Alina Dumitru: „Consider incidentul închis”. Badea: „S-a exagerat enorm, am lăudat-o pe această sportivă”

UPDATE Victor Ciutacu: „Am felicitat-o în Jurnalul Naţional pe Alina Dumitru, dar dreptul meu la opinie este liber şi  în opinia mea nu am jignit-o”

marți, 31 iulie 2012, 12:13

UPDATE Victor Ciutacu: „Am felicitat-o în Jurnalul Naţional pe Alina Dumitru, dar dreptul meu la opinie este liber şi  în opinia mea nu am jignit-o”

UPDATE  Chiar acum cîteva minute, la conferinţa de presă, sportivii şi oficialii COSR au anunţat că sînt supăraţi după incidentul de pe Twitter, dar au decis să nu intre în silenzio stampa.

„Nu comentez mai mult, consider incidentul închis”, a declarat Alina Dumitru.

„Şi eu consider incidentul închis. Cred că cei doi regretă şi ei, după cum consider că e regretabil că un antrenor a lovit peste mînă un reporter”, a declarat Morariu

Pe de altă parte, Mircea Badea a spus pentru Gazeta Sporturilor: „Eu am ironizat-o discret pe Alina Dumitru pe Twitter. Am scris: «…o doare mâna cu care votează că i-a făcut brazilianca armbar şi a bătut-o la zero». În schimb, în aceeaşi zi, am lăudat-o timp de peste 10 minute în emisiune. S-a exagerat enorm. Mă bucur că şi ei consideră acum subiectul închis”

Sportivii se gîndesc să intre în silenzio stampa. Întîi informațiile seci și apoi comentariul.

Întîi faptele.
Duminică, Alina Dumitru a declarat pentru Mediafax că nu merge la votul pentru suspendarea președintelui.

„Nu am fost să votez, nu mă bag în situaţia politică, nu comentez. Olimpiada trecută, după ce am luat aurul, m-a sunat Băsescu, dar acum nu m-a mai sunat nimeni, nici Băsescu, nici Antonescu”, a spus Alina Dumitru.

”Idoliţa snobilor cu acces la net, Alina Dumitru, e vexată că n-au sunat-o nici suspendatul, nici interimarul. Deci nu votează, nu se bagă”, a comentat Victor Ciutacu pe twitter.

„O doare mâna cu care votează pentru că a bătut-o brazilianca la zero”, a scris și Mircea Badea.

Mai tîrziu, după ce un alt utilizator de Twitter a tastat că „Vaca e o vacă pentru că aşa s-a născut”, Ciutacu a adăugat: „Exact”.

Aflată în Satul Olimpic, Alina este afectată. ”De două zile, ea are momente de lacrimi și e supărată în loc să se bucure pentru medalie”, spune cineva din delegația României.

Azi, la Londra, COSR va reacționa și va spune că nu consideră normal ca un sportiv să fie atacat într-un asemenea fel.

”Luăm în calcul și intrarea în silenzio stampa a întregului lot, dar, pe de altă parte, știm că nu toți jurnaliștii au treabă cu ce s-a întîmplat și n-am vrea să-i lovim pe nedrept”, a spus, pentru Gazeta Sporturilor, unul dintre campioni.

Acestea sînt faptele. Acum, separat, opinia.
Multă lume mi-a cerut-o ieri, dar aceeași lume va înțelege că e imposibil să scrii o zi întreagă cu mîna dreaptă despre aurul lui Alin Moldoveanu și, în același timp, cu stînga despre alte subiecte la zi. Și, cine nu va înțelege, îl privește. Nu scriu la somație. Scriu pentru că cred în ceea ce scriu.

Așadar, ce cred? Susțin că Mircea Badea și Victor Ciutacu au greșit grav din punct de vedere logic atunci cînd s-au apucat să împartă oamenii, nu discut că sînt sportivi, după felul în care votează sau nu. E ca și cum i-ai împărți după echipa cu care țin sau după credința lor.

Badea a fost ironic, iar Ciutacu a fost chiar violent în exprimare, confirmarea cu ”vaca” ieșind din matricea unei comunicări civilizate, fie ea și pe twitter.

De multe ori am avut opinii diferite de ale lor, iată că adaug un dezacord. După părerea mea, au greșit în primul rînd în esența în care au judecat situația. Au greșit pentru că au judecat pe cineva după implicarea politică.

L-am auzit pe Mircea Badea, la alte alegeri, spunînd că nu se duce la vot și l-am mai auzit spunînd repetat că nu are nici o speranță că lucrurile se vor schimba vreodată în România. De ce îi reproșează Mircea Badea acum Alinei Dumitru faptul că ea crede exact același lucru și nu e interesată de ce se petrece politic în țară?!

