Domnule președinte Traian Băsescu,

În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ați referit la ”ziariști lichele și oameni fără caracter”. Nu m-ați numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului ”se semnează”, ”se face” și așa mai departe, cînd ați indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, ”și de Gazeta Sporturilor”. Și alții au înțeles fix același lucru.

miercuri, 20 august 2014, 11:50

În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ați referit la ”ziariști lichele și oameni fără caracter”. Nu m-ați numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului ”se semnează”, ”se face” și așa mai departe, cînd ați indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, ”și de Gazeta Sporturilor”. Și alții au înțeles fix același lucru.

La cîteva minute după intervenția dumneavoastră, colega mea Mirela Neag m-a sunat aproape șocată și mi-a spus: ”Nu-mi vine să cred,  președintele te-a amenințat!”.

Asta pentru că ați adăugat că nu înțelegeți de ce organele nu s-au sesizat cînd Gazeta Sporturilor, sub semnătura mea ca administrator, a primit în 2004 un împrumut de cîteva sute de mii de dolari de la firma care era acționara sa de la vremea respectivă, e vorba de Crescent.

Mai mult, v-ați pronunțat că ”în mod categoric, instituțiile statului au greșit”, le transmiteți că ”cei care au semnat trebuie să răspundă” și precizați că acum Președinția a solicitat și ea actele. Mă bucur! Nu pentru că ați crede că știți mai bine decît instituțiile că au greșit, ci pentru că aveți actele. Care oricum sînt publice, aflate în setul de documente al fiecărei companii, depozitat la Registrul  Comerțului.

Apropo, aceste acte au circulat și acum doi ani, tot cînd scriam despre cazul Galei Bute. Un important jurnalist TV m-a întrebat și i-am răspuns.

Sînt convins că aveți oameni valoroși care vi le vor interpreta, lămurind cine decide sursa finanțării firmelor și ce rol și limitări are un administrator într-o procedură legală de de împrumut și, mai apoi, în mărirea de capital. Sînt chestiuni elementare de contabilitate și de legislație a companiilor. Veți vedea că, înainte, ziarul împrumutase bani și de la acționarii fizici pe care-i avusese, de cîteva ori mai mulți decît de la Crescent. Așa se finanțează companiile, domnule președinte: prin împrumuturi, prin reinvestirea profitului, prin mărirea capitalului social.

De ce de la Crescent? Pentru că așa au decis proprietarii ziarului, nu eu. Era Crescent o companie ilegală în 2004? Dacă furase banii poporului așa cum spuneți acum, de ce nu a existat o acțiune legală împotriva Crescent? De ce statul român accepta despre Crescent să fie acționară la multe companii din România și să facă afaceri aici? Atenție, companii cu care însuși statul făcea afaceri.
Imaginați-vă cîți oameni de stat au semnături pe contractele cu Grivco, cea care a fost practic una dintre rezultatele economice ale lui Crescent! Ați fost ministrul transporturilor în atîtea guverne. Aveți siguranța că nici o instituție din subordinea dumneavoastră nu a semnat vreun contract cu o companie a lui Dan Voiculescu, finanțată inițial din Crescent sau unde Crescent era/fusese acționară? Parcă una dintre firmele lui Vociulescu deservea ceva pe la aeroporturi. Îl face asta vinovat sau blamabil pe directorul de acolo sau pe șeful lui, pe ministru? Nu sînt nici ironic și nici insinuant, n-am nici o informație, dar mă gîndesc că ar fi practic imposibil să aveți această certitudine. Nici n-a fi rezonabil din partea mea să vă cer s-o știți pe de rost.

Domnule președinte, nu înțeleg motivul pentru care mă considerați ”lichea”. Dar nu voi coborî limbajul pentru că am credința că, atunci cînd o facem, pierdem cu toții, ca cetățeni. Vă propun altceva.

Acum cîțiva ani, ați făcut insinuări publice despre mine, într-o conferință de presă, referitoare la cazul Ridzi. Ați bătut apropouri, iarăși fără să numiți, la adresa familiei mele, confirmîndu-mi astfel rodul amenințărilor rostite direct de Elena Udrea în plin dosar Ridzi.

Ministrul Udrea mi-a zis atunci, chiar cînd Parlamentul, inclusiv PD-L vota ridicarea imunității Monicăi Ridzi, că ea nu e Ridzi și că va afla  lucruri despre mine și despre familia mea, pentru că are mijloace la dispoziție. Departamentul de Stat al SUA n-a gustat momentul și episodul a fost înregistrat ca amenințare la adresa unui ziarist în raportul SUA pentru România.

Dar Udrea avea mijloace. Insinuările pe care le-ați pus atunci în circulație s-au dovedit nefondate, în schimb judecătorii au decis condamnări pentru toți cei  12 inculpați din dosarul Ridzi.

”Tablou dezolant de corupție” și ”fapte extrem de grave” au motivat judecătorii verdictul din cazul Ridzi. Nu e definitiv, vom vedea cum se va finaliza.

Mai apoi, într-o discuție bărbătească între patru ochi, mi-ați spus că acelea au fost informațiile despre mine care v-au fost puse pe birou. V-am mărturisit dezolarea că o instituție cardinală din România poate lucra pe bază de zvonuri.

