Alina Dumitru: „Consider incidentul închis”. Badea: „S-a exagerat enorm, am lăudat-o pe această sportivă”

UPDATE Victor Ciutacu: „Am felicitat-o în Jurnalul Naţional pe Alina Dumitru, dar dreptul meu la opinie este liber şi  în opinia mea nu am jignit-o”

marți, 31 iulie 2012, 12:13

UPDATE Victor Ciutacu: „Am felicitat-o în Jurnalul Naţional pe Alina Dumitru, dar dreptul meu la opinie este liber şi  în opinia mea nu am jignit-o”

UPDATE  Chiar acum cîteva minute, la conferinţa de presă, sportivii şi oficialii COSR au anunţat că sînt supăraţi după incidentul de pe Twitter, dar au decis să nu intre în silenzio stampa.

„Nu comentez mai mult, consider incidentul închis”, a declarat Alina Dumitru.

„Şi eu consider incidentul închis. Cred că cei doi regretă şi ei, după cum consider că e regretabil că un antrenor a lovit peste mînă un reporter”, a declarat Morariu

Pe de altă parte, Mircea Badea a spus pentru Gazeta Sporturilor: „Eu am ironizat-o discret pe Alina Dumitru pe Twitter. Am scris: «…o doare mâna cu care votează că i-a făcut brazilianca armbar şi a bătut-o la zero». În schimb, în aceeaşi zi, am lăudat-o timp de peste 10 minute în emisiune. S-a exagerat enorm. Mă bucur că şi ei consideră acum subiectul închis”

Sportivii se gîndesc să intre în silenzio stampa. Întîi informațiile seci și apoi comentariul.

Întîi faptele.
Duminică, Alina Dumitru a declarat pentru Mediafax că nu merge la votul pentru suspendarea președintelui.

„Nu am fost să votez, nu mă bag în situaţia politică, nu comentez. Olimpiada trecută, după ce am luat aurul, m-a sunat Băsescu, dar acum nu m-a mai sunat nimeni, nici Băsescu, nici Antonescu”, a spus Alina Dumitru.

”Idoliţa snobilor cu acces la net, Alina Dumitru, e vexată că n-au sunat-o nici suspendatul, nici interimarul. Deci nu votează, nu se bagă”, a comentat Victor Ciutacu pe twitter.

„O doare mâna cu care votează pentru că a bătut-o brazilianca la zero”, a scris și Mircea Badea.

Mai tîrziu, după ce un alt utilizator de Twitter a tastat că „Vaca e o vacă pentru că aşa s-a născut”, Ciutacu a adăugat: „Exact”.

Aflată în Satul Olimpic, Alina este afectată. ”De două zile, ea are momente de lacrimi și e supărată în loc să se bucure pentru medalie”, spune cineva din delegația României.

Azi, la Londra, COSR va reacționa și va spune că nu consideră normal ca un sportiv să fie atacat într-un asemenea fel.

”Luăm în calcul și intrarea în silenzio stampa a întregului lot, dar, pe de altă parte, știm că nu toți jurnaliștii au treabă cu ce s-a întîmplat și n-am vrea să-i lovim pe nedrept”, a spus, pentru Gazeta Sporturilor, unul dintre campioni.

Acestea sînt faptele. Acum, separat, opinia.
Multă lume mi-a cerut-o ieri, dar aceeași lume va înțelege că e imposibil să scrii o zi întreagă cu mîna dreaptă despre aurul lui Alin Moldoveanu și, în același timp, cu stînga despre alte subiecte la zi. Și, cine nu va înțelege, îl privește. Nu scriu la somație. Scriu pentru că cred în ceea ce scriu.

Așadar, ce cred? Susțin că Mircea Badea și Victor Ciutacu au greșit grav din punct de vedere logic atunci cînd s-au apucat să împartă oamenii, nu discut că sînt sportivi, după felul în care votează sau nu. E ca și cum i-ai împărți după echipa cu care țin sau după credința lor.

Badea a fost ironic, iar Ciutacu a fost chiar violent în exprimare, confirmarea cu ”vaca” ieșind din matricea unei comunicări civilizate, fie ea și pe twitter.

De multe ori am avut opinii diferite de ale lor, iată că adaug un dezacord. După părerea mea, au greșit în primul rînd în esența în care au judecat situația. Au greșit pentru că au judecat pe cineva după implicarea politică.

