Alina Dumitru: „Consider incidentul închis”. Badea: „S-a exagerat enorm, am lăudat-o pe această sportivă”

UPDATE Victor Ciutacu: „Am felicitat-o în Jurnalul Naţional pe Alina Dumitru, dar dreptul meu la opinie este liber şi  în opinia mea nu am jignit-o”

marți, 31 iulie 2012, 12:13

UPDATE Victor Ciutacu: „Am felicitat-o în Jurnalul Naţional pe Alina Dumitru, dar dreptul meu la opinie este liber şi  în opinia mea nu am jignit-o”

UPDATE  Chiar acum cîteva minute, la conferinţa de presă, sportivii şi oficialii COSR au anunţat că sînt supăraţi după incidentul de pe Twitter, dar au decis să nu intre în silenzio stampa.

„Nu comentez mai mult, consider incidentul închis”, a declarat Alina Dumitru.

„Şi eu consider incidentul închis. Cred că cei doi regretă şi ei, după cum consider că e regretabil că un antrenor a lovit peste mînă un reporter”, a declarat Morariu

Pe de altă parte, Mircea Badea a spus pentru Gazeta Sporturilor: „Eu am ironizat-o discret pe Alina Dumitru pe Twitter. Am scris: «…o doare mâna cu care votează că i-a făcut brazilianca armbar şi a bătut-o la zero». În schimb, în aceeaşi zi, am lăudat-o timp de peste 10 minute în emisiune. S-a exagerat enorm. Mă bucur că şi ei consideră acum subiectul închis”

Sportivii se gîndesc să intre în silenzio stampa. Întîi informațiile seci și apoi comentariul.

Întîi faptele.
Duminică, Alina Dumitru a declarat pentru Mediafax că nu merge la votul pentru suspendarea președintelui.

„Nu am fost să votez, nu mă bag în situaţia politică, nu comentez. Olimpiada trecută, după ce am luat aurul, m-a sunat Băsescu, dar acum nu m-a mai sunat nimeni, nici Băsescu, nici Antonescu”, a spus Alina Dumitru.

”Idoliţa snobilor cu acces la net, Alina Dumitru, e vexată că n-au sunat-o nici suspendatul, nici interimarul. Deci nu votează, nu se bagă”, a comentat Victor Ciutacu pe twitter.

„O doare mâna cu care votează pentru că a bătut-o brazilianca la zero”, a scris și Mircea Badea.

Mai tîrziu, după ce un alt utilizator de Twitter a tastat că „Vaca e o vacă pentru că aşa s-a născut”, Ciutacu a adăugat: „Exact”.

Aflată în Satul Olimpic, Alina este afectată. ”De două zile, ea are momente de lacrimi și e supărată în loc să se bucure pentru medalie”, spune cineva din delegația României.

Azi, la Londra, COSR va reacționa și va spune că nu consideră normal ca un sportiv să fie atacat într-un asemenea fel.

”Luăm în calcul și intrarea în silenzio stampa a întregului lot, dar, pe de altă parte, știm că nu toți jurnaliștii au treabă cu ce s-a întîmplat și n-am vrea să-i lovim pe nedrept”, a spus, pentru Gazeta Sporturilor, unul dintre campioni.

Acestea sînt faptele. Acum, separat, opinia.
Multă lume mi-a cerut-o ieri, dar aceeași lume va înțelege că e imposibil să scrii o zi întreagă cu mîna dreaptă despre aurul lui Alin Moldoveanu și, în același timp, cu stînga despre alte subiecte la zi. Și, cine nu va înțelege, îl privește. Nu scriu la somație. Scriu pentru că cred în ceea ce scriu.

Așadar, ce cred? Susțin că Mircea Badea și Victor Ciutacu au greșit grav din punct de vedere logic atunci cînd s-au apucat să împartă oamenii, nu discut că sînt sportivi, după felul în care votează sau nu. E ca și cum i-ai împărți după echipa cu care țin sau după credința lor.

Badea a fost ironic, iar Ciutacu a fost chiar violent în exprimare, confirmarea cu ”vaca” ieșind din matricea unei comunicări civilizate, fie ea și pe twitter.

De multe ori am avut opinii diferite de ale lor, iată că adaug un dezacord. După părerea mea, au greșit în primul rînd în esența în care au judecat situația. Au greșit pentru că au judecat pe cineva după implicarea politică.

L-am auzit pe Mircea Badea, la alte alegeri, spunînd că nu se duce la vot și l-am mai auzit spunînd repetat că nu are nici o speranță că lucrurile se vor schimba vreodată în România. De ce îi reproșează Mircea Badea acum Alinei Dumitru faptul că ea crede exact același lucru și nu e interesată de ce se petrece politic în țară?!

Cei de la COSR, în ciuda faptului că Morariu a criticat permanent puterea portocalie și că Dobrescu e fost liberal, iar au avut decența de a ține departe lotul de orice atingere politică. ”Unii sportivi au votat, alții nu, dar nu contează și nu vrem perpetuarea acestui conflict”, a zis azi Dobrescu.

Pe de altă parte, mai e ceva de spus. Și nu e secundar, ci vital. Dacă lotul intră în silenzio stampa, sportivii vor comite același exces și aceeași eroare de logică pe care le-o reproșez lui Badea și lui Ciutacu.

Da, doi oameni din țară, un jurnalist și o vedetă TV, au fost ironici și, unul dintre ei, violent verbal cu un sportiv. Dar e absurd să pedepsești publicul pentru asta. Pentru că publicul va suferi în primul rînd, nu presa. Și ce legătură e între ziariștii care aleargă aici cot la cot cu sportivii și opinia de pe twitter venită din țară?!