Nu v-am spus atunci, pentru că aflat mai tîrziu, care a fost filiera ilegală prin care eu și colega mea Mirela Neag am fost urmăriți și ni s-au răscolit biografiile pe parcursul cazului Ridzi. N-ați cunoscut episodul, dar i-ați căzut într-un fel victimă. Pentru că n-au găsit nimic compromițător  ați fost probabil mințit și vi s-a aruncat ceva să fie. L-ați rostit așa, într-o doară, cum ați făcut și în seara asta.

Știți, am calculat cîndva cît de puțin ați vorbit cu mîndrie despre compatrioții dumneavoastră și cît de mult v-ați referit la defectele, nereușitele sau presupusele noastre ”lipse de caracter”. Omenește, cred că v-a fost greu să fiți președintele unor oameni atît de inferiori standardelor dumneavoastră. Acum, recunosc, sînt malițios.

După alegerile din 2009, cînd probabil că v-am părut favorabil în opinii, ”corect” spun de regulă politicienii cînd relatările unui ziarist le convin, ați afirmat, într-o emisiune televizată la OTV, că ați băga mîna în foc pentru mine și pentru Cristian Tudor Popescu în privința onestității noastre. Ideea dumneavoastră era că, atunci cînd scriem, o facem pentru că  așa ne taie capul.

Acum am devenit, din nou, altceva în ochii dumneavoastră. Într-un fel e logic, pentru că aveți noi informații, care înțeleg că tocmai v-au parvenit pe birou. Citiți-le vă rog! Am tras adînc aer în piept și mi-am zis să nu ripostez la noile insulte și insinuări. Dar vă asigur altceva.

Ca multe alte milioane de români, amîndoi avem încredere în instituțiile statului. În buna mea credință nu aveți încredere, e dreptul dumneavoastră, dar în instituții avem.

Domnule președinte,

Nu va trece mult timp și ne vom lămuri cine are dreptate.

Noi, cei de la Gazetă, care avem informații că în cazul Galei Bute, finanțată din bani naționali și europeni de ministerul Elenei Udrea, s-a comis o fraudă de proporții, un prejudiciu din bani publici și că acest dosar va ajunge în fața instanței. Din informațiile noastre vom asista la un nou caz Ridzi.

Sau poate că aveți dreptate dumneavoastră, care, folosind informații și interpretări,  vă exprimați despre ”ziariștii lipsiți de caracter”, ”banii poporului” și ”lichele”.

Insituțiile vor vorbi.

Și, cînd o vor face, vă propun să avem onestitatea ca, privindu-ne ochi în ochi și, peste noi, privindu-i pe oamenii care ne urmăresc, pe dumneavoastră ca președinte infinit mai mult, să le spunem care sînt concluziile.

Vă mulțumesc!

PS: Mi-am amintit ceva. In 2004, cind imi dovedeam ”lipsa de caracter”, Gazeta era unul dintre putinele ziare in opoziție față de guvernarea abuzivă Năstase. Noi, Academia Cațavencu (lichidată între timp de oamenii dvs), EvZ și foarte puține alte titluri…

Publicul n-a uitat ancheta cu cele 400 de săli de sport, criticarea lui Anghel Iordănescu pentru că subordonase echipa națională celor de la PSD+PUR și altele. Patronul nostru era în partea cealaltă, noi ne făceam treaba și atacam puterea.

De altminteri, ca proaspăt președinte al României, mi-ați acordat pentru gsp unul dintre primele interviuri din presa scrisă. Apoi, în 2007, am susținut varianta NU la referendumul de demitere. În 2009, alături de CTP, de Adrian Ursu și de alți jurnaliști, l-am făcut praf pe SOV la propriul lui post de televiziune, în acele fierbinți momente de după dezbaterea finală, cînd audiența era chiar mai mare decît la transmisia în direct!

Dacă regret? Nu. Cînd veți fi în opoziție veți descoperi iarăși alte lucruri bune despre noi. Și tot așa.

Comentarii (217)Adaugă comentariu

Gabriel Bratu  •  21 august 2014, 10:20

Cam trasa de par logica acestui „atac”. Adica, de ce Basescu n-ar pronunta nume daca ar vrea ? Ii este frica de tine, sau cum ?! E oricum la final de mandat, deci nu-i mai trebuie voturi, iar in Romania treaba cu recomandarile de vot oricum nu functioneaza, s-a vazut deja.
Te-ai „oparit” degeaba, parerea mea.
Iar referitor la imprumutul respectiv, un administrator este responsabil pentru absolut tot ce se intampla in mandatul sau. Daca nu-i convine ce cer proprietarii, isi da demisia si sa fie sanatosi. Daca ramane, e direct responsabil. Chestia asta n-are de-a face cu Basescu si Voiculescu.
Pe blogul tau se discuta mai nou politica si finante, sportul a ramas undeva uitat. O fi bine, o fi rau ?

