenor a lovit peste mînă un reporter”, a declarat Morariu

Pe de altă parte, Mircea Badea a spus pentru Gazeta Sporturilor: „Eu am ironizat-o discret pe Alina Dumitru pe Twitter. Am scris: «…o doare mâna cu care votează că i-a făcut brazilianca armbar şi a bătut-o la zero». În schimb, în aceeaşi zi, am lăudat-o timp de peste 10 minute în emisiune. S-a exagerat enorm. Mă bucur că şi ei consideră acum subiectul închis”

Sportivii se gîndesc să intre în silenzio stampa. Întîi informațiile seci și apoi comentariul.

Întîi faptele.
Duminică, Alina Dumitru a declarat pentru Mediafax că nu merge la votul pentru suspendarea președintelui.

„Nu am fost să votez, nu mă bag în situaţia politică, nu comentez. Olimpiada trecută, după ce am luat aurul, m-a sunat Băsescu, dar acum nu m-a mai sunat nimeni, nici Băsescu, nici Antonescu”, a spus Alina Dumitru.

”Idoliţa snobilor cu acces la net, Alina Dumitru, e vexată că n-au sunat-o nici suspendatul, nici interimarul. Deci nu votează, nu se bagă”, a comentat Victor Ciutacu pe twitter.

„O doare mâna cu care votează pentru că a bătut-o brazilianca la zero”, a scris și Mircea Badea.

Mai tîrziu, după ce un alt utilizator de Twitter a tastat că „Vaca e o vacă pentru că aşa s-a născut”, Ciutacu a adăugat: „Exact”.

Aflată în Satul Olimpic, Alina este afectată. ”De două zile, ea are momente de lacrimi și e supărată în loc să se bucure pentru medalie”, spune cineva din delegația României.

Azi, la Londra, COSR va reacționa și va spune că nu consideră normal ca un sportiv să fie atacat într-un asemenea fel.

”Luăm în calcul și intrarea în silenzio stampa a întregului lot, dar, pe de altă parte, știm că nu toți jurnaliștii au treabă cu ce s-a întîmplat și n-am vrea să-i lovim pe nedrept”, a spus, pentru Gazeta Sporturilor, unul dintre campioni.

Acestea sînt faptele. Acum, separat, opinia.
Multă lume mi-a cerut-o ieri, dar aceeași lume va înțelege că e imposibil să scrii o zi întreagă cu mîna dreaptă despre aurul lui Alin Moldoveanu și, în același timp, cu stînga despre alte subiecte la zi. Și, cine nu va înțelege, îl privește. Nu scriu la somație. Scriu pentru că cred în ceea ce scriu.

Așadar, ce cred? Susțin că Mircea Badea și Victor Ciutacu au greșit grav din punct de vedere logic atunci cînd s-au apucat să împartă oamenii, nu discut că sînt sportivi, după felul în care votează sau nu. E ca și cum i-ai împărți după echipa cu care țin sau după credința lor.

Badea a fost ironic, iar Ciutacu a fost chiar violent în exprimare, confirmarea cu ”vaca” ieșind din matricea unei comunicări civilizate, fie ea și pe twitter.

De multe ori am avut opinii diferite de ale lor, iată că adaug un dezacord. După părerea mea, au greșit în primul rînd în esența în care au judecat situația. Au greșit pentru că au judecat pe cineva după implicarea politică.

L-am auzit pe Mircea Badea, la alte alegeri, spunînd că nu se duce la vot și l-am mai auzit spunînd repetat că nu are nici o speranță că lucrurile se vor schimba vreodată în România. De ce îi reproșează Mircea Badea acum Alinei Dumitru faptul că ea crede exact același lucru și nu e interesată de ce se petrece politic în țară?!

Cei de la COSR, în ciuda faptului că Morariu a criticat permanent puterea portocalie și că Dobrescu e fost liberal, iar au avut decența de a ține departe lotul de orice atingere politică. ”Unii sportivi au votat, alții nu, dar nu contează și nu vrem perpetuarea acestui conflict”, a zis azi Dobrescu.

Pe de altă parte, mai e ceva de spus. Și nu e secundar, ci vital. Dacă lotul intră în silenzio stampa, sportivii vor comite același exces și aceeași eroare de logică pe care le-o reproșez lui Badea și lui Ciutacu.

Da, doi oameni din țară, un jurnalist și o vedetă TV, au fost ironici și, unul dintre ei, violent verbal cu un sportiv. Dar e absurd să pedepsești publicul pentru asta. Pentru că publicul va suferi în primul rînd, nu presa. Și ce legătură e între ziariștii care aleargă aici cot la cot cu sportivii și opinia de pe twitter venită din țară?!

Acum două zile, unul dintre antrenorii de lot a lovit peste mînă o reporteriță de la TVR aflată în zona mixtă, unde accesul e garantat de regulile olimpice. Reportera pusese o întrebare obișnuită, nu făcuse absolut nimic! Nu vreau să mă gîndesc ce s-ar fi întîmplat dacă era invers! Se ajungea, probabil, la propunerea de arestare a celor de la TVR, nu doar la silenzio stampa.