Cei de la COSR, în ciuda faptului că Morariu a criticat permanent puterea portocalie și că Dobrescu e fost liberal, iar au avut decența de a ține departe lotul de orice atingere politică. ”Unii sportivi au votat, alții nu, dar nu contează și nu vrem perpetuarea acestui conflict”, a zis azi Dobrescu.

Pe de altă parte, mai e ceva de spus. Și nu e secundar, ci vital. Dacă lotul intră în silenzio stampa, sportivii vor comite același exces și aceeași eroare de logică pe care le-o reproșez lui Badea și lui Ciutacu.

Da, doi oameni din țară, un jurnalist și o vedetă TV, au fost ironici și, unul dintre ei, violent verbal cu un sportiv. Dar e absurd să pedepsești publicul pentru asta. Pentru că publicul va suferi în primul rînd, nu presa. Și ce legătură e între ziariștii care aleargă aici cot la cot cu sportivii și opinia de pe twitter venită din țară?!

Acum două zile, unul dintre antrenorii de lot a lovit peste mînă o reporteriță de la TVR aflată în zona mixtă, unde accesul e garantat de regulile olimpice. Reportera pusese o întrebare obișnuită, nu făcuse absolut nimic! Nu vreau să mă gîndesc ce s-ar fi întîmplat dacă era invers! Se ajungea, probabil, la propunerea de arestare a celor de la TVR, nu doar la silenzio stampa.

Am dat știrea cu lovirea în ziar, dar n-am acționat altfel și am survolat momentul tocmai pentru că, într-o asemenea tensiune, toată lumea are momente de nervi și oricine poate greși! Trecem peste.

Și mai e ceva. Badea și Ciutacu au dreptul la propria opinie și și-o asumă. Ei nu sînt de acord cu gestul Alinei, eu nu sînt deloc, dar deloc!, de acord cu ei. Și tot așa.

Sîntem la Londra, orașul de unde a venit Ion Rațiu, cel care ne-a spus, uimindu-ne pe toți la începutul  anilor 90: ”Mă voi lupta cu orice preț pentru dreptul tău de a fi în dezacord cu mine!”. Pam, pam!

Sîntem la Londra, aici unde șeful comitetului de organizare, marele atlet Sebastian Coe, de patru ori medaliat olimpic, de două ori cu aur, este criticat vehement de presa britanică pentru locurile libere din tribune. ”Ne simțim trădați de Sir Coe!”, scriu jurnaliștii. În trei zile după ce fusese erou la festivitatea de deschidere, Sir Coe a devenit ținta tuturor ironiilor. Și, credeți-ne, presa britanică e huuuge cînd e vorba de critici.

Sîntem la Londra și, dacă avem impresia că ceva merită apărat, atunci tocmai asta e: sportivii au dreptul de a-și spune poveștile oamenilor. Cu bune și rele. Mai mult ca niciodată, ei vor să vorbească, pentru ca oamenii să știe.

Dacă Ciutacu și Badea nu vor să le afle, e dreptul și treaba lor.

Comentarii (290)Adaugă comentariu

Eu  •  31 iulie 2012, 14:01

Avem un talent innascut de a ne autodesfiinta ca natie! Ar trebui sa ne uitam la sportivii de la Olimpiada ca la ZEI! Sportul este singurul care ne promoveaza in lume intr-un mod decent , civilizat. In rest , care este imaginea Romaniei in lume :Rromi cersind, bande de hoti , proxeneti , hackeri etc. Indiferent de locul pe care l-au obtinut sau il vor obtine sportivii nostri la Londra , ei sunt niste EROI si trebuie respectati ca atare !

Florin  •  31 iulie 2012, 14:02

Pentru Alina respect! Pentru toti care au scris aici despre filozofi si tacere, despre cei nu stiu cate milioane de romani care au votat —nu cred ca ar trebui sa discutati aici despre asta. Sa ramaneti voi in tara condusa de un bun orator si atat – antrenat prin santurile de la Niculitel – si de un plagiator nerusinat. Cand o sa va treziti din ameteala anti presedinte care va cuprinde acum – o sa fie prea tarziu. Poate o sa va fie mai bine condusi de securisti si comunisti care dau din coada pe la poarta rusilor..
Pacat de tara asta si de viitorul tinerilor..
Este mult mai bine sa fii condus de un hot de diplome si munca!
Cand o sa dam de greu in iarna pe cine mai suspendam?
Asa face romanu se uita la ce se intampla maine dar nu isi ridica fruntea sa judece pentru viitor. Ce sa mai vorbesc de cultura politica si altele…

