E OK, Ana!

Aveam multe motive s-o admir pe Ana Maria Brânză. De sîmbătă noaptea am primit încă unul. E un om.

luni, 25 februarie 2013, 4:48

Aveam multe motive s-o admir pe Ana Maria Brânză. De sîmbătă noaptea am primit încă unul. E un om.

Siteul Cancan a postat un filmuleț cu vicecampioana olimpică și multipla campioană mondială și europeană clătinîndu-se la ieșirea dintr-un club bucureștean. Secvențele sînt haioase, ceva între Charlie Chaplin și Bambi pe gheață.

Imaginile o arată pe Ana beată serios și insuficient deopotrivă, suspendată în starea aceea cînd rîzi fără să știi de ce, cînd totul e ușor și n-are nici o importanță că pămîntul pare făcut din valuri reci precum cele din Atlanticul de Sud. De altfel, ea cade la un moment dat.

Ana Maria Brânză are 28 de ani, trei participări la Olimpiadă și, după insuccesul trăit la Londra, este singura fată dintre cele 4 ale lotului României de spadă care a decis să revină pe planșă și să ia startul pentru un nou ciclu infernal de 4 ani de zile.

În locul ei, noi, abstinenții profesioniști, am fi fost la ora aceea în pat, gîndindu-ne cum să adăugăm celor 10-12 antrenamente ale săptămînii încă două, la sînge, duminică dis-de-dimineață. Sau nu-i așa?!

Nu cumva dormim mai mult în zilele libere, mergem la club, la restaurant sau la o băută cu prietenii și încălcăm regulile pe ici, pe colo? Nu cumva sîntem imperfecți și vulnerabili? Le cerem altora să ducă vieți perfecte și reproșîndu-le atunci cînd le încalcă, proiectînd involuntar la adresa lor vinovăția pe care singuri o resimțim.

Să ne relaxăm puțin! Doar puțin. Paparazzi și-au făcut treaba. Foarte bine. Nu e nici o vinovăție ca la 28 de ani și cu o uriașă presiune a performanței să bei mai mult într-o seară și să-ți faci compatrioții să rîdă. Fiți sinceri! Dacă ați văzut filmul, în prima secundă, aceea dintre percepție și interpretare, unde spunea un scriitor că se ascunde adevărul, ce ați simțit? Mînie, judecată sau amuzament?! V-ați încruntat sau ați rîs? V-ați simțit atacați, insultați sau ați avut sentimentul de ușurătate că toți sîntem oameni? Cu mare probabilitate, v-ați distrat.

Și încă ceva. Ana Maria Brânză s-a cherchelit într-un asemenea mod tocmai pentru că este o amatoare jalnică în materie de băutură. Normal! Profesia ei e alta și știe să și-o facă foarte bine. De regulă, ea ne emoționează, lucru deloc simplu la un popor sobru și exigent cu el însuși.

Comentarii (152)Adaugă comentariu

Alex  •  25 februarie 2013, 18:10

Mai grav e ca ea se va simti umilita dupa ce va vedea imaginile astea.

alinm  •  25 februarie 2013, 18:14

Trei lucruri de tinut minte, Cataline:

1. O doamna / domnisoara adevarata nu ajunge niciodata in asemenea ipostaze: cu tigara intr-o mana si sticla in alta plecand pe 3 cararari din-un birt. Asta se aplica si in cazul unui domn, no offense.

2. Cu atat mai mult cu cat sportivii sunt modele de urmat pentru tineri, sa incurajezi consumul de tigati si alcool cand, dupa cum spui, ai in fata un ciclu olimpic e inacceptabil. Cand globul e plin de campanii antii tabac/alcool sa vezi o sportiva de top intr-o asemenea ipostaza e jenant.

3. In alta ordine de idei, o asemenea reactie din partea celui mai respectat om de presa sportiva din Ro (pentru mine cel putin), ma lasat minute bune fara reactie. Imi imaginez reactia presei de peste ocean intr-o asemenea situatie, in cazul unui sportiv de top…

pov  •  25 februarie 2013, 18:16

ipocrizia românului este depăşită doar de narcisismul patologic al acestuia… terminaţi bă perfecţilor cu criticile voastre. Un popor jalnic care se crede buricul pământului, asta suntem.
.
timpul liber nu are treabă cu profesia! „work hard, party hard!”
(îţi asumi ce faci în timpul liber, iar dacă nu dai randament, pierzi jobul. Dacă Ana ia medalii, din partea mea poate să nu doarmă deloc şi să bage-n ea ce vrea, i majoră).

