Invenția lui Asztalos

UPDATE: Reacția lui Mihai Stoica pe facebook.

miercuri, 10 octombrie 2012, 12:54

UPDATE: Reacția lui Mihai Stoica pe facebook.

Tolontan spune ca ma sinucid ca persoana rezonabila, dar el nu intelege cum se traiesc meciurile de fotbal cand esti implicat total. Sau cum le traiesc oamenii ca mine, care nici dupa 20 ani nu reusesc sa-si cenzureze emotiile.
Din punctul meu de vedere, Tolontan e cel mai bun ziarist din tara. Chiar daca nu sunt convins ca stapaneste foarte bine fenomenul fotbalistic, ca Vochin, de exemplu.
Din punctul meu de vedere, Tolontan era si cel mai corect ziarist din tara. Pana cand a ales sa dea credit unora care inventeaza stiri. Dar asta e alta poveste. Stiu ca trairile mele de la meciurile cu mare incarcatura starnesc antipatie, mai ales in randurile antistelistilor. Sunt si stelisti ponderati care nu accepta asta.
La orice alta echipa as activa, m-as comporta asa cum imi recomanda CNP-ul. La Steaua nu pot. Iubesc Steaua, urasc perioada in care am lipsit, chiar daca a fost una de succes profesional, sunt managerul acestei echipe, dar – inainte de toate – unul din milioanele ei de suporteri… N-am pretentia sa fiu apreciat pentru asta, n-am nici macar pretentia sa fiu inteles. IMPREUNA SPRE 24!!!”

Minciuna cea mai rea e minciuna celor care sînt plătiți să spună adevărul. În loc să spună adevărul Puterii, mai nou Csaba Asztalos se simte bine în rolul Puterii.

Șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a afirmat că observatorul meciului Steaua – FC Copenhaga, fostul fotbalist maghiar Marton Esterhazy, a trimis către UEFA un raport în care acuză Steaua de rasism.

“Cine e Asztalos?! În cele trei zile în care am stat în România eu n-am întîlnit nimic rasist”, le-a declarat Esterhazy colegilor mei de la Gazetă, uluit și iritat că i se folosește numele. Găsiți uluitorul interviu doar în Gazeta tipărită de azi.

Putem discuta dacă într-adevăr e oportun ca MM Stoica să înfigă steagul României în iarba stadionului Național Arena după meciul Steaua – CFR. Putem discuta, deși avem cu toții o problemă dacă a flutura steagul țării a devenit un fapt provocator care merită sancționat instituțional. “Stoica nu vrea să se potolească deloc”, a spus același Asztalos privind scena steagului, interpretată cabotin de managerul Stelei. Nu e cam mult ca teatralul să fie pedepsit prin lege? De cînd a devenit drapelul țării obiect de îngrijorare pentru CNCD, un for plătit din bani publici și subordonat Parlamentului?!

Nu am nici un fel de simpatie pentru ieșirile lui MM, omul a luat-o pe un drum care e opus civilizației și pare că nimic nu-l va opri de la sinuciderea sa ca personaj rezonabil. În unele cazuri, inteligența este direct proporțională cu viteza căderii.

Dar să-i pui în cîrcă lui Stoica un raport inexistent e incorect, nedemn pentru șeful CNCD și, mai ales, amenințător pentru cauza bună pe care Asztalos ar trebui s-o vegheze. În fond, Asztalos nu e numit ca să împartă indulgențe, somații și să polemizeze cu Gigi Becali, invincibil cînd e vorba de circ, ci ca să slujească un țel mai înalt decît pare că poate să ducă.

Dincolo de orice dubii, șeful CNCD a mințit. Nu cred în scenariul fantasmagoric al lui Becali că totul e un complot la adresa Steluței lui. Probabil că Asztalos a făcut-o ca să iasă în față un pic, ca să mai apară la televizor.

Pentru că există ziare, i s-a înfundat. Încă un om supărat pe presă.

Comentarii (133)Adaugă comentariu

florin.b  •  10 octombrie 2012, 10:46

Dl Tolontan,v-am respectat si o sa va respect mereu pentru felul in care scrieti,desi nu sint mereu de acord cu ce scrieti,dar mai ales pentru ca sinteti mai mereu impartian .Si asta e un lucru mare in Romania zilei de azi.De la meciul cu Rapid se tot vorbeste despre rasism,discriminare si toate aceste lucruri ii sint puse in circa Stelei si suporterilor sai .Nu neg ca exista o doza de rasism,dar vreau sa va intreb pe dv ,impartial cum va stiu,de ce nu este rasism cind,galeria Rapidului la meciul cu Poli Iasi a injurat tot meciul pe moldoveni ? Ori de ce nu e discriminare cind sint injurati oltenii,cazul meciului Dinamo-Pandurii ? O sa jucam in curind cu Turcai,e rasism sa ne amintim de Stefan cel Mare sau de Vlad Tepes?