L-am auzit pe Mircea Badea, la alte alegeri, spunînd că nu se duce la vot și l-am mai auzit spunînd repetat că nu are nici o speranță că lucrurile se vor schimba vreodată în România. De ce îi reproșează Mircea Badea acum Alinei Dumitru faptul că ea crede exact același lucru și nu e interesată de ce se petrece politic în țară?!

Cei de la COSR, în ciuda faptului că Morariu a criticat permanent puterea portocalie și că Dobrescu e fost liberal, iar au avut decența de a ține departe lotul de orice atingere politică. ”Unii sportivi au votat, alții nu, dar nu contează și nu vrem perpetuarea acestui conflict”, a zis azi Dobrescu.

Pe de altă parte, mai e ceva de spus. Și nu e secundar, ci vital. Dacă lotul intră în silenzio stampa, sportivii vor comite același exces și aceeași eroare de logică pe care le-o reproșez lui Badea și lui Ciutacu.

Da, doi oameni din țară, un jurnalist și o vedetă TV, au fost ironici și, unul dintre ei, violent verbal cu un sportiv. Dar e absurd să pedepsești publicul pentru asta. Pentru că publicul va suferi în primul rînd, nu presa. Și ce legătură e între ziariștii care aleargă aici cot la cot cu sportivii și opinia de pe twitter venită din țară?!

Acum două zile, unul dintre antrenorii de lot a lovit peste mînă o reporteriță de la TVR aflată în zona mixtă, unde accesul e garantat de regulile olimpice. Reportera pusese o întrebare obișnuită, nu făcuse absolut nimic! Nu vreau să mă gîndesc ce s-ar fi întîmplat dacă era invers! Se ajungea, probabil, la propunerea de arestare a celor de la TVR, nu doar la silenzio stampa.

Am dat știrea cu lovirea în ziar, dar n-am acționat altfel și am survolat momentul tocmai pentru că, într-o asemenea tensiune, toată lumea are momente de nervi și oricine poate greși! Trecem peste.

Și mai e ceva. Badea și Ciutacu au dreptul la propria opinie și și-o asumă. Ei nu sînt de acord cu gestul Alinei, eu nu sînt deloc, dar deloc!, de acord cu ei. Și tot așa.

Sîntem la Londra, orașul de unde a venit Ion Rațiu, cel care ne-a spus, uimindu-ne pe toți la începutul  anilor 90: ”Mă voi lupta cu orice preț pentru dreptul tău de a fi în dezacord cu mine!”. Pam, pam!

Sîntem la Londra, aici unde șeful comitetului de organizare, marele atlet Sebastian Coe, de patru ori medaliat olimpic, de două ori cu aur, este criticat vehement de presa britanică pentru locurile libere din tribune. ”Ne simțim trădați de Sir Coe!”, scriu jurnaliștii. În trei zile după ce fusese erou la festivitatea de deschidere, Sir Coe a devenit ținta tuturor ironiilor. Și, credeți-ne, presa britanică e huuuge cînd e vorba de critici.

Sîntem la Londra și, dacă avem impresia că ceva merită apărat, atunci tocmai asta e: sportivii au dreptul de a-și spune poveștile oamenilor. Cu bune și rele. Mai mult ca niciodată, ei vor să vorbească, pentru ca oamenii să știe.

Dacă Ciutacu și Badea nu vor să le afle, e dreptul și treaba lor.

Comentarii (290)Adaugă comentariu

SPIDER  •  31 iulie 2012, 16:09

Respect d-l T O L O N T A N. De fapt cine-s badea si ciutacu prin comparatie cu ALINA?

oarecare  •  31 iulie 2012, 16:15

ciutacu, ati spus? asta care scrie in primul paragraf de editorial la ziarul la care lucreaza „…în loc să stai ca bou’ pe cur şi să zaci cu paiu-n gură la aer condiţionat…”? (altfel, ziarul cu pricina face revolutia bunului simt, nu’i asa?)

cred ca problema unor politicieni si fosti jurnalisti, acum doar propagandisti, este ca se invart doar ei intre ei si, pur si simplu, si’au pierdut mintile, sufletul, ziceti’le cum vreti.

asta in cazul in care nu sunt doar niste ticalosi fara scrupule.

bogdan  •  31 iulie 2012, 16:17

o gramada de postaci tot incearca sa-i antreneze pe sportivi in batalia politica. sa se faca totusi o diferenta. meritele unui sportiv de top sint mari si ar trebui sa atraga respectul tuturor pentru munca depusa si atragerea privirilor in mod pozitiv si catre tara noastra. dar sportui sport iar declaratiile idioate sint altceva. mai cititi odata declaratia alinei, mai analizati odata si pe urma scuipati timpenii anti oricine pe net! si cazul alinei nu e singular. cinste sportivilor pentru munca lor dar in afara terenului sportiv ei sint cetateni ai acestei tari, pot sau nu sa voteze, e dreptul lor, dar sa nu spuna prostii si toata lumea sa continue sa-i ridice in slavi doar pentru ca sint mari vedete sportive ( acest lucru se aplica tuturor indiferent de meserie)!