Acum două zile, unul dintre antrenorii de lot a lovit peste mînă o reporteriță de la TVR aflată în zona mixtă, unde accesul e garantat de regulile olimpice. Reportera pusese o întrebare obișnuită, nu făcuse absolut nimic! Nu vreau să mă gîndesc ce s-ar fi întîmplat dacă era invers! Se ajungea, probabil, la propunerea de arestare a celor de la TVR, nu doar la silenzio stampa.

Am dat știrea cu lovirea în ziar, dar n-am acționat altfel și am survolat momentul tocmai pentru că, într-o asemenea tensiune, toată lumea are momente de nervi și oricine poate greși! Trecem peste.

Și mai e ceva. Badea și Ciutacu au dreptul la propria opinie și și-o asumă. Ei nu sînt de acord cu gestul Alinei, eu nu sînt deloc, dar deloc!, de acord cu ei. Și tot așa.

Sîntem la Londra, orașul de unde a venit Ion Rațiu, cel care ne-a spus, uimindu-ne pe toți la începutul  anilor 90: ”Mă voi lupta cu orice preț pentru dreptul tău de a fi în dezacord cu mine!”. Pam, pam!

Sîntem la Londra, aici unde șeful comitetului de organizare, marele atlet Sebastian Coe, de patru ori medaliat olimpic, de două ori cu aur, este criticat vehement de presa britanică pentru locurile libere din tribune. ”Ne simțim trădați de Sir Coe!”, scriu jurnaliștii. În trei zile după ce fusese erou la festivitatea de deschidere, Sir Coe a devenit ținta tuturor ironiilor. Și, credeți-ne, presa britanică e huuuge cînd e vorba de critici.

Sîntem la Londra și, dacă avem impresia că ceva merită apărat, atunci tocmai asta e: sportivii au dreptul de a-și spune poveștile oamenilor. Cu bune și rele. Mai mult ca niciodată, ei vor să vorbească, pentru ca oamenii să știe.

Dacă Ciutacu și Badea nu vor să le afle, e dreptul și treaba lor.

Comentarii (290)Adaugă comentariu

iva  •  31 iulie 2012, 19:06

felicitari, domnule tolontan! intrebare: conducerea COSR cum a reactionat la acest atac politic impotriva unui sportiv olimpic? este revoltator la ce se poate ajunge.
domnule tolontan, aveti cummva o situatie sau informatii privind participarea membrilor delegatiei oficiale a romaniei la vot? cati au mers la sectia de votare din londra? ar fi interesant de stiut. caci sportul e una, iar politica altceva.

talpaiadului  •  31 iulie 2012, 19:08

Tot respectul pentru performanta sportiva a Alinei Dumitru. Problema este insa ca ei, ca si majoritatii sportivilor romani, ii lipseste inteligenta. Ea a crezut ca prin acea declaratie le da cu tifla lui Basescu si Antonescu, cand de fapt a jignit 8 milioane de romani. Romanii aceia care merg la servici si platesc taxe si impozite din care ea va primii recompensa financiara pentru performanta de la olimpiada si apoi renta viagera toata viata. Nu ma intereseaza ca nu a votat, e dreptul ei sa voteze sau nu, dar pentru ca a facut acea declaratie in mod public, ar trebui sa-si ceara scuze.

Coriolan  •  31 iulie 2012, 19:16

Politica romaneasca e o lupta pt. a pune mina pe banii contribuabililor. Nu exista nici-o ideologie, nici un plan, nici un concept prin care un partid sa incerce sa rezolve problemele tarii.
Ca pe vremea fanariotilor, cei aflati la putere incearca sa stringa averi in cel mai scurt timp posibil.
Diferenta dintre o guvernare a coalitiei sau a lui Basescu e minima, minora, neglijabila. Asa se si ajunge la excesele pe care le vedem, votind intre persoane si nu intre ideologii sau concepte, alegerile de acest gen sint mult mai emotionale, alegatorul indentificindu-se cu o anumita persoana, nu cu o grupare politica. Intr-o tara civilizata nu te intreaba nimeni ce salariu ai, ce salariu au colegii, ce preferinte politice are unul sau altul, daca a votat sau nu in ultimii ani. Fiecare isi exercita drepturile dupa cum crede de cuviinta, in vest chiar in familie nu spun toti daca sau cum au votat.
Un lucru e clar: cu Pazvante sau fara, nu se va schimba mare lucru. Se vor plati niste polite si hotia va merge mai departe! Politicienii romani sint pusi numai pe capatuiala, nici unul nu se gindeste la binele obstesc!

