Meme după facebook

Dacă din Meme tai facebook, rămîne twitter. Renunți și la twitter? Îl vezi pe managerul general al Stelei la televizor, în calitate de realizator, invitat special sau, în cel mai rău caz pentru el, îi auzi doar vocea în intervențiile telefonice.

sâmbătă, 8 decembrie 2012, 1:01

Dacă din Meme tai facebook, rămîne twitter. Renunți și la twitter? Îl vezi pe managerul general al Stelei la televizor, în calitate de realizator, invitat special sau, în cel mai rău caz pentru el, îi auzi doar vocea în intervențiile telefonice.

La un moment dat, nici nu mai bagi de seamă ce spune, doar îi adulmeci prezența, așa cum simți semnătura audio a cîte unei reclame pe TV cînd pleci dintr-o cameră în alta.

Devenit aproape coloană sonoră, ce transmite Meme? Care e atributul său, ce-l precede înainte de a-și rosti ideea și ce-l însoțește mult după ce nu mai ești în contact, ca microbist, cu el?

Ironia, superioritatea și arțagul sînt fețele cu care suporterii îl văd pe Mihai Stoica. Nu toți, dar majoritatea. Chiar și suporterii Stelei îl întrezăresc la fel de abraziv, chiar dacă lor le convine spiritul combativ al managerului, mai puțin momentele cînd Stoica le ia peste picior pe fostele legende ale clubului.

Și asta cu legendele e de discutat. Stoica a făcut ceea ce mulți gîndesc, dar nu au insolența temerară să o spună. El o are. Unele dintre gloriile clubului și-au transformat reputația într-un motiv de a ne spune în fiecare zi că prezentul nu e la înălțimea trecutului.

Sigur că nu e, nici nu poate fi, ceea ce au făcut ei în 1986 la Sevilla rămîne inegalabil. Bun, și? Acum n-o să se deprime Pintilii încă de la vestiare pentru că nu va ajunge niciodată într-o finală a Ligii Campionilor în tricoul Stelei. Nici Tudorel Stoica n-a ajuns și atunci s-a înregistrat una dintre cruzimile fotbalului.

În fond, această dispută trecut- prezent îl definește pe Meme poate mai bine decît frecușurile cu mulțimea de rivali, reali sau imaginari.

Aproape fără să bage de seamă, el însuși devine istorie, în toate sensurile ei. A traversat deja 20 de ani de meserie. Trece vremea.

Ca președinte, a participat cu trei cluburi, Oțelul, Steaua și Urziceni, în cupele europene. Are trei calificări consecutive în primăvara europeană și trei titluri de campion.

În aprilie 2013 va împlini 48 de ani. A trecut, ca o întreagă generație de jurnaliști, de la “tînărul conducător de club” către statutul unei vîrste indefinite.

Este mult la scara fotbalului nostru. Avem nu doar cea mai mare rată europeană de domnitori (vezi Lucian Boia) și de antrenori (vezi Mitică Dragomir) schimbați, dar și de conducători care nu apucă să-și facă treaba.

În cazul lui Mihai Stoica, dacă dai la o parte facebook, twitter și restul, rămîn faptele sale din lumea reală, nu din cea digitală. În realitatea fizică, sînt mii de kilometri pe care i-a parcurs și sute de kilograme de pantofi tociți de atîta stres. Pe ecranele de diverse dimensiuni, unde totul își pierde materialitatea, șeful Stelei rămîne doar un “icon” răzgîiat și provocator.

După calificarea de joi, de la Copenhaga, el a scris pe facebook ceva despre “haterii” care nu știu ce ar face… Într-un moment de inspirație, s-a autocaracterizat. Mihai Stoica e un hater. Dar unul a cărui viață profesională, dacă dai deoparte facebook, continuă să reziste prin idei, muncă și reușite multiple.

Oriunde în lume, o asemenea carieră ar fi prețuită în mod just. Aici, o atacă toată lumea. Și, înainte de oricine, o atacă o groază de avataruri care i-au furat poza lui Mihai Stoica și o folosesc pe ecrane.

Comentarii (166)Adaugă comentariu

xyz  •  8 decembrie 2012, 14:07

luati-i facebook-ul lui meme ca numai prostii vorbeste

Cătălin Tolontan  •  8 decembrie 2012, 14:08

aaa: condamnat fiind, nu inseamna ca se pricepe mai putin la fotbal. Daca va fi gasit vinovat si de catre ultima instanta, inseamna ca a comis infractiuni, nu ca isi pierde toate calitatile

pap andrei: imi pare rau, dar nu e problema mea ca iti schimbi parerea, nu sint responsabil pentru felul in care imi interpretezi opiniile. Stiu ca suna cam dur ce spun, dar gindeste-te un pic cum te-ai simti TU daca oamenii te-ar delega cu opinii, cu anumite calitati si daca, in general, ti-ar cere sa gindesti intr-un fel ca sa nu-i dezamagesti.

Cătălin Tolontan  •  8 decembrie 2012, 14:11

tavi: va inteleg perfect si sint de acord cu ceea ce spuneti, dar dramatizati atunci cind spuneti ca un articol in care recunosc calitatile unui om „intretine bilciul care tine oamenii departe de stadion”.
Pretul de a spune ce crezi nu e, totusi, atit de mare. Si eu asta cred despre Meme. Ca are calitati si realizari pe care, prin stilul lui de hater, si le mineaza singur.