Augustin  •  31 iulie 2012, 16:20

Consider total deplasate si neavenite afirmaţiile făcute de cei doi ciumpalaci de la Antene. Nu vor face niciodata performanţa Alinei Dumitru. Niciodată. Ei ştiu doar să clămpănească foarte tare din gură.
Ar trebui să le fie ruşine maximă şi să nu mai scoată o vorbă despre subiectul ăsta. În cel mai bun caz să-şi ceară scuze. E păcat că nu ne respectăm sportivii. În orice altă ţară cred că cei doi ar fi fost amendaţi serios.
Ruşine Ciutacu! Ruşine Badea!

radu  •  31 iulie 2012, 16:26

cred ca s-a facut aici o demonstratie din care avem cu totii ceva de invatat: orice performanta ai reusi in lumea asta, tot timpul se va gasi cineva gata sa te ia la misto. acum au fost acesti doi carora nu vreau sa le scriu numele, au demonstrat ca nu au bun simt si cultura generala (partea sportiva intra aici) zero. un barbat nu ataca o femeie niciodata. in cazul de fata, la propriu nu le-as recomanda 🙂

venind dintr-o lume precum cea a judo-ului, sper ca alina e suficient de puternica incat sa nu se lase afectata de ce se scrie acum. oricum va disparea totul in 3 zile, medalia nu i-o ia nimeni. si daca viata triaza singura, in cativa ani nu se va mai sti nimic despre cei doi…

si ar mai fi o concluzie: cine reuseste ceva in viata asta, asa cum a reusit alina, e bine sa se abtina complet cand vine vorba de ferma animalelor numita politica romaneasca. altfel, rezultatele sunt ca si in cazul de fata, un squealer sau chiar doi vor tine mortis sa isi spuna parerea.

Andrei  •  31 iulie 2012, 16:28

Alegerea sportivilor in echipa olimpica se face din cate stim noi pt meritele sportive da? Faptul ca un sportiv face publice pareri personale privind politica e pe persoana fizica, un sportiv ar trebui sa aiba rezultate si sa nu cerseasca recunoastere! Priviti la un mare sportiv si anume Bute, sa cautam mai in spate si sa privim la un altul Pataichin, mai trebuie sa enumeram (sunt multi mari sportivi de talie uriasa care nu au cersit, nu s-au umilit si nu au facut comentarii prozelite sau de mare valoare nesportiva pe persoana fizica)? Pt un sportiv este reprezentativ rezultatul sportiv, modul cum ajunge la el, daca un sportiv isi permite sa emita comentarii din afara sferei lui de competenta s-ar putea trezi cu reactii mai mult sau mai putin pe masura talentului sportiv al emitentului. Deci daca esti tu sportiv, ramai bre sportiv si abtine-te la a comenta tu depsre Doamne-Doamne, despre Big-Bang, despre politica, despre filosofie. Si eu vreau sa ma sune de exemplu Obama sa imi multumeasca pt ca sunt roman! Ce rau imi pare ca nu face asta!Cum vi se pare acest lucru domnule Tolontan?

dragos  •  31 iulie 2012, 16:32

ceea ce nu intelege badea este ca alina dumitru, la fel ca toti marii sportivi, trebuie respectata nu laudata.

valy  •  31 iulie 2012, 16:33

alina dumitru,o campioana.multumim pentru faima care ai duso romaniei peste mari si tari.
cei doi anonimi…latra la stele,nimicuri.

