Ultima scrisoare a lui George Copos

Lista celor 8 condamnări fără precedent din Dosarul Transferurilor a fost deschisă de George Copos. El a primit 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Toți cei 8 șefi din fotbal au primit pedepse cu executare.

marți, 4 martie 2014, 2:42

Lista celor 8 condamnări fără precedent din Dosarul Transferurilor a fost deschisă de George Copos. El a primit 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Toți cei 8 șefi din fotbal au primit pedepse cu executare.

Acum o săptămînă, marți, imediat după amînarea verdictului, George Copos mi-a trimis prin curier personal o scrisoare, una dintre zecile epistole adresate în ultimii 15 ani, de cînd, împreună cu colegii mei, am început investigațiile în ceea ce au devenit apoi Dosarul Loteria 1 și 2 și Dosarul Transferurilor. „Minciuni”, „neadevăruri”, „calomnii” scria întotdeauna pe foile galbene, de bună calitate, cu sigla Ana Group.

Cu mulți ani în urmă m-a și dat în judecată pentru că am folosit de prea multe ori termenul corupție într-un articol despre el, pe vremea cînd era vicepremier al Partidului Conservator. Spre onoarea lui, n-a apelat la intervenții patronale pe o imaginară filieră politică. Doar partenerul său de afaceri, Nicole Cristea, fostul șef al Loteriei, a mișcat ceva butoane, dar fără folos. Am continuat să scriem. Patronul Rapidului a pierdut acel proces de calomnie.

Am deschis plicul, cu sentimentul acela straniu pe care-l ai cînd știi ce vei găsi în el.

Stimate domnule Tolontan,

De-a lungul a 8 ani ați reușit să țineți treaz interesul față de subiectul Dosarul Transferurilor pe care, în ceea ce mă privește, l-ați prezentat trunchiat și tendențios.

Continuați să faceți abstracție de documentele pe care vi le-am furnizat și, ca și acum 8 ani, continuați să afirmați că am declarat și încasat alte sume decît cele reale…

Apoi urmează documentele care au alcătuit linia de apărare a lui George Copos, în fața opiniei publice și a instanței. Scrisoarea se încheie astfel:

„Vă solicit să luați act de aceste documente și să încetați să publicați informații neadevărate vădit tendențioase despre transferurile operate de Rapid”.

De data aceasta, chiar vom înceta. Pentru că Dosarul Transferurilor a ajuns la sfîrșit. Nu e nici o sărbătoare, e doar un final.

Comentarii (140)Adaugă comentariu

Steaua1986forever  •  4 martie 2014, 14:50

Felicitari! In sfarsit vad o ancheta jurnalistica cu succes in aceasta tara.

noBodi  •  4 martie 2014, 14:51

Multumim, d-lor! Bravo, Tolo!

Vanuca  •  4 martie 2014, 14:53

Doamne, a inceput sa se faca dreptate. Poate chiar nu e totul pierdut in tara asta. Poate dupa 25 de ani de cadere libera, incepem sa o mai luam si in sus. Poate urmeaza Voiculescu, Patriciu, de ce nu Tiriac si am o lista pana la luna. Poate imi puneti si comentariul fara sa-l stergeti,….poate, poate……..

gogu gherghef  •  4 martie 2014, 14:54

esti vininos tolontane 🙂 bravo

rrr  •  4 martie 2014, 14:55

Nu imi vine sa cred……

marcel apostolescu  •  4 martie 2014, 14:55

stimate domnule tolontan _ și, dacă-mi permiteți, dragă cătălin,

RESPECTUL meu!

marcel apostolescu

delia  •  4 martie 2014, 14:55

N-am prea inteles sentintele astea, mai ales in privinta lui Mihai Stoica. Acum cateva zile se spunea ca i s-au prescris faptele, acum aflu ca e condamnat cu executare. (sau n-am inteles eu bine) Fotbalul nostru era in dizgratie, odata cu condamnarile astea se va ingropa complet. Sper totusi sa fie recuperate daunele, acestea-s mai importante decat insasi condamnarea lor.

valy  •  4 martie 2014, 14:55

ESTI BUCUROS ACUM MA TOLONTANE ,AVETI SI VOI CE SCRIE ….SA NU MAI INVESTESCA NIMENI IN FOTBAL IN TARA ASTEA SI MURITI DE FOAME ….O SA VEDEM LA TV NUMAI CURVE SI POLITICIENI CORUPTI