Am dat știrea cu lovirea în ziar, dar n-am acționat altfel și am survolat momentul tocmai pentru că, într-o asemenea tensiune, toată lumea are momente de nervi și oricine poate greși! Trecem peste.

Și mai e ceva. Badea și Ciutacu au dreptul la propria opinie și și-o asumă. Ei nu sînt de acord cu gestul Alinei, eu nu sînt deloc, dar deloc!, de acord cu ei. Și tot așa.

Sîntem la Londra, orașul de unde a venit Ion Rațiu, cel care ne-a spus, uimindu-ne pe toți la începutul  anilor 90: ”Mă voi lupta cu orice preț pentru dreptul tău de a fi în dezacord cu mine!”. Pam, pam!

Sîntem la Londra, aici unde șeful comitetului de organizare, marele atlet Sebastian Coe, de patru ori medaliat olimpic, de două ori cu aur, este criticat vehement de presa britanică pentru locurile libere din tribune. ”Ne simțim trădați de Sir Coe!”, scriu jurnaliștii. În trei zile după ce fusese erou la festivitatea de deschidere, Sir Coe a devenit ținta tuturor ironiilor. Și, credeți-ne, presa britanică e huuuge cînd e vorba de critici.

Sîntem la Londra și, dacă avem impresia că ceva merită apărat, atunci tocmai asta e: sportivii au dreptul de a-și spune poveștile oamenilor. Cu bune și rele. Mai mult ca niciodată, ei vor să vorbească, pentru ca oamenii să știe.

Dacă Ciutacu și Badea nu vor să le afle, e dreptul și treaba lor.

Comentarii (290)Adaugă comentariu

laurdan  •  31 iulie 2012, 12:59

frate ala a spus ca o doare mana pt ca i-a facut brazilianca nu stiu ce procedeu..nu suportam nici o ironie , vai de mine ..iar ciutacu chiar nu stiu ce a spus dar si eu spun liber aici ca a batut-o nasol de tot brazilianca ..ce e rau in asta ?!..a luat argintul , foarte bine , statul roman a investit in ele ani de zile , eu cred ca si a facut datoria la nivelul la care e ea si ma declar multumit de performanta ..dar ca sa i facem zei pt asta ma scuzati…sa nu uitam cum hagi e facut in fel si chip prin media , incult , subiect al glumelor etc , iar el nu mai zice nimic ..asa ca ia mai lasati fronda asta , iar tu tolontane nu mai amesteca politica cu sportul sau hotaraste te odata ce fel de ziarist esti si de partea cui esti 😛 ..si nu te mai da rotund ca badea e mai ziarist decat tine de 10 ori ..sa ne uitam la rating

laurentiu  •  31 iulie 2012, 12:59

Intrebare pentru cei doi ciumpalaci frustrati ai Antenei 3: de cate ori vi s-a intonat imnul Romaniei, din postura de ocupant al primei pozitii intr-o competitie care a adus glorie acestui popor?

yaongingy  •  31 iulie 2012, 13:00

Milogii aia 2 nici nu sunt la glezna lui Alina, cum isi permit 2 papagali sa rada de o campioana si vice campioana olimpica/europeana/mondiala??? ce au realizat ei pentru tara asta in comparatie cu Alina? cu ce au reusit ei sa puna Romania pe harta lumii? Cu ce? Astia 2 nu sunt decat niste oameni de nimic fara pic de coloana vertebrala, fara mic de moralitate care nu merita bagati in seama…niste nimicuri!!!!

laurdan  •  31 iulie 2012, 13:01

cand alerga basescu cu flacara olimpica prin tara nu te mai strofocai asa…oare de ce ?

George  •  31 iulie 2012, 13:05

Badea si Ciutacu mananca o paine din politica. Alina Dumitru mananca o paine din alte activitati. Trebuie sa fim deacord cu parerea fiecaruia, a fi apolitic nu inseamna o tragedie. Fiecare e liber sa aleaga ce doreste.

dorel  •  31 iulie 2012, 13:05

Badea a fost elogios la adresa Alinei . Vedeti emisiunea de alaltaieri si o sa suziti cuvantul fabulos , performanta uriasa etc.
Faptul ca Alina s-a basicat cred ca e din cauza unor manipulari ticaloase . Cat despre tine , „draga (s)Tolo , tot deontolog ai ramas …

B.L  •  31 iulie 2012, 13:06

Asta este gradul lor de patriotism si mandrie ,nu poti cere unor oameni sa inteleaga cata mandrie poate avea un roman in astfel de clipe. Asa au fost crescuti , bunici lor au stat la CAPSA si au baut bere cand bunici nostri zaceau in transeie la -30 grade plini de paduchii, iar parintii lor au turnat la SECURITATE ,,PENTRU UN TRAI MAI BUN”
Atat pot!

