E OK, Ana!

Aveam multe motive s-o admir pe Ana Maria Brânză. De sîmbătă noaptea am primit încă unul. E un om.

luni, 25 februarie 2013, 4:48

Aveam multe motive s-o admir pe Ana Maria Brânză. De sîmbătă noaptea am primit încă unul. E un om.

Siteul Cancan a postat un filmuleț cu vicecampioana olimpică și multipla campioană mondială și europeană clătinîndu-se la ieșirea dintr-un club bucureștean. Secvențele sînt haioase, ceva între Charlie Chaplin și Bambi pe gheață.

Imaginile o arată pe Ana beată serios și insuficient deopotrivă, suspendată în starea aceea cînd rîzi fără să știi de ce, cînd totul e ușor și n-are nici o importanță că pămîntul pare făcut din valuri reci precum cele din Atlanticul de Sud. De altfel, ea cade la un moment dat.

Ana Maria Brânză are 28 de ani, trei participări la Olimpiadă și, după insuccesul trăit la Londra, este singura fată dintre cele 4 ale lotului României de spadă care a decis să revină pe planșă și să ia startul pentru un nou ciclu infernal de 4 ani de zile.

În locul ei, noi, abstinenții profesioniști, am fi fost la ora aceea în pat, gîndindu-ne cum să adăugăm celor 10-12 antrenamente ale săptămînii încă două, la sînge, duminică dis-de-dimineață. Sau nu-i așa?!

Nu cumva dormim mai mult în zilele libere, mergem la club, la restaurant sau la o băută cu prietenii și încălcăm regulile pe ici, pe colo? Nu cumva sîntem imperfecți și vulnerabili? Le cerem altora să ducă vieți perfecte și reproșîndu-le atunci cînd le încalcă, proiectînd involuntar la adresa lor vinovăția pe care singuri o resimțim.

Să ne relaxăm puțin! Doar puțin. Paparazzi și-au făcut treaba. Foarte bine. Nu e nici o vinovăție ca la 28 de ani și cu o uriașă presiune a performanței să bei mai mult într-o seară și să-ți faci compatrioții să rîdă. Fiți sinceri! Dacă ați văzut filmul, în prima secundă, aceea dintre percepție și interpretare, unde spunea un scriitor că se ascunde adevărul, ce ați simțit? Mînie, judecată sau amuzament?! V-ați încruntat sau ați rîs? V-ați simțit atacați, insultați sau ați avut sentimentul de ușurătate că toți sîntem oameni? Cu mare probabilitate, v-ați distrat.

Și încă ceva. Ana Maria Brânză s-a cherchelit într-un asemenea mod tocmai pentru că este o amatoare jalnică în materie de băutură. Normal! Profesia ei e alta și știe să și-o facă foarte bine. De regulă, ea ne emoționează, lucru deloc simplu la un popor sobru și exigent cu el însuși.

Comentarii (152)Adaugă comentariu

VIDEO Pe jos după o noapte de beţie! Campioană mondială surprinsă în ipostaze şocante la ieşirea dintr-un club  •  25 februarie 2013, 16:57

[…] Citeşte AICI editorialul lui Cătălin Tolontan despre Ana Maria Brînză: “E OK, Ana!” […]

LIVIU  •  25 februarie 2013, 16:58

corect, asa este.

Bacoy  •  25 februarie 2013, 16:59

Parca ai totusi alte asteptari de la o campiona olimpica… nu te astepti s-o vezi ca pe o starleta care se fataie prin pagina 5 sau pe la emisiunea Simonei Gerghe.

Adi  •  25 februarie 2013, 17:01

Sa fim sinceri..cati dintre noi nu au patit-o vreodata asa? 🙂 ..Of..daca ar sta „papapirtzii” dupa toata lumea nu le-ar ajunge filmul.

un Gog  •  25 februarie 2013, 17:03

Bravo, d-le Tolontan. Subscriu.
Nutresc respect enorm si incredere in tine, Ana. Iti doresc distractie placuta in timpul liber si mult succes, in continuare, in sport. Nici sa nu clintesti.

