Meme după facebook

Dacă din Meme tai facebook, rămîne twitter. Renunți și la twitter? Îl vezi pe managerul general al Stelei la televizor, în calitate de realizator, invitat special sau, în cel mai rău caz pentru el, îi auzi doar vocea în intervențiile telefonice.

sâmbătă, 8 decembrie 2012, 1:01

Dacă din Meme tai facebook, rămîne twitter. Renunți și la twitter? Îl vezi pe managerul general al Stelei la televizor, în calitate de realizator, invitat special sau, în cel mai rău caz pentru el, îi auzi doar vocea în intervențiile telefonice.

La un moment dat, nici nu mai bagi de seamă ce spune, doar îi adulmeci prezența, așa cum simți semnătura audio a cîte unei reclame pe TV cînd pleci dintr-o cameră în alta.

Devenit aproape coloană sonoră, ce transmite Meme? Care e atributul său, ce-l precede înainte de a-și rosti ideea și ce-l însoțește mult după ce nu mai ești în contact, ca microbist, cu el?

Ironia, superioritatea și arțagul sînt fețele cu care suporterii îl văd pe Mihai Stoica. Nu toți, dar majoritatea. Chiar și suporterii Stelei îl întrezăresc la fel de abraziv, chiar dacă lor le convine spiritul combativ al managerului, mai puțin momentele cînd Stoica le ia peste picior pe fostele legende ale clubului.

Și asta cu legendele e de discutat. Stoica a făcut ceea ce mulți gîndesc, dar nu au insolența temerară să o spună. El o are. Unele dintre gloriile clubului și-au transformat reputația într-un motiv de a ne spune în fiecare zi că prezentul nu e la înălțimea trecutului.

Sigur că nu e, nici nu poate fi, ceea ce au făcut ei în 1986 la Sevilla rămîne inegalabil. Bun, și? Acum n-o să se deprime Pintilii încă de la vestiare pentru că nu va ajunge niciodată într-o finală a Ligii Campionilor în tricoul Stelei. Nici Tudorel Stoica n-a ajuns și atunci s-a înregistrat una dintre cruzimile fotbalului.

În fond, această dispută trecut- prezent îl definește pe Meme poate mai bine decît frecușurile cu mulțimea de rivali, reali sau imaginari.

Aproape fără să bage de seamă, el însuși devine istorie, în toate sensurile ei. A traversat deja 20 de ani de meserie. Trece vremea.

Ca președinte, a participat cu trei cluburi, Oțelul, Steaua și Urziceni, în cupele europene. Are trei calificări consecutive în primăvara europeană și trei titluri de campion.

În aprilie 2013 va împlini 48 de ani. A trecut, ca o întreagă generație de jurnaliști, de la “tînărul conducător de club” către statutul unei vîrste indefinite.

Este mult la scara fotbalului nostru. Avem nu doar cea mai mare rată europeană de domnitori (vezi Lucian Boia) și de antrenori (vezi Mitică Dragomir) schimbați, dar și de conducători care nu apucă să-și facă treaba.

În cazul lui Mihai Stoica, dacă dai la o parte facebook, twitter și restul, rămîn faptele sale din lumea reală, nu din cea digitală. În realitatea fizică, sînt mii de kilometri pe care i-a parcurs și sute de kilograme de pantofi tociți de atîta stres. Pe ecranele de diverse dimensiuni, unde totul își pierde materialitatea, șeful Stelei rămîne doar un “icon” răzgîiat și provocator.

După calificarea de joi, de la Copenhaga, el a scris pe facebook ceva despre “haterii” care nu știu ce ar face… Într-un moment de inspirație, s-a autocaracterizat. Mihai Stoica e un hater. Dar unul a cărui viață profesională, dacă dai deoparte facebook, continuă să reziste prin idei, muncă și reușite multiple.

Oriunde în lume, o asemenea carieră ar fi prețuită în mod just. Aici, o atacă toată lumea. Și, înainte de oricine, o atacă o groază de avataruri care i-au furat poza lui Mihai Stoica și o folosesc pe ecrane.

Comentarii (166)Adaugă comentariu

Codrut  •  9 decembrie 2012, 18:17

Tolo, cred ca intrebarea care ramane este urmatoarea: setul lui de calitati este suficient de insemnat astfel incat el, meme, sa fie tolerat cu toate relele sale? Parerea mea este ca nu.

Crockett  •  9 decembrie 2012, 18:29

Nu inteleg cum ai ajuns sa il apreciezi pe acest individ care va avea si cazier cat de curand…
Catalin, cred ca ai vrut sa vezi cam cata lume iti citeste articolele…
In ritmul asta o sa ramai tu cu coana mitza…

andrei  •  9 decembrie 2012, 20:15

nu-mi place deloc acest personaj, nu reusesc in niciun fel sa il alatur imaginii pe care o am eu despre ce trebuie sa insemne fenomenul sportiv.
a instiga la ura si la violenta, a fi grosolan si laudaros, nu mi se par a avea legatura cu sportul.
nu-i pot contesta meritele, pentru ca nu stiu care sunt acestea.
poate ca ar fi interesant sa ne povestiti dumneavoastra, domnule tolontan, care sunt meritele pe care trebuie sa le aiba cineva pentru a spune despre el ca a reusit 3 titluri, x calificari consecutive etc