Cătălin Tolontan  •  8 decembrie 2012, 14:13

hartibaciu: e interesanta metafora ta, dar e opinia ta. De ce alti „paraziti” n-au avut acelasi succes la Steaua? De ce, la cluburi care au avut lot mai bun la un moment dat, n-au existat „paraziti”? Se spune ca managementul e o chestie complet inutila si ca-i realizeziimportanta doar cind lipseste.

ZZZZ  •  8 decembrie 2012, 14:19

dezamagire crunta
daca asta ai facut e dezamagire crunta
ia-l de mana si mergeti undeva amandoi ca sa stam linistiti noi cei majoritatea

Roman Romulus  •  8 decembrie 2012, 14:22

Cătăline este simpatica perspectiva ta de a privi mai mult spre jumătatea plina a paharului mai ales ca sunt prea multi cei care vad paharul murdar … 🙂

Cătălin Tolontan  •  8 decembrie 2012, 14:52

ZZZZ: asta e, mai bine te dezamagesc spunind ca apreciez ceva la un om, dupa cum nu apreciez alte lucruri la acelasi om, decit sa te mint si sa spun exact ceea ce crezi tu doar ca sa dau bine 🙂

dumi  •  8 decembrie 2012, 15:09

ati uitat sa aduganti pe langa statuia pe care sunteti apoape gara sa i-o ridicati urmatoarele : este un lingau, este un mincinos , este un hot (l-a furat pe Gigi la atatea transferuri), este un condamnat penal ,….vreti sa mai adaug ….Nu il mai umflati ata pe acest infect care daca nu ar fi insotit de bodyguarzi ar fi zero , asa cum este ca om

ruiz  •  8 decembrie 2012, 15:13

As fi curios sa stiu in ce constau atributiile de manager ale lui MeMe.
De probleme de organizare se ocupa Argaseala, echipa e condusa de Reghecampf,deciziile financiare(si nu numai) vin de la Becali.Ar fi disponibile posturile de purtator de cuvint si eventual ceva pe la firma de paza.Primul job il onoreaza zilnic pe la TV iar al doilea il indeplineste incercind sa fie sosia antrenorului prin imbracamintea copiata la mare arta.
Daca asta inseamna management care poate fi luat de exemplu, sa nu ne miram ca suntem pe cale sa raminem cu 14 echipe in campionat….
Asta e parerea mea de manager cu atributii foarte bine definite….

kily  •  8 decembrie 2012, 15:43

Cataline, sa ma ierti dar MM si atitudinea lui nu face cinste fotbalului nostru si nici lui insusi. Este o prezenta imposibil de suportat pe toate canalele media. Aroganta si obraznicia lui, eclipseaza orice urma de inteligenta facand ca si realizarile sa fie necredibile.
Asta este parerea mea…

Ion  •  8 decembrie 2012, 15:48

Domnule Tolontan sunt absolut siderat de ce ati asternut pe pagina. Despre ce reusite multiple vorbiti? Clovnul „Meme” Stoica a plecat in Brazilia sa caute jucatori, s-a intors cu Elton. A plecat in Portugalia, s-a intors cu Tatu. Alte superstaruri transferate de „cel mai bun manager din Romania”: Carlos Sacalul, Klemi Saban, Andrey, Bostina, Tibi Balan, Bilasco. Din cauza ultimului l-a marginalizat pe Maicon, care in sezonul urmator a fost al doilea marcator al Ucrainei jucand la o echipa submediocra. Nu mai vorbesc de petardele pe care le-a dus la Urziceni.

Acest impostor isi insuseste meritele si performantele lui Olaroiu si Petrescu, se autointituleaza „cel mai bun manager din Romania”, iar singurele sale contributii la echipele la care a lucrat au fost sa se tavalesca pe gazon precum un copil retardat si sa insulte adversarii si/sau arbitrii.

Daca caragialianul Becali ar meritul de a fi investit ceva bani in club, Stoica este doar un bufon grotesc, a carui asociere cu Steaua este exclusiv in detrimentul clubului.

whiteredarad  •  8 decembrie 2012, 16:09

CT-„asta e, mai bine te dezamagesc spunind ca apreciez ceva la un om, dupa cum nu apreciez alte lucruri la acelasi om, decit sa te mint si sa spun exact ceea ce crezi tu doar ca sa dau bine ”
Domnule Catalin trist este ca-vorbind despre MM Stoica-nu ati inceput cu un articol despre adevarata fata a acestuia-acelea,care nu le apreciati,mai multe,mai apasatoare-,asa cum i-o vad mai toti.Stiu ca vreti sa fiti „un fel de Crastoiu”,in sport.
Adica Gica-contra,iubitor de „memelisme”.Se spune ca daca doi iti spun ca esti beat,este benefic sa mergi sa te culci. Dv insa,coninuati in a va apara articolul si subiectul discutiei,intr-o maniera sfidatoare vizavi de noi. Este contraproductiv,toti „astia”” care ne simtim revoltati,am vazut in Dv ceva,vad ca ne sfidati. Pacat.Nu pe subiectul asta era cazul.Dar fiecare pasare……