Geox  •  25 februarie 2013, 18:17

Sunt de acord cu tine Tolo…in privinta escapadei Ana Mariei, cu amendamentul ca in clip se vede cum ea trage dintr-o tigare. Acest viciu chiar nu se impaca cu viata sportiva.

Calu  •  25 februarie 2013, 18:22

E aceeasi care zicea nu demult ca nu vrea sa iasa cu fobalisti ca-s prosti?

moratti  •  25 februarie 2013, 18:22

Nu,nu e OK d-le Tolontan.Nu e ok ca una din ( rarisimile ) campioane ale Romaniei nu isi controleaza viata si mai ales imaginea.betia conteaza prea putin aici. meschinaria „barbatului de langa ea” care pare ca stie in orice moment ce se intampla nu e deloc ok ,pentru ca spune cat de inteligent esti in a-ti alege amantii/prietenii/ etc.; daca esti campion si stii ca trebuie sa tii la imagine ( care iti poate aduce bani, sponsori, etc. ) ai grija cu cine iesi sa faci o bauta doar ai 28 de ani!!????

drg  •  25 februarie 2013, 18:23

DOMNULE CATALIN,
IN PRIMU RAND VREAU SA SPUN CA VA IUBESC,SUNTETI UN ROMAN ADEVARAT!
CAT PENTRU CEI IN NECUNOSTIINTA DE CAUZA:
2002 – 1 medalie de aur
2001 – 1 medalie de aur și 1 medalie de argint
2004 – 1 medalie de aur și 1 medalie de bronz
2010 – 1 medalie de aur
2002 – 2 medalii de aur
2006 – 1 medalie de aur
2005 – 1 medalie de aur și 1 medalie de argint
2005 – 1 medalie de aur
2008 – 1 medalie de aur …(cateva din performante)

Acum dragilor cititori,intelegeti cine este Ana Maria Brânză?

P.S: Draga mea,Ana Maria Brânză
Continua sa bei si sa dansezi de cate ori simti nevoia si probabil
daca cineva dintre noi,toti cei de fata si-a castigat dreptu sa petreaca dupa
bunu plac,acea persoana esti TU,inaintea NOASTRA ! RESPECT,TE IUBESC !

Tataee  •  25 februarie 2013, 18:31

tolontane, pe Djokovic de cate ori l-ai vazut beat? sau pe Federer? sau pe Serena Williams?

Piţi Talent  •  25 februarie 2013, 18:32

Dacă e să fim corecţi, siteul gsp a postat un articol care prezenta un articol cu un filmuleţ preluat de pe cancan. Păi no, tătiţi?

Pentru Alinm  •  25 februarie 2013, 18:36

Spune-ne tu mai Aline cum ar trebui sa se poarte o femeie. Ar trebui sa stea la cratita nu? Aline ia spune-ne tu cum se poarta iubita ta in societate? Aaaaa!!! Scuza-ma! Tu nu ai iubita? Cand vad onanisti ca tine comentand… Mi se face sila.

LeFigaro  •  25 februarie 2013, 18:37

Mare Branza,ca sa zic asa!Sa imbatat.Fiecare face ce vrea in timpul lui liber…pan la urma sa imbatat,n-a dat cap la nimeni….Si Messi sa imbatat si n-a facut nimit atat Can-Can.