Cu drag,
unul dintre sutele de mii de romani (poate chiar milioane) care ti-au tinut pumnii, au lacrimat de emotie si s-au mandrit cu tine. Eu inca le fac pe toate trei…..

Felicitari  •  25 februarie 2013, 17:03

Felicitari pentru articol,nu sunt un mare consumator de alcool si de aceea o pot intelege pe sportiva ,ia fost suficient un singur pahar de bautura sa ajunga in acest hal,daca ar fi fost o profesionista in ale alcoolului nu ar fi ajuns asa.Felicitari ca nu sunteti de acord sa ne transformam sportivii in roboti,sa nu uitam ca sunt si ei oameni ca noi.

Alex  •  25 februarie 2013, 17:06

ce bine era de il aparai si pe mutu/chivu la fel…

zwqx  •  25 februarie 2013, 17:09

Ma bucur sa citesc un astfel de comentariu, un altul decat cele senzationale „O campioana olimpica s-a imbatat…”
Toata aprecierea, si pentru Tolo si pentru Ana (keep walking, Ana :))).

banks  •  25 februarie 2013, 17:12

Bravo, Cataline..exact asta trebuia spus.
Si bine ai facut ca ai spus-o cu glas tare.
Anamaria, suntem mandri de tine din foarte multe motive. Acum, cu atat mai mult.

figix  •  25 februarie 2013, 17:15

cand trebuie laudata o laudam cand trebuie bestelita o bestelim …. asta e mai rau ca un betiv ordinar …. nu trebuie sa o scoatem acum pt ca a adus medalii ….e alta mancare de peste acolo..

danm  •  25 februarie 2013, 17:15

E OK Tolo, e un articol bun ! 😉

radu  •  25 februarie 2013, 17:16

JALNIC! CE EXEMPLU ESTE ASTA?! asta nu este atitudine de campioana.nu are absolut nici o scuza.

florian  •  25 februarie 2013, 17:19

BAH BAIATULE,CAND AI VAZUT-O PE NADIA IN STAREA ASTA ?

rad1cal  •  25 februarie 2013, 17:20

Felicitari pentru articol !
Pentru Ana tot respectul iar pentru mizeriile astea de ziare gen Libertatea … va urez faliment cat mai apropiat !

Vlad  •  25 februarie 2013, 17:21

Bravo!!! Suer articol.

Bravo Ana. Tot respectul, o seara de betie te face doar mai umana!!!

aaaaaa!  •  25 februarie 2013, 17:21

Si ce mare branza.

ovi  •  25 februarie 2013, 17:23

BINE MAI BABICULE, CAND AU FACUT JUCATORII DE LA STEAUA ASA CEVA, EI NU ERAU OAMENI , ATI RAS DE EI IN FEL SI CHIP. ACUM HOPA NU MAI MASURAM CU ACEEASI MASURA……..BRAVO!!!

Alex  •  25 februarie 2013, 17:24

ok Cataline, dar sa nu mai faca pe mironosita incepand de azi. Crezi ca poate?? Nu de alta, dar mi s-a parut cam infumurata in mai toate aparitiile la TV (cum ca ea ar fi mare intelectuala, ca nu are ce discuta cu fotbalistii de exemplu etc). Este clar ca aceste imagini nu ii diminueaza in nici un caz meritele de campioana, dar cu siguranta ii creeaza o imagine normala, in afara salii de scrima. Altfel spus, o imagine de om cu calitati, dar si defecte sau derapaje destul de comune, cum ar fi consumul necontrolat de alcool. Se vede ca nu e tragatoare la masea profesionista, dar… no matter, tot pe multiple carari a luat-o

lampard_1978  •  25 februarie 2013, 17:25

Palida aparare! Oricat am vrea sa incercam sa spunem ca a ajunge in situatia fizica si psihica in care era Ana Maria Branza in acel moment este un lucru normal, nu putem convinge. A bea nu e anormal, a bea pana ajungi in halul ala, nu este normal. Greseala este omeneasca, dar nu tre s-o ascundem si s-o dam ca exemplu.
„Nu are experienta in ale bautului” Bun, nu ai experienta, nu bei pana intrii in coma si mori! Cand vorbim despre un sportiv de performanta, care ne reprezinta peste tot in lume, parca as avea pretentii mai mari. E trist ce s-a intamplat, in primul rand pentru ea!

