Invenția lui Asztalos

UPDATE: Reacția lui Mihai Stoica pe facebook.

miercuri, 10 octombrie 2012, 12:54

UPDATE: Reacția lui Mihai Stoica pe facebook.

Tolontan spune ca ma sinucid ca persoana rezonabila, dar el nu intelege cum se traiesc meciurile de fotbal cand esti implicat total. Sau cum le traiesc oamenii ca mine, care nici dupa 20 ani nu reusesc sa-si cenzureze emotiile.
Din punctul meu de vedere, Tolontan e cel mai bun ziarist din tara. Chiar daca nu sunt convins ca stapaneste foarte bine fenomenul fotbalistic, ca Vochin, de exemplu.
Din punctul meu de vedere, Tolontan era si cel mai corect ziarist din tara. Pana cand a ales sa dea credit unora care inventeaza stiri. Dar asta e alta poveste. Stiu ca trairile mele de la meciurile cu mare incarcatura starnesc antipatie, mai ales in randurile antistelistilor. Sunt si stelisti ponderati care nu accepta asta.
La orice alta echipa as activa, m-as comporta asa cum imi recomanda CNP-ul. La Steaua nu pot. Iubesc Steaua, urasc perioada in care am lipsit, chiar daca a fost una de succes profesional, sunt managerul acestei echipe, dar – inainte de toate – unul din milioanele ei de suporteri… N-am pretentia sa fiu apreciat pentru asta, n-am nici macar pretentia sa fiu inteles. IMPREUNA SPRE 24!!!”

Minciuna cea mai rea e minciuna celor care sînt plătiți să spună adevărul. În loc să spună adevărul Puterii, mai nou Csaba Asztalos se simte bine în rolul Puterii.

Șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a afirmat că observatorul meciului Steaua – FC Copenhaga, fostul fotbalist maghiar Marton Esterhazy, a trimis către UEFA un raport în care acuză Steaua de rasism.

“Cine e Asztalos?! În cele trei zile în care am stat în România eu n-am întîlnit nimic rasist”, le-a declarat Esterhazy colegilor mei de la Gazetă, uluit și iritat că i se folosește numele. Găsiți uluitorul interviu doar în Gazeta tipărită de azi.

Putem discuta dacă într-adevăr e oportun ca MM Stoica să înfigă steagul României în iarba stadionului Național Arena după meciul Steaua – CFR. Putem discuta, deși avem cu toții o problemă dacă a flutura steagul țării a devenit un fapt provocator care merită sancționat instituțional. “Stoica nu vrea să se potolească deloc”, a spus același Asztalos privind scena steagului, interpretată cabotin de managerul Stelei. Nu e cam mult ca teatralul să fie pedepsit prin lege? De cînd a devenit drapelul țării obiect de îngrijorare pentru CNCD, un for plătit din bani publici și subordonat Parlamentului?!

Nu am nici un fel de simpatie pentru ieșirile lui MM, omul a luat-o pe un drum care e opus civilizației și pare că nimic nu-l va opri de la sinuciderea sa ca personaj rezonabil. În unele cazuri, inteligența este direct proporțională cu viteza căderii.

Dar să-i pui în cîrcă lui Stoica un raport inexistent e incorect, nedemn pentru șeful CNCD și, mai ales, amenințător pentru cauza bună pe care Asztalos ar trebui s-o vegheze. În fond, Asztalos nu e numit ca să împartă indulgențe, somații și să polemizeze cu Gigi Becali, invincibil cînd e vorba de circ, ci ca să slujească un țel mai înalt decît pare că poate să ducă.

Dincolo de orice dubii, șeful CNCD a mințit. Nu cred în scenariul fantasmagoric al lui Becali că totul e un complot la adresa Steluței lui. Probabil că Asztalos a făcut-o ca să iasă în față un pic, ca să mai apară la televizor.

Pentru că există ziare, i s-a înfundat. Încă un om supărat pe presă.

Comentarii (133)Adaugă comentariu

aham  •  10 octombrie 2012, 1:16

daca a mintit despre asta e rezonabil sa ne intrebam cu ce-a mai mintit si in alte cazuri. oricum era clar e tampenie, nu s-a intamplat nimic la meciul ala. cat despre individul asta de la CNCD.. e chiar asa de deplasat sa crezi ca primeste niste ordine? e mai plauzibila varianta asta decat ” vrea sa iasa in fata”. cred ca stie toata lumea de la cine-s ordinele alea.