bigbear  •  21 august 2014, 10:23

Domnule Tolontan, as dori sa imi raspundeti la o intrebare simpla, daca puteti.
Sunteti angajatul unui firme patronata de Voiculescu, sunteti in acelasi trust de presa cu cei de la Antena 3 care il damneaza pe Basescu de ani si ani de zile, aducand tot felul de acuzatii fara probe si nu ati facut niciodata o ancheta referitoare la afacerile domnului Voiculescu desi au fost mereu intrebari referitoare la firma Crescent sau la privatizare ICA.
In aceste conditii, de ce va declarati dumneavoastra ca fiind intre parti, intre pozitii? Cum puteti nega legatura dintre dumneavoastra si trustul Intact sau Voiculescu atata timp cat sunteti colegi si platiti de aceeasi firma, iar dumneavoastra nu ati avut niciodata nimic de obiectat legat de faptele sau declaratiile domnului Voiculescu?

calin  •  21 august 2014, 10:27

Draga Tolontan,
Nu conteaza ca sunt chestiuni elementare de contabilitate si ca ai facut totul corect si legal. Conteaza ca l-ai enervat pe Basescu si asta e super nasol. Insa totusi ai sanse mari sa scapi, ca nu te poate condamna de urgenta si nici judecatorii nu mai dau chiar asa condamnari la comanda, mai ales ca el e pe ultimii metri.

iulian48  •  21 august 2014, 10:29

D-le Tolontan,nu mai incercati sa ne convingeti de faptul ca,securistul Felix,lucreaza murdar,folosind banii furati din buzunarele romanilor!
Sunteti un baiat destept,nu va comparati cu Badea,Ciuvica,Gadea sau toata trupa de spalatori de creier ai Haznalei 3.Prin aceste replici,atat la jurnalistul Stelian Negrea cat si la declaratiile Presedintelui,nu faceti altceva decat sa mintiti sau sa manipulati cititorii.Daca nu se prezentau documente oficiale,va credeam,se puteau face speculatii.Asa ca,mai usor cu pianu’ pe scari!!!

Robert  •  21 august 2014, 10:30

Sa fim seriosi, Presedintele nu face o referire directa si concreta la cineva anume, tocmai pentru ca stie sa faca astfel de declaratii. Altfel, ar trebui sa avem putina masura. Desi cred ca esti un jurnalist onest, corect si priceput, trebuie sa incepi sa iti asumi unele lucruri. Ca iti place sau nu, e un fapt ca de ani de zile lucrezi pentru un infractor si esti platit din bani furati (cu sau fara stiinta ta, dovedit abia acum, desi era clar neoficial pentru toata lumea de unde vin banii lui Voiculescu). Am avut sansa sa cunosc multi oameni obisnuiti, multe persoane deloc publice, care sa refuze sa lucreze in media pentru Voiculescu sau Vantu din principiu (pe care principiu unii si l-au permis, altii nu). Nu esti una dintre aceste persoane. Repet, asta nu te face mai putin profesionist, dar e un fapt pe care ar trebui sa ti-l asumi (si nu in maniera acestui articol)! Continua ce ai facut pana acum si ai facut bine, eventual ca independent, nu in cadrul Gazetei si platit de Voiculescu. Altfel, asuma-ti si nu te mai victimiza!

Florin  •  21 august 2014, 10:30

:))) Domnule Tolontan, va rog sa va ganditi bine daca domnia voastra este absolut curata, nevinovata, neintinata de vreo inginerie financiara la limita legii… Maestre, n-am nimic impotriva „dezvaluirilor” presei, atata timp cat respecta proportiile. Vreti sa-mi spuneti ca mai putin de 80 de procente din numarul imens de jurnalisti traitori bine in Romanica lor draga, au primit foloase necuvenite de la subiecti ? Ca nu deservesc politic pe nimeni !??? Ca ei sunt ordinea si cinstea intruchipata ?! Pai sa ne amintim de duelul dintre SRS si Misa Popov. SRS avea dovezi ca procurorul militar era platit lunar de unul dintre mafiotii de matase ai Bucurestiului-Tentean Ieronim, iar Popov avea dovezi clare despre implicarea directa ca initiator a unor importuri ilegale de tigari, a vajnicului aparator al cinstei jurnalistilor, Sorin Rosca Stanescu. Au cazut la intelegere si nimeni n-a scos o vorba. Asa si cu domnia voastra… Ganditi-va bine…Sunteti sigur ca sunteti un neam alb ca neaua ?! :)))))))

Vlad  •  21 august 2014, 10:30

Basescu a evoluat negativ cu fiecare an de presedintie. Politica inseamna ura din ficati pentru adversarii politici, si atata ura si preocupare permanenta de a-ti ‘ingropa’ adversarii lasa urme asupra sanatatii psihice.

Basescu a ajuns la televizor doar un Mircea Badea, doar ca apare mai rar. Basescu e cel care a legitimat toata propaganda Antenei 3 si toate personajele politice toxice care domina viata politica de la noi, Basescu este etalonul tuturor.

Cat despre atacul lui asupra ta, este simplu: ii strici apele sustinerea Elenei Udrea cu investigatia galei Bute, si ai devoalat si atacul care se duce dinspre institutiile statului spre distrugerea completa a trustului lui Voiculescu, tocmai pentru a scoate din joc Antena 3. Esti intre liniile intre care se trage. La civismul care tinde spre zero in aceasta tara, nu stiu daca se merita.

Tom  •  21 august 2014, 10:33

Tolontane, esti jurnalist sportiv, stii ce inseamna „jocul la alibi”? Asta ai facut si tu. Acuma, n-om avea chiar toti „ciunga-n par”! Postarea mea se referea in special la faptul ca stiind cam ca toti romanii ce fel de bani erau aceia ai Voiculescului si de unde proveneau ei, ca un om moral corect si „cavaler al dreptatii”, trebuia pur si simplu sa pleci din trust. Spui ca ai fost impartial? Uite, „ciunga” nu vrea sa se lipeasca de par!