Cosmin  •  31 iulie 2012, 13:07

Alina Dumitru ar fi trebuit sa taca din gura si sa nu raspunda la intrb nu sa dea rasp, ca nu ma duc ca nu m-a sunat nimeni. Ea isi ia niste bani de la stat ca face parte din clubu steaua, adica are o functie militara,sportivii cu grade nu cred ca sunt bine platiti pt performantele lor. Sunt alaturi de sportivii roamani la olimpiada , si imi doresc sa fie si ei platiti decent comparatie cu ratatii de fotbalisti. AM FOST LA VOT SI IMI DORESC CA BASESCU SA DISPARA. (BAREM EL) Nu simpatizez nici-un partid politic.

Silviu  •  31 iulie 2012, 13:09

Nu-mi place sa fiu avocatul diavolului, dar ma intreb daca dl Tolontan a vazut emisile lui Badea pentru a intelege de fapt ce zicea tetea.

La fel, i-ar prinde bine Alinei sa afle ca de fapt Mircea i-a argumentat faptul ca ea a pierdut pe fondul jocului murdar facut de brazilianca cand i s-a incolacit acesteia pe mana.
http://www.youtube.com/watch?v=ig9Ad_WmT40

Jules  •  31 iulie 2012, 13:12

Daca tac, filozof raman!

Alex  •  31 iulie 2012, 13:15

Daca nu ar mai face declaratii presei, atunci toata presa ar alege o tabara. Fie sunt de acord cu jignirile si invectivele, fie se disociaza de acestea. Pana acum nu am vazut prea multe articole pe net sau in ziare cu privire la aceste fapte de la ziaristii independenti, prefere sa mearga ca strutul.
Acesti sportivi reprezinta toata Romania, nu 7 milioane sau 8 sau 10.
Ei au ajuns acolo nu prentru ca stiu sa alerge cu votul sau sa il foloseasca la paralele.
Decizia fiecarui roman trebuie respectata,

e simplu  •  31 iulie 2012, 13:18

In kimono albastru este Alina iar in cel usor maroniu sunt cei doi”ziaristi”. Victorie prin hansoku-make in favoarea Alinei!

P.s. Totusi, n-ar fi fost o idee rea ca intrarea in sala de concurs sa se faca doar dupa verificarea stampilei de pe buletin

Cristi  •  31 iulie 2012, 13:18

Draga Tolo,

Sunt de acord cu tot ce ai scris, cu un amendament:
Daca sportivii NU ar intra in silenzio stampa, ce se poate face,te rog sa ne spui, ce se poate face pentru ca grobianismul si insultele la adresa lor, a sportivilor, (care, prin munca lor nestiuta, muta, prea adesea nerasplatita si aproape niciodata inteleasa si respectata, sunt adevaratii sfinti ai Romaniei de azi si de un ieri care cuprinde cam ultimii 60 de ani) sa inceteze? Situatiile extreme cer solutii extreme. S-a ajuns la pragul extrem al nerusinarii. Daca le ceri portivilor sa renunte la silenzio stampa, ce solutii propui? Eu, de exemplu, nu pot sa stau linistit cand un ziarist numeste „vaca” o reprezentanta a sexului feminin, lasand la o parte faptul ca aceasta e o mai buna ambasadoare a Romaniei decat toti politicienii. Nu pot fi linistit. Ce propui?

Florin  •  31 iulie 2012, 13:18

Eu tot am impresia ca se exagereaza cu comentariul lui Badea. Nu e jignire, pare o afirmatie putin malitioasa sau ironica, chiar daca el a tinut sa mentioneze ca o apreciaza pe campioana noastra si chiar apreciaza munca si rezultatele Alinei.

Ciutacu, in schimb, a avut un comentariu care mi se pare deplasat, ciudat, stupid, de un mirlanism grotesc. A exagerat si ar trebui sa isi ceara scuze. Nu ar trebui sa amestece sportul cu politica. Oricum am impresia ca la el, daca cineva nu a votat, e „basist”.

Mai mult decat atat, consider ca si ziaristii cu care a intrat in contact Alina, e posibil sa mai fi pus de la ei cava, asa de senzational. Dar e doar parerea mea.

tomytza  •  31 iulie 2012, 13:18

Ca in orice sport trebuie sa exista fair play, de care Badea si Ciutacu duc lipsa, nu ca ar fi facut parte din aceeasi competitie.
Badea cred ca asteapta sa isi schimbe din nou ceasu’ cu seful lui, dupa ineptiile pe care le scoate,iar Ciutacu cred ca ori era ‘ obosit ‘, ori altcineva a scris in locul lui.
Dupa parerea mea ar fi bine sa ii IGNORAM pe cei care nu cred in valorile ADEVARATE si care nu mai au nici un fel de demnitate si coloana vertebrala. FELICITARI SPORTIIVILOR CARE PARTICIPA LA OLIMPIADA!