Nord  •  8 decembrie 2012, 16:20

Salut Catalin,
in primul rand, nu inteleg formularea ” dupa Facebook” sau o putem asimila ca „Meme dupa apocalipsa”, sigur va supravietui ascunzandu-se intr o cutie de carton.
Imi pare rau ca te cobori asa de mult, incat ajungi sa faci ode acestui bucatar pentru oieri, din moment ce si-a gratulat fostul si actualul patron cu apelativul de „cioban oparit”.E ca si cum i-ai da tu acum doua scatoalce lu’ Nea Ovi dupa ceafa, de-i sar ochelarii si apoi ii saruti mana la biserica.Cam intre aceste doua limite, oscileaza personalitatea numitului meme de pe facebook.Din nefericire, face si el parte din guristii, trompetele si c()rvele fotbalului romanesc, atat prin comportament cat si prin conduita, limbaj si atitudine .
Astept clipa cand il voi vedea pe Galliani luand la pumni un milanist sau pe F Perez scuipandu-si fanii.Meme de pe facebook, este imaginea perfecta a unui Dinu Paturica a fotbalului mioritic, un parvenit arogant, nu lipsit de substanta dar care e grav atinsa de filoxera tupeului, mahalagismului si prostului gust.Nu poti sa-i treci cu vederea miile de scandaluir iscate, purtate si mentinute calde de limbajul suburban al acestui individ.Nu cred ca exista un om sau glorie din cadrul clubului Steaua, care sa nu fi fost gratulat de acest mic „Miaunel si Creionel” ros-albastru.
A facut de rusine clubul, istoria si traditia acestui club, asa cum si-a ingropat de viu apelativul de Om .

faurul_pamantului  •  8 decembrie 2012, 16:24

Catalin, din moment ce esti condamnat la inchisoare, ar trebui sa-ti dai demisia pana iti dovedesti nevinovatia, nu? iar cum acest lucru nu s-a intamplat e ciudat faptul ca DigiSport nu a luat masuri sa-i suspende contractul, amical, lasand acest „hater” sa dauneze la imaginea televiziunii Digisport si implicit a intregii prese sportive!

Tudor  •  8 decembrie 2012, 16:39

Foarte bun articolul, mai ales cand ai zis ca in alta tara o asemenea cariera ar fi pretuita.

Tiberiu  •  8 decembrie 2012, 17:12

Voi presa l-ati suprestimat, supraevaluat , suprainvitat si supraunflat pe acest bufon fanfaron si caricatura a naturii din marginea mahalalei numita Galati si acum va dati seama ce monstru a-ti creat din creatura asta.

giuby5679  •  8 decembrie 2012, 17:15

N-am inteles nimic…E de bine sau de rau??:)))

Cristian Oprea  •  8 decembrie 2012, 17:51

Un concept evolutionist,cum ar veni….

http://ro.wikipedia.org/wiki/Meme

Ba chiar si un cantec :

http://artists.letssingit.com/juliette-greco-lyrics-meme-6hs9prs

ALIN  •  8 decembrie 2012, 18:42

De ce crezi ca ai da bine daca ai spune exact ce crezi despre MM?..si nu cred ca ai mintii facandu-i portretul exact;acum faci asta nevrand sa intri in gura unui vulgar care pe deasupra te apreciaza.Stii bine ca nu s-a nascut om pt care sa nu aiba replica ;ti-e jena sa te iei la tramta cu Belzebul daca pe tine nu te-a atins si pe deasupra te si gratuleaza cu cuvinte mari.

Cătălin Tolontan  •  8 decembrie 2012, 18:45

giuby5679: nu stiu daca e de bine sau de rau, e un om, oamenii sint de bine sau de rau?

criticul  •  8 decembrie 2012, 19:34

Într-adevăr,articolul ăsta este o adevărată,,capodoperă” jurnalistică! 🙂 A aduce osanale unui om doar pentru că are nişte calităţi şi a-i ,,ascunde”defectele,care pot fi mai multe şi mai rele decât calităţile denotă câteva lucruri din partea jurnalistului care face acel articol:

1.) Jurnalistul respectiv poate fi un fan al acelui om.
2.) Are aceleaşi valori,principii şi sistem de gândire cu acel om.
3.) Vrea să arate altora faptul că nu-i bine să judecăm oamenii după defectele lor,ci după calităţile lor,iar acestea trebuie scoase musai în evidenţă,chiar dacă-s mult mai puţine decât defectele,pe care bineînţeles,trebuie să le ascundem(am scris mai sus despre asta).
4.) Vrea să arate faptul că omul este cel mai competent în domeniul său(în speţă fotbalul)şi în ceea ce priveşte funcţia sa(manager-purtător de cuvânt-scouter-analist sportiv-comentator sportiv-om care întreţine atmosfera la echipă) 🙂 🙂 🙂
5.) Vrea ca şi alţi oameni din fotbalul românesc să-i urmeze exemplul,fiindcă doar cu acest gen de oameni putem progresa şi ne putem afirma în fotbalul european şi mondial. 🙂
6.) Ne explică,prin acest articol,care este nivelul actual de inteligenţă al oamenilor din fotbalul românesc,aducându-l pe acest om ca exemplu în faţa noastră. 🙂

Cam astea ar fi în mare parte,motivele pentru care domnul Cătălin Tolontan a scris un articol frumos despre domnul M.M.Stoica de la Steaua.În fond,reclama nu costă nimic dacă vine de la un prieten,nu-i aşa domnule jurnalist? 🙂

Vasile Manu  •  8 decembrie 2012, 19:53

Tolo, dacă ai fi ştiut ce înseamnă Twitter, ştiai că Mihai Stoica nu există pe această reţea, sau dacă există nu e activ deloc.