Blade  •  10 octombrie 2012, 1:17

Tolo vreau sa vad reactia celor de la uefa cand vom fi facuti tigani la meciul cu ungaria…sa-l vad atunci pe platini impartind dreptatea(sau scrisorile de amenintare)

Sulheticu’  •  10 octombrie 2012, 1:34

Ne mai miram de faptul ca acesti oameni care sunt pusi in functii publice se folosesc de functia pe care o au pentru a-si rezolva problemele de ordin personal cu alti oameni/institutii/organizatii sau mai grav pentru propriile frustrari?!

marius  •  10 octombrie 2012, 2:03

Adevarata scrima ziaristica D-le Tolontan,alaturi de Dl.Ioanitoaia reprezentati(parerea mea)ceea ce ar trebui sa fie „The Ioan Chirila Legacy”,ziaristi cu intelect,rafinament si eleganta !

blue  •  10 octombrie 2012, 2:07

un roman de etnie maghiara este presedintele CNCD?

Asta e normal?

Nu imi vine sa cred ca tocmai romanii sunt mai catolici decat Papa.

Cristi  •  10 octombrie 2012, 2:08

Va doresc la cati mai multi oameni suparati pe presa pentru motive ca cele pe care le are domnul Asztalos.
Sunt foarte bucuros cand pe langa atat can-can mai sunt prinsi unii si altii cu matza in sac.

anti.tolo  •  10 octombrie 2012, 2:09

Stimabile domn Tolonan…asztalos a spus ca un observator pt pb de rasism a remarcat pb de rasisim, nu observatorul de joc esterhazy…sunteti deci intr-o eroare si editorialul nu isi mai are sensul

Cătălin Tolontan  •  10 octombrie 2012, 2:10

anti.tolo: ocupindu-va sa fiti „anti cineva” uitati sa cititi inainte de a combate 🙂

Găsiți interviul în Gazeta tipărită. Dacă vreți să aflați informațiile, mergeți la chioșc! Dacă nu, continuați să ne blamați, dar fără să cunoașteți faptele.

nubreed  •  10 octombrie 2012, 2:16

daca ti se pare necivilizat gestul lui MM de a infige in gazon un steag cu drapelul Romaniei , ai si tu probleme Catalin Tolontan . Dintre toti circarii din Liga 1 tocmai pe MM te-ai gasit sa il declari necivilizat

Cătălin Tolontan  •  10 octombrie 2012, 2:19

nubreed: da, mi se pare ca a infige steagul in poarta pe care o ocupase CFR mi se pare un gest cabotin si provocator, mai ales in maniera in care a facut-o MM.
Dar nu mi se pare ca gestul are o conotatie institutionala, ci ca e exagerat sa se pronunte cei de Contra Discriminarii dupa un asemenea gest.

sonumbitch  •  10 octombrie 2012, 2:40

si daca infigerea steagului in poarta adversa simbolizeaza mai degraba ca steaua a cucerit romania?
pare un motiv la fel de plauzibil ca cel mult trambitat, ba mai mult, orice om beneficiind de premiza de nevinovatie, aceasta posibilitate pare mai rezonabila pentru noi, cei care vedem.

cat despre faza cu totul e impotriva stelei lui becali, hai sa vedem cateva aspecte:

1) s-au intetit atacurile la familia omului regecampf.
2) se pune intrebarea NELEGITIMA (reamintind ca se pleaca de la premisa de nevinovatie) daca stelistii se dopeaza. nu ar fi mai corect ca un test antidoping sa ne spuna asta, abia mai apoi sa existe o opinie publica in acest sens? pot si eu sa afirm: porumboiu se drogheaza (sunt semne ca o face, nu mai departe decat comportamentul lui in multe momente).
3) orice lucru legat de steaua e insotit de „rasism”.
4) o singura greseala de arbitraj, cea cu galatiul, e facuta cuiul lui pepelea din statisticile pozitive ale stelei si e aruncata inaintea oricarui lucru.
5) penaltiul, presupusul, ca aici nu suntem la baschet, cu cfr este pus inaintea faptului (cu toate ca dpdv cronologic se petrece inainte) ca muresan trebuia eliminat (asa cum trebuia eliminat si in sezonul trecut, tot pe NA, tot impotriva stelei).

felicitari gazetei pentru pastrarea acestui dram de jurnalism bazat pe adevar.

