Elodia joacă extremă la Oltchim. Despre Ponta și DD

Știrea că Dan Diaconescu a cîștigat licitația pentru combinatul Oltchim nu e decît versiunea economică a știrii mondene că Victor Ponta l-a nășit pe fiul interlopului Vasile Gorun.

vineri, 21 septembrie 2012, 10:04

Știrea că Dan Diaconescu a cîștigat licitația pentru combinatul Oltchim nu e decît versiunea economică a știrii mondene că Victor Ponta l-a nășit pe fiul interlopului Vasile Gorun.

Cele două evenimente poartă același nume de oraș, Rîmnicu Vâlcea, și același nume de sentiment: teama.

Ați observat? Nu cred că mi s-a părut. Cînd oamenii au zărit panglicile galbene sau purpurii de breaking news pe televiziuni, ”DD A CÎȘTIGAT OLTCHIM”, amuzamentul a ținut puțin și frigul mai mult.

Parcă ni s-a făcut frică. Frică pentru că butaforia a mers prea departe, frică în fața evidenței că nebunii au ieșit din salon și au pus mîna pe oraș, frică pentru că am devenit o țară unde se poate întîmpla orice.

Da, sigur, situația e amuzantă în ridicolul ei, vorba colegilor mei de la Gazeta Sporturilor, în sfîrșit Elodia o să apară și o să joace extremă stînga la echipa de handbal Oltchim, dar în redacție nu predomină rîsul, ci stupoarea și frisonul aduse de absurdul instalat pe tron.

Plus amintirile. Ca jurnaliști sportivi, știm foarte bine cine e Vasile Gorun! La mijlocul anilor 90, socrul mare de la nunta lui Ponta stăpînea Vâlcea și echipa de fotbal cu metode mafiote și, după ce dictai în redacție cronica de meci, o luai la fugă spre gară ca să nu-ți rupă picioarele. Punea cîinii pe arbitri, caftea pe orișicine, numai Miron Cozma făcea la Petroșani ceea ce-și permitea Gorun la Vâlcea. Abia peste 10 ani intra în închisoare.

Închipuiți-vă ce sentiment au azi toți interlopii din țară cînd premierul României îl nășește pe băiatul unuia de-al lor. Ăștia sînt solidari și se respectă în lumea lor unde se supraviețuiește greu.

Sigur că a fost nevoie ca mafioții să se benocleze din greu ca să observe știrea, pentru că televiziunile au evitat-o aproape in corpore, excepție a făcut parcă Realitatea TV, datorită libertății nădușite care se pogoară asupra omului în fața plutonului de execuție, ”ia mai dă-te în mă-ta, dacă tot ne închizi și nu ne primim salariile, ia-o pe asta!”.

Să nu-și închipuie nimeni că nu se află: garda pretoriană a lui Ponta s-a ocupat personal de ocultarea informației!

Imaginați-vă, așadar, ce garanție de imunitate au primit găștile care practică meseria stresantă a lui Gorun. Ditamai premierul țării stă la masă cu al lor!!! Și ce îndemn să continue să se amestece cu politica, poliția și justiția.

Cu răbdarea treci marea. Poate le iese și lor o combinație la nivel înalt. Nici în Soprano n-au rulat secvențe precum cele cu Vasile și Victor, n-au rulat pentru că așa ceva nu îndrăznește să-și imagineze nici un scenarist de filme cu mafioți. I s-ar lua analize de sînge și ar fi concediat și trimis la secția ”ecranizări după Stephen King”, dacă tot îi arde de thrillere horror.

”DD A LUAT OLTCHIM”, scrie pe ecrane, colegii mei se întorc cu spatele ca atunci cînd nu poți suporta ridicolul, e o reacție fizică în fața inimaginabilului jenant și, totuși, alta mi se pare știrea zilei.

La începutul anului 2012, a apărut pe fundul oceanului, în apropierea coastelor Japoniei, o enigmatică formă regulată de o frumusețe delicată.

Yoji Ookata, un scafandru pasionat de imagini subacvatice, care face asta de 50 de ani, a surprins imaginea stranie, plasată de ființe necunoscute la 25 de metri adîncime, în albastrul Pacificului.

Oamenii de știință au tresărit. Construcția din nisip era atît de frumos elaborată și de simetrică, încît era imposibil să fie produsul întîmplător al naturii. Ce se ascunde sub desenul rafinat? Ce semnifică cele trei  ceruri simetrice, peste care vin striații atent calculate. Ufologii au spus că e posibil să fie vorba despre amprenta fuzelajului unui OZN, îngropat în nisip.

”Cunoaștem mai bine suprafața lui Marte decît fundul oceanelor”, a admis, încurcat și el, un specialist de la NASA.

Yoji a așteptat, a observat și azi lumea a primit știrea, cam la ora în care s-a aflat cîștigătorul Oltchim. Castelul misterios cu circumferința de 2 metri de pe fundul oceanului a fost creat, ”după o muncă de zile și nopți”, de un pește!

Masculul din specia puffer fish, peștele care arată ca un balon cu spini umplut cu aer și e otrăvitor de nu poate fi mîncat decît dacă e gătit de bucătari hiperspecializați, construiește cu migală aceste creneluri perfect circulare ca să atragă femela să-și depună ouăle.

În lumea curenților submarini, cu cît zidurile sînt mai laborioase, cu atît icrele au mai multe șanse de a rezista. Peștele arhitect s-a freacat cu burta sa de nisip pînă cînd a construit splendoarea sa de castel ascuns de lume, dar deschis pentru mireasă.