Cand citesc despre milioanele de romani care au votat imi aduc aminte de o imagine cu niste oameni foarte scoliti si responsabili cu statutul lor de cetateni onesti si cinstiti ai acestei tari – la o sectie de votare s-a prezentat toata satra sa isi exercite dreptul.. la ora 10:50. Ce simt de datorie! Ei sunt mai presus decat un mare sportiv – in acceptiunea unora dintre voi!? Atunci pentru cei care spun Alina trebuia sa taca – eu le spun <>

gogu  •  31 iulie 2012, 14:02

Fie ca vrut sau nu, Alina a gresit si ea, precum si alti sportivi care au declarat daca merg sau nu la vot.
Problema e ca acum nu a mai existat secretul votului si vinovatul (vinovatii) trebuie cautati in alta parte.
In cazul meu, desi am o sectie de votare la 100 m de casa, trebuie sa votez la sectie care e la 1000 m de casa. In familie am o persoana care se deplaseaza greoi. Din acest motiv ma duc la vot cu taxi-ul. La acest scrutin, taximetristul, care era sustinator al presedintelui Traian Basescu, mi-a aruncat niste priviri urate si m-a anrenat intr-o discutie in care eu eram cel care vota DA. Oare aveam voie sa votez cu NU?
Alina Dumitru cu imensa popularitate de care se bucura dupa castigarea medaliei de argint, fie ca vrut sau nu,cu declaratia pe care a dat-o a fost agent electoral pentru Traian Basescu.

Selina_Kyle  •  31 iulie 2012, 14:03

lol.. acele cuvinte ale celor doi „isteti”, sunt extrem de grave. Se stinge focul prea repede. Toti sportivii si staff-ul de la olimpiada ar trebui sa intre in silenzio stampa cel putin 1 an de zile. Pentru ca inchidem repede ochii la subiecte de-astea n-o sa ne revenim niciodata ca popor. „SUNT NERVI, AH ASTA E, SI PRESA A FOST LOVITA PESTE MANA DE UN ANTRENOR”. E chit, adica? Imi vine sa rad, pai antrenorul sa fie suspendat de federatie, asa cum ar trebui si Antena sa-i suspende pe circarii care au jignit.

Ce masura ia Antena importiva lor? Nimic.. ii baga rpd sub aripa. Sa le fie rusine 🙁

vasim  •  31 iulie 2012, 14:07

Sincer eu nu inteleg de ce Alina a declarat incidentul inchis!
Nu trebuia sa inchida nici un incident fara scuzele publice a celor 2 „oameni de media”!
Badea : „Eu am ironizat-o discret pe Alina Dumitru pe Twitter.”
Vai ce discret a fost!
Daca eram eu in locul Alinei te faceam cu ou si cu otet!
Se vede ca este o campioana adevarata si ti-a dat o lectie de viatza domnule Badea!
Asa arata un adevarat campion pe care dumneata cu gealatul de Ciutacu l-ati jignit!
Acum ca domnul Badea a declarat incidentul inchis cu o arogantza si mai mare ca declaratia anterioara cum ca asteapta scuzele Alinei!!!
Acest om de nimic doarme acum linistit!
Alina a muncit 4 ani de zile ca sa primeasca ironia/jignirea ta domnule Badea ?
Nu domnule Badea, a muncit pentru a ne castiga respectul si a reusit cu exceptia catorva gealatzi de presa ca dumneata domnule Badea si „vaca” Ciutacu vorba lui.
Daca Alina e o doamna noi nu ar trebui sa fim atat de intelegatori cu asemenea oameni!
Nesimtirea nu poate fi tolerata!
Astept scuzele publice din partea lor.
Sincer ma intreb daca CSOR nu poate sa ii dea in judecata pe amandoi!
Uite asa pentru a da un exemplu!

Victor Ciutacu – Vorbe Grele » Blog Archive » Despre popularitate, abjecţie şi isterie  •  31 iulie 2012, 14:08

[…] Luaţi şi două opinii contrare pe aceeaşi temă, Liviu Alexa şi Cătălin Tolontan, doi oameni a căror părere contează pentru mine. Lătrăii de Net sunt neinteresanţi şi nu mă […]

REKY  •  31 iulie 2012, 14:09

Jalnic e Badea. S-a gasit el sa critice o campioana olimpica. El ce a facut maret in viata? Sa-si vada de politica lui. Acolo se pricepe foarte bine. Ce e al lui, e al lui, dar nu sa implice in alte arii ce-i sunt straine.

gion  •  31 iulie 2012, 14:09

La Ciutacu, care probabil a facut sport doar pe hartie, sa zicem ca nu stie saracu cu ce se mananca painea asta si judecata lui este setata pe formatul emisiunii. Dar la Badea, care are oarece indeletniciri, nu ma asteptam. Stau si ma intreb daca el venea cu un ochi cat sarmaua la post si o seama de spectatori ii reprosau ca nu s-a putut apara, cum s-ar fi simtit? Plus de asta, o silentzio stampa ar fi nimerita. Cei ce gusta sportul vor intelege si-n acelasi timp cei doi s-ar putea „bucura” de simpatia colegilor de breasla. Nu stiu daca pomenitii au atins vreun varf de competenta in ceea ce fac, insa cei ce ne reprezinta la Londra si peste tot in lume se bucura de admiratia, dragostea si atentia noastra, a celor ce iubim sportul. Asa ca ignoranta noastra orientata spre cei doi, plus atitudinea colegilor lor de breasla consecutiv atitudinii pomenite mai sus, ar trebui sa le fie o lectie. Pe de alta parte, daca admit ca sunt barbati, ar trebui sa o dovedeasca si sa lase liber la comentariile de pe blogurile lor, ca sa vada ce gandeste lumea dincolo de studiourile tv.