Ioana  •  31 iulie 2012, 19:25

Da pai nu se baga ca la cati bani are normal ca o doare in cur….de ce sa faca ceva pentru tara…lasa ba ca merge asa…a luat o medalie restu ce mai conteaza..e ca un erou national…daca era vreo persoana celebra cu alta ocupatie..cantareata etc…toti sareau cu gura da ea na e mai speciala…

aa  •  31 iulie 2012, 19:38

talpaiadului Cu ce te-a jignit ma taranule? Fiecare face ce vrea daca merge la vot sau nu.Astia din usl nu vezi ca ar face orice sa puna mana pe putere?Sunt lesinati vor bani! Cu ratati ca voi e romania cum e

Gabi  •  31 iulie 2012, 19:59

Rusine celor doi idioti! Spre deosebire de ei, Alina Dumitru, „acea sportiva”, a facut ceva pentru tara asta, a adus imagine cat toata sleahta asta de la Antene si de la celelalte televiuzini impreuna! Si acum se trezesc astia doi sa-si faca imagine pe seama unei adevarate campioane, ce-ati facut voi pentru Romania, bah, derbedeilor? In afara de dezinformare si siretenia cu care creati numai conflicte. Sa va fie rusine!

vasile  •  31 iulie 2012, 20:06

cine s-a gasit sa faca comentarii unui sportiv: badea si ciutacu

Catalin  •  31 iulie 2012, 20:14

Un articol echilibrat la fel cum ar fi trebuit sa se exprime si cei doi

Republic  •  31 iulie 2012, 20:17

rusine badea si ciutacu – mare rusine
sa trecem peste politica, aici avem olimpici, ei ne reprezinta mai bine decat orice politician si nu merita un asemenea tratament – rusine ciutacu si badea
doi obsedati de politica nu merita sa jigneasca un olimpic iar din punctul meu de vedere orice mesaj al lui ciutacu si badea nu mai merita nici o atentie

mihai  •  31 iulie 2012, 20:28

mai are cineva vreo indoiala despre ce poate acest demagog de 2 lei pe numele lui mircea b?????

alex  •  31 iulie 2012, 20:40

bravo catalin. inca un articol bun ! va rog frumos nu mai scrieti ca alina dumitru trebuie sa isi ceara scuze celor 8 milioane de romani care au fost la vot. a participa la scrutin este optiunea fiecaruia.
alina dumitru este un cetatea roman si sunt mandru de asta !
ps: alina dumitru nu este profesoara de politologie si nu cred ca v-au venit copii acasa plangand ca le-a fost „gresit” predata lectia despre „REFERENDUM” de catre alina dumitru. o seara buna !

mihai  •  31 iulie 2012, 20:45

Nu putem compara politica cu sportul sau politicienii cu sportivii….am vazut pe cineva spunand ca prin afirmatia ei , Alina a jignit 8 milioane de romani….fals … este opinia ei la fel ca si cea a celorlalti 10 milioane de romani care nu au mers la vot , care s-au saturat de minciunile politicienilor , care stiu ca indiferent de cine vine in locul lui Basescu nu va schimba cu nimic traiul multimii.

Cum sa jignesti o sportiva ce a muncit si a facut sacrificii o viata intreaga sa ajunga la astfel de performante pentru o clasa politica ce minte , manipuleaza multimea si fura tot ce apuca???

Rares  •  31 iulie 2012, 20:48

din pacate in aceasta tara s-a ajuns atat de jos incit astfel de mascarici sunt formatori de opinie luati in seama numai de cei 8 mil(probabil).Intr o tara civilizata cei doi ar fi cel mult la capitolul gigi si alti saltimbanci.

marian  •  31 iulie 2012, 20:50

care vedeta tv domnule ala e o nonvaloare a societatii de la care nu ai nimic dar chiar nimic de invatat iar despre acel jurnalist libidinos ce sa mai spui cand vezi ca iese de la ponta cu teme clare.iar pentru ALINA felicitari si un sfat daca tot vrea sa faca un copil:mergi fata cat mai departe de aceasta loaza de rahat care a devenit aceasta tara in care si daca faci ceva de care sa fie mandrii toti romanii esti jignita.

Cristi  •  31 iulie 2012, 20:52

Talpaiadului ,prietene ,tu o faci proasta pe Alina Dumintru (ii lipseste inteligenta zici) si sustii ca a jignit 8 milioane de romani…Dar tu cand ai facut-o proasta ca nu a votat ,nu ai jignit vreo 2-3 milioane care au boicotat? ,crezi ca aia 8 milioane din 21 au dreptul sa ii faca prosti pe ceilalti 10 milioane? ia mai gandeste-te ,ca esti in minoritate.
PS: pun pariu ca aia care au votat ,platesc infinit mai putine taxe si impozite decat ailalti care NU au votat. Pensionarii (nu platesc taxe) ,taranii (nu platesc taxe) ,bugetarii (nu platesc taxe ,adica NU aduc plus valoare la buget ,doar primesc mai putin) ,somerii (nu platesc taxe) si alti bivoli cu IQ-ul sub 100 care au pus botul la mizeria USL-ului.
PS: ALINA ,pentru mine ,unul care NU a votat si toti prietenii mei ,si alti 10 milioane care nu s-au dus la vot ,e foarte posibil sa AI INTELIGENTA 🙂

Justice  •  31 iulie 2012, 21:05

Felicitari Alinei si autorului articolului. Despre Badea si Ciutacu … cine sunt astia? niste ajutori de bagatori in seama si campioni la datul cu presupusul.
A vota este un drept si fiecare isi poate exercita dreptul acesta cum crede de cuviinta. Cine este Badea sau Ciutacu si cu ce drept critica modul in care doreste o persoana sa-si exercite acest drept sau nu? Sau poate asta ne asteapta daca ajunge la putere partidul agreat de Badea si Ciutacu. Vom vota cum ne vor dicta ei? Isi doresc oameni care sa nu miste in front? Visati frumos in continuare dar va veni si vremea cand veti da cu mana de perete. Nu poate fi cumparata integritatea tuturor oamenilor ci doar a unor jigodii needucate.

unul  •  31 iulie 2012, 21:08

Cu indreptatita mandrie patriotica, am aflat domnule Tolontan ca ati votat la referendum !Sincer, nu ne interesa ! Pana la un moment dat, chiar am crezut ca sunteti un om demn ! N-ai sa vezi, prima masura care se ia cand te angajezi la intact, ti se extrage coloana vertebrala !

gigi  •  31 iulie 2012, 21:15

Italianul Ballotelli e un mare fotbalist , a dat o gramada de goluri .
Ca om insa are un caracter de doi lei .
Maradona a fost un geniu pe teren , un drogat coleric in afara lui .
Hitler era un pictor foarte bun . Mengele un medic foarte bun . Dar totodata doi criminali. Ted Bundy era un politician si avocat foarte bun . Un sociopat care a omorat 35 de femei in rest.