Ovidiu  •  4 martie 2014, 14:57

Cele mai importante transferuri din aceasta editie de campionat!;)

Miki Maus  •  4 martie 2014, 14:57

Utecilă a crezut că se poate RĂZBUNA pe publicul Rapidului.
Cine râde la urmă râde mai bine.

mmm  •  4 martie 2014, 14:58

corect!…

somnu  •  4 martie 2014, 15:00

E bine ca s-a terminat. E rau ca Statul si Fotbalul au ramas cu gaura.
E bine ca acesti oameni ajung unde le e locul. mai sunt multi si asa ne pastram speranta ca se poate.

kkk  •  4 martie 2014, 15:00

@vanuca

ce ai cu Tiriac?

doze  •  4 martie 2014, 15:00

intr-adevar nu este sarbatoare. pentru ca acesti nemernici au primit prea putin, iar prejudiciul nu este recuperat.

Mihai  •  4 martie 2014, 15:01

Daca Mr Tolontan a reusit sa bage la zdup atatea embleme ale fotbalului romanesc e tragic… poate vor veni vremuri si mai bune pentru Romania.

Dac  •  4 martie 2014, 15:02

Pana la urma, face MM stoica puscarie sau nu?

brutarul  •  4 martie 2014, 15:03

asta o sa urlu pe toate articolele pana ragusesc … nu ma incalzeste cu nimic cand stiu ce o sa suporte buzunarul meu
– Alocatie copil sub 2 ani 200 RON lunar
– Alocatie copil peste 2 ani 42 RON lunar
– Intretinere detinut 2 544 RON lunar (include hrana)
– Cota hrana detinut 960 RON lunar (32 RON/zi)
– Cota hrana spitalizat 165 RON lunar (5.5 RON /zi bolnav obisnuit)
– valoarea hranei zilnice a unui copil din orfelinat 11 RON/zi
– masa si ingrijire batran 630Ron lunar (i se ia si pensia).

despre bani de ce nu vorbeste nimeni? ii recuperam de la ei sau nu?

dan  •  4 martie 2014, 15:03

respect, Catalin! Asteptam si finalizarea de la Marea Teapa – Loteria 1 si 2.

jil vicente calderon  •  4 martie 2014, 15:04

@valy

care din cei condamnati e investitor in fotbal acum?cred ca n-ai inteles inca cum sta treaba…majoritatea din investitori s-au retras in momentul in care a fost nevoie sa platesca impozite si n-au mai putut spala bani in fotbal…..in Franta impozitul e imens…undeva intre 40-60 % ,daca nu ma insel…..si totusi exista investitori…atunci de ce sa fim noi ,iar ,romanii mai „smecheri” ca altii…???????

Dreptate  •  4 martie 2014, 15:04

BRAVO !

lord belial  •  4 martie 2014, 15:04

nu asta e victoria justitiei care ma scoate pe mine in strada. eu vreau sa-l vad pe basescu la puscarie, ponta, pesedistii grei, pedelistii noi si flaminzi etc

darius  •  4 martie 2014, 15:04

Dupa 5 minute state masca in fata monitorului, mi am revenit !! In primul rand va doresc tuturor celor care ati muncit si luptat pentru corectitudine: multa sanatate !! Felicitari pentru toata munca depusa, intr o Romanie in care lumea si a pierdut speranta, VOI ne ati redat o !! astfel va multumesc !!
Din pacate EI nu realizeaza nici in prezent cat rau au facut, oare cum era fotbalul romanesc daca nu furau, daca investeau in centre de copiii si juniori?! Atat rau facut doar pentru bani, sa ii intrebe careva ce fac cu bani acuma la puscarie ?! cum o sa ramane in amintirea oamenilor ?!Se zice sa nu te bucuri niciodata de necazul altuia,dar astazi toti microbisti au trait un moment de fericire! Multumim Gsp ,
Hai Romania

victor L  •  4 martie 2014, 15:05

@ delia,
Meme Stoica mai avea un cap de acuzare care nu a fost prescris; a ramas cu acuza de inselaciune.
Putin neclara (pt. mine cel putin) este sentinta pentru Gica Popescu.
Dar buba avea si el, chiar daca a inapoiat banii; tot recunoastere vinonatiei se numeste 😉