Alexandru Dinca  •  10 octombrie 2012, 10:46

Domnule ” vlad ” ,

Individul trebuie destituit pentru ca a mintit, nu din alt motiv.
Nimic nu impiedica un maghiar, asa cum nu impiedica un turc, tatar, sarb, chinez , sa isi faca datoria, sa faca ceea ce este platit de noi, de cetateni, sa faca in serviciul nostru, al statului roman. Asa cum nu il impiedica nici pe presedinte, pe premier, pe ministru, parlamentar sau orice alt personaj ales/ platit de noi. Ca dansii cred altfel, ca au impresia ca aceste functii le apartin de drept si NICI UN MOMENT NU AU VREO OBLIGATIE FATA DE CETATEAN ci fata de sistemul ce le-a adus respectiva functie, este o alta poveste. E vina noastra, urmarea faptului ca LE PERMITEM sa fie altceva decat PERSOANE IN SERVICIUL NOSTRU. Etnia, insa, nu are de-a face!
Problema secuiasca, in general problema relatiei romano – maghiare, sta in permanenta raportare a ambelor etnii la trecut, in locul unei cautari constructive de solutii pentru viitor. Un viitor european, in care absurbitatile gen ” Tinutul Secuiesc” sau Catalunia, exemplu de actualitate, nu isi au locul.

petre  •  10 octombrie 2012, 10:49

vad ca diversi conducatori de institutii sau reprezentanti ai unor partide, indiferent de originea lor etnica, actioneaza contrar interesului national, fac mult rau Romaniei, de parca nu ar trai pe aici, de cand este o discriminare sa infigi steagul national undeva, chiar pe un teren de fotbal?domnul Asztalos o fi din Cluj si tine cu CFR, treaba lui, dar a incerca sa faci rau Stelei este un gest incalificabil, desi recunosc ca MMStoica si Gigi Becali au un comportament greu de calificat

Delpi  •  10 octombrie 2012, 10:52

De ce ar trebui sa fie un gest cabotin??Doar pentru faptul ca s-a desfasurat contra CFR-ului??!!

Astept cu mare interes „DEZINTERESUL” mai ales al dvs dle Tolontan despre ceea ce se intampla cu „U” Cluj!

NU inteleg de ce nu aveti curajul sa deschideti subiectul!!!

In rest…..MANDRU CA SUNT ROMAN!!!

croco  •  10 octombrie 2012, 10:55

vad ca mi s-a banat din comentariu cuvantul t i g a n !!! daca nici asta nu mai avem voie sa facem, suntem varza !!!

zona magheru  •  10 octombrie 2012, 11:09

E unul pe aici care imi aduce aminte de ” domnii ” care terminau stefan gheorghiu !! Bre ? Ce inseamna Vest ? Iti spun eu ce inseamna Vest . Vestul e la vest de ungaria si inseamna mai multe tari mai putin grecia, italia, spania , irlanda,portugalia etc…Nu de alta dar Democratia trece prin stomac.In curind vor fi mai multe tari in C.E in afara zonei Euro decit in ea . Ce are ce spun eu cu democratia ? Pai are ca traim mai mult in capitalism decit oricind si asta e tot ce conteaza .Tineti minte ce va spun eu acuma . Vor avea loc in citiva ani niste transformari in EU care nici macar nu le visati in acest moment .

halley  •  10 octombrie 2012, 11:16

Daca Asztalos a gresit sa plateasca, sa fie demis, sa plece, simplu ! Intrebarea mai interesanta e ce facem cu stadioanele pline de rasisti, xenofobi, sovini ? Cu violenta ? Ce facem cu oierul sef, care isi bate joc in mod constant de persoanele cu alta orientare sexuala, care incurajeaza in direct la televizor rasismul de ani de zile, ce facem cu banerele rasiste de pe National Arena ? Referitor la drapel…, hai sa vedem daca turcii (sa nu zic ungurii) o sa ne infiga un drapel in fata portii noastre dupa ce am pierdut meciul ?!