dac.impielitzat  •  31 iulie 2012, 13:20

nimic nou sub soare. o tara fara speranta la orizont. o clasa politica si de dreapta si de stanga care cade in ridicol, care se face de ras cu fiecare declaratie publica. interesul lor, al politicienilor romani, primar nu este bunul mers al tarii si al romanului, asta este clar si se vede cu ochiul liber, nu ai nevoie de analiza, nu ai nevoie de doctorat ca sa vezi asta.
tot ce imi doresc este ca cei care mai sunt cat de cat lucizi si mai ales cei care chiar fac ceva pentru tara asta (aici se includ si olimpicii nostri) sa nu se lase trasi in mocirla asta, sa nu se lase afectati de aceasta atitudine otravitoare care o au toti cei implicati in politica in momentul asta in Romanai. sa ignore aceste personaje care si-au pierdut bunul simt, constiinta si bunatatea. nu spun ca nu sunt umani, sunt. e si asta o latura umana pe care o vedem la ei. sper din toata inima sa se trezeassca si iasa din mizeria in care s-au bagat singuri.

Liviu  •  31 iulie 2012, 13:20

deci pana la urma cu ce a criticat-o Badea pe Alina Dumitru? pentru ca a zis ca a batut-o brazilianca la 0, asta e ca si cum ar fi spus ca Marian Oprea nu s-a calificat la Olimpiada, si atletul s-ar fi simtit jignit. just stating the obvious
si inca ceva, a facut declaratiile astea pe TWITTER!
nu mai are nimeni voie la propria opinie? chiar si tipul care a facut-o vaca, are dreptul la opinia sa, asta nu inseamna ca Tolontan trebuie sa scrie in ziar ca un nene facut-o pe alina dumitru vaca, si sportivii sa intre in silenzio stampa, nu au dreptul asta, daca reprezentau un club sau pe siesi, da, dar nu cand reprezinta romania

Irina  •  31 iulie 2012, 13:21

Zau ca nu mai inteleg nimic…cum adica trebuia sa taca din gura si sa nu spuna ca nu a votat? Adica daca nu ai votat ar trebui sa iti fie frica sa te exprimi? Teama ca vei fi luat la ochi si terfelit? Nu cred ca se mai intelege termenul de libertate. Atatia au tot dat-o ca au murit tineri la Revolutie ca sa poti vota liber. Nu, au murit pentru a fi liber sa mergi sau nu la vot si liber sa iti exprimi decizia fara teama ca vei suferi repercusiuni de orice fel….

drev  •  31 iulie 2012, 13:21

sa ne spuna badea si ciutacu(ca si altii….)CE AU FACUT EI DE CIND S-AU NASCUT SI PINA ACUM PENTRU ROMANIA?raspunsul este simplu:NIMIC!!!sau si mai rau consuma banii furati de la amaritii din popor de catre „mogulii „care ii platesc !!!si mai rau cauta sa dezbine tot poporul pentru cauza unor SECURISISTI SI TURNATORI(dovedeti cu documente)!!!!asa ca…un sfat pentru ALINA:nu-i baga in seama si…intra in silenzio stampa si…lasa-i sa „ciripeasca”pe cei doi pe la antena 3 pina se vor plictisi!!!NU ARE OST SA-I BAGI IN SEAMA!ar fi mult prea mult!!!BRAVO ALINA PENTRU MEDALIE!!!!

radu  •  31 iulie 2012, 13:21

Putea sa raspunda si altfel, si macar nu dadea impresia ca i se rupe de soarta compatriotilor din ai caror bani i se platesc premiile si renta viagera! Putea spune pur si simplu ca nu vrea sa isi faca publice optiunile politice, sau sa schimbe subiectul si nu o mai intreba nimeni nimic…

fzr  •  31 iulie 2012, 13:21

Prea multa atentie pentru Badea si Ciutacu,doua personaje care pentru bani ar spune orice,toata Romania e alaturi de sportivii ei la Olimpiada,nu are rost sa strici o atmosfera pentru doua nulitati…

Gigi  •  31 iulie 2012, 13:22

Daca te bagi in noroi te mananca porcii.
Sunt sportivi , daca nu vor sa se amestece in politica sa nu faca comentarii politice , simplu.
Daca fac comentarii pro Basescu ,atunci sa isi asume solidar cu el valul de ura al romanilor.

Ce atata gargara acuma , au primit ce au meritat.