Chupacabra  •  10 octombrie 2012, 2:41

Catalin, cu tot respectul, voi (ca si ziar ma refer) cum necum trageti cu Steaua. Sunt dinamovist convins si nu am decat cuvinte de lauda asupra schimbarii in mai mult decat bine prin care trece echipa din Ghencea dar in acelasi timp mi se pare putin deplasat acum sa-l scoatem in public pe acest personaj si sa nu batem macar aceeasi moneda in cazul lui Mihai Stoica.

Ceea ce a facut Mihai Stoica este inadmisibil. Ceea ce a facut galeria Stelei (ca si a lui Dinamo in repeptate randuri) este de asemenea inadmisibil. Hai sa nu ne mai ascundem dupa deget si sa spunem lucrurilor pe nume.

Stadionul (Ghencea, Arena Nationala, care o fi) al Stelei trebuia suspendat pentru multe etape din cauza acelor bannere si scandari rasiste. MM Stoica trebuia suspendat si amendat pentru aceleasi lucruri. Iar acest Asztalos la randu-i, daca a gresit, sa plateasca. Dar hai sa nu mai incercam sa ascundem ceea ce au facut anumite cluburi/personaje in spatele altor lucruri.

Iar daca cineva va lua in discutie afirmatia ca „trageti cu Steaua” te rog sa iei si sa compari numarul de articole/interviuri/videouri care au fost dedicate victoriei Stelei impotriva CFR-ului cu acelasi numar de articole/interviuri/videouri dedicat victoriilor Vasluiului impotriva Stelei sau a Rapidului impotriva CFR-ului.

Razvab  •  10 octombrie 2012, 3:41

Si nenea Arpi de la Cluj nu are nicio legatura cu toate astea? Si Boc nu il ajuta sa scape de U Cluj? Ce se intampla la Cluj a depasit sfera sportiva. Vorbim de mafie si politic.

vlad  •  10 octombrie 2012, 3:58

Omul trebuie dat afara!!! Maine, fara amanari, fara discutii. Trebuie inlocuit si sincer, nu de un maghiar, mai ales ca situatia secuimii devine din ce in ce mai grava. Nu vad in viitorul apropiat vreo calmare a tensiunilor existente, asa ca ne trebuie un om care sa poata fi obiectiv, ar putea un maghiar sa fie? Nu cred. De-asta ar trebui ales un sef dintr-o alta minoritate: turc, tatar, sarb, chinez 🙂 … nu maghiar.

bwin  •  10 octombrie 2012, 4:20

Cum adica? Cu cat esti mai inteligent cu atat cazi mai repede? Cred ca la MM Stoica e invers proportionala, pentru ca va cadea repede datorita inteligentei scazute, omu nu scoate peste 80 in nici un test.

Alex  •  10 octombrie 2012, 5:03

incredibil…. trebuie dat afara urgent

Lucian Vâlsan  •  10 octombrie 2012, 5:29

Felicitări! În sfârșit un articol în care instituția de tip Orwellian condusă de Asztalos este prezentată așa cum e ea cu adevărat: O instituție menită să împartă corectitudine politică și marxism cultural!
De ce vă miră? În UK mai nou nu ai voie cu drapelul țării la stadion DELOC căci ofensează musulmanii!
S-a pus problema cenzurării cărții Huckleberry Finn pentru că scrie „nigger” în loc de „african american person”.
Ce credeați că noi scăpăm de acest NewSpeak impus de liderii marxiști Barroso și van Rompuy (Barroso chiar e membru al unei mișcări Maoiste). Nu e nicio conspirație – ci chiar așa stau lucrurile.

Faptul că franțujii dau foc la o tabără de imigranți nu se cheamă rasism. Faptul că galeriile Stelei și Rapidului se-njură între ele așa cum o fac de 70 de ani brusc e rasism.