sarosizoltan 1947  •  10 octombrie 2012, 11:21

Prostia este un factor mai important decât inteligenta”. Cam asa gândiţi voi, oamenii din popor, oamenii din sport. Si explicaţia este ca prostia dvs, a oamenilor de genul unui cioban , este foarte dăunătoare pentru România! Naţionalismul deşănţat,şovinismul,rasismul,minciuna si mişelia, promovat de un cioban unor persoane ca dvs!. „Declinul ireversibil al presei noastre însoţeşte, din nefericire, declinul general şi galopant al societăţii româneşti. Faptul că spaţiul sportiv(fotbalul) a fost populat cu figuri bidimensionale din punct de vedere moral, groteşti prin ignoranţă, proastă creştere şi agresivitate a golit de conţinut viaţa sportivă românească într-o asemenea măsură încât nu ne mai putem aştepta în mod raţional la o ieşire din această mlaştină.”

costy  •  10 octombrie 2012, 11:23

Doar pt. faptul ca steau merge bine si in europa si in camionat totata lumea din conducerea fotbalului incearca sa îi faca rau! dar nu vor reusi ca dumnezeu nu îi ajuta! faptul ca 100,200 de huligani fac prostii pe stadion asta nu da voie nimanui sa aiba de suferit milioane de suporteri adevarati!!! luatii pe cei vinovati bagatii la puscarie sau datile interzis pe stadioane si lasati steaua în pace. fortza steaua pana la moarte.

Stancu Ion Ciocăneşti Dâmboviţa.  •  10 octombrie 2012, 11:35

Domnule Tolontan,de ce nu sesizaţi dumneavoastră forurile competente când la meciurile de hochei pe gheaţă,ale echipelor româneşti din Miercurea Ciuc,GHeorghieni,Braşov,sânt echipe româneşti nu? se cântă imnul Ungariei.Asta nu e rasism? Eu zic că e rasism pe faţă iar acest Asztaloş e deranjat că Steaua e pe val.

Carol  •  10 octombrie 2012, 11:38

@Cătălin Tolontan: aha, mersi am inteles acum 🙂

eu  •  10 octombrie 2012, 11:48

@florin.b … toata agitatia legata de meciul cu Rapid nu a aparut neaparat datorita scandarilor din tribuna..ci datorita faptului ca aceste scandari au fost initiate si sustinute de catre oficiali ai clubului Steaua la statia de amplificare a stadionului! …si nu o singura data, ci pe parcursul intregului meci ! Fiti si voi macar o data rezonabili si acceptati ca ati gresit !

sevilla  •  10 octombrie 2012, 11:48

Perfect de acord cu Alexandru Dinca!

Costi  •  10 octombrie 2012, 11:54

Buna ziua!Scuze pt deranj.Nu sunt in tara deci nu pot citi editia tiparita a Gazetei.Dar daca am inteles bine acest Asztalos,platit din bani publici,a spus ca observatorul partidei ar fi facut un raport pt rasism si observatorul v-a declarat ca el nu are nimic de-a face cu chestia asta?????Daca este asa devine delirant si delirul e o boala….acest Asztalos depaseste cu mult limitele bunului simt si trece in patologic.Iar patologicul trebuie internat!Ireal…desigur daca am inteles bine!Multumesc!

forzzasteaua  •  10 octombrie 2012, 11:54

Da, foarte frumos. Asa trebuie facut, mai intai te documentezi dupa care te apuci sa scri. Toti care au gresit , au blamat Steaua , au instigat la violenta , si au aruncat cu noroi in jucatori si conducere trebuie sa plateasca. Nu este frumos ce au facut si nici macar profesionist. Toti se puse sa distruga aceasta echipa, doar doar se va mai gasi un depravat gen Asztalos care sa declare si sa sustina acele acte de rasism inexistente. Pentru acest Asztalos nu avem nici o pretentie dar acei zisi ziaristi care au scris tot felul de bazaconi ii rugam insistent sa iasa in fata acum si sa-si ceara scuze public pentru toate declaratiile facute. Sa va fie rusine domnilor ziaristi de 2 lei pentru simplul fapt ca tineti un pix in mana si debitati numai idioteni cu care va injositi si va bateti joc de aceasta profesie.