mephisto  •  25 februarie 2013, 18:42

Domnule Tolontan, încă o dată jos pălăria pentru D-voastră. Într-adevăr și domnița este OM. M-am gândit mult să comentez prin aceste rânduri sau nu și aș dori să adaug că o fac ca unul, care zilnic a studiat pe rupte pentru a deveni profesionist. Când prietenii din copilărie băteau mingea, eu studiam la vioară deși sunt un fanatic iubitor al fotbalului. Numai cel ce participă la concursuri naționale și internaționale știe câtă voință și muncă stă în spatele unei prezențe pe un podium și la scrimă e tot un podium ca și scena. Și fiind oameni, încape și o asemenea scăpare. Cei ce comentează ironic sau vor să dea lecții de morală, sunt sigur că nu au avut ocazia de a duce la bun sfârșit cicluri întregi de muncă, muncă silnică pentru obținerea unei performanțe artistice sau sportive pentru că atunci ar gândi altfel și ar fi mai înțelegători . Mai tristă este însă și tot odată negativă prezența persoanei care o acompaniază pe Ana în acest periplu comic. Acest om,-dacă poate fi numit așa- nu e nici partener nici măcar prieten petru că un prieten la nevoie se cunoaște. Reacția lui indiferentă arată o lipsă crasă de caracter. Măcar din acest punct de vedere această noapte făcută lată e un câștig pentru Ana, îi arată acestei minunate sportive că nu merită să continue cu acest individ, nici un fel de relație umană. Capul sus și să ai aceeași mare voință și caracter și la cât mai multe medalii și cât mai puține momente vesele asemănătoare îi doresc acestei mari sportive.

oi  •  25 februarie 2013, 18:43

De obicei sunt intr-un dezacord total sau cel putin partial cu ideile tale. De data aceasta ne potrivim.
Jos palaria pentru viata sportiva dar si pentru seara filmata de cei de la can can. Cine poate sa aiba vicii si, in acelasi timp, sa fie campion sportiv merita numai respect. Bine, din imaginile pe care le-am vazut, nu pare ca bautura ar fi un viciu, mai degraba un experiment distractiv, cum ai observat si tu.
Kudos!

remember Phelps cand fuma iarba? Sau Armstrong cu viata lui extrasportiva perfecta si implicarea lui in tot felul de actiuni nobile? Dintre acesti 3 campioni, cine e mascariciul???

katalin1  •  25 februarie 2013, 18:43

Asta e farmecul vietii.Ne mai imbatam,mai facem o boacana ocazional,ca nimeni nu e perfect.Chiar imi par dubioase persoanele care nu pun deloc alcool in gura.

Limba România  •  25 februarie 2013, 18:44

Dacă articolul este scris de Ana este ”OK!” virgula din titlu.

Articolul este o prostie. Știm că sportivii sunt și oameni, dar trebuie să fie foști sportivi atunci cînd vor să se comporte, și să aibă vicii, ca și noi, pulimea.

iou  •  25 februarie 2013, 18:45

E ok Ana. Da sa nu dea Domnu sa o mierlesti la JO 2016, ca te haleste Tolo.
Ma distreaza ala cu „work hard, party hard”. Niciodata, nimeni nu va avea randament mai mare dupa bauta decat dupa odihna. Bineinteles, neluand prafurile in calcul. Tot aluia ii transmit k jalnic e el cu mamica lui, nu poporul asta.
Inchei spunand k is sigur k nu asa a reusit Ana sa castige medaliile. Probabil e intr-o perioada fara antrenamente si a refulat putin.

Jack  •  25 februarie 2013, 18:48

Ba Cataline … tot respectu , esti printre putinii ziaristi care sunt interesati in special de latura sportiva , din pacate jurnalismul sportiv din ziua de azi nu mai urmareste atat de mult sportul ci mai degraba „can-canul” , scandalurile , chestii care produc audienta /trafic pe internet/cat mai multi cumparatori de ziare …. felicitari ,sper sa nu cazi in cealalta latura ,chiar daca siteul vostru,respectiv gsp.ro a devenit foarte asemanator cu circul numit sport.ro .Eu unul m-am saturat sa ma „chiorasc” pe site in cacutarea unor stiri serioase … sincer nu mai suport stirile tendentioase, care cauta scandal sau care ofera scandal, vreau ca dupa o zi de munca,stres,alergatura sa stau linistit in fata monitorului cu un ceai si sa citesc stirile sportive asa cum trebuie scrise .Din pacate ma rezum doar la ce scrii tu si inca 2-3 ca tine … sincer ,te intreb ,tie iti place ,esti mandru de unii din colegii tai ??

sorin  •  25 februarie 2013, 18:48

lasati fata in pace ! a baut si ea o bere . paparazzi ce sa faca ? sa mananca si gura lor ceva .

stanescu razvan  •  25 februarie 2013, 18:51

RESPECT!!!!