Războiul e pace. Ignoranța e cunoaștere. Libertatea e scalvie!
Long live Ingsoc and death to Eurasia!

„omul a luat-o pe un drum care e opus civilizației și pare că nimic nu-l va opri de la sinuciderea sa ca personaj rezonabil” – Genul ăsta de atitudine ajută la implementarea corectitudinii politice. Nu e nimic „civilizat” în cenzurarea libertății de exprimare! La fel cum nu e nimic „civilizat” în aplicarea dublulul standard!

Poate c-ar fi timpul să nu ne mai uităm tot timpul în gura „europenilor civilizați” ca și cum tot ce debitează ei e cumva adevăr indubitabil.

Încă o dată felicitări pentru luarea de poziție.

cetateanul  •  10 octombrie 2012, 5:46

asa cum acest guvern minte ROMANIA DE 6 LUNI bune,nici acest trepadus nu este cu nimic mai bun,cind la ora actuala in romania MINCIUNA este la rang de lege,nimic nu ne mai mira !RUSINE CLASEI POLITICE MINCINOASE !

Lucas  •  10 octombrie 2012, 7:02

Domnul Asztalos (numit politic) a studiat la Academia Nationala de Informatii – Colegiul Superior de Siguranta Nationala ! Inseamna ca e f pregatit tipul !
Nu inteleg de ce mai acceptam sa fie numiti in pozitii inalte oameni a caror principala calittate este legitimatia de partid !!!
Din pacate guvernul Ponta este fara personalitate – de aceaa nu reactioneaza !
Unde a fost Asztalos cand „Avram Iancu ” a fost ” spanzurat” in Harghita ???
Nu am vazut nicio reactie atunci ! A reactionat doar Ministerul de Finante ! 🙂

styx  •  10 octombrie 2012, 7:19

Dar daca, domnule Tolontan, scenariul aruncat pe piata media de Becali nu chiar asa de fantasmagoric?

FV  •  10 octombrie 2012, 7:42

Scurt si la obiect. Nimic de combatut, nimic important de adaugat. E treaba altora sa ia masuri. Sa speram ca o vor si face.

Alexandru Dinca  •  10 octombrie 2012, 7:48

Din pacate furtuna starnita dupa Steaua – Rapid face inca valuri. Aceasta tema ce risca sa devina iritanta, discriminarea, rasismul, accentuata peste limita ce o impune normalitatea, ma tem ca va produce efecte contrare in societate. Undeva, pare a se induce ideea ca ne este interzis sa ne afirmam statutul de romani, mandria nationala ( de altfel avem atat de rar prilejul de a fi cu adevarat mandri de ceva ), ca o asemena afirmare aduce atingere imediata sensibilitatii compatriotilor de alte etnii.
Chiar daca pare usor paranoic scenariul, trebuie totusi luat in calcul si faptul ca avantul de moment al Stelei a produs disconfort unora, ca numeroase persoane, chiar si din media, ar fi teribil de incantate daca ar reusi sa ” dea o lovitura profesionala ” obtinand o eventuala sanctiune federala sau europeana pentru clubul bucurestean.

Mihai  •  10 octombrie 2012, 8:13

Frumos articolul, scurt si la obiect.

matthias  •  10 octombrie 2012, 8:32

„Putem discuta, deși avem cu toții o problemă dacă a flutura steagul țării a devenit un fapt provocator care merită sancționat instituțional.”

Nu merita sanctionat institutional. Dar raspunsul la intrebarea pe care o puneti, daca este sau nu provocare gestul de a infige tricolorul in iarba stadionului si de a flutura ostentativ steagul la un meci cu CFR, il aflati cel mai simplu daca va uitati retrospectiv si cautati gesturi asemanatoare la meciurile Stelei – sa zicem – cu Vaslui, Dinamo sau U Cluj. Daca se flutura steaguri si se infige meci de meci tricolorul in iarba, atunci, intr-adevar, asemenea gesturi nu sunt provocari sau aluzii, ci doar manifestari ale marii mandrii nationale, dar, daca nu sunt frecvente asemenea manifestari, inseamna ca sunteti si Dvs. un ipocrit, d-le Tolontan.
P.S. Cititi si comentariile de la celalalte articolele care apar pe gsp.ro, sau doar pe astea, care sunt postate la editorialele „marilor ziaristi GSP” si care sunt moderate si curatate, de parca totul ar fi roz in tara asta? Cititi live comentariile de la urmatorul meci Steaua-CFR sau U-CFR si dati-va cu parerea daca „avem cu totii o problema” sau nu.