Catalin  •  10 octombrie 2012, 12:00

Asa cum am afirmat si pe blogul Mysport, MM nu a inteles nimic din mesajul lui Tolontan, ca dovada postarea de pe Facebook.

http://mysport.gsp.ro/catalinozaurusrex/note/despre-mm-quotperceptia-internauticaquot-si-rastalmacirea-mesajelor-10926.html

Mai mult de atat, s-a inconjurat de o armata de „aplaudaci” care nestiind despre ce este vorba, posteaza laude la adresa conducatorului „suprem” de la Steaua, MM Stoica. De fapt cei care scriu mesaje pe wall-ul lui MM, nici macar nu termina de citit postarea ca imediat spun „Bravo MM” sau „Respect MM” ori „Bine le zici MM”, etc. Tipic, nu-i asa? Unde am mai vazut noi asta? La Steaua! Hahaha!

Prin urmare, Mihai Stoica a dovedit pentru a nu stiu cata oara ca nu stie pe ce lume se afla… incadrandu-se perfect in vorba romaneasca „surdul n-aude, dar le potriveste”. In cazul de fata Tolo i-a luat subtil apararea, insa MM a debitat prostii.

Sunt curios daca-si sterge mesajul sau o da la intors.

bog  •  10 octombrie 2012, 12:11

„Putem discuta dacă într-adevăr e oportun ca MM Stoica să înfigă steagul României în iarba stadionului Național Arena după meciul Steaua – CFR. Putem discuta, deși avem cu toții o problemă dacă a flutura steagul țării a devenit un fapt provocator care merită sancționat instituțional”
eu cred ca putem discuta daca nu cumva domnul Csaba Asztalos este rasist. de vreme ce il deranjeaza ca dupa un meci in care au jucat doua echipe din Romania , pe un stadion in Romania a fost fluturat un steag al Romaniei si apoi a fost rezemat de poarta , este posibil ca domnului sa nu ii placa romanii care ii platesc totusi salariul.
p.s. Daca dupa ce-l flutura il lasa pe jos iar nu era bine, se spunea ca nu are respect pentru drapelul tarii si ca il arunca pe jos..

Camy  •  10 octombrie 2012, 12:12

mimisor este un copil frustrat,pe FB injura ca un copil retard,din pacate pentru el ,devine pe zi ce trece tot mai penibil,cine nu este cu Steaua este Rapidist sau Dinamovist ,de aici se vede ce rudimentar este in gandire.

Unique  •  10 octombrie 2012, 12:31

Pt a absolvi o persoana (care nu este la prima abatere) de gesturi si injurii necugetate,avem darul de a interpreta lucrurile in asa fel incat sa-i scoatem pe ceilalti nebuni!!!
Intrebarea mea este: de ce a trebuit ca mm sa infiga steagul romaniei dupa un meci cu o contracandidata din aceeasi liga si din aceeasi tara???Si daca gestul sau a fost total inofensiv la adresa etniei respective,de ce nu a facut acest gest dupa meciurile castigate anterior cu Rapid sau Petrolul de exemplu???!!!
Nu puteti prosti o tara intreaga….

dan  •  10 octombrie 2012, 12:42

Catalin, sper sa nu dai raspuns la mesajul lui MM. El nu a inteles complimentul pe care i l-ai facut cu „inteligența este direct proporțională cu viteza căderii.”. Sa ramanem la subiectul principal. Se pare ca subiectul nationalism este inepuizabil, e clar ca se pot castiga voturi bune in noiembrie daca se apasa pe aceasta pedala. Bine ca nu avem acum meciul cu Ungaria.

edy  •  10 octombrie 2012, 13:03

Comenteaza cineva asta??? Se aude???
DeCe News a semnalat un apel al comunităţii maghiare din Baia Mare, care îi îndemna pe cetăţenii de etnie maghiară să nu se căsătorească cu românii. Apelul a fost semnat de preoţi şi înalte oficialităţi maghiare sub numele „Noul strigăt pentru ungurimea din Baia Mare!”. Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, susţine că ştie foarte bine acest manifest, dar, din motive personale, se va recuza în şedinţa în care apelul va fi luat în considerare.
Csaba Asztalos a precizat pentru DeCe News că unul dintre preoţii care au semnat documentul l-a cununat religios şi preferă să se recuze. “Eu nu voi vota, dar, fiind din Baia Mare ştiu mai bine problema. Deci acel document îi jigneşte în primul rând pe maghiari, nu se pomeneşte niciunde de români. Asta este părererea mea personală”, a spus Csaba Asztalos.