Dorin  •  31 iulie 2012, 13:22

Cei doi pacalici care joaca dupa cum le canta stapanul au fost si raman niste nulitati. Acum o dovedesc mai mult ca niciodata! Catalin suntem prea blanzi cu cei care gresesc – astfel de nulitati (opinii sau oameni) nu au ce cauta in viata publica!

mety  •  31 iulie 2012, 13:23

@Jules
tac si eu….poate inteleg astia ceva 🙁

pepeman  •  31 iulie 2012, 13:24

Eu nu o înţeleg pe Alina, nici reacţia delegaţiei române. M.B. şi V.C. or fi luat, poate, ceva premii la viaţa lor, eventual în clasele primare. În orice caz, nimic care să crească în vreun fel prestigiul României, sau măcar al localităţii lor natale. Mai mult, prestaţia celor doi aduce mai mult a activism decât a presă.
Prin urmare, Alina Dumitru a fost excesiv tulburată de bălmăjelile a doi neica-nimeni, ce-i drept la modă – dar ce-i mai trecător decât moda?

cristi  •  31 iulie 2012, 13:24

Da cred ca Ciutacu a exagerat putin insa Mircea a nu a spus nimic devastator pentru vicecampioana olimpica.Tot respectul ca a castigat o medalie pentru Romania dar trebuie sa si recunoastem ca a batut-o brazilianca rau de tot.Ca a fost sau nu accidentata asta e altceva , el doar a remarcat ca o tara intreaga ca brazilianca a fost clar superioara.Repet tot respectul pentru munca depusa de ea si pentru ca a adus o medalie foarte muncita pentru Romania.Asa ca nu e cazul pentru atata tam tam pentru o declaratie.BRAVO ALINA DUMITRU

sorin  •  31 iulie 2012, 13:25

Personal sustin sportivii romani si ii indemn la liniste deplina. Poate asa publicul, romanii si presa din Romania sanctioneaza derapajele a doi oameni mai mult sau mai putini interesanti.

Cred ca le acordam prea multa atentie celor doi numiti – Ciutacu si Badea!

Carol  •  31 iulie 2012, 13:27

Pana la urma nu inteleg de ce atata valva si de ce s-a ajuns de la Alina Dumitru la politica. Pe de alta parte daca esti sportiv trebuie sa fi obisnuit cu presiuni de genul asta, nu sa plangi sa te faci mic sa te duci acasa si sa intri in silenzio stampa pentru ca si-a permis cineva sa te critice. Ar fi lipsa de respect in principal pentru fani.

Te-au criticat Badea si Ciutacu? Asta e, ai dreptul la replica, capul sus si move on! Nu esti in stare n-ai ce cauta in sportul de mare performanta.

laurentiu  •  31 iulie 2012, 13:28

Mai bine il vad pe soricelu ala de la Otv , macar ala o cauta pe Elodia :)),scarba de antene , scarba de omul cu ziarele, scarba de USL !!!Tot respectu pentru sportivi romani ce ne reprezinta la olimpiada .

Mircea  •  31 iulie 2012, 13:29

Alina Dumitru a fost, ca de obicei instigata de presa.
Asa ca……
In rest, cu exceptia unei mici exagerari a lui Ciutacu, in rest… sportiva ar fi facut bine daca isi vedea de treaba ei.

radu  •  31 iulie 2012, 13:30

Am vazut mai sus comentarii ca cei 7.4 milioane de oameni s-ar simti jigniti ca sportivii (unii din ei) nu au votat.
Ei bine, eu am votat si nu ma simt deloc jignit ca sportivii care ne reprezinta la Olimpiada nu au votat. E dreptul lor sa aleaga daca voteaza sau nu, asa cum e dreptul fiecaruia de a decide acelasi lucru.

Insa, cand vin doi oameni care nu au facut nimic pentru tara asta care sa ne faca sa fim mandri (si eu platesc impozite si taxe, dle Badea, deci asta nu se pune)si jignesc un sportiv in halul in care au facut-o, te face sa eviti anumite ziare, posturi TV, jurnalisti etc. (exceptia e C. Tolontan)

In locul sportivilor, eu as boicota orice intrebare venita de la un reprezentant Intact, orice telefon etc. Pana cand Intact-ul nu va rezolva problema asta, pentru ca oamenii lucreaza pt firma asta, si nu isi va cere scuze publice la ora de maxima audienta si cu titlu mare pe prima pagina, eu as boicota orice inseamna Intact.

Dle Badea, sunt convins ca nu aveti nici cea mai mica idee ce inseamna sa muncesti 4 ani si sa ajungi intr-o finala olimpica. E usor sa dai din gura la TV, mai greu e sa faci sport de performanta si sa realizezi ceva. Infinit mai greu.

popicoo  •  31 iulie 2012, 13:30

Ce au facut cei doi pentru tara asta? Ca Alina stiu ce a facut. Si o repsect pentru asta !!!