Emilian  •  21 august 2014, 10:35

Catalin,nu e treaba noastra sa judecam cine are mai multa dreptate, tu sau Basescu. Daca ati facut ceva ilegalitati la Gazeta atunci veti fi judecati in justitie (in care am inceput sa mai si credem). Constat insa ca o iei pe urmele A3 si duci si tu un razboi cu Basescu. Asta e razboiul vostru, al intereselor economice si politice, al orgoliilor stupide, un razboi in care si voi, gazetarii, dar si Basescu si alti politicieni va folositi de populatie, de forta pe care o aveti si unii si altii. Treaba ta este sa scrii despre Hagi, Halep, Belu, Messi…etc. si mai putin despre politica. Tu esti un gazetar foarte bun, iar Basescu n-o sa-ti ia pixul. Ai facut forte bine ca ai scris despre gala Bute, despre Ridzi, insa cred ca ai inceput sa suferi si tu de obsesiile paranoice ale celor de la A3.

Cer prea mult? – Presa Online  •  21 august 2014, 10:35

[…] nu mai vreau un astfel de președinte. Uitați-vă acum la Traian Băsescu … apărătorul justiției îl amenință pe Tolontan pentru că racheta b… Voi continua reformele domnului preş‘dinte, a spus ieri ieşind de la Cotroceni […]

trolu  •  21 august 2014, 10:38

dle Tolontan, esti de compătimit! ai lucrat atât de intens pentru băsescu cu banii varanului şi-acu te ameninţă tot băsescu?

Alex  •  21 august 2014, 10:38

Tolontane, daca esti cinstit nu ai de sa te temi. Basescu a mai aranjat apele prin Romania. Urez tuturor ca ne-au furat viitorul sa se duca la puscarie si sa moara in ziua eliberarii. Sper ca Basescu sa ne salveze intr-un fel si sa faca in asa fel incat sa nu iasa Ponta. Daca ies comunistii iar s-a terminat cu Romania. Nu inteleg paradoxul asa blestema.. romanii are traiesc sub limita saraciei sunt cei care voteaza pe acesti nenorociti iar in fruntea prostimii sunt majoritatea moldovenilor.

lord belial  •  21 august 2014, 10:41

articol in care tolontan il roaga pe basescu sa nu traga inca in el. sa mai astepte pina este detronat. ca apoi tolontan sa scrie mai cu curaj despre el, dupa stilu-i caracteristic.

JOS BASESCU

Cătălin Tolontan  •  21 august 2014, 10:46

28, bebe: sigur ca puteti citi in aceasta cheie articolul, dar nu acesta a fost sensul

102, bigbear: nu ati citit gazeta, imi pare rau. Ati fi vazut ca Dan Voiculescu a ajuns pe prima pagina a ziarului in cazul ridzi

Alex  •  21 august 2014, 10:53

Suntem blestemati. Cum a putut un turnator cu patalama sa aiba atata influenta in Romania post decembrista? Nu inteleg asta cum nu pot inteleg cum unii oameni isi pot vinde absolut tot pana si libertatea suprema.. cea de a gandi(vezi Gadea si Badea). Tolontane, imi pare rau,
dar sunt absolut convins ca toti cei care au papat din troaca lui Felix s-au compromis.

Steaua1986forever  •  21 august 2014, 10:58

Draga Tolo, iti recomand sa votezi in continuare „NU” la orice referendum cu privire la idolul tau. Cine stie, unii au dictatura in sange, au nevoie de un stapan, duc dorul biciului si a lanturilor chiar si dupa ce au fost eliberati. Culmea, este o trasatura pur romaneasca. Si de care nu o sa scapam niciodata. Iar tu, din pacate, o ai din belsug. Oricat ai scrie impotriva lui Basescu, Voiculescu, Ponta, etc…esti „impartial” in a fi sclavul fiecaruia, pe rand.

Cătălin Tolontan  •  21 august 2014, 11:03

88, victor: cind scriu ca avem informatii potrivit carora bute va fi un nou caz ridzi inseamna asa: ca a fost o fruada din bani publici, ca vor fi trimisi in insanta cei care au comis-o si ca se va recupera prejudiciul.

Nu vorbesc despre nici o condamnare, asta e treaba judecatorului. Si nici nu vorbim in numele procurorilor, lucrurile au fost clare inca din decembrie 2013, cind DNA a indicat, in infirmarea primei concluzii, ca s-au petrecut fapte penale acolo.

Florin Iaru  •  21 august 2014, 11:03

Da, Tolo, nu am să încetez niciodată să le aduc aminte lingăilor de strînsură că, în 2004, trei publicații au dat cu toroipanul în Năstase și gașca lui: EvZ, GSP și AC. Atît. Și l-au ajutat pe candidatul speranțelor să fie președintele regretelor.
Și nici nu spui, din modestie (sau e ciudă?) că, în 2007, la Referendum, l-ai ajutat din plin, împotriva patronului.

Azi, același președinte al unei țări amenință un ziarist și îi spionează viața. N-are mamă, n-are tată, are însă preferată!