Ivantt47  •  10 octombrie 2012, 8:33

Ma bucur ca ati facut aceasta remarca, legat de fluturatul drapelului ! Am observat f. multi oameni ca au comentat acest gest ! Ar trebui sa le fie rusine macar ca deschid acest subiect ! De cand a ajuns o problema sa fluturam steagul tarii ! Sa ne anunte si pe noi sa aducem steagul ungariei sa il fluturam ca sa fie in regula nu ?

Carol  •  10 octombrie 2012, 8:35

Inteligenta este INVERS proportionala cu viteza caderii 😉

Cătălin Tolontan  •  10 octombrie 2012, 8:57

Lucian Vâlsan: am alte opinii decit tine. Eu nu vad Vestul ca o sursa fundamentala de ipocrizie, ci il vad ca o societate construita pe libertati individuale si pe dispute libere, unde, da, sint si oameni ipocriti.

carol: in cazul lui MM, inteligenta este direct proportionala cu viteza caderii, pentru ca nu IQ-ul este problema lui. E un tip nu inteligent, ci extrem de inteligent. Dar asta nu ajuta de la sine, ci devine factor de accentuare a caderii, asta am vrut sa spun.

dani.p  •  10 octombrie 2012, 8:58

Ha, ha, ha!!! Foarte tare! …inca un om suparat pe presa !!! Buna asta!
Toate cele bune!

mihai  •  10 octombrie 2012, 9:09

Tinand cont de cele declarate de Asztalos as vrea sa vad corectitudinea celor de la UDMR in ai retrage sprijinul si ai sugera respectivului sa=si dea demisia . Dar cum cei din UDMR sint orgoliosi si setosi de a conduce nu o sa vedem astfel de masuri luate de ei.

M. Radulescu  •  10 octombrie 2012, 9:20

Va ramane si acesta minciuna sub praful uitarii la fel ca celelalte proferate (nu numaide reprezentanti ai altor ernii) la adresa valorilor care ne-ar starni mandria, cu regularitate de aproape un sfert de secol. Eu interpretez gestul cu steagul national ca o exagerare in incercarea de a sublinia ca echipa este acum, cea mai buna din Romania, fapt ce deranjeaza pe cei care au alte simpatii.

ciupi  •  10 octombrie 2012, 9:24

gestul cu drapelul a fost demn de un copil de gradinitza, asta insa numai prin ceea ce a gandit mm atunci cand l-a facut. daca judecam ca niste oameni normali, catzi jucatori de etnie maghiara are cfr cluj in lot?!

gabriel  •  10 octombrie 2012, 9:31

Asztalos sa plece si sa si dea demisia.
Pentru faptul ca a mintit incita suporterii, acestia putinfd avea actiuni cu care eu nu sunt de acord.
Dar cum se spune daca semeni vant, culegi furtuna.

adrian_hora  •  10 octombrie 2012, 9:39

#10
@catalin tolontan
acea poarta a fost si a stelei in prima repriza, nu vad ca relevant locul in care a infipt steagul, la urma urmei la orice poarta l-a adus, este tot pamant romanesc 🙂
noi toti ar trebui sa ne sesizam si sa nu il lasam pe acel domn asztalos pana cand nu isi prezinta demisia, este clar o discriminare pe care o face romanilor, adica nu avem voie sa fluturam steagul romaniei in tara noastra, in vreme ce dumnealui tace malc la toate ce se petrec in covasna si harghita si in alte locuri populate de catre minoritatile conlocuitoare?
nu trebuie sa il lasam!
deloc!

NICU  •  10 octombrie 2012, 9:39

Felicitari TOLO ! Articol echilibrat, subtil, adanc si de bun simt. Pacat ca sunt atatia carcotasi care ori nu inteleg, ori sunt prea patimasi intr-o anumita directie.