Gabriela  •  31 iulie 2012, 16:48

Felicitari Alinei pentru performantele obtinute.
Fiecare poate fi campion in domeniul in care a ales sa faca performanta. Este foarte frumos faptul ca ales sa faca un sport si ca ne reprezinta pe noi, ca si natiune la nivel international. Si ne reprezinta intr-un mod mult mai frumos si mai demn decat clasa politica. Din pacate in ltima perioada statul Roman a investit cel mai putin in sport si asta se datoreaza luptelor si intereselor politice. Ce aduce un plus valoare in viata sportiva a Alinei?
Un telefon de felicitari de la presedinte sau o investitie majora in sportul practicat de Alina? Ar trebui sa reflecteze. Sa ne aducem aminte cum a fost gimnastica Romana fara Octavian Bellu si Mariana Bitang. Si motivele pentru care ei au lipsit o perioada buna de timp.

costi  •  31 iulie 2012, 16:48

ce gunoaie de oameni pot fi uni…

X  •  31 iulie 2012, 16:56

Cei doi au facut declaratatiile dintr-un exces de zel, fiindca excesul de zel se plateste dublu la Antena…

X  •  31 iulie 2012, 16:57

declaratiile, scuze

A.  •  31 iulie 2012, 16:58

A laudat-o Badea in emisiune?? Recunosc ca nu urmaresc emisiunea lui, dar stiu ca a zis ca se simte „talharit” si asteapta scuze. Celalalt vorbea despre el la persoana a treia si, on top of it, se considera cei mai buni jurnalisti din lume!!! Adica: „Ciutacu si Badea sunt la ora actuala ce era Alina Dumitru acum 4 ani la Beijing”. Vorba cuiva de mai sus, una e respectul, cu totul altceva lauda si/ sau ironia.

Marcel  •  31 iulie 2012, 16:58

Cred că este o revenire de bun-simț a Alinei Dumitru după ce singură s-a băgat în acest scandal.Dacă refuza inteligent să răspundă la întrebarea cu schepsis care i-a fost adresată, nu ar fi avut loc toată această zarvă care s-a creat.
Am toată stima pentru sportiva de excepție care este Alina Dumitru și ea merită să aibă parte de toate onorurile {înțeleg că acesta este un of al ei}dar greșala de a te plasa într-o tabără politică oarecare, prin menționarea opțiunii pe care o ai în privința exercitării dreptului la vot,este o greșală pe care sportivii ar trebui să învețe să nu o mai facă.Altfel își vor pierde,poate nemeritat,din dragostea suporterilor,care,nu-i așa?,au și ei opțiunile lor politice.

Alex  •  31 iulie 2012, 16:59

Victor Ciutacu: “Am felicitat-o în Jurnalul Naţional pe Alina Dumitru, dar dreptul meu la opinie este liber şi în opinia mea nu am jignit-o”….. opinia mea este ca Ciutacu are un singur neuron si ala e in greva…. pe linga faptul ca este lipsit de bun-simt.

Dan Olteanu  •  31 iulie 2012, 17:03

Comentariul meu este aici:
http://www.danolteanu.ro/2012/07/greata-are-doua-nume-ciutacu-si-badea/

Samir  •  31 iulie 2012, 17:05

Orice om (din categoria om obisnuit, normal….) care are copii, nepoti, sau se ocupa de minima educatie a tinerei generatii nu poate intelege cum de in presa pot fi tolerati reprezentanti atat de vulgari si inculti ca acesti doi barbati. Ma intreb, de doua zile incoace, daca in familia Ciutacu, sotul isi apeleaza sotia „vaco, adu-mi cafeaua!”. Si daca, da, cum ii prezinta fiului lor notiunea de „comportament civilizat”, sau cea de „bun simt” sau ce o mai fi insemnand „cei sapte ani de acasa”. Cum de colegii lor nu le reproseaza acest limbaj, cum de nu ii anunta ca limba romana le permite lejer sustinerea parerilor intr-o forma mult mai culta.

Imi veti spune ca si cei doi inculti isi au publicul lor, public ce le savureaza proasta-crestere. Asa o fi. Dar, intr-o astfel de bucla fara de sfarsit, cel care se presupune ca e mai destept face prima tentativa de a o rupe, de a desface ciclul „vulgar vorbesc- vulgarii ma asculta”. Si atunci ma intreb: au cei doi minima inteligenta de a dovedi ca sunt in stare?

lux  •  31 iulie 2012, 17:06

ne bucuram ca luati apararea sportivilor, d-nule tolontan. badea si ciutacu au aratat inca odata cat de increzuti sunt si cat de atotstiutori vor sa para. e plina romanica de „destepti” din-astia. aia numa’ ironie nu a fost d-nule badea ;). a fost rautate si mi-e scarba. va spune unu’ care a votat 😉

alex  •  31 iulie 2012, 17:07

Tot respectul marii sportive si tot dispretul celor doi ce se considera oameni de presa dar in realitatea sunt niste neica nimeni platiti doar sa improaste cu noroi. Sunt jalnici, dar……platiti regeste. Nu au pic de demnitate la fel ca si politicienii pe care-i servesc