pt.Alex  •  25 februarie 2013, 17:25

Una e sa aperi o fata neajutorata care bea si ea un pahar, si alta e sa vorbesti de unul care bea de citeva ori pe saptamina, are legaturi cu mafia romaneasca si sirbeasca, bate chelneri in stinga si in dreapta, se drogheaza, etc…
De Chivu nu prea vad de ar trebui sa-l apere ca nu prea am citit de rau de el.

Ionut Bunescu  •  25 februarie 2013, 17:27

Bravo, Tolo! Atat 🙂

seba  •  25 februarie 2013, 17:28

😛 n-am vazut filmuletul, dar imi vine sa zambesc cand ma gandesc la momentele cand am fost si eu in situatia ei. adica baut, nu campion mondial si vicecampion olimpic la scrima, nu pe podium cand se canta imnul.
„amatoare jalnica in domeniu de bautura”? Da’ va dati seama ce parere au alde mutu sau tamas :))

Viorel  •  25 februarie 2013, 17:30

Tot respectul!
Se poate intampla oricui!

Viorel  •  25 februarie 2013, 17:31

Subscriu celor spuse de D-l Tolontan. O admir pe Ana, o adevarata campioana, o luptatoare, o persoana modesta si in primul rand un OM.
Am avut ocazia sa o am clienta a firmei mele si pot spune ca s-a comportat cat se poate de normal.La momentul acela (Septembrie 2011) l-am cunoscut si pe tatal ei. Amandoi au fost doi oameni normali, fara fite, fara figuri si cu un comportament cat se poate de civilizat in relatia cu noi. Ulterior executiei lucrarii am aflat care sunt de fapt performantele sportive ale ANEI. De atunci am respectat-o si ca OM nu numai pentru performantele sportive.

baghera99  •  25 februarie 2013, 17:31

Corect. Corect Corect.Poate mai multi ziaristi sportivi ar trebui sa inteleaga lucrul asta. Cei de la revistele de scandal ……………..

fanulumocanu  •  25 februarie 2013, 17:32

Las’ ca nu-i chiar asa. O femeie beata e o femeie beata si e jalnica indiferent cum o cheama. La fel ca si un barbat. Asta cu performanta , e de zambeat. Te prefaci ca nu stii dar ea e singura care a ramas pentru ca poate mai trage de niste contracte de publicitate. Impreuna cu mama ei cu care m-a intoxicat toata vara . Personal , am simtitit ca li se face o nedreptate celorlalte fete din echipa . Cand faci circ , nu mai ai timp de performanta.

c_on  •  25 februarie 2013, 17:33

atata timp cat are mari performante sa faca ce vrea in timpul liber

Emil  •  25 februarie 2013, 17:34

„popor sobru și exigent cu el însuși.”
Touche.

sex on the beach  •  25 februarie 2013, 17:36

stati linistiti ca Ana Maria nu-i la prima abatere….a fost vazuta de mai multe ori in halul asta si abia acum au fost informati de cineva astia de la can can despre escapadele doamnei…nu spun ca-i rau ce face dar ar fi mai dragut daca ar face mai cu perdea….este un exemplu totusi de urmat de cei tineri din scrima si nu numai…pacat si pe urma ne intrebam de ce nu mai avem rezultate la competitii olimpice,mondiale sau europene…

Agoras  •  25 februarie 2013, 17:36

@Alex

Prietene, ce legatura are Mutu cu atitudinea unui campion olimpic? Omul e fotbalist, cu zero trofeee la nationala, fara calificari, cu un campionat castigat din postura de rezerva a rezervei prin Italia si atat… Ce naiba comparatia e asta, intre o campioana de anvergura Anei si un golanas care sta la cafelutze cu Nuredin Beinur si mai stiu eu ce de-alde astia? Cat despre Chivu, ti-ar face bine la sanatate sa urmaresti articolele lui Tolo pe tema asta, o sa te mai racoresti un pic…

