Oamenii Elenei Udrea au început să vorbească: o dezvăluie drept “șefa Galei Bute”!

UPDATE2: Încă două informații din presa de azi care merită atenția noastră: Mirela Neag povestește în Gazetă cum unul dintre directorii lui Răzvan Burleanu este cel care a supraevaluat de trei ori patinoarul din Iași, nefolosit nici o zi, iar Național scrie că Oțelul Galați a fost pusă de Dan Adamescu să plătească la Astra o primă de asigurare de peste 4 milioane de euro, mai mare decît Tarom!

vineri, 15 august 2014, 9:04

UPDATE2: Încă două informații din presa de azi care merită atenția noastră: Mirela Neag povestește în Gazetă cum unul dintre directorii lui Răzvan Burleanu este cel care a supraevaluat de trei ori patinoarul din Iași, nefolosit nici o zi, iar Național scrie că Oțelul Galați a fost pusă de Dan Adamescu să plătească la Astra o primă de asigurare de peste 4 milioane de euro, mai mare decît Tarom!

UPDATE 1: Mesajul zilei pe facebook, de la Doru Șupeala, din Baia Mare: „Domnu’ Mateuț, o sa vă caute o clientă blondă!”.

DNA a pornit urmărirea penală! Cercetările procurorilor au intrat în linie dreaptă și infracțiunile din MDRT ies una din alta precum păpușile rusești

O investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

În faţa procurorilor și la sfatul avocaţilor cercul de încredere s-a spart. “Da, am fost întrebaţi la DNA și am povestit cum ministrul Udrea a cerut în mod repetat în ședinţe să finanţăm Gala de box!”, sună o informaţie obţinută de Gazeta Sporturilor.

Dosarul este ţinut din scurt și extrem de secret. Procurorul de caz lucrează cu foarte puţini colaboratori. Doi comisari judiciari de superîncredere. Și îi raportează direct doar lui Kovessi. “Numai lui Kovessi”, insistă cineva care cunoaște derularea evenimentelor.

Pentru șefa DNA, dosarul Udrea-Bute este unul crucial. Aici se vor despărţi apele.

“Ultimele audieri nu au fost de speriat, dar s-a insistat pe implicarea șefilor și pe aflarea celor care au pus la cale mecanismul”, povestesc oamenii. Mai pe înţelesul tuturor, procurorii i-au luat cu binișorul pe cei din MDRT, le-au arătat niște documente, le-au numit cîteva “infracţiuni crase” și cei implicaţi au prins să povestească.

Prima oară, nu se făcuse așa. Dimpotrivă. “Nu se insistase aproape deloc pe rolul Elenei Udrea”, spune o sursă a ziarului. Dosarul fusese practic închis și urma trimiterea în instanţă doar cu Rudel Obreja inculpat.

După ancheta insistentă a ziarului și la intervenţia nervoasă a lui Kovessi, soluţia a fost infirmată în decembrie 2013. Procuroarea care o albise pe Udrea a fost umilită public chiar de DNA, împinsă să plece și dosarul s-a reluat imediat.

Timp de 7 luni au ţesut pînza. Documentele și mărturiile au început să se lege.

Cazul a intrat acum în linie dreaptă. “Urmărirea penală a început, dar ea nu a fost personalizată deocamdată”, spune o sursă. “E o urmărire penală in rem”. În perioada următoare vin cîteva lovituri de teatru. Există probe că au mutat banii dintr-o linie de buget pe alta numai ca să-i cheltuiască pur și simplu!

Din cele peste 2 milioane de euro, bani europeni și din bugetul național, prejudiciul care se va aduna la dosar este foarte mare. Practic, “în Gala Bute, discutăm despre infracţiuni care se repetă, care se succed”, descrie cineva care cunoaște faptele. Fraudă din fonduri europene e doar una din acuzații.

“Elena Udrea a fost cea care a insistat să se finanţeze Gala Bute, dar a avut grijă să nu semneze nimic”, confirmă o sursă. Precauţia ministrului se va dovedi inutilă, pentru că deja DNA are o experienţă de a cîștiga în instanţă cazuri în care beneficiarii reali ai infracţiunilor nu sînt prezenţi în acte. Iar ținta lor nu sînt doar cei care apar pe documente, ci mai ales cei care au orchestrat infracțiunea.

În speța Galei Bute, de la început și pînă la sfîrșit, preocuparea a fost cum să scoată banii publici, indiferent de formă și de preţ, și să-i facă dispăruţi. Totul sub comanda Elenei Udrea. ”Au început o infracțiune, apoi au pornit o alta…”.