Cu un ochi pe televizor, unde DD anunță că ”Oltchim a redevenit pămînt românesc” și cu celălalt sub apă, vă întreb direct: cînd ați întîlnit ultima oară un lucru frumos făcut în România? Cînd v-a surprins ultima oară plăcut țara oamenilor, nu cea creată de natură, cînd ați spus ”Wow!” în fața unui pod românesc, a unei construcții, a unei idei materializate, a unei lecții magistral predate, fie și a unui gest care să vă încînte, să vă bucure sau să vă stimuleze?!

Vă lipsește și ne lipsește tuturor frumosul, pentru ochi, mentru minte, pentru inimă. În schimb, l-am avut azi pe Remus Vulpescu, șeful privatizării Oltchim, care a transformat licitația în kitsch, într-o reprezentanție TV personală în care a murit de plăcere că s-a văzut la televizor, a fluturat hîrtii, a vorbit despre conceptul de privatizare în termeni de glumițe de șantier și s-a întrecut în miștouri cu Dan Diaconescu. Erau ca într-o reclamă cu Dorel la licitație.

Pînă la urmă, în ciuda faptului că ia spuma, DD e ultimul invitat la acest carnaval și, în nici un caz, principalul responsabil!

PD-L a numit miniștrii în vîrstă de 30 de ani peste economia țării, puști fără nici o experiență pe cartea de muncă. A instalat șefi care nu conduseseră pe nimeni în viața lor peste companii din industrii dure, vezi cazul Tarom. Acum  a venit USL care afișează alte fețe, dar același tupeu iresponsabil, pentru că despre asta e vorba: iresponsabilitatea mută a altor vremuri a fost înlocuită cu cea locvace.

Iresponsabilitatea de sertar a foștilor activiști care au preluat conducerea țării după 90 este succedată azi de iresponsabilitatea de prime time a generației multimedia. După aventurierii bătrîni de partid și de stat urmează, logic, aventurierul tînăr pur sînge. Asta e reforma statului: se dezetatizează aventurierii? Întineresc șmecherii? 

Vorba lui Dan Tapalagă, cu care am vorbit azi, uluiți amîndoi, ”parcă am asistat la Tele Eurobingo Show, nu la privatizarea Oltchim”. Vorbim despre o societate cotată la bursă, despre pierderi de miliarde de euro, despre zeci de mii de locuri de muncă, totul licitat fără garanții serioase, ce bătaie de joc!

Și, mai ales, ce urîțenie! Adrian Ursu spune imediat pe Antena 3 că a fost prima privatizare manea, iar Rareș Bogdan vorbește despre umilirea normalității pe Realitatea TV.

Cristian Tudor Popescu îl vede pe ”talentatul domn Vulpescu” într-un spot YouTube, iar Cristi Pantazi, redactorul-șef al Hotnews, scrie că are senzația că-i scapă ceva.

Nu cred că e un proiect genial și malefic, altul decît planul mereu agresiv al proștilor de a da lovitura și de a vedea ei apoi ce fac.

Aici gîndesc fix ca Rogozanu: ăștia sînt din categoria ”nu știi ce să faci, prostești cu televizorul!”.  Numai că mi-e teamă că ei nu știu, de fapt, să facă nimic! Acesta e nivelul la care s-a ajuns. Dacă-i scoți pe Raed Arafat și pe încă vreo doi, trei din lista cu sute de componenți ai ultimelor guverne, luați cîte vreți!, nu găsești oameni care să fi creat o instituție, o marcă, o cultură de organizație, o operă cu semnificație!

Aștept titlul Ziarului Financiar de luni, faceți o analiză a profilului de manager al lui DD!, na că a ajuns circul și în reduta corporatistă a cifrelor și a cotelor de piață, cum să tratezi serios o astfel de mascaradă?

Într-un fel, îmi pare rău s-o spun, dar și-o merită pe deplin elitista noastră castă a afacerilor! Prea multă lume din business-ul românesc sau străin prezent aici a luat de la stat, a făcut compromisuri uriașe, a dat șpagă, s-a lăsat șantajată de Secu sau de media murdară și a urmărit ceea ce pînă și fata lui Murdoch, nu e cea mai bună referință, dar citatul e corect, numea ”profitul fără alt scop, adică rețeta sigură a dezastrului”. Și circul nu s-a încheiat, să vedeți compoziția viitorului Parlament, o societate se reclădește nu doar cu implicarea cetățenilor, ci și cu cea a companiilor oneste și a antreprenorilor care au făcut bani și vor să-i dea înapoi pentru viitorul copiilor lor.

Am aceeași senzație ca și Vasile Dâncu, care simte cum se revarsă prostia în cazul urșilor.  Antologică imaginea cu Rovana Plumb cu urechea la pădure. Am avut-o ministru pe Elena Udrea, acum a venit Rovana Plumb, totuși ce păcat ispășim?!

Încă o dată, DD e ultimul pe listă, uitați-vă la toate agresivitățile instituționale din ultima vreme! Față de flăcăii care iau decizii economice naționale bătrînul Vadim Tudor e o amintire a unor vremuri romantice, cu pirați care amenință din vîrful catargului, dar care nu ajung niciodată la țărm.

Traian Băsescu se poate retrage liniștit cînd o vrea el. Lasă în urmă o nevroză națională, eșec teribil pentru un conducător, nu e nevoie să fii admirator al Buthanului ca să te gîndești că la ce naiba folosesc toate dacă starea de spirit a oamenilor e de rahat, zi de zi și ceas de ceas?!

Adevăratul extremism constă în prostia și incapacitatea de a face ceva frumos, ceva care să dureze, ceva care să-ți asigure traiul și să-ți bucure sufletul.