Igor  •  10 octombrie 2012, 9:40

Pentru mie este suficient de grav faptul ca un inalt functionar al statului roman a mintit si a fost prins cu minciuna ca o tata de la piata. Mai mult, a mintit impotriva intereselor poporului care il plateste si care l-a pus intr-o functie nemeritata. Pentru asemenea minciuna ar trebui destituit si deferit justitiei pentru abuz in serviciu.

ALINdeHD  •  10 octombrie 2012, 9:40

Bun articolul, la subiect.
Singura problema o am cu amplificarea si exacerbarea gestului pe care l-a facut MM-ul… In maniera prezentata de Catalin Tolontan, probabil ar fi considerat ca gest necorespunzator – si as fi catalogat ca instigator, provocator etc – daca as lua drapelul tricolor si l-as arbora pe Primaria Municipiului Miercurea Ciuc, pe Primaria Odorheiul Secuiesc sau in fata Patinoarului Vakar Lajos din Harghita…

Alexandru Dinca  •  10 octombrie 2012, 9:46

„…Poate c-ar fi timpul să nu ne mai uităm tot timpul în gura „europenilor civilizați” ca și cum tot ce debitează ei e cumva adevăr indubitabil….”

Lucian Vâlsan

Just !
Nu suntem niste salbateci ce trebuie sa fie ” civilizati ” si nici o colonie in care se impun reguli si restrictii. In ciuda dificultatilor economice, a incapacitatii si imoralitatii politice, Romania este egala si cu nimic inferioara partenerilor din UE. Se induce permanent ideea ” inferioritatii „, a ” europenilor emergenti ” . Iar asta e o rusine ! Fara sa vreau sa jignesc sau sa ma joc cu cuvintele se simte un usor iz ” proto-fascist ” in toate acestea.
Nu e locul aici dar modul in care Occidentul isi trateaza partenerii noi, ca si atitudinea multora dintre conationalii nostrii, servila uneori pana dincolo de limita acceptabilului, plina de dezgust fata de aproape tot ce reprezinta Romania, poporul roman, modul sau de a trai, de a se manifesta, imi ridica mie, personal, poate si altora, numeroase semne de intrebare cu privire la drumul pe care mergem.
Sa existe ceva real in afirmatiile privind activitatea ” Grupului de la Bilderberg ” !?!

Memories  •  10 octombrie 2012, 9:58

Ramane intrebarea legitima, de ce a mintit? Cu ce scop? Nu cumva prin aceasta actiune a lui este impotriva institutiei pt,care lucreaza?

emil  •  10 octombrie 2012, 10:00

Dragul meu, Catalin. Suntem sensibili la mizeriile ce ni se fac. Prezenta sportivilor in arene, nu de putine ori, este insotita de „Tiganii,tiganii”.. Parca au fost si ceva afise prin capitala Luminilor.. Foarte des, un alt drapel decat cel romanesc, este infipt in inima Romaniei. Unii cetateni romani, alaturi de oficialitati din alt stat, se aduna pt a comemora cine-mai-stie-pe-cine.. Poate fi el, si criminal de razboi.. Nu uitam nici Ip, nici Traznea, nici Cofariu.. C-asa suntem noi.. „Inaptabili”.. Ca si alsacienii, sau catalanii.., sau bascii… Si nu suntem nici mamaligi.. Vecinii nostri, nu vor uita niciodata ca la ei acasa,deasupra drapelului de pe Parlament, un oltean mistocar a atarnat opincile romanesti. Nationalitatilor conlocuitoare, uneori trebuie sa le reamintim : AICI , E ROMANIA !! ….si stiu ei, de ce…

Valahul  •  10 octombrie 2012, 10:04

Deschide ochii si judeca !
_______
Virgil Măgureanu PRIMUL ȘEF AL SRI ,s-a născut la data de 19 martie 1941, în satul Giurtelecu Hododului din comuna Hodod (județul Satu Mare), numindu-se la naștere Imre Asztalos .
De ce si-a schimbat oare numele ?