«Spre deosebire de lotul din cazul Ridzi, Udrea și ai ei au fost mai inteligenți, dar au și un mare dezavantaj. Banii au ajuns și în alte părți, au apucat să fie dați! Și ei au lăsat urme» Sursă a Gazetei

MDRT nu va fi singurul minister cu oameni care vor fi urmăriţi penal. Ministrul Ion Ariton nu se simte nici el prea bine. Iar “gașca fondurilor europene de la autorităţile de management”, caracterizare făcută de mai mulţi oameni, va avea și ea “mari surprize”.

Cînd? “Mai repede decît ar vrea unii”.

Problemele lui Udrea cu ziarul care scrie de trei ani despre acest caz rămîn în spate, atît de puţin importante. Încep întîlnirile cu procurorii.

Comentarii (92)Adaugă comentariu

xyz  •  15 august 2014, 14:33

Dupa 21 decembrie in Romania trebuie facut curatenie,nu numai la Cotroceni,ci in toate structurile din tara atinse de ,,ciuma,,basista,portocalie sau ,,verde pmpista,totii slugoii lui basel, trebuie,,curatati,incepand cu el,cu Boc,Udrea si restul gastii,cei drept este cam mare dar o sa se gaseasca suficiente locuri in ,,vilele de la Rahova si Jilava,,si bratari metalice pe care totii le merita cu prisosinta.

antiprosti  •  15 august 2014, 14:44

Gata, te-ai scos in fata lui Voiculescu, esti „echidistant”.

mihaela ciobanu  •  15 august 2014, 14:53

Ar fi a doua veste buna din acest an, dupa condamnarea lui Voiculescu, sa o vedem si pe Udrea la DNA. Ar primi ceea ce merita si Udrea si Basescu care a sustinut-o (si care in acest fel a facut atita rau Romaniei – el este principalul vinovat pentru farimitarea dreptei). Cred ca si distantarea de Udrea a lui Basescu (anuntata prin EBA) tot in acesta cheie se poate citi, se apropie latul de gatul lui Udrea.

Multumim GSP ca ati perseverat cu investigatia gala Bute.

Alexandru  •  15 august 2014, 15:12

Am vrut sa intreb si-am tot amanat.
Intrebare :
De ce doar link-urile catre GSP.RO sint (foarte) lente ? Probleme cu server-ul ? (orice alt link din pagina catre alt domeniu se incarca rapid). E deranjant, puteti pierde vizitatorii

victor L  •  15 august 2014, 15:40

dle Tolontan,
si oamenii de presa au inceput sa „vorbeasca”.
Vedeti ce scrie Stelian Negrea pe Voxpublica.

Horia  •  15 august 2014, 15:54

Eşti penibil. O slugă hrănită din firmituri căzute de la masa unui infractor notoriu a găsit, chipurile, nereguli în activitatea altora.

Andrei  •  15 august 2014, 15:56

Bravo Catalin!
Voi ma faceti sa simt ca inca exista speranta pentru tara asta!
Tot inainte!

Cătălin Tolontan  •  15 august 2014, 15:57

48, gigelos, victor L: am comentat aici
http://www.reportervirtual.ro/2014/08/negrea-atac-la-tolontan-pe-tema-relatiei-cu-voiculescu-raspunsul-sefului-gsp.html

56, horia: „O slugă hrănită din firmituri căzute de la masa unui infractor”… Dumnezeule, ce idei, ce retorica… In fine, asa avocati la asa personaj, e de inteles. Numai Ghita si Udrea se apara cu postaci de acest gen (probabil aceiasi). Postacii Intact sint evident prafuiti, caraghiosi care vin din borcanele de zacusca deschise in birourile anilor 80, voi, in schimb sinteti o combinatie uluitoare de vechi si rau care va veni!

gas  •  15 august 2014, 16:01

Catalin,
Daca se dovedeste ca Lenuta si-a tras ceva si pentru ea din Gala Bute, esti, mare! Daca nu, este vorba de o finantare, fie ea si de la buget, a unui evenimet sportiv major, si cred ca o iei „in barba”!! Pe cand o investigatie onesta a „marelui Tolo”, asupra felului in care se cheltuie banii romanilor, fie ei „localnici”, pe echipe de fotbal, ca Petrolul, Chiajna, Tg. Mures, CSMA Iasi, etc, etc?????…..