AlexP  •  31 iulie 2012, 17:11

2 prosti, dar prosti rau care se indoaie dupa cum bate vantu` politic.La alegeri lu` badea i se falfaia cine, cum, cu cate procente iese iar acum sarea cat disperatu` sa mearga lumea la vot.Si nu face altceva decat sa se faca de ras, facand ceea ce, tot el, ii acuza pe cei de la B1 si realitatea ca fac.Despre ciutacu nu am ce sa zic, ala e mult prea prost si lingau ca sa fie macar bagat in seama.Cat despre Alina, tot respectul nostru entru modul in care s-a daruit pentru aceasta tara.Pacat pentru ea ca e contemporana cu 2 idioti.

lux  •  31 iulie 2012, 17:18

si inca ceva „domnilor” de la antene… . daca tot il „rupeti” pe basescu cu demisia de ONOARE (cu care sunt si eu de acord), pt ca au votat impotriva lui peste 7 milioane si jumatate de romani (mai multi decat cei care l-au ales presedinte), ce ar fi, ca citind comentariile celor care au postat in urma acestui articol, sa va cereti si d-voastra scuze publice (macar atat) mai ales fata de Alina, asta daca aveti ONOARE si nu sunteti la fel ca basescu. se poate observa ca si atitudinea d-voastra e contestata de mai mult de 90% din cei care au comentat si care …. cu siguranta, o mare parte dintre ei au si votat.

Ramane cum am stabilit!  •  31 iulie 2012, 17:18

Domnule Tolontan,

Va invartiti intr-o lume FOARTE MURDARA, in care Banul cumpara TOT: de la mijloacele de subzistenta, pana la Justitie si … Nemurire!

Insistati pe „democrati” papionati (chiar nu citau si ei ?), care ofera dreptul de dezacord adversarilor, in timp ce ei isi tin puterea pentru ei. (Ati auzit de FED, nu ? Sunt o afacere … privata – prin bunavointa unui guvern democrat! – care … livreaza BANI … omenirii!)

„Rusine X, rusine Y!”

Incercati dvs. sa spuneti adevaruri, sa vedeti cat va costa asta in „Democratie”. Nu v-am mai remarcat de mult in postura de Justitiar (ori ati disparut din rol, tocmai fiindca ati depasit cota de adevar alocata ?), desi gunoiul in sport si lumea care traieste de pe urma lui curge in valuri. Idem despre gunoiul din „democratie”.

Moderare placuta! Democratie, desigur: cum sa va permiteti luxul moderarii in a doua instanta, dupa o prima postare „libera” ?

Marius  •  31 iulie 2012, 17:20

Eu unul m-as bucura daca ar intra tot lotul in silentio stampa.Pentru ca pot aprecia performantele lor si fara declaratii sau povesti.Mi-e de-ajuns sa ma uit la ei cum concureaza,sa ma bucur alaturi de ei la victorii sau sa imi para rau pentru ei la infringeri. Iar cei 2 , ce pot sa spun despe ei, mai ales dupa ce am vazut tot aici o declaratie, e ca nu sunt decat niste cocalari…

1942, Cupa Basarabiei  •  31 iulie 2012, 17:22

TO Andrei (July 31st, 2012 at 4:28 pm)
Spune-le tu jurnaliștilor să nu întrebe porcării din politică și sportivii nu vor vorbi despre ele. Da? SIMPLU!!!

George  •  31 iulie 2012, 17:23

Toarsu’ Tolontan, nu ti se pare evident ca esti coleg de trust cu o multime de gunoaie care presteaza mizerabil? Lasa „dezacordul” cu aceti doi tovarasi! Cuvantul „dezacord” e inadmisibil de bland. Cei doi indivizi sinistri (si nu numai ei) sunt o rusine pentru media din Romania. Intruchipeaza slugarnicia si mitocania extrema. Se pare ca in trustul ala absolut dezgustator care pute a bashina de turnator dovedit, v-ati adunat toate scursurile din presa. Explicabil. Cine se aseamana se-aduna. Sa le fie rusine tuturor celor care accepta asemenea „colegi”, precum Badea si Ciutacu! Toate respectele mele Alinei Dumitru! Si celorlalti sportivi romani care fac cinste tarii noastre la Londra!