Vio  •  31 iulie 2012, 14:10

De cata frustrare si disperare trebuie sa fii coplesit ca jurnalist, mai ales cand esti redactor sef la un ziar (Ciutacu la Jurnalul National, pentru a-ti pierde orice urma de demnitate si a te injosi intr-atat incat sa ajungi sa injuri si sa jignesti un sportiv de top pentru ca nu voteaza.
Imi amintesc de un alt ciupalac al presei romanesti care l-a jignit pe Hagi dupa CE din 2000.

Florin  •  31 iulie 2012, 14:13

Votul nu e pentru toata lumea! Nu toti ar trebui sa detina acest drept. Nu vad de ce un hot, un plagiator, un analfabet ar avea drept sa hotarasca destinul unei tari, sau sa spuna Alina trebuia sa taca, sau alte ineptii cum am debitat cei doi grobieni.

mfl  •  31 iulie 2012, 14:14

Ce a facut Ciutacu a fost destul de…”nesimtit”, ce a facut Badea a fost o remarca la prestatia ei(spusa de Badea in stilu-i caracteristic)!Eu zic,ca ar fi trebuit sa se abtina amandoi deoarece niciunul nu este practicant de Judo. Pe de alta parte mai exista un lucru esential ,si anume, Alina Dumitru nu trebuia sa fie „suparata” ca nu a sunat-o nimeni(dintre cei 2 presedinti ) dupa medalie.Probabil ca erau foarte ocupati si au omis acest lucru.Si acum lucrul care nu mi-a placut deloc…,si anume,care presedinte o suna primul pe el il vota(respectiv Da sau Nu)? Ca intotdeauna adevarul este undeva la mijloc!!! BRAVO ALINA PT MEDALIE!!! Macar la sport mai scoatem capul!!!

Luc  •  31 iulie 2012, 14:14

Buna ziua! Eu cred ca cei doi, adica Badea si Ciutacu, vor ca de fiecare data sa atraga privirile spre ei si sa-si faca publicitate. De aceasta data au gresit foarte mult deoarece au „patat” numele unei sportive de talie mondiala si anume Alina Dumitru. Dupa parerea mea cine se uita la emisiunile sau apleaca urechea la comentariile celor doi (Badea si Ciutacu) vor deveni cu timpul mai inculti si mai prosti din orice punct de vedere. E usor sa critici pe oricine si oricand daca nu ai habar de nimic in nici un domeniu ca cei doi care nu fac altceva decat sa „indobitoceasca” lumea care ii asculta. Nimeni nu ar trebui sa-i ia in seama pe cei doi cu atat mai putin sportivii de performanta si toti ceilalti care fac ceva care sa aduca onoare ROMANIEI.
Inca o data BRAVO ALINA DUMITRU si bafta tuturor sportivilor de la Londra. Hai ROMANIA!

Absint  •  31 iulie 2012, 14:15

Multa, dar multa lume vorbeste fara sa se intereseze in prealabil de subiect in sine, indiferent despre ce ar fi el vorba. Nu stiu, poate ne meritam astia 22 de ani traiti in felul asta de la revolutie si poate si viitorii cel putin 2 ani. eu demult traiesc in Romania mea fara sa clipesc la suferinta celor din jur.

Robert  •  31 iulie 2012, 14:17

Dl. Badea si Citacu ce loc mondial, coupa in meseria pe care o practica? Sa vorbesti despre referendum, Basescu, Crin, Ponta si alte nulitati cu sportivi care fac imagine Romaniei( fata de toate furturile si dezamagirile pe care le „reusesc” cei de mai sus)mi se pare tampenie. Mai TERMINATI ODATA CU REFERENDUMUL VOSTRU si POLITICUL vostru, la munca nu la intins mana ca asta a facut si USL si PD… au cersit.