diana_napoca  •  15 august 2014, 16:03

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/gazeta-sporturilor-ridicata-pe-banii-lui-ceausescu-catalin-tolontan-a-semnat-imprumuturi-de-sute-de-mii-de-dolari-de-la-firma-crescent-a-securitatii-reprezentanta-de-voiculescu-dan-107544.html
Ai curaj sa raspunzi sau vei adopta stilul lui Voiculescu-adica vei deveni agresiv si vei minti?
Sunt convinsa ca vei sterge postul meu insa totusi,poate-poate…

Cătălin Tolontan  •  15 august 2014, 16:06

60, diana_napoca: nu sint deloc agresiv, raspunsesem deja, inainte de a ma soma tu 🙂 E dreptul lui Negrea sa interpreteze asa cum doreste, nu ma supar deloc.

http://www.reportervirtual.ro/2014/08/negrea-atac-la-tolontan-pe-tema-relatiei-cu-voiculescu-raspunsul-sefului-gsp.html

zappy  •  15 august 2014, 16:20

Cataline,ar trebui sa dezvalui si cum johanis a distrus fotbalu in sibiu…felicitari pt interviul de azi cu dl Hrebenciuc,un exemplu de moralitate

petru  •  15 august 2014, 17:38

E bine ca se intampla , e rusinos ca nu s-a intamplat pana acum. Cred, totusi, ca dna. K , great American (female) hero , o sa trebuie sa raspunda dece deabia acum. Sunt dosare rezolvate cu „celeritate ” si altele mai domol , ardeleneste….
Sigur ca pt. voi , GSP , care ati fost printre primii care ati sesizat manariile , satisfactia muncii de investigatie vine cand se intampla ceva.
Pt. noi , cei de pe strada , care cascam gura la stiri , revine obsesiv intrebarea : ce se intampla acolo ? ce-i asta „I se raporteaza direct lui Kovessi ” ? dece dosarele „sensibile ” se liucreaza doar acum cand ala sensibil care s-ar fi putut inflama mai are 3 luni de stat. Cu ce e mai buna o justitie unidirectionala decat unal impotenta ? Si dece trebuie sa dam noi pe spate de admiratie fata de „institutii” cand , in fine , incep sa lucreze ?

victor L  •  15 august 2014, 17:57

dle Tolontan,
nu stiu cine i-a luat interviul marelui politician-sforar, Hrebenciuc, dar ori e slab ziarist ori crede ca GSP are cititori prosti.
Doua exemple:
– „Mi s-au părut disproporţionate condamnările faţă de prejudiciul care se presupune că a fost, de 1,5 milioane de euro”
Ziaristul, si el, sustine ca prejudiciul a fost doar de 1,5 milioane?
” prejudiciul care se presupune” Oare au fost condamnati pe presupuneri? ce subliniaza aceasta enormitate spusa de Hrebe?
– „Uli Hoennes, dacă ar fi pledat vinovat”
Pai tocmai asta e: Uli a pledat vinovat automat cind s-a demascat ca a inselat fiscul. Ca nu a declarat toata suma i-a agravat pedeapsa.
Bravo, ce le mai stie Hrebe: in Germania poti sa fentezi fiscul cu cit vrei si, daca recunosti spasit, esti doar condamnat cu suspendare.
Fiscul german! 😛
Asta insa e memorabila:
„Cred că şi la noi, dacă ar fi existat aşa ceva, toată lumea ar fi fost mai fericită în Dosarul Transferurilor”
Pupat toti, piata Endependenti 😉

bercea universalul  •  15 august 2014, 18:10

COMENTATORI , CE AMESTEC ARE ANTENA 3 IN TOT ACEST SUBIECT , SAU NU MAI SUNT ALTE SUBIECTE LEGATE DE PUTERE ????

Grig  •  15 august 2014, 18:34

@35: La tine numai optiunile astea exista?!? Ce zici de varianta a treia: procurori neaserviti politic, nici mogulilor, nici camarilei basiste?

Jan  •  15 august 2014, 19:36

Tov. Tolontan va admir zelul cu care va indepliniti „obligatiile de serviciu”. Sintet vidanjor.