caligula  •  31 iulie 2012, 17:24

E deranjant sa vezi cum unii se folosesc de influentza lor in media si au impresia ca pot spune ce vor despre o persoana.E interesant ca ei se simt puternici doar in spatiul lor limitat,carpato-danubiano-pontic .Pe de alta parte as eticheta ca o „gafa de presa” ce a facut „lord” ciutacu. Ce nu intelege el sau poate intelege dar marionetele executa, nu gandesc este ca atunci cand denigrezi un simbol natzional te denigrezi pe tine insutzi.Il invit pe ”maestru”sa-si aduca aminte de paradoxul cu mincinosu.Si in final:boierule,fanariotule gestul tau se vede urat de afara!(sua culpa ,o chestie rusinoasa la mitici)

adra  •  31 iulie 2012, 17:25

in urma alinei vor ramane numele si medaliile , in urma palavragiilor aia doi , doar cenusa si eventual un abur ….

Lucian  •  31 iulie 2012, 17:27

De ce conteaza parerea celor doi retardati „vinduti” dpdv politic? De ce nu au comentat la fel „tentativa” de suicid a lui Nastase, condamnat, nu-i asa, dupa legile acestei tari? Acolo ar fi avut un subiect mult mai gras de mistocareala, cum si-a tras cu dreapta prin stinga si cum si-a schimbat camasa… Si am fost la vot, asta ca sa-i linistesc pe cei doi neanderthalieni. Oare ce vor mai spune cind patronul lor va fi, din nou, aliat cu PDl-ul lui Base? Concluzia: niste NERUSINATI!

aki  •  31 iulie 2012, 17:29

Consider ca atitudinea Alinei trebuie sa fie de detasare si de ignorare pentru cei doi „ziaristi” sau ce se cred ei..

Eu personal stiu cine este Alina Dumitru, ce a facut pentru Romania la aceasta Olimpiada si mai ales felul in care a reprezentat Romania pe parcursul acestei Olimpiade.

Pentru ca este o sportiva meritoasa, pentru performantele ei din ultimii ani in judo, pentru felul in care a reprezentat Romania in judo, pentru felul in care a aratat lumii cum sunt romanii de fapt, pentru ca a adus romanilor un zambet in toata nebunia iscata de niste inconstienti, pentru ca m-a tinut in fata televizorului jumatate de zi ca sa o vad participand in competitia de judo si castigand aurul… am toata admiratia si tot respectul pentru Alina Dumitru!

Alina , nu lua in seama invidia si rautatea semenilor tai!!

geronimo72  •  31 iulie 2012, 17:29

mai nea cataline…te’am cetit pana cand l’ai pomenit pe…ratiu! :O am reluat fraza si, da! l’ai pomenit pe ratiu! in acel moment…n’am mai putut continua …in fine, chiar nu sta lumea’n loc ca nu am continuat eu sa’ti cetesc materialu’…
cat priveste subiectu’n cauza…au gresit(cel putin ciutacu) in exprimare, dar nici aroganta alinei…sa’mi fie cu iertare! adicatelea se intelege excat urmatoarea chestiune: „domne…eu am luat o medalie olimpica si nu m’a sunat nimenea? nici suspendatu’ nici interimaru’? la ce sa mai votez?” daca dupa “Nu am fost să votez, nu mă bag în situaţia politică, nu comentez.” se oprea, jos palaria! era un drept al ei, o opinie! dar continuarea nu a facut decat sa scoata in evidenta ofuscarea ei! sincer, imi pare rau…am considerat’o o tipa ok, muncitoare, cu bun simt si ceva mobila’n pod pana la declaratia asta! de unde se vede ca gloria, succesul se gestioneaza greu, pot face si din cel mai cumpatat si echilibrat caracter un om mic, marunt predispus caderii in pacat! stiti vorba aia: „sa te fereasca Dumnezeu sa ajunga tiganu’ imparat!” no offense, minoritari majoritari! 😀

nelu  •  31 iulie 2012, 17:30

Daca Tolontan era mare aparator al valorilor Olimpismului facea o tura cu flacara lui Basescu !Era misto! Asta nu la deranjat !