Daniel  •  25 februarie 2013, 18:56

Buna seara. Domnul meu, tot respectul meu fiindca ai indraznit sa asezi omul in oglinda. Sa nu fim ipocriti! Cat despre unii cititori care au postat amintind de campaniile globale impotriva fumatului si acoolului, le spun numai ca eu si colegii mei fumam. Sunt neurochirurg, intr-o clinica din Franta. Nu suntem modele, suntem profesionisti si cu nimic mai putin capabili daca fumam. Este o discutie lunga. Cat despre Ana Maria Branza; sa incercam un exercitiu de sinceritate. Cine nu a facut niciodata asta? Sa fim seriosi, fata nu are antrenament, se vede! A fost o intamplare. Bafta tuturor!

IMBECILITATEA GENIILOR  •  25 februarie 2013, 18:58

asta e daca s-a nascut intr-o tara de genii!

Cristi  •  25 februarie 2013, 19:06

Mi-a adus aminte de gasca de prieteni cu care joc fotbal, saptamanal! De vreo doua ori pe an mergem in „cantonament” in alta localitate! Si cate unul, trecut bine de prima tinerete, care in restul anului nu bea, o comite fara sa vrea! Si uitand de problemele de acasa se simte bine, canta si danseaza, se impleticeste in timp ce incearca sa-si gaseasca drumul spre camera unde-i cazat. Ceilalti, amuzati dar grijulii, il urmaresc cu privirea, atenti la fiecare gest. Dimineata, cand se trezeste, cu boroboane de sudoare pe frunte, intreaba stanjenit ce-a facut! Ceilalti il privesc zambind si-i raspund: Prietene, stai linistit, ai fost cu noi! Ana, prietena, stai linistita, ai fost printre noi!

riplui  •  25 februarie 2013, 19:08

Moralistilor care comenteaza cu atata simt civic, le-as recomanda sa citeasca ceea ce, se spune, le raspundea Lincoln celor care-l acuzau pe marele general Grant:When a group of officials came to see Lincoln about the rumors of Grant’s drinking, Lincoln is supposed to have said, „If it [drink] makes fighting men like Grant, then find out what he drinks, and send my other commanders a case!” La cat de priceputi sunt moralistii, nu mai trebuie si traducere… Poate doar completarea ca e important ceea ce lasam fiecare in urma, nu micile greseli lumesti.

frangeox28  •  25 februarie 2013, 19:08

ai un punct de vedere..ok…il respect…dar eu personal nu pot fi deacord cu el…asa cum sportul iti poti practica la un anumit nivel…asa si cu bautura o poti duce pana la un punct…cat sa nu te faci de ras…mai ales in public..mai ales ca apasa o greutate pe umerii tai.respect.

taz82  •  25 februarie 2013, 19:12

Cred ca este primul articol pe care-l citesc de acest gen; de obicei prin ziare apare ba de Mutu ca a stat pana dimineata in nu-s ce local, ba ca Nikolici a vomat din taxi, ba ca ala nu putea sa se mai tina pe picioare! In sfarsit vad si eu ca le ia cineva apararea acestor sportivi! Mi se pare normal sa aiba si ei viata lor privata si mi se pare anormal ca niste papagali sa se tina scai de ei si sa-i filmeze pana si atunci cand stau pe closet!
Pentru atitudinea aratata in acest articol, ati castigat respectul meu,Domnule Tolontan!
Toate cele bune!

Denis  •  25 februarie 2013, 19:13

NENEA TOLONTAN DACA ERA MUTU IN LOCUL ”DOMNISOAREI” CRED CA LUAI FOC.
IL MANCAI…MAI LASO DRACU DE TREABA NICI O FEMEIE NU TREBUIE SA AJUNGA ASA MAI ALES CA E O SPORTIVA MATURA NU E UN COPIL.

Gabriel Bratu  •  25 februarie 2013, 19:18

Pentru mine nu este OK. N-o sa spun de ce, este inutil, orice persoana publica ar trebui sa inteleaga singura de ce.