P.S.: Să mă c… în „serviciile” lui.

ion  •  21 august 2014, 11:08

tolontane, ati papat toti banii securitatii. fie ca stiati..fie ca nu. e inutil sa negi. tot trustul puscariasului voiculescu din asta a trait reclama completandu-i doar veniturile. nu stiam ce musti tu din udrea cu bute si din patinoarele-n panta. acolo iti dadea voie varanescu.
intamplarea a facut ca sa aveti prinse doar facturile alea mici cu crescent. dar timpul va scoate la iveala suveica mafiotului..grivco ica bioprod intact cu inchirieri si subanchirieri prin care se pierdea urma provenientei directe a banilor. ati luat oi imprumuturi mai baabne..pe care varanu le-a finantat indirect…prn alte firme ale lui. timpul va va lasa in curu gol. e zic sa speli putina cat mai poti!

bigbear  •  21 august 2014, 11:08

@Catalin Tolontan – practic nu mi-ati raspuns, sau poate ati facut-o si ati confirmat ce spuneam eu: nu ati explicat cum puteti fi impartial fiind platit de una din parti si a doua parte e chiar amuzanta. Eu va intreb de ce nu ati facut niciodata o ancheta legata de Voiculescu si imi spuneti ca el apare in ancheta Ridzi, confirmand astfel indirect ca nu v-ati atins niciodata de el. De ce nu apare Ridzi tangential in ancheta Voiculescu semnata de Tolontan? Cum este cu acea neutralitate, cu pozitia dumneavoastra intre linii?

cornel  •  21 august 2014, 11:08

Pai e clar,ati deranjat!
Cum ati indraznit sa pomeniti numele elenei udrea in cazul Galei Bute…
Asa ca atentie s-ar putea sa alunecati pe coaja de banana…ca sa aveti un proces a prea scurt timpul pina alegeri…deci numai scrieti nimic de G Bute si totul e ok..ori…dvs alegeti…cam asta a vrut basescu sa sugereze…

dan  •  21 august 2014, 11:08

A fost o amenintare mai subtila pe care trebuia sa o inteleaga cineva anume, adica tu si cei din echipa ta. Nu toti sunt la curent cu ancheta gala Bute. E jenant ce a facut presedintele.
Sa-ti fie rusine, Traian Basescu!

sassu  •  21 august 2014, 11:10

,,cine se ia de udrea se ia de mine,se ia de mosii si firme ale noastre”(semnat basescu)

CrisPres Subiectele Zilei: Romania lucreaza la sistemul NATO de supraveghere cu drone Global Hawk; Jaf de milioane de euro in cercetarea romaneasca; Cum s-au topit averile marilor oligarhi ai tarii; Lagarul sovietic ascuns. Secretele din padurea domnitoru  •  21 august 2014, 11:16

[…] Domnule presedinte Traian Basescu, In emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ati referit la “ziaristi lichele si oameni fara caracter”. Nu m-ati numit, dar trimiterea a fost clara. Ce sa ne mai ascundem in spatele impersonalului “se semneaza”, “se face” si asa mai departe, cind ati indicat explicit ca e vorba, printre alte companii media, “si de Gazeta Sporturilor”. Si altii au inteles fix acelasi lucru. La citeva minute dupa interventia dumneavoastra, colega mea Mirela Neag m-a sunat aproape socata si mi-a spus: “Nu-mi vine sa cred, presedintele te-a amenintat!”. Asta pentru ca ati adaugat ca nu intelegeti de ce organele nu s-au sesizat cind Gazeta Sporturilor, sub semnatura mea ca administrator, a primit in 2004 un imprumut de citeva sute de mii de dolari de la firma care era actionara sa de la vremea respectiva, e vorba de Crescent. Integral pe Tolo.ro. […]

marius  •  21 august 2014, 11:18

Tolontane…nici noi NU am uitat cand erai pupincurist!!!

Dl. Goe  •  21 august 2014, 11:28

Bai nene,

Citind comentariile voastre imi dau seama ca tara asta e plina de fraieri, dar si de oameni inteligenti.

Dl Tolontan face parte din generatia jurnalistilor veritabili, care gandesc ceea ce fac si ce spun. Daca e aservit sau nu conteaza mai putin atat timp cat rezultatele muncii lui are rezultate viabile si consistenta, drept pentru care are tot respectul ca jurnalist.

Daca toti jurnalistii s-ar ridica la nivelul d-lui Tolontan, probabil procurorii, sri-stii, auditul si altii care ar tb sa aiba grija de cum se cheltuie banii de la buget ar muncii mai cu spor sau mai putin…

Cat despre dl presedinte, nu stiu cum poate sustine un prezidentiabil cu pb de coruptie… Eu personal nu mai am incredere in nimeni din clasa politica. Daca cineva ar incerca sa fie corect tavalugul intereselor de grup si al coruptiei il baga la fund si dispare de pe firmament. Asta e ceea ce nu inteleg acesti partizani care isi dau si ei cu parerea in spatiul virtual…

Tolontan răspunde amenințărilor lui Băsescu: ”Aveți siguranța că nici o instituție din subordinea dumneavoastră nu a semnat vreun contract cu o companie a lui Dan Voiculescu?” | România curată  •  21 august 2014, 11:29