Leo  •  4 martie 2014, 15:06

Gresesti Tolo, e o sarbatoare! Si trebuie sa fie o sarbatoare pentru ca toti infractorii astia au facut tot ce au vrut ani de zile, si-au permis orice!
Au ajuns unde le e locul si eu, la distanta de tara, sarbatoresc! Ma bucur! De mult nu am mai avut o zi asa buna!

lord belial  •  4 martie 2014, 15:06

sa-l vad pe ioan nicolae securistul din teleorman si giurgiu la puscarie, patronul astrei, si aia ar fi o victorie de salutat

mariusjur  •  4 martie 2014, 15:06

Felicitari pt campania extraordinara soldata cu judecata dreapta a instantei.
Respect Catalin Tolontan!!!

Diana  •  4 martie 2014, 15:08

Singurul de care imi pare rau este Gica Popescu. Saracu’, daduse si banii inapoi …si cred ca el a fost „veriga slaba” si a clacat.
Daca la revenirea in tata alegea sa joace la Craiova si nu la dinamo, acum avea statuie langa Oblemenco. Dar a ales gresit! De multe ori a ales gresit. De prea multe ori.
Noi sa ne bucuram de fotbal, de Messi si restul!

Fericitul  •  4 martie 2014, 15:08

NU pot sa spun decat: bineeee baaaaa

Cristi  •  4 martie 2014, 15:09

Felicitari domnule Tolontan!

dan  •  4 martie 2014, 15:09

ba e o sarbatoare. Una din sarbatorile,din ce in ce mai dese din ultima vreme cand adevarul triumfa asupra hotiei. Nu ar trebui sa fie o sarbatoare ci o normalitate dar in Romania e o zi mare pentru toti cei care iubesc cu adevarat sportul curat

victor L  •  4 martie 2014, 15:09

dle Tolontan,
am citit ca ati comentat la A3 condamnarile si ati spus ca ar fi tirziu pentru fotbalul romaneac. Formularea e gresita, pen`ca fotbalul nu se termina in timpul vietii dvoastra (sau a mea). E bine ca se da un semnal pentru viitor.

Protopopescu  •  4 martie 2014, 15:12

Daca traim sa-i vedem si pe Sandu & Dragomir dupa fileu, pot sa spun si eu ca exista JUSTITIE in Tara Romaneasca!

Sper sa se smereasca si sa-si revina cei condamnati!

xbs  •  4 martie 2014, 15:13

Ana Maria Prodan, expresia vulgaritatii absolute, va ajunge impresara tuturor …. grele zile am ajuns.

Rictus  •  4 martie 2014, 15:13

NU e o sarbatoare dar e momentul sa ridicam capul si recunoastem ca se poate. Indiferent de motivele pentru care (abia) acum se face dreptate mesajul cel mai important e ca exista o sansa, pentru noi toti cei care ne-am saturat de smecheri, de mafioti, de politruci, de hoti.
Hai Romania!

Liviu  •  4 martie 2014, 15:20

Nu imi place de Catalin Tolontan dar RESPECT Catalin Tolontal si GSP.

laziofan  •  4 martie 2014, 15:22

Mai sunt cateva luni, dupa care, odata cu alegerile prezidentiale, vom reveni la dragostea eterna in care nimanui nu i se inampla nimic, toti vor fi eliberati si nimeni nu va mai fi condamnat….

torvic  •  4 martie 2014, 15:23

In ceea ce ma priveste, este o mica sarbatoare. Cu atat mai mult cu cat a fost unul pe lista care sarbatorea „scaparea” inainte sa fie confirmata. Imi place sa cred ca este un pas important spre curatirea acestui mediu atat de viciat si de poluat. Tot ce putem spera noi, microbistii, este ca fotbalul romanesc sa nu incapa pe mana lui Avram si a mafiei pariurilor.

Fghhff  •  4 martie 2014, 15:24

Felicitari Tolo! Ca si in cazul Ridzi, ai avut dreptate.

Cat de confortabil esti in grupul Intact, cu Mircea Badea care iti poarta sambetele si cu Voiculescu care te critica? Mai rezisti pana il condamna pe Varan?

patteu  •  4 martie 2014, 15:24

o zi istorica in vata nostra de romani.

azi imi schimb impresia de foarte multe lucruri urate din aceasta tara.