Mihnea  •  15 august 2014, 20:08

Domnule, inteleg de ce mi-ai sters comentariul: desi banii cheltuiti de primarii pentru finantarea echipelor de fotbal depasesc (lunar!) cu mult ce s-a cheltuit in gala Bute, noi „trebuie” sa ne ocupam doar de Udrea! Halal deontologie!

room  •  15 august 2014, 21:12

sa-i vedem cat mai repede in zeghe,ca au furat bani tarii,si ai contribuabilor,mai aziti?????bani europenii???????ce vor zice cei de bruxseel????/bravo legilor in vigoare ale romaniei

mihai  •  15 august 2014, 21:35

Nu pot decat sa va admir consecventa si sa va urez multa sanatate pentru a duce la bun sfarsit si aceasta investigatie jurnalistica. Stiu ca va este greu!
Cu respect,

dodel  •  15 august 2014, 22:59

Numai citind aceste comentarii realizez prin cate treceti dumnevoastra in timpul unei investigatii. Aveti toata admiratia unui roman simplu!

gigi  •  15 august 2014, 23:22

Eu, unul, sunt mai fericit cand vad cum o ancheta e dusa pana la capat si hotii sunt inchisi. Simt ca nu e in regula sa nutresti astfel de sentimente, sa te bucuri de raul altuia, dar de mine are cineva grija? Nu! Poate doar voi, jurnalistii care nu renunta.

unroman  •  16 august 2014, 0:18

De o mie de ori BRAVO! domnilor jurnalisti de la Gazeta. Sunteti ultimii mohicani ai presei romanesti. In rest, e jale mare…

Val Mootz  •  16 august 2014, 0:44

Vai mama ta de journalist.
Saracia face prapad pe-acolo.Ati inceput sa cantata toti pe la alte mese.
Curand vei avea mai putin cititori decat cei care stau la stop la Universitate.

krampus  •  16 august 2014, 1:12

Cica nu se stie da’ s-ar putea intimpla daca ?! cunoscatorii stiu ce spun, insa, pe de alta parte, daca se intimpla ce ziceau unii ca s-ar putea intimpla ar fi o bomba, dom’le ! pentru ca, nu-i asa, au ramas urme, care, urme fiind sint in urma, deci, ramane sa fie descoperite de cei care cauta discret sa afle ce urme au ramas in urma faptelor care sint faptice, deci nu pot fi negate daca sint cunoscute de cei care urmaresc faptele reale. S-ar putea sa fie surprize pentru cei carora nu le plac surprizele dar, de loc surprinzator, ele nu pot fi deocamdata anticipate decit de cei care cauta sa descopere urmele faptelor care nu pot fi negate. Tolontane, meriti un scuipat in bot, ziaristul lui peste prajit.

dorin  •  16 august 2014, 4:53

Ma bucur ca nu sunt singurul naiv care mai crede intr-o viata normala in aceasta tara.

nick  •  16 august 2014, 8:28

este doar una de videanu flutur oltean casuneanu fratii paunescu care au devalizat o banca acestii indivizii cum mai sint in libertate un om simplu pt o gaina furata i-a trei ani este tara hotilor escrocilor papagalilor buni de gura nu avem politie legii sint mina in mina cu escroci

Ce Ghevara  •  16 august 2014, 8:35

Bravo tolo, mare ziarist, te ia Gadea asistenta…daca mai bagi vre-o doua si de neamt poate te baga si pe a1, la kapatos…cam asta ai ajuns..o asistenta a lui kapatos care se crede ziarista

Mihai Rusu  •  16 august 2014, 9:41

Jurnalistic privind, investigatia GSP are un inalt etalon profesional demn de repetat. Dincolo de nuanta politica evidenta care arata o oarecare (im)partialitate), imi doresc (si exprim un gind al majoritatii amatorilor de sport din Romania)o „escaladare” a unor investigatii in fotbal, dar si in alte federatii pagubitoare cu cca 500 milioane € de Bani Publici ai DVS!! Raportat la suma de la Gala Bute, pierderile planificate din intreg MTS, sunt imense amintind si gafa cu rentele viajere platite si celor din Ceruri. Cit despre Herr Hrebe in cazul Uli Höness, clarific legea germana care precizeaza inchisoare cu executare daca evaziunea fiscala depaseste un milion €.

Oamenii Elenei Udrea au început să vorbească: o dezvăluie drept “șefa Galei Bute”! | România curată  •  16 august 2014, 10:49

[…] Citește integral pe Tolo.ro o investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan […]

Cătălin Tolontan  •  16 august 2014, 12:03

75, krampus: da, eu sint un peste prajit, scriu la ordin, sint prost, nu stiu sa scriu si sa citesc documentele, dar spuneti-i totusi sefei dvs ca problema nu sintem noi, ziaristii, ci DNA. Le dati cite un scuipat si lor?