@ Astia cu campioana olimpica de la care aveti asteptari

Fratilor, da’ de unde rezulta ca voi puteti avea asteptari de la ea? Ce va da voua dreptul sa aveti asteptari de la un om pe care nu-l cunoasteti personal? De ce nu va vedeti voi de partea cu semintele si cu salamul de vara cu paine?

un stelist fanatic  •  25 februarie 2013, 17:39

subscriu, felicitari pt. articol.

p.s. parazitii aia ipocriti de la penibilul „ziar” ajung in starea asta cel putin o data pe saptamana, dar trist, acasa la ei, in bucatarie.

fzr  •  25 februarie 2013, 17:39

Gasiti scuze pentru orice…a gresit si trebuie sa accepte criticile si sa-si asume faptele,nu inteleg de ce in Romania daca esti vedeta ti se permite orice…

adrian vasadi  •  25 februarie 2013, 17:41

Sa nu uitam ca si ea este om.Cati dintre noi nu au fost in situatia asta macar o data? Mult mai importante sunt acele medalii de la olimpiade, pentru care merita apreciata

Lagardere  •  25 februarie 2013, 17:43

Radu mamii,jalnic esti tu!Exemplu l-a dat pe plansa,acolo s-a cantat imnul Romaniei.Ce face in viata particulara e absolut doar problema ei. Nu intereseaza pe nici un dobitoc,asa ca tine,ce face o campioana mondiala in timpul ei liber,asa cum nu ma intereseaza pe mine la ce parasute umbli tu.

Taraboste  •  25 februarie 2013, 17:43

M-am bucurat cand obtinea victorii, dar nu mi le-am insusit niciodata. Erau ale ei, ale campioanei. Aceasta stare de crunta si descalificanta betie este tot a ei, nu mi-o insusesc. Asa cum nu-mi pot insusi zilnicele ziceri: am si eu o limuzina, ca orice roman; am si eu 2-3 vile, ca orice roman; s-a imbatat si ea, ca orice roman etc, etc. Nu domnule Tolontan, daca ne imbatam nu suntem mai umani, ci doar mai lipsiti de caracter, mai primitivi. Daca se imbata intre ai sai 4 pereti, nu era un capat de tara, era doar un moment jalnic de slabiciune.
In logica articolului domniei voastre, ar trebui ca toate persoanele publice cu oarecare notorietate sa mearga in patru labe pe strada, iar cu cat esti mai cunoscut cu atat mai multi caini sa te linga pe bot. Astept o alta reactie jurnalistica.

dily  •  25 februarie 2013, 17:46

nu vreau sa par ipocrit, dar nu este in regula ce a facut fata asta. cu astfel de comportament , pierzi respectul oamenilor, iar cand nu esti respectat, nu esti nimic. sau poate se pregateste sa intre in politica , iar in cazul asta respectul altora fata de tine, nu mai inseamna nimic.

dac.impielitzat  •  25 februarie 2013, 17:47

eu am ras, e comic rau filmul, si am tresarit un pic de grija cand am vazut ca a cazut si tartanul care era cu ea nu a fost pe faza sa o prinda. se vedea ca e si el un pic stanjenit 🙂
de-ale vietii de tanar.
nici o scofala.
oricum stiu sigur ca ea regrata acum si are remuscari si framantari si alea alea. sa dea Domnul sa invete ce e de invatat din asta si sa mearga inainte. din sus to in mai sus.

tomytza  •  25 februarie 2013, 17:48

Numai ipocritii vor avea ceva de comentat (tipic romanesc). Nu suntem roboti, iar cei care mai au capul pe umeri vor intelege ca astfel de lucruri se mai intampla. Pana la urma NU trebuie sa intereseze pe nimeni viata particulara a celuilalt.