caty  •  31 iulie 2012, 14:19

Este clar ca ne lipseste exercitul democratiei, la noi totul este ori alb ori negru. Nu putem accepta alte opinii decat ale noastre, nu putem accepta ca putem gresi, nu putem accepta ca si altii pot avea dreptate. Pana una alta, ma intreb insa cati isi vor aduce aminte peste, sa zicem, 50 de ani de Badea sau Ciutacu si cati de Alina Dumitru. Deocamdata eu ma simt mai emotionat de eforturile Alinei pe tatami decat de perorarile celor doi oameni de televiziune in fata ecranelor si ceva imi spune ca Romania este mai bine servita de un sportiv de top care nu voteaza decat de un reprezentat de mas media care crede ca detine monopolul adevarului. Poate gresesc, dar a accepta greselile inseamna tot exercitiu democratic. Bravo sportivilor romani de la Londra!

wolverine  •  31 iulie 2012, 14:20

majoritatea comentariilor is….no comment
steti plini de ura si nu faceti decat sa jigniti….daca era ceva de voi vorbeati scurt si la subiect: Alina e o sportiva foarte buna dar nu trebuia sa se bage unde nu se pricepe..iar cei doi nu cred ca au jignit-o..au fortat si ei putin nota fiind foarte suparati pe basescu…atat a fost…..
si inca ceva foarte important…invidia e cel mai rau lucru posibil…

vasim  •  31 iulie 2012, 14:26

Ca sa va dati seama ce fel de om este domnul Ciutacu, aici un citat de prezentare de pe blogul lui personal:
„Ştiu că-s arogant şi genial, dar îmi place să mi-o spună şi alţii. Oare o să mă iertaţi vreodată că-s cel mai bun? ”
Doamne fereste asta il intrece in arogantza pe domnul Badea de 10 ori!
Cum poate sa fie cineva atat de arogant ???
Asta da dovada de o boala cronica!
Plus ca domnul Ciutacu spune ca el a laudat-o pe Alina, dar uita sa spuna ca a facut-o vaca!
Nimic despre acest subiect!!!
Ce memorie scurta, uite a doua boala de care sufera domnul Ciutacu!
Rusine!

Selina_Kyle  •  31 iulie 2012, 14:27

@Victor Ciutacu – Pentru multi dintre noi, Lătrăii de TV si de Ziar sunt neinteresanţi şi nu ne impresionează.

haha  •  31 iulie 2012, 14:35

Alinuto problema e ca esti sportiva si, din fericire cu performante notabile care ne face fericiti pe noi romanii…dar, fara sa vrei cred ca din cauza ca habar n-ai de situatia cu vot/nevot si ce implicatii are asta ..adica nevotul inseamna automat vot pt nea base cel curajos (nu cel las hi hi), prin declaratia ta te-ai bagat in politichie ….deh asta e, daca tot nu te intereseaza mai bine nu mai face declaratii despre chestii la care nu te prea pricepi ramai la ce te procepi tu adica la sport

lomu  •  31 iulie 2012, 14:35

Felicitari Domnule Tolontan pentru articol.Este printre singurele dati cand ati atins un subiect cu un mic iz politic si nu ati avut o atitudine de ultras ci una logica normala si de bun simt.

mihai  •  31 iulie 2012, 14:39

trebuie sa acceptam adevarul si critica justificata asa cum ne plac si laudele, alina cu tot respectul si consideratia pentru rezultatul obtinut a fost slaba in finala iar partea cealalta trebuie lasata la o parte-ii amintesc si ei si lui mircea pe care il plac de asemenea ca tineri ca ei au murit la revolutie pentru ca ei sa poata vota restul e cancan

Tiriac  •  31 iulie 2012, 14:39

Mi-e scarba de aceste specimene care murdaresc o cammpioana olimpica. Mircea Badea&Victor Ciutacu, rusine sa va fie! Faceti-ne si noua un bine, duceti-va undeva departe sa nu va mai vedem si sa nu va mai auzim niciodata. Plecati din Romania, pseudo-jurnalistilor! Aveti un caracter foarte murdar.

bmgabriel  •  31 iulie 2012, 14:42

@C.T.: Cataline nu merita sa-ti pui obrazul pentru cei 2 neaveniti in presa romaneasca!

Murmurel  •  31 iulie 2012, 14:42

Off topic. Cineva ameninta ca vor vedea ei cum se va trai in Romania condusi de comunisti si securisti! Dar Basescu nu e fost comunist si ne e inca securist? Crede cineva ca el a reprezentat tara la Anvers fara sa fie baiatul lor cu ochii .. verzi? Daca e naivitate? Ar mai fi o alternativa!

tu  •  31 iulie 2012, 14:43

Eu nu inteleg care e legatura dintre Jocurile Olimpice si politica din Romania? Care e legatura dintre Alina Dumitru si Basescu? Care e legatura dintre o campioana in domeniul ei de activitate si o mana de mincinosi, la fel de priceputi in domeniul lor de activitate (furtul).

De asemenea, nu inteleg care e problema daca nu am mers la vot? Daca am gresit, veniti sa ma legati si sa ma bagati la puscarie. Nu aveti dreptul, da aveti un tupeu si o moralitate suficient de indoielnica pentru a o face!