Cristi  •  8 decembrie 2012, 19:53

Domnule Tolontan, desi sunt stelist, cred ca nu era locul si timpul sa scrieti despre Meme.
Fabulos linkul lui Cristian Oprea!!!

Mihai Stoica reacţionează după articolul lui Cătălin Tolontan: "Nu mă voi schimba niciodată"  •  8 decembrie 2012, 20:19

[…] Citeşte editorialul lui redactorului-şef al Gazetei despre Mihai Stoica: Meme după facebook […]

jeansello  •  8 decembrie 2012, 20:21

Meme implineste 48 de ani????!!!!!! ……si eu care credeam ca n-a implinit inca …6 ani!!! Eu sunt nevazator , dar il aud destul de bine cand apare la televizor si-mi facea impresia ca se pregateste pentru a accede in clasele primare. La cate prostii spune,se pare ca este coleg de banca cu Gingis Ban.

Cristi IRIMIA  •  8 decembrie 2012, 20:31

Tolo, arta de a scrie plastic despre Meme Stoica se transformă în creaţie diformă, pe măsura caracterului celui „încondeiat”. Omul Meme are nevoie de consiliere de specialitate (dovada că a spus că nu se va schimba niciodată)… câtă vreme e posibil oricând, conform declaraţiilor sale (indirect), să lovească din nou un suporter.

ultras steaua  •  8 decembrie 2012, 20:46

Tudorel a ajuns intr-o finala de CCE, doar ca in anul necastigator.

Catalin Constantin  •  8 decembrie 2012, 20:47

Te citesc in fiecare zi si iti apreciez ideile, dar cred ca prin acest articol dai importanta si valoare unui om care incearca sa cistige popularitate autoproclamindu-se „cel mai…” Respect si profesionalism este ceea ce ii lipseste, iar functia care o are in acest moment cere aceste doua calitati. Daca il judeci ca analist sportiv poate are cunostinte… Nu l-am ascultat niciodata pentru ca astept altceva de la un comentariu sportiv… Stiinta nu mahalagisme!
Am avut odata un pacient din Peru care mi-a spus asa:” voi sunteti preocupati de soneria telefonului… La mine in tara suntem preocupati de ce mincam astazi”
Asa vad eu acest articol: despre soneria telefonului(„ring tone”…tot ii place lui limba engleza.)

Tudor oprean  •  8 decembrie 2012, 21:03

Da… Cam acesta e adevarul distinse ziarist de renume.
Articolul este interesant si extrem de clar.Acest om cum Mihai SToica aduce plus valoare in club si este fantastic ca prin profesionalism creaza un mediu excelent echipei de fotbal Steaua Bucuresti.
EU sunt din Arad si nu pot spune ca sunt un fan al STelei insa in momentul in care un om isi face treaba bine lucrurile merg excelent.
Daca s-ar intampla sa avem manageri in toate domeniile si sa fie binenteles bine platiti, apai va garantez eu ca lucrurile ar merge relativ bine la noi in tara.
Insa din pacate lucurile nu stau asa cum visam noi uneori….
Plus valoarea este cea mai inportanta si stresanta munca pentru ca te gandesti la foarte multe aspecte ,iar acest om a dovedit ca are calitati incontestabile de lider.
Eu personal il felicit si pe dumneavoastra domnule Tolontan pt articolele pe care le publicati.

pontepreta  •  8 decembrie 2012, 21:03

sincer, mie mie se pare un om care se ascunde de lumea reala si care isi aroga meritele altora, antrnori si fotbalisti. La aspecte pozitive, eventual faptul ca el se cearta cu toti si mai ia presiunea de pe echipa, dar asta este ceva colateral fenomenului din care el se bate cu caramida in piept ca face parte.

Iulian Ivan  •  8 decembrie 2012, 21:10

http://www.sport.ro/liga-1/mihai-stoica-nu-voi-mai-lucra-cu-niciun-antrenor-decat-cu-dan-petrescu.html

Spunea Mimi in 2007, si voi va asteptati sa isi anunte demisia, doar pentru ca CFR a depasit nr de puncte facute in Liga de Unirea Urziceni, acest individ are un caracter si un cuvant sub zero.
Atunci Catalin noi despre ce mai vorbin aici?