Ileana  •  25 februarie 2013, 19:19

Domnilor , Ana Maria Branza, dincolo de faptul ca este o sportiva stralucita, este un om, ca oricare dintre noi, cu bucurii si tristeti.
Si asa cum, oricare dintre noi, are voie sa faca ce doreste, asta i se cuvine si ei.
Era sambata noaptea , era Dragobetele, sarbatoarea iubirii la romani si, si-a permis si ea, la 28 de ani, sa fie o tanara obisnuita , aidoma miilor de tineri care au sarbatorit in cluburi.
Bravo A.M.B. si mult succes in competitiile viitoare!

marin moroi  •  25 februarie 2013, 19:20

cacataline cautai pe cei care a distrus tara , cereti scuze fi barbat

George  •  25 februarie 2013, 19:24

Hai sa bem

aurelian  •  25 februarie 2013, 19:34

Sa ne intelegem. sa bei mai mult intr-o seara poate fi un al doilea pahar la ea si asta daca in alte seri bea un pahar.

Stando  •  25 februarie 2013, 19:34

Cred ca sponsorilor o sa le placa la nebunie imaginile cu campioana leganandu-se pe trei carari. Vor curge de acuma banii garla catre lotul de scrima al Romaniei.

Tolo, nu e ok! @ Mariciu.ro  •  25 februarie 2013, 19:35

[…] și performanțele ei, iar acest articol nu este despre sportivul multimedaliat, cât este despre articolul lui Tolontan și femeia de 28 de ani care a ieșit în club cu prietenul ei. Și care “întâmplător” a […]

jolo  •  25 februarie 2013, 19:38

bravo Cataline! pentru scrofulosii la datorie cu manualul de morala in mana, voi probabil ca sunteti impreuna cu inocente virgine care n-au pus in gura tigara si n-au pupat pahar de alcool, iar seara la ora 8 deodata cu gainile stau sia sculta povesti cu Ilene Cosanzene si Feti Frumosi nu inainte de a-si fi incuiat cu mare grija centurile de castitate…

cristi carstea  •  25 februarie 2013, 19:50

Felicitări dle Tolontan. Ana Maria este un om extraordinar.

Dragos  •  25 februarie 2013, 19:55

Citind comentariile la articolul lui Tolontan ne putem relaxa mintile. Am aflat in sfarsit ca veche vorba „copil facut la betie” este inca de actualitate. Multi de pe aici si-au vazut neveste bete si cazute pe strada. Si-atunci ne miram ca niste virgine cum de am ajuns sa ne prosteasca toti.

lucian  •  25 februarie 2013, 19:59

‘Respect!’ si de la mine 🙂

Suporterilor fotbalistilor indraznesc sa le atrag atentia ca nu se poate pune povestea Anei in acelasi cosulet cu unele despre Nikolici sau Mutu, mai ales Mutu: fotbalistii joaca regulat, se antreneaza zilnic, si orice iesire din ritm se recupereaza greu. Spun ‘mai ales Mutu’ pentru ca in campionatul englez, foarte dens, aia joaca 3 meciuri in 8 zile; in 2004, in Anglia, un Dobrin nu ar fi fost, pur si simplu, posibil!

Cristi R.  •  25 februarie 2013, 20:05

Va multumesc pentru acest text domnule Tolontan.

Ma bucur cand vad ca mai exista si exceptii in mass-media romaneasca.

Plecand de la aceasta situatie va sugerez un subiect nou care ar putea inlocui scandalurile cu carnea de cal.

Ma refer la scandalul calitatii bauturilor alcoolice din cluburile romanesti.

Nu stiu de ce dar cred ca draguta noastra scrimera nu se imbata atat de rau daca alcoolul era de foarta buna calitate.

Evident mai exista si posibilitatea ca in jurul sau sa se fi fumat si altceva decat tutun dar e greu de dovedit asa ceva.

cristi_schleck  •  25 februarie 2013, 20:09

Hm, nimic grav ! ..ptr asta exista cluburi de noapte, sa bei, sa dansezi, s ate simti bine, ca daca exista : DISTRACTIA !
Aah, daca am vedea-o week-end de week-end in asemenea ipostaze si si-ar neglija cariera sportiva, da, ar deranja si imaginea ar fi greu de reparat, insa o simpla ameteala NU STRICA NIMANUI !!!
Bravo, Tolo, bine ca ai dezamorsat eventuala `bomba `a cretinilor acelora care nu merita sa le pronuntam numele.