Inversunarea cu care multi de aici isi exprima ideile tradeaza un putregai sufletesc goaznic in care traiesc! Acesti oameni fac tara de ras prin modul in care isi duc viata, prin modul in care gandesc si se exprima, in timp ce oameni talentati (foarte putini), mai spala o data la 4 ani, imaginea.

Vai de viata voastra!

mihai  •  31 iulie 2012, 14:44

@caty : draga mea toti ne bucuram de rezultatele sportivilor romani dar tin sa-ti aduc aminte ca olimpiada mai dureaza doar 2 saptamini apoi emulatia dispare, iar basescu ne poate umili in fata si desconsidera ca natiune inca doi ani;sint frumoase medaliile si superb e sa ne ascultam imnul insa e si mai frumos sa-ti respecti semenii si sa te ghideze in viata onoarea

Pari  •  31 iulie 2012, 14:44

Fratilor, n-ati inteles…tupeul celor 2 este de neimaginat! Badea (ca nu pot sa-i zic „domnul”) a spus aseara in emisiune ca el „asteapta scuze” de la Alina Dumitru ca nu s-a informat corect!!!
Iar individul celalalt sustine treaba cu „vaca” dar nu considera ca a jignit, ca vezi doamne, e doar o opinie. Este incredibil pana unde poate merge nesimtirea celor 2! In loc sa taca si sa bage capul in pamant dupa ce s-au comportat ca 2 neghiobi, ei contiuna sa faca figuri. In rest, respectele mele Domnule Tolontan pentru ce ati scris! Ati dovedit inca o data (a n-a oara) ca sunteti un jurnalist adevarat, si ca analizati lucrurile in mod obiectiv, chiar si cu riscul de a avea pozitii divergente fata de colegii dvs. de trust. Felicitari!

Seicaru  •  31 iulie 2012, 14:47

Pacat mare ca asemenea personaje precum cele la care se face referire in acest articol sunt considerati jurnalisti la noi in tara. Probabil Pamfil Seicaru, Barbu Stefanescu Delavrancea, Mihai Eminescu se intorc in mormant in momentele acestea.Da, cei doi au jignit doua campioane, au jignit o tara intreaga ce le-au tinut pumnii de la 10000 de km departare, insa nu in ultimul rand au jignit una dintre cele mai nobile profesii din lume iar primii care ar trebui sa ia atitudine sunt jurnalistii, cati au mai ramas in tara asta. Pentru asta va felicit domnule Tolontan, chiar daca faceti parte din acelasi trust cu aceste dua personaje, aceasta luare de pozitie e o dovada de caracter si un licar de speranta pentru presa noastra.

Eu  •  31 iulie 2012, 14:53

O fi gresit si Mircea Badea dar toti vedeti doar „aroganta” lui (care nu e una chiar atat de nesimtita, pe cat vor unii sa o faca sa para) , dar nimeni nu vede si minutele in care el chiar a laudat-o in emisiune…

:))  •  31 iulie 2012, 14:56

Badea e grav cu căpuţul,chiar el recunoaste!

dann  •  31 iulie 2012, 14:59

Domnilor nu cred asa ceva, acesti sportivi merita numai cuvinte de lauda indiferent de rezultatele pe care le obtin, pentru ca ei nu se bucura in primul rand de atata publicitate de cat se bucura fosilele de fotbalisti care nu ne dau nicio satisfactie ci din contra numai dezamagiri si dupa fiecare dezamagire vin cu un bagaj de scuze.Ciutacu si Badea sunt frustrati ca nu a plecat Basescu de la Cotroceni,dar nu pentru ca nu a votat Alina Dumitru nu a picat Basescu ci pentru ca USL-ul nu are la acest moment o strategie de redresare economica.FAC O PARANTEZA. IN APRILIE AM FOST OBLIGAT SA-MI DAU DEMISIA DIN SISTEMUL BANCAR PENTRU CA NU ERAM IN NICIUN PARTID POLITIC, ERA DE PREFERAT SA FI FOST IN PDL.AM FOST IN LUNILE IUNIE SI IULIE LA ALTE INTERVIURI(USL-UL VENISE LA PUTERE) SI LA FIECARE INTERVIU UNA DINTRE INTREBARI A FOST: AI RELATII LA INSTITUTIILE PUBLICE DIN JUDET?M-AM RIDICAT I-AM DAT DRACULUI PE TOTI SI AM DAT INTERVIU LA O BANCA DIN DANEMARCA UNDE AM FOST ACCEPTAT SI CU UN SALARIU DE 8 ORI MAI MARE.
Fratilor este posibil ca si acesti sportivi sa nu mai candideze pentru ROMANIA in viitorul apropiat, pentru ca dee nu fac plecaciuni si nu aduc multumiri PDL-ului sau USL-ului.CEAUSESCU merita pt ca acel om a facut ceva pentru ROMANIA, in urma lui a ramas ceva.