bixente  •  8 decembrie 2012, 21:24

Domnule Tolontan v-as sugera o idee ca raspuns la intrebarea pe care ati pus-o in postarea dvs de la ora 2:13 pm. Mihai Stoica nu are absolut nici o calitate manageriala (de fapt nici nu are vreo ora de studiu in acest domeniu) ci are doar o abilitate de a se gudura pe langa oameni de fotbal care simte el ca pot face performanta. Este exact cazul cu Olaroiu si Dan Petrescu, pe langa care nu stia ce tumbe sa mai faca doar doar l-or tine si pe el aproape, dupa care s-a lepadat de ei in cel mai caracteristic si josnic mod de care e capabil. Zilele trecute l-a declarat pe Reghe „fratele sau” dupa aceeasi reteta brevetata cu Oli si Dan. Facem pariu ca la despartire il va musca de fund pe recent declaratul sau „frate” lepadindu-se de le ca si de ceilalti? In schimb isi va atribui meritele muncii lui, asa cum ne tot flutura un iluzoriu cv al sau intemeiat evident pe munca lui Oli, Dan si a jucatorilor din vremea lor.
Iar ca un ultim argument in ceea ce priveste competentele acestui personaj arivist (sa-i traduceti si lui acest termen ca sa nu creada ca-l injur, desi n-are nici un dubiu ca pe el il ajuta vocabularul :))) va rog sa va ganditi si eventual sa mentionati un singur nume de fotbalist descoperit sau transferat de acest autointitulat „manager”. Ah, si mai intrebati-l si ce inseamna manager, in ce consta rolul unui manager, si ce anume il face pe el sa creada ca e manager. Daca va raspunde dat-i o diploma de carton. Ala ar trebui sa fie cel mai mare trofeu din viata lui. Unul pt care intr-adevar are merite. Restul celor cu care se lauda apartin altora!

Gabi  •  8 decembrie 2012, 21:50

Cataline, faptul ca ai bagat in seama un anti-orice ca Stoica nu-ti face cinste. E doar un ciuruc de care fotbalul românesc ar trebui sa scape cit mai repede. Sper ca justitia sa nu dea inapoi si sa ajunga acolo unde ii este locul, dupa gratii.

Daniel Codreanu  •  8 decembrie 2012, 22:20

Da Catalin , nici mie nu imi place Meme.Radacinile Stelei sunt de dinainte de 1990. Meme nu are staiful unei echipe care a Castigat Cupa Campionilor.Nu il va avea niciodata.Asa ceva nu se invata nu se cultiva nu se cumuleaza.Te nasti cu el sau nu. Meme nu are caracterul unui Marian Rada care a declarat ca daca e dat afara de la Rapid nu pleaca nicaieri.Asteapta sa fie chemat in alt moment greu ptr Rapid.Meme nu face asta .El este un profesionist.Se duce in alta parte .Si tipa mai tare.Nu imi place Meme dar ca sa pot vedea filmul trebuie sa il ascult si pe el .La urma urmei am vazut filme premiate la Oscar pentru actori nu pentru coloana sonora asa cum frumos ai spus …

vox  •  8 decembrie 2012, 22:35

meme e produsul tranzitiei> aroganta, prostie, cinism, inselaciune, furt, tainuirea si favorizarea infractorilor, paranoia, nesimtiore, tycalosia inculturii, banilor negri, a valizelor, brichetelor, diplomatului pt table.

florin dumitru  •  8 decembrie 2012, 22:41

Tolo, poate ai dreptate in ceea ce ai scris. Dar… Mai departe e un mare gol. Si ma refer la caracterul managerului, la existenta sa duplicitara, la felul in care „scuipa” si apoi „linge”, la cum, cit de „adinc” si, mai ales, pe cine jigneste! Or, un asemenea comportament la un… cetatean care se doreste a fi lider, care-si aroga o imensa cantitate de merite (pe care, multe dintre ele eu, personal, nu i le recunosc), nu este de admis. Nici macar cind e vorba de fotbal! Sau mai ales cind e vorba de fotbal, despre care trebuie sa recunoastem toti ca de mult timp nu mai e (doar) un sport, o disputa intre doi rivali. Fotbalul este, acum, mult mai mult decit sport si de aceea si cei care ies in fata trebuie sa fie mai mult decit simpli cetateni! Nu trebuie neglijat faptul ca „in gura” lor se uita si copiii, si tinerii, ba chiar si generatia… GENERATIEI DE AUR. De aceea nu trebuie lasat un anume manager sa-si permita. Iar aroganta afisata cu ocazia postarii ca raspuns la materialul tau, spune multe despre caracterul respectivului!
Iar ca o simpla curiozitate, chiar are atit de multe merite in ceea ce au realizat Unirea Urziceni si Steaua cu el in… apropiere. Poate la Galati da, sa i se acorde ceea ce i se cuvine, dar in rest…

un stelist  •  8 decembrie 2012, 23:00

sunt stelist convins,imi curge sange ros albastru prin vene,iubesc steaua,dar mimi e un clovn si o demonstreaza in timpul meciurilor si dupa.e un om fara cuvant si nu stiu de ce i se acorda atatea merite pt succesele echipelor la care a fost angajat,parerea mea ca toate meritele sunt ale echipei si ale antrenorului ei sunt personajele principale.