Sigurros  •  25 februarie 2013, 20:19

articolele dumneavoastra, domnule, sunt de multe ori gandurile mele, asternute pe hartie. mi-ati castigat admiratia si respectul si citesc ceea ce scrieti cu mare interes, desi nu ma numar printre cititorii gsp. sunt fericita sa constat ca exista, contrar a ceea ce se spune, jurnalism de calitate in romania.
pacat ca unii dintre cititori sunt mult prea inversunati.

ba(la)nel  •  25 februarie 2013, 20:29

E ok, Ana, intr-adevar, e ok…dar, maimult decat „e ok, Ana” este E SUPER OK, TOLO!
Bravo, Tolo, ptr acest articol, jos palaria!

Stefan  •  25 februarie 2013, 20:32

Cineva a zis odata „Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea”. Si se zice ca era cel mai bun dintre toti muritorii. Si multi oameni cred ca cei ce incearca sa obtina perfectiunea, (fie si doar atunci cand le-o pretind copiilor lor) esueaza 100%.

Toma  •  25 februarie 2013, 20:42

Subscriu la toate comentariile favorabile Alinei. Restul sunt ipocrizii ieftine: oricine simte nevoia s-o facă lată măcar odată. Așa că Alina, după ce ești o mare campioană, nu uita să rămâi toată viața OM. Este cea mai mare calitate care ne distinge. Să nu-ți fie rușine! Rușine să le fie paparazzilor, care n-au avut pic de respect față tine. Respectul nostru al tuturor. În rest, beatul se dezbată, prostul niciodată…

paul  •  25 februarie 2013, 20:49

pai dc nu stie sa bea, sa n-o faca. eu recunosc ca am baut de cateva ori sanatos la viata mea, da niciodata n-a fost nevoie de mai mult de o carare s-o iau spre casa. oricum ar fi, e penibil sa te tii de garduri. pt o doaman/domnisoara cu atat mai mult. e nenatural ce afirmi tu cataline. nu, nu e ok, ana. a, ca nu-i moarte de om, asta e alta treaba…da dc tot nu e moarte de om, mai bine nu faceati tam tam din asta. de nivelul can can era numai bine…

mihai  •  25 februarie 2013, 20:55

„bravo cataline”..”in sfirsit un jurnalist adevarat”,”va multumesc domnule tolontan”-initial am crezut ca nu vad bine ,m-am frecat la ochi,m-am ciupit – nu,din pacate e real, catalin tolontan s-a intors in mijlocul cititorilor sai- oamenii ok, reali, cu bucurii si tristeti,cu sticla si tigara in mina si morala pe peretele de la baie…bravo cataline.ai scris bine gagiule le-ai zis-o la fraieri…cataline ai vazut cumva la londra sau ai auzit sintagma „to inspire a generation”
era reclama la whisky mincati-as,aia cu „keep walking” era desueta

mihai  •  25 februarie 2013, 20:56

pacat pt. moralistii ce o judeca ca si cum ei sunt imaculati… fata de ei fata asta a facut ceva pt. Romanaia… are dreptul sa faca ce vrea in timpul ei liber… nu a injurat pe nimeni, nu a suparat pe nimeni… de unde atata incrancenare… din ipocrizie si prostie crasa… moralisti de 2 lei…daca nu erau ruptii aia de senzational…de altfel semianalfabeti, nici nu aflau saracii si nu se mai inflamau asa… bravo d.le Tolontan… sunteti om… cam putini au ramas…

liviu  •  25 februarie 2013, 20:59

LUCREZ CU ELEVI LA UN INTERNAT.MEREU AM DAT CA EXEMPLU POZITIV SPORTIVII.ACUMA CE SA FAC?VOI SPORTIVII ERATI SINGURII CARE A-TI MAI RAMAS LA POZITIV.PE CINE SA DAU ACUMA EXEMPLU??????????????

ADRIAN  •  25 februarie 2013, 21:19

TOLONTANE
ESTI AVOCATUL LESBIENELOR SI-AL BETIVELOR.

exilat  •  25 februarie 2013, 21:28

un apel la normalitate. respect pentru respectul care il oferiti.

NICIODATA  •  25 februarie 2013, 21:28

Eu nu m-am imbatat niciodata. Nu am fumat niciodata. Nu am adus medalii Romaniei niciodata. Nu s-a cantat imnul national pentru mine niciodata. DEGEABA.

Comentează