Ce coincidenta de nume cu președintele Csaba Asztaloş, de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării îl cheamă la fel ?
___________
Nu e ciudat ?

teddy  •  10 octombrie 2012, 10:13

faza asta cu steagul in poarta adversa este total aiurea … un meci se joaca in doua repriza … din cat fotbal am vazut eu pana acum, cel putin o repriza, aia a fost poarta Stelei … dupa umila mea parere, pica si teoria asta cu poarta adversa, corect ?

ca este steagul Romaniei, ca s-a jucat in campionatul de fotbal al Romaniei, ca s-a jucat pe teritoriul Romaniei, ca Muresan si Arpad spun la unison ca echipa lor reprezinta cu mandrie culorile Romaniei si ca dorinta lor este sa depaseasca in UCL numarul de puncte obtinute de Unirea Urziceni si nu de vreun Honved sau mai stiu eu cine … toate acestea sunt ignorate de asemenea …

cat despre asta de la CNCD as avea tupeu ca pica in picioare oricum ar fi … si daca il dau afara astia de la CNCD isi va gasi un loc super-caldut in administratie datorita UDMR …

nelu bz  •  10 octombrie 2012, 10:13

Nu cred ca MM a facut ceva rau prin prisma faptului ca a fluturat steagul tarii dupa un meci. A facut el mult mai multe. DOM TOLONTAN eu lucrez intr-o institutie publica si in una din zile am oprit o masina cu nr de CV si am ramas uimit cand toti pasageri din masina erau nascuti in ROMANIA dar niciunul nu vb romaneste. Toti vb numai ungureste. Dece? Ati observat ca in toate jud. Covasna Sf. Gheorghe la intrare si la iesirea din localitati pe plancarde este scrisa loc. in romana si sub in maghiara oare suntem in ungaria? Iar acel domn Asztalos de ce nu isi da demisia?

Smart O  •  10 octombrie 2012, 10:13

asztalos nu trebuie sa-si dea demisia , aceasta este o forma de respect de la – catre si persoana in cauza nu merita , trebuie DEMIS asa s-ar dovedi ca pe ici pe colo mai exista normalitate si depasirea cu rea vointa a atributiilor se sanctioneaza drastic . Vorbind despre respect si anormalitate sint sigur ca nimeni nu crede ca copy-paste falsificatorul isi va da demisia vreodata sau ca va fi demis , iar exemplul lui negativ influenteaza toata societatea . Mai spunea cineva , citez : „Nu inteleg de ce mai acceptam sa fie numiti in pozitii inalte oameni a caror principala calittate este legitimatia de partid ” Raspunsul este foarte simplu – Nu acceptam ci nu avem puterea sa facem ceva pentru a schimba ceea ce fac cei ce au subjugat „PUTEREA „si fac ce vor ei , in bine personal si nu ce vrea poporul spre binele fiintei nationale .

kio  •  10 octombrie 2012, 10:16

de ce cenzurati cavantul tzigan ZIGAN??? ASA SE NUMESC EI!!!! NU ESTE INJURATURA, ROMANIA TREZESTET-TE!!!! NU DEVENITI SCLAVII EUROPEI SI PLECATI CAPUL LA ORICE…nu pot sa cred…

Alexandru Dinca  •  10 octombrie 2012, 10:17

Si…, stimate domnule Tolontan, Vestul, intr-adevar nu este o sursa fundamentala de ipocrizie, Vestul reprezinta in primul rand o suma de valori AFIRMATE ce definesc o societate normala, fireasca. Ca practicieni, sa fim realisti, contemporanietatea ne obliga, vesticii nu s-au dovedit infailibili.
Societatea vestica, disperata dupa profit, creatoara sistemului de viata ” birou, metro, pat, birou…”, societate in care initiativa are tot mai putin spatiu de manifestare, dominata de hegemonii ascunse sub fardurile ” implicarii sociale „, majoritar „bland xenofoba”, este mai curand dornica sa creeze mici robotei supusi si eficienti, cu un apetit exagerat pentru consum, decat sa accepte PLURIVALENTELE implicite ale Uniunii.
Vestul nu este perfect si nici admirabil decat prin prisma valorilor AFIRMATE.
Sir Winston Churchill : ” Democratia nu este perfecta. Doar totalitarismul este un sistem perfect. Democratia este numai PERFECTIBILA . ”
Cu conditia sa existe deschidere pentru asta si sa nu ajunga sa fie considerata ” un sistem perfect” !