adriani  •  31 iulie 2012, 15:08

Alina, la fel ca oricare cetatean roman, are dreptul de a alege daca voteaza sau nu. Si sunt convins ca alegearea ei nu a fost pe criterii politice. Daca a facut bine sau nu alegand sa nu voteze putem discuta la nesfarsit in functie de care parte a baricadei ne aflam.

cristian  •  31 iulie 2012, 15:14

imi pare tare rau sa citesc-dupa ce ca numai aud si vad, nevoit, numai de zavera din tara-comentariile rautacioase a doi oameni pe care-i respect profesional, la adresa altuia, sportiv de enorma valoare. este expresia clara a inculturii sportive, a indiferentei crase subliminale pentru sportul si sportivii de performanta. nimic nu justifica atacurile celor doi, mai ales ca metoda este caracteristica unui alt personaj dezavuat permanent de catre respectivii semnatari. sportul este si trebuie sa ramana apolitic, ca urmare felicitari acestei copile muncite cat nici nu se banuie, platita mult mai putin si rasplatita cu aplauze sau consideratia noastra cand si cand. o invitatie la moderatie ar fi binevenita si nu numai in acest domeniu, in acest caz. nimeni si nimic nu merita adulatia fara limite, pentru ca nimeni si nimic nu este perfect. propun o lupta dreapta intre Alina si Badea! curat-murdar.

chiombea  •  31 iulie 2012, 15:16

Consider că atitudinea sportivei nu este cea potrivită. Ea e supărată că nu a mai sunat-o nimeni după performanţa de la Londra pentru felicitări. E dezamăgită de clasa politică din această cauză, dezamăgită că aceasta nu apreciază performanţele sportive. E vexată apoi pentru că a fost jignită de unii care nu au aceleaşi păreri. Mie mi se pare normal! Aşa s-a întâmplat şi cu Hagi care clama, răţoindu-se la ziarişti, faptul că ar trebui să i se ridice statuie. Am uitat de fotbaliştii noştri dragi care făceau din intrarea în silenzio stampa un adevărat sport naţional înaintea majorităţii meciurilor internaţionale?
Când eşti persoană publică trebuie să fii atent ce declari şi să-ţi asumi declaraţiile pe care le faci. Nu mă interesează nici cât negru sub unghie că ea e supărată pe cei care au criticat-o. Putea să tacă în privinţa prezenţei la vot, să evite elegant întrebarea. Prin ceea ce a spus a ieşit din sfera sportului şi a intrat în cea politică unde lucrurile sunt mult mai murdare.
Apoi, şi omul obişnuit face eforturi la fel de mari ca orice sportiv: să meargă la servici, să aibă performanţe la locul de muncă, să aibă un trai mai bun pentru el şi pentru familia lui, dar şi pentru a avea sportivi ca Alina Dumitru cu care să se mândrească. Doar că aceste eforturi nu se văd, nu se simt precum cele ale unui sportiv medaliat. Ele sunt individuale şi anonime şi aşa vor rămâne. Nouă, Alina Dumitru şi alţi medaliaţi ca ea, nu ne-a mulţumit niciodată … şi totuşi se simte cineva jignit! A intrat vreun cetăţean în silenzio stampa pentru asta?
Alina, şi noi muncim la fel de mult ca şi tine pentru performanţele noastre, dar tu nu poţi exista fără noi, pe când noi putem exista, poate mai trişti în forul nostru interior, fără tine …

Bogdan  •  31 iulie 2012, 15:20

Ati cam schimbat primul tweet scris de Ciutacu. Era „Idiolița”. Un joc de cuvinte intre „idioata” si „idolita”. Prezentati totul corect va rugam

matei  •  31 iulie 2012, 15:21

Nu uita ca Ciutacu a continuat si a 2-a zi. Nu ai mentionat asta in articol.

I-a mai zis ceva de genul „taci dracu’ din gura […] iei bani de la stat”

benq101  •  31 iulie 2012, 15:25

Alina a adus o medalie pentru Romania.
Ciutacu si Badea aduc necazuri in Romania.
Bravo Alina. Indiferent ce ai votat, ai saltat tara noastra in ochii lumii !
Ciutacu si badea sunt niste catei bolnavi de turbare care nu mai au simtul realitatii.
Sa le fie rusine parintilor acestora ca i-a crescut asa de indecent si fara bun simt.
De la ambii emana doar rautate si prost gust.
Sa va dea Dumnezeu intelecpciune si sanatate!

Geo  •  31 iulie 2012, 15:34

De-aia au zis ca sportivii sa nu citeasca de pe Twitter in timpul JO. Acum e clar de ce?