Nu că statul ar trebui să-ți ofere pe tavă armonia vieții tale, dar nici să creeze un climat toxic și disfuncțional de ți se înveninează ficatul mai rău decît cel al peștelui care găsește la 25 de metri sub apa rece a oceanului puterea de a-și construi mandala, precum călugării budiști care lucrează săptămîni întregi, la lumina Lunii, desenînd cercurile lor drage de nisip!

Puneți-l pe Vulpescu să facă ce-a făcut peștele, dați-i lopețele în fața Palatului Victoria și, dacă reușește, îmi retrag cuvintele. Cînd ați văzut ultimul lucru frumos în România?

 

 

Comentarii (117)Adaugă comentariu

valy  •  22 septembrie 2012, 7:37

e usor cind esti pe margine sa vorbesti!baga-te si tu tolo la inaintare in ceva,sa vezi cum este.ia-l si pe c.t.p.ca de latrat este usor.

ALEX  •  22 septembrie 2012, 7:43

15
NICIODATAPROSTIT Says:
September 21st, 2012 at 11:04 pm
DIACONESCU ESTE SAGEATA LUI BASESCU-NU MAI DUCETI OAMENII IN EROARE-ESTE OMUL GUVERNATORULUI BASESCU

Permite-mi sa-ti spun ca esti un *** irecuperabil !

Gabriel Toma  •  22 septembrie 2012, 8:10

nu am mai citit demult un articol scris in acest fel… Sint, de fapt, vreo doua, poate chiar trei, articole scrise intr-unul singur… Traim in epoca lui 3 in 1, nu-i asa?
Sint subiecte corecte, dureros de reale, dar lipseste, din punctul meu de vedere, chiar esenta intimplarii, esenta care ma mir ca nu a fost sesizata de nimeni… Sau este prea dimineata pentru mine si nu am fost atent la ce citesc.
Catalin, doamnelor si domnilor… A cistigat Dan Diaconescu pentru simplul motiv ca guvernul vrea sa mai cistige timp. In nici un caz demagogul populist nu va avea bani sa cumpere Oltchim. Iar acest lucru va duce la anularea licitatiei, anulare care va da timp guvernului sa „negocieze” cu Gazprom preluarea combinatului. De ce Gazprom? Pentru ca este unica solutie viabila. Sint singurii care pot cumpara Oltchim, au banii necesari. Ceilalti ofertanti nu vor decit sa desfinteze combinatul pentru simplul motiv ca ceea ce produce Oltchim costa mult, pentru ca Oltchim nu face nici cit o ceapa degerata fara Arpechim, iar Arpechim costa enorm sa o retehnologizezi pentru a face ecuatia viabila si profitabila din nou, pentru ca competitorii Oltchimului, de sorginte germana au lobby-ul necesar la FMI sa isi inchida unica concurenta…
Timpul va clarifica daca scenariul meu, care pare de film, se va transforma in realitate…

cetateanul sictirit  •  22 septembrie 2012, 8:25

Ultimul lucru frumos din RO? Eurocopterele modernizate la IAR Ghimbav… și da, era și Ponta pe acolo! Deh, se apropie alegerile…;)

Laurentiu  •  22 septembrie 2012, 8:34

Oare ai scris d-le Catalin si despre celelalte intreprinderi privatizate,si ajunse intre timp fier vechi?De ce sa nu scriem despre faptul ca a fost prima privatizare transmisa la televizor,si asta doar pentru ca si-a varat coada DD.Eu am trait cu mare intensitate aceste zile,si parca pentru prima data,dupa 20 de ani,am speranta ca la noi in tara se poate schimba ceva.

iulian  •  22 septembrie 2012, 8:40

un material excelent, d’a capo al fine. din nenorocire DD a avut dreptate acum cativa ani cand a spus ca va oteviza Romania. a gasit un sol bogat de prosti/creduli pe care sa-si insamanteze nebunia.
dupa evenimentele din ’89 cand noii „stapani” au anuntat ca vor urma 5 ani grei, ma gandeam la ei ca la o eternitate.
de atunci au trecut, insa, nu mai putin de 23 de ani. si va mai dura o eternitate.

mircea  •  22 septembrie 2012, 8:49

Cataline tata parca am recitit Miorita . Baciul ungurean si cu cel vrancean …. Patetic. Va plangeti de 15 ani , elita tanara ,si ? Ce a ramas in urma voastra ? Vorbe la TV . Singurul lucru terminat de voi . Bani . Faceti bani , nu ramane nimic in urma voastra . Pe plan social vorbesc . Apar alde Neamtu ,MRU , Papahagi , Sova .Voi stati pe bloguri . Ma gandesc si la mine . Noi stam pe bloguri . Si ? Sa traim bine !

geo  •  22 septembrie 2012, 9:07

Bravo ptr articol domnule Tolontan…sunteti singurul care mai deschideti mintea romanilor restul ziaristilor ne tulbura….cum sa dea tv mogulilor stiri despre Ponta ca a botezat fiul unui interlop precum Gorun…ei aveau treaba cu Basescu si cu nunta EBEI..rusine ptr ei..Dragoteasca si marele Striblea care va apara de furia politicienilor(sic) pe RTV ne asigura ca o sa ne spuna si despre botezul unde a fost Ponta nas….rtv este tv care promoveaza intelectuali ca Diaconescu ,Becali RUSINE niste ziaristi compromisi