Cosminid  •  31 iulie 2012, 13:31

Domnule Tolontan, cred cu tarie ca trustul la care lucrati nu va face deloc cinste. Este de apreciat faptul ca apostrofati doi colegi care, manati de inversunarea cu care il slujesc pe Dan Voiculescu, isi permit cu nonsalanta si aroganta de care Badea si Ciutacu au dat dovada de nenumarate ori sa jigneasca o sportiva medaliata cu aur in repetate randuri si care nu face decat cinste unei tari cu o imagine deplorabila in Europa. Rusine celor doi slujitori de la casa Voiculescu!!! Cat despre cei care le dau dreptate celor doi…va rog sa va abtineti si sa incercati mai bine sa realizati ceva pentru tara asta decat sa-i jigniti si sa-i apostrofati pe cei care au facut lucrul acesta deja…si nu doar o singura data!!!

tavi  •  31 iulie 2012, 13:31

apreciez stilul in care ati scris acest articol
nu puteati fi de-acord cu cei doi „iresponsabili”

problema se situeaza insa dincolo de un sportiv si doi „comentatori”
acesti oameni de televiziune au transmis un mesaj politic, au denigrat un sportiv doar pentru faptul ca mesajul acestuia era periculos pentru curentul politic pe care s-au aliniat sa-l slujeasca cu orice pret.

acesi doi indivizi care apar seara de seara la televizor isi permit sa calce pe cadavre doar pentru a sluji interesele politice ale unora.
aici nu este vorba despre ciutacu sau despre badea – este vorba despre o televiziune controlata, care are un rol precis in societate – acela de a manipula.

nu m-ar mira ca vre-un milion de oameni sa gindeasca acum: da cine mai e si alina dumitru asta ? sa-si vada de sportul ei…

problema este a noastra a tuturor, dincolo de meseriile pe care le practicam si de succesul pe care il avem. alina dumitru exceleaza intr-un domeniu, este un reprezentant de seama al unei societati si isi permite sa-si exercite dreptul de a nu merge la vot.
doi „ciumpalaci” fac din asta un caz national, sugerind ca respectiva este o vaca si ca nu ar trebui sa ne uitam noi la ce spune ea.

in opinia mea este fabulos de grav. dumneavoastra domnule tolontan doar v-ati aratat in dezacord cu ei, dar aveti responsabilitatea pentru mai mult. aveti responsabilitatea de a-i pune la punct, asa cum ati facut-o cu alte ocazii cu alte personaje care au luat-o pe aratura.

siteti un jurnalist de sport, platit de la aceeasi sursa ca si respectivii „vai de ei”. Aparati-va campionii care va dau ocazia sa scrieti despre ei. aparati-va in acest fel meseria.
se vorbeste despre silentio stampa si nu va convine.
eu zic ca este corect ca oamenii atunci cind sint ignoranti si nedrepti, sa fie pedepsiti. mi-ar placea ca sportivii romani sa intre in silentio stampa. sintem un popor care ne incolonam dupa cum spune ciutacu si cu badea. doar vacile ramin aliniate si nu spun nimic. asta isi doresc distinsii domni de la Antena 1, sa fim vaci si sa putem fi dusi de lesa.
ca sa ne trezim trebuie sa fim pedepsiti. chiar si dumneavoastra domnule tolontan, sa fiti pedepsit cu imposibilitatea de a va face meseria, de a nu mai pitea transmite ce sentimente traiesc sportivii nostri atunci cind cistiga sau cind pierd, sa nu mai aveti audienta si sa primiti salarii mai mici.
trebuie sa fim pedepsiti, pentru a invata ceva din aceasta agresiune a unor incalificabili asupra a tot ce nu este in conformitate cu misiunea lor, aceea de a manipula cu buna stiinta pe aceia care pot influenta ajungerea la putere a unei gasti (chiar daca in detrimentul alteia) primitive si nedemocratice.

va citesc de multi ani domnule tolontan si va apreciez stilul. de data asta insa, ati scris pentru ca vi s-a cerut, v-ati exprimat un punct de vedere corect in esenta, dar incomplet in opinia mea.
poate nu puteti scrie mai mult.
dar de la dumneavoastra astept mai mult curaj …

toto  •  31 iulie 2012, 13:32

o mica diferenta si nu doar de nuanta intre a nu merge la vot la alegeri si a nu participa la referendum. poti foarte bine sa nu participi la vot la alegeri daca nici una dintre variantele pentru care ai de optat nu te satisface. pe de alta parte, la referendum, daca nu erai de acord cu „da”, aveai alternativa „nu”, nicidecum absenta, oricum sintem o natie de absenti prin definitie!

Gicu  •  31 iulie 2012, 13:34

SE face prea mare tam-tam pentru nimic ! \Nu cumva intra in silentio stampa si alte delegatii : Germania ,SUA , Merkel ca asa cere Basescu prin purtatorul sau de cuvint C.T. ( P-ul nu-l pun)

Gina Graur  •  31 iulie 2012, 13:36

Sigur ca fiecare are drepturile sale ,inclusiv de a nu vota,de a avea pareri si placeri,de a spune orice,de a jigni,de a raspunde la jignire!Orice!Toate drepturile din lume sunt ale noastre !Suntem un popor prea emotional si in ultima vreme mult prea nevrotic.Ne ascundem permanent in spatele ideii ca fiind un popor latin,ne putem permite sa ne manifestam ca niste damblagii….Credeti-ma ca as prefera sa nu fim un popor latin(nici nu vad ce este asa de grozav in aceasta apartenenta…)dar sa avem ceva mai multa putere de a fi obiectivi,de a recunoaste valoarea acolo unde ea exista,fara sa ii cautam nod in papura!Daca e valoare,daca ea exista cu adevarat de ce trebbuie sa mai existe si un „da,dar…”? Imi pare rau ,sincer ,pentru atitudinea celor doi domni(eu ii consider in continuare asa),imi pare rau ca au jignit fara sens,doar ca sa o faca,pur si simplu,ca si cum si-ar fi suflat nasul fara sa fie cazul!Urasc stereotipiile si banalul,dar pot sa imi cer scuze in numele lor?