Gigi  •  31 iulie 2012, 15:35

Respect pentru sportiva Dumitru Alina ! Rusine pentru cetateanul Dumitru Alina ! De ce? Foarte simplu, s-a transformat in agentul electoral al sispendatului ! Bineanteles, cu voie sau fara voie !!!

valentin  •  31 iulie 2012, 15:42

“Nu am fost să votez, nu mă bag în situaţia politică, nu comentez.”

Tocmai aici este smecheria, nu Alina s-a bagat in politica, ci Basescu a bagat-o fortat in politica, zicand ca cei care nu au mers la vot sunt de partea lui. Oare cati dintre cei care nu au fost la vot au crezut ca neprezentarea lor este o „solutie” echidistanta?

Doar un singur exemplu din zecile de mii care dovedesc cum aceasta lege a referendumului a fost nedreapta si nu a semanat decat confuzie.

john  •  31 iulie 2012, 15:44

Gigi esti cumva Gigica Becali?Prietene nici nu stii sa scrii,ce cauti pe aici?Se scrie corect suspendatului si binenteles ca sa stii pe viitor.Ai plecat de la scoala mai devreme decat trebuia?Gandirea care o ai e aceeasi cu gramatica folosita de tine – gresita…Grow up

george  •  31 iulie 2012, 15:49

RESPECT TOLO….

gilos  •  31 iulie 2012, 15:51

Felicitari Alina Dumitru ! Suntem mandri de tine si te iubim !

Campionii olimpici ai Romaniei sunt cei care au adus si aduc glorie acestei tari. Numele lor ramane scris pe vecie in istoria olimpismului.

Ciutacii din presa au avut o misiune clara de indeplinit cu acest referendum. Nu le-a iesit si sunt disperati. Iarta-i pentru neobrazare, esti mult superioara lor !

lysergide  •  31 iulie 2012, 15:54

Felicitari Alinei pentru medelie.Cat despre aceste acuze….cine sunt astia doi ca eu tot nu am inteles?

bravo tolo  •  31 iulie 2012, 15:56

„L-am auzit pe Mircea Badea, la alte alegeri, spunînd că nu se duce la vot și l-am mai auzit spunînd repetat că nu are nici o speranță că lucrurile se vor schimba vreodată în România. De ce îi reproșează Mircea Badea acum Alinei Dumitru faptul că ea crede exact același lucru și nu e interesată de ce se petrece politic în țară?!”

foarte, foarte corect, catalin! si adaug eu ca badea avea un discurs argumentat si coerent in care explica faptul ca este dreptul lui de cetatean sa nu voteze, pentru ca si acesta este un mod de a vota.

badea este partinitor si vorbeste dupa cum i se dicteaza de sus. pacat de el!

momo  •  31 iulie 2012, 15:59

Respect Tolo pentru articol. Nu am inteles niciodata legatura dintre politica si sport. Sportivii sunt si ei oameni si este normal sa aiba opinii, chiar daca unele sunt politice. E treaba lor dac le fac sau nu publice, dar nu ar trebui agresati pentru asta…

fanulumocanu  •  31 iulie 2012, 15:59

Badea sau dovada ca nu poti fi destept in fiecare. Pe mine chiar ma sperie aplecarea lui spre superficial. El , saracul a vrut sa arate ca se pricepe la lupte, stie ce-i ala un armbar , stie cum e cu croseele lui Bute si stie ce-i ala un interlop adevarat. De fapt, eu cred ca a luat multa bataie in curtea scolii si astea sunt doar luptele lui interne.

paps  •  31 iulie 2012, 16:01

Inteleg ca oricine poate avea o opinie, chiar si jurnalistii de cea mai joasa speta, dar poate tocmai asta e problema.
Daca nimeni nu ia nici o masura impotriva acestui limbaj atunci vom ajunge ca nici macar sa nu ne miram de ridicolul situatiei.
Si dumneavoastra domnule Tolontan sunteti la fel de vinovat ca si oricine implicat in mass-media de nivelul la care s-a ajuns.
Simt ca scriu degeaba …

Mishu  •  31 iulie 2012, 16:05

Am sa repet aici ce am scris pe blogul domnului Ciutacu, iar dansul a sters. Nu inteleg de ce.

‘Treaba cu „Vaca” a fost o badaranie clara. Un barbat si-ar fi cerut scuze – un barbat.’

dvlkn  •  31 iulie 2012, 16:06

tolo, stii f. bine ca a vota, in mod special la referendum nu e politica in sensul in care il folosesti aici. in cazul acesta este vorba despre a vota, nu despre a vota cu cineva, pt cineva sau impotriva cuiva. Nu crezi ca daca am fi stiut ce inseamna a vota inca din anii ’90, nu am fi ajuns la cazuri de genul ritzi, udrea, zile ale tineretului si gale de box organizate asa cum au fost organizate!? iar sportivii romani ar fi fost astazi daca nu mai multi, cel putin mai bine pregatiti?!

Comentează