Faptul ca Alina Dumitru e o mare sportiva cu rezultate bune o face automat un caracter frumos ? Ce are una cu alta ? Sunt doua chestii complet diferite.

Vad pe aici doar comentarii penibile la nivelul intelectual al unui absolvent de clasa 8-a , care „infiereaza ” proletar cei doi ziaristi . Pai daca sportiva se apuca de politica cu un interciu public in ziua votului , in care incuraja absenteismul , ce vi se pare asa de ciudat sa fie taxata ? De catre presa ?

Asa ii trebuie gospodinei Alina Dumitru.

Tudor  •  31 iulie 2012, 21:25

romanul tot roman…
de ce sa nu le amestecam pe toate?
de ce sa nu facem din Alina Dumitru o tradatoare de tara pt ca a spus ca nu o intereseaza politica? Stau si citesc stupefiat cate unul care spune ca daca nu te intereseaza politica nu te intereseaza de semenii tai; cata ipocrizie… Romania e una din tarile cu gradul cel mai redus de constiinta colectiva din cate stiu, si din pacate, stiu destule.
E bine ca a inchis ea subiectul, pentru ca scuze nu are de la cine sa ceara…cei 7 ani de acasa nu ii are toata lumea…
Ar trebui sa va ganditi la un singur lucru…Alina Dumitru este o sportiva, care de la o varsta frageda, niste ani pe care unii dintre stimabilii critici de pe tot felul de bloguri si-i petreceau poate prin nush ce baruri, sau la plaja, sau poate incercand sa deprinda tainele internetului ca sa ii poata „ilumina” pe unii si pe altii, si din cauza aceasta, nu a apucat sa deprinda tainele mesajelor subliminale, mesaje atat de bine intelese si descifrata in gura mare de pseudo jurnalisti ca cei 2;
Din pacate, multi din cei ce critica aici, sunt extrem de familiari cu ce trebuie si ce nu trebuie sa spui in fata unui microfon, si youtube e plin de probabil aceiasi semidocti care iti spun: „nu stiu, Nu stiu d-astea..”
a bon entendeur…

cri  •  31 iulie 2012, 21:36

Sa va fie rusine,Badea si Ciutacu!Ati devenit penibii!Ati depasit orice limita!

Scufitarosie  •  31 iulie 2012, 21:54

Sa iti fie rusine Alina dumitru !Ai devenit penibila !Ai depasit orice limita!

JJdinFJ  •  31 iulie 2012, 22:06

Ce importanta are? Ea e campioana mondiala si olimpica, ei cine sunt? Simplul acces la portavoce nu garanteaza ca vei spune ceva inteligent.
Asa si cu Badea si Ciutacu… mediocri cu portavoce, la fel de destepti ca si cei care-i plac.
Felicitari Alina, lasa-i sa urle.
Felicitari Catalin, dar cam oe ocolite ai zis-o, la urma urmei traiti in acelasi spatiu mic al presei de Bucuresti. Din interior, poate ca pare o lume mare.

Tagore  •  31 iulie 2012, 22:09

Vad multi care scriu aici dar care,sigur,nu au facut sport de performanta.Ce sa mai vorbim despre Badea si Ciutacu.Badea,intr-adevar,are ceva habar de sport,de contact,forta,dar nu a facut de performanta,de Ciutacu,”din Rahova”(sanky),ce sa mai vorbim…Asa ca nu ai ce le cere,sa-si faca treaba lor acolo unde au treaba,Badea o face chiar onorabil si sa lase sportivii celebri in pace.Sa se ia si de Mutu,de exemplu,ca nici ala n-a votat.Bravo Tolea !

Cornel  •  31 iulie 2012, 22:18

Domnule Tolontan,
Din pacate, imi dau seama ca nu mai sunteti la fel de virulent atunci cand e vorba de colegii dvs de trust (mai vechi sau mai noi).
Cu tot respectul pentru dvs, cred ca ati incercat doar sa puneti batista pe tambal si nu sa luati atitudine asa cum era normal.
Pacat ….incet, incet vor ramane din ce in ce mai putini care sa aiba curajul sa-si spuna punctul de vedere din frica de a nu angrena forte mai mari care i-ar afecta direct. E si cazul dvs.

Raddu_AdyY  •  31 iulie 2012, 22:21

Nimic surprinzator. Chiar daca aflu abia azi despre gestul lor intrucat nu sunt un fan al trustului intact , ma lasa rece. Mircea Badea ar fi in stare sa isi vanda si parintii si sotia si viitoarele 3 generatii pentru cativa sfanti in plus de la Felix. Nu am nimic cu stimatul domn Badea nici macar cu stimatul domn Ciutacu , care de ce sa ne surprinda cu apelativul „vaca” adresat unei Campioane si Vice-campioane olimpice , cand el si-a balacarit proprii colegi in direct? Eu unu m-am cam saturat de smardoismele lui Badea care ascuns dupa un birou imparte pumni in stanga si in dreapta si are impresia ca lumea se invarte in jurul pupincurismelor lui. Un om de nimic despre care nu merita sa vorbesti si la care nu merita sa te uiti.