Vlad  •  10 octombrie 2012, 10:17

BRAVO CATALIN!!! Si nu ar fi rau sa se discute, o data pentru totdeauna, problema falsa a discriminarii. Un tigan, care era langa mine pe stadion, impreuna cu baietelul lui, canta de mama focului „am avut si vom avea mereu…”. Canta si radea, uitandu-se la noi. Pentru ca era atat de negru incat era clar ca e tigan. Nimic din ceea ce s-a intamplat nu are legatura cu discriminarea. E un cantec impotriva rapidului, acestia auto-intitulandu-se, in repetate randuri, tigani. Sunt tigani la noi si in galerie, si in restul tribunelor, si in echipa. A avut Banel vreodata probleme? Petre Marin? Probleme sunt atunci cand o etnie este hulita de suporteri, chiar si in cazul propriilor jucatori. Spre exemplu, o problema e la Lazio, suporterii facnadu-le probleme propriilor jucatori de culoare. La noi e doar un „misto”, o bascalie si o forma de atac la rapid. Atat. E discriminare impotriva suporterilor rapidului, nu impotriva tiganilor. Iar ei, oameni cu coloana vertebrala adevarata, se plang de discriminarea tiganilor, ca alt obiect al muncii nu prea mai au. Fotbalul cu siguranta nu mai e acasa in giulesti.
In concluzie, story-ul cu discriminarea e la moda dar, va rog, domnilor din presa, cautati-l acolo unde exista cu adevarat. La noi nu exista discriminare fata de tigani, nici intre suporteri, nici la patron, care a ajutat enorm de multi dintre ei.

urzica  •  10 octombrie 2012, 10:22

Doamne, chiar trebuie să facem atata caz de „steagul” lui Stoica? Sunt convins ca daca sprijinea drapelul la poarta dinspre Peluza a II-a , a „mustăcioşilor”, se reclama ca e poarta CFR-ului din repriza I-a. Pai ce mama n—ii,parca ar fi facut un tur de stadion la Miercurea Ciuc! Sarah Bernhardt a recitat, la admiterea in teatrul francez, La Marseillaise, cu toata impotrivirea examinatorilor de elita , smulgand ropote de aplauze chiar de la aceea comisie. De ce trebuie ca noi sa ne cenzuram cand fluturam Tricolorul roamanesc, sa constatam cu suparare ca ciucanii stiga „Ria,Ria, Ungaria” iar Asztalos numai ca nu cânta „Az a szep”?

paul  •  10 octombrie 2012, 10:25

Eu mai degraba am vazut gestul de a infige drapelul in poarta CFR-ului ca un fel de-a spune ca a invins echipa romaneasca. Sa nu uitam ca CFR-ul, echipa care reprezinta Romania in Champions League, are doar 7 romani in tot lotul, din care 2 sunt portari.

georgeB  •  10 octombrie 2012, 10:43

Nu , dl. Tolo . Nu ! Nu e nimic cabotin in a infige steagul tarii. In orice loc din tara asta inclusiv intr-o poarta de fotbal vremelnic aparata de o echipa de altfel romaneasca.
Steagul tarii ca de altfel si stema si imnul sunt sfinte. Poate ar trebui fiecare barbat sa faca macar cateva luni de armata. Sa stea de garda la drapel , sa cante imnul pe de rost si sa depuna un juramant , pe steag , nu pe Biblie.
Da , a fost o victorie a echipei prepoderent cu jucatori romani (selectionabili) impotriva unei echipe preponderent cu jucatori straini(neselectionabili).
Si apropo de CNCD ….trimiteti un reporter sa fotografieze steagurile de la intrarea in institutie. Daca e deranjul mare va trimit eu una !

marianpreo  •  10 octombrie 2012, 10:43

Chestia ca nu a mintit „parte a unui complot” impotriva Stelei..este prea slaba ca sa fie bagata in seama. Chiar la acest complot sa raliat, alaturi de cei de la CFR disperati de posibilii bani pierduti din calificarea in LC…Parte a acestui complot este si atacul impotriva lui Reghe via Prodanca si discutiile permanente la emisiunile sportive despre bannerele puse de fani la meciul cu Rapid si nu despre meciul in sine.

Comentează