Preşedintele CNCD a explicat la baza acestui apel stau mai mulţi factori. Semnatarii sunt îngrijoraţi de scăderea numărului de maghiari de la 25.000 la 15.000 şi de calitatea scăzută a învăţământului în limba maghiară. Asztalos consideră că un alt factor este prezenţa celor trei partide politice maghiare în zonă şi presiunile puse de acestea. “Eu cred că nu eşti nici mai deştept, dar nici mai prost dacă nu semnezi acest apel”, a precizat preşedintele CNCD.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării ia în considerare punerea pe ordinea de zi a acestui apel al maghiarilor.

“Noi, toţi semnatarii prezentului manifest (pedagogi, persoane civile şi publice, capii bisericilor responsabili pentru soarta ungurimii din Baia Mare şi zona Băii Mari), urmărim cu îngrijorare răspândirea unei gândiri şi a unui comportament care renunţă la identitate, care ameninţă existenţa comunităţii noastre. Boala ale cărei simptome sunt: răspândirea căsniciilor mixte, refuzarea educaţiei în limba maternă, exilul, contopirea cu corpul naţional majoritar, delăsarea faţă de noi înşine şi letargia au infestat şi cei mai buni oameni din comunitatea noastră: se răspândeşte ca o boală contagioasă şi în cadrul intelectualităţii din comunitatea noastră. În 1992, acum 20 de ani, mai mult de 25.000 de băimăreni se declarau maghiari. După ultimul recensământ, suntem doar 14.000. Aceasta, matematic, înseamnă o scădere de aproximativ 50% în doar două decenii. (…) Calculând cu un timp de înjumătăţire de 20 de ani, peste o jumătate de secol de-abia o să mai fie unguri în zona Baia Mare. Putem avea oare conştiinţa curată? Am făcut oare totul pentru a opri acest proces?”, se arată în prologul apelului „Noul strigăt pentru ungurimea din Baia Mare!”

Radu  •  10 octombrie 2012, 13:05

… ca tot zicea MM ca nu va mai folosi contul de Facebook!

Vali  •  10 octombrie 2012, 13:05

Mi se pare si nu cred ca doar mie, dar acest … de mihai stoica primeste o prea mare importanta. Ce bine era daca ramanea el in cutia de carton…Eu inca mai cred ca oameni cu bun simt de ex. domnul Grigoras(desi e tot om, cu pacatele lui cu tot)pot avea in viitor o importanta muuuuult mai mare pentru fotbalul romanesc decat o audienta trecatoare si mirositoare din vremurile actuale.Multumesc.

bun simt  •  10 octombrie 2012, 13:08

Merg in peluza de peste 14 ani de zile. Comportamentul unui suporter e una, a unui presedinte de club trebuie sa fie altul. Fara alte comentarii. Nu reusesti lasa pe altul. Mihai Stoica uita alt lucru esential. S-a schimbat. El era suporter al Stelei si la inceput, cand abia venise la acest club. Insa decenta inca isi gasea loc in comportamentul lui, comportament care acum nu ma face decat sa schimb postul tv unde isi demonstreaza el superioritatea

oly  •  10 octombrie 2012, 13:16

Ce nu intelege MM este ca, din postura de Manager, nu poti sa te comporti ca un simplu si needucat specatator. Restul sunt discutii. Daca tot este comentator la Digi si vede foarte multe meciuri de fotbal, pe care apoi le comenteaza, ma indoiesc ca nu vede si cum se comporta conducatorii echipelor respective. El este un slugoi care vrea sa-i faca pe plac patronului. Sa-i urmariti reactiile, nu face nimic pana nu se exprima Reghe sau patronul, apoi el amplifica la maxim exprimarea celor doi.

Tatu  •  10 octombrie 2012, 13:26

Pentru toti stelistii,

Pe nimeni nu intereseaza ca o parte a publicului de la meciul Steaua Rapid a scandat chestii cu conotatie rasista. Pentru ca nu ii poti controla.

Steaua trebuia sa piarda meciul cu 3-0 si sa ii fie suspendat terenul cateva etape pentru ca la acel meci crainicul stadionului a dat tonul la EXACT acele scandari.

Dar nu poti face asta echipei care are recordul de meciuri castigate la masa verde din ultimii ani din Europa.

sanderoalex  •  10 octombrie 2012, 13:29

vad ca sunt cenzurate cuvente ca t i g a n , m i t i c i…asta e dovada de prostie suprema!

simplicio  •  10 octombrie 2012, 13:32

Asa sunt barbatii adevarati, se plang sau se lauda pe facebook 😉

sola  •  10 octombrie 2012, 13:35

mm aminteste mereu de cifra 24 titlu 24 rusescu numaru 24 etc dar ai reamintesc eu ca cifra 24 nu este una chiar buna ptr steaua pe 24 mai 1989 steaua a fost umilita de milan gullit-van basten,gullit-van basten asa ca laso mai usor cu cifra asta!!!