[…] Tolontan îi scrie pe Tolo.ro președintelui Traian Băsescu, după ce acesta s-a referit într-o emisiune la B1 TV la […]

Tavi  •  21 august 2014, 11:30

Domnule Tolontan,
De ce nu ati luat atitudine cand trustul intact a trecut la atacuri la persoane..cand s-a trecut la atacuri de joasa speta la adresa membrilor completului de judecata care l-a condamnat pe Voiculescu.
Sa inteleg ca doar trustul Intact poate sa atace la persoana si sa ameninte…si cand este invers…va considerati ”virgine”

OviS  •  21 august 2014, 11:34

Din moment de tu, Catalin Tolontan (indiferent ca ai facut niste anchete) ai lucrat si lucrezi pentru cel mai toxic politician si om de dupa 1989, cred ca ar trebui sa iti torni niste cenusa in cap. Adica cum, ii aduci bani cu lopata securistului si apoi mai faci o ancheta doua, ca sa te purifici?

Nu! un Om adevarat, nu accepta asa ceva niciodata! Mai ales ca Voiculescu a inselat, furat, mintit de cind se stie el. Un securist invata pe acele vremuri, foarte multe metode de diversiune. Era expert.

Cred ca ar trebui sa lasi campania electorala pe mina analistilor politici si sa nu te improsti si tu cu noroi. Politica este zona cea mai jegoasa moral din Romania.

iulian  •  21 august 2014, 11:41

Tara atipica,”bear”.Pastrind regulile tale de rationament , la fondurile de pensii ar fi extrem de putini contributori.Cred ca articolul e foarte explicit.Dezbaterea unor astfel de teme(in registru serios,rational si constructiv),aduce lamuriri.Ar trbui sa aduca incredere in presa de calitate. Mai ales in cea de investigatii,mult mai dificila si curajoasa.Nu v-am cunoscut,insa va stimez pentru curaj si verticalitate.Si nu orice lauda se cumpara.Catre ce lume ne indreptam daca nu exista solidaritate. Pina si „euglenele ” sunt solidare.Vai de solidaritatea lor.

Cer prea mult? | România curată  •  21 august 2014, 11:42

[…] nu mai vreau un astfel de președinte. Uitați-vă acum la Traian Băsescu … apărătorul justiției îl amenință pe Tolontan pentru că racheta blondă trimisă să facă un … Voi continua reformele domnului preş‘dinte, a spus ieri ieşind de la Cotroceni doamna Udrea, […]

Ionut  •  21 august 2014, 11:43

E imoral ce a facut Tolo ,lucrand practic pe banii celor de la Crescent,dar nu ilegal.
Va intreb oare,cati dintre noi lucreaza pentru/cu parteneri care platesc cu bani murdari ?!?Noi ce facem? Nu ii luam,nu ii folosim ?Nici nu stiu sa va spun in acest moment macar UN om CORECT puternic financiar!
Iar de banci,sa nu mai vorbim.

Dar el nu acuza in acest moment imoralitatea oamenilor ,ci ilegalitatea faptelor!

Cristi Irimia: ”Băsescu l-a atacat pe Tolontan, pe motiv de… Udrea. Tipic comunist” – Vrancea Media | Vrancea Media – Ştiri de ultimă oră  •  21 august 2014, 11:51

[…] AICI răspunsul pe care Tolontan i l-a dat lui […]

rezidenta din buzau  •  21 august 2014, 12:01

Domnule Tolontan,

Nu stiu si nu ma intereseaza natura conflictului dvs cu Traian Basescu.

Ceea ce stiu insa este faptul ca nu mi se pare corect sa folositi un ziar, un blog aflat sub o sigla pt. a rezolva sau pt. a raspunde.

Corect si DEMOCRATIC ar fi ca ziarul sau blogul cu pricina sa fie nu avem la folosit doar in scopuri publice, nu personale.

Va intreb: daca eu sau o alta persoana care nu avem la dispozitie un ziar sau un blog public unde ar trebui sa apelez pt a-i raspunde Presedintelui tarii ?

Ce diferenta este intre dvs. si Udrea, de exemplu, cei care profitati de anumite functii si posturi si confundati sarcinile de serviciu cu interesele personale ?

Logic, normal si democratic sa va spalati aceste rufe murdare la anumite institutii specializate in asa ceva.

Sunt sigur ca pe langa mine sunt multi altii pe care nu ne intereseaza scandalul sau alte dispute intre anumite persoane. De ce ne obligati, PE BANI, sa fim martori la disputele voastre personale.

Eu, intr-un ziar de sport vreau sa citesc SPORT nu scrisori personale.

In alta orine de idei dle Tolontan am avut o parere buna despre dvs., ca ziarist, dar pe masura ce timpul trece imi dau seama ce fel de jurnalist sunteti. Din pacate actuala mea parere despre dvs. este una ajunsa la pragul de jos.

Nu ma astept la un raspuns, chiar daca ar veni ar fi unul tras de par, pt. ca ceea ce v-am transmis este mesajul SINCER al unui iubitor de sport nu de scandal.