Balas  •  4 martie 2014, 15:27

Bravo domnule Tolontan! Aveti contributia Dvs. la aceasta curatenie de primavara din fotbalul romanesc. Ramaneti tot asa dedicat meseriei…mai e mult de munca spre calea normalitatii. Respect!

Gigel  •  4 martie 2014, 15:28

Pt @Mihai
Lasa draga ca te duci la zdup si o sa devii o emblema a puscariilor din Romania
Niste nesimtiti si niste infractori care s-au crezut mai presus de lege. „Smecher” de doi lei.
Uite ca le-a venit si ziua. Asa cum spuneau si altii ar fi bine sa vie decretata zi de sarbatoare pentru fotbalul romanesc.
Pentru acele babe care se caiesc ca ce o sa faca sportul romanesc, le zic.
Pupati cururi ca el o sa traiasca!
Fotbalul nu este facut de voi sau vi se datoreaza. Voi sunteti doar niste capuse care s-au legat de el.
Fotbalul traieste prin jucatori si suporteri. Restul e praf.
Sanatate Tolontane si bafta in continuare

MARIUS  •  4 martie 2014, 15:29

felicitari Jurnalistilor!
entuziasm in noi anchete!

adriani  •  4 martie 2014, 15:30

Recunosc ca la inceputul dezvaluirilor am fost usor amuzat, convins fiind ca te lupti cu morile de vant. La fel ca si viitorii inculpati. Ma bucur ca m-am inselat.
Felicitari Catalin ! Felicitari echipa GSP !

Dann  •  4 martie 2014, 15:31

Acum citeva zile am scris ca va astept reactia dupa 26 februarie. Din cauze de justitie am ajuns pe data de 4 martie si pot spune ca efortul si tenacitatea dvs. au fost cu folos fotbalului romanesc. Sper ca ceilalti participanti la acest fenomen vor invata ceva din aceasta sentinta. Cu stima.

Catalin  •  4 martie 2014, 15:32

Felicitari!
Oricum, finalul e incredibil. Ca de obicei pe la noi, tre’ sa mai apara ceva: un viciu de procedura sau cine stie ce. Inteleg ca ar mai fi o cale de apel la ICCJ sau cum s-o fi chemand curtea aceea inalta… 🙂

Craiovean  •  4 martie 2014, 15:33

Respect, domnule Tolontan! La cum va stiu nu cred ca simtiti nevoia altor complimente.

durul  •  4 martie 2014, 15:33

multumim Catalin ca ne-ai redat speranta ca se poate si altfel in tara asta atat de terfelita de toate haimanalele si lichelele cu tupeu fara margini

John  •  4 martie 2014, 15:38

Este corect. Poate vine vremea ‘curateniei’. Ma gandesc si la Postul Pastelui in care am intrat (de ieri) si la curatenia de primavara. Primavara fotbalului romanesc. Doamne ajuta.
P.S. Nu plangeti familiile respectivilor arestati. Ne vor rade in continuare in fata, prin opulenta agonisita prin mijloace necinstite. Cat despre Steaua, echipa are nevoie de sponsor(si are), de un antrenor (si are), de un administrator bun (si are), de spectatori (si are), de jucatori (si are). MM nu le va lipsi.

Perken  •  4 martie 2014, 15:45

Felicitari pentru verticalitate!
Sunt stelist de mic copil si pe atunci aveam un bun amic rapidist, tin minte ca a izbucnit in lacrimi cand comunistii au retrogradat echipa de sub Grant la un moment dat. Au mai trecut vreo 2-3 decenii si iata, alt fost comunist, Copos, probabil l-a facut din nou sa planga pe fostul meu prieten, dupa ce a ingropat Rapidul…
Esti razbunat macar acum, draga Mati…

duralex  •  4 martie 2014, 15:54

I>)CULPA este comuna cu conducerile FRF si LPF si ingaduinta tacita a organelor abilitate la verificare si control de-a lungul timpului.Pedepsele sunt extrem de aspre, prejudiciul trebuie recuperat!
II.)ALEGERILE pt FRF trebuie amanate pt a nu face loc hazardului, yesmenilor, pityfelnicilor
III.) un sistem bolnav, corupt, incompetent plin de rechini, sacali, hiene ale caror averi trebuie confiscate 90%!

Comentează