Andrei  •  10 octombrie 2012, 13:44

@sola : Vezi ca cifra 24 nu exista , poate numarul . In alta ordine de idei , mai bine umiliti de Milanul lui Van Basten decit de 17 Nentori

Scrisoare deschisa catre Catalin Tolontan : Blogul ActiveWatch  •  10 octombrie 2012, 13:58

[…] ultima dumneavoastră postare deplângeți faptul că “avem cu toții o problemă dacă a flutura steagul țării a devenit […]

gabi  •  10 octombrie 2012, 14:02

Din moment ce Steaua e o echipa indragita in toata tara si are suporteri peste tot, este normal ca la meciurile ei sa fie si drapelul national. Mi se pare SCANDALOS sa ajungem sa cerem voie de la Asztalos sau de la oricine altcineva sa arboram DRAPELUL NOSTRU NATIONAL.

dan  •  10 octombrie 2012, 14:11

Asztalos de ce nu se sesizeaza cand la meciurile de handbal unii din Ciuc vin cu asa zisul drapel secuiesc? Aia nu o vede ca pe o provocare? Sa-i fie rusine!

Octavian Stăncioiu  •  10 octombrie 2012, 14:14

Trăiască neamul românesc!

Mara  •  10 octombrie 2012, 14:55

Citesc comentariile si ma minunez , mare iti este gradina ta Doamne !!! Imbecilul ala de Asztalos isi bate joc de noi si pe voi va freaca grija de MMu ! Sunt stelista de cand ma stiu , iubesc aceasta echipa de peste 40 de ani , iubesc fenomenul fotbal si ca atare merg pe stadion indiferent de echipa cu care joaca Steaua dar merg si la finale ca de exemplu , Dinamo – Rapid de anul asta . Ce pot sa spun , unde era domnul Asztalos cand pe teren erau zburatoarele si cainii iar galeriile lor unite injurau Steaua ca la usa cortului ! vreti civilizatie pe stadioane ? Fiti civilizati , nu mai jigniti pe altii , bunica mea avea o vorba , respecta si vei fi respectat , deci respectati intai si apoi ridicati-va cu pretentii .

Darsell  •  10 octombrie 2012, 15:00

Domnule Tolontan, sunt de acord cu dumneavoastră în această privință. Acel gest cu drapelul chiar nu mi se pare deloc unul negativ sau cu trimitere rasistă ori xenofobie. Și chiar ar fi absurd și derizoriu să interpretăm că steagul a fost rezemat de acea poartă în care, până la urmă, a stat și Tătărușanu în prima repriză. Chiar dacă, personal, nu-l simpatizez deloc pe MM, deși sunt stelist, aș vrea să întreb de ce nu se iau măsuri drastice și nu se crează circ la UEFA pentru veșnicele scandări ”Țiganii! Țiganii!” de care se lovesc aproape toate echipele românești când se deplasează în Europa! Sau ăla nu mai e rasism?

Sany  •  10 octombrie 2012, 15:07

Multumesc Mihai Stoica ! As fi facut si eu asa ceva, dar nu imi permit. As fi fost anchetat, amendat. S-ar fi spus ca instig la violenta. Eu nu imi permit a ma bucura de tara mea, de drapelul meu, de sacrificiile stramosilor mei in tara mea. Dar o minoritate pe care o inteleg, o tolerez, o ajut isi permite sa ma sfideze decate ori are ocazia. Asta este rodul politicii duse de preailuminatii nostrii alesi.