Rusine e prea putin pentru gestul facut. Ar trebuii sa se autosuspende de la televizor pana cand Alina Dumitru va participa la JO si nu va obtine o medalie. Dar asta presupune barbatie si caracter , lucruri care le lipsesc cu desavarsire celor doi !

Adrian  •  31 iulie 2012, 22:52

„talpaiadului”, chiar am o curiozitate, cat de inteligent te consideri tu ? Sau, mai bine spus, cine esti tu ? De Alina Dumitru a auzit o tara intreaga, de tine cine ??? Mi se pare o mizerie sa-ti permiti sa judeci un sportiv care te reprezinta in fata tuturor natiunilor lumii, tu…. un anonim, un no name, un zero.

Scufitarosie  •  31 iulie 2012, 23:03

Ba , o tot dati cu Badea si Ciutacu care nu sunt sportivi si nu au fost la Olimpiada.

That prove what ? Nici A.Dumitru nu e ziarist . Ce are su la cu prefectura ?

Eu trebuie sa joc fotbal ca Messi ca sa am dreptul sa critic opinii politice ale lui Mourinho ?
Trebuie sa fiu neurochirurg ca sa am dreptul sa critic opinii politice ale unui neurochirurg ?
Trebuie sa am un miliard de euro in cont ca sa am dreptul sa critic opinii politice ale lui Tiriac ?
Trebuie sa fi fost pe luna ca sa ii critic opiniile politice ale lui Armstrong ?

Put comentariile voastre de lipsa logicii elementare.

vasim  •  31 iulie 2012, 23:13

Domnul Ciutacu a sters orice comentariul negativ de pe blogul dansului!
Daca va uitatzi la el pe blog o sa vedetzi ca e bolnav psihic omul!
Oricum si sortarea comentariilor negative o sa ii provoace durere de cap va spun eu!
Omul acela e bolnav cronic de arogatza doar dupa ce cititzi la el pe propriul blog motto-ul:
„Ştiu că-s arogant şi genial, dar îmi place să mi-o spună şi alţii. Oare o să mă iertaţi vreodată că-s cel mai bun?”
Ce mai potzi sa ii faci unui asemenea om ?
Te intrebi prima data daca e serios, sau e vreo gluma de prost gust!
Dar dupa ce citestzi comentariile de la articole de genul:
„De ce esti asa suparat! Crezi ca i-ai dat peste nas lui Victor Ciutacu spunand ca a inceput sa devina arogant? Dar chiar asta este motto-ul blogului :”Stiu ca sunt arogant si genial…”, vezi ca o recunoaste singur? Numai ca Victor Ciutacu are in acest enunt un cuvant cheie – genial. Si unui geniu sa stii ca i se permite sa fie arogant. Si de fapt in ce consta aroganta sa? In faptul ca si-a permis sa nu fie de acord cu spusele unei sportive (foarte buna, intr-adevar) cu aere de vedeta neinteleasa? Sa stii ca in acest caz suntem mai multi aroganti, nu numai V. Ciutacu.”
Pun pariu ca e prietena lui cea mai buna care a scris acest comentariul.
Omul se crede geniu 🙂
Sunt oameni bolnavi domnilor in ultima faza, de necrezut ce mai!

vasim  •  31 iulie 2012, 23:19

Ca sa va dati seama cu cine avetzi de-a face:
Un comentariul de pe blogul domnului Ciutacu si replica lui:

Ai facut-o “idolita snobilor” si ai mai scris apoi sa mai si “taca din gura” in loc sa se planga ca, vai, n-o suna Basescu. Iar daca Badea n-a fost cinic zicand cu durutul mainii, inseamna ca ne credeti prosti. Dar nici o grija, continuati sa va lingeti impreuna (si reciproc) mizeria de pe fata.
De vero pe 30 July 2012 la 23:33 (#)

Raspuns domnul Ciutacu:
@vero: nu te cred< sunt convins ca esti proasta
De Victor Ciutacu pe 30 July 2012 la 23:49 (#)

Va dati seama cum imparte epitetele domnul Ciutacu, asemenea oameni nu ar trebui sa fie liberi domnilor, astia sunt pericol pentru societate!

bbk  •  31 iulie 2012, 23:36

@alex (#211): Da mai, fiecare are dreptul de a vota intr-un fel sau altul; de a participa la vot SAU nu, absolut CORECT. Dar tu stiai, mai baiatule, ce a declarat fatuca asta? A spus ca pe ea nu a sunat-o nimeni ca sa mearga la vot. Ca in 2009 a sunat-o Traian Basescu si i-a spus sa mearga la vot.
Ti se pare ca aceasta fatuca, are vreun dram de inteligenta?
Nu ma intelegeti gresit, ii apreciez foarte multe talentul, ambitia si potentialul in sportul pe care il practica si BRAVO EI.
Insa, sa spui tu ca nu ai mers la vot pentru ca nu te-a sunat nimeni, nu rezulta decat pura prostie, imbecilitate si lipsa spiritului civic, in ciuda faptului ca ai cetatenie in tara in care traiesti. REPET, e dreptul ei sa voteze intr-un fel sau altul, sau sa nu voteze deloc…dar sa spui ce a spus ea…vai de capul nostru.
De fapt, ce ma mira?! 🙂 Cand Basescu, dupa atata rau facut acestei tari, impreuna cu cei din PDL, spune ca lumea sa nu se prezinte la vot, si oamenii stau acasa, ascunsi….ce sa mai zici?!
Pacat, pacat de aceasta tara si de oameni fara pic de dram de demnitate, curaj si atitudine.