Un avocat bun, de asta are nevoie, nu de postaci 🙂

mike  •  16 august 2014, 16:17

D-lor de la Gazeta,nu va speriati de sobolanii astia,au inceput sa dispere,sa-si roada unghiile.Mergeti cu ei pina-n pinzele albe,o sa se dea in git unul pe altul si o sa-i demascati pe toti.La puscarie nenorocitilor.Dati-i in git d-lor gazetari,toata stima

LeoVlad  •  16 august 2014, 16:27

I-am mulţumit şi atunci şi îi mulţumesc din nou Doamnei Elena Udrea pentru că a făcut posibilă jucarea acelui memorabil meci al lui Lucian Bute în România. A făcut asta inteligent, folosindu-se de bani europeni, bani care, altfel, nu ar fi putut fi folosiţi! Din punctul meu de vedere, consecveţa în a fabrica „dosare penale” în articole de presă a acestui jurnalist (sic!) este suspectă şi ridicolă. Probabil, credeţi ca „dezvăluirile” dumisale stau la baza condamnării doamnei Ritzi! Vă înşelaţi. Întrebaţi-l pe „fabricantul propriilor speranţe si dorinţe” cum mai stă în cazul patinoarului de la Braşov! Nu contează! Oricxum, ce om sănătos la minte îi poate da crezare acestui slujbaş „onest” şi „independent” al Varanului?

Încă o dată: MULŢUMIRI, DOAMNA ELENA UDREA!

krampus  •  16 august 2014, 18:40

@81 Tolontan
Daca in fata nemultumirii unui cititor fata de felul cum practici jurnalismul singurul lucru care iti vine in minte e ca e vorba de un postac platit de dusmani politici atunci e clar cum gindesti si ce fel de jurnalism faci. De altfel o stii si tu, a fost suficient sa-ti parodiez putin stilul articolului ca sa izbucnesti si sa recunosti ca esti un merenar din reteaua Voiculescu. Daca Elena Udrea ajunge in puscarie alaturi de patronul tau, dupa un proces la fel de drept (dar mai scurt)ca al patronului tau, eu privesc asta ca o victorie a statului de drept. Principalul defect al Elenei Udrea este pentru mine faptul ca seamana prea mult cu patronul tau intemnitat – corupta, tupeista, aroganta.

Emil  •  18 august 2014, 8:44

Pasul următor, disjuns (sau cum se spune în jargonul juridic) din acest dosar ar fi declanșarea urmăririi penale, pentru favorizarea infractorului, împotriva procuroarei care, timp de un an şi ceva sau cât a durat trasul de timp, a încercat cu tot dinadinsul să o albească pe Udrea.

Cristi Irimia: ”Vrabia mălai visează. Elena Udrea mai bine și-ar pregăti avocații decât candidatura la prezidențiale” ;) – Vrancea Media | Vrancea Media – Ştiri de ultimă oră  •  18 august 2014, 15:03

[…] AICI pentru a înțelege de ce Elena Udrea trebuie, mai degrabă, să-și pregătească avocații, […]

x  •  19 august 2014, 11:49

Domnule Tolontan de un an de zile ne mintiti cu gala bute.Udrea e bine mersi si candideaza la presedentie.

Cer prea mult? | România curată  •  21 august 2014, 13:13

[…] Păi cât de credibilă este în aceste condiţii? Şi despre ce reforme au discutat ieri la Cotroceni? Despre reformarea şi pocăirea sâcâitorului Tolontan, care stă de ani de zile înfipt în afacerea Bute? […]

Mariusz  •  11 septembrie 2014, 9:58

Am aflat dintr-o sursa sigura ca Udrea a fost chemata deja la DNA. Nu scapa nimeni de justitie!

Cer prea mult? | Biziday  •  15 septembrie 2014, 16:30

[…] Păi, cât de credibilă este în aceste condiţii? Şi despre ce reforme au discutat ieri la Cotroceni? Despre reformarea şi pocăirea sâcâitorului Tolontan, care stă de ani de zile înfipt în afacerea Bute? […]

ioly  •  29 octombrie 2014, 17:12

Domnuile Tolontan acum realizez dupa ce ds a ti scris ce nereguli s-au savrsit in perioada cand doamna Udrea a fost ministru si dece domnul Gheorghe Stefan a ajutato pe doamna Udrea la alegerile parlamentare era tot o mita datorata familiei Cocos

Am pierdut procesul în prima instanță |  •  25 iunie 2015, 9:30

[…] 5. Oamenii Elenei Udrea au început să vorbească: o dezvăluie drept „șefa Galei Bute”! […]

Comentează