JIJIBELGIUG  •  22 septembrie 2012, 9:10

SI DACA A FOST O LICITATIE FACUTA LA CACEALMA ……ADUCETIVA AMINTE CE A SPUS DD DUPA LICITATIE EU CRED CA NU ARE BANI SI SE VA RELUA LICITATIA

cic  •  22 septembrie 2012, 9:14

Eu sunt bucuros ca a castigat DD la Oltchim pentru ca asa s-a putut scrie si citi această splendoare de text a lui C. Tolontan. Dacă din acest text nu ar fi lipsit rolul esential al Antenei 3 in nasterea nevrozei populaţiei, as fi scos căciula şi m-aş fi aplecat ca o sluga a lui Suleiman Magnificul in faţa lui Tolontan. Aşa, nu pot decât să-mi scot căciula.

catalin berindean  •  22 septembrie 2012, 9:21

Excelent scris Catalin. Eu zic ca e nevoie de o Revolutie. Prostia a ajuns prea departe. E nevoie ca noi cei care vedem inca lucrurile limpede sa spunem stop. Dan Diaconescu nu e altceva decit prelungirea unui alt „ilustru” tolerat, ILIE DOBRE. Cit timp vom continua sa permitem unor astfel de indivizi sa se manifeste in spatiul public ne meritam soarta…

FV  •  22 septembrie 2012, 9:34

Am citit tot articolul. Am ramas putin surprins… privatizarea Oltchim pare a fi un pretext pentru comentarea unui botez. Ma intreb oare de ce nu au fost sparte cele doua subiecte intre care nu vad vreo legatura. Meritau amandoua comentarii detaliate. Despre privatizare nu stiu mare lucru, nu am vazut caietul de sarcini si din ce scrii se pare ca nu l-ai vazut nici tu, Tolo. Eu am mai citit ce s-a scris despre Oltchim si am ramas cu impresia (poate gresita) ca soarta combinatului e pecetluita de multa vreme: falimentarea intentionata pentru a se vinde pe nimic. Atunci, gandesc ca interesul Romaniei e sa obtina cat mai multi bani din privatizare. Nu conteaza cine ii da, oricum Oltchim va muri asa cum au murit toate marile intreprinderi romanesti, i-a venit randul. Banii lui DD sunt la fel de buni si mai multi decat cei oferiti de altii. Sa nu credeti ca sunt un fidel telespectator al OTV, ma uit cam 5-10 minute pe an, pentru a vedea o emisiune de umor. Si ce daca banii provin din exploatarea ignorantei si a hotiei (santaj)? Daca se intorc la buget e bine… Ceea ce mi-a placut mie foarte mult la acest articol au fost… comentariile!!! Dandu-le la o parte pe cele partizane politic raman unele care radiografiaza foarte bine constiinta, politica si presa romaneasca. Iar f, la nr. 32, scrie negru pe alb ce gandesc romanii nemanipulabili despre gazetari. Tu, Tolo, vrei sa faci ordine in ograda altora dar in a ta pute ingrozitor. Tare as vrea sa comentezi putin ce scrie domnul f si nu in general ci cu referire exclusiv la gsp.ro. Eu sunt optimist, am vazut aici ca exista printre suporteri multi oameni de inalta calitate. Iar printre romani, in general, stiu ca sunt foarte multi. Oameni care fac lucruri frumoase indemnati de constiintele lor, civice ori profesionale dar de care voi nu va puteti ocupa pentru ca sunt atat de multe incat nu le puteti prezenta ca extraordinare, nemaivazute (ca de ex. niste chiloti deplasati un pic de la locul lor), nemaiauzite (de ex. cum il umileste Sfat pe Ilie). Sper ca am plictisit prea tare…

ceilalti  •  22 septembrie 2012, 9:43

Cand veti vedea cu adevarat realitatea (NU REALITATEA TV) si veti scrie cu adevarat ca niste reporteri cu coloana vertebrala puternica SI NU LA COMANDA UNOR PATRONI MAFIOTI atunci veti intelege de ce s-a ajuns AICI.Pe voi nu va intereseaza decat CE VETI CASTIGA PUBLICAND UN ARTICOL INDIFERENT DE CONSECINTE SI DE CINE VA DA BANII.SA VA PRIVITI CU MATURITATE IN OGLINDA SI SA DESCOPERITI CE VEDETI?TREZITI-VA PANA NU E PREA TARZIU ROMANIA E DEMULT LA VALE SI NIMENI NU PUNE VREO PIEDICA CI MAI MULT E IMPINSA MAI TARE

Cătălin Tolontan  •  22 septembrie 2012, 9:47

FV: cred ca nu-l cititi, in gazeta, pe radu cosasu. Este singurul ziar din presa romana unde mai scrie.

Cred ca nu ati citit articolele de la Olimpiada Paralimpicilor, scrise de colega mea Roxana Fleseru.

Cred ca nu ati citit Olimpiada londoneza in Gazeta.

Cred ca nu cititi analizele lui Vochin sau investigatiile Mirelei Neag, sau editorialele lui Geambasu si Andries sau opiniile lui Tudor Octavian.

Cred ca investigatiile despre pariuri ale lui Justin Gafiucsi colegilor sai se fac asa, singure, cresc ca iarba.

Cred ca nu l-ati remarcat pe Gabriel Berceanu, doar cea mai recenta propunere a noastra de semnatura frumoasa.

Daca ati citi macar o jumatate din toate aceste articole, care apar aici zi dupa zi, cred ca nu ati mai putea spune ca Gazeta cultiva prostul gust.

De fapt, cea mai buna dovada ca aceste articole exista este nivelul comentariilor de pe blogurile gazetei. Inclusiv cel al dvs, chiar daca aici nu sint de acord cu el.