Respect domnisoarei pentru performanta, talet si sportul pe care il practica, dar ea, ca om, pentru mine nu reprezinta decat un om slab.

O seara buna

Memories  •  31 iulie 2012, 23:39

http://www.facebook.com/scuzepentrualinadumitru

luci  •  31 iulie 2012, 23:55

ciutacu, hahaah, badea, idiot care face spagat la tv, atat poate , ce stiu ei de performanta ??? de ani de zile se chinuie sa-l bata pe basescu si nu reusesc. sunt frustrati rau, foarte rau.

xyz  •  31 iulie 2012, 23:59

Inginer.
S-o luam matematic.
1) Alina Dumitru
Intrebare: daca ar fi sunat-o dl. Basescu, s-ar fi dus la vot?
a) Fapt: „nu am fost sa votez (…pentru ca…) acum nu m-a sunat nimeni, nici Basescu, nici Antonescu”.
In primul rand, macar, respectul datorat varstei ar impune „domnul X” sau „domnu Y” (a se vedea si punctul c), indiferent daca ne place sau nu persoana in cauza. Apoi, inteleg ca nu s-a dus la vot, jignita fiind de lipsa de atentie si deci pentru a da o „palma”, fie unuia, fie celuilalt (fie ambilor). Intrebare: daca ar fi sunat-o dl. Basescu, s-ar fi dus la vot? Strict la subiect, exista vreo diferenta intre cazul acesta si cei care, de ex., nu s-au dus/nu se duc la vot pentru ca nu le-a dat primarul galeata, kilul de ulei sau de zahar?

b) De principiu, optiunea politica, religioasa, sexuala etc este o chestie privata – exceptandu-i evident pe cei care se ocupa fix cu asa ceva – care nu se trambiteaza pe la colturi (fie ele de masa de conferinta de presa). Iar daca totusi o faci, implicit accepti regulile jocului respectiv: s-ar putea ca unii sa nu fie de acord si sa-si manifeste atitudinea mai mult sau mai putin vehement. Si cum politica e o curva, cand ai intrat in bordel ai toate sansele ca vreun „client” sa te ia ca atare.

c) Observ, si nu de azi de ieri, tendinta unora, care odata ajunsi la varf intr-un anumit domeniu, se cred „Dumnezeu pe pamant”: au voie sa faca orice, sa zica orice, sa se bage in orice discutie si nimeni n-are dreptul sa li se puna contra. Orice discutie reducandu-se la sintagma „nu-mi apreciezi parerea = nu-mi respecti valoarea”. Uita sau, pur si simplu, nu realizeaza/ignora ca premiat sau nu, ramane un simplu om. Ca, simplul fapt de a fi castigat o medalie la olimpiada de matematica (de ex.) iti confera, cel mult, autoritate strict pentru matematica, pentru orice alta discutie esti un simplu cetatean si punct.. Aaa, ai pareri personale (cu toti avem) pe care le faci publice? Foarte bine. Inseamna ca-ti asumi judecata publica, pozitiva sau negativa. Sau, se mai poate rezuma si altfel: „Dai in mine? Dai in fabrici si uzine”, „Te iei de mine??? Pai tu stii cine sunt eu???”. Snobismo-mahalagism romanesc, sau poate balcanic.

2) Mircea Badea
In afara unei ironii, mai mult sau mai putin fine, nu vad cu ce-a jignit sau intinat medalia sportivei in cauza. E condamnabil ca si-a permis sa comenteze (ironic?) pierderea finalei?? Serios? De cand? Si cu Bute (ca sa dau un exemplu recent), „macelarit” de presa, cum ramane? Ca si-a permis sa trateze cu ironie un raspuns, cel putin penibil, al OMULUI Alina Dumitru?
Ca paranteza, respectivul chiar a felicitat, laudat, omagiat sportivul Alina Dumitru pentru performanta sa.

3) Victor Ciutacu
S-a legat cumva de performanta sportiva sau de un raspuns, repet, penibil? Probabil la o intrebare la fel, puerila. Si ca sa ducem lucrurile pana la capat, a discutat si/sau condamnat cumva optiunile politice ale respectivei? Mie nu mi se pare.
Aaa, ca a fost destul de contondent in exprimare? Asa si? A jignit prin asta cumva sportul? performanta? olimpiada? Mie, unuia, nu mi se pare.

Restul … escaladarea si transformarea unei situatii normale in „breaking news”, in mahalagism pur.