Tudor  •  10 octombrie 2012, 15:20

fiecare pasăre pe limba ei piere, se poate spune după ce vezi reacţia lui MM.
Mai crezi că e f. inteligent ?
mesajul postat de MM arată un extremist bolnav, de o rea credinţă evidentă, atribute care alcătuiesc toate ingredientele unui rasist şi unui xenofob notoriu. Cam aşa gândeau, la începutul carierei, şi torţionarii nazişti faţă de Hitler şi ideologia sa.(torţionarii comunişti erau prea proşti ca să gândească ceva, ăia îi copiau pe ruşi)
Tolontane, tu ştii, sau ar trebui să ştii, că aceste tendinţe evident rasiste şi xenofobe a celor 2 tăntălăi (oieru şi ciupanezu) pot deveni f. periculoase (iar eventualele consecinţe nu le vor suporta ei, ci oameni nevinovaţi) dacă sunt fluturate tot mai des (cum văd că se întâmplă, aşa că ar fi bine să nu le mai promovaţi atât …
în privinţa rasismului din România …există rasism la mine la birou, unde suntem 10 oameni, dar pe un stadion de zeci de mii de oameni unde doi isterici cu ochii scoşi din orbite strigă la un microfon „am avut şi vom avea …”în condiţiile alea, chiar şi cei normali devin rasişti …

florin  •  10 octombrie 2012, 15:32

nu va suparati, am si eu o intrebare.
marea majoritate a prietenilor mei care au alergat maratonul din chicago de duminica, au purtat drapelul romanesc la sfarsit, in semn de mandrie fata de tara unde s-au nascut.
credeti ca ar trebui sa alert autoritatile locale pentru acest caz de rasism?
Jur ca Romania e singura tara unde poate un ungur sa te acuze de rasism ca afisezi ziarul romanesc. si nu orice fel de ungur, ci un ungur „roman”, ca ungurul serios, ala din Ungaria, nu a vazut nici un abuz.

Ce bine c-am plecat de-acasa undeva unde pot sa fiu mandru ca sunt roman!

Alexandru Dinca  •  10 octombrie 2012, 15:34

Domnule ” zona magheru ” ,

Imi cer scuze ca ma adresez astfel dar nu stiu cum altfel as fi putut personaliza aceasta interventie a mea.
Imi pare tare rau sa vad formula de politete ” domnule ” folosita cu ironie. E pacat. Este dreptul fiecaruia sa fie respectat intr-un dialog, formula nu merita a fi luata in bascalie.
Apoi, va jur ca personal m-as simti onorat sa fi avut sansa sa studiez in cadrul Academiei Stefan Gheorghiu, cu atat mai mult sa fi fost licentiat la acestei institutii, in ciuda unor opinii deloc favorabile ce s-au exprimat, in timp, cu privire mai mult la o serie de fosti sau actuali demnitari, decat la valoarea actului educational ce il oferea.
Va respect punctul de vedere privind la viitorul CE, sunt convins ca are la baza argumente serioase si experiente personale demne de luat in seama. Nu sunt insa de acord cu dumneavoastra. Un edificiu cladit cu atata truda, rod al inspiratiei unor vizionari, nu va ceda in fata problemelor ce le intampina si nici sub presiunea unor lideri de moment dominati de iluziile mai vechi ale superioritatii de rasa.

Revenind la subiect, gestul domnului Asztalos imi pare atat de mic ( ca dimensiune umana, nicidecum ca importanta ), de penibil in vulgaritatea sa, cam cat a fost un rusinos caz de coruptie ministeriala in care ” mita ” era reprezentata de o cantitate oarecare de caltabosi.
Cu siguranta nu este cazul sa asociem minciuna gogonata a domnului in cauza cu atitudini anti-romanesti sau elaborate scenarii de conflict inter-etnic.
Sunt absolut convins ca domnul Asztalos nu este decat un penibil Pinochio ce si-a dorit sa iasa un pic in prim-plan, pe fondul unei agitatii exagerate privind relatiile intre etnii, agitatie la care media a avut un cuvant greu de spus si pentru care nu sunt sigur ca ar trebui sa se mandreasca.

Adi  •  10 octombrie 2012, 16:19

De ce suntem noi rasisti si ei nu? De ce in Romania ungurii vorbesc de autonomie si nu li se face nimc? De ce in Romania, vorbesti romaneste si ti se raspunde in ungureste ca nu intelege (am oprit sa iau o paine cu cartofi din Sacele, Brasov)? Romanilor din ungaria li se dau tot la fel de multe drepturi ca ungurilor aici? Asa ca mai lasati-o balta.

paul  •  10 octombrie 2012, 16:34

sola cel analfabet uita se mantioneze ca umilinta aia a avut loc in FINALA CUPEI CAMPIONILOR EUROPENI. Nasol moment, intr-adevar..

stana  •  10 octombrie 2012, 16:53

STOICA are manifestări de om retardat.