O zi buna!

cubba  •  22 septembrie 2012, 9:48

concluzia, evident, Basescu e de vina

Cătălin Tolontan  •  22 septembrie 2012, 9:53

ceilalti: nu, nu dan voiculescu ma plateste pe mine si pe colegii de la gazeta, ci taman invers. Noi facem profit si oferim bani actionarilor.

Dar asta nu are nici o legatura cu opinia mea, care e libera. Ce vreau sa spun? Ca n-am avut si nu am nici acum nici o ezitare sa-l critic pe Dan Voiculescu. Sau sa remarc, asa cum am facut-o mai sus, ca Antena 3 a tratat „la matineu” botezul interlop la care Ponta a fost nas. RTV l-a ascuns pur si simplu, la Antena 3 a fost o biata stire, rapid pierduta. Cind, in fapt, e o intimplare grava, care tradeaza legaturi periculoase!!!

cristi  •  22 septembrie 2012, 10:00

domnule „f”, esti tare !
ai spus-o exact pe gustul meu…

ciupi  •  22 septembrie 2012, 10:04

as fi putut spune cate ceva despre subiect, dar am interzis, asa ca…

Lotus  •  22 septembrie 2012, 10:05

Mama ce a sarit toata presa si toate televiziunile cu ironii ieftine sau cu atacuri marsave la adresa privatizarii oltichimului? Auzi Tolo, dar de ce nu ati sarit VOI PRESA asa si cand s-au privatizat multe alte fabrici imense, uzine imense care la fel aveau angajati zeci de mii de oameni! Acum ati sarit toti ! Nu sunt fan Dan Diaconescu, chiar deloc, dar atitudinea ostila a presei la adresa lui ma pune pe ganduri ! Trebuia sa urlati asa de fiecare data cand se facea o privatizare, nu numai acum ! Ipocritilor !

moldoveanu  •  22 septembrie 2012, 10:08

Excelent articol. Nu este bine ca putem descrie atat de exact starea actuala a Romaniei, Inseamna ca dureaza de prea mult timp.

mihaitza  •  22 septembrie 2012, 10:17

nu-mi aduc aminte ca tu, cataline, sa fi scris ceva si despre marele botez din familia ciorii prezidentiale, pe nume bercea mondialu. sau de participarea lu’ stolojan la un alt eveniment important al aceeasi ciori. asta asa, a propos de impartialitate

lucian  •  22 septembrie 2012, 10:18

tot ce e dureros e ca ceea ce se striga in 90 s-a adeverit TARA A FOST VANDUTA si iata cum o tara bogata cum se spune ca ar fi si acum a ajuns pe mana strainilor care fac ce vor SARACUL CEAUSESCU CATA DREPTATE AVEA CU AGENTURILE STRAINE DE 4 CLASE DAR PATRIOT

radufansteaua  •  22 septembrie 2012, 10:27

ROMANIA STAT MAFIOT!!SANTEM DE PLANS!!!

bixente  •  22 septembrie 2012, 10:36

Dle Tolontan banuiesc ca sunteti un expert in conturile lui DD din moment ce afirmati cu atata siguranta ca omul nu are bani pt Oltchim. Sunteti la fel de convins de parerile unor confrati jurnalisti care in 22 de ani s-au remarcat doar prin faptul ca latra pe diverse tonalitati pentru interesul stapanilor lor, nicidecum prin ceva fapte sau initiative ecoonomice. Iar acum cand DD (dealtfel tot un jurnalist de-al dvs) ia initiativa intr-o problema a carei finalitate nu o cunoastem dvs dati verdicte anticipat. Nu credeti ca e ridicol?
Mai ramane ca ziariciul (vorba lui Boanchis) CTP sa-l convoace pe DD la inventia aia aberanta numita Clubul Roman de Presa si sa-l urecheze.

remember 86  •  22 septembrie 2012, 10:42

Un singur lucru nu spui tu D-le Catalin , aceea ca noi romanii suntem vinovati ca natie de ceea ce ni se intimpla! Noi si numai noi am nascut acesti DD-becalo – basisto- pontosi . Noi i-am pus in fata , noi i-am ales, i-am rugat sa ne delecteze pe ecranele TV, noi i-am scos din puscarii, noi i-am alintat cu duiosie cind bateau cimpii , noi i-am facut zei cind ei erau deseuri pentru orice alta natie din mapamond ! Acum e prea tirziu sa-i mai reducem la tacere ! Vom plati in continuare cu virf si indesat pentru nasterea noastra slavo- turco – rromo- dacica ! Macar de ne-ar primi Europa intr-un exil de masa ! desi cred ca si Europa s-a saturat de noi !

Mircea SERBAN  •  22 septembrie 2012, 10:49

… e scris cu sensibilitate textul, te felicit. Dincolo de text insa, exista o realitate pe care NIMENI -fie cei din media, perlament, justitie, politic, NU VREA sa o trateze cu SERIOZITATE. Motivul? SUNTEM CETATENII UNUI STAT MAFIOT!
Printre meritele lui Ceausescu -e drept, putine, alfabetizarea, fie ea fortata, face diferenta intre Romania si Siria (ca tot le-a fost drag Haisam!), dar, si asta e trist de-a dreptul, cu tot zacamantul de uraniu de sub pamantul care inca ne rabda, unic pe planeta atat ca puritate cat si cantitativ, spre deosebire de arabi noi tot saraci vom fi!
In curand disparem si ca natiune si ca fiinte!

Emil Calinescu  •  22 septembrie 2012, 11:12

Am inteles. Deci excludeti complet ca Dan Diaconescu sa fie de buna credinta si sa faca ceva bun la acel combinat, fie si dandu-l cuiva instarit. Acelasi misto ieftin, cu Elodia si alte alea. Trist.