gica10  •  8 decembrie 2012, 23:03

Cine…..mm?Nu stiu ce performeaza in cadrul clubului ,care sunt meritele lui la clubul la care lucreaza.Pentru mine ca spectator,suporter al fotbalului conteaza caracterele din fenomen.La acest capitol acest individ este o nulitate,iar mesajul pe care-l transmite la fel ca si caracterul lui!Mult zgomot pentru nimic……

breky_tm  •  9 decembrie 2012, 0:07

domnule Tolontan imi permiteti sa nu fiu de acord cu dumneavoastra?eu consider ca acest om care e singurul conducator din fotbalul romanesc sau probabil din fotbalul european care a batut pe stadion un suporter al propriei echipe si in plus are probleme cu legea in cazul dosarului transferurilor nu merita sa apara nici macar o secunda la tv.succesele de la steaua perioada olaroiu respectiv urziceni dan petrescu sunt intradevar performante remarcabile.dar aportul acestui ‘menajer’care este?ati facut cumva o analiza in acest sens?De ce nu ii intrebati pe oli si pe dan petrescu sa va spuna ei.tot timpul cand a avut un cuvant de spus acest om a avut parte numai de esecuri.la steaua cu elton si portarul acela Andrey sau nu mai retin bine numele…dupa ce a plecat dan petrescu daca mm era asa de bun de ce nu a continuat urziceniul sa faca performanta???aducerea de catre mm a lui roni levi a fost un succes?eu zic ca nu prea…asa ca poate aveti o prietenie cu acest personaj de desene animate si probabil de aceea i-ati facut cadou acest articol ca sa uite lumea ce a promis ca va face daca o alta echipa din RO va depasii nr de puncte obtinute de DAN PETRESCU nu de mm in champions league se va retrage din fotbal…pe acest caracter 0 NU IL MAI VREM SA IL VEDEM la tv deloc multi dintre noi.eu cel putin cand il vad pe el schimb programul instantaneu de la un timp pur si simplu nu il mai diger.

Dragos C.  •  9 decembrie 2012, 0:16

Domnule Tolontan,
Mihai Stoica a replicat azi: „Nu ma voi schimba niciodata!” Daca nu puteti sa-i transmiteti dumneavoastra, din decenta, puteti trece nick-ul meu si citat: „NUMAI BOUL ESTE CONSECVENT!” MM a absolvit o facultate si, se lauda el, a fost chiar sef de promotie sau, primul la examenul de diploma. Este rusinos si te descalifica ca om, dar ca intelectual – ce te pretinzi – sa persisti intr-o gresala evidenta asupra careia foarte multi oameni iti atrag atentia…Vorba aceea: „nu esti ceea ce crezi tu ca esti ci ceea ce cred altii despre tine ca esti!” Are o fata acasa. Oare nu se gandeste la imaginea ei si la ceea ce cred colegii si prietenii despre familia ei atunci cand procedeaza ca un dezaxat? MM a devenit grobian, nesuferit si demonstreaza proasta crestere si chiar, scuzati, prostie! Nu poti sa te manifesti in felul in care o face el si sa pretinzi sa fi respectat. In ultimii zece ani, MM se comporta ca un clown! Poate chiar asta este iar acel examen de diploma de la facultate l-a luat pe pile… Este greu de crezut dar Gigi Becali a ajuns sa fie mai decent decat MM Stoica… Pana si Gigi, un necioplit prin definitie, isi da seama uneori ca intrece masura si se opreste…. Nu si MM, din pacate pentru el…
As vrea sa va atrag atentia asupra urmatoarei afirmatii:
„Acum n-o să se deprime Pintilii încă de la vestiare pentru că nu va ajunge niciodată într-o finală a Ligii Campionilor în tricoul Stelei. Nici Tudorel Stoica n-a ajuns și atunci s-a înregistrat una dintre cruzimile fotbalului.”
Nu este adevarat ca Tudorel n-a ajuns in finala CCE! El nu a fost in teren in acel meci insa are acelasi palmares ca si ceilalti colegi! Chiar daca nu ai jucat un meci, ai participat insa la pregatirea lui, ai trait alaturi de echipa intreaga tensiune a pregatirilor, a analizei adversarului, a strategiilor de joc, ai ars acolo, langa teren, ai strigat la coechipieri, le-ai dat sfaturi, ai fost in aceL LOT DE JUCATORI CARE AU DUS-O PE STEAUA PANA LA CASTIGAREA CCE! In aceeasi logica in care Tudorel nu a jucat finala CCE, nici MM Stoica nu a castigat nimic in viata lui, pentru ca nu a jucat nici macar o secunda nici la Galati, nici la Urziceni si nici la Steaua! Si atunci cum a castigat el 3 campionate??? Le-au castigat jucatoriidin teren, nu el! Sigur, insa, ca a castigat si el, deoarece a facut parte din ECHIPA, adica din intregul grup de oameni care au ajutat la obtinerea performantelor. Aceeasi gresala s-a facut in presa, si ca dinamovist ce sunt m-a deranjat, cu Dario Bonetti, reprosandu-i acestuia ca a mintit si ca nu a jucat Finala CCE (asa cum a declarat) pentru ca a fost doar rezerva si fratele sau a fost in teren… GRESIT! Si ca rezerva el a participat la finala CCE! A muncit alaturi de coechipieri la pregatirea acesteia, a suferit, s-a antrenat enorm (altfel nu era nici rezerva si nici in lotul acelei echipe !!), a strigat la coechipieri de pe banca si a ars alaturi de intreg staff-ul, chiar daca -din ratiuni tactice – de pe banca! Si maseurul a participat la Finala si a castigat-o! O are in palmares! Toata echipa de oameni a contribuit la succes! Unii din teren, ceilalti de langa.

ex-pitesteanul  •  9 decembrie 2012, 0:33

sunt de acord ca are niste calitati care il fac un manager bun. printre ele faptul ca e pasiunat de fotbal si faptul ca fotbalistii tin la el. nu sunt multi manageri care au aceste calitati.

performantele sunt relative. cel putin ce face steaua acum e cat de cat normal. in iarna trecuta a luat tot ce e mai bun din tara. probabil la fel va face si acum. si nu datorita unor negocieri bune, ci datorita banilor finantatorului si a brand-ului construit de steaua in zeci de ani.