Ana  •  1 august 2012, 0:02

“Nu am fost să votez, nu mă bag în situaţia politică, nu comentez. Olimpiada trecută, după ce am luat aurul, m-a sunat Băsescu, dar acum nu m-a mai sunat nimeni, nici Băsescu, nici Antonescu”, a spus Alina Dumitru. – eu blonda si cu un neuron daca fac analiza pe text trag concluzia ca d-soara nu a votat pentru ca a sunat-o Basescu acum 4 ani, sau pentru ca nu a sunat-o nimeni!!!! Daca s-ar fi oprit la prima fraza ar fi fost ok, dar completarea duce la ideea care am scris-o mai sus. E strict problema ei personala daca voteaza, daca nu voteaza, daca a sunat-o, daca nu a sunat-o….DAR IN CALITATE DE REPREZENTANT AL ROMANIEI LA OLIMPIADA ITI MASORI FOARTE BINE CUVINTELE, DACA NU VREI SA ITI FACA CINEVA ANALIZA PE TEXT. Cred ca „Sunt apolitica” suna mai frumos. DAR atunci cand tara e rupta in 2, ne injuram pe strada, nu mai vorbim unii cu alti, intr-o zi vitala pentru tara indiferent in ce tabara te afli, sa spui tu ditamai sportivu ca „nu votezi ca nu ai fost sunata” e mai jignitor de 100 000 de ori decat ce a spus badea, ciutacu si tot neamu lor. Badea nu e la olimpiada, nici Ciutacu, nici Tolo, ci ea e acolo si reprezinta o tara care cu bunele si relele din ea, ii va plati o renta viagera pentru medaliile castigate, si nu i le va plati PRESEDINTELE care nu a sunat-o, sau care a sunat-o, CI EU SI INCA CATEVA MILIOANE DE ROMANI. Nu ma intereseaza daca voteaza, daca nu, daca face politica sau nu, sunt moduri mult mai elegante de a da un raspuns. Iar d-na Alina Dumitru nu are nici o legatura cu eleganta …
In rest FELICITARI PENTRU MEDALIE, SI MULTA BAFTA IN CONTINUARE …
.. pentru alti blonzi cu un neuron: NU CRED CA II CONTESTA CINEVA VALOAREA, MEDALIA, MUNCA CI DOAR VORBELE …

Dorin  •  1 august 2012, 0:07

Bravo si felicitari Alina ai tot respectul meu .Si pentru ca tot este la moda sa ne spunem parerea…eu apreciez ca Lolek si Bolek porecliti si Badea si Ciutacu sunt dezgustatori.

Ana  •  1 august 2012, 0:12

Completare…
Foarte urat din partea autoritatilor romane ca nu isi suna medaliatii la Olimpiada!!!! FOARTE FOARTE FOARTE URAT, dar suntem ceea ce suntem, si nu ne dezamagim niciodata … mergem din rau in mai rau!!!! Plec din tara asta ca nu se mai poate, va doresc multa bafta si noroc, iar autoritatilor TREZITI-VAAAA CU TOTII SI PDL SI PNL SI PSD SI TOT NEAMU VOSTRU O SA RAMANETI SINGURI SI NU O SA MAI AVETI PE CINE CONDUCE ….TRIST

marian82  •  1 august 2012, 0:15

Doresc sa incep prin a felicita-o pe Alina Dumitru pentru performanta ei! Insa,cu tot respectul cuvenit, credeti ca medalia Alinei, indiferent de culoarea ei, ne va reda speranta ca ne vom putea primi cei 25% opriti din salariu? In acel moment se petrecea in tara un eveniment cu mult mai important, pentru noi cei de rand, decat rezultatul de la olimpiada. Ma intereseaza in primul rand banii pe care-i duc acasa familiei mele ci nu banii care-i intra in contul Alinei! Alina daca a mers la olimpiada, a mers in primul rand pentru ea, si pentru ca merita asta, ci nu pentru mine! Conform declaratiei Alinei, nu-i pasa ce se intampla cu noi, ca avem salariile diminuate, o intereseaza sa o sune seful statului pentru a felicita-o…in conditiile astea, dece m-ar mai interesa performanta ei?

yna  •  1 august 2012, 0:17

Sportivii romani sunt in momentul de fata singurii care ne aduc bucurii! Ce pacat ca nu stim sa-i pretuim!!!

dodd  •  1 august 2012, 0:21

politica si sportul…am ajuns ca pe vremea raposatului,sportivii vor fi tematori atunci cand vor da un interviu,vor trebui sa cantareasca fiecare cuvant sa nu cumva sa jigneasca Partidul si sa nu intre in vizorul SRI-ului…cat eram in tara imi placea sa-l urmaresc pe Badea,sa recunoastem,tipul are sharmul lui dar fratele-meu ai sarit calul acum,fata asta a facut pt Romania ce n-ai sa faci tu toata viata ta si poate ca viata ei abia acum incepe ca pana acum a avut doar cantonamente si zeci de ore pe saptamana in sala ca tu sa poti sa ai ce urmari la TV…nu stiu cat de mult inseamna pt tine acest lucru dar pt mine care lucrez in Anglia de 10 ani de zile inseamna enorm sa ma duc a doua zi la serviciu si sa le arat englezilor ziarul cu un roman care castiga o medalie pt ca nu am de multe ori posibilitatea asta…nu pot sa le arat un ziar cu situatia politica din Romania sau cu Badea care face spargatul pe doua scaune si in acelasi timp sa fiu si mandru de asta!

Andrei  •  1 august 2012, 0:28

M-am uitat cu niste prieteni japonezi la semifinala, si ei m-au felicitat pentru evolutia Alinei. Dupa declaratiile ei, m-am intristat, pentru ca mi-am dat seama ca am tinut cu cine nu trebuia. Fata asta nu ma reprezinta. Si asa, daca Basescu se intoarce in fruntea Statului Roman, ma gandesc sa renunt si la cetatenia romana. Retine, basistule din 2004, 2007, 2009 si 2012: concetatenia e un joc al sortii, pe cata vreme congruenta de opinie si simtire e lucru mare!

baron  •  1 august 2012, 0:39

Trebuia sa spuna doar ca nu a votat si nimeni nu zicea nimic. A mers prea departe cu acele precizari. Oricum cu ocazia acestui incident afla si majoritatea romanilor cine este Alina Dumitru asa ca are publicitate gratuita la fel ca in cazul lui fotbalistului Costea cu Daniela Crudu. In rest presa umfla prea mult acest subiect. Succes sportivilor la JO