NICOLAE  •  22 septembrie 2012, 11:21

SUPERB GANDIT SI SCRIS ! TOTUSI CE E DE FACUT CA SA NE FACEM BINE ACEST NEAM ?

Cătălin Tolontan  •  22 septembrie 2012, 11:55

emil calinescu: nu, nu exclud, ma indoiesc insa de faptul ca are banii si ca stie ce sa faca cu acest combinat.

Asta nu inseamna ca oamenii care l-au condus pina acum l-au condus competent sau integru. Dovada firmele capusa!

FV  •  22 septembrie 2012, 12:07

Multumesc pentru raspuns, Tolo dar te inseli, citesc tot ce ai spus tu fara a fi exhaustiv caci altfel nu as mai intra pe gsp.ro. Citisem cuvant cu cuvant si ce ai scris tu (si citesc mai mereu). Pacat mare insa ca florile sunt putine, cresc printre foarte multe buruieni si uneori riscam sa nu le mai descoperim. Din pacate se intampla acelasi lucru si cu comentariile cititorilor, unele (mai ales ale microbistilor) fiind ingrozitoare, denota o incultura care pur si simplu sperie un om cu minima educatie. Ma intreb totusi de ce se recurge la acele umpluturi de prost gust care maculeaza adevarati zei ai sportului romanesc? De ce in locul stirilor sportive (cat de multe competitii se desfasoara in lume!) umpleti pagina (exagerez putin) cu poze de femei mai mult sau mai putin dezbracate cand asa ceva nici macar nu mai constituie o atractie, internetul fiind deja suprasaturat cu sani si mai mult chiar? Pe cine credeti ca intereseaza amantele fotbalistilor (majoritatea doar niste prostituate de lux)? Sau aberatiile unor patroni de cluburi? Poate eu sunt o exceptie dar cred ca ar merita sa organizati un sondaj de opinie bine gandit. Am certitudinea ca publicand numai comentarii serioase si stiri sportive, finantarea din publicitate nu ar avea de suferit ba dimpotriva, numarul de intrari pe stirile adevarate va fi mai mare decat in cazul celor de scandal sau cu tenta sexuala. PS. Un mare + de la mine pentru faptul ca te intereseaza si reactiile starnite de ceea ce scrii.

Romeo divo  •  22 septembrie 2012, 12:30

Agresivitatea tampa a antenelor lui voiculescu combinara cu agresivitate verbala a presedintelui au dus Romania In gropa cu cacao. Neuronul plapand al romanului a fost spalat si samponat, rezultatul: DD mare investitor si viitor presedinte. Sa ne traiasca!!

animalutul20  •  22 septembrie 2012, 12:51

cand genialul manager roibu, de 20 de ani in functie, a condus OLTCHIM-ul spre dezastru si spre imbogatirea atarnatorilor nu ai scris nimik………….acum nu iti place DD si Ponta…………..nici mie, dar a fost cineva mai bun platitor?? poate atat valoreaza OLTCHIM,la asta te-ai gandit?

Dragos  •  22 septembrie 2012, 13:12

Subsemnatul(a) Sterpu Dragoș Adrian identificat(ă) cu buletin /carte de identitate seria RD nr.814117, CNP [1_6_]_9_]_0_]_8_]_1_]_0_]_4_]_3_]_4_]_5_]_1_]_6_], vârsta 43ani, domiciliat in loc. București, str. Aleea Giurgeni ,nr.11, bl.F-8, sc1, et.1, ap.6 angajat(ă)/fost(ă) angajat(ă) în perioada 21.03.2012 – 21.07.2012 la S.C. MIRATELECOM S.R.L./S.A. cu sediul în loc. Otopeni str. Nicolae Grigorescu nr. 13 ,nr. de telefon la firmă +40 21 351 85 56/47/27
Punct de lucru situat în Cotroceni Business Center. Număr de telefon la care pot fi contactat(ă) pentru informații suplimentare 0720342403:
Prin prezenta vă relatez următoarele:
După 16 ani petrecuți in străinătate datorita unor probleme personale am hotărât împreuna cu soția mea sa revenim in Romania. Începând din luna Ianuarie a acestui an am început sa-mi caut de munca in domeniul meu in lumea IT. In urma unor interviuri si probe tehnice am ales sa muncesc la firma Mira telecom urmând sa încep munca la sfârșitul lunii Martie. Am revenit in București si începând din ziua de 22 Martie am început lucrul la un proiect european având de condus o echipa de trei persoane pentru a realiza o aplicație software (Elsys) .Încă din prima luna au început problemele primind salariul convenit foarte târziu si in transe niciodată la data stabilita pana când in luna Iulie an decis sa plec din aceasta firma deoarece in încercările mele de a intra in posesia contractului de munca si in urma discuțiilor avute cu cei care conduc firma si proiectul mi s-a propus la schimb un contract PFA. Menționez ca salariul negociat net este de 2100 euro plătibili in lei la cursul zilei de 25 ale fiecărei luni cu plata diferențelor de curs după fiecare 6 luni prin mărire de salariu sau prime. In ultima luna si jumătate nu am mai primit nimic si de aceea am decis sa plec dând curs unei oferte de la ING Bank. Doresc sa fiu primit in audienta si mai vreau sa menționez ca in acest moment am decis sa fac public totul informând președinția României, Guvernul României, Garda Financiara ,ITM Ilfov precum si importante instituții media( televiziuni si ziare). Va mulțumesc anticipat si sper într-o rezolvare rapida.
Am uitat sa menționez ….am terminat in anul 1994 Facultatea de Matematica si Informatica București, am un Master in consultare medii de plata obținut in 2007 in Madrid si sunt doctorand in informatica având 6 lucrări publicate in JCR , titlu obținut la Madrid in 2010.
Asa arata o sesizare facuta ….si fara nici un raspuns …Romania ….probabil ca impreuna cu familia voi pleca pentru a doua oara din tara. Daca aici nu am loc ma voi intoarce acolo unde oamenii te apreciaza si te platesc pentru ceea ce faci….aici …ca pe vremuri munca patriotica dar de data asta in folosul Mira Telecom.
Prea multe proiecte europene pentru o firma de 2 lei…oare cineva este interesat sa vada cum se castiga proiecte europene?