Lucian  •  31 iulie 2012, 17:31

Cuvintul „interzis” era unul nevinovat in raport cu cele folosite de cei doi. Era unul sinonim cu inapoiat. Mintal, bineinteles, ce altceva se poate spune despre doi indivizi cu asemenea comportament!

geronimo72  •  31 iulie 2012, 17:32

aflu cu stupoare ca acel cuvant ce denumeste o etnie mai inchisa la culoare si ce se trage din indieni(t.z.i.g.a.n.i. , mai exact) este banat, interzis, cenzurat! mai sa fie….suntem pe cale sa devenim mai catolici decat papa! :)):)):))

Gabi  •  31 iulie 2012, 17:33

Basescu si i-a asumat si pe cei care nu au fost la vot din motive ca nu-i intereseaza politica, ca toti care nu au votat il sustin pe el. Badea daca nu a fost la vot in trecut, este ca si nici un politician nu isi insusea votul lui la acea vreme din motive de neprezentare. Deci nu e acelasi lucru domnul Tolontan. In rest Hai Romania!

miron cristian  •  31 iulie 2012, 17:34

Se vede de departe ca opiniile lui badea si ciutacu sunt cumparate .Ei sunt gainari pe langa ALINA ,sunt putregai in oasele tarii ,ei papagali colorati in diferite nuante politice ALINA e marea campioana.

Tor  •  31 iulie 2012, 17:35

Ciutacu poate ca a jignit-o daca e adevarata faza cu vaca, insa Badea nu consider ca a jignit-o, Badea a folosit realitatea ca o ironie, nu e adevarat ca a luat bataie la zero???

Daca realitatea e o jignire mai noi atunci Badea a jignit-o.

Andrei  •  31 iulie 2012, 17:44

Mi-e rusine ca traiesc in aceasi tara cu tampitii aia doi. Sa mearga ei la Jocurile Olimpice si sa castige o medalie si dupa aia sa o insulte pe Alina Dumitru. Niste dobitoci…

daniel  •  31 iulie 2012, 17:45

Alina Dumitru merita tot respectu si eu chiar daca eram campion mondial la orice sport nu tot nu-mi permiteam sa judec o campioana .tot respectu pentru Alina dumitru si sportivi nostri romani

cutare  •  31 iulie 2012, 17:54

Tolontane, lasa-ne, prietene. Esti din acelasi aluat cu Badea si Ciutacu, lucrezi cu ei in trust, sugeti cu totii de la tata voiculesciana.

Daca vrei sa te delimitezi cu adevarat de ei, ce-ar fi sa-ti dai demisia de la foaia antenelor si sa-ti pastrezi bruma de onoare care ti-a mai ramas? Sau macar sa juri ca n-o sa le mai pronunti public numele, ca n-o sa mai vorbesti cu sau despre ei niciodata.

daniel  •  31 iulie 2012, 17:56

si inca ceva eu daca eram in locul lui dan voiculescu ii dadeam afara de la antena si ziar dar are noroc ca este criza si are cine sa-l pupe in cahh daca astia doi ar fi refuzati de toate telev si ziare ar fi niste boschetari ar muri de foame

bid  •  31 iulie 2012, 18:01

la fel si badea !!!!!!!

Florin  •  31 iulie 2012, 18:02

Murmurel e a 2-a oara cand incerc sa las un coment. Primul s-a „sters” din cauza numelui :). Te las pe tine sa te gandesti care era numele si care era si este securistul…care imi intoarce mie stomacul pe dos. Si hint – nu e personajul de care pomenesti tu. Dar nu e cazul si locul de asemenea discutii pe aici. Asa ca daca vrei sa gandesti – fa asta de doua ori si incearca sa cuprinzi cat mai multe date,locuri si persoane. Altfel e doar realitatea construita de tine nu si realitatea faptelor.. 😉

mishu  •  31 iulie 2012, 18:06

pai stai ma da’ cum facem acuma? ne batem joc de un om…dupa care „il laudam 10 minute in emisiune” si gata ne-am scos? pai pe cine mai incalzeste ca nesimtitii si-au dat seama ce mizerii au putut sa spuna si s-au repliat rapid?

Mitza Baston  •  31 iulie 2012, 18:10

Problema Alinei Dumitru nu trebuie sa fie o pereche de ciumpalaci. Fiecare vorbeste in functie de numarul de neuroni activi. Neuronii celor doi CIUMPALACI sunt tafnosi ca nu a cazut Basescu si le taie Felix salariile!
Acum ca sa retras din sport trebuie sa se ocupe de generatiile urmatoare de judoka. Asta trebuie sa fie una din preocuparile Alinei Dumitru, nu ciumpalaci dupa cum am mai spus.