„Oriunde în lume, o asemenea carieră ar fi prețuită în mod just. Aici, o atacă toată lumea”

Pentru ca baiatul acesta cauta asta, e pasiunea lui. nu-mi plac nici borcea, copos, becali sau alti oameni „de fotbal”. dar mihai stoica este cel mai urat personaj din fotbalul romanesc din ultimii douazcei de ani. parvenire, infatuare, minciuna, obraznicie cam asta emana fiecare aparitie a lui. prefer sa schimb postul cand il vad.
dar am vorbit prea mult despre acest tip si n-are rost. i se acorda prea multa atentie.

marc  •  9 decembrie 2012, 0:37

Nu stiu de ce ai scris asta si m-ai dezamagit profund. Poate din solidaritarea functieide manager, poate fiindca si avut un scop bine conturat. Oricum, DEZAMAGITOR! Citesc aici opinii pertinente, ale unor oameni educati si vad ca ele coincid cu opiniile mele. Cand te mai apuca sa scrii despre MM scrie si despre ipocrizia si lipsa de educatie. Scrie despre raul pe care il face fenomenului fotbalustic si minusul valoare pe care l-a produs transferurile orchestate dd dansul. Cataline, urat! Foarte urat

Bistro  •  9 decembrie 2012, 0:51

Nu uitati ca si Meme (Mimi) printr-o analogie hilara vizavi de artagul unei persoane feminine ajunsa la menopauza, asa cum se prezinta uneori stelistul, si Meme, prin urmare, este produsul unei tari balcanice, plina de frustrari seculare, de miscari retrograde, etc. Da, este la televizor deci prin urmare ar trebui sa se poarte corect. Dar el este prea ocupat sa urasca ppe toata lumea, inclusiv pe el insusi. Cred ca e foarte greu sa traiesti in pielea lui.

Miltzy  •  9 decembrie 2012, 5:34

Domnule Tolontan, imi pare rau dar e pt. prima oara cand -cel putin pe mine ma dezamagiti-….combativitatea Dvs.dovedita in timp nu credeam ca poate ceda vreodata in fata evidentei fariseului cu porecla onomatopeica …..am fost coleg de liceu cu acest parvenit ….a ajuns sa decida la Otelul fiind fiul unuia din directorii CSG si finul lui Sandu Florentin ,fost director general in Combinatul Galati ,ulterior ministru al Siderurgiei in anii 90….mai multe in speta v-ar putea povesti Marius Stan dar este si a fost prea elegant pt. asta…..tupeul si impertinenta ,caracteristici notorii ale actualei societati romanesti ,ma tem ca au ajuns sa va dovedeasca si pe Dvs. in lupta cu nonvalorile prezente ca valori in intreaga Romanie de azi….la Steaua lui Becali puteai sa pui orice cioban sef ca era vedeta….noroc cu Argaseala sau Duckadam dar acesti oameni vb. putin si asta le arata caracterul….Steaua este Iordanescu ,Majaru,Lita Dumitru,Duckadam etc.nu maruntei tupeisti ,parveniti marunti specifici scarii nonvalorice a societatii romanesti actuale in care In Parlament pot vota decizii importante condamnati penal…ca si acest memeu in fotbal…locuiesc de multi ani in Germania iar aici acest semidoct marunt ar fi stat de mult in afara fenomenului fotbal daca ar fi batut un suporter,sa nu mai zic de altele….va multumesc pt.combativitatea anterioara acestui articol si sper sa reveniti la acel Tolontan consacrat…cu respect

hartibaciu  •  9 decembrie 2012, 12:55

Cataline, iti dau un singur nume de „parazit”: Muresan. Acesta, in cativa ani, a umilit palmaresul de-o viata al „managerului nepereche”. Cand o descoperi si M. Stoica jucatori de talia lui Traore, A. Pereira sau Bastos, atunci sa vorbeasca. Nu mai pun la socoteala ca anul acesta CFR-ul a obtinut puncte in CL cat n-a obtinut Steaua in trei editii consecutive! Si Muresan nu face parada toata ziua la TV, umflandu-se in pene.
Alta este, socot eu, discutia: faptul ca presa ne vara cu de-a sila pe gat, in dispretul bunului simt, dar si al propriilor interese, personaje care nu fac decat rau fenomenului de care apartin. Fraza „il avem la telefon pe finantatorul Stelei, Gigi Becali” a devenit cea mai des rostita fraza din istoria televiziunii. Nu exista emisiune pe teme de fotbal in care sa nu-l auzim pe Gigi. Omul acesta penibil este promovat cu o insistenta condamnabila. Cu ce am gresit noi, iubitorii de fotbal, de ne terorizati cu el sau cu scrumbia de pe Facebook? De ce va mirati apoi ca oamenii cu creier( dar si cu putere de cumparare reala) nu mai sunt atrasi de fenomen? Nu aveti absolut nici o scuza, domnilor! Nu va mai delimitati ipocriti de ceea ce se intampla.
Se stie ca oamenilor cumsecade li se cauta, cu precadere, defectele, iar lichelelor, calitatile, in virtutea faptului ca nu exista om suta la suta rau sau bun. Ei, bine, pe noi, iubitorii de fotbal, nu ne intereseaza putinele calitati ale acestui complexat bolnav. Noi vrem, pur si simplu, sa nu mai auzim de el. Sa nu il mai vedem. Sa il uitam. Pe el si categoria de oameni pe care o reprezinta.
In sprijinul opiniei mele vin peste 90% din comentariile celor de aici. Nu va pasa de o astfel de majoritate? Sunteti ca Basescu?