Victor  •  22 septembrie 2012, 13:28

Domnule Tolontan, ma bucur ca mai exista voci care spun ce multi gandesc.
Din pacate (de fapt din fericire) am plecat din Romania si, cand sunt stresat si obosit, ma gandesc la Romania ca sa gasesc argumentele de a face eforturi intr-o tara straina.

Majoritatea romanilor par orbiti de manipularea continua, se ciondanesc intre ei pentru ce politicienii arunca cu dispret catre populatie (asa zisele probleme, vezi Basescu vs restul lumii, isteria lui Antonescu, lipsa unor idei concrete…).

Problema in sine imi pare sa fie ca nu mai avem o elita (DD, Basescu, Antonescu, Ponta, Voiculescu ?), mandrie, valori (banu!) si ca suntem condusi de aceiasi care au chinuit Romania peste 70 de ani.
Si ca din ce in ce mai putini dintre noi mai sunt dispusi sa lupte pentru libertate sau macar mai stiu ce inseamna libertatea.
Libertatea de acum este libertatea de a putea avea o masina mare, o femeie cu sani falsi, prieteni interlopi si securisti.

Victor  •  22 septembrie 2012, 13:31

Legat de ce zice FV, calitatea GSP este intradevar de multe ori sub puterea mea (nu stiu de altii) de a accepta.

Poate (inca) o versiune online scurta si mai de calitate ar fi interesanta. Chiar as plati pentru ea. Din pacate sunt putine sursele de informare din Romania si mi-e din ce in ce mai greu sa le citesc

sharky_04  •  22 septembrie 2012, 14:13

Dan Diaconescu este potrivit pentru functia de patron al Oltchim fiindca va face emisiune de 24 de ore cand va fi nevoit sa achite salariile celor de la Oltchim
“Ramaneti aproape de Oltchim fiindca nici nu stiti ce salariu pierdeti”
“Plata angajatiilor Oltchim episodul 1,2,3,4,…etc”

Andy  •  22 septembrie 2012, 14:20

Foarte bun articolul, ma bucur ca se spun lucrurilor pe nume. Ce e ingrijorator e cand vad toate comentariile unde peste jumatate nu inteleg nimic, traiesc intr-o lume a fantasmelor create de televiziunile de „stiri”
Romania de acum nu e din vina lui Basescu sau Iliescu, asa a fost dintotdeauna. De exemplu un partid de trista amintire promitea cate o vaca la toti votantii la alegerile din 1938..
Vreo asemanare cu ce face acum DD sau ce promit celelalte partide?…

Radu Tanasescu  •  22 septembrie 2012, 14:24

N-am mai vazut demult un lucru frumos facut in Romania. Pentru ca in Romania elitele nu supravietuiesc ca sa se reproduca. La noi performanta este batjocorita, un curent la care milioane de oameni mediocrii adera cu mare bucurie.

Si toate marile puteri din jurul nostru se bucura ca nu mai e nevoie sa ne-o faca ei. Sa se chinuie sa ne discrediteze elitele. Ne-o facem noi acum. Si suntem mandri.

mariluc  •  22 septembrie 2012, 15:12

nici ceausescu nu era ca tine.te pricepi de la sport la economie,de la arta la politic.esti cel mai prost jurnalist pe care l-am vazut vreo data.

geo  •  22 septembrie 2012, 16:45

Dragul meu tolo

Ceva imi spune ca esti un pic prea basist pentru sport,ce are a face un copil care nu a avut nici un fel de viata interlopa cu faptul ca vasile gorun ii e tata vitreg?Ce vina are un om ca e ruda cu cineva?Oare in asta consta integritatea ta?Sa te agati de un copil care e student la o prestigioasa facultate care nu are nici un amestetec in viata publica,adica dupa parerea ta toti ar trebuii sa fie pusi la zid sa fie paria ai societatii?Cred ca substratul este altu ,incerci sa pui o presiune pe Ponta ,la fel ca toti asa zisi oameni de bine care nu au ce face decat sa isi dea cu parerea de una de alta,gandinduse la buzunaru lor cel mai mult decat la binele tarii ,
te rog Tolo rezumate la sport te pricepi mai bine decat la substarturi

Esential  •  22 septembrie 2012, 17:32

Articol plin de adevaruri, dar ti-a scapat si tie esentialul …

Labbadia  •  22 septembrie 2012, 17:49

Dacă Gorun ăla era atît de dur și de implacabil în ceea ce privește echipa de fotbal Chimia Rîmnicu Vîlcea, cum se face că după 1990 respectiva echipă a înotat mereu prin divizia B?!?

Mie mi se pare o mică-mare minciunică, pusă așa, doar ca să dea un pic de emoție textului … sau poate individul nu avea cîini suficient de performanți, care să muște corespunzător din arbitri?