tsuri  •  31 iulie 2012, 13:36

Catalin, apreciez eleganta ta fata de colegii de trust, dar josnicii astia doi nu merita titulaturile de „jurnalist” si „vedeta tv”. Badea mai are si pretentii ca Alina Dumitru sa isi ceara scuze fata de el. Aseara facea pe prostul, ca si cum ironia din remarca lui ca raspuns la twitul oligofrenului de Ciutacu nu se pune. Are ceva tupeu, nu gluma. Nu mai scrie despre astia doi, nu merita.

alex  •  31 iulie 2012, 13:37

Dl. Tolontan, si eu traiesc si studiez in Londra de peste un an de zile si inteleg faptul ca intotdeauna exista un conflict intre dreptul de libera exprimare (pe care il sustin pe deplin) si faptul ca anumite persoane vor fi ‘victimele’ acestui drept democratic. Ma tem ca la colegii d-voastra de trust problema nu este (doar) una de logica elementara, ci de faptul ca lumea in sistemul lor de gandire se imparte in 2: basisti si antibasisti. Evident, daca nu ai mers la vot (nu conteaza motivul, nu vor sta sa asculte argumentele) esti automat basist, deci o cantitate neglijabila care poate fi jignita, persiflata, atacata in orice fel. Ei tind sa vada intreaga existenta in Romania prin perspectiva acestui binom. Nu concep oameni scarbiti in egala masura de ambele tabere. Este la fel de adevarat ca presa britanica este foarte critica (The Guardian, spre exemplu, declarat ziar republican, nu are absolut nici o retinere in a critica monarhia, doar ca o face prin cifre – cat costa platitorii de taxe aceasta monarhie, spre exemplu.)Mi-a fost dat sa vad in tabloidele britanice (The Sun, dar mai ales Daily Mail) anumite articole care prin generalizare puteau fi interpretate drept xenofobe, sau chiar rasiste, dar nici macar acolo nu am vazut aceasta gratuitate de a jigni fara argumente. Si ca sa vedeti ce a inteles Ciutacu din aceste reactii impotriva gestului lor, cititi ultima postare de pe blogul sau: propaganda basista care vrea sa mute atentia pe alt subiect decat referendumul (am rezumat centralitatea argumentului sau).

nu inteleg  •  31 iulie 2012, 13:37

si totusi aia ce vrea, merge la vot numai daca o sa suna presedintele sau vine cineva cu fanfara sa o ia ? din partea mea sa faca ce doreste dar, daca nu se duce sa voteze nici sa nu se planga apoi ca nu o baga in seama statul roman sau ca au premii prea mici sportivii sau nu au baze sportive etc
nu ai votat = nu te intereseaza = taci naibii din gura

Marius  •  31 iulie 2012, 13:40

Aici e o problema pur politica. Din pacate, Alina Dumitru, abtinandu-se de la vot practic a fost asociata celor pro Basescu chiar daca e, chair daca nu e. Prin acel prag impus de Curtea Constitutionala si UE, total abuziv, in conditiile in care nu s-a schimbat nici o lege de la ultimul referendum la care nu s-a cerut cvorum si a fost validat. dar oamenii simpli nu inteleg lucrurile astea, multi oameni sunt rupti de politica cum e probabil si Alina Dumitru. Ei i-a fost rapit dreptul de a abtine de la vot, un drept constitutional, elementar. Practic prin abtinerea ei, ea a transmis un mesaj politic pro Basescu, voit sau nu, mana fiindu-i fortata, mai rau decat i-a fortat-o brazilianca, sa aleaga o tabara. Fie votezi si vrei sa scapi de Basescu fie, daca nu votezi atunci e clar ca esti basist pentru ca il ajuti voluntar sau involuntar, dar il ajuti. Si in situatia asta au fost pusi milioane si milioane de oameni apolitici, care prefera sa traiasca il lumea lor apolitica, concentrati fiind pe construirea propriei fericiri si sa ignore mizeria din jur. La vot au mers oamenii revoltati, oamenii neimpliniti, oamenii frustrati care nu mai suporta fatarnicia si falsitatea. Si sunt multi, enorm de multi, in realitate mai mult de 50% din populatia romaniei actuala are aceste sentimente. Eu de altfel, ma numar printre ei. Ceilalti, sau multi dintre ei au preferat sa se protejeze de aceste sentimente… Au preferat sa mearga in concediu pentru a se relaxa dupa inca un an de lupta cu creditele din ce in ce mai apasatoare, cu viata de zi cu zi din ce in ce mai greu de dus.
La acest referendum ne-a fost luat dreptul la abtinere, dreptul la lehamite. Oare nu este si acesta un drept fundamental al omului?