robert  •  9 decembrie 2012, 13:50

Domnul Tolontan si doamna Meme isi dau „like-uri” unul altuia. Aprecierile lui Meme NU SUNT GRATUITE. Jurnalistul le merita. Nici laudele lui Tolo NU SUNT …GRATIS.

BogdanB  •  9 decembrie 2012, 13:56

Chiar cred ca mai exista cativa ziaristi adevarati in Romania, iar dl Tolontan este unul dintre ei. Dar mi-a lasat un gust amar acest articol, dintr-un singur motiv: meme stoica este un personaj infect, ca om, iar ca profesionist, dati-mi voie sa am retineri. Cu cine il comparam? Doar Dinu Gheorghe a fost si este presedinte de club. Dinamo nu are, Vaslui nu are. Poate Zotta a fost ceva trecator pe la Rapid. In rest, despre cine vorbim? Daca a iesi in presa si a face scandal, inseamna sa fii bun conducator, dati-ne voie sa inchidem televizoarele, facebook-ul, etc. Doar pentru ca are mai multe cuvinte in vocabular decat au altii din lumea fotbalului, mi se pare prea mult pentru sustinerea unui fenomen foarte nociv – meme stoica.

stelist din 1971  •  9 decembrie 2012, 14:04

Catalin, din pacate articolul asta nu depaseste statutul de „opinie diferita de a majoritatii”.
Admit ca, decat sa citesc 100 texte fade, pline doar de platitudini si truisme tocite, prefer sa parcurg un articol „mai altfel”, fie si despre MM Stoica.

Poate insa ca ar fi trebuit punctat mai apasat ca personajul nu e in niciun caz un exemplu de urmat, altfel copii de azi ar incurca si mai mult scara valorilor. Si, pe termen lung, asta nu prea e bine.
Pentru ca a declarat-o in repetate randuri, stim ca Mihai „MM” Stoica nu joaca teatru cand se auto-caracterizeaza, fie si indirect, ca „hater”. Mai mult, faptele sale vin in sprijinul acestei concluzii.
Aici personajul nu e construit, pur si simplu asa e omu’! Daca ar fi fost pe dos, am fi avut in fata un tip cu adevarat extraordinar.
Repet insa, aici nu e cazul. Nu conteaza daca e vorba de imaturitate sau de lipsa de educatie, important e rezultatul.
Daca tot isi uraste „la nemurire” rivalii („pentru ca si ei ne urasc pe noi, fratioare!”) MM ar trebui sa faca un mic exercitiu de imaginatie: cum ar fi ca Steaua sa concureze de una singura in Liga 1. Sau cel mult cu vreo 5-6 echipe satelit, sponsorizate mai mult sau mai putin pe fata de patronul din Pipera.
Daca scoatem definitiv din ecuatie grupari ca Rapid, Dinamo, CFR, sau FC Vaslui e clar ca ne-am apropia cu pasi repezi de acest nedorit deziderat. Din pacate o parte din echipele enumerate mai sus se afla pe buza prapastiei asa ca scenariul asta nu mai pare o fantasmagorie.
In caz ca mai are un dram de luciditate MM ar trebui sa se gandeasca bine daca asta isi doreste cu adevarat.

stelist din 1971  •  9 decembrie 2012, 14:20

M-am luat cu scrisul si am uitat ceva: dintr-o anumita perspectiva ai dreptate, macar pentru faptul ca s-a nascut mai devreme cu vreo 25-30 de ani Tudorel Stoica n-a apucat sa joace vreo finala de Champions League.
Nu uita ca insa ca, desi a ratat finala de la Sevilla (presupun ca la asta te-ai referit cand vorbeai de „una dintre cruzimile fotbalului”) a jucat in finala CCE disputata pe Nou Camp, impotriva lui AC Milan. Avea atunci 35 de ani!
Asadar, daca admiti ca Liga Campionilor e urmasa naturala a CCE, ar trebui sa faci rectificarea de rigoare in articol. In caz contrar nu e nimic de corectat…

Russia  •  9 decembrie 2012, 17:40

Bravo Tolo …. Trebuia sa-i mai dea cineva peste nas „infractorului” deoarece nu pare sa se fi linistit nici dupa cei „4 ani”. Sa vedem dak „nemuritorul” va ajunge in parlament …. Asta o vom vedea „tonight” … Daca razboinicul luminii, nemuritorul…. aparatorul crucii va iesi parlamentar s-ar putea sa scape de condamnare, ca de altfel si „verii LUI” giovani si victor. Si toate vor reveni la normal …. mm va continua cu ironiile iar verii cu „transferurile”.

Comentează