Victor  •  21 august 2014, 12:03

117
Cătălin Tolontan:

Repet, trimiterea in judecata o decide procurorul, verificat de superior, dar numai DUPA TERMINAREA URMARIRII PENALE. In legatura cu trimiterea sau netrimiterea NU ARE DREPTUL sa se antepronunte, chiar daca exista indicatie de la DNA. Epizodul decembrie 2013 are niste explicatii juridice mai nuantate si nu e cazul.
Asa fiind, divulgarea unor informatii cu DEJA decisa trimitere in judecata, fara rechizitoriu intocmit, apare ca fiind contrara legii si, pe cale de consecinta, poate fi folosita cel putin in tergiversarea procesului.

Iti mentii afirmatia si o muti la recuperarea prejudiciului. Or, recuperarea acestuia, prin aplicarea unei masuri de siguranta ( atat de hulita in cazul DV ), este posibila EXCLUSIV IN URMA CONDAMNARII PENALE sau pe cale civila ( foarte putin probabila in lipsa condamnarii penale si oricum DOAR prin hotarare judecatoreasca). Altfel spus, daca ai informatia ca prejudiciul va fi recuperat, ai informatia ca, de fapt, cunosti verdictul ce urmeaza a fi dat printr-o hotarare judecatoreasca in acest sens. Si ne-am intors tot acolo.

In concluzie, nu e rau ca dai ceva informatii, nu contest ca ai ceva opinii venite din interior ( nu cred ca de la procuror, ci mai degraba de la cineva care a avut vreo tangenta cu dosarul sau poate a fumat o tigara cu procurorul si a inteles ca sunt probe suficiente). Totusi, nu ar fi rau sa te abtii din a le insira, luand in considerare implicatiile aratate mai sus.

simon  •  21 august 2014, 12:08

Oricat de bine ar scrie Catalin sau oricat de bine argumenteaza pozitia lui , cred ca orice cititor cu putina instructie poate vedea urmatoarele si gandi in consecinta:

1.99,96 % din ce inseamna gazeta sporturilor, apartine fam Voiculescu

2.Razboiul mediatic e fata cat de cat vazuta , fardata si usor de manipulat a cancerului societatii romanesti de dupa 89- coruptia si hotia generalizata a politicienilor si marilor oameni de „afaceri” de carton .

3.Udrea este elementul prin care poate fi atacat la baioneta si la punct fix Basescu . Sunt convins ca are dreptate Catalin cu Udrea.

4.Cand Catalin spune ca si atunci cand Voiculescu era la putere, el era de cealalta parte, e adevarat . Ce nu spune Catalin sau nu vrea sa stie, este ca este folosit si a fost folosit in scop propriu de actionarii principali indiferent de care parte a fost si este.

5. Daca actionarii principali sunt cine sunt, ce face Catalin aici?

Din punctul meu de vedere, daca-i convins de ce face si spune, nu-i altceva decat o victima.

ricco  •  21 august 2014, 12:12

Tolontane, tu nu numai ca esti urit dar mai esti si RIDICOL!!!… Stai in banca ta ca NU esti cine stie ce ‘SCULA’ de ziarist pentru a fi luat in seama de Presedintele Romaniei Traian Basescu!!!…
Sint convins ca ti-ai fi dorit foarte mult sa fii ‘gratulat’ de presedinte fie si cu apelativul de „lichea”… Din pacate pentru tine, tu NU esti atit de important incit sa meriti oa asemenea ‘atentie’…

gika  •  21 august 2014, 12:13

Draga Tolo,

te admir sincer ca ziarist dar incep sa am dubii ca tu detii mereu adevarul absolut si ca toate anchetele demarate de ziarul GSP sunt corecte si obiective.Nu cred ca exista presa 100% corecta si obiectiva nicaieri in lumea asta ,cu atat mai putin in Romania.

Toma  •  21 august 2014, 12:23

Dle Tolontan, rar scriu si incerc sa spun esentialul.
Dupa observatie indelungata si obiectiva (pe cat posibil) a activitatii dvs. va sfatuiesc cu multa incredere sa incercati sa deveniti un FORMATOR DE OPINIE principal la noi in tara, apoi analizati si mergeti MAI DEPARTE daca experienta este pozitiva.
Pentru ca stiu ca intelegeti si folositi adecvat limba romana va las sa trageti singur concluzia.

P.S.: nu stiu daca vei avea ocazia sa vezi acest coment, dar imi voi da seama ulterior

Matei  •  21 august 2014, 12:29

Catalin, ai reactie de introvertit. Orice barbat cu demnitate il punea la punct pe acest golan care ocupa ilegal functia de presedinte al Romaniei. Alaturarea cuvintelor „Domnule” si „basescu” este total nepotrivita. Dar, e idolul tau, din aceasta cauza probabil ii accepti orice insulta si scuipat 🙂

Paliu alcooholic  •  21 august 2014, 12:30

Respect TOLO!… impartialitatea si curajul tau, au facut ca oamenii presedintelui sa raspunda in fata legii. Sa-nteleaga toti aserviti postaci ca tu ai facut anchete legate strict de sport. Respect TOLO !