v  •  31 iulie 2012, 13:40

chestia asta cu votul a devenit plictisitoare.unii tipa in gura mare:”frauda”, altii spun ca :”in Romania trebuie sa existe doar cati alegatori le da bine lor”…DREPTUL DE VOT este un DREPT si NU O OBLIGATIE…propuneti un referendum in care intrebarea sa fie:”Sunteti de acord ca toti politicieni sa mearga la puscarie?”..prezenta la vot va fi de 99,99% di raspunsul DA va avea 99,98% .
In ceea ce-i priveste pe cei 2 papa-lapte de la tv, cred ca ar trebui sa faca 1 zi de antrenament cu VICECAMPIOANA OLIMPICA 2012 ALINA DUMITRU si abia dupa aceia sa vorbeasca..
Felicitari ALINA , suntem 16mil sau 20mil sau 22mil(cum vor hienele din politica) de romani care suntem mandrii de tine….

catalin  •  31 iulie 2012, 13:45

Pacat ca dupa lectura atat de placuta a unei pareri pertinente si bine argumentate precum cea a dl-ui Tolontan n-am avut incotro si am citit si zecile de aberatii si analfabetisme ale celor care au facut orele de limba romana pe terenul de sport. Mai mult, isi varsa frustrarile rezultatului votului pana si aici, unde era vorba de cu totul altceva. Bine macar ca sunt „doar” 8 milioane.

miryy  •  31 iulie 2012, 13:49

Nu stiam ca drapeul are apartenenta politica. Nu credeam ca „sinapsele” unora sunt atat de maligne .
Suntem o intr-o tara libera iar libertatea limbajului arata cati ani de acasa ai. Succes tuturor sportivilor romania de la JO2012.

stan  •  31 iulie 2012, 13:52

Blandetea articolului la adresa celor 2 inepti te face partas la grobianismul lor. aici nu e vorba despre acord sau dezacord.

Lila  •  31 iulie 2012, 13:58

mare confuzie in societatea romaneasca! confuzie indusa permaneent de politicieni si mai ales de ziaristi!? astfel se explica situatia in care am ajuns; ne suspectam unii pe altii in fiece moment, ne tradam unii pe altii in fiece moment, ne vindem unii pe altii in fiece moment si, mai ales, ne imbecilizam unii pe altii in fiece moment! suntem bolnavi si nu gasim tratamentul adecvat desi ne sta la indemana. probabil inca timpul de suferinta nu s-a epuizat. sadomasochismul domina intelepciunea si rationalul!? pacat, mare pacat!

toto  •  31 iulie 2012, 13:59

gina, nu e cazul sa-ti ceri scuze decit, eventual, pentru unul dintre ei! doar unul a jignit, poate revezi inca o data faptele. a ironiza nu inseamna a jigni, la fel cum, a spune despre cineva ca a luat bataie, daca a luat bataie, nu inseamna a jigni!

ideea e ca in scumpa noastra patrie cuvintul de ordine este ipocrizia, este plin de falsi imaculati si „curve virgine” ca sa citez chiar pe unul din impricinati. ieri, pe eurosport, unul din comentatorii concursului feminin de haltere era foarte revoltat ca Badea o injurase pe Alina (nu stiu unde vazuse el chestia asta) pentru ca apoi, in cel mai pur stil balcanic, cu o atitudine de baietas smecher care nu cadra deloc cu statutul lui din acel moment, facea misto de aspectul, culmea, celei care avea sa cistige medalia de argint, exprimindu-si indoiala fata de sexul respectivei (o sportiva din Thailanda)!

gogu  •  31 iulie 2012, 13:59

«Mă simt tâlhărit de Alina Dumitru! E naivă. Aştept scuzele ei!»

daniel  •  31 iulie 2012, 14:00

super articol tolontane! te respect, cu toate ca nu totdeauna sunt de acord cu ceea ce scrii. dar, ai grija! mare grija! faci parte din trustul impact si s-ar putea sa nu te mai plateasca felix. cat despre sportivi sa stii ca sunt de partea lor vis-a-vis de atitudinea lor de a intra in silentio stampa. a fost jignita un simbol al romaniei, o sportiva care a luptat mereu pentru noi, pentru tricolor, pentru romania! sa le fie rusine asa zisilor gazetari!

robert  •  31 iulie 2012, 14:00

Chiar daca domnul Badea considera ca a pus totul in balanta si intr-un mod personal si-a cerut scuze, se pare ca domnul Ciutacu isi mentine ideea tampita ca ar fi un fel de medaliat olimpic al mediei din Romania. Mi-e pur si simplu rusine cand ma gandesc ca astfel de persoane sunt modele in Romania. O zi buna

Comentează