eu  •  25 februarie 2013, 17:49

Poate daca ai fi scris la fel si despre Nikolic te-as fi crezut…
Dar atunci era un subiect mai interesant..fiind vorba de un fotbalist…deci audienta mai mare…asa ca ai ales sa scrii „de bine” acum…si sa-ti speli pacatele..
Esti un zero barat…!!!

medium  •  25 februarie 2013, 17:52

bv ana , tineo tot asa, si sigur vei face performanta, nui asa dle tolontan?? ca doa si hagi asa o ajuns mare

Boby  •  25 februarie 2013, 17:52

Pe mine, Ana m-a facut sa plang de fericire ! Asta conteaza …

Dragos  •  25 februarie 2013, 17:53

Poate ca asa e Tolo, poate ca are anvergura unei bautoare de ocazie. eu asa spune ca te inseli. istoria ei cu bautura e mai lunga si mai trista. nu o data a fost vazuta prin fata cluburilor prezentandu-si meniul de peste zi. ceea ce a facut ea este de inteles intr-o oarecare masura pt sportivii de performanta, cei ce zi de zi au x antrenamente, anual x cantonamente samd. dar te intreb si eu: fotbalistii, aia care beau pana la epuizare si devin subiecte pt 1 an de zile la tv in urma escapadelor, sunt arsi pe rugul sportului, iar sportivii „altor sporturi” sunt intelesi. este si Ana judecata cu masura corecta? asa cum vina este pe fotbalistii petrecareti ca nu mai vedem un turneu final, putem spune acum ca si din cauza Anei nu am vazut aurul olimpic?

Florin  •  25 februarie 2013, 17:55

De ce nu ati avut aceasi reactia la Nikolici si Gabi Matei? Daca scuza e ca trebuie sa castigi o medalie ca sa poti bea, sunteti jalnici.

costi  •  25 februarie 2013, 17:57

parafrazandu-l pe CTP „keep walking Ana…spre Rio” :-).
Totusi „prietenul” ei pare foarte relaxat, chiar distant in anumite momente. Daca tinea cu adevarat la ea putea sa faca mai mult:
n-o lasa sa ajunga in starea asta si/sau chema taxiul mai aproape de club si/sau o sustinea sa nu cada efectiv peste gard si/sau nu-l lasa pe soferul de taxi sa o ajute sa coboare ci o ajuta chiar el si/sau n-o lua inaintea ei la intrarea in casa ei (cred) sau…

laurentiu  •  25 februarie 2013, 17:58

Bun articolul cei de la CAN CAN cauta sa denigreze pe toata lumea sunt deacord can cei vizati fac acest lucru foarte des aviz fotbalistii dar sa te iei de o campioana pentru ca s a inbatat odata este nesimtire curata ar trebui sa plateasca acesti reporteri si fotografi de ocazie sa ii usture

Zau asa…  •  25 februarie 2013, 18:01

inca o femeie care bea pe rupte… ce noutate!

ovidiu_3003  •  25 februarie 2013, 18:02

Imperfectiunea face parte din fiinta noastra …

oltchim  •  25 februarie 2013, 18:03

E absolut normal. Iar ne „arde” grija de ce fac sportivii in timpul liber ? Avea vreun concurs a 2-a zi ? NU ! Lasati fata in pace. Se mai distreaza si ea

Matei Alexandru  •  25 februarie 2013, 18:04

Am citit mai sus cateva comentarii ale „perfectilor”, doar cand e vorba de critica, ca in rest ? La ce performante are aceasta fata, ar trebuii sa se bucure cel putin o data pe saptamana, asa. Paparatii, niste retardati social, 95% dintre ei, beau de sting.

mtk  •  25 februarie 2013, 18:05

Ana, te iubim ! Pentru ca ne-ai facut fericiti la olimpiada. Pentru o seara petrecuta cu prietenii, pentru ca te-ai simtit bine , nu trebuie sa iti fie rusine,(toti am trecut prin asta).Bafta.

Comentează