tudycor  •  21 august 2014, 12:33

Eu cred ca in ceea ce-l priveste pe „domnul Presedinte” nu exista decat doua variante si atitudini potrivite. Dupa tot ce-a facut si ce-a spus in cei 10 ani de cand ocupa in mod abuziv functia de presedinte, si dupa 25 de ani de putere continua, individul are credibilitate 0. Trebuie sa fi foarte incet la minte ca sa mai crezi orice spune omul asta. Si atunci nu poti proceda decat in doua feluri, ori il ignori cu totul si nu ascuti nimic din ceea ce spune, ori, daca ai tendinte sado-maso, il asculti dar faci si crezi exact opusul a ceea ce spune sau face. Eu unul, daca am ghinionul sa dau peste el pe vreun canal tv, comut automat si instantaneu. Salute

urasc, deci exist !  •  21 august 2014, 12:50

wow ! reusiti performanta de a-i găsi scuze si cand va ameninta cu bratul lung „al justitiei drepte si independente.” Tu chiar ai crezut in omul asta si iti este greu sa accepti cat de ipocrit si ticalos poate fi. ce naivitate pt un jurnalist experimentat….sau poate cat cinism din partea mea, sa vad doar raul din oameni. IN FELUL ASTA CRED CA SEAMAN CU PRESEDINTELE…
PS fie vorba intre noi, nu aveti a va teme, la cat PR ati facut DNA, greu de crezut ca vor fi foarte asprii cu dvs.

Uzu  •  21 august 2014, 12:52

Eu am vazut emisiunea si iti recomand sa incerci sa cauti o inregistrare s-o vezi si tu.
Pana atunci iti spun ca acest articol e ca sa te bagi in seama. Inventezi o polemica cu Basescu, dar polemica e doar monologul tau.
Iti faci treaba la trust. Asta e. Tre’ sa faci si tu ceva, daca n-ai semnat adeziunile idioate…
Sau ai scris din povestile altora sau ai scris la comanda.
Nu esti atat de important pe cat reiese din articolul tau.

fanul lui vanghelie  •  21 august 2014, 12:55

Problema e simpla Cataline:esti un ziarist corect si tenace cand te apuci de un caz anume; Cand scrii despre ceva , scrii corect si duci cazul pana la capat si se si dovedeste ca ai dreptate si se lasa cu condamnari…cazul ritzi, poate gala Bute.

La tine e problema de „morala”- selectarea cazurilor…despre asta scriu, despre asta nu scriu ca-mi pierd painea sau postul sau sunt dat afara. Atata timp cat scrii numai despre „o parte” esti pe jumatate ziarist si pe jumatate corect ca formator de opinie si pe mine ca beneficiar al activitatii tale, ma inseli, servindu-mi numai cazurile despre care ai voie sa scrii..practic tu ma manipulezi, aratandu-mi fata urata a celorlalti, fata cealalta parand alba prin omisiunea ta voita sau impusa de a nu scrie nimic despre ea…

max  •  21 august 2014, 13:01

Tolo, ar trebui sa te bucure atacul lui basescu. Asta arata ca va apropiati de miezul afacerii. Basescu e constient ca atunci cind va cadea udrea, va cadea si el. Incearca doar sa amine inevitabilul.

george  •  21 august 2014, 13:07

Basescu il dispretuieste pe Voiculescu. Dar un popor o dispretuieste pe Udrea!

Bogdan  •  21 august 2014, 13:08

Daca ziaristii care inca sunt cat de cat impartiali, asa cum poate fi un om, si sunt atacati de toate partile implicate in politica (aici zmintesc doar cazul palade) avem o problema mare in tara, probabil ca doar o iesire in masa la manifestatii impotriva politicienilor poate aduce ceva bun in tara asta

ispirescu  •  21 august 2014, 13:08

ce zici, Tolo, ai mai reflectat? Tot mai crezi ca despre tine era vorba? Aveai structura de paranoic, acum ai si ocazia s-o pui la treaba.

te-ai incurcat de tot dupa arestarea sefului. Rau de tot!

ps: eternul adolescent Iaru s-o lase mai moale cu „ma c… in serviciile lui”. E simplu si penibil. Sau sa ramina, pentru totdeauna, pe situl GSP.

LEFTER POPESCU  •  21 august 2014, 13:20

Domnule Tolontan,

daca Traian Basescu nu ar fi fost presedintele Romaniei , nu ar fi existat niciun caz Ridzi, precum nici tzepele – a se citi- Nastase, Vantu, Voiculescu, Clanul Becali, Copos, Borcea si multi altii – nu ar fi existat.
In 2004 nici prin gand nu ne trecea ca acesti infractori vor ajunge unde le este locul.

Incepand cu 2005 , cand voi cei din presa , ati inceput sa respirati aer curat si ati prins curaj dupa mandatele Iliescu- Nastase , ati pus umarul si ati ajutat societatea si justititia sa radice acele tzepe. De aceea nu cred ca merita sa va irosti impotriva lui Traian Basescu , cel care v-a dat posibilitatea sa redeveniti liberi.

Este adevarat ca nu puteti trece peste condamnarea lui Dan Voiculescu ,se simte asta, dar Crescent-ul a existat iar documentele aparute in mass-media demonstreaza ca trustul a fost intretinut si v-a intretinut cu banii securitatii ceausiste.

ps- Domnule Tolontan , expresia disperata a colegei dvs., daca o mai puteti numi asa – care dorea o noua stire bomba, bagandu-va la „inaintare” – ”Nu-mi vine să cred, președintele te-a amenințat!”. arata ca in ADN-ul ei misuna Antena 3 . Presedintele nu a amenintat pe nimeni, cu atat mai putin pe dvs.

Comentează