Joo Ferenc  •  10 octombrie 2012, 17:02

http://blog.activewatch.ro/freeex/scrisoare-catalin-tolontan/

Ce parere ai Catalin? 🙂

Avram Iancu  •  10 octombrie 2012, 17:34

.
DACA CETATEANUL ORICAREI TARI DE PE PLANETA …FLUTURA STEAGUL TARII
.
SALE PE TERITORIUL TARII SALE …SAU IL AFISAZA PUBLIC ORIUNDE …
.
SI VINE CINEVA SI SPUNE CA ACEST LUCRU ESTE …RASISM …CEL CE
.
SPUNE ACEST LUCRU …FIE ESTE DEREGLAT MINTAL …FIE ESTE UN MARE
.
DUSMAN AL NATIEI CAREIA APARTINE ACEL STEAG !

flavius  •  10 octombrie 2012, 17:35

@sola: bai baiatule, mai du-te pe la clasa I sa inveti si tu ce e cifra si ce e numarul.

flavius  •  10 octombrie 2012, 17:37

E grav daca am ajuns ca o persoana sa fie pedepsita pentru ca flutura drapelul national! De fapt asta e tara in care unii sunt acuzati de „instigare la vot”..

emil  •  10 octombrie 2012, 17:46

Pt comentariul49 , @georgeB : Eram amuzat cand am inceput sa citesc comentariul… Dar,.. mi-au dat lacrimile..Intr-adevar, nimic nu-mi e mai sfant si mai de pret, decat juramantul facut cu mana pe drapelul Romaniei !… Imi iubesc, Patria ! … asa necajita cum e, si plina de toti nebunii 🙂

Cătălin Tolontan  •  10 octombrie 2012, 18:33

Joo Ferenc: Am citit scrisoarea si i-am raspuns si pe mail domnului care mi-a scris-o.
I-am zis, pe scurt, ca nu accept ca munca tuturor colegilor mei sa fie interpretata cu rea vointa.

Asta e o meserie dificila si nu e in regula sa acceptam la nesfirsit lectii de la cei care nu fac diferenta dintre fapte si opinie.

Domnul respectiv spune ca daca publici un citat din cineva (Becali sau Paszkany) tu aderi la opinia aceea, iti exprimi vasazica o opinie.

E cam mult sa confunzi in asemenea mod publicarea unei declaratii a cuiva cu asimilarea opiniei.

I-am spus si domnului respectiv. Daca public „Paszkany: „Becali e rasist”” asta e o declaratie a lui PAszkany, nu o opinie a mea.

Opinie e daca scriu „Becali e rasist”, ceea ce am scris cu mult inainte ca CNCD sa se pronunte.

Vorbesc in numele meu, dar si in numele colegilor de la GAzeta: sint destule situatii in care gresim, nu sintem nici pe departe perfecti, dar fara lectii, va rog, mai ales din partea unor oameni care confunda opinia cu informatia, dar sint gata sa ne explice cum ar trebui facuta presa.

Nu accept deloc, dar deloc, ideea ca Gazeta joaca un rol nefast in aceasta chestiune. Sint multe ONG-uri, inclusiv cel unde lucreaza domnul respectiv, care au fost activ sprijinite de noi, in partaneriate, in domeniile luptei impotriva discriminarii sau violentei pe net. Am finantat la gsp asemenea proiecte! Altii iau bani, noi finantam!

Ziarul asta lupta, cit e omeneste posibil si cit ne duce capul, pentru niste valori in apararea carora nu se ridica multa lume azi, in Romania.

Dar cel mai mult din toate ma irita cind stiu cit muncesc colegii mei si cit de usor sint acuzati. Din acest punct de vedere imi schimb total atitudinea. Pina acum am fost rezervat si am aparat breasla in general si meseria. De acum inainte, oricine are indrazneala de a ataca primitiv si de sus, cu superioritatea puritatii, munca de la gazeta sau a altor jurnalisti pe care-i apreciez va auzi exact ceea ce cred!

Acesta a fost raspunsul meu.

paisie  •  10 octombrie 2012, 18:46

folosirea cu ostentatie a insemnelor nationale cu scopul de a manipula publicul si de a induce faptul ca o echipa a unui oras din Romania este straina de tara si ‘trebuie’ cucerita ,este un gest de o perversitate care trebuie pedepsita,mai ales ca e o infractiune cu un mare grad de consecventa,cam de cand cfr s-a ridicat in fotbalul romanesc si a indraznit sa faca concurenta stelei,club ‘profund’ romanesc,ca si conducatorii lui preaiubiti,nu?

Comentează