Murmurel  •  31 iulie 2012, 18:11

Se pare ca in Romania de azi, daca nu esti neam-prost, nu ai nici-o sansa! E o arecum normal caci corb la corb nu scoate ochii, sint ei intre ei. Pt. mine Jiji Becali era prototipul si exemplul de cum nu trebuie sa fi. Cioban lipsit de educatie, la scoala nu s-a dus prea des, n-a avut de la cine sa invete mare lucru. Cu atit e mai mare catastrofa romaneasca vazind ca pina si cei cu o bruma de educatie, ca Badea sau Ciutacu, uita ce inseamna decenta si bunul simt. Tupeul de care au dat dovada merge mina-n mina cu nesimtirea si mirlania. Din fericire vor ramine in amintirea contemporanilor ca mitocanii care au tratat o romanca, medaliata cu argint la jocurile olimpice, fara cel mai elementar respect. Ar fi trebuit sa se aseze la rind pt. un autogram, acolo le e locul! Din fericire D-zeu nu bate cu parul si vom vedea ce le rezerva viitorul.

Marius  •  31 iulie 2012, 18:12

Inca ceva: e ciudat ca inca mai intereseaza pe cineva ce spun cei doi ciumpalaci( sper ca nu ma cenzurati pentru acest cuvant, folosit in emisiune chiar de unul dintre ei) in conditiile in care se stie ca sunt partizane – cine nu e in asentimentul lor sau al usl e jignit sau luat la mishto. Uitati-va numai ce s-a intamplat in ultimile saptamani. Cine n-a fost de acord cu ce au facut sau zis cei din USL si aparatul din spatele lor ,a fost luat in colimator si atacat sau desfiintat.Daca pana si cei de la UE , carora le suntem datori cu 13 miliarde pe an, au fost jigniti pentru ca au cerut incetarea abuzurilor, ce sa mai zicem de un sportiv…

Cristi C  •  31 iulie 2012, 18:18

Stati putin. Sa nu divinizam performantele sportive. Cazul Maradona? Fotbalist unic, dar ce caracter infect.
Sa ii luam pe rand. Reactia lui Badea a fost ironica pentru ca insusi textul ce provenea de la Alina era ceva de genul: nu am votat, nu ma intereseaza politica, nu m-a bagat nimeni in seama de la Cotroceni, nici unul nici celalalt.
Cu toata sinceritatea va spun ca si eu am simtit o stupoare la receptia mesajului. Adica ce? Daca tu Alina esti mangaiata pe crestet, atunci votezi cu cineva? Asta se intelege. Reactia lui Badea, pe cat il cunosc, este motivata. Ironia nu mi s-a parut deplasata ci chiar utila, ca o corectie mica si utila, daca sensul a ceea ce credea Alina chiar asta era. Reactia lui Ciutacu este mai razbunatoare, este adevarat.
Poate ca Alina nu a vrut de fapt sa transmita asta. Ci ca nu o intereseaza politica, nu urmareste nimic din cauza lipsei timpului la antrenamente, si nici nu are vreo conexiune cu un personaj politic (ca nu au sunat-o). Daca iei in acest sens spusele ei, sunt acceptabile. Dar nu sa spui ca nu te-a sunat nimeni deci nu votezi.

Asta spun, textul asociat ei de catre presa a parut putin ciudat si interpretabil in sensul uneia cu nasul pe sus, Alina. Iar reactia lui Badea este perfect justificata si la o limita ironica digerabila. A lui Ciutacu, nu.

Cristi  •  31 iulie 2012, 18:29

Felicitari, domnule Tolontan! Articolul exprima ceea ce simt si ce as fi scris daca aveam talentul dumneavoastra!

zay  •  31 iulie 2012, 18:36

@Andrei „daca un sportiv isi permite sa emita comentarii din afara sferei lui de competenta”

Si cam care sunt comentariile din afara sferei lui de competenta? Acela ca n-a votat si ca n-o intereseaza politica (cel mai probabil un raspuns la o intrebare a vreunui reporter)? Asta e comentariul din afara sferei ei de competenta??? Esti sinistru bai baiatule!

Pai votul unui neica-nimeni e un dat de parere de o mie de ori mai dat cu parerea decat sa spui „nu stiu, nu ma intereseaza”.

eu ce sa inteleg ?  •  31 iulie 2012, 18:52

deci eu ce sa inteleg ? ce ne spune tolontan prin acest articol ? ca de fapt era bine sa nu mergem la vot ? ca nici basescu nici antonescu nu au grija de marii sportivi ai tarii ???
sincer eu asta inteleg, ca aia 2 saunt oamenii cei rai, alina sportiva este omul bun si bine a facut, ce face ea nu trebuie comentat deloc ca e BLASFEMIE
si trebuie sa urmam si noi mesajele politice ale acestei zeite si nu trebuia sa mergem la vot ???
sincer eu asta inteleg

Comentează