Tibi  •  9 decembrie 2012, 22:30

Mi-am mai amintit ceva, apropos de afirmatia „…Oriunde în lume, o asemenea carieră ar fi prețuită în mod just”: in foarte multe tari a lovi cu pumnul un suporter, asta din pozitia de manager, duce la concediere imediata !!! Majoritatea tarilor europene pun eforturi enorme pt a opri violenta ( atat verbala cat si fizica )pe terenurile de fotbal, Romania este una dintre putinele tari unde la nivel oficial se permit iesiri din decor fara a se lua masuri.
Depinde desigur de definitia ta de „just”. Just in momentul in care se manifesta violent ( verbal si fizic) inseamna si concedierea…:)

ponor  •  10 decembrie 2012, 7:46

oare ce merite are ??
in afara de faptul k bate din gura vrute si nevrute si ca e in fotbal de atatia ani.
nici la asta nu se pricepe
vezi transferurile
vezi declaratii
nu isi cere scuze daca greseste
nimeni nu va mai face niciodata atatea puncte in CL ca urziceniul-unde el era mare…….mic
nu are rost sa mai scriu
Domnule CT astept articole mai….pe valoarea D-vs
nu intrati in troaca

picatcubacu  •  10 decembrie 2012, 17:49

Ai uitat de anii „cu executare” care se intrezaresc la orizont. Mi se pare ca merg tot la capitolul intra. Nu?
Of, of cinstitii astia, hingheriti de o justitie oarba …

Mike  •  11 decembrie 2012, 13:13

Articolul e de nota 2. Daca si MM merita `ridicat` in slavi..

cristian  •  11 decembrie 2012, 15:20

Respect Mihai Stoica..De cand s-a reintors in Ghencea au inceput sa apara si rezultatele…Ciocu mic cei care il contesta !!!

petrecerea  •  11 decembrie 2012, 15:39

Esto tare bravusima ragazza

Dhorasoo  •  14 decembrie 2012, 13:51

Eu cred ca acest articol scris de catre CT, este unul cu tenta ironica la adresa marelui manager…a scris lucruri pe care creierele noastre nu le percep deoarece refuz sa cred ca este vorba de o ODA scrisa in randuri,dedicata marelui manager. Sper sa fie asa…

GOGU  •  15 decembrie 2012, 23:00

Pentru ce-i care au citit cu ura articolul, sunteti niste jegosii orbii. MM este unu dintre ce-l mai inteleigent om si devotat Meneger, al echepei Steaua, din ultimi 5-10 ani, un Stelist adevarat un om caruia ii curge sange ros-albastru prin vene si asa mai departe. Cum sa compari omul asta cu un borcea ofticat, sau un dinu vama,zota, porumboiu, iancu, mititelu 0 la capitolul performanta etc,si lista continua cu multi, multi alti. Cand un oficial al unui club din liga 1 o sa fie la nivelul lui MM Stoica, iubindusi clubul, echipa, suporterii, formand un asemenea grup puternic, atunci vor fi capabilii, sa poata spera ca vor avea, catva la suta sanse de a se putea compara cu MM Stoica si Clubul Steaua in ultimi 10-15 anii, la nivel de performanta, valoare, buget, si numar de suporteri.

adi  •  30 decembrie 2012, 0:23

O fi avand si el calitatile sale, depinde acum de parerea fiecaruia. Intotdeauna sunt pareri pro si contra, iti place sau nu un om. Daca a rezistat atata, inseamna ca e sigur pe el, e stapan pe domeniul sau de activitate.

alegzandru  •  18 ianuarie 2013, 9:39

Baiatul asta inca vinde bine, asa-i? Parca e star rock, asa multa atentie i se acorda. Presa tot insista pe popularizarea elementelor insignifiante din managementul cluburilor, in locul celor care ar trebui sa se afle cu adevarat in lumina reflectoarelor.

Ion  •  18 ianuarie 2013, 10:32

Inteleg ca va este ciuda ca MM are succes. De bine, de rau, este cam singurul manager din tara care s-a impus la mai mult de un club. Mai sunt one-club-man-showm gen Muresan, de la Cluj, dar acolo altele sunt motivele pentru care a avut succes. Si cred ca da, merita sa fie respectat, macar, pentru calitatile lui, deoarece ii eclipseaza defectele.

jos_cenzura  •  20 ianuarie 2013, 20:15

mda, acest semidoct de MM nici nu stie sensul cuvintului „hater”,
care inseamna cineva invidios pe unul cu succes (gen dusmanul care-ti poarta pica ca n-are valoarea dumitale).

din pacate nici domnul Tolontan (altminteri, tot respectul) nu cunoaste cuvintul, altfel ar fi bagat acolo un [sic] de bun simt 🙂

reproduc primul vers din melodia Haters Gon Hate (504 Boyz) sa carific si mai mult sensul, pentru cei care nu-l inteleg:

„I don’t know if it’s the Porsche or the Lamb, that make these niggas
Hate me, like I’m a member of the Klu Klux Klan”

Iar refrenul clarifica si mai mult definitia cuvintului hater:

„When I pull up at the club in a big black
Truck on dubs (these niggas gon hate)
Cause I’m doing big thangs, and I got a lot of ice
In my chain (these niggas gon hate)
When I come through the door, and take all the hoes
I know (these niggas gon hate)
Cause I’m playing with some chips, and I make a lot of hits
I know (these niggas gon hate)”

Nu cred ca MM se identifica cu acesti tipi invidiosi pe domnul care canta (despre masinile si femeile si bijuteriile sale), deci prin consecinta, nu ar trebui sa se autocaracterizeze cu cuvintul „hater”.

Rodion  •  12 aprilie 2013, 12:20

BUN ARTICOL !!!

Comentează