Radu Daniel  •  22 septembrie 2012, 17:51

Felicitari pentru articol si pentru activitatea dumneavoastra in general, dar concluzia ramane aceeasi: dumneavoastra scrieti, noi citim, nimic nu se schimba. Facem parte dintr-un organism canceros ce nu cred ca va putea fi vreodata salvat. In mod cert va trebui sa moara si atunci va aparea altceva, pe o alta baza, pe alte principii. Intrebarea mea catre dumneavoastra e, daca trebuie sa murim si noi impreuna cu el sau sa scapam cumva din el?

fdhdfhf  •  22 septembrie 2012, 18:18

n-am inteles, care e ‘lipeala’ cu psd , Rovana si Ponta?

aaaaa, ai vorbit cu tapalaga, iar dancu e bifat si el.bravo!am inteles..

INTEL  •  22 septembrie 2012, 18:24

D-le Tolontan,monstrii de care vorbiti isi amplifica puterile si pentru ca dumneavoastra si ziarul dumneavoastra vorbesc numai privind spre o barca(USL),din alta barca chiar daca sunteti pe undeva la pupa barcii(PD-L).Asta e parerea mea si sper sa faceti tot posibilul sa imi demonstrati ca gresesc.Astia sunt oamenii politici care guverneaza tara ,oameni care isi promoveaza rudele si prietenii in functii si au legaturi financiare intre ei ,unele mafiote.Noi cei din societatea civila trebuie sa fim mai uniti si puternici,gata chiar de sacrificiu,pentru ca ei sunt cea ce sunt si datorita pasivitatii noastre.Cunosc chiar din interior acesta mizerie politica,nu la un nivel inalt,dar stiu destul dupa un deceniu intr-un partid aflat la guvernare acum,si va spun ca ma simt mult mai bine in afara lui, unde am fost expulzat cu un an inaintea fostului candidat la prezidentialele din 2008.E nevoie sa facem mult mai mult dar singur e destul de greu,suntem impovarati de banci,dari financiare,griji si slujbe care sunt zi-lumina,programul de opt ore e ceva de mult apus.Mult nu vom mai rezista asa si probabil ca ne vom ridica sa ne aparam drepturile calcate in picioare de aceasta clasa politica.Sper sa apara acel lider politic sa ne spuna ‘La lupta” si noi vom fi langa el,romanii nu sunt lasi dar daca nu au incredere in cel care conduce nu il urmeaza,nu suntem un popor de mercenari.Simt ca aceasta clipa nu e departe,vine iarna dar noi suntem mai fierbinti ca niciodata!Apropo,ancheta despre Ridzi si melodia din fata M.T.S.-ului a fost ceva superb,dar cate din acestea s-au mai facut de atunci si unde este Ridzi in ziua de azi,poate puteti sa imi raspundeti la intrebare.Vae victis!

Groza Mihnea  •  22 septembrie 2012, 19:21

Niciodata oamenii politici din Romania si presa gatuita si mituita nu ne vor putea privi in ochi si sa ne spuna „Noi vom recladi speranta” – cei care mai pot si fac acest lucru sunt putini, multi nestiuti si isi aduc aminte de versurile lui Villon : Atat il chemi pe dracul, pana vine .

Claudiu  •  22 septembrie 2012, 19:24

Nu știu cât de importantă e privatizarea Oltchim și care vor fi beneficiile acestei privatizări pe termen lung, dar este clar că un spital de nebuni nu poate fi spital de nebuni dacă nu are nebuni în el! De ce ne lamentăm că a luat DD Oltchimul când vedem ce s-a ales de celelalte privatizări din care fosta clasă conducătoare și-a tras șpăgi grase (vezi cazurile Romtelecom, Sidex, Republica, etc.)? De ce nu amintim de mijloacele – fixe din fabricile și uzinele patriei pe care după casare foștii activiști și securiști le-au achiziționat la prețuri derizorii și cu care ulterior și-au deschis firme profitabile. Acele mijloace – fixe nu mai erau stricate și ieșite din uz când au fost achiziționate de ei? Dar despre privatizările care au trimis industria României la fier vechi? În toată țara fabricile și uzinele au fost spoliate cu ajutorul firmelor căpușă de diverși binevoitori cu funcții, care ulterior au spus că trebuiau retehnologizate …, etc., dar uite că minciuna are picioare scurte și adevărurile dureroase despre aceste privatizări făcute în interesul propriilor buzunare ies la iveală. Dar despre ziarele, revistele și editurile privatizate în același mod? Despre DD nu pot spune că e un îngeraș pentru că în conformitate cu proverbul românesc care spune că nu iese fum fără foc îl avem implicat într-un dosar de șantaj în care este târât „de adversarii politici”. Parcă toți politicienii au aceeași placă sau poate că mă înșel eu?! Așa că dacă-i bal, bal să fie că de nuntă fără lăutari ne-am săturat! Cu stimă, Afaceristul Oneros căruia la ceas de seară i se spune Parlamentarul Neprins Negustor Cinstit ori Investitorul Strategic, care vinde uzinele și fabricile patriei la fier vechi.

Il capo di tutti cappi  •  22 septembrie 2012, 20:19

Găşti de interlopi , găşti de ziarişti , găşti de gură cască , găşti…

alex  •  22 septembrie 2012, 20:22

@FV A fost odata un ziar asa cum ati dori dumneavoastra sa fie GSP. Se numea Pro Sport si aparea prin anii 1997-2000.

Silviu  •  22 septembrie 2012, 20:39

Daca Diaconescu a cumparat actiuni Oltchim unde e probelema?… ca nu vad. Daca lua Google sau FB nu era tot investitie.Si tu puteai sa cumperi sau orice isi permitea … unde e ridicolul despre care vb?

Comentează