Ana  •  1 august 2012, 0:42

Apropo josnic ce a zis Ciutacu cu „vaca”, dar spre deosebire de dna Alina care a dat un interviu, celalalt o scris pe o pagina de socializare … diferenta mare zic eu

Alexandra  •  1 august 2012, 0:53

E plin netul de patriotism si patrioti. Alina Dumitru e, intr-adevar, o campioana si ne-a adus, pe moment, o bucurie in lumea asta plina de mizerii. Dar a spune ca „a luptat pentru tara”, ca „a castigat pentru tara” e o prostie uriasa. A castigat PENTRU EA, ca sa aiba glorie, ca sa-si asigure un trai linistit pe viitor: premii, renta viagera etc. Bravo ei, fiecare dintre noi ne-am dori asta, dar nici nu am muncit pe branci si nici nu avem talent. Dar mai lasati-ne in pace cu patetismul asta rasuflat ca „a castigat pentru tara”. A CASTIGAT PENTRU EA!

Alexandra  •  1 august 2012, 0:58

Pentru Raddu_AdyY (nr. 225)
Inainte sa le dai sfaturi lui Badea si Ciutacu ar trebui sa pui un pic mana pe carte, ca faci niste greseli gramaticale pentru care un copil de clasa a 3-a ar ramane repetent. Nu se scrie „proprii colegi”, ci „propriii colegi” (deci cu 3 i). De asemenea, nu se scrie „trebuii”, ci „trebui” (deci, cu un singur i). Asadar, ca sa te parafrazez, rusine e prea putin pentru halul de agramatism de care dai dovada.

pippo  •  1 august 2012, 3:25

Bravo talpaiadului, bravo alexandra.

Nu se ridica permisul de munca pentru romani din multe tari doar fiindca a castigat alina dumitru aurul la olimpiada din londra.

De castigat au ei, spoerivii, federatia si ziaristii care le publica viata.

De ceilalti imi e mila, care ar sustine si un rinocer daca ar lua aur pt romania.

Offtopic ma bucur ca nu o sa fie mai mult de 10 mii la steaua-trnava (stelist fiind)

NeluAntonescu  •  1 august 2012, 5:45

Michael Phelps a castigat o caruta de medalii (multe de aur) in trecut. Anul asta, desi inca foarte bun, nu prea mai poate de aur. A fost facut praf de NBC si de presa Americana. Lasand la o parte greseala cu comentariul politic: Alina, o mare campioana, a fost slaba rau in finala (stiu, a fost accidentata). I-a rupt brazilianca mana si a batut-o cu ea in cap la modul de 10-0. Si mai era sa-i rupa si gatul la sfarsit. Lumea asta care comenteaza oare chiar stie ce a zis Badea? Ia vedeti:
http://youtu.be/ig9Ad_WmT40

NeluAntonescu  •  1 august 2012, 5:51

Re: What have you done for me lately? (Michael Phelps facut praf de presa Americana si NBC):
Si nu s-a sifonat nimeni ca a fost jignit, parodiat, umilit…
Felicitari pentru argint Alina, dar Badea nu a comentat cel mai rau…
Dimpotriva…De aceea vrea sa i se ceara scuze…
http://youtu.be/ig9Ad_WmT40

bila  •  1 august 2012, 7:15

Oameni, buni ! .. M-am saturat !!! .. Impartim tara, din orice ! … Si,zau, n-am curajul sa va intreb , „de ce?” ! 🙁

bomarzo  •  1 august 2012, 8:09

respect! cuvant ce lipseste din constinta unor oameni.a jigni! cuvant care guverneaza constinta unora pana a devenit a doua natura a lor.acesti ne-au jignit in sufletele romanilor care se bucura de argintul alinei de bronzul fetelor de la gimnastic de locurile 5-6-7-8-9 etc.pentru ca noi ne iubim sportivii si ei au nevoie de noi. asemenea oameni ar trebui sa fie dati afara din institutiile care lucreaza pentru ca nu sunt oameni.rusine!

Stelian  •  1 august 2012, 8:27

Gasesc detestabil ca spectacolul trist al politicii a intrat si in sport.Un om, un sportiv care a facut de multe ori ca drapelul sa urce pe cele mai inalte catarge merita respectul nostru cu prisosinta. Cu certitudine doamna Alina Dumitru nu a facut comentariul, asa ca a dorit domnia sa braveze, ci pentru ca a fost intrebata tot de un ziarist si ca orice om onest a raspuns cu sinceritate.Ori de aici sa incepem sa culpabilizam un om pentru parerea lui mi se pare o prostie fara margini. Atunci cand faptele jurnalistice si de televiziune ale celor cei doi stimabili ziaristi sau vedete tv , vor face sa fluture stindardul natiunii, iar o lume intrega din acest motiv va vorbi cu respect despre noi, romanii, mai stam de vorba despre cine are dreptul sa puna etichete sau sa caracterizeze pe altii.Asadar, cer scuze doamnei Alina Dumitru in nume personal si sper din partea tuturor iubitorilor de sport din Romania, fata de jignirile care i-au fost aduse de conationalii nostrii, in urma unei situatii pe care nu dansa a generat-o. Felicitari pentru munca , tenacitatea si reusita de la Olimpiada.Sanatate multa, iar tot ce va doriti in plan personal sa se vi